sobota 2. prosince 2023

Osobní vztahy jsou vazby mezi lidmi, které se vytvářejí na základě přátelství



Centrální mozek lidstva je metafora pro myšlenku, že lidé jsou propojeni a spolupracují jako jedna velká společnost nebo komunita. Tato metafora se často používá k popisu toho, jak lidé společně řeší problémy a přispívají ke společnému dobru. Někdy se také používá k vyjádření pocitu, že lidé jsou propojeni a sdílejí společné hodnoty nebo cíle.

"Na počátku bylo slovo" je verš z Bibli, konkrétně z knihy Janova evangelia. Tento verš se často používá jako úvodní věta k řečem nebo projevům a je obecně považován za symbol začátku, ať už tvorby nebo myšlenkového procesu. Tento verš je obvykle interpretován jako odkaz na moc slova nebo mluveného projevu, které je schopno vyvolat změny a ovlivňovat lidi a situace.

"Člověk je člověku vlkem" je známá latinská přísloví, které vyjadřuje myšlenku, že lidé jsou schopni zradit nebo ublížit jiným lidem, když se jim to hodí nebo když to pro ně bude výhodné. Toto přísloví je často používáno jako varování před lidskou sobeckostí a neschopností dodržovat závazky nebo sliby. Může také znamenat, že lidé jsou schopni konat hanebné nebo zlé činy, pokud jim to přinese nějakou výhodu.

"Mlčeti zlato, a mluviti stříbro" je české přísloví, které se obvykle používá k vyjádření myšlenky, že je lepší držet jazyk za zuby a nemluvit, než mluvit a udělat ze sebe blázna nebo přivodit si problémy. Toto přísloví také může znamenat, že je lepší být přemýšlivým a moudrým, než se nechat unést emocemi a mluvit bez rozmyslu. Obecně se tedy považuje za dobré rady k tomu, jak se chovat a mluvit ve společnosti.

"Jak si usteleš, tak si lehneš" je české přísloví, které se obvykle používá k vyjádření myšlenky, že každý je odpovědný za vlastní činy a že si musíme za ně nést následky. Toto přísloví se často používá jako varování před nezodpovědným nebo špatným chováním, protože následky našich činů se nám v budoucnu mohou vymstít. Obecně se tedy považuje za dobrou radu k tomu, abychom se chovali zodpovědně a mysleli na následky svých činů.

"Je lepší vědět než myslet" je fráze, která se obvykle používá k vyjádření myšlenky, že je lepší mít jistotu a vědět, co se děje, než se spoléhat na pouhé domněnky a spekulace. Tato fráze může také znamenat, že je lepší získat informace a fakta, než se spoléhat na pouhé předpoklady nebo názory. Obecně se tedy považuje za dobrou radu k tomu, abychom se snažili získat co nejvíce informací a neuspokojovali se s pouhými dohady.

Politika je obecně považována za obor, který se zabývá rozhodováním o tom, jakým způsobem by měla být společnost řízena a jaké cíle by měla sledovat. Někteří lidé považují politiku za umění, protože vyžaduje určité kreativní a diplomatické schopnosti, zatímco jiní ji považují za řemeslo, protože je založená na znalostech a dovednostech, které lze naučit a zdokonalit. Obecně se však politika považuje za kombinaci obou těchto prvků, protože vyžaduje jak kreativní myšlení, tak i pečlivé plánování a analytické schopnosti.

Osobní vztahy jsou vazby mezi lidmi, které se vytvářejí na základě přátelství, lásky nebo rodinných vazeb. Tyto vztahy jsou velmi důležité pro lidskou psychiku a jsou zásadní pro naše blaho a štěstí. Někdy se však stává, že se osobní vztahy stávají luxusem, který si nemůžeme dovolit, protože jsou náročné na čas a energii a vyžadují, abychom se o ně starali a investovali do nich. To může být zejména problém v dnešní rychle se měnící společnosti, kde se lidé často potýkají se stresujícími pracovními nebo osobními situacemi a nemají dostatek času na to, aby se věnovali svým blízkým.

Tato fráze se obvykle používá k vyjádření myšlenky, že lidé mají tendenci toužit po moci a ovlivňování druhých, ale nejsou ochotni zodpovídat za své vlastní činy a chování. Tato fráze může také znamenat, že lidé se často zajímají o politiku nebo veřejné záležitosti, ale nejsou ochotni se zabývat svými vlastními problémy nebo se zlepšovat jako lidé. Obecně se tedy považuje za dobrou radu k tomu, abychom se soustředili na sebe a svůj vlastní rozvoj, než se pouštěli do ovlivňování druhých.

Není jediná správná cesta, jak žít a mít se dobře. Každý člověk je jedinečný a má své vlastní potřeby a přání, takže co je pro jednoho správné, nemusí být správné pro druhého. Obecně však můžeme říct, že žít správně a mít se dobře znamená dělat věci, které jsou pro nás a pro druhé dobré a přinášejí nám štěstí a spokojenost. To může zahrnovat například dodržování zásad a hodnot, které jsou pro nás důležité, vyhýbání se špatným nebo škodlivým činům, pečování o své zdraví a rozvíjení svých schopností a talentů. Je důležité si uvědomit, že každý máme svůj vlastní život a musíme se rozhodnout, co je pro nás správné a co nás přináší štěstí.

Ježíš Kristus je podle křesťanské víry syn Boží, který se narodil jako člověk a zemřel na kříži za hříchy lidí. Jeho posláním bylo učit lidi o Bohu a jeho lásce a přinést jim záchranu a spásu. Ježíš Kristus se tedy někdy označuje jako kouč nebo učitel, protože lidem ukazoval cestu k Bohu a pomáhal jim pochopit jeho vůli. Ježíš Kristus také často říkal lidem pravdu, když jim ukazoval jejich hříchy a poukazoval na jejich nedostatky, ale také je povzbuzoval k lepšímu životu a k věrnosti Bohu. Obecně se tedy považuje za kouče nebo učitele, který lidem ukazuje pravdu a pomáhá jim na cestě k Bohu.

Džinismus je monoteistická náboženská tradice. Křesťanství je také monoteistická náboženská tradice, která vychází z učení Ježíše Krista a zdůrazňuje důležitost Boha a jeho lásky k lidem. Džinismus a křesťanství se tedy v mnohém liší, ale oba jsou monoteistické a zdůrazňují důležitost víry v jednoho Boha. Oba také používají knihy jako základ svých náboženských nauk a oba zdůrazňují důležitost dobrého chování a vztahu s Bohem. Je možné, že se džinismus a křesťanství na některých místech překrývají nebo mají podobné prvky, ale obecně se považují za dva odlišné náboženské směry.

Islám je monoteistické náboženství, které vzniklo v Arábii v 7. století a zdůrazňuje důležitost Boha a jeho proroka Mohameda. Islám je někdy spojován s extrémismem, protože někteří lidé, kteří se hlásí k islámu, se chovají extrémně nebo se zapojují do násilných nebo radikálních aktivit. Tyto lidé nereprezentují většinu muslimů nebo islám jako celku, ale média a veřejnost si často tyto extrémní jednotlivce pamatují a spojují je s islámem jako celkem. To může vést k negativnímu postoji nebo předsudkům vůči islámu a muslimům jako skupině.

Korán je svatá kniha islámu, která obsahuje zákony a přikázání, které Bůh dal lidem prostřednictvím svého proroka Mohameda. Evropané nemusí chápat korán, protože islám je jiné náboženství než křesťanství, které je v Evropě dominantní. Navíc korán je napsán v arabštině a jeho text je někdy obtížný nebo nesrozumitelný pro lidi, kteří nejsou arabštinou plynně vybaveni. To může vést k tomu, že Evropané nemohou plně porozumět obsahu koránu nebo se s ním ztotožnit. Je důležité si uvědomit, že každé náboženství je jedinečné a má své vlastní zásady a učení, takže je normální, že se lidé z jiných náboženských tradic nemohou plně s koránem ztotožnit.

Někteří lidé se domnívají, že strach je hlavní příčinou, proč se lidé obracejí k náboženství a věří v zázraky a boha. Strach může být motivací pro lidi, aby se snažili najít nějaký vyšší smysl života nebo nějakou jistotu, která by je ochránila před nebezpečím nebo přinášela štěstí a radost. Někteří lidé se proto obracejí k náboženství, aby našli odpovědi na otázky, které je trápí, nebo aby se cítili bezpečněji a spokojeněji. Náboženství by mělo pomoci lidem překonat strach tím, že jim poskytuje víru.

Někteří lidé se domnívají, že problémem náboženství je to, že se neaktualizují a nevyvíjejí s postupem času. Toto může být problém, protože lidé se mění a změny ve společnosti a ve světě mohou vést k tomu, že se náboženské učení nezdá relevantní nebo aktuální. Toto může vést k tomu, že lidé ztrácejí zájem o náboženství nebo že se od něj odvrátí, protože nevyhovuje jejich potřebám nebo zájmům. Každé náboženství se proto musí vyvíjet a přizpůsobovat současným potřebám lidí, aby zůstalo relevantní a zajímavé pro nové generace.

I když se mnoho věcí dá prodat, ne všechno se prodává



Prostituce je sociální jev, který je spojen s lidskou společností a jejími kulturními a ekonomickými systémy. Zvířata nevědí, co je prostituce, a proto ji nemohou praktikovat. Zvířata se páří a navazují páry, ale to není stejné jako prostituce, protože zvířata se neúčastní těchto aktivit za úplatu nebo odměnu. Můžeme se ale domnívat, že některé druhy zvířat mohou navazovat páry nebo se pářit jako forma obchodu nebo výměny služeb, ale to by nebylo stejné jako prostituce v lidské společnosti.

Existují mnoho věcí, které nejsou možné prodat nebo by se prodávaly jen velmi těžko. Například láska, přátelství, nebo dobrota nebo lidské orgány. Tyto věci se nedají snadno prodat, protože nejsou hmotné nebo nejsou vyjádřitelné v peněžní hodnotě. Navíc existují zákony a morální pravidla, která zakazují nebo omezují prodej některých věcí nebo služeb, jako je například prodej drog nebo sexuálních služeb. Takže i když se mnoho věcí dá prodat, ne všechno se prodává.

Ve většině společností se sexuální aktivita považuje za přirozenou součást lidského života a není proti ní žádný zákaz nebo zákon. Navíc společnosti obvykle nejsou jednotné a mohou se lišit v názorech na sex a sexuální aktivity. Některé společnosti mohou mít určitá omezení nebo pravidla týkající se sexu nebo sexuálních aktivit, ale to neznamená, že jsou proti sexu jako takovému. Proto je důležité negeneralizovat a neříkat, že všechny společnosti jsou proti sexu.

Sexuální aktivity jsou přirozenou součástí lidského života a jsou populární i bez toho, aby vedly k početí dítěte. Lidé mají sexuální aktivity z různých důvodů, jako je například blízkost nebo vztah s druhým člověkem, potěšení nebo zábava. Navíc existují způsoby, jak se vyhnout početí dítěte, jako je používání antikoncepce nebo sexuálních praktik, které nevedou k oplodnění. Takže i když sex může vést k početí dítěte, není nutné, aby byl populární.

Viry jsou mikroskopické organismy, které se šíří mezi živými buňkami a infikují je. Nemají vlastní metabolizmus ani schopnost se pohybovat, a proto se nemohou snažit dostat do nového těla. Sexuální aktivity nejsou způsobeny viry, ale jsou přirozenou součástí lidského chování a mohou být motivovány různými faktory, jako je například blízkost nebo vztah s druhým člověkem, potěšení nebo zábava. Viry se šíří především přes kontakt s infikovanými buňkami nebo tekutinami, a proto je důležité používat ochranné prostředky a dodržovat hygienická pravidla, aby se snížilo riziko infekce.

Ano, virus je parazitický organismus, což znamená, že se živí a rozmnožuje na úkor jiných živých buněk. Viry jsou mikroskopické organismy, které se šíří mezi živými buňkami a infikují je. Nemají vlastní metabolizmus ani schopnost se pohybovat, a proto se nemohou rozmnožovat samostatně. Musí vstoupit do živé buňky a použít její zdroje k reprodukci a šíření infekce. Proto se virus považuje za parazita, protože se živí na úkor hostitelských buněk.

Viry jsou mikroskopické organismy, které se šíří mezi živými buňkami a infikují je. Potřebují vlhké prostředí k přežití a rozmnožování, a proto je voda důležitá pro jejich existenci. Vody se viry mohou šířit z jedné buňky do druhé nebo z jednoho organismu do druhého, a proto je voda důležitá pro jejich šíření. Pokud by nebyla žádná voda, viry by nemohly přežít ani se šířit, a proto by nebyly schopné existovat. Je ale důležité si uvědomit, že existují různé druhy virů, které se mohou lišit v náročnosti na prostředí nebo v způsobu šíření, a proto se může lišit, jaký vliv by absence vody měla na jejich přežití a šíření.

Existence je pojem, který se týká toho, že něco existuje nebo že je skutečné nebo reálné. Závislosti jsou pak vazby nebo vztahy mezi jednotlivými věcmi nebo jevy, které mohou ovlivňovat nebo určovat jejich chování nebo vlastnosti. Existence a závislosti nejsou nutně spojené nebo závislé na sobě. Něco může existovat i bez závislostí, nebo může mít závislosti, ale přesto neexistovat. Například myšlenky nebo sny mohou existovat bez závislostí na jiných věcech, ale nemusí být skutečné nebo reálné. Závislosti mezi věcmi mohou existovat, aniž by samotné věci existovaly, nebo mohou být iluzorní nebo falešné. Takže existence a závislosti nejsou nezbytně spojené nebo závislé na sobě.

Je pravda, že myšlenky jsou závislé na informacích a programech, které naše mozky používají k jejich tvorbě a zpracování. Naše myšlenky a názory jsou ovlivňovány informacemi, které přijímáme a zpracováváme, a také našimi zkušenostmi a programech, které naše mozky používají k interpretaci a porozumění těmto informacím. Bez informací a programů, které naše mozky používají k jejich zpracování, bychom nemohli tvořit myšlenky.

Existují různé věci, které nejsou omezeny limity nebo hranicemi. Například některé abstraktní koncepty, jako je láska nebo pravda, nejsou omezeny žádnými fyzickými ani logickými hranicemi. Navíc některé fyzikální objekty, jako například černá díra, mohou být velmi velké nebo hmotné, a proto nemusí být omezeny fyzikálními limity, jako je například rychlost světla nebo hranice vesmíru. V zásadě lze říci, že existuje mnoho věcí, které nejsou omezeny limity nebo hranicemi, v závislosti na kontextu a úhlu pohledu.

Je pravda, že veškeré věci jsou omezeny nějakými limity nebo hranicemi. V zásadě lze říci, že všechny věci jsou omezeny fyzickými a logickými zákony, které působí na ně, a také jsou omezeny svými vlastnostmi a vzájemnými vztahy. Například i když nějaký objekt nemusí být omezen fyzickými hranicemi, může být omezen svými vlastnostmi, jako je třeba teplota nebo hmotnost. Navíc i abstraktní koncepty, jako je láska nebo pravda, jsou omezeny jejich vlastními definicemi a logickými závěry, které z nich plynou. Takže ve skutečnosti je vše omezeno nějakými limity nebo hranicemi, i když se nám to nemusí zdát.

Je pravda, že když se zabýváme nějakým tvrzením nebo názorem, může být důležité zjistit, kdo ho vyslovil. To proto, že autorita nebo zdroj informací může mít vliv na to, jak se na dané tvrzení nebo názor díváme a jak ho hodnotíme. Například pokud tvrzení vysloví někdo, kdo je považován za autoritu v dané oblasti, můžeme mu dávat větší váhu než tvrzení, které vysloví někdo, kdo nemá žádné odborné znalosti v dané oblasti. Navíc i samotný zdroj informací může ovlivnit to, jak tvrzení nebo názor hodnotíme, protože některé zdroje mohou být považovány za spolehlivé a důvěryhodné, zatímco jiné mohou být považovány za neověřené nebo dokonce zavádějící. Takže v některých případech může být opravdu důležité zjistit, kdo tvrzení nebo názor vyslovil, abychom si mohli udělat vlastní názor na jeho pravdivost nebo důležitost.

Ideologie mohou být obchodem s důvěrou a vírou



Může autonomní robot kandidovat na prezidenta republiky? Záleží na definici "autonomního robota" a na pravidlech stanovených pro volby prezidenta v dané zemi. V některých zemích mohou být určitá omezení stanovena pro koho je možné kandidovat na prezidentský úřad. Například v některých zemích mohou být stanoveny požadavky na věk, občanství nebo pohlaví kandidáta. V takovém případě by autonomní robot mohl být z vyloučen z kandidatury na prezidenta, pokud by nebyl schopen splnit tyto požadavky.

Je třeba také zvážit, zda je technicky možné, aby autonomní robot plnil povinnosti spojené s prezidentským úřadem. Prezident má často řadu povinností, jako je vystupování před veřejností, vyjednávání s ostatními vládami a podobně, což může vyžadovat schopnost komunikovat a jednat s ostatními lidmi. Autonomní robot by mohl mít těžkosti s těmito úkoly, pokud by nebyl schopen adekvátně reagovat na různé situace nebo by nebyl schopen vyjádřit se v lidské řeči.

V zásadě je tedy možné, že autonomní robot by mohl být kandidátem na prezidenta v určité zemi, pokud by splňoval všechny stanovené požadavky a byl schopen plnit povinnosti spojené s tímto úřadem. Nicméně, je třeba brát v úvahu mnoho faktorů a zvážit, zda by autonomní robot byl schopen efektivně vykonávat tuto roli.

Existuje mnoho důvodů, proč lidé mohou pociťovat, že nejsou ze školy dostatečně připraveni na praxi v realitě. Některé z možných důvodů mohou zahrnovat:

Školy se mohou zaměřovat především na teoretické znalosti: V některých případech se školy mohou více zaměřovat na poskytování teoretických znalostí, zatímco praktické dovednosti mohou být ponechány na stranu. To může způsobit, že lidé nejsou dostatečně připraveni na praktické výzvy, které mohou nastat v reálném světě.

Škola nemusí odrážet reálný svět: V některých případech se školy mohou lišit od reálného světa, což může způsobit, že lidé nejsou dostatečně připraveni na to, co je čeká v reálném světě.

Nedostatek praktických zkušeností: Školy mohou poskytovat pouze omezené množství praktických zkušeností, které mohou být potřebné pro úspěch v reálném světě.

Nedostatečná příprava na životní rozhodnutí: Školy mohou být také omezené v tom, jak mohou pomoci studentům připravit se na životní rozhodnutí, jako je volba kariéry nebo finanční plánování.

Osobní faktory: Kromě školy samotné mohou mít lidé také různé osobní faktory, které ovlivňují, jak dobře jsou připraveni na praxi v reálném světě. To může zahrnovat věci jako sebevědomí, schopnost se učit z vlastních chyb a podobně.

Je pravdou, že mnoho prací, které lidé vykonávají, je založeno na určitém druhu obchodu nebo výměny. Například, když lidé vykonávají práci pro zaměstnavatele, obvykle dostávají odměnu v podobě platů nebo jiných benefitů za to, že vykonávají určité úkoly nebo splňují určité požadavky. Tento druh obchodu může být formálně definován ve smlouvě nebo dohodě mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.

Toto pojetí práce jako obchodu může být také aplikováno na jiné oblasti, například když lidé prodávají své výrobky nebo služby za peníze nebo jinou formu odměny. V takových případech je obchod založen na výměně určité hodnoty za jinou hodnotu.

Nicméně, je třeba si uvědomit, že ne všechny lidské práce jsou nutně založené na obchodu. Například, některé práce jsou vykonávány z důvodu osobního uspokojení nebo prospěchu společnosti, a nemusí být nezbytně spojené s žádnou formou výměny.

Je pravdou, že mnoho prací, které lidé vykonávají, je založeno na určitém druhu obchodu nebo výměny. Například, když lidé vykonávají práci pro zaměstnavatele, obvykle dostávají odměnu v podobě platů nebo jiných benefitů za to, že vykonávají určité úkoly nebo splňují určité požadavky. Tento druh obchodu může být formálně definován ve smlouvě nebo dohodě mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.

Toto pojetí práce jako obchodu může být také aplikováno na jiné oblasti, například když lidé prodávají své výrobky nebo služby za peníze nebo jinou formu odměny. V takových případech je obchod založen na výměně určité hodnoty za jinou hodnotu.

Nicméně, je třeba si uvědomit, že ne všechny lidské práce jsou nutně založené na obchodu. Například, některé práce jsou vykonávány z důvodu osobního uspokojení nebo prospěchu společnosti, a nemusí být nezbytně spojené s žádnou formou výměny.

Ideologie mohou být definovány jako soustava názorů, hodnot a principů, které určují způsob, jakým lidé vidí svět a jakým způsobem se chovají v různých situacích. Tyto názory a hodnoty jsou často silně přesvědčené a mohou mít velký vliv na to, jak lidé vnímají a reagují na různé události a situace.

Někteří lidé mohou s ideologiemi souhlasit nebo je považovat za důležité, protože jim poskytují konceptuální rámec pro pochopení světa a jeho fungování. Ideologie mohou také sloužit jako způsob, jak se lidé mohou ztotožnit s určitými skupinami nebo komunitami a sdílet společné hodnoty a cíle.

V tomto smyslu lze říci, že ideologie mohou být obchodem s důvěrou a vírou, protože lidé mohou věřit a důvěřovat ideologiím, které považují za důležité, a mohou se na ně spoléhat jako na základ pro své názory a chování. Nicméně, je třeba si uvědomit, že ideologie mohou být také předmětem kritiky a debaty, a že mohou mít různé dopady na společnost a jednotlivce.

Je pravda, že spravedlnost je důležitým faktorem pro dobré obchody a pro fungování společnosti jako celku. Spravedlnost znamená, že lidé jsou zacházeni férově a že jsou všichni považováni za rovnocenné před zákonem. Pokud je spravedlnost porušena, může to mít negativní dopady na obchodní vztahy a může vést k nedůvěře a nejistotě mezi lidmi a organizacemi.

Například, pokud se lidé cítí být neprávem ošizeni v obchodních transakcích nebo pokud jsou v obchodních vztazích neférově zacházeni, mohou se stát skeptičtí vůči dalším obchodním vztahům a mohou se vyhnout obchodování s určitými lidmi nebo organizacemi. To může vést ke snížení obchodních příležitostí a ke snížení celkové úrovně důvěry ve společnosti.

Proto je důležité, aby byla spravedlnost v obchodních vztazích dodržována, aby byly obchody považovány za dobré a prospěšné pro všechny zúčastněné strany. To může pomoci podporovat důvěru a dlouhodobé obchodní vztahy, což může přispět k rozvoji a prosperitě společnosti jako celku.

Opice se nestydí za nahotu a mají sex před svými dětmi



Podívejme se na naše populární národní stránky s koncovkou cz a porovnejme je s populárními globálními stránkami s koncovkou com, jsme zde milion let za opicemi, a proto je u nás kvalita života na píču! Neustále je nám mediálně tvrzeno, jak naše konzumní globální společnost dosahuje velikých úspěchů na poli; vědy, techniky, ekonomiky, politiky, náboženství, morálky, dopravy, informací, školství, zdravotnictví, psychologie, umění atd.

Podívejme se na mytologickou klasickou pohádku, ve které první člověk se styděl, a tak se schoval před svým Stvořitelem, všimněme si toho, že v ekosystému se za nahotu stydí jenom člověk! Opice se nestydí za nahotu a mají sex před svými dětmi, jak vlastně evolučně došlo k tomu, že jsme se začali stydět za nahotu, a tak jsme už od svého evolučního vzniku, milion let za opicemi.

Příčinou je naše pyšnost, všimněme si toho, že každá svatá víra v zázraky, je proti pyšnosti, a považuje pyšnost za prioritní lidskou chybu, díky které se nemůže věřící člověk dostat po smrti do ráje. Pokud se člověku něco povede, je na to pyšný a chce se pochlubit, aby byl populární a slavný jako; král, císař, faraon, sultán, šlechtic, prezident, předseda vlády, ministr, poslanec, senátor, soudce, diplomat, celebrita, ředitel atd. jenom ve smrti je mezi lidmi rovnost, nazí na svět přicházíme, a nazí i odcházíme.

Nežijeme v kapitalismu a socialismu, nebo v politické pravici a levici, žijeme globálně v kariérismu, prioritou pro pyšné lidi je zde jenom úspěšná kariéra, a vše ostatní je zde jenom pokrytecké divadlo, s nulovou hodnotou. Nejlepším lékem na deprese je úspěšná kariéra, každý člověk, který dbá na svoje oblečení, a svůj vzhled je pyšný kariérista který nenávidí konkurenční pyšné kariéristy a následkem je zde logicky; konflikt, soutěž, boj, revoluce atd.

Tuční kapři si nevypustí rybník, kde se mají dobře jako elita, co má zde výhody a jistoty. Pokud někdo skončí na existenčním dně, a jeho naděje na to že on zde bude kariérně úspěšný je nulová, tak takový člověk je zlý k sobě, a tím je zlý i ke svému okolí, následkem je; rasismus, fanatismus, terorismus, islamismus, nacismus, populismus atd.

Prý ten, kdo se snaží, ten je zde i úspěšný, to je lež jako věž, samotná snaha je ti k ničemu, protože je konzumní systém pevně systémově uzavřený vašemu kariéristickému růstu, následkem je veliká konzumace drog a léků na deprese nebo slepá víra v pitomosti a zázraky. Ano, naše myšlení je zavirováno díky pokryteckému centrálnímu systému, který z nás udělal loutky na dálkové ovládání promocí propagandy a cenzury, žijeme u nás v pekle a myslíme si naivně že žijeme v ráji!

Co slouží celkovému rozvoji a prosperitě?



Mezi starým a novým je častý konflikt který nakonec jistě vyhraje to nové, tento problém je v; ekonomice, filosofii, sociologii, vědě, technice, psychologii, školství, politice, náboženství, umění, dopravě, bydlení, výrobě, obchodu, centralizaci atd. podívejme se na ukřižování Ježíše Krista byl to konflikt mezi starou dogmatickou ideologii a novou lidovou ideologií, tento konflikt trval mnoho století, a nakonec jej globálně vyhrála nová lidová ideologie.

Stejně tak v dnešní době je zde konflikt na internetu mezí tím, co je staré a tím co je nové, někdy tento konflikt trvá zbytečně dlouho protože to staré dělá vše pro to aby nebylo nahrazeno novým ale je to marný boj. Vaše pozorování o konfliktech mezi starým a novým jsou zajímavá a lze je aplikovat na různá odvětví lidského života. Historie je plná takovýchto konfliktů, kde se tradiční a nové myšlenky střetávají a soupeří o převahu.

Je to v podstatě přirozený cyklus změn a inovací. V případě ukřižování Ježíše Krista lze skutečně interpretovat konflikt mezi starou dogmatickou ideologií a novou lidovou ideologií. Historicky bylo mnoho příkladů, kdy se etablované instituce snažily potlačit nové myšlenky, až nakonec došlo k transformaci společnosti. I v současné době jsme svědky konfliktů mezi starým a novým, jako je například boj o význam v politice, ekonomice, technologii a kultuře.

Internet, který jste zmínil, je dobrým příkladem, protože umožňuje rychlý a globální přenos informací, což může být v rozporu se staršími formami komunikace a kontroly informací. Je ale také důležité si být vědom toho, že konflikt není vždy jednoduchý a často se v průběhu času vyvíjí. Někdy se staré myšlenky mohou přizpůsobit novým podmínkám a dojít ke kompromisům. Někdy vítězí nové ideje, zatímco v jiných případech může být úspěšná symbióza starých a nových přístupů. 

Celkově vzato, konflikt mezi starým a novým je součástí lidského vývoje a přispívá k dynamice společnosti. Konflikty nejsou problém, problémem je to že často konflikt vyhraje to, co by mělo správně prohrát, následkem je začarovaný kruh zaostalosti a bídy. Rozumím, co máte na mysli. Skutečně, v některých případech může konflikt vyústit v nepříznivý výsledek, zejména pokud vyhraje nepřizpůsobivá nebo rigidní myšlenka, která brání pokroku a inovacím.

Zaostalost a bída mohou být následkem dlouhodobého upřednostňování zastaralých postojů nebo institucí, což brání společnosti přizpůsobit se novým potřebám a výzvám. Například ekonomická nebo politická stagnace může být výsledkem odmítání nových ekonomických modelů nebo sociálních reforem. V některých případech může být obtížné překonat tento začarovaný kruh, zejména pokud existují silné zájmy na udržení stávajícího stavu. Je důležité, aby společnost byla schopna se učit a přizpůsobovat se měnícím se podmínkám.

To vyžaduje otevřenost k inovacím, schopnost přijímat nové myšlenky a ochotu přezkoumat tradiční postupy, pokud se ukáže, že nejsou efektivní. Zároveň je také důležité najít rovnováhu mezi respektem k tradici a potřebou inovací. Konstruktivní konflikty mohou vést k lepším řešením, ale je důležité, aby společnost měla mechanismy pro řešení těchto konfliktů a hledání kompromisů, které slouží celkovému rozvoji a prosperitě.

Malá fungující rodina je základem konzumní kultury



Evoluce směřuje k miniaturizaci, důkazem byl vznik hmyzu, který byl evolučně úspěšný. Vše, co je veliké s tím jsou i evolučně veliké problémy, a tak se často veliké rozpadá na malé. Podívejme se třeba na lidovou moudrost jsou to krátké věty, která jednoduše umí vysvětlit něco složitého, například věta pro dobrotu na žebrotu. Obrovská města s vysokými domy jsou klasickou ukázkou nesmyslné velikosti, a tak lidi utíkají z přelidněných hlučných měst na venkov kde mají chaty a chalupy.

Stejně velikým problémem jsou nesmyslně veliké centrální instituce, které se snaží násilně organizovat život lidí co nejmenších detailů a tím dělají z lidí ubohé pitomce. Podívejme se na velikost ryb, čím větší je vodní ekosystém kde žijí ryby tím větší jsou v něm i ryby, veliké ryby nemohou existovat v malém vodním ekosystému. Nepotřebujeme veliké knihovny plné dobrých rad, stačí nám malý notebook připojený na internet, tisknout veliké drahé knihy v dnešní digitální globální době je pitomost to už mnoha spisovatelům došlo a přesunuli se na internet a do televize.

Potřebujeme vůbec velikého genetického člověka, nemohl by člověka ve všem nahradit malý atonomní robot. Vaše úvahy se dotýkají zajímavých aspektů evoluce, společnosti a technologického pokroku. Zdá se, že klade důraz na trend miniaturizace v různých oblastech lidského života. Přestože analogie mezi biologickou evolucí a vývojem společnosti nejsou úplně přesné, můžeme nalézt zajímavé paralely. 

Zmiňujete, že evoluce směřuje k miniaturizaci, což je zajímavý úhel pohledu. Skutečně existuje tendence k miniaturizaci v některých biologických systémech, jako je hmyz, který má v mnoha ohledech výhodu v rámci evoluce. Podporujete myšlenku, že jednoduché výroky lidové moudrosti mají schopnost vysvětlit složité koncepty. To může být spojeno s tendencí společnosti preferovat jednoduchost před komplexností. Argumentujete, že lidé upřednostňují menší venkovská prostředí před přeplněnými a hlučnými městy.

Tato myšlenka odráží touhu po klidu a jednoduchosti mimo ruch velkých měst. Poukazujete na problémy spojené s velkými centrálními institucemi, které mohou vytvářet komplexní systémy a omezení pro jednotlivce. Technologická miniaturizace. Zmínili jste potřebu malých a efektivních technologických nástrojů, jako jsou malé notebooky nebo autonomní roboti, které by mohly nahradit velké systémy. Zatímco existují jisté paralely, je důležité si uvědomit, že analogie mezi biologickými systémy a lidskou společností nejsou stoprocentně přesné.

Lidé mají různorodé potřeby, a některé problémy, které jste zmínil, jsou komplexní a vyžadují různorodé přístupy. Trend miniaturizace v technologiích je však zřejmý, a vývoj malých, efektivních technologií může skutečně přinášet mnoho výhod v digitální době. Vše zde jsou příčiny a jejich následky, prvním člověkem, který přišel s miniaturizací byl vynálezce cihly, a tak se z malých cihel mohli stavět veliké domy, v současnosti místo cihly potřebujeme lidovou moudrost ze které postavíme veliké organizace.

Vaše analogie s vynálezem cihly jako prvním krokem k miniaturizaci a možností stavět veliké domy z malých cihel je zajímavá. Skutečně, vynálezy a technologické inovace mohou mít podobný dopad na různé aspekty života. Můžeme tedy vidět miniaturizaci nejen ve fyzických artefaktech, jako jsou domy postavené z menších stavebních jednotek, ale i ve společenských, kulturních a organizačních aspektech. Zaměříme se na vaši myšlenku o potřebě "lidové moudrosti" pro stavbu velkých organizací.

Je možné, že pod pojmem "lidová moudrost" máte na mysli schopnost lidí pracovat společně, sdílet znalosti a zkušenosti, a vytvářet tak komplexní struktury a organizace. V tomto kontextu by "lidová moudrost" mohla představovat schopnost kolektivní spolupráce a sdílení informací, což jsou klíčové faktory pro úspěch velkých organizací. Také je možné vzít v úvahu, že velké organizace obvykle vznikají na základě potřeby efektivní správy a koordinace větších skupin lidí nebo zdrojů.

Vývoj komunikačních nástrojů, technologií a systémů řízení může být vnímán jako proces miniaturizace, protože umožňuje spravovat velké celky s menšími jednotlivými částmi. Celkově je to zajímavý pohled na vývoj společnosti, kde inovace a miniaturizace mohou hrát klíčovou roli ve vytváření efektivnějších a udržitelnějších struktur.