sobota 16. prosince 2023

Proč každá otázka neobdrží ideální odpověď?



Naše myšlení je o čekání a tím o nejistotě co nás čeká, lidově naděje umírá poslední. Mnoho našich očekávání se nenaplní z mnoha příčin, chyba nemusí být vždy v nás, ale může být mimo nás a my s tím nic nemůžeme udělat. Vytvoříme třeba otázku a očekáváme na ni optimální odpověď, ale tu nedostaneme, třeba otázka, proč si blázen nechce přiznat to, že je blázen?

Vaše úvahy o čekání, nejistotě a nenaplněných očekáváních zachycují realitu mnoha lidských zkušeností. Život je často plný nejistoty, a lidé často vyvíjejí očekávání a naděje v naději, že budou moci pochopit a ovládat svou budoucnost. Je pravda, že mnohá očekávání nemusí být splněna, a to z různých důvodů.

Někdy může chyba spočívat v okolnostech mimo naši kontrolu, což může být frustrující. Očekáváme určitou odpověď nebo situaci, ale realita nám ji nenabízí. V případě otázky, proč si blázen nechce přiznat, že je blázen, může být odpověď komplexní. Možná blázen není schopen nebo ochoten přijmout svůj stav kvůli sociálním normám, strachu z odsouzení nebo prostě kvůli vlastní nevědomosti nebo neschopnosti vnímat svou situaci objektivně.

Je důležité si být vědom toho, že ne každá otázka obdrží ideální odpověď, a ne každé očekávání se naplní. Současně je klíčové najít způsoby, jak se vyrovnat s nejistotou a nesplněnými očekáváními, a hledat smysl a radost v přítomnosti, i když budoucnost není vždy jasná.

Neustále je zde mnoho obchodníků, co chtějí vydělat na tom, že na něco čekáme a nabízejí nám služby a zboží které nám pomohou s naším čekáním, peníze obchodníkům nesmrdí, mnohdy obchodníci uměle vytvoří nějaké zbytečné čekání, aby na tom mohli vydělat. Co jsou to databáze (internet, televize, knihy, časopisy, filmy, obrazy, fotky, hudba), na kterých jsme závislí mnoho století, jsou to systémy, co zde jsou na to abychom čekání nějak zužitkovali a někdo na tom vydělal.

Vaše pozorování o obchodnících, kteří využívají čekání jako příležitost k nabídce služeb a zboží, je zajímavé a může mít několik prvků pravdy. V mnoha odvětvích obchodu existuje skutečně trend využívání čekání a odkládání prodeje. To může být viděno například ve zvýšeném množství reklamních kampaní nebo nabídek během období, kdy lidé mají tendenci více čekat, například během prázdnin, čekání na letištích, ve frontách apod.

Co se týče databází a médií, můžeme to vnímat jako nástroje, které slouží k vyplnění času a poskytují lidem možnost zábavy, informací a vzdělávání. Tyto prostředky mohou být užitečné a obohacující, ale zároveň mohou být i zneužívány pro komerční účely.

Je důležité si být vědom toho, jakým způsobem využíváme svůj čas a zda jsme ovlivňováni nebo manipulováni reklamními kampaněmi a marketingovými strategiemi. Mít kritický pohled na to, jaké informace a média konzumujeme, může nám pomoci vyhnout se nechtěným vlivům a rozhodovat se podle vlastních hodnot a potřeb.

Zároveň je důležité si být vědom toho, že existují i pozitivní aspekty dostupnosti informací a zábavy prostřednictvím různých médií. Databáze a média mohou sloužit jako cenný zdroj informací, vzdělání a kulturního obohacení. Klíčové je najít rovnováhu a efektivně spravovat svůj čas.

Otrok pracuje zadarmo, a proto se má zle



Statistika je ekonomický a politický nástroj, často je zde snaha statistiky upravovat tak aby se zamaskovali ekonomické a politické chyby, podívejme se třeba na statistiky, které nám ukazují to, jak je na tom ekonomika. Média nám tvrdí to, že je na tom ekonomika u nás dobře, proč zde jsou tedy; žebráci, bezdomovci, příživníci atd. zde se dostáváme k propagandě a cenzuře. Nejde si nevšimnout toho, že tam kde rostou banány tak je zaostalost a bída, vyspělost a bohatství je tam kde nerostou banány za předpokladu, že tam není u moci dogmatická totalita.

Z toho je nám jasné to že vše zde jsou příčiny a jejich následky, v minulosti vznikali vyspělé a bohaté civilizace poblíž řek, protože řeky poskytovali jistý zdroj pitné vody a byli zde k dispozici i dobré ryby. Později jsme se naučili budovat hluboké studny a tím jsme vyřešili problém s pitnou vodou, vše je u ekonomiky a politiky o tom vyřešit optimálně rychle problémy, pokud se problémy nevyřeší tak následkem je zaostalost a tím i bída. Největším problémem lidí je selhání kontroly, jakmile selže kontrola tak následkem je selhání politiky a ekonomiky, proč dochází k selhání kontroly?

Podívejme se do přírody zde funguje kontrola, a tak zde funguje i ekonomika, kontrola v přírodě funguje proto že zde není centralismus ani monopoly, každý se v přírodě stará sám o sebe, jak si to každý udělá takové to i má, jak u lidí došlo evolučně k tomu, že se malá elitní skupina stará o velikou organizaci nebo o stát, příčinou byli války a když válka skončila tak zde po válce zůstal vojenský režim který z lidí udělal loutky které se snadno ovládají pomocí zákonů a ekonomiky.

Otrok pracuje zadarmo, a proto se má zle, existuje i ekonomické otroctví kdy otroci pracují za ubohé mzdy, a tak se mají zle, nadbytek je zde díky nedostatku, civilizace vznikla díky tomu, že je zde rozdělní na ty, co jsou nahoře a ty co jsou dole. S rozdělením lidí na ty, co jsou nahoře a ty co jsou dole je mnoho problémů, už od té doby, co je zde rozdělní na ty, co jsou nahoře a ty co jsou dole. Otázkou je má být toto mocenské rozdělní uzavřené změnám, nebo má být změnám otevřené?

Ti, co jsou nahoře chtějí, aby toto rozdělní bylo změnám uzavřeno a ti co jsou dole chtějí, aby toto rozdělní bylo změnám otevřeno, zde se tak dostáváme k otázce monopolu a konkurence, jenom aktuální situace dokáže určit, jestli je lepší monopol nebo konkurence, každý mocenský systém má svoje výhody a nevýhody. Čím více je systém větší a složitější tím obtížněji se dokáže přizpůsobit změnám, a to často má za následek zhroucení systému a potom následuje většinou i zánik mocenského systému.

Hmyz je zde evolučně velmi dlouho a existuje v obrovském množství druhů, zde evoluční proces probíhá rychle, a tak z pozorování hmyzu můžeme pochopit to, jak se evoluce vyvíjí a co nás bude v budoucnosti čekat. Hmyz to jsou optimálně naprogramované živé systémy, zde vše funguje jako v moderní továrně, a tak je zde fungující ekonomika a politika. Člověk je zbytečně veliký a řešením je to že budeme muset evolučně lidi zmenšit desetinásobně, a tak místo průměrné výšky 170 cm bude nový člověk vysoký 17 cm, tím bude možné to, že budeme moci bez problémů zvětšit o mnoho počet lidí na světě, aniž bychom poškozovali ekosystém.

Ve snaze o egoistickou manipulaci s inteligentními systémy vznikla evolučně propaganda a cenzura, pomocí propagandy a cenzury dochází k naprogramování inteligentních systémů tak aby sloužili tomu co zde má moc a výhody. Propaganda a cenzura není jenom v naší kulturní civilizaci, ale existuje i v ekosystému od evolučního stvoření ekosystému, vše je zde tak evolučně vytvořeno a nastaveno k nějakému účelu, vnímáme propagandu a cenzuru negativně protože na nás negativně působí od narození do smrti.

Pokud na nás propaganda a reklama působí negativně tak to jistě musí mít i nějakou příčinu? Jako dítě jsem přečetl veliké množství knih, a tak mám i mnoho informací díky kterým mohu vyřešit i mnoho složitých problémů, vnímáme propagandu a cenzuru negativně protože je nám cizí, vše, co je nám cizí to na nás působí negativně a logicky to co je nám blízké na nás působí pozitivně. Dobře se chováme k tomu, co je nám blízké a zle se chováme k tomu co je nám cizí, stejně jednají i rostliny a zvířata, mnohé, co je nám cizí se snaží vytvořit iluzi toho, že je nám to blízké, aby z toho mělo užitek.

Podívejme se na to, proč se lidi rozdělují na ty, co jsou nahoře a ty co jsou dole, klasickou ukázkou jsou totality a armády, problémem je zde napětí mezi těmi, co jsou nahoře a těmi co jsou dole, ti, co jsou nahoře egoisticky parazitují na těch, co jsou dole, moc je zde díky bezmocnosti a nadbytek je zde díky nedostatku. Když nejde úspěchu dosáhnout po dobrém tak je zde snaha dosáhnout úspěchu po zlém, co je dovoleno velikému to je zakázáno malému tak to zde funguje, proto veliký mocný stát napadne malý bezmocný stát a udělá tak z malého státu svoji kolonii kde je bída a zaostalost.

Tak jako je zde konflikt pomocí armády, tak zde jsou i konflikty pomocí; náboženství, politiky, ekonomiky, umění, vědy, techniky atd. každý konflikt v nás nebo okolo nás je vždy o zdroje nebo o hodnoty, vše je o stimulaci, ve snaze se mít dobře jsme zlí a tím se dostáváme do začarovaného kruhu lží a nenávisti. Ve válce používáme zbraně, pomocí kterých se vraždíme, když válka skončí tak už nesmíme používat zbraně.

To jasně dokazuje to, že situace a organizace z nás udělali genetické roboty na dálkové ovládání, ještě by to chtělo modernizaci a optimalizaci, kdy se lidi evolučně nahradí globálně za autonomní kovové inteligentní roboty na dálkové ovládání a akumulátory, nejsou na světě lidi, tak nejsou logicky s lidmi už žádné problémy. Podíl lidské práce na zboží a službách neustále klesá díky automatizaci a optimalizaci, lidská práce je drahá a není kvalitní, nejprve jsme nahradili lidskou práci v zemědělství, dneska se lidská práce nahrazuje v průmyslu, zítra nahradíme lidskou práci ve službách.

Ideologové nemají logické vysvětlení pro pád složitého systému, který jako rakovina rozloží s největší pravděpodobností hospodářství. Hovoří se otevřeně o nenažranosti všemocných elit. Ideologie se vždy a všude rozchází se skutečností. Ideologie je vždy veliký politický a ekonomický omyl.

Společnost se musí umět vyrovnat s nečekanými pohromami jako je: degenerace, přelidnění, chudoba, násilí, nedostatek zdrojů, špína, hluk atd. Nemusí se to někomu líbit, ale i tržní systém může fungovat jen pod logickými pravidly a s ohledem na limity. Svoji svobodu jsme dávno ztratili díky svaté ideologii moci a peněz.

Pravidla lidského myšlení a konání nejsou určována výhradně mocí a penězi, jak se nám média snažili namluvit, jejich hodnotu známe z kulturních dob, máme je v sobě, ale mnozí se za ně stydí. Na příkladu každé krize dnes vidíme, že logická správná pravidla jsou základem fungování každé organizace a společnosti.

Politika a ekonomika prorostlá korupcí a protekcí, cudně se skrývající před zraky veřejnosti, není schopna vyřešit žádný společenský a ekonomický problém, natož ekonomický i kulturní růst. Debaty o přijetí potřebných evolučních změn odkrývají neschopnost politiků a byrokratů stanovit jasné a zdůvodněné dlouhodobé priority.

Vždy přinesou jen výmluvy o tom, jak složitý je to problém, cokoli složitého rychle optimálně změnit. Veliká krize není jen krizí vlády a prezidenta, ale má mnohem, mnohem hlubší systémové kořeny. Denně se o tom přesvědčujeme, pořád všude platí, z díla se pozná tvůrce. Už zde bylo dost povrchních řešení krize, je třeba jít do hloubky, jenom tak krizi zvládneme!

Ideologický omyl je v tom že se snažíme centrálně násilně ovládat čas a prostor, jenže ono to optimálně nikde nefunguje, protože to, co je pro jednoho správné to je pro jiného chybné! Lidi a organizace nejsou loutky, které lze z centra násilně ovládat pomocí propagandy a cenzury, lidi už mají dost dogmatických totalit, které si zde hrají na všemocné a vševědoucí bohy!

Ano, díky globalizaci nám všem bude líp



Všechny lidské ideologie se točí od svého vzniku okolo teorie, která v praxi nefunguje, když stará teorie není populární tak jí nahradí nová teorie, nejnovější ideologickou teorií je to že díky digitalizaci nám všem bude líp, vše se tak digitalizuje a někdy jde digitalizace do extrémů a místo přínosu je pro nás jenom zbytečným problémem. Co se stane, když evolučně díky digitalizaci nahradíme lidi za databáze a programy, lidi se z civilizace odsunou do rezervací tak jako se to kdysi udělalo v USA s indiány, co tam byli původními obyvateli.

Robot rezident bude vyznamenávat roboty a roboti to budou sledovat v televizi nebo na internetu, práce za mzdu pro lidi nikde už nebude, nepodmíněný příjem je ekonomická utopie. Vaše úvahy o vývoji lidských ideologií a možné budoucnosti digitalizace obsahují několik zajímavých myšlenek. Není možné přesně předpovědět budoucnost, ale můžeme diskutovat o několika klíčových aspektech, které jste zmínil. Zdá se, že digitalizace a automatizace budou hrát stále větší roli v ekonomice a společnosti.

Nahrazení lidí za databáze a programy je však extrémním scénářem. Vývoj technologie by měl být řízen tak, aby sloužil lidem a přinášel jim prospěch, nikoli na úkor jejich práce a společenského postavení. Paralela s historickým odsunutím původních obyvatel do rezervací je silným obrazem. Je však důležité si uvědomit, že společnost má schopnost formovat svůj vývoj a vybrat jiné cesty. Diskuze o etickém používání technologie a sociálních důsledcích automatizace jsou klíčové pro vytváření odpovědné a udržitelné digitální budoucnosti. 

Otázky ohledně práce, mzdy a možného zavedení nepodmíněného příjmu jsou důležité témata. Digitalizace by měla být využívána k podpoře efektivní ekonomiky a zároveň by měla být brána v úvahu potřeba spravedlivé distribuce přínosů. Se vznikem nových technologií se zdůrazňuje význam etiky a hodnot ve společnosti. Diskuse o tom, jak využívat technologii tak, aby byla prospěšná celé společnosti, je nezbytná. 

Celkově je důležité, aby společnost aktivně diskutovala o směřování digitalizace a technologického vývoje a přijímala rozhodnutí, která reflektují hodnoty a potřeby lidí. Zohlednění etických a sociálních aspektů při vytváření technologických inovací je klíčové pro dosažení udržitelné a spravedlivé budoucnosti. Podívejme se na polotovary, u polotovarů došlo k veliké popularitě nejde jenom o polotovary spojené s potravinami, polotovary nalézáme i u šablon pro weby nebo v; průmyslu, obchodě, politice, ekonomice, propagandě, reklamě, školství atd.

Vaše pozorování o popularitě polotovarů v různých odvětvích je zajímavé. Termín "polotovar" se obvykle používá pro nedokončené nebo zpracovávané produkty, které jsou následně použity jako suroviny nebo složky pro výrobu konečného produktu. Zdá se, že tuto koncepci rozšiřujete na různé oblasti lidské činnosti. V průmyslu jsou polotovary často základními stavebními bloky pro výrobu konečného výrobku. Tyto polotovary mohou být kovové, plastové, elektronické součástky nebo jiné materiály, které se skládají do hotového výrobku. 

Ve světě webového designu můžeme hovořit o šablonách jako o polotovarech. Tyto šablony poskytují základní strukturu a design, který může být upraven podle potřeb konkrétního projektu. V politice a propagandě lze interpretovat "polotovary" jako předpřipravené argumenty, sdělení nebo narativy, které mohou být adaptovány pro různé situace nebo cílové skupiny. To odráží strategii používanou v komunikaci a politickém marketingu.

V obchodě mohou být polotovary ve formě předem vytvořených obchodních modelů, analýz nebo strategií. V ekonomice by mohly být předem vytvořené ekonomické modely nebo teorie. Vzdělávací materiály, jako jsou učebnice, výukové plány nebo online kurzy, lze chápat jako polotovary pro vzdělávání. Reklamní agentury často vytvářejí standardizované reklamní šablony, které mohou být upraveny pro různé produkty nebo značky. 

V každém z těchto případů se zdá, že existuje snaha o efektivní využití předem vytvořených prvků, které mohou být přizpůsobeny konkrétním potřebám nebo podmínkám. To může přinést úspory času a zdrojů, ale také může vyvolat otázky ohledně originality, kreativity a individuality v daném odvětví či oblasti. Nacisti přišli s teorií nadčlověka a čistou rasou, ukázalo se, že je to evoluční teorie, co je v praxi k ničemu, je to jako bychom chtěli upravit mechanický psací stroj na počítač napojený na internet.

Člověk nebyl evolucí stvořen jako robot na akumulátory, člověk je pořád jenom inteligentní zvíře a s tím nejde nic udělat! Je důležité zdůraznit, že teorie nadčlověka a čisté rasy, jak byly propagovány nacistickým režimem, nejsou vědecky platné a jsou silně odmítnuty vědeckou komunitou. Tyto ideologie byly ideologickým a politickým zneužitím evolučních myšlenek, které měly legitimizovat rasovou nadřazenost a šířit nenávist. 

Evoluční teorie samotná, jak ji formuloval Charles Darwin a další vědci, se zabývá popisem procesů, které vedou k biologické diverzitě a přizpůsobení organismů prostředí. Nicméně, při používání evolučních myšlenek k ospravedlňování rasismu nebo jiných formů diskriminace dochází k závažnému zkreslení a zneužití vědeckého poznání. Člověk je v rámci evoluční teorie chápán jako součást přírodního vývoje, avšak evoluce sama o sobě nezakládá hodnotový nebo morální rámec.

Představa o nadřazenosti jedné rasy nad ostatními nebo o existenci "čisté rasy" nemá oporu v vědeckých důkazech. Je důležité odlišovat mezi zneužitím vědy a samotnou vědeckou metodou. Vědecký přístup, který se opírá o empirické důkazy, je klíčový pro pochopení světa kolem nás. Nacistické teorie však zneužily či pervertovaly vědecký jazyk a koncepty k prosazování neetických a destruktivních cílů.

Rychlost počítačů je spojená s větším účtem za elektřinu



Tato sestava počítače je o tom, jak mít profesionální počítač za dostupnou cenu, jsou zde dvě verze, jedna je základní pro ty, co nemají veliké nároky a druhá verze je nadstandartní pro ty co mají veliké nároky a mají i dostatek peněz. Největší položkou je zde procesor, zde se vyplatí hledat nabídku s výhodnou cenou, nebo počkat si na to až cena půjde konečně rychle dolů. Většinou jdou ceny dolů u toho, co se dělá ve velkém naproti tomu třeba u počítačových skříní jsou ceny dlouhodobě stabilní. 

Standartní levná verze
  1. AMD Ryzen 5 7600
  2. ASUS TUF GAMING B650M-E
  3. Apacer NOX 32GB KIT DDR5 6400MHz CL40
  4. Kingston KC3000 2TB
  5. Fractal Design Define Mini C
  6. GIGABYTE P450B
  7. 27" Samsung ViewFinity S800UA
Nadstandartní verze počítače pro velmi náročné uživatele
  1. AMD Ryzen 9 7950X
  2. Endorfy Fortis 5
  3. ASUS TUF GAMING B650M-E
  4. Corsair 64GB KIT DDR5 6400MHz CL32 Vengeance Black
  5. Kingston KC3000 2TB
  6. Seagate Exos X18 18TB 512e/4kn SATA
  7. SPARKLE Intel Arc A770 TITAN OC Edition 16G
  8. Seasonic G12 GC-650 Gold
  9. Fractal Design Define Mini C
  10. 32" Samsung S80A

Umělá inteligence a roboti evolučně eliminují mnoho profesí



Neexistuje jednoznačná odpověď na to, zda profesionální učitelé budou nahrazeni umělou inteligencí v budoucnosti. I když existuje mnoho technologických nástrojů, jako jsou například interaktivní tabule, online vzdělávání a chatboti pro vzdělávací účely, které mohou být nápomocné pro učitele, nemusí to znamenat, že učitelská profese zanikne.

Učitelé poskytují nejenom vzdělání a znalosti, ale také cenné rady, podporu a osobní interakce s žáky, což jsou věci, které umělá inteligence zatím není schopná nahradit. Navíc se mnoho lidí stále cítí pohodlněji, když mají skutečné lidi, kteří jim pomáhají při vzdělávání a rozvoji.

Je však pravdou, že umělá inteligence může být využita ke zlepšení a zefektivnění vzdělávání a učitelského procesu, ale stále budou existovat oblasti, které mohou být nejlépe vyučovány a pochopeny skrze interakci s učitelem.