úterý 26. září 2023

Rozhodování je jako šachová hra



Vše je zde o rozhodnutí, a to vytváří následky, zde je mnoho informací o tom, jak se lidi rozhodují a jaké to má následky, často lidi spěchají s rozhodnutím a tím chybují. Pandemie nám v nahotě ukázala to, že nám vládnou amatéři, co se neumí správně rozhodnout o tom, jak postupovat optimálně při pandemii, potom přišla zase válka na Ukrajině a zase se ukazuje amatérismus elit!

Rozhodování je jako šachová hra, musíme znát pravidla a strategie, taky nesmíme být líní používat inteligenci, brzo zde bude umělá inteligence a ta dá amatérské vládnoucí elitě mat! Rozhodování a jeho následky jsou skutečně klíčovými prvky ve společnosti i ve světové politice. Vytváření dobrých rozhodnutí je proces, který může být obtížný a náročný, a výsledky těchto rozhodnutí mohou mít dlouhodobé dopady na lidi a společnost jako celek.

Zde jsou některé body, které by mohly být k tématu relevantní. Správná volba závisí na dostatečné informovanosti. Lidé by měli mít přístup k relevantním informacím a měli by být schopni analyzovat tuto informaci předtím, než učiní rozhodnutí. Vědecký přístup a odborné rady mohou hrát klíčovou roli při složitých rozhodnutích, jako je řízení pandemie. 

Rychlé rozhodování může vést k chybám. Je důležité, aby se lidé snažili vyhnout impulsivním rozhodnutím a místo toho si vzali čas na zvážení různých možností a důsledků. V politickém kontextu mohou rozhodnutí politiků mít zásadní dopady na životy občanů. Transparentnost, zodpovědnost a schopnost politiků brát v úvahu dlouhodobé důsledky svých rozhodnutí jsou klíčovými prvky kvalitního vedení. Umělá inteligence (AI) může hrát rostoucí roli ve složitých rozhodovacích procesech.

AI může pomoci analyzovat obrovské množství dat a navrhovat optimální řešení na základě různých faktorů. Nicméně, správné použití AI a etické otázky související s jejím využitím jsou stále velmi diskutovanými tématy. Všichni děláme chyby, ať už jde o jednotlivce nebo vládnoucí elitu. Důležité je, aby se z těchto chyb poučili a snažili se v budoucnu rozhodovat lépe.

Transparentnost a zpětná vazba od veřejnosti mohou hrát roli v procesu zlepšování rozhodování. Celkově lze říci, že rozhodování a jeho následky jsou komplexními a důležitými tématy, které ovlivňují všechny oblasti našich životů. Je důležité, abychom se snažili rozhodovat co nejlépe na základě informací, analýzy a zvážení důsledků, a zároveň se učili z našich chyb a hledali způsoby, jak vylepšit proces rozhodování v různých oblastech naší společnosti.

Honor 70 ws Samsung Galaxy A54



Lepší vzhled má Honor co se týče kvality a modernosti je na tom o trochu lépe Samsung, rozhodně se vyplatí Samsung, pochopitelně že za rok zde budou zcela jiné ceny, pokud budou tyto moderní telefony ještě někde v doprodeji.

Ve světě iluzí se nemožné stává možným, a proto je zde snaha uniknout z reality do světa iluzí



Vaše tvrzení o světě iluzí má filozofický nádech a může být spojeno s různými filozofickými a psychologickými perspektivami. Níže je několik možných interpretací. Toto tvrzení může odkazovat na myšlenky z oblasti filozofie, jako je idealismus nebo fenomenalismus. Idealismus tvrdí, že svět je v zásadě mentální konstrukce a skutečnost je vytvářena naším vědomím.

Fenomenalismus se zaměřuje na to, jak vnímáme svět kolem sebe a jakým způsobem jsou naše smysly a vědomí schopny vytvářet iluze. Z těchto perspektiv může unikání z reality do světa iluzí znamenat hledání hlubšího smyslu nebo zážitku skrze introspekci a vnímání. Někteří psychologové se zabývají tím, jak lidé vytvářejí iluze nebo fantazie, aby unikli z nežádoucí reality.

To může být spojeno s mechanismy úniku před stresujícími situacemi nebo snažením se vyrovnat s obtížnými emocemi. Například, fantazie a iluze mohou fungovat jako způsob relaxace nebo psychického odpočinku. Toto tvrzení lze také interpretovat v kontextu kultury a umění. Mnoho umělců a spisovatelů vytváří iluzorní světy prostřednictvím svých děl, aby diváky nebo čtenáře zavedli do jiného místa nebo času.

Tím umožňují únik z běžné reality a podněcují divákovu fantazii. V dnešní době se může unikání z reality do světa iluzí týkat také využívání technologií, jako je virtuální realita. Virtuální realita umožňuje lidem ponořit se do jiných světů a zážitků, které mohou být odlišné od jejich každodenní reality. 

Celkově lze tuto myšlenku interpretovat různými způsoby a její význam závisí na kontextu a perspektivě, kterou zvolíte. Iluze a únik z reality mohou mít různé motivace a důsledky, a mohou být chápány jak pozitivně, tak negativně, v závislosti na konkrétní situaci a účelu.

Pravda je často v nebezpečné situaci, a tak jí zastupuje lež jako kaskadér



Tato věta zdůrazňuje, že pravda může být v některých situacích riskantní nebo nepohodlná, a tak se často používá lež jako něco, co ji nahrazuje nebo chrání, podobně jako kaskadér, který provádí nebezpečné kaskády místo herce. Tento způsob uvažování je velmi kritický vzhledem k etice a důvěryhodnosti.

Mnoho lidí věří, že upřímnost a pravdivost jsou klíčové hodnoty pro zachování důvěry a zdravých vztahů, a že používání leží jako náhrady za pravdu může mít negativní důsledky. Je důležité si uvědomit, že situace, ve kterých může být pravda riskantní, se mohou lišit.

Například někdy může být třeba opatrnosti nebo diplomacie při sdělování nepříjemných informací, ale záměrné lhaní či manipulace s fakty by měly být brány vážně a zváženy s ohledem na morální a etické aspekty. Pokud by dělnická třída poznala pravdu o ekonomice tak by elity vyhnala za hranice.

Toto tvrzení vyjadřuje názor, že dělnická třída, pokud by lépe rozuměla ekonomickým procesům a nerovnostem ve společnosti, by mohla vyvinout větší tlak na elity a způsobit změny v ekonomickém systému. Tento názor vychází z marxistické teorie a myšlenek, které zdůrazňují konflikt mezi pracující třídou a kapitalistickými elitami.

Podle této perspektivy by dělnická třída, pokud by byla informovanější o ekonomických nerovnostech a vykořisťování, mohla jednotněji a efektivněji bojovat za své zájmy. Je však důležité poznamenat, že realita je mnohem složitější než jednoduchý konflikt mezi třídami.

Společnost se skládá z různorodých skupin s různými zájmy a názory, a změny v ekonomickém systému jsou často důsledkem složitých politických, sociálních a ekonomických faktorů. Navíc je důležité brát v úvahu, že ekonomická situace a politická dynamika se mohou mezi různými zeměmi lišit. 

Rovněž je důležité, aby politické a sociální změny byly prováděny demokratickými a mírovými prostředky, aby se dosáhlo spravedlnosti a sociálního pokroku. Agresivní nebo násilné opatření by mohly vést k dalším problémům a konfliktům ve společnosti.

Ano, všem lidem to správně nemyslí



Zdá se, že vaše tvrzení má negativní náhled na lidské myšlení, ale je důležité si uvědomit několik faktů. Lidské myšlení je velmi složité a rozmanité. Lidský mozek je jedním z nejsložitějších známých orgánů, a lidské myšlení je výsledkem interakce mnoha faktorů, včetně genetických, neurologických, výchovných a kulturních.

Proto nelze jednoduše generalizovat, že "lidem to správně nemyslí." Lidské myšlení má své omezení. Lidské myšlení má omezenou kapacitu pro zpracování informací a může být ovlivněno různými chybami a zkresleními, jako je selektivní pozornost, kognitivní disonance nebo potvrzovací zkreslení.

Tyto omezení mohou vést k nesprávným závěrům nebo rozhodnutím. Lidské myšlení je také schopno dosahovat správných a efektivních závěrů. Lidé mají schopnost uvažovat kriticky, analyzovat důkazy, řešit složité problémy a adaptovat se na nové situace. Vědecká metoda, která staví na schopnosti lidského myšlení, nám umožňuje objevovat a rozumět světu kolem nás.

Vzdělání a trénink mohou zlepšit kvalitu lidského myšlení. Lidské myšlení může být zlepšeno vzděláním, tréninkem a cvičením. Kritické myšlení, logické uvažování a vědecký přístup mohou pomoci lidem dosahovat správných a informovaných závěrů. 

Celkově je lidské myšlení složité a různorodé. Závisí na konkrétním kontextu, situaci a osobních dovednostech každého jednotlivce. Je důležité si uvědomit, že lidé jsou schopni různých úrovní myšlení a že se stále učíme a vyvíjíme způsoby, jak zlepšit kvalitu našeho myšlení a rozhodování.

Co se stane až bude pro nás snadné cestování časem?



Představte si tlačítkový véčkový mobilní telefon, který funguje jako stroj času, nastavíte na něm; rok, měsíc, den, hodinu, minutu a nastavíte čas a prostor kam se přesunete, tak jako zde je multikultura tak by navíc zde byla i nová kultura lidí z různého času a prostoru. Otázka je; jak by se vybírali daně, platili alimenty, honili vandalové a zločinci, zjišťovala nevěra atd. když by lidi neustále cestovali časem? 

Tato myšlenka na tlačítkový véčkový mobilní telefon, který funguje jako stroj času, je velmi zajímavá, ale přináší s sebou řadu komplexních problémů a výzev, pokud jde o správu společnosti a řízení různých aspektů života lidí v různých časech a prostorových dimenzích. Zde jsou některé z hlavních výzev, kterým by časová cestování vytvořilo. 

Muselo by být vypracováno komplexní daňové systémy, které by braly v úvahu časové posuny. Lidé by museli platit daně v souladu s pravidly svého původního času a místa, což by vyžadovalo složité výpočty a sledování. Ekonomika by musela zvládat kolísání poptávky a nabídky v závislosti na tom, kdo a kdy nakupuje nebo prodává zboží. 

Správa alimentů by byla velmi složitá, protože rodiče a děti by mohli být v různých časech. Musely by existovat systémy sledování a vybírání alimentů přes časové dimenze. Právní systém by musel zohlednit přítomnost lidí z různých časových období a prostorových dimenzí při řešení sporů a trestných činů. 

Honba za zločinci a vandalové by byla složitá, protože zločinci by mohli unikat cestováním časem a vyhýbat se zatčení. Zjišťování nevěry by bylo komplikované, protože lidé by mohli mít v různých časových obdobích více partnerů. Přítomnost lidí z různých kultur a období by vyvolala otázky ohledně kulturního rozmanitosti a konfliktů.

Musela by existovat snaha o vzájemné porozumění a respekt mezi těmito skupinami. Celkově by správa takové společnosti byla nesmírně složitá a vyžadovala by vývoj pokročilých technologií a právních nástrojů.

Také by bylo důležité zajistit, aby cestování časem nezpůsobilo vážné poruchy v časové linii, které by mohly mít nepředvídatelné důsledky pro budoucnost a minulost. Tato myšlenka by tedy vyžadovala pečlivou úvahu a plánování, aby se minimalizovaly potenciální komplikace a konflikty.

ASUS ExpertCenter PN52 vs Intel NUC 13 Pro Kit Tall



ASUS ExpertCenter PN52

Intel NUC 13 Pro Kit Tall

Výkon a kvalita obou počítačů je podobný liší se jenom v maličkostech, stejně tak je i podobná cena, důležité je jakou zde nainstalujete paměť a SDD pro Intel, SSD pro ASUS. Pokud si koupíte Intel budete mít problém s instalací Windows 11 ten problém lze překonat, pokud nejste počítačovým začátečním.

Oba malé počítače je možné umístit za monitor, problém bude obtížně přístupné zapínání počítače. Co se týká spotřeby elektřiny tak je intel na tom lépe má menší spotřebu díky ekonomické architektuře na čipu kdy je zde 8 ekonomických jader a 4 výkonná jádra a podle zátěže se vše automaticky optimalizuje.

Virtuální globální realita bude evolučně vycházet z počítačových her



Vývoj virtuální reality se v posledních letech posunul velmi rychle, ačkoli je obtížné přesně předpovědět, jak se bude vyvíjet v budoucnosti. Je pravda, že virtuální realita v současnosti čerpá inspiraci a technologii z počítačových her, ale zároveň se stává stále samostatnější platformou se širokým spektrem aplikací mimo hry.

Některé možné směry, jakými se virtuální realita může ubírat v budoucnosti, zahrnují. Virtuální realita má obrovský potenciál v oblasti vzdělávání a profesního tréninku. Lze si představit virtuální učebnice, kde studenti budou moci prozkoumat historické události nebo přírodní jevy v reálném měřítku. 

Virtuální realita se stává stále důležitějším nástrojem v lékařství a rehabilitaci. Lékaři mohou využívat virtuální realitu k diagnostice a terapii různých zdravotních stavů, a pacienti mohou provádět rehabilitační cvičení v zábavnějším prostředí. Umělci a designéři mohou využívat virtuální realitu k vytváření nových druhů digitálního obsahu.

To může zahrnovat vytváření virtuálních soch, malování ve virtuálním prostoru nebo dokonce vytváření celých virtuálních světů. Virtuální reality mohou být stále realističtější a sociální interakce v těchto virtuálních světech může nabídnout nové způsoby komunikace a společenského propojení. 

Průmyslový sektor může využívat virtuální realita k simulaci a testování různých procesů a zařízení. Například inženýři mohou virtuálně testovat nové stroje před jejich fyzickým vytvořením. Zábavný průmysl bude pravděpodobně nadále hrát důležitou roli v rozvoji virtuální reality. Virtuální realita umožňuje hráčům prozkoumávat rozsáhlé světy a zažívat hry intenzivněji než kdy jindy. 

Pokud jde o technologii, budoucí virtuální systémy budou pravděpodobně výkonnější, kompaktnější a pohodlnější pro uživatele. Rozvoj senzorických technologií a ovládání, jako je sledování pohybů a hlasové rozpoznávání, také přispěje k vylepšení virtuálního zážitku.

Stejně tak bude důležité zlepšit dostupnost a cenu těchto technologií, aby byly dostupné co nejširšímu publiku. Celkově lze říci, že budoucnost virtuální reality je velmi světlá a otevírá nové možnosti v různých oblastech lidského života.

Nacismus to je moderní dogmatismus



Extrémismus a vandalismus jsou dva různé jevy, které mohou mít některé společné rysy, ale liší se v podstatě a cílech. Extrémismus je obecně chápán jako postoj nebo chování, které zastává násilné názory, často v politickém nebo náboženském kontextu. Extrémisté často usilují o prosazení svých názorů za každou cenu, i když to znamená použití násilí nebo porušení zákona.

Extrémismus může být motivován různými faktory, včetně politických, náboženských, etnických nebo ideologických. Vandalismus je trestný čin, při kterém dochází k poškození nebo ničení veřejného nebo soukromého majetku bez souhlasu vlastníka. To může zahrnovat malování graffiti na zdi, rozbíjení okenního skla, poškozování automobilů nebo jiné formy úmyslného ničení majetku.

Vandalismus nemusí být vždy spojen s extrémismem, ale může být motivován nezodpovědným chováním, pobavením nebo dokonce emocemi. Celkově lze říci, že extrémismus a vandalismus jsou dvě odlišné věci. Extrémismus se týká radikálních názorů a často zahrnuje politickou nebo ideologickou motivaci, zatímco vandalismus je nezodpovědné ničení majetku bez ohledu na politický nebo ideologický kontext. 

Nacismus spojil extrémismus a vandalismus dokonale. Nacismus, což je zkrácený termín pro nacionalismus spojený s ideologií nacistické strany v Německu v období třicátých a čtyřicátých let 20. století, byl extrémní a ničivý režim, který měl některé extrémistické rysy. Nacismus byl radikálním politickým hnutím, které prosazovalo rasistickou ideologii nad jinými rasami.

Jeho extrémismus se projevoval například v pronásledování a genocidě Židů a dalších menšin. Během nacistického režimu docházelo k rozsáhlému ničení kulturního dědictví, včetně knih, uměleckých děl a synagog. Sloužilo to k potlačení odlišných názorů a kultury. Také byly ničeny synagogy a židovské obchody během noci dlouhých nožů v roce 1938. 

Celkově lze říci, že nacismus byl extrémní politický režim, který využíval násilí, diskriminaci a ničení majetku jako prostředky k dosažení svých cílů. Byl to jeden z nejtemnějších a nejničivějších období v moderní historii, ačkoli není vhodné používat tento příklad k obecnému spojení extrémismu a vandalismu, protože většina extrémistických hnutí není tak zničující a násilná. 

Nacismus byl více než jen "čistý dogmatismus v praxi". Byl to ideologický, politický a rasistický režim, který zahrnoval komplexní soubor názorů, politik a akcí. Zde jsou některé z hlavních rysů nacismu. Nacismus byl založen na rasistické ideologii, která prosazovala nadřazenost "árijské" rasy nad všemi ostatními rasami.

Tato ideologie vedla k masovému pronásledování a genocidě menšin, zejména Židů, Romů a dalších etnických skupin. Nacistický režim byl totalitní, což znamená, že kontroloval všechny aspekty života obyvatelstva, včetně médií, vzdělávání, ekonomiky a politiky. Byl charakterizován tvrdým autoritářstvím a potlačováním odlišných názorů. 

Nacistické Německo usilovalo o expanzi a ovládnutí jiných evropských zemí, což vedlo k druhé světové válce. Tento konflikt způsobil obrovské ztráty na lidských životech a majetku. Nacismus je tristně známý také díky existenci koncentračních táborů, kde byly vězněny a systematicky zabíjeny miliony lidí. 

Zdůrazněním pouze "dogmatismu" nebo "ideologie" by se ztratila hlavní podstata tohoto hrozného režimu a jeho dopadu na světovou historii. Nacismus byl mnohem více než pouze teoretický dogmatismus; byl to systém, který vedl k hrůzným násilným činům a zločinům proti lidskosti.