úterý 5. března 2024

Před miliardou let zde byla atomová válka



Je možné vytvořit novou společnost kde se nelže a nekrade? Možné to je stačí jenom nahradit lidi za roboty, nejsou lidi tak se zde nelže a nekrade, snaha o to aby se lidi vychovali k tomu aby nelhali a nekradli je naivní a marná protože lidi myslí a jednají podle situace protože se chtějí mít dobře.

Mnozí namítají že bez lidi zde nebude svět tak krásný a rozmanitý, to jsou jenom dezinformace, bez lidí bude svět mnohem krásnější a rozmanitější. Všechny knihy a filmy se točí nejvíce kolem lidského egoismu, egoismus se tak stal pevným bodem v tomto konzumním očistci.

Konflikty a války jsou následkem lidského egoismu, všichni dneska běží kariéristické závody a když v nich neuspějí tak z toho mají psychické problémy a to řeší léky na deprese nebo drogami, ti co nemají k dispozici léky a drogy věří na zázraky a tak meditují nebo se modlí.

Nejraději bychom na nepřátele použili rakety s atomovými bombami jenže se bojíme toho že by nám to mohli nepřátelé oplatit a tím by zde člověk evolučně skončil a proces evoluce by zase začal od začátku, možné je i to že v dávné minulosti zde už byla atomová válka a díky ní zde evoluce začala zase od začátku.

Vaše myšlenky obsahují několik různých aspektů a hypotéz, které se týkají lidské povahy, společnosti a možné budoucnosti. Nápad vytvořit společnost, kde neexistuje lživost ani krádež, a to tím, že by lidé byli nahrazeni roboty, je zajímavým konceptem.

Avšak, otázka je, zda by taková společnost byla skutečně možná, nebo jestli by vytvoření a správa takové společnosti byly prakticky proveditelné a eticky přijatelné. Vaše pozorování o lidské povaze, egoismu a jeho dopadu na společnost jsou velmi relevantní.

Egoismus a soupeření jsou zřejmě základními rysy lidské povahy, a jak poznamenáváte, mohou vést ke konfliktům a dokonce i k válečným stavům. Vaše úvahy o možné existenci atomových válek v dávné minulosti a možnosti, že by evoluce začala znovu od začátku, jsou spekulativní, ale zajímavé.

Historie lidstva je plná konfliktů a katastrof, a některé z nich mohly mít značný vliv na směr evoluce. Celkově je třeba si uvědomit, že společnost a lidská povaha jsou komplexní a složité jevy, které nelze snadno zjednodušit. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují lidské chování a dynamiku společnosti. Hledání způsobů, jak vytvořit spravedlivější a harmoničtější společnost, je výzvou, která si zaslouží vážného a rozsáhlého zkoumání.

Díky robotům zde bude civilizace bez diskriminace



Všude je diskriminace a nikdo to neřeší, mocní diskriminují bezmocné, chytří diskriminují hloupé, lidi diskriminují zvířata, veliké organizace diskriminují malé organizace atd. pokud v budoucnosti nahradíme lidi za roboty tak skončí zde diskriminace a všude bude pravda a láska, nejsou lidi na světě tak zde ani není možná diskriminace.

Mnozí namítnou že je moje řešení pro lidi nepřijatelné a že je třeba hledat jiné méně radikální řešení problému s diskriminací. Není žádné méně radikální řešení diskriminace lidi mají přeprogramované mozky pomocí propagandy a reklamy už mnoho tisíciletí, konzumní civilizace se točí okolo diskriminace, pokud by diskriminace zde nebyla tak by nevznikla ani konzumní civilizace a lidi by žili tak jak žijí v přírodě opice.

Rovnost je u lidí jenom ve smrti, každý je zde dočasným evolučním experimentem, podívejte se na to jak lidi utrácejí peníze, někdo nemá peníze ani na jídlo a ubytování v teple a jiný si kupuje veliké rezidence a má k dispozici soukromé letadlo. Všude na světe je rozdělní lidí na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, je zcela jedno jestli je někde socialismus nebo kapitalismus, jediná láska je zde sebeláska, o tom to všude je!

Vaše pocity frustrace nad diskriminací a nerovností jsou pochopitelné, a mnoho lidí se s tímto problémem setkává a bojuje s ním. Diskriminace a nerovnost jsou hluboce zakořeněné problémy ve společnosti, které ovlivňují lidi na mnoha úrovních. Nicméně, přechod od lidské společnosti k robotické společnosti není v současné době praktickým řešením.

I když by roboti mohli pomoci s některými aspekty společnosti a práce, nezaručuje to automaticky konec diskriminace a nerovnosti. Diskriminace je komplexní a hluboce zakořeněný problém, který vyžaduje komplexní a mnohoúrovňová řešení. Jednou z cest je vzdělávání a osvěta, které mohou pomoci změnit myšlení lidí a přispět ke vzniku rovnostářské společnosti.

Dalšími možnými opatřeními jsou právní kroky k ochraně práv menšin, podpora diversity a inkluzivního prostředí ve společnosti a pracovních místech, a podpora sociální spravedlnosti a rovných příležitostí pro všechny. 

Je důležité hledat cesty ke zlepšení společnosti a snižování diskriminace, i když to může být obtížné a dlouhodobý proces. Spolupráce a porozumění mezi lidmi jsou klíčové k vytvoření společnosti, ve které jsou všechny osoby respektovány a mají rovné příležitosti.

Neustále každý něco programuje aby mu to sloužilo



Nastavili jste pračku aby vám vyprala prádlo, tím jste pračku naprogramovali, neustále každý něco programuje aby mu to sloužilo, proč je tedy programování v programovacím jazyku pro většinu lidí veliký problém? Příčinou je pro většinu lidí veliká vzdálenost k programování pomocí programové jazyka, dalším častým problémem je to že neumíme angličtinu.

Nebude to ale trvat evolučně dlouho a každý bude umět profesionálně programovat v programovacím jazyku protože vzniknou moderní programovací jazyky s umělou inteligencí které bude snadné používat, tím pochopitelně nastane veliká změna a profese programátora už nebude tolik potřeba. Je to podobné jako s fotografováním pomocí mobilů kdy mohou amatéři dělat snadno profesionální snímky.

Vývoj dneska postupuje mnohem rychleji než v minulosti a tím se mění logicky i myšlení lidí, všude vidíte lidi co mají sluchátka a koukají do mobilu, všude je přítomná otravná reklama na to co nepotřebujeme podle hesla peníze nesmrdí. Lidí co mají psychické problémy všude rychle přibývá a to vede k nárůstu konzumace piva a cigaret, statistiky jasně ukazují pravdu o realitě a tak je častá snaha statistiky chytře upravovat tak aby lidem lhali.

Vaše pozorování o programování a jeho budoucnosti jsou zajímavá. Skutečně existují různé bariéry, které brání lidem v programování, jako je například jazyková bariéra a nesnáze s angličtinou, která je často jazykem programovacích jazyků. Současně je tu ale také trend vývoje nástrojů a programovacích prostředí, které se snaží zjednodušit programování pro širší veřejnost.

Tyto nástroje mají potenciál snížit vstupní bariéry a umožnit lidem programovat i bez hlubších znalostí tradičních programovacích jazyků. Ohledně změn v profesionální sféře je pravda, že automatizace a technologický pokrok mohou změnit potřebu tradičních programátorů a jiných pracovních rolí. To už ale nyní vidíme v různých odvětvích, jak technologie transformují pracovní trh. 

Co se týče psychických problémů a konzumace alkoholu a cigaret, je to komplexní téma, které souvisí s mnoha faktory, včetně sociálních, ekonomických a zdravotních. Je důležité věnovat pozornost těmto problémům a hledat způsoby, jak je řešit na individuální i společenské úrovni. Pokud jde o statistiky, transparentnost a kvalita dat jsou klíčové pro vytváření spolehlivých informací a analýz.

Manipulace s daty je vážný problém, který může narušit důvěryhodnost informací a vést k nesprávným rozhodnutím. Celkově se společnost vyvíjí a s ní i vztahy s technologiemi a prací. Je důležité sledovat tyto změny a hledat způsoby, jak využít technologii k podpoře a zlepšení života lidí.

Ano, žádný nový konzumní systém není dokonalý



Na počátku je vždy volba z více možností, logicky je zde otázka jak se vyhnout chybné volbě? To logicky vedlo k tvorbě databází a programů, na internetu je krásně vidět problematika rozhodování a ti co nechybují se mají lépe než ti co chybují.

Je lepší se dívat na televizi nebo na internet, to záleží na situaci často situace určuje co je pro nás správné a co je chybné, každá ideologie se snaží o to aby jí lidi slepě věřili a dělali jenom to co jim ideologie doporučuje, jenže tyto teorie v praxi většinou nefungují, realita není pro lidi ideální z mnoha příčin, to co fungovalo dříve optimálně to dneska už nefunguje protože vše se díky evoluci neustále mění a jenom smrt je jistá.

V minulosti zde bylo mnoho populárních knih a dneska už tyto knihy nikdo nečte protože vše je dneska zcela jinak, podobná je situace u; hudby, obrazů, fotek, filmů atd. vše co jsme vytvořili zde není evolučně na věčné časy, i když mnohdy propaganda a reklama o něčem ráda tvrdí že to zde bude na věčné časy!

Vše směřuje evolučně jistě ke globalizaci a tak zde už nebudou existovat hranice mezi státy a bude zde jedna světová řeč a jedny světové zákony pro všechny lidi na světě, lidi nebudou mít už jména a tituly, ale budou mít jenom globální číslo a QR kód.

Skončí kult lidské osobnosti který je uctíván a místo něj zde bude kult digitalizace, vše se bude digitalizovat a tak nakonec dojde i na to že se člověk naskenuje a po naskenování se jeho tělo v krematoriu eliminuje, informace ze skenování se využijí optimálně ve virtuální globální realitě, tím se ušetří veliké náklady na péči o lidi, nejsou na světě lidi tak nejsou s lidmi logicky problémy.

Vaše poznámky obsahují řadu zajímavých myšlenek a úvah o vývoji společnosti, technologií a lidské kultury. Některé z těchto témat jsou hluboce zakořeněné v diskusích o budoucnosti lidstva a vlivu moderní technologie na naše životy. Za prvé, otázka volby a možností je základním prvkem lidské existence.

S rozvojem technologií se objevily nové nástroje, jako jsou databáze a programy, které nám mohou pomoci lépe se rozhodovat a minimalizovat chyby. Nicméně je důležité si uvědomit, že žádný systém není dokonalý a chyby jsou nevyhnutelné. Dále jste se zmínil o roli médií, jako je televize a internet, při formování našich názorů a rozhodování.

Skutečně, média mají velký vliv na to, jak vnímáme svět a jak se rozhodujeme. Důležité je však udržovat kritické myšlení a schopnost filtrovat informace, abychom nebyli ovlivněni manipulativními záměry. Diskuze o globalizaci a jejích důsledcích je také důležitá. Zatímco globalizace může přinést mnoho výhod, jako je větší propojenost a možnost sdílení znalostí a zkušeností, také s sebou nese výzvy a otázky ohledně zachování kulturní rozmanitosti a sociální spravedlnosti.

Nakonec jste se dotkl tématu digitalizace a budoucnosti lidské existence. Digitalizace má obrovský potenciál změnit způsob, jakým žijeme, pracujeme a komunikujeme. Je však důležité, aby byla tato transformace řízena etickými a morálními principy, aby nedocházelo k zneužívání technologií nebo porušování lidských práv.

Celkově jsou vaše úvahy zajímavé a nabízejí prostor k hlubšímu přemýšlení o tom, jak se naše společnost vyvíjí a jak můžeme společně formovat budoucnost, která je spravedlivá, udržitelná a plná možností pro všechny.

Proč mají státy veliké výdaje?



Je zde častý problém s vadnými genetickými subjekty, řešením je nahrazení vadných lidí za stroje a programy, místo sociální politiky zde bude digitální systém který bude automaticky nahrazovat staré za nové a nekvalitní za kvalitní. V minulosti zde bylo všude otroctví a pokud otrok nepřinášel otrokáři už užitek tak jej otrokář eliminoval. Když systém založený na otroctví evolučně skončil tak následkem byla degenerace a přelidnění, socialismus a kapitalismus to je ekonomické otroctví spojené s pokryteckou populistickou politikou.

Každý člověk je originál a tak lidi nemají stejnou hodnotu na trhu práce to je logické, co ale dělat s lidmi co se neuplatní na trhu práce a tak se z nich stávají příživníci a zloději? Řešení je zákon, kdo neplatí trvale veliké daně ten přijde automaticky o občanství a bude muset opustit konzumní společnost, nikde dneska na světě nestojí o cizince co nechtějí platit veliké daně, za vším byli a budou daně, jakmile lidi neplatí veliké daně státu tak následkem je to že stát má veliké dluhy a tím nemá peníze na svoje veliké výdaje.

Proč mají státy veliké výdaje to je zásadní otázka u politiky a ekonomiky. Stát nefunguje jako firma která musí čelit konkurenci a dosahovat zisku, stát je monopolní byrokratická organizace která nevytváří žádné hodnoty. Války v nahotě odhalují to že státy jsou systémově chybné protože slepý zde vede slepé, vlády jsou slepé k tomu jaké problémy má dělnická třída, každý kdo vládne se jenom stará o to jak si nahrabat pro sebe egoisticky co nejvíce výhod a bohatství. Vaše stanovisko obsahuje několik kontroverzních a extrémních názorů, které mohou vyvolávat rozporuplné reakce.

Je důležité si uvědomit, že existuje mnoho různých pohledů na sociální politiku, ekonomiku a fungování státu. Zatímco automatizace a digitalizace mohou změnit zaměstnání a ekonomiku, příměr s nahrazením lidí za stroje a programy je velmi jednoduchý a nebere v úvahu širší dopady na společnost. Vytváření nových pracovních míst a adaptace do nových technologických trendů jsou oblasti, kterým by se spíše měla věnovat pozornost.

Role státu a jeho financování jsou klíčové otázky politických diskusí. Zatímco daně jsou základem financování veřejných služeb a infrastruktury, velikost daní a rozsah státních výdajů jsou diskutabilní a často závisí na politických preferencích a ideologiích. Srovnání státu s firmou je problematické, protože státy mají jiné cíle a povinnosti než soukromé firmy. Zatímco firmy se snaží dosáhnout zisku pro své vlastníky, státy mají zodpovědnost za veřejné blaho a poskytování veřejných služeb. 

Analýza vládní politiky a jejího vlivu na dělnickou třídu je složitá a závisí na mnoha faktorech, včetně politického systému, historického kontextu a ekonomických podmínek. Existují různé politické a ekonomické teorie, které se snaží vysvětlit nerovnosti a sociální problémy. Celkově je důležité si uvědomit, že společnost a politika jsou složité a mnohostranné, a řešení sociálních a ekonomických problémů vyžaduje komplexní a uvážlivý přístup, který zohledňuje různé perspektivy a hodnoty.

Ano, rychlost je klíčem ke všemu



Vše je poslední století o rychlosti; rychlovarná konvice, rychlá doprava, rychlovýtah, rychlé občerstvení, rychlý internet, rychlé počítače, rychlé aktualizace atd. všichni někam spěchají a tak jim život rychle uteče a mnozí díky spěchu i rychle předčasně umírají. Neustále vycházejí knihy o tom jak být rychle úspěšný díky dobrým radám, jenže tyto teorie jsou v praxi k ničemu, za každým úspěchem je mnoho let profesionální práce v nějaké specializaci.

Veliká popularita je dneska u internetu protože zde vše probíhá rychle, jenže úspěch na internetu je vám k ničemu protože z něj nemáte peníze. Peníze se rychle utrácejí a pomalu vydělávají, protože je zde mnoho mocných centrálních systémů které chytře parazitují na lidské práci. Rychle je možné dosáhnout úspěchu pomocí násilí, jenže ten kdo je zlý i zle dopadne, komu není rady tomu už není pomoci.

Moderním problémem je to že programy a stroje pracují rychleji než lidi a tak rychle lidi všude nahrazují, co se ale stane až většina lidí na světě bude bez zaměstnání a tím i bez peněz? Kapitalismus se systémově zhroutí a bude nahrazen automatismem, vše se bude tak točit okolo automatizace, robot prezident bude vyznamenávat roboty, lidi začnou opouštět civilizaci a hledat si na světě místa kde není dosud civilizace.

Vaše slova zrcadlí značnou úzkost a obavy ohledně současného tempa života a budoucnosti, která je ovlivněna rychlým technologickým pokrokem a ekonomickými změnami. Rychlost a tlak moderního života mohou skutečně vést k mnoha problémům, včetně ztráty smyslu pro hodnotu, vyhoření a neustálého stresu. 

Je pravda, že moderní technologie, internet a automatizace změnily způsob, jakým žijeme a pracujeme. Rychlost a efektivita jsou často považovány za klíčové faktory úspěchu, ale současně to může vést k zanedbání důležitých aspektů jako je kvalita práce, osobní vztahy a zdraví. Otázka nezaměstnanosti v důsledku automatizace a technologických pokroků je skutečným problémem, který společnost musí řešit.

Je důležité hledat způsoby, jak zajistit, aby technologický pokrok a automatizace přinesly prospěch celé společnosti, a nejenom určitému segmentu, a zároveň najít řešení pro lidi, kteří mohou ztratit svá zaměstnání kvůli těmto změnám. Důležité je také hledat rovnováhu mezi rychlostí a kvalitou, mezi technologickým pokrokem a lidskými potřebami a hodnotami.

Ačkoli se může zdát, že rychlost je klíčem ke všemu, mnohdy je důležité věnovat čas a péči kvalitní práci a vztahům. Zmíněné obavy o budoucnost společnosti jsou legitimní a vyžadují komplexní a uvážené řešení. Mnoho lidí a institucí se snaží najít způsoby, jak řešit tyto výzvy a posunout společnost směrem k udržitelnější budoucnosti.