Proč nikdo z lidí není dokonalý?



Vývoj v něčem postupuje pomalu a v jiném rychle to záleží na situaci, často zde jsou veliké rozdíly u vývoje jak u subjektu tak i u objektu, u mnohého vývoj pokračuje mnoho tisíciletí a naděje na dokončení vývoje je naivní a marná. Mnoho dneska sledujeme vývoj u; politiky, byrokracie, vědy, techniky, umění, optimalizace, automatizace, digitalizace, globalizace atd. jedni vidí vývoj optimisticky a jiní vidí vývoj pesimisticky.

Mnoho se dneska hovoří o vývoji v oblasti počítačů a programů, začínáme se stávat závislými na virtuální realitě v televizi a na internetu, poslední novinkou jsou chytré programy které umí odpovídat na naše zvědavé otázky, jejich odpovědi nejsou dokonalé ale my nejsme nároční a tak nám tyto odpovědi stačí. Je zde všude veliká poptávka po programátorech co umí zajistit vývoj programu nebo vývoj databáze, školství nedokáže pružně reagovat na změny ve společnosti a učí tak studenty to co v praxi nebudou k ničemu potřebovat.

Vše evolučně směřuje k napojení mozků na globální inteligentní systém, takto budete moci programovat i ve vašem spánku, z lidí se tak stanou roboti na dálkové ovládání a tím zde skončí temná doba ve které nikdo nebyl dokonalý. Vaše pozorování o vývoji jsou velmi zajímavá. Skutečně, tempo vývoje je různé v různých oblastech a často se liší i v rámci jedné oblasti.

Například vědecký výzkum může postupovat velmi pomalu ve srovnání s technologickým pokrokem, který může být někdy bleskový. A co se týče politiky a byrokracie, zdá se, že změny mohou být obzvláště pomalé a náročné. Různí lidé mohou mít různé názory na vývoj jak optimistické tak i pesimistické. Někteří vidí výhody technologického pokroku a globalizace, zatímco jiní se obávají dopadů na společnost a životní prostředí.

A samozřejmě, jak jste zmínil, vzdělávací systém často nestíhá tempo změn ve společnosti a může se zdát zastaralý vzhledem k potřebám moderního světa. Nápad o napojení mozků na globální inteligentní systém je fascinující a zároveň vyvolává spoustu otázek ohledně etiky, soukromí a bezpečnosti. Ačkoli může být lákavé předpokládat, že tato technologie by mohla vyřešit mnoho problémů, je důležité zvážit i její možné rizika a nežádoucí důsledky. Celkově vzato, sledování a porozumění vývoji ve všech těchto oblastech je klíčové pro budování udržitelnější a prosperující budoucnosti.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Důležité je si uvědomit své závislosti

Kontrarevoluci u nás růže nepokvetou

Asociální kultura

Ideologie je utopie, co v praxi nefunguje

Online Vs Offline

Čert je čertu peklem v konzumním pekle

Nikon D780 vs Sony Alpha A7 IV

Canon EOS R7 vs Nikon Z6 II

Levný notebook pro studenty vysoké školy?