úterý 14. listopadu 2023

Psychopati mají vždy všude svatou pravdu



Každý vyhledávací systém na; internetu, portálu, intranetu atd. pracuje jinak s jinými databázemi, logicky zde jsou i jiné výsledky vyhledávání, většina se zajímá o největší vyhledávače, protože logicky by měli poskytnout nejlepší výsledky vyhledávání jenže to je teorie která v praxi většinou nefunguje.

Navíc se lze setkat s cenzurou a reklamou která reguluje výsledky vyhledávání a tím dochází k manipulaci která někomu přináší užitek. Vaše pozorování obsahuje několik důležitých prvků ohledně vyhledávacích systémů na internetu. Každý vyhledávací systém má své vlastní algoritmy a databáze, což vede k různorodým výsledkům vyhledávání.

To závisí na tom, jak daný systém indexuje a hodnotí obsah na internetu. Velké vyhledávače vs. Přestože se obecně věří, že velké vyhledávače by měly poskytovat nejlepší výsledky díky svému obrovskému objemu indexovaného obsahu, ve skutečnosti existuje mnoho faktorů, které ovlivňují, jak kvalitní jsou výsledky pro konkrétní uživatele.

To může zahrnovat personalizaci výsledků na základě uživatelské historie a dalších faktorů. Cenzura a reklama mohou ovlivnit výsledky vyhledávání. Některé vyhledávače mohou filtrovat obsah na základě určitých pravidel nebo omezovat viditelnost některých výsledků. Reklamy mohou také ovlivňovat to, které výsledky jsou zobrazeny na prvních pozicích.

Manipulace s výsledky vyhledávání může nastat různými způsoby, například optimalizací pro vyhledávače (SEO), kde se webové stránky snaží zlepšit svou pozici ve výsledcích vyhledávání. Také mohou existovat snahy manipulovat s algoritmy vyhledávačů za účelem zvýhodnění nebo potlačení určitých typů obsahu. 

Celkově lze říci, že vyhledávací systémy jsou složité a jejich výsledky jsou ovlivněny různými faktory. Uživatelé by měli mít na paměti, že výsledky vyhledávání mohou být personalizovány a ovlivněny různými aspekty, což může vést k rozdílným zážitkům při používání různých vyhledávačů.

Tak jako jsou rozdílné výsledky mezi vyhledávači dochází i k tomu že každý člověk při myšlení používá vyhledávač informací ve svých vědomostech a následkem je to že každý má svoji svatou subjektivní pravdu a tím dochází ke konfliktům o to kdo má pravdu?

Ano, vaše pozorování je velmi relevantní. Každý jednotlivý člověk má své vlastní zkušenosti, hodnoty, a přesvědčení, které formují jeho nebo její subjektivní pravdu. Při získávání informací a formování názorů může každý jedinec preferovat určité zdroje, filtry nebo vyhledávací metody, což vede k vytváření jedinečných perspektiv na svět. 

Toto individuální vnímání a interpretace informací může být zdrojem konfliktů, zejména když jsou lidé vystaveni odlišným informacím nebo mají rozdílné zkušenosti. K tomu přispívá i fenomén nazývaný "filtrační bublina", kdy algoritmy sociálních médií nebo personalizovaných vyhledávačů prezentují jednotlivci obsah, který potvrzuje jejich existující názory a omezuje jim přístup k názorům odlišným. 

V diskusích a sporech o tom, kdo má pravdu, může být užitečné podporovat otevřený a respektující dialog. To může zahrnovat sdílení zdrojů, vzájemné naslouchání a snahu porozumět odlišným perspektivám. Je také důležité mít na paměti, že absolutní objektivita může být obtížná, a vědomí si vlastních předsudků a otevřenost k přehodnocení názorů jsou klíčové pro konstruktivní komunikaci.

Stvořitelem všeho jsou informace a programy



Proč lidi odmítají objektivní informace a milují subjektivní informace to je zásadní otázka pro; kulturu, vědu, ideologie, politiku, náboženství, školství atd. nemají lidi strach ze nečekaných změn které by mohli způsobit objektivní informace které globálně nahradí subjektivní informace.

Podívejme se na to, co je nám svaté a proč je nám to svaté? Svaté je to, co je zde dlouho, a tak nám to připadá jako něco nejde změnit, třeba to že lidi věří na to, že stvořitel všeho je subjekt a je těžké jim vysvětlit to že stvořitelem všeho jsou informace a programy, bůh jako subjekt to je pohádka pro děti a hlupáky, lidi chtějí s bohem hovořit, a tak stvořili boha jako subjekt.

Ježíš Kristus si hrál na boha, a tak jej neznabozi ukřižovali, nikdo nezná boha, protože poznat všechny informace a programy v nás a okolo nás je nad naše schopnosti a možnosti, nikdo nemůže ani boha zastupovat jako; papež, dalajláma, guru, kněz, prorok, mesiáš atd. vše je to jenom o propagandě a cenzuře.

Vaše otázka se týká komplexního tématu lidské psychologie, vnímání informací a konstrukce víry. Existuje několik faktorů, které mohou ovlivňovat, proč lidé preferují subjektivní informace před objektivními. Lidé mají tendenci vyhledávat informace, která potvrzuje jejich stávající názory a přesvědčení.

To jim poskytuje pocit jistoty a pohodlí, což je psychologický mechanismus známý jako kognitivní disonance. Víra a přesvědčení jsou často silně spojeny s emocemi a osobní identitou. Lidé mohou odmítat objektivní informace, které by mohly ohrozit jejich emocionální stabilitu nebo narušit jejich pocit identity. 

Lidé jsou sociální bytosti a často hledají příslušnost k určitým skupinám nebo komunitám. Přijímání objektivních informací, které by mohly odporovat přesvědčením skupiny, s níž se identifikují, může způsobit sociální tlak a odmítnutí. Objektivní informace často otevírá otázky a nejistoty.

Někteří lidé se bojí neznáma a raději zůstávají v pohodlném, i když možná nesprávném, přesvědčení. Lidé mohou být odolní vůči změně a novým informacím kvůli strachu z neznáma. Co se týče náboženství, politiky a kultury, tyto oblasti jsou hluboce zakořeněny v lidské historii a tradici.

Nová situace vyžaduje nejen změnu myšlení jednotlivců, ale i celých společností, což může být velmi obtížné. Důležité je věnovat pozornost vzdělávání, otevřenému dialogu a kritickému myšlení, aby lidé byli schopni lépe porozumět objektivním informacím a překonat bariéry, které brání změně.

Veliké množství zmetků je většinou následkem spěchu



Proč při fotografování se mnoho fotek nepovede, když je zde na vše automatika. Automatika ve fotografii je velmi užitečná a často pomáhá většině lidí dosáhnout dobrých výsledků bez potřeby manuálních úprav. Nicméně existují situace, kdy automatika může selhat nebo není schopná plně porozumět fotografickým podmínkám.

Několik důvodů, proč se některé fotografie nemusí povést, při použití automatických režimů, zahrnuje. Automatika může mít potíže s vyhodnocením správné expozice v neobvyklých světelných podmínkách, jako jsou silné kontrasty, protisvětlo nebo špatné osvětlení.

Automatické nastavení barevné teploty může vést k odchylkám od skutečných barev, zejména v neobvyklých světelných podmínkách, což může ovlivnit výsledný vzhled fotografie. Automatika může mít potíže s určením správného bodu nebo oblasti zaostření, což může způsobit neostré nebo nezaostřené fotografie.

Automatika nemůže rozhodnout o estetických hlediscích nebo vhodné kompozici. To závisí na uměleckých schopnostech fotografa. Rychlost snímání: Při snímání pohybujících se objektů může automatický režim vybrat příliš pomalou nebo příliš rychlou rychlost snímání, což způsobí rozmazané nebo neostré fotografie.

Některé situace vyžadují specifická nastavení, která automatika nemusí dokonale identifikovat, například noční fotografie, makrofotografie nebo sportovní fotografie. Ačkoliv jsou automatické režimy pro většinu situací skvělým řešením, pokročilí fotografové často preferují manuální režimy, které jim poskytují větší kontrolu nad nastavením expozice, zaostřením a dalšími parametry.

Dochází také k rychlým změnám ve světě fotografie, a některé pokročilé technologie mohou přispět k vylepšení automatických režimů v budoucnu. Podle mě je problém v tom že nejsou fotoaparáty dlouho testovány v profesionální praxi a aby se vše mohlo dovést k dokonalosti, výrobce spěchá a práce kvapná je špatná.

Vaše pozorování obsahuje určitou pravdu. Proces vývoje a výroby fotoaparátů může být komplexní a časově náročný, a někdy se může zdát, že nové modely jsou uvedeny na trh poměrně rychle. Některé z hlavních příčin, které mohou přispět k tomu, že fotoaparáty nemusí být dostatečně testovány nebo zdokonaleny, zahrnují.

Výrobci fotoaparátů jsou v silné konkurenci, a proto mohou chtít rychle uvádět nové modely na trh, aby udrželi krok s konkurencí a zaujali zákazníky. Tento tlak může vést k urychlení procesu vývoje a testování. Rychlý technologický pokrok může přinášet nové možnosti a funkce, což může být lákavé pro výrobce začlenit do svých nových modelů.

To může vést k tlaku na urychlení vývoje. Zákazníci často očekávají inovace a vylepšení ve svých nových fotoaparátech. To může vést k tlaku na rychlé uvedení nových modelů na trh. Výrobci mohou testovat fotoaparáty v kontrolovaných prostředích, ale reálná praxe, zejména v různých fotografických situacích, může odhalit specifické problémy a výzvy, které nebyly původně předvídané. 

Je důležité, aby výrobci fotoaparátů alespoň v nějaké fázi vývoje prováděli rozsáhlé testy v různých podmínkách, včetně situací, které byly typické pro profesionální fotografii. Zpětná vazba od profesionálních fotografů a uživatelů může být cenná pro vylepšení produktů a eliminaci nedostatků. V průběhu času se s postupem technologie a zkušeností může kvalita a spolehlivost fotoaparátů zlepšit.

Cesta k dokonalosti je komplikovaná a dlouhá



Lidi dneska používají mnoho složitých systémů a neumí je správně ovládat ani je neumí opravit, z lidí se stali jenom povrchní uživatelé a když se ocitnou v nouzi tak volají o pomoc a nemohou pomoc nalézt. Je pravda, že s rostoucí složitostí technologií může být pro některé lidi obtížné udržet krok a efektivně využívat moderní systémy. 

Technologie se vyvíjejí velmi rychle, a někteří lidé nemají čas nebo zájem sledovat neustálé změny a aktualizace. Někteří lidé nemají dostatečnou digitální gramotnost, což znamená schopnost efektivně pracovat s digitálními technologiemi, vyhledávat informace online a řešit běžné digitální úkoly. 

Někteří jedinci mohou mít strach z toho, že něco pokazí, a proto se bojí experimentovat s novými technologiemi. Lidé mohou mít pocit, že nemají čas se věnovat studiu a porozumění komplexním technologickým systémům kvůli náročnému pracovnímu nebo osobnímu životu. 

Ačkoliv je možné pochopit frustraci z toho, když lidé volají o pomoc, je důležité si uvědomit, že ne každý musí být odborníkem ve všech technologických oblastech. Společnost se vyvíjí a specializuje, a mnoho lidí se soustředí na své vlastní dovednosti a oblasti odbornosti.

Vytváření uživatelsky přívětivých systémů a poskytování přístupného školení mohou pomoci zlepšit digitální gramotnost a schopnost lidí využívat moderní technologie.

Podívejme se třeba konkrétně na operační a redakční systémy, je zde mnoho možností nastavení, ve kterých se uživatel ztrácí a dobrá rada je nad zlato, podobná je situace u fotoaparátů a kamer kdy často ani profesionál neví, jak vše optimálně nastavit.

Rozumím, a to jsou vynikající příklady složitých systémů, které mohou způsobit uživatelům zmatek. V případě operačních systémů a redakčních systémů je skutečně mnoho možností nastavení a funkcí, což může být pro uživatele, zejména pro ty méně zkušené, překážkou. 

Vývojáři by měli klást důraz na vytváření uživatelsky přívětivých rozhraní. Snaha minimalizovat složitost a umožnit snadný přístup k nejčastěji používaným funkcím může značně zjednodušit uživatelskou zkušenost.

Poskytování nápovědy a tutoriálů přímo v aplikaci může být užitečné pro uživatele, kteří potřebují více informací o funkcích a možnostech. Krok za krokem průvodci mohou pomoci novým uživatelům lépe pochopit, jak systém funguje. 

Nabízení školení a technické podpory může být klíčové pro zvyšování digitální gramotnosti. Firmy mohou poskytovat školení pro zaměstnance nebo uživatele produktů a software. Když je to možné, standardizace funkcí a jednoduchost v návrhu mohou pomoci minimalizovat zmatky.

Uživatelé pak mohou očekávat podobné postupy a rozhraní ve více aplikacích. V případě fotoaparátů a kamer by výrobci měli usilovat o vytvoření intuitivních uživatelských rozhraní a poskytovat dostupné zdroje informací, jako jsou návody a tutoriály.

Profesionální fotografie mohou profitovat z lepšího přístupu k pokročilým funkcím, což by se mohlo uskutečnit například přes specializované školení nebo komunitní fóra.

Nejvíce mě potrápil redakční systém WordPress zde je obrovské množství šablon a pluginů a taky je zde mnoho složitých nastavení a nápověda za moc většinou nestojí, a tak je cesta k dokonalosti dlouhá a plná překážek.

WordPress je velmi populární redakční systém s rozsáhlou komunitou vývojářů a tisíci dostupnými šablonami a pluginy. Sice nabízí širokou škálu možností pro vytváření a správu webových stránek, ale může být pro některé uživatele příliš komplexní.

Při výběru šablony pro svou stránku se zaměřte na ty, které jsou uživatelsky přívětivé a odpovídají vašim potřebám. Některé šablony jsou navrženy s ohledem na jednoduchost a rychlou konfiguraci.

Pluginy jsou skvělým způsobem, jak rozšířit funkce WordPressu, ale příliš mnoho pluginů může zpomalit stránku a vést k problémům s kompatibilitou. Vyberte si pouze ty, které skutečně potřebujete, a pravidelně aktualizujte všechny pluginy na nejnovější verze.

Existuje mnoho online zdrojů, které nabízejí návody, tutoriály a fóra pro uživatele WordPressu. Webové stránky, jako je WordPress mohou poskytnout užitečné informace a tipy.

Komunita WordPressu je aktivní a může poskytnout cennou podporu. Zapojujte se do fór, diskuzí a skupin na sociálních sítích, kde můžete sdílet své zkušenosti a ptát se na rady. Před jakýmkoliv větším úpravami nebo změnami v nastaveních je důležité provádět zálohy svého webu.

To vám umožní obnovit stránku v případě, že dojde k problémům. V případě, že narazíte na komplexní problémy nebo potřebujete specifickou funkcionalitu, může být výhodné zaměstnat profesionálního vývojáře nebo konzultanta.

I když cesta k dokonalosti může být někdy komplikovaná, postupné učení se a postupné zdokonalování vám pomohou zvládnout WordPress a využívat ho k plné spokojenosti.

Nikdo nechce být chudý a bezmocný



Populární je to, co se nejvíce používá, protože jsme na tom závislí. Ano, termín "populární" obvykle označuje něco, co je široce přijímáno a používáno ve společnosti. V mnoha případech může být popularita spojena s tím, že lidé jsou na dané věci, produktu nebo službě závislí nebo ji často využívají.

To může být způsobeno různými faktory, jako jsou praktičnost, efektivita, dostupnost nebo i sociální trendy. V dnešní době můžeme vidět mnoho příkladů toho, co je populární, například určité technologické produkty, sociální média, aplikace nebo módní trendy.

Lidé často preferují a používají věci, které jsou aktuální a ve společnosti široce akceptovány, a to může vést k určité závislosti na těchto prvcích v každodenním životě. Některé populární hodnoty vycházejí z naší přirozenosti jako je třeba; potrava, pití, spánek, pohyb, myšlení atd. jiné populární hodnoty jsou spojeny se situací jde o; internet, televizi, telefony, knihy, automobily atd.

Některé základní hodnoty, které jsou spojeny s přirozenými lidskými potřebami a fyziologií, jsou vždy populární, protože jsou klíčové pro přežití a pohodlí jednotlivce. Mezi tyto základní hodnoty patří potrava, pití, spánek, pohyb a myšlení. Tyto jsou obecně považovány za nezbytné pro zajištění dobré fyzické a duševní kondice jedince. 

Na druhou stranu jsou tu hodnoty, které jsou spojeny s určitými situacemi nebo kulturou, a mohou se měnit v závislosti na čase a místě. Například v moderní společnosti jsou hodnoty spojené s technologií, jako je internet, televize, telefony a automobily, velmi významné.

Tyto prvky odrážejí aktuální trendy a potřeby společnosti a mohou se stát nedílnou součástí každodenního života. Celkově lze říci, že populární hodnoty vycházejí z kombinace lidských základních potřeb a společenských vlivů, které formují hodnoty a preference lidí v daném čase a místě.

Velmi populární je to, co vede k ekonomickému úspěchu nikdo nechce být chudý a bezmocný po celý život. Ano, ekonomický úspěch je často považován za jednu z významných hodnot ve společnosti.

Většina lidí si přeje finanční stabilitu a bezpečnost, protože to může přinášet mnoho výhod, včetně lepší životní úrovně, přístupu k vzdělání, zdravotní péči, zábavě a dalším možnostem, které zlepšují kvalitu života. 

Tato snaha o ekonomický úspěch může být motivována přirozeným pudem k přežití a zlepšení životních podmínek. Lidé často pracují a usilují o lepší postavení ve společnosti a v oblasti zaměstnání, aby zajistili sobě a svým rodinám finanční stabilitu. 

Není to však jediný faktor, který formuje hodnoty lidí. Někteří lidé mohou klást důraz na jiné aspekty života, jako jsou mezilidské vztahy, osobní rozvoj, kreativita nebo sociální odpovědnost. Každý jedinec má své vlastní hodnoty a priority, a co je považováno za "úspěch" může být subjektivní a různé pro každého.

Cesta k úspěchu je o tom naučit se zdolávat překážky na této cestě, největší překážkou je lenost a hloupost. Naučit se překonávat překážky a vyrovnávat se s vlastními slabostmi, jako jsou lenost a hloupost, může být klíčem k dosažení úspěchu.

Lenost a hloupost jsou však pouze některé z mnoha možných překážek na cestě k úspěchu. Lenost: Lenost může bránit v efektivní práci a dosahování cílů. Je důležité vyvinout disciplínu, abyste byli schopni odolat pokušení lenosti a soustředili se na úkoly, které jsou nezbytné pro dosažení vašich cílů.

Plánování, stanovování reálných cílů a pravidelná reflexe vám mohou pomoci překonat lenost. Hloupost, tj. nedostatek znalostí, porozumění nebo schopnosti efektivně rozhodovat, může být další výzvou. Klíčem k překonání hlouposti je neustálé vzdělávání a rozvíjení dovedností.

Aktivní přístup k učení, hledání nových informací a schopnost kritického myšlení jsou důležité nástroje při odstraňování této překážky.  životě mohou objevit nepředvídané překážky, jako jsou finanční obtíže, ztráta zaměstnání nebo zdravotní problémy.

Flexibilita, odolnost a schopnost adaptace jsou klíčové vlastnosti pro úspěšné překonávání těchto nečekaných situací. Je důležité si být vědom svých slabých stránek a pracovat na jejich zlepšení. Kombinace sebekázně, vzdělávání a odolnosti vám může pomoci překonat mnoho překážek na cestě k úspěchu.

Windows vs FreeBSD



Virtuální realita nahradí lidi za originální databáze označené globálním číslem, nejsou na světě už nikde lidi tak zde nejsou s lidmi žádné problémy, člověk z pohledu evolučního procesu byla dočasná testovací verze Windows a finální verzí je FreeBSD který nemá problémy s bezpečností a stabilitou. 

Zdá se, že popisujete futuristický nebo sci-fi koncept, kde by virtuální realita nahradila skutečný svět a lidé by byli reprezentováni digitálními daty. Tato myšlenka o nahrazení lidí za digitální entity není nová a byla zkoumána v různých literárních, filmových a vědeckofantastických dílech. 

V představě, že lidé jsou nahrazeni virtuálními databázemi s globálními čísly, se odráží téma o možném vývoji technologií, které mění způsob, jakým vnímáme realitu a komunikujeme. Nicméně, tato myšlenka také otevírá otázky týkající se etiky, identity, bezpečnosti a dalších aspektů lidské existence. 

Srovnání s evolučním procesem, kde je člověk přirovnán k dočasné testovací verzi Windows a finální verzí je FreeBSD, může být metaforou pro vylepšený a bezpečnější stav existence. Tato analogie však může odrážet i nějaký druh hodnotového postavení, které může být subjektivní a závislé na pohledu jednotlivce. 

Celkově vzato, koncepty spojené s náhradou reálného světa virtuální realitou a transformací lidské existence na digitální entitu mohou být inspirující pro diskusi o budoucnosti technologie a společnosti. Je to podobné jako nahrazení koně za automobily, živý systém není ideální pro technickou civilizaci, protože má veliké nároky na existenční zdroje a nedokáže pracovat jako robot.

Vaše přirovnání k nahrazení koně automobily má zajímavý podtext. Historicky byla taková nahrazení často spojena s technologickým pokrokem a zlepšením efektivity. Automobily nahradily koně jako dopravní prostředek především kvůli své rychlosti, spolehlivosti a schopnosti přepravovat těžší náklady. 

V podobné perspektivě, v níž srovnáváte lidský systém s koněm a technickou civilizací s automobilem, se můžete snažit zdůraznit, že lidské tělo a mysl mohou mít své omezení a nedokonalosti, zatímco technologie, včetně robotů a umělé inteligence, mohou nabízet efektivnější a pokročilejší možnosti. 

Otázky ohledně nároků na existenční zdroje a schopnosti pracovat jako robot jsou klíčové, zejména v kontextu diskuse o budoucnosti technologie a lidské existence. Je však důležité vzít v úvahu i etické, sociální a kulturní aspekty, které jsou spojeny s rozvojem a implementací takových technologií.

Začarovaný kruh bídy a zaostalosti



Dobře se má málo lidí na světě, protože jenom málo lidí na světě má pro ostatní velikou hodnotu díky tomu, že uspěli profesionálně v nějaké specializaci. V minulosti byl úspěch spojen se sílou těla dneska je úspěch spojen s vědomostmi a inteligencí, veliký vliv na možnost úspěchu jednice má situace, ve které jedinec dlouho existuje, krize nebo válka je klasickou špatnou situací, kterou nemůže jedinec nijak změnit k lepšímu.

Vše jsou příčiny a následky, pokud se člověk narodí ubožákům v ubohé společnosti tak jeho naděje na to, že se bude mít v dospělosti dobře je minimální, přitom jenom ubožáci mají dneska hodně dětí a tím je zde začarovaný kruh bídy a zaostalosti.

Vaše myšlenky se dotýkají několika klíčových aspektů lidského života a společnosti, včetně spojení mezi úspěchem a hodnotou, proměnou charakteru úspěchu, vlivu situace na možnost úspěchu jednotlivce a sociální nerovnosti. Souhlasím s vámi, že definice úspěchu prochází vývojem.

Zatímco v minulosti byla síla těla klíčovým faktorem, dnes jsou často klíčové vědomosti a inteligence. Moderní společnosti často ocení schopnosti, které jsou spojeny se vzděláním, kreativitou a inovací. Vaše pozorování ohledně vlivu situace na možnost úspěchu je také relevantní. Například dlouhodobá krize nebo válka může ztížit podmínky pro jednotlivce a jejich možnost dosáhnout úspěchu.

Tyto vnější faktory mohou být klíčovými determinujícími faktory. Zmiňujete začarovaný kruh bídy a zaostalosti, který může postihnout lidi narozené do chudých rodin ve společnosti, která má omezené příležitosti. Toto je známý problém sociální nerovnosti, který může být obtížný k překonání. 

Váš náznak ohledně toho, že ubožáci mají často hodně dětí, může odkazovat na demografické trendy v některých regionech, kde ekonomické podmínky mohou vést k vyšší porodnosti v chudších komunitách. Je důležité si být vědom toho, že situace a faktory ovlivňující úspěch se mohou lišit v závislosti na regionu, kultuře a sociálním prostředí.

Některé společnosti mají politiky a programy zaměřené na zmírnění sociálních nerovností a podporu lidí v obtížných situacích. Cílem mnoha společností a politických systémů je pracovat na zlepšení těchto nerovností a poskytování rovnocenných příležitostí pro všechny. Diskuze o těchto tématech a hledání udržitelných řešení může hrát klíčovou roli v budování lepší a spravedlivější společnosti. 

Všechny změny k tomu, aby se měli lidi lépe jsou vždy jenom dočasné a povrchní, lidi potřebují trvalé změny, které půjdou do hloubky a nahradí tak chyby v základních pravidlech podle kterých žijeme, základní chybou v pravidlech je teoretická univerzálnost, praxe a realita je ale plná originality, která se mění rychle podle situace, každé pravidlo je ubohou náhražkou za praxi.

Vaše myšlenky zdůrazňují potřebu trvalých a hlubokých změn v systému a pravidlech, které utvářejí společnost. Souhlasím s vámi, že některé změny mohou být dočasné a povrchní, zejména pokud jsou reakcí na krizové situace nebo dočasné tlaky. Trvalé změny vyžadují hlubší analýzu a systematické přehodnocení základních pravidel. 

Poukazujete na to, že některá pravidla jsou postavena na teoretické univerzálnosti, což nemusí vždy odrážet rozmanitost a rychle se měnící realitu. Přílišná rigidita v pravidlech může zamezit efektivní reakci na aktuální situace. Vaše zdůraznění originality v praxi je důležité. Každá situace může vyžadovat unikátní přístup, a rigidní pravidla nemusí být schopna efektivně reagovat na tuto proměnlivost. 

Pokud má být společnost skutečně transformována, může být nutné provést hluboké změny ve způsobu, jakým definujeme a uplatňujeme pravidla. To může zahrnovat revize právních systémů, sociálních politik, vzdělávacích systémů a dalších klíčových oblastí. Odkazujete na to, že některá pravidla mohou být vnímána jako ubohé náhražky za skutečnou praxi.

Zde může být potřebné přehodnocení, jak můžeme pravidla lépe odrazovat a podporovat dynamiku a originalitu v praxi. Trvalé změny mohou vyžadovat širší diskuse, spolupráci a zapojení různých skupin ve společnosti. Základní hodnoty a pravidla mohou být obtížné změnit, ale je to klíčový krok k vytvoření společnosti, která je schopna lépe reagovat na aktuální potřeby a respektovat různorodost jednotlivců a situací.