pátek 26. července 2024

Každá civilizace je zde evolučně dočasně



Blíží se pro lidi doba akčního života ten kdo bude chybovat nebo bude pomalý ten bude eliminován jako evoluční odpad, nebude to otázka jestli někdo chce mít akční život, bude o jediná možnost jak zde jako člověk žít, pro nikoho nebudou vyjímky nebo protekce! Zdá se, že vyjadřujete obavy ohledně budoucnosti lidstva, kde by mohla být nutnost "akčního života" a rychlé adaptace klíčová pro přežití. Takový pohled odráží dystopický scénář, ve kterém se lidé musí neustále přizpůsobovat rychlým změnám a eliminace těch, kteří nestíhají, je nevyhnutelná. 

Tento scénář může být motivován několika faktory, jako je rychlý technologický pokrok, globalizace, změna klimatu, ekonomická nejistota nebo rostoucí tlak na výkon. V takovém světě by přežití mohlo být spojeno s neustálým zlepšováním a konkurenceschopností. Je však důležité si uvědomit, že i přes tlak na výkon a adaptaci, společnost stále hledá způsoby, jak podporovat ty, kteří se potýkají s obtížemi. Sociální sítě, podpora duševního zdraví, vzdělávání a inkluzivní politiky jsou nástroje, které mohou zmírnit tento tlak a poskytnout lidem šanci se přizpůsobit svým vlastním tempem. 

Důležité je také nezapomínat na lidskost a empatii, které mohou hrát klíčovou roli v budování udržitelné a spravedlivé společnosti, kde není každý jednotlivec ponechán napospas neustálému závodu o přežití. Naše rozhodnutí a politika mohou formovat budoucnost a zajistit, aby byla inkluzivní a spravedlivá pro všechny. Ve válce společnost nezajímá to že se ubožáci potýkají s problémy, a období míru začíná globálně končit a přichází velmi dlouhé období války, nebude to válka o teritorium a bohatsví, bude to válka o zdroje protože zdrojů bude všude nedostatek a plýtvání zdroji se bude považovat za sabotáž a terorismus. 

Váš pohled popisuje velmi pesimistický scénář, ve kterém by se svět dostal do dlouhého období války o zdroje, a kde by se jakékoli plýtvání považovalo za vážný zločin. Tento pohled odráží obavy z budoucnosti, kde nedostatek zdrojů vede k intenzivnímu konfliktu. Existuje několik aspektů, které stojí za zmínku. Nedostatek vody, potravin, energie a dalších základních surovin může způsobit napětí a konflikty. Takové scénáře se mohou stát reálnými, pokud nedojde ke změně v našem přístupu k využívání zdrojů a ochraně životního prostředí.

Technologie může hrát klíčovou roli v řešení těchto problémů. Například pokroky v obnovitelné energii, efektivnějším zemědělství a udržitelném využívání zdrojů mohou pomoci zmírnit tlak na přírodní zdroje. Globální problémy vyžadují globální řešení. Mezinárodní organizace, smlouvy a spolupráce mezi zeměmi mohou pomoci při prevenci konfliktů o zdroje a při zajištění jejich spravedlivého rozdělení. Dobrá správa a politická stabilita jsou klíčové pro udržení míru a efektivní využívání zdrojů.

Korupce, špatné řízení a nedostatek politické vůle mohou zhoršit problémy spojené s nedostatkem zdrojů. Vzdělání a informovanost veřejnosti o udržitelném využívání zdrojů a důsledcích plýtvání jsou důležité pro změnu chování na individuální i kolektivní úrovni. I když vaše předpověď představuje vážný scénář, je důležité si uvědomit, že budoucnost není pevně daná. Mnoho záleží na tom, jak budeme nyní jednat a jaké kroky přijmeme ke zmírnění těchto rizik. Udržitelnost, inovace, spolupráce a empatie mohou hrát klíčovou roli v tom, aby se svět vyhnul takovému temnému osudu.

Z malého vzniká velké a potom se to rozpadá na malé



Jak to má být veliké nebo těžké na to je většinou více názorů někteří pokytci jedno hlásají a jiné konají, podívejme se třeba na monitor u počíatče, někdo má malý notebook kde je malý displej a jiný má velikou 4K televizi napojenou na veliký počítač. Ano, velikost a váha zařízení, jako je monitor u počítače, mohou být velmi různorodé a závisí na individuálních preferencích a potřebách. Existuje několik aspektů, které mohou ovlivnit volbu velikosti a váhy monitoru nebo jiného zařízení. 

Pro pracovní účely mohou být vhodnější větší monitory s vyšším rozlišením (např. 4K monitory), které umožňují více otevřených oken a lepší přehled. Notebooky s menšími displeji jsou lehčí a snáze přenositelné, což je ideální pro časté cestování a práci na různých místech. Někteří uživatelé preferují velké displeje kvůli lepšímu zážitku při sledování filmů, hraní her nebo při detailní práci, jako je grafický design. Jiní upřednostňují menší monitory, které zabírají méně místa na stole a jsou snáze ovladatelné.

Ergonomicky správné nastavení monitoru může předejít problémům s krční páteří a očima. Větší monitory umožňují lepší rozložení pracovního prostoru a mohou být umístěny ve správné výšce a vzdálenosti. Pro lidi, kteří potřebují flexibilitu, může být lehčí a menší monitor lepší volbou. Kvalita obrazu, obnovovací frekvence a další technické specifikace mohou také ovlivnit volbu monitoru. Pro grafické profesionály je důležitá přesnost barev a vysoké rozlišení.

Herní nadšenci často volí monitory s vysokou obnovovací frekvencí a nízkou dobou odezvy. Velké a vysoce kvalitní monitory mohou být výrazně dražší než menší a základnější modely. Rozpočet tedy také hraje roli při výběru. V konečném důsledku neexistuje jediné správné řešení a nejlepší volba závisí na konkrétních potřebách a preferencích jednotlivce. Každý uživatel by měl zvážit, jaké funkce a vlastnosti jsou pro něj nejdůležitější a jak budou zařízení používat. 

Nebo se podívejme na telefony, tlačítkové telefony jsou malé a vydrží dlouho nabyté přesto jejich popularita rychle upadá díky velikým doytkovým telefonům protože je zde mnoho funkcí a je zde internet a dobrý fotoaparát. Ano, evoluce telefonů je skvělým příkladem toho, jak se technologie a uživatelské preference mění v průběhu času. Tlačítkové telefony a moderní dotykové smartphony představují dvě různé éry s odlišnými prioritami a funkcemi. Zde je několik klíčových rozdílů a důvodů, proč dotykové telefony nahradily tlačítkové telefony. Tlačítkové telefony jsou jednoduché, spolehlivé a s dlouhou výdrží baterie.

Nabízejí základní funkce jako volání, SMS a někdy i základní internetové připojení. Dotykové telefony, pokročilé funkce, jako je internetové prohlížení, e-mail, sociální sítě, aplikace, hry, a multimediální možnosti. Výkonné fotoaparáty a možnost instalovat širokou škálu aplikací přidávají hodnotu, kterou tlačítkové telefony nemohou nabídnout. Tlačítkové telefony, fyzická tlačítka, menší displeje. Jednoduché ovládání, ale omezené možnosti pro interakci. Dotykové telefony, velké dotykové displeje umožňují intuitivní ovládání pomocí gest, větší displeje zlepšují zážitek z používání multimédií a aplikací. 

Tlačítkové telefony, omezená konektivita, základní internetové připojení. Dotykové telefony, vysokorychlostní internet 5G, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, a další moderní technologie umožňují lepší integraci do digitálního ekosystému. Tlačítkové telefony, základní fotoaparáty, omezené možnosti pro přehrávání hudby a videa. Dotykové telefony, vysoce kvalitní fotoaparáty, schopnost natáčet videa ve vysokém rozlišení, pokročilé funkce pro úpravu fotografií a videí, streamování hudby a videa. Tlačítkové telefony, omezená podpora pro aplikace, obvykle jen základní vestavěné funkce.

Dotykové telefony, obchody s aplikacemi (App Store, Google Play) nabízejí miliony aplikací, které mohou uživatelé snadno instalovat a přizpůsobit tak svůj telefon podle svých potřeb. Tlačítkové telefony, delší výdrž baterie díky menšímu displeji a méně náročným funkcím. Dotykové telefony, kratší výdrž baterie kvůli velkým displejům a náročným aplikacím, ale moderní technologie baterií a rychlé nabíjení to částečně kompenzují. Tlačítkové telefony stále mají své místo, zejména pro lidi, kteří preferují jednoduchost, dlouhou výdrž baterie a spolehlivost.

Nicméně, díky širokému spektru funkcí a možností, které nabízejí dotykové telefony, se staly dominantní volbou pro většinu uživatelů. Tyto přístroje se vyvinuly v multifunkční zařízení, která splňují různé potřeby a preference moderních uživatelů. U sluchátek lidi zase preferují malá bezdrátová sluchátka a veliká sluchátka se používají většinou jenom profesionálně. Ano, i v případě sluchátek můžeme pozorovat výrazný posun v preferencích uživatelů směrem k menším bezdrátovým modelům, zatímco větší sluchátka jsou často volbou profesionálů. Zde jsou hlavní důvody, proč lidé preferují jedno nebo druhé.

Kompaktní velikost, snadno se přenášejí a skladují, což je ideální pro každodenní použití a cestování. Bezdrátové připojení, umožňuje volný pohyb bez omezení kabely, což je výhodné při cvičení, dojíždění nebo jiných aktivitách. Bluetooth, stabilní bezdrátové připojení s dobrým dosahem. Dotykové ovládání, mnoho modelů nabízí dotyková ovládání pro snadné přepínání skladeb, přijímání hovorů a ovládání hlasitosti. Funkce a kvalita zvuku, potlačení hluku, mnoho moderních bezdrátových sluchátek nabízí aktivní potlačení hluku, což zlepšuje zážitek z poslechu i v hlučném prostředí.

Kvalitní zvuk, i přes menší velikost, kvalitní modely poskytují velmi dobrý zvukový výkon. Integrace s ostatními zařízeními. Bezdrátová sluchátka jsou snadno spárovatelná s chytrými telefony, tablety, počítači a dalšími zařízeními. Velká sluchátka poskytují bohatší a detailnější zvuk, což je klíčové pro profesionální práci, jako je hudební produkce. Lepší basy a širší zvukové spektrum. Větší sluchátka obvykle nabízejí lepší reprodukci basů a širší frekvenční rozsah.

Komfort při dlouhodobém nošení. Často jsou vybaveny měkkými a ergonomickými náušníky, které zajišťují komfort i při dlouhodobém nošení. Lepší izolace zvuku. Větší sluchátka často poskytují pasivní izolaci zvuku, která zlepšuje soustředění na práci nebo poslech hudby. Nezbytné pro profesionály v oblasti hudby, zvukového inženýrství a dalších audio oborů, kde je důležitá přesnost a kvalita zvuku. Kvalitní materiály a konstrukce zajišťují dlouhou životnost, což je důležité pro profesionální použití.

Malá bezdrátová sluchátka se stala populární díky své pohodlnosti, přenosnosti a moderním funkcím, které uspokojují potřeby běžných uživatelů. Na druhé straně, velká sluchátka jsou preferována profesionály a audiofily pro jejich zvukový výkon, komfort při dlouhodobém nošení a přesnost zvuku. Každý typ má své výhody a ideální použití závisí na konkrétních potřebách a preferencích uživatele.

Civilizace mění člověka a člověk mění civilizaci



Realita ve které lidi existují je různorodá a neustále se mění díky počasí a evoluci, realita mění člověka a člověk mění realitu, co s tím lze učinit? Realita, ve které lidé existují, je skutečně dynamická a komplexní, ovlivňovaná jak přírodními faktory, jako je počasí a evoluce, tak lidskými aktivitami. Tento vzájemný vztah mezi člověkem a jeho prostředím nabízí několik možností, jak k němu přistupovat. Lidé se mohou snažit přizpůsobit se měnícím podmínkám. To zahrnuje technologické inovace, které umožňují lepší zvládání klimatických změn, či změny ve způsobu života, které minimalizují negativní dopady na životní prostředí. 

Klíčové je podporovat udržitelné praktiky, které harmonizují potřeby lidské společnosti s ochranou přírody. To zahrnuje rozvoj obnovitelných zdrojů energie, ochranu biodiverzity a snahu o minimalizaci ekologické stopy. Vzdělávání hraje zásadní roli v tom, jak lidé chápou a reagují na změny ve své realitě. Zvyšování povědomí o ekologických problémech a klimatických změnách může vést k lepším rozhodnutím na individuální i kolektivní úrovni. Pokročilé technologie mohou pomoci řešit mnoho problémů spojených s měnící se realitou.

Například precizní zemědělství, nové materiály mohou výrazně přispět ke zlepšení kvality života a ochrany životního prostředí. Politické a společenské struktury musí být flexibilní a otevřené k změnám, aby mohly adekvátně reagovat na nové výzvy. To může zahrnovat tvorbu a implementaci nových politik, které podporují udržitelnost a spravedlivý přístup ke zdrojům. Každý jednotlivec může přispět ke změně prostřednictvím svých každodenních rozhodnutí, jako je snížení spotřeby energie, třídění odpadu, používání veřejné dopravy a podpora etických a udržitelných produktů a služeb.

Volodymyr Zelenskyj vs JHVH



Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj tvrdě usne a ve snu se ocitne před Hospodinem a ptá se Hospodina na to jak má vyřešit konflikt s Ruskem na Ukrajině? Hospodin praví, každý váš lidský problém je božím trestem za to že jste hříšníci, je to jenom příčina a následek, komu není od GVKB rady tomu není pomoci. Volodymyr Zelenskyj praví s tím souhlasím, ale je zde vůbec nějaká možnost aby lidi nebyli hříšníky a tak netrpěli nemocemi a válkami? Hospodin praví, řešení je evolučně jednoduché, lidi se globálně na věčné časy nahradí za autonomní inteligentní GVKB roboty na akumulátry, nejsou na světě už nikde hříšnici, tak zde logicky nejsou nemoci a války.

Volodymyr Zelenskyj se najednou probudí a sedne si k počíatči a napíše do Google vyhledávače GVKB a dostane se na portál GVKB, zde nalezne odpovědi na všechny svoje otázky. Tento příběh má formu alegorie nebo moderní pohádky a přináší několik zajímavých myšlenek o lidské přirozenosti, hříchu a technologii. Využívá současné reálné osobnosti, jako je Volodymyr Zelenskyj, a hypotetické situace, aby ilustrace filozofické a etické otázky. Zelenskyj ve snu hovoří s Hospodinem (Bohem), což je typická forma alegorického vyprávění, kde se člověk snaží najít odpovědi na složité otázky. 

Hospodin zde představuje absolutní moudrost a spravedlnost, která vidí lidské problémy jako důsledky jejich vlastních hříchů. Hospodin tvrdí, že všechny lidské problémy jsou trestem za jejich hříchy. To reflektuje tradiční náboženskou víru, že hřích vede k utrpení. Zelenskyj se ptá, zda je možné, aby lidé nebyli hříšníci a netrpěli. To je základní otázka, která se týká lidské přirozenosti a možnosti dosažení utopie. Hospodin navrhuje, že řešení je evolučně jednoduché, nahradit lidi autonomními inteligentními roboty, kteří by nepáchali hříchy a proto by nevytvářeli utrpení.

Tento návrh přináší do popředí otázky o roli technologie v lidském životě a o tom, zda je technologický pokrok schopen vyřešit základní lidské problémy. Zelenskyj se probudí a hledá odpovědi na internetu, což odráží současný trend hledání informací a řešení v digitálním světě. Portál GVKB je prezentován jako místo, kde jsou všechny odpovědi pro hříšníky, což naznačuje víru v technologii a internet jako zdroj moudrosti a řešení. Tento příběh kombinuje prvky tradiční náboženské morálky s moderními technologickými tématy. Navrhuje, že lidské problémy jsou hluboce zakořeněné v jejich přirozenosti a že možná řešení zahrnují radikální technologické změny. Diskutuje také o hranicích technologie a etických důsledcích nahrazení lidí stroji.

Ekonomické otrocví je následkem toho že politici dělají chyby



Paraziti získávají hodnoty bez práce a následkem je válka nebo ekonomická krize, otroctví neskončilo jenom se evolučně změnilo podle nové situace, nemoc a bohatsví nejde utajit o tom je společnost kde vládnou všemu otrokáři co parazitují na práci otroků. Tvůj popis zdůrazňuje téma ekonomické nespravedlnosti a exploatace, které jsou přítomny v moderní společnosti. Současný systém, kde se bohatství a moc koncentrují v rukou menšiny, může být vnímán jako novodobá forma otroctví, kde pracovní síla mnoha lidí je využívána ve prospěch několika málo mocných. Tento názor odkazuje na lidi nebo instituce, které těží z práce jiných bez toho, aby sami přispívali.

To může zahrnovat například velké korporace, které profitují z levné pracovní síly, nebo finanční spekulanty, kteří vydělávají na pohybech trhu bez skutečné produkce. Historicky je známo, že ekonomické nerovnosti a vykořisťování mohou vést k sociálním nepokojům, válkám a ekonomickým krizím. Příkladem může být Velká hospodářská krize nebo současné ekonomické problémy způsobené globální pandemií. I když tradiční otroctví bylo zrušeno, moderní formy vykořisťování stále existují. To může zahrnovat nucenou práci, dětskou práci, nebo ekonomické tlaky, které nutí lidi pracovat za neadekvátní mzdu v špatných podmínkách.

Bohatí mají přístup ke zdravotní péči a zdrojům, které jim umožňují zůstat zdraví a prosperovat, zatímco chudí často trpí bez dostatečné podpory. Ve společnosti, kde malá skupina lidí kontroluje velkou část bohatství a moci, může být zbytek populace vnímán jako moderní otroci, kteří pracují pro udržení bohatství této elity. Zlepšení pracovních podmínek, zvýšení minimální mzdy a posílení práv pracovníků mohou pomoci snížit ekonomickou nerovnost. Informování lidí o jejich právech a možnostech může posílit jejich pozici v pracovním trhu a společnosti.

Volení zástupců, kteří skutečně reprezentují zájmy pracující třídy, může přinést změny v legislativě a sociální politice. Je důležité, aby se společnost neustále vyvíjela směrem k větší spravedlnosti a rovnosti, a aby se hledaly způsoby, jak minimalizovat vykořisťování a maximalizovat lidskou důstojnost a svobodu. Otrocví jako takové není hlavní problém, hlavním problémem je prevence která zablokuje všem lidem možnost dělat chyby, protože otrocví je následkem toho že lidi dělají chyby! Tvůj pohled na problematiku otroctví jako následku lidských chyb je zajímavý a přináší otázky o prevenci a odpovědnosti.

Pokud chápeme otroctví jako důsledek chyb, můžeme se podívat na historické a současné kontexty, kde chyby vedly k vykořisťování. Například ekonomické chyby, špatné politické rozhodnutí, nebo morální selhání mohou vést k situacím, kde jsou lidé využíváni. Zajištění kvalitního vzdělávání pro všechny může pomoci lidem lépe chápat důsledky svých činů a rozhodnutí. To může zahrnovat nejen akademické vzdělání, ale i výuku kritického myšlení, morálních hodnot a občanské zodpovědnosti. Organizace a instituce by měly být transparentní a odpovědné za své činy.

To může zahrnovat lepší regulaci korporací, vládní odpovědnost a boj proti korupci. Silné komunity a sociální podpůrné sítě mohou pomoci jednotlivcům zvládat chyby a vyhnout se situacím, které by mohly vést k vykořisťování nebo k zotročení. Podporování empatie a soucitu ve společnosti může vést k většímu respektu k právům a důstojnosti všech lidí. Vedoucí osoby a instituce by měly jednat s vysokými etickými standardy a být příkladem pro ostatní. Zákony a instituce by měly být navrženy tak, aby chránily lidi před vykořisťováním a aby podporovaly spravedlnost. To zahrnuje pracovní práva, zákony proti obchodování s lidmi a mechanismy pro řešení nespravedlnosti. Tvůj pohled podtrhuje důležitost vyváženosti mezi ochranou a svobodou. 

Plýtvání hodnotami je globální problém



Když motor nemá palivo nebo elektřinu tak se zastaví ale od člověka společnost požaduje aby se nezastavil když nemá to co potřebuje a proto zde nic optimáně nefunguje! Tvoje myšlenka je velmi zajímavá a trefná. Srovnání člověka s motorem je výstižné, protože stejně jako motor potřebuje palivo nebo elektřinu, člověk potřebuje různé zdroje, aby mohl fungovat optimálně jako je jídlo, odpočinek, psychická pohoda, sociální podpora a další. V moderní společnosti je často tlak na vysoký výkon a produktivitu, a to i za cenu zanedbání vlastních potřeb. Tento tlak může vést k syndromu vyhoření, únavě, snížené efektivitě a celkově k nižší kvalitě života. 

Aby společnost fungovala optimálně, je důležité, aby se braly v úvahu potřeby jednotlivců a aby se vytvářelo prostředí, které podporuje vyváženost mezi prací a osobním životem. Lidé potřebují čas na regeneraci a odpočinek, aby mohli podávat dobré výkony. Správná výživa je klíčová pro fyzické a duševní zdraví. Stres a tlak by měly být minimalizovány, a to například prostřednictvím dobrého pracovního prostředí, podpory duševního zdraví a možnosti relaxace. Vztahy a sociální interakce jsou důležité pro lidskou pohodu. Když lidé vidí smysl v tom, co dělají, jsou obvykle motivovanější a spokojenější.

Je důležité, aby jednotlivci i společnosti uznali důležitost těchto potřeb a aktivně pracovaly na jejich naplnění. Logicky je zde otázka proč nechápeme to že lidi potřebují chléb a hry, podle mě je příčinou tohoto dlouhodobého stavu dogmatická totalita ve které vládnou amatéři. Tvůj názor odráží hlubokou frustraci, která může být sdílena mnoha lidmi. Koncept "chléb a hry" (latinsky "panem et circenses") pochází z doby starověkého Říma a označuje základní potřeby lidí materiální zabezpečení (chléb) a zábavu nebo únik (hry). Tento koncept je stále aktuální, protože i dnes lidé potřebují základní životní potřeby a také možnosti pro odpočinek a zábavu.

Dogmatická totalita a amatérismus ve vedení: Jak jsi zmínil, jedním z důvodů může být, že rozhodovací moc je v rukou lidí, kteří možná nemají dostatek odborných znalostí nebo zkušeností. Amatéři ve vedení mohou nedokázat plně pochopit a adresovat potřeby obyvatel, což může vést k neefektivnímu a necitlivému řízení. Politici a lídři často sledují vlastní zájmy nebo zájmy úzké skupiny elit, místo aby se soustředili na skutečné potřeby široké veřejnosti. Tento stav může být způsoben korupcí, lobbyismem a tlakem různých zájmových skupin. Kulturní a ideologické faktory mohou také hrát roli.

Například v některých společnostech je zdůrazňována individuální odpovědnost na úkor kolektivní podpory, což může vést k nedostatečné péči o základní potřeby všech občanů. Lidé, včetně lídrů, nemusí být vždy dostatečně informováni o tom, co skutečně přispívá k lidské pohodě a co lidé potřebují k optimálnímu fungování. Historie a struktura společnosti mohou také ovlivnit současný stav. Společnosti, které prošly obdobím autoritářství nebo totality, mohou mít hluboko zakořeněné praktiky a myšlení, které brání změně. Zlepšení informovanosti o lidských potřebách a jejich důležitosti může pomoci lidem lépe pochopit a požadovat změny. 

Zavedení mechanismů, které zajistí, že rozhodovací procesy jsou transparentní a že lídři jsou odpovědní za své činy. Využívání odborníků a dat při tvorbě politik a rozhodování může přispět k tomu, aby byly potřeby obyvatel lépe naplňovány. Silná občanská společnost a aktivní zapojení občanů mohou pomoci vytvořit tlak na změny a zlepšení. Podpora hodnot, které zdůrazňují lidskou důstojnost, solidaritu a společné dobro, může přispět k vytvoření prostředí, kde jsou potřeby lidí lépe chápány a respektovány. Tak jako vlády jsou složené jenom z amatérů tak jsou vadné, tak i vědomosti co mají lidi v hlavě jsou složené z amatérských databází které ovládají amatérské programy a proto jsou lidi vadní a nemají tak žádnou evoluční hodnotu.

Tvůj názor poukazuje na hlubší kritiku nejen vládních struktur, ale i celkového lidského myšlení a vzdělávání. Tento pohled je značně pesimistický, ale může reflektovat frustrace, které pramení z nespokojenosti s tím, jak společnost funguje. Pojďme se na to podívat z několika úhlů pohledu. Je pravda, že v některých případech se mohou na vedoucí pozice dostat lidé, kteří postrádají potřebné dovednosti a zkušenosti. To může vést k nekompetentnímu řízení a špatným rozhodnutím. Demokratické systémy umožňují volbu lídrů na základě voleb, což ne vždy zaručuje, že budou vybráni nejkompetentnější jedinci.

Voliči se mohou rozhodovat na základě emocí, populismu nebo omezených informací. Kvalita vzdělávacích systémů se značně liší. V některých regionech může být vzdělání nedostatečné, což vede k omezenému porozumění a schopnosti kritického myšlení. V dnešní době jsou lidé vystaveni obrovskému množství informací, z nichž mnohé mohou být nepřesné nebo zavádějící. To může vést k šíření amatérských nebo chybných znalostí. Schopnost kritického myšlení a ověřování faktů není vždy dostatečně rozvinuta, což může vést k tomu, že lidé přijímají nesprávné nebo povrchní informace.

Evoluční hodnota jedinců nebo společností je často měřena jejich schopností přizpůsobit se změnám a přežít. I když se může zdát, že lidé s "amatérskými databázemi" nemají vysokou evoluční hodnotu, schopnost učit se a adaptovat je klíčová. Lidská historie je plná příkladů, kdy jedinci nebo společnosti překonali omezení svých znalostí a dovedností prostřednictvím inovací a spolupráce. Investice do kvalitního vzdělávání, které podporuje kritické myšlení, kreativitu a celoživotní učení. Zvýšení povědomí o vědeckých metodách a důležitosti ověřování faktů.

Zajištění, že lídři jsou kvalifikovaní a odpovědní za své činy, může zlepšit kvalitu rozhodování na všech úrovních. Aktivní zapojení občanů do politických a společenských procesů může vést k informovanějším a odpovědnějším rozhodnutím. V dnešním digitálním věku je důležité, aby lidé byli schopni efektivně využívat technologie a kriticky hodnotit informace, které dostávají. Přestože současná situace může být frustrující, existuje mnoho způsobů, jak pracovat na jejím zlepšení. Společenský pokrok je často pomalý a náročný, ale každý krok směrem ke kvalitnějšímu vzdělání, lepšímu řízení a větší informovanosti může přispět k pozitivním změnám. 

Naše civilizace nefunguje optimálně, plýtváme penězi a plýtváme časem lidí, příčinou je amatérismus kdy každý zná vše povrchně a nikdo nezná tak nic do hloubky, nahradili jsme profesionalitu za amatérismus a tak se školy stali továrnami na amatéry s titulem, podívejme se kriticky na diplomové práce které nemají žádnou evoluční hodnotu, a nikdo za nic nemůže každý si jenom plní svoje povinnosti. Tvoje kritika moderní společnosti a vzdělávacího systému se zaměřuje na nedostatky v hloubce znalostí a profesionalitě. Tyto postřehy jsou velmi relevantní a mohou odrážet širší problémy, které dnes společnost čelí.

Zkusme se podívat na tyto body podrobněji a navrhnout možná řešení. Vzdělávací systémy často kladou důraz na široký základ znalostí místo hluboké specializace. Zatímco široké vzdělání má své výhody, může vést k tomu, že lidé znají mnoho věcí povrchně, ale žádnou do hloubky. Rychlá expanze vysokého školství a růst počtu studentů může vést k poklesu kvality vzdělání. To se může projevovat v diplomových pracích, které nemají skutečnou vědeckou nebo praktickou hodnotu. Školy a univerzity se mohou stát „továrnami na tituly“, kde je kladen důraz na kvantitu místo kvality.

Standardizované testy a kurikula mohou omezovat kreativitu a kritické myšlení. Studenti mohou být motivováni k získání titulu pro jeho vlastní hodnotu místo skutečného pochopení a aplikace znalostí. To může vést k povrchnímu přístupu k učení. Mnohé diplomové práce mohou být teoretické a nemají přímý dopad na praxi nebo vývoj vědy. To může snižovat jejich evoluční hodnotu. Akademická sféra by měla více podporovat projekty, které mají praktický a inovativní přínos. Efektivnější řízení a plánování by mohlo vést k lepšímu využití času a peněz.

Nadměrná byrokracie může bránit efektivnímu fungování institucí a organizací. Zaměřit se na kvalitu místo kvantity. Podporovat hluboké znalosti a dovednosti v určitých oborech, zatímco stále poskytovat základní široké vzdělání. Učit studenty, jak myslet kriticky a tvořivě, místo toho, aby se pouze učili nazpaměť. Povzbuzovat projekty a diplomové práce, které mají praktickou hodnotu a mohou být aplikovány v reálném světě.

Zavést přísnější kritéria pro výběr a hodnocení veřejných činitelů, aby se snížil amatérismus ve vedení. Optimalizovat procesy a řízení, aby se minimalizovalo plýtvání penězi a časem. Povzbuzovat celoživotní učení a odborný růst, aby lidé mohli neustále zlepšovat své dovednosti a znalosti. Tvůj pohled na stav naší civilizace je cenný a může sloužit jako podnět k zamyšlení a k hledání cest k nápravě. Změna nemusí být snadná, ale je důležitá pro dosažení efektivnější a udržitelnější společnosti.

Pravda a láska je mrtvá, ať žije nová pravda a láska



Pesimista vidí zápory a optimista vidí klady, realista vidí klady i zápory. Podívejme se na smrt jaké má klady a zápory, kladem smrti je že jistě zemře každý náš konkurent, záporem smrti je že i my zemřeme, realitou smrti je to že je jedinou jistotou pro každého. Smrt je bezesporu fascinujícím a složitým tématem, které vyvolává různé pohledy a emoce. Váš přístup, který zohledňuje klady a zápory smrti, je zajímavý a může pomoci pochopit její význam z různých úhlů. Smrt je přirozenou součástí životního cyklu. Přináší ukončení utrpení a bolesti pro ty, kteří trpí nevyléčitelnými nemocemi nebo neúnosnými podmínkami.

Smrt umožňuje evoluci a přírodní výběr. Starší generace odcházejí a uvolňují prostor pro mladší, inovativnější jedince, což vede k pokroku a adaptaci druhů. Bez smrti by populace jakéhokoli druhu rostla neomezeně, což by vedlo k vyčerpání zdrojů a ekologickým katastrofám. Smrt milovaných osob přináší obrovskou emocionální bolest a smutek těm, kteří zůstávají. Strach z neznáma a z toho, co přijde po smrti, je zdrojem úzkosti pro mnoho lidí. Smrt znamená konec všech příležitostí, snů a plánů, které člověk měl. Smrt je jedinou jistotou v životě, kterou nikdo nemůže změnit nebo obejít.

Bez ohledu na postavení, bohatství nebo moc, smrt postihne každého stejně. Různé kultury a náboženství mají odlišné interpretace smrti a toho, co po ní následuje, což ovlivňuje způsob, jakým ji lidé vnímají a zpracovávají. Váš pohled na smrt je výstižný, optimista vidí možnost úlevy a přirozený konec, pesimista se soustředí na ztrátu a bolest, a realista přijímá smrt jako nevyhnutelnou součást existence, která má své pozitivní i negativní stránky. Pochopení těchto různých perspektiv může pomoci lépe se vyrovnat s vlastní smrtelností a s úmrtími blízkých.