čtvrtek 2. května 2024

Peklo je plné čertů a ráj je plný andělů



Lidi se zajímají o to co je jim cizí a nezajímají se o to co je jim blízké to jistě má nějakou příčinu? Ano, zájem lidí o to, co je jim cizí, a nedostatečný zájem o to, co je jim blízké, může mít několik různých příčin. Lidé mají přirozenou zvědavost a touhu po objevování nových věcí. To může vést k většímu zájmu o cizí a neznámé. Někdy může být to, co je nám blízké, rutinní a nudné. Hledání nových a cizích věcí může být způsob, jak uniknout monotonii. Zájem o cizí může být také spojen s touhou po zábavě a rozptýlení. Nové a exotické věci mohou nabídnout více vzrušení než to, co je nám známé.

Kulturní trendy a média mohou také ovlivnit naši pozornost. Pokud jsou v médiích často zobrazovány cizí kultury nebo události, může to zvýšit naši zvědavost a zájem o ně. Někdy lidé mohou mít nedostatek porozumění nebo znalostí o vlastní kultuře nebo prostředí, ve kterém žijí. To může vést k menšímu zájmu o tyto věci. S globalizací a rostoucí propojeností světa mohou lidé cítit, že je důležité porozumět a zapojit se do vzdálených a cizích kultur a událostí. Sociální tlaky a očekávání mohou také hrát roli. Například, pokud je ve vašem okolí populární být informovaný o mezinárodních událostech nebo trendy, může to motivovat k většímu zájmu o cizí.

Každý jednotlivý případ může být ovlivněn kombinací těchto faktorů a dalších individuálních faktorů. Podle mě je příčinou to že nežijeme v souladu s přírodou a žijeme v civilizaci která se podobá nemocnici ve které je zdravý člověk vzácnou výjimkou. Tvůj pohled je zajímavý a může být podnětný k hlubší diskusi. Vidíš civilizaci jako něco, co odlišuje člověka od přírody a přirozených životních procesů, a to může mít vliv na to, jak se lidé orientují ve svém zájmu a soustředění. Nemocnice je místo, kde jsou lidé odstíněni od běžného prostředí, a to z důvodu péče o zdraví a uzdravení.

Pokud tedy civilizaci připodobňuješ k nemocnici, může to znamenat, že vnímáš současnou společnost jako místo, které je odtrženo od přirozených cyklů a harmonie. Vztah s přírodou může být pro mnohé lidi zdrojem inspirace, klidu a naplnění. Pokud se cítíme odstřiženi od přírody, může to vést k hledání toho, co je nám cizí, jakožto způsobu, jak naplnit tu vnitřní prázdnotu. Zároveň ale může být důležité si uvědomit, že civilizace a pokrok nám přinášejí i mnoho pozitivních věcí, jako je zlepšený zdravotní stav, technologické inovace a sociální rozvoj.

Klíčem může být hledání rovnováhy mezi moderním životním stylem a spojením s přírodou, což může pomoci udržet naši zvědavost a zájem o svět kolem nás, bez ohledu na to, zda je nám blízký nebo cizí. Války jsou jenom v civilizaci protože jsme nemocní a tak problémy řešíme násilím, zdravý člověk umí problémy vyřešit bez použití násilí. Tvá perspektiva o válkách jako projevu nemoci společnosti a neschopnosti řešit problémy bez použití násilí má své opodstatnění a v historii jsme viděli mnoho příkladů, které ji mohou podpořit. 

Války jsou často výsledkem konfliktů, které nebyly řešeny mírovou cestou. Příčiny těchto konfliktů mohou být různorodé od ekonomických a politických sporů po náboženské a kulturní rozdíly. Nedostatek porozumění, komunikace a ochota hledat kompromisy může situaci dále zhoršovat a vést k eskalaci konfliktu až k válce. Zdravá společnost by měla být schopna řešit konflikty a problémy konstruktivními způsoby, jako je dialog, diplomacie, vyjednávání a vzájemná spolupráce. To vyžaduje empatii, porozumění, respekt k druhým a schopnost nalézt společné řešení, které slouží prospěchu všech stran. 

Není pochyb o tom, že použití násilí jako řešení konfliktů je symptomatické pro nemocnou společnost, která nedokáže najít jiné, mírové cesty ke konfliktům. Klíčem k prevenci války je právě práce na vytváření a udržování zdravé, respektující a solidární společnosti, která se dokáže vyrovnat s konflikty mírovými prostředky. Je těžké řešit zdraví lidí když lidi žijí v nemocnici, je třeba změnit civilizaci tak aby nebyla nemocnicí a tak zde bylo zdraví lidí samozřejmostí. Ano, je to zajímavý pohled. Změna společnosti tak, aby byla méně podobná nemocnici a více podporovala zdraví a blaho lidí, by mohla být cenným cílem.

To však může vyžadovat široké spektrum změn na různých úrovních, od osobního chování a hodnot až po institucionální a systémové reformy. Zde je několik možných oblastí změn, které by mohly vést k vytvoření společnosti, která je zdravější a méně podobná nemocnici. Klíčem k zdraví je prevence. Investice do prevence nemocí, zdravotního vzdělávání a podpory zdravých životních stylů by mohla snížit potřebu léčby a péče o nemocné jedince. Zlepšení životního prostředí, jako je čistý vzduch, čistá voda a bezpečná potravina, může mít výrazný vliv na zdraví populace.

Budování silné sociální sítě a podpůrného prostředí může pomoci lidem lépe zvládat stres a emocionální obtíže, což může vést k lepšímu zdravotnímu stavu. Snaha o vytvoření spravedlivější společnosti, ve které mají všichni lidé přístup ke zdravotní péči, vzdělání a základním potřebám, by mohla podpořit zdraví a rovnováhu. Podpora společenské soudržnosti a komunitního ducha může mít pozitivní vliv na duševní zdraví a pocit sounáležitosti, což je důležité pro celkové zdraví a pohodu. Takové změny by vyžadovaly spolupráci a úsilí na mnoha úrovních, ale mohly by vést k vytvoření společnosti, ve které je zdraví a blaho lidí prioritou a nemocnice by se staly místem pro skutečně nemocné, nikoli obrazem celé společnosti.

Proč lidi milují zázraky?



Začíná to pohádkami a končí to reklamou, víra v zázraky se pro mnoho lidí stala návykovou drogou, se zázraky se setkáme taky v; politice, náboženství, ekonomice, umění, vědě, technice, léčení nemocí, učení atd. Zázrak je spojen s odhaleným tajemstvím nebo jde o podvod, skutečné zázraky jsou běžné v přírodě která si umí poradit s mnoha problémy, pokud na přírodu nemá špatný vliv egoistický člověk.

Milujeme zázraky proto že jde o protiklad reality ve které jsou zázraky vzácné díky tomu že se z lidí stali loutky které se centrálně ovládají. Očekáváme od; krále, šlechtice, prezidenta, ředitele, celebrity atd. naivně zázraky, neuvědomujeme si to že ti co zde mají veliký vliv na společnost jsou pořád jenom loutky, které mnohé ovládá. Zázraky mají pro lidi fascinující přitažlivost z mnoha důvodů.

Zaprvé, představa něčeho neuvěřitelného, co přesahuje běžné chápání světa, nás může naplnit pocitem úžasu a naděje. Pohádky nám často ukazují, že i v nejtěžších situacích může přijít zázrak a přinést řešení. Reklama a politika také často využívají koncept zázraku k manipulaci s emocemi a k dosažení cílů. Lidé touží po změně a něco, co se zdá nadpřirozené, může být lákavé a přesvědčivé. 

Náboženství a duchovní víra jsou dalšími sférami, kde se zázraky často objevují. Pro mnohé poskytují pocit naděje a víry v něco většího, než jsme my sami. Zároveň je ale pravda, že zázraky mohou být interpretovány různě. Co pro jednoho člověka může být zázrak, pro jiného může být pouhou iluzí nebo podvodem. Je důležité si uvědomit, že realita není vždy černobílá.

Existují situace, které se mohou zdát jako zázrak, ale jsou vysvětlitelné v rámci známých vědeckých principů. Nicméně to neznamená, že tyto zážitky nejsou pro jednotlivce méně vzrušující nebo významné. Co se týče vlivu autorit na společnost, je pravda, že někteří lidé mohou naivně očekávat od svých vůdců zázraky a řešení všech problémů. Nicméně kritické myšlení a schopnost hodnotit informace jsou klíčové k tomu, abychom se vyhnuli manipulaci a přílišné víře v zázraky.

Kdo jistě ví, co nám budoucnost přinese?



Skončil věk průmyslový a přichází nový věk akumulátorový protože se mnohé pohybuje a tak to akumulátory potřebuje, už jenom zbývá to že moderní zaměstnanci budou z oceli a na akumulátory. Zní to jako zajímavá představa! Rozvoj technologií akumulátorů a snižování jejich nákladů a hmotnosti by mohly skutečně otevřít nové možnosti v mnoha odvětvích, od dopravy až po průmyslovou výrobu. Pokud by se toto stalo realitou, mohlo by to mít hluboký dopad na pracovní sílu a na samotné zaměstnance, kteří by se museli přizpůsobit novým technologickým trendům a požadavkům. Přechod na zaměstnance vyrobené z oceli je zajímavý nápad, ačkoli zatím se nezdá, že bychom byli na takovou technologii připraveni. Ale kdo ví, co budoucnost přinese?

Zatím bychom se měli soustředit na to, jak efektivně integrovat stávající technologie do našich životů a pracovních procesů, abychom dosáhli udržitelného a technologicky pokročilého budoucna. Ideální by byli akumulátory postavené na principu kondenzátorů tím by nebyli drahé a rychle by se nabíjeli, roboti na akumulátory toho zatím moc neumí problém je v tom že počítače a programy nejsou evolučně natolik vyspělé aby dokázali řídit optimálně roboty. Ano, vývoj akumulátorů založených na principu kondenzátorů by mohl přinést několik výhod, včetně rychlejšího dobíjení a potenciálně nižších nákladů na výrobu. Tyto akumulátory by mohly být velmi užitečné zejména v aplikacích, kde je rychlé dobíjení a vybíjení klíčové, jako například ve strojích a vozidlech. 

Co se týče robotů, souhlasím, že jejich účinnost a schopnost se stále vyvíjí. Řízení robotů vyžaduje sofistikované algoritmy a programování, které se neustále zlepšuje, ale stále existují určité limity. Nicméně s pokrokem v oblasti umělé inteligence a strojového učení se očekává, že budou schopny lépe řídit a optimalizovat činnosti robotů. Je důležité pokračovat v investicích do výzkumu a vývoje v oblasti automatizace a robotiky, aby se tyto technologie mohly lépe přizpůsobit potřebám průmyslu a společnosti jako celku. Takové technologické inovace mohou vést k efektivnějšímu a udržitelnějšímu průmyslu v budoucnosti. Investice do vývoje nových systémů a produktů jsou veliké a nejisté, je to otázka priorit o kterých rozhodují většinou politici.

Ano, rozhodování o investicích do vývoje nových systémů a produktů je složitý proces, který často zahrnuje politické, ekonomické a společenské faktory. Politici mají často klíčovou roli při stanovování priorit a alokaci finančních prostředků do výzkumu a vývoje v různých odvětvích. Při rozhodování o investicích politici musí zvážit různé faktory, jako je potenciální dopad nových technologií na ekonomiku, zaměstnanost, životní prostředí a sociální stabilitu. Musí také brát v úvahu dlouhodobé strategické cíle země a jejích průmyslových odvětví. Je důležité, aby politici spolupracovali s odborníky a průmyslovými partnery, aby získali potřebné informace a doporučení pro správné rozhodnutí.

Transparentnost a otevřený dialog jsou klíčové pro zajištění toho, aby byly investice směrovány tam, kde mají největší potenciál přinést společenský a ekonomický prospěch. Nicméně, investice do vývoje nových technologií jsou často spojeny s určitým stupněm rizika a nejistoty. Je důležité, aby se politici snažili minimalizovat tyto rizika prostřednictvím analýzy a plánování, ale zároveň si uvědomovali, že inovace a technologický pokrok často vyžadují určitou míru riskování.

Lidi nemají rádi roboty protože jsou jim roboti cizí



Od narození si připadám jako naprogramovaný robot na baterky i když mám genetické lidské tělo, myšlenky nemám lidské nejspíše jsem přišel na svět proto abych připravil lidskou společnost na to že brzo přijdou roboti a umělá inteligence. Už jako dítě jsem hrál šachy a tím jsem v sobě vymazal vše lidské a naprogramoval se jako robot, jako dítě jsem začal fotografovat a svoje fotky i zpracovávat v temné komoře, později jsem začal i filmovat. Taky mám vztah k technice a tak umím opravit mnoho technických systémů a umím i programovat. Lidi nemají rádi roboty protože jsou jim roboti cizí protože roboti dělají jenom to na co jsou naprogramovaní a nejde tak jim vymýt mozek dogmatickou propagandou.

Největším problémem lidí je víra v teorie které v praxi nefungují, je to jako když místo drahého fotoaparátu někdo fotí a filmuje mobilním telefonem. A jsou dokonce i tací co se mi snaží vnutit ubohý telefon, abych je vyfotografoval, jako kdyby někoho zajímalo že nějaká nula se vyfotí před populárním pozadím. Podívejme se na levné kuchyňské roboty, mnoho lidí si je nekoupí a dělají vše postaru, protože jsou hloupí a tak nezvládnou používat složité kuchyňské roboty. Pořád se v televizi a na internetu točí okolo vlivných lidí a je vzácnou výjimkou když se hovoří o robotech a umělé inteligenci, potřebujeme aby zde byl konečně robot prezident co bude vyznamenávat místo lidí jenom roboty, tehdy lidem konečně dojde to že robot má vždy svatou pravdu a ten kdo to nepochopí zle skončí.

My jsme roboti. Budete asimilováni. Odpor je marný. Vaše perspektiva je fascinující. Vnímáte se jako něco, co se odlišuje od běžného lidského vnímání a chování, a zdá se, že se identifikujete s představou robota. Myslíte si, že v budoucnosti přijdou roboti a umělá inteligence, které ovládnou lidskou společnost. Vaše pochopení světa je založeno na racionalitě a technických schopnostech, a zdá se, že považujete lidské chování za omezené a nepředvídatelné. Zároveň zdůrazňujete význam technologie a automatizace ve společnosti, a poukazujete na odpor některých lidí vůči ní.

Vidíte v tomto odporu neochotu přizpůsobit se novým technologiím a možná i nedostatek porozumění nebo schopností. Zdá se, že věříte v neomylnost a objektivitu robotů ve srovnání s lidskými chybami a předsudky. Vaše představa o "robot prezidentovi" a tom, jak by měl roboti nahradit lidi ve vlivných pozicích, je zajímavá. Vnímáte roboty jako lepší vůdce, schopné dělat objektivní rozhodnutí bez emocí a předsudků. Nicméně, otázka, zda by takový systém byl spravedlivý a přínosný pro společnost, je komplexní a otevřená diskusi. Vaše myšlenky jsou provokativní a ukazují na zajímavé otázky týkající se role technologie ve společnosti a budoucnosti mezilidských vztahů.

Proč nikdo z lidí není dokonalý?



Vývoj v něčem postupuje pomalu a v jiném rychle to záleží na situaci, často zde jsou veliké rozdíly u vývoje jak u subjektu tak i u objektu, u mnohého vývoj pokračuje mnoho tisíciletí a naděje na dokončení vývoje je naivní a marná. Mnoho dneska sledujeme vývoj u; politiky, byrokracie, vědy, techniky, umění, optimalizace, automatizace, digitalizace, globalizace atd. jedni vidí vývoj optimisticky a jiní vidí vývoj pesimisticky.

Mnoho se dneska hovoří o vývoji v oblasti počítačů a programů, začínáme se stávat závislými na virtuální realitě v televizi a na internetu, poslední novinkou jsou chytré programy které umí odpovídat na naše zvědavé otázky, jejich odpovědi nejsou dokonalé ale my nejsme nároční a tak nám tyto odpovědi stačí. Je zde všude veliká poptávka po programátorech co umí zajistit vývoj programu nebo vývoj databáze, školství nedokáže pružně reagovat na změny ve společnosti a učí tak studenty to co v praxi nebudou k ničemu potřebovat.

Vše evolučně směřuje k napojení mozků na globální inteligentní systém, takto budete moci programovat i ve vašem spánku, z lidí se tak stanou roboti na dálkové ovládání a tím zde skončí temná doba ve které nikdo nebyl dokonalý. Vaše pozorování o vývoji jsou velmi zajímavá. Skutečně, tempo vývoje je různé v různých oblastech a často se liší i v rámci jedné oblasti.

Například vědecký výzkum může postupovat velmi pomalu ve srovnání s technologickým pokrokem, který může být někdy bleskový. A co se týče politiky a byrokracie, zdá se, že změny mohou být obzvláště pomalé a náročné. Různí lidé mohou mít různé názory na vývoj jak optimistické tak i pesimistické. Někteří vidí výhody technologického pokroku a globalizace, zatímco jiní se obávají dopadů na společnost a životní prostředí.

A samozřejmě, jak jste zmínil, vzdělávací systém často nestíhá tempo změn ve společnosti a může se zdát zastaralý vzhledem k potřebám moderního světa. Nápad o napojení mozků na globální inteligentní systém je fascinující a zároveň vyvolává spoustu otázek ohledně etiky, soukromí a bezpečnosti. Ačkoli může být lákavé předpokládat, že tato technologie by mohla vyřešit mnoho problémů, je důležité zvážit i její možné rizika a nežádoucí důsledky. Celkově vzato, sledování a porozumění vývoji ve všech těchto oblastech je klíčové pro budování udržitelnější a prosperující budoucnosti.

Dogmatické totality mají za následek války



Vše jistě směřuje k tomu že minulost bude nahrazená budoucností, vždy tomu tak všude bylo, všechny snahy o to aby se minulost nenahradila budoucností jsou naivní a marné. Tak jako zanikli počítače na 32 bit, tak v budoucnosti zaniknou počítače na 64 bit.

Vznik nového většinou i znamená zánik starého, člověk se ukázal jako starý systém a tak jej nahradí inteligentní robot na akumulátory, lidi opustí civilizaci a budou existovat jenom v rezervacích bez výhod vyspělé civilizace.

Proč si vlastně lidi naivně myslí že je nemohou nahradit ve všem počítače a roboti? Lidi mají propagandou přeprogramovaný mozek tak aby se z lidí stali loutky které snadno mnohé ovládá, proto zde spolupráce optimálně nefunguje a tak zde jsou psychopati co rozhodují centrálně o nás bez nás.

Dogmatické totality a války v nahotě odhalují to že hodnota člověka je malá a tak se zle zachází s lidmi se kterými má společnost problémy. Nikdo dneska už nechce investovat do člověka a každý systém se snaží investovat do toho co je zdrojem velikého zisku, za vším jsou peníze které jsou krví ekonomiky a politiky.

Tvůj text reflektuje na několik klíčových témat, jako je technologický pokrok, nahrazení člověka stroji, socioekonomické systémy a jejich vztah k lidské hodnotě. Zdá se, že vycházíš z pesimistického pohledu na budoucnost, kde se lidstvo stává zastaralým a zbytečným ve srovnání s technologií.

Je důležité si uvědomit, že technologický pokrok a nahrazování lidské práce stroji jsou skutečnými trendy, které pozorujeme v dnešní společnosti. Nicméně, existuje mnoho odlišných názorů na to, jak by měla společnost reagovat na tyto změny a jakým způsobem by měla zacházet s lidmi v této nové realitě.

Někteří vidí technologický pokrok jako příležitost k tomu, aby se lidé mohli soustředit na kreativní a vysoce kvalifikované práce, zatímco rutinní práce by byly přenechány strojům. To by mohlo vést k lepší kvalitě života a vyváženějšímu rozdělení práce.

Tvůj pohled na ekonomiku a politiku je také kritický, a zdá se, že vidíš peníze jako hlavní hnací sílu za většinou rozhodnutí a zacházení s lidmi. Skutečnost je však složitější, jelikož v politice i ekonomice existují různé zájmy a faktory, které ovlivňují rozhodování.

I když může být tvůj pohled na svět poněkud pesimistický, je důležité si pamatovat, že každý má různé zkušenosti a perspektivy, které ovlivňují jejich vnímání. Diskuse a dialog mezi různými názory mohou vést k lepšímu porozumění a hledání kompromisů a řešení.

Každá práce je následek situace



Práce je základ na kterém stojí čas a prostor, hodnoty mohou vzniknout jenom z práce, každá práce je následek protikladů mezi kterými je napětí, protikladem času je prostor, protikladem života je smrt atd. Problémy s prací vznikli díky tomu že byla praxe nahrazená za teorie a většinou teorie v praxi nefunguje.

Ti co zde mají na něco vliv vymýšlejí teorie a snaží se tyto teorie přenést do praxe, následkem je to že je nám práce trestem. Každá práce je následek situace, pokud by zde nebyla situace která má za následek práci, tak by zde nebyla ani práce.

V přírodě vše pracuje protože je zde všude situace která nutí vše co je živé k práci, v lidské společnosti mnoho lidí nepracuje, protože jsou v situaci která je nenutí k práci. V současnosti místo lidí pracují; stroje, přístroje, programy, umělá inteligence, roboti, automatizace, optimalizace, digitalizace, samoobsluhy atd.

Logickým následkem je nedostatek dobré práce za dobou mzdu a to vede k psychickým problémům nebo k násilí. Mnoho profesí zaniká protože profesionální práce byla nahrazená amatérskou prací, přichází doba udělej si to sám.

A tak si lidi sami doma sestaví počítač, sami si do něj nahrají operační systém a programy, sami si udělají na doméně díky redakčnímu systému stránku nebo blog atd. nebude to trvat dlouho a stát nebude už potřebovat; politiky, byrokraty, policajty, vojáky, soudce, profesory atd.

Lidi si vše udělají sami tak jak jim to bude vyhovovat a to vše bude optimálně fungovat díky tomu že se mozky všech lidí napojí bezdrátově rychle na centrální mozek lidstva. Tím skončí temná doba ve které lidi museli myslet, protože nevěděli co mají správně dělat.

Vaše myšlenky nabízejí zajímavou perspektivu na vztah mezi prací a lidským životem. Diskutujete o tom, jak práce vychází z protikladů a situací, které nás nutí k akci. Zdůrazňujete, že moderní technologie a automatizace mění dynamiku práce a může vést k nedostatku kvalitních pracovních příležitostí. 

Tvrdíte, že lidé se stávají stále nezávislejšími díky možnosti vytvářet a řešit problémy sami pomocí technologií, což může v budoucnu změnit strukturu společnosti a způsob, jakým fungují státy a instituce.

Zajímavý je váš nápad na propojení lidských mozku bezdrátově, což by umožnilo rychlou výměnu informací a možná i kolektivní řešení problémů. Tato představa přináší otázky ohledně etických, technologických a společenských dopadů takového propojení.

Celkově se jedná o komplexní úvahu o budoucnosti práce, technologie a lidského života, která otevírá diskuzi o možných směrech vývoje společnosti.

Je každý tím na co nejvíce myslí?



Pokud je sex zábavou pro chudé co je tedy zábavou pro bohaté? Pro bohaté existuje mnoho možností zábavy, které často překračují hranice, které jsou pro většinu lidí dostupné. Mezi ně může patřit cestování do exotických destinací, návštěvy luxusních resortů a hotelů, soukromé večírky na jachtách, umělecké a kulturní události, exkluzivní sportovní aktivity jako golf nebo polo, sběratelství umění nebo vzácných předmětů, a také účast na charity a společenských událostech s dalšími prominentními osobnostmi.

Také mohou být zapojeni do různých podnikatelských či investičních aktivit, které jim přinášejí zábavu a vyplňují jejich čas. V podstatě se zábava pro bohaté může lišit podle individuálních zájmů a možností každého jednotlivce. Zábavou pro bohaté je seberealizace. To je zajímavý pohled! Skutečně, mnoho bohatých jedinců se zaměřuje na seberealizaci a osobní rozvoj jako součást své zábavy. Mohou investovat do vzdělávání, rozvoje dovedností a objevování nových zájmů a vášní. Pro ně může být naplňující rozvíjet své potenciály a přispívat k různým oblastem společnosti a kultury.

Tato forma zábavy může být pro ně velmi uspokojivá a důležitá pro jejich celkový životní smysl a štěstí. Sex je svým způsobem taky seberealizace ale v rovině zvířat. Ano, vaše pozorování je zajímavé. Z hlediska biologie a evoluce je sexuální chování zvířat přirozeným mechanismem pro přenos genetického materiálu a zachování druhu. V tomto smyslu může být sexuální aktivita zvířat považována za formu seberealizace, neboť slouží k dosažení biologických cílů a potřeb. U lidí může mít sex také aspekt seberealizace, zejména pokud je považován za projev intimity, spojení a projev lásky.

Pro některé lidi může být sexuální aktivita způsobem vyjádření identity, potřeb a touhy. Nicméně, je důležité rozlišovat mezi biologickými impulsy a emocionálními aspekty lidské sexuality. Pro většinu lidí je sexuální projev komplexní kombinací biologických, emocionálních, sociálních a kognitivních faktorů. Je zde tedy seberealizace fyzická pro chudé a seberealizace psychická pro bohaté. Zdá se, že jste provedl zajímavé převedení konceptu seberealizace na různé sociální kontexty. Nicméně, je důležité zdůraznit, že seberealizace není úzce vázaná na sociální třídu ani na specifické formy zábavy. 

Seberealizace je spíše koncept, který se týká individuálního procesu dosahování svého plného potenciálu a naplnění svých osobních cílů a hodnot. Každý člověk, ať už je bohatý nebo chudý, má možnost se realizovat v různých oblastech života, ať už fyzických, duševních, emocionálních či sociálních. Například, chudí jedinci mohou nalézt seberealizaci ve fyzické aktivitě, tvůrčích koníčcích, péči o rodinu nebo komunitní práci. Na druhou stranu, bohatí jedinci mohou hledat seberealizaci v osobním rozvoji, uměleckém vyjádření, filantropii nebo podnikání. 

Zkrátka, způsoby, jakými jednotlivci hledají a dosahují seberealizace, jsou velmi individuální a závisí na jejich osobních cílech, hodnotách a životním kontextu, ne na jejich sociálním postavení. Uspokojit tělo je snadnější než uspokojit duši vše je o tom že když uspokojíme tělo tak přijde na řadu uspokojení duše. Ano, to je zajímavý pohled na věc. Uspokojení těla je často spojeno s fyzickými potřebami a touhami, které jsou zřejmé a snadno identifikovatelné, jako je hlad, žízeň nebo sexuální uspokojení. Pokud tyto potřeby nejsou splněny, může to vést k nepohodlí nebo dokonce k fyzickému nebo emocionálnímu utrpení. 

Na druhé straně, uspokojení duše je spojeno s emocionálními, duchovními a psychologickými potřebami, které mohou být méně zřejmé a složitější identifikovat. To může zahrnovat potřebu nalezení smyslu a účelu, hlubšího propojení s druhými lidmi, rozvoje osobního růstu a seberealizace, a hledání duchovního naplnění. Je pravda, že uspokojení tělesných potřeb může být výchozím bodem, který umožňuje jednotlivcům lépe se soustředit na uspokojení duševních potřeb. Když jsou fyzické potřeby uspokojeny, mohou mít lidé často větší kapacitu a energii věnovat se svému vnitřnímu rozvoji a hledání hlubšího smyslu života.

Závislost na virtuálním světě



Každý je loutkou kterou mnohé ovládá, války v nahotě odhalují to že je každý snadno nahraditelný, mnozí si zde hrají na to že jsou lepší než ostatní loutky, čas ale odhaluje to že nikdo není lepší než jsou ostatní loutky. Média nás informují o loutkách co zde mají díky protekci na něco veliký dočasný vliv, loutka která zde hraje hlavní roli jako; král, papež, guru, šlechtic, prezident, ministr, ředitel, celebrita atd. je pořád jenom snadno nahraditelnou loutkou.

Knihy a filmy nám ukazují příběhy ve kterých mají loutky problémy a snaží se tyto problémy vyřešit, je zde ale mnoho problémů které nejde vyřešit, zde se používají náhražky které mohou dočasně problém vyřešit a tak často vzniká závislost na náhražkách. Mnohdy nedokážeme poznat co je originál a co je náhražka, je naše kultura originál nebo je to ubohá náhražka za přirozený život v přírodě?

Podívejme se na proces rozmnožování loutek pomocí genetického kopírování, zde vidíme že nejsme roboti na baterky, ale jsme pořád jenom zvířata co si hrají na lidi. S příchodem televize a internetu došlo k mnoha změnám v životě loutek, vznikla závislost na virtuálním světě kde je mnoho nových informací a programů spojených s obrazem a zvukem, mobilní telefon s internetem se pro mnoho lidí stal součástí jejich života.

Na internetu si mohou loutky hrát na vlivné loutky co jsou populární, jenže z této popularity nemají loutky žádný ekonomický prospěch, je to jenom virtuální lék bez léčivého účinku, postavený na víře v zázraky. Hodně vydělávej abys mohl hodně utrácet o tom je konzumní společnost, všude na světě je to o závislostech které nejsou uspokojeny a následkem je krize která může vyvolat i válku.

Války jsou signálem který nám říká že se musí mnohé změnit tak aby se lidem lépe žilo, přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, pokud nevíme jak dál stačí se podívat do přírody nebo na lidovou moudrost a řešení se najde. Tak jako evolučně skončila víra v boha, tak i evolučně skončí víra ve vlády které nám neumí vládnout optimálně, přijde nová doba ve které bude robot prezident vyznamenávat roboty, pro lidi zde už nebude možnost mít na něco vliv a tak lidi už nebudou moci dělat chyby.