Proč lidi milují zázraky?



Začíná to pohádkami a končí to reklamou, víra v zázraky se pro mnoho lidí stala návykovou drogou, se zázraky se setkáme taky v; politice, náboženství, ekonomice, umění, vědě, technice, léčení nemocí, učení atd. Zázrak je spojen s odhaleným tajemstvím nebo jde o podvod, skutečné zázraky jsou běžné v přírodě která si umí poradit s mnoha problémy, pokud na přírodu nemá špatný vliv egoistický člověk.

Milujeme zázraky proto že jde o protiklad reality ve které jsou zázraky vzácné díky tomu že se z lidí stali loutky které se centrálně ovládají. Očekáváme od; krále, šlechtice, prezidenta, ředitele, celebrity atd. naivně zázraky, neuvědomujeme si to že ti co zde mají veliký vliv na společnost jsou pořád jenom loutky, které mnohé ovládá. Zázraky mají pro lidi fascinující přitažlivost z mnoha důvodů.

Zaprvé, představa něčeho neuvěřitelného, co přesahuje běžné chápání světa, nás může naplnit pocitem úžasu a naděje. Pohádky nám často ukazují, že i v nejtěžších situacích může přijít zázrak a přinést řešení. Reklama a politika také často využívají koncept zázraku k manipulaci s emocemi a k dosažení cílů. Lidé touží po změně a něco, co se zdá nadpřirozené, může být lákavé a přesvědčivé. 

Náboženství a duchovní víra jsou dalšími sférami, kde se zázraky často objevují. Pro mnohé poskytují pocit naděje a víry v něco většího, než jsme my sami. Zároveň je ale pravda, že zázraky mohou být interpretovány různě. Co pro jednoho člověka může být zázrak, pro jiného může být pouhou iluzí nebo podvodem. Je důležité si uvědomit, že realita není vždy černobílá.

Existují situace, které se mohou zdát jako zázrak, ale jsou vysvětlitelné v rámci známých vědeckých principů. Nicméně to neznamená, že tyto zážitky nejsou pro jednotlivce méně vzrušující nebo významné. Co se týče vlivu autorit na společnost, je pravda, že někteří lidé mohou naivně očekávat od svých vůdců zázraky a řešení všech problémů. Nicméně kritické myšlení a schopnost hodnotit informace jsou klíčové k tomu, abychom se vyhnuli manipulaci a přílišné víře v zázraky.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Důležité je si uvědomit své závislosti

Kontrarevoluci u nás růže nepokvetou

Asociální kultura

Ideologie je utopie, co v praxi nefunguje

Online Vs Offline

Čert je čertu peklem v konzumním pekle

Nikon D780 vs Sony Alpha A7 IV

Canon EOS R7 vs Nikon Z6 II

Levný notebook pro studenty vysoké školy?