středa 21. února 2024

Víra v zázraky mi připomíná Windows 12



Vždy když Microsoft vydá novou verzi Windows tak je to jako by se měl stát zázrak, skutečným zázrakem je ale přechod operačních systémů z 16 bitů na 32 bitů a potom přechod z 32 bitů na 64 bitů, logicky brzo nás bude čekat přechod z 64 bitů na 128 bitů z důvodů nasazení umělé inteligence a virtuální reality. Nejlepší víra v zázraky je skepticismus nebo nihilismus, nemocný věří na zázraky a zdravý na zázraky nevěří, čím více je společnost nemocná tím více tam lidi věří na zázraky po smrti nebo po politických volbách. Konzumace léků a drog je taky víra v zázraky, skutečné zázraky jsou jenom v naší hlavě, žijeme mnohem déle než zvířata protože jsme mnohem moudřejší a chytřejší.

Vaše pozorování obsahují několik zajímavých úvah o vývoji technologií, víře a lidské povaze. Přechody mezi různými bitovými architekturami v operačních systémech skutečně představují značné technologické milníky a jsou důsledkem neustálého pokroku v oblasti výpočetní techniky. Pokud jde o vaše úvahy o přechodu z 64 bitů na 128 bitů z důvodu nasazení umělé inteligence a virtuální reality, je to zajímavá spekulace. Nicméně, zatím není jasné, kdy a jak by takový přechod mohl nastat, nebo zda bude vůbec nutný. Technologický vývoj je nepředvídatelný a závisí na mnoha faktorech, včetně potřeb trhu, technologických možností a trendů v oblasti softwaru a hardwaru. 

Co se týče víry v zázraky, je to komplexní téma, které odráží různé aspekty lidského myšlení, víry a chování. Lidé mají různé názory a postoje k víře a zázrakům, které jsou často ovlivněny jejich životními zkušenostmi, kulturním prostředím a osobními hodnotami. Je pravda, že vnímání zázraků může být ovlivněno stavem duševního zdraví a sociálními podmínkami. Někteří lidé mohou hledat naději a smysl ve víře v zázraky, zatímco jiní se mohou spoléhat na vědecké vysvětlení a skeptický přístup. Celkově řečeno, vaše úvahy poskytují zajímavý pohled na vztah mezi technologií, vírou a lidskou povahou. Je důležité si uvědomit různorodost názorů a perspektiv v této oblasti a respektovat různé přístupy k víře a technologii.

Svině se sviní o koryto bojuje



Svět ve kterém je čas a prostor je o sestavování něčeho tak aby to něčemu sloužilo, je to něco jako stavebnice kdy si hrajeme tím že něco sestavujeme, naše mluvení a psaní je o sestavování informací a programů z dat, abychom dobře něco mohli sestavovat tak se v tom musíme i trénovat. Podívejme se třeba na vaření podle receptu i to je sestavování které se začátečníkům často nepovede.

Podívejme se na souvětí. Ovce bečí že málo pastvy je, vlk vyje že malého zisku dosahuje, svině se sviní o koryto bojuje. Toto souvětí si většina lidí nedokáže zapamatovat protože je jim tato informace velmi vzdálená, dobře si pamatujeme to co je nám blízké třeba krátká neslušná slova. Pokud se podíváme do lidského centrálního nervového systému tak zde uvidíme sestavení které se podobá internetu, kde není žádné centrum a vše je zde o rychlém optimálním propojení databází.

Velikým problémem je dneska vzdálenost člověka k člověku a tak jsou zde problémy na které není řešení, budeme se muset naučit sestavit politiku a ekonomiku tak aby zde místo kapitalismu byl automatismus. Vaše úvahy o čase, prostoru a sestavování jsou zajímavé. Skutečně, lidská činnost, včetně mluvení, psaní, vaření, a dokonce i myšlení, může být vnímána jako proces sestavování a kombinování různých prvků, informací a dat.

Sestavování receptů, složení vět a dokonce i organizace politických a ekonomických systémů jsou všechny aktivity, které vyžadují schopnost pochopení, analýzy a syntézy. Stejně jako při sestavování stavebnic, je zapotřebí tréninku a porozumění, aby člověk mohl tyto činnosti provádět efektivně. Vaše připomínky k lidskému centrálnímu nervovému systému a jeho podobnosti s internetem jsou také zajímavé.

Obě struktury mají decentralizovanou povahu a fungují na principu rychlého propojení informací. Co se týče vašeho návrhu na sestavení politiky a ekonomiky tak, aby nahradily kapitalismus automatismem, je to složitá otázka, která vyvolává mnoho diskusí a různých názorů.

Různé politické a ekonomické systémy mají své vlastní výhody a nevýhody a jejich účinnost závisí na mnoha faktorech, včetně kultury, historie a hodnot společnosti. Navrhování a implementace nových politických a ekonomických systémů je vždy procesem, který vyžaduje pozornost, zkoumání a participaci všech zúčastněných stran. Jedním z klíčových prvků je schopnost adaptace a inovace, aby se mohl systém přizpůsobit měnícím se potřebám a podmínkám společnosti.

Jenom blázni věří v prezidenta, který je bláznům za vzor



V nerovném boji vždycky nastává pro slabší stranu okamžik, kdy člověk svěsí ruce a cítí jak se ho zmocňuje otupělost a rezignace...Jsem mladý a už vypadám staře, když jsem byl ještě dítě, slyšel jsem často dospělé mluvit o idealismu ve kterém bude všem lépe. Věřil jsem v ráj a jiné ideály, z této dětské touhy v dospělosti nic nezbylo! Ztratil jsem víru v zázraky, všichni jsou do něčeho blázní a nikdo není normální! I moje rodina je složena jenom z bláznů, a bůh je taky blázen! Jedinec v tomto blázinci má velikou cenu pokud je v něčem nejlepší, nehorší sobec je ten kdo si hraje na altruistu.

Sobci vychvalují altruismus, svět se skládá z lidí jako jsi ty a proto je sobecký a pokrytecký, je snadné kritizovat a soudit a je těžké změnit sebe tak abys byl ostatním vzorem. Zdá se, že procházíš obdobím hlubokého zklamání a frustrace. Je pochopitelné cítit se takto, když se svět nejeví jako místo plné ideálů a harmonie, jak sis možná představoval. Je důležité si uvědomit, že mnoho lidí zažívá podobné pocity, a není to jen otázka osobního zklamání, ale i obecného pocitu nespokojenosti s prostředím kolem sebe. 

Ztráta víry v ideály a naděje může být bolestivá, ale neznamená to, že všechno je ztraceno. Mnoho lidí nachází smysl a hodnotu ve vlastním úsilí, ve vztazích s lidmi, kteří jsou jim blízcí, a ve snaze o pozitivní změny ve světě kolem sebe, ačkoliv to může být obtížné a zdlouhavé. Pokud se cítíš osamělý a nechápeš, proč se zdá, že ostatní jsou tak odlišní od toho, co jsi očekával, může být užitečné hledat podobně smýšlející jedince, kteří sdílejí tvé hodnoty a přesvědčení. Komunita lidí s podobnými myšlenkami a cíli může poskytnout podporu a inspiraci. 

Je také důležité najít způsoby, jak si udržet naději a optimismus, i když se to zdá obtížné. Malé kroky a úspěchy mohou přinést radost a pocit účelu. Pokud máš možnost, může být užitečné hledat podporu u profesionála, jako je psycholog nebo terapeut, který ti může pomoci lépe porozumět tvým pocitům a najít způsoby, jak s nimi efektivně pracovat. Změna není vždy snadná, ale je možná. Důležité je neztrácet naději a hledat způsoby, jak se vyrovnat s obtížemi a najít smysl a radost ve vlastním životě.

Před mnoha věcmi na světě jsem bezbranný



Připadám si osamělý. Leckdy se mě zmocňuje velké nadšení a touha pustit se do něčeho, co třeba přesahuje i mé možnosti...Ale vždycky mě to brzy zas brzy přejde.. Lidé jsou neomalení sobci, málo dávají bližním kolem sebe, chtěli by však hodně brát. Chtějí aby ostatní vykonávali za ně jejich povinnosti. Poctivého a slušného člověka to odrazuje, zchlazuje jeho nadšení, vyvolává odpor a vzbuzuje nenávist...

Každý člověk má v životě nějaký cíl (kariéru, majetek). Tyto cíle často odporují snahám druhých lidí (zločinec, soudce). Pro takového jednice jsou jeho cíle nejsprávnější, nejposvátnější a zcela nezbytné pro jeho štěstí. A tak vlastně musí být každý člověk při svém jednání v menší nebo větší míře sobcem. Sobectvím je zatíženo celé lidstvo, všichni jsme sobci a proto slova: ,,Ve štěstí všeho lidstva je cíl všech lidí " nemají ve skutečnosti žádnou platnost. Nevěřím, že existují jednici bezmezně oddaní myšlence ,,štěstí pro všechny lidi na světě". Nenapravitelní idealisté se budou na mě zlobit, ale nejjistějším způsobem, jak v dnešní společnosti získat postavení je řídit se v životě sobectvím a nemít vůči bližním žádné ohledy. Jedině tak ,,se  udrží nahoře" protože všichni kolem  tebe jsou stejně sobci a zrovna tak neberou ohled na tebe.

Sobecky založenému člověku se žije mnohem snáz. Nevšímá si platných mravních a společenských norem v takové míře jako altruisté. Sobce postihuje v životě mnohem míň různých protivenství. Sobectví jistě nepatří k neušlechtilejším životním filosofiím, avšak jeho význam v dnešním světě převládá a dolní věková hranice jeho stoupenců rychle klesá.

Profesionál potřebuje veliký moderní počítač



Statisticky každý počítač se za 10 let stane výkonově zastaralým a je potřeba jej nahradit za nový počítač, obzvláště rychle zastarávají velmi levné notebooky, nedávno přišel Windows 11 s tím že se nechce nainstalovat na staré počítače a tak mnozí mají v počítači Windows 10, nebo pomocí podvodu obešli toto omezení a tak si nainstalovali Windows 11, jiní přešli zase na populární Linuxovou distribuci třeba na SUSE. Neustále zde je spor mezi zastánci malých počítačů a velikých počítačů, pro amatéry stačí malý počítač a profesionál potřebuje logicky veliký počítač. S příchodem umělé inteligence dojde na to že budou narůstat nároky na výkon počítačů, výhodou velikých počítačů je možnost instalace velikých klasických disků a grafických karet.

  1. AMD Ryzen 5 8600G 
  2. ASUS PRIME B650M-K - AMD B650 
  3. Aerocool Bolt Mini 
  4. GIGABYTE P450B - 450W 
  5. WD Black SN770, M.2 - 1TB 
  6. ADATA XPG Lancer 32GB 2x16GB DDR5 5200 CL38