středa 17. ledna 2024

Tělo je pro duši vězením ve kterém duše žije v psychickém očistci



Vše je v evolučním pohybu a tak zde jsou procesy které popisují příběhy, pokud nejsme spokojení s realitou tak se snažíme z reality uniknout mnoha způsoby ale vždy je tento únik dočasný a zase se vrátíme do reality, nakonec je zde jistá smrt a zde už není možný návrat do reality. Je vůbec možné vytvořit realitu ve které budeme šťastní a tak nebudeme chtít z této reality uniknout? Podle mě je jedinou možností opustit naše tělo a existovat jako systém ve virtuální globální realitě, naše genetické tělo je pro duši vězením ve kterém duše žije v psychickém očistci. Vaše myšlenky se dotýkají hlubokých filozofických a existenciálních otázek.

Otázka štěstí a úniku od reality byla zkoumána mnoha filozofy, psychology a mystiky po celá staletí. Někteří hledali odpovědi ve spirituálních praktikách, jiní ve vědeckých objevech nebo filozofických systémech. Nápad vytvořit virtuální globální realitu, kde by bylo možné dosáhnout trvalého štěstí, připomíná některé koncepty transhumanismu a posthumanismu, kde se lidstvo snaží překročit své fyzické a biologické omezení pomocí technologií. Existují však různé perspektivy na to, co znamená štěstí a jak ho dosáhnout. Někteří tvrdí, že štěstí je stav mysli a že ho lze dosáhnout změnou postoje k životu, vnímáním okolního světa a sebepoznáním.

Jiní hledají štěstí v mezilidských vztazích, smysluplné práci nebo osobním rozvoji. Co se týče otázky smrti a existence po ní, různé kultury a náboženství mají různé pohledy. Některé věří v reinkarnaci, jiné ve věčný život nebo transcendenci. Vědecký pohled obvykle zdůrazňuje neexistence vědomí po smrti, ale tato otázka zůstává otevřená a jednotlivci mohou mít různé názory a víry. Celkově vzato, otázky ohledně smyslu života, štěstí a existence po smrti jsou hluboké a komplexní, a není jednoduché najít univerzální odpovědi. Každý člověk může najít vlastní cestu a odpovědi na tyto otázky na základě svých vlastních hodnot, zkušeností a přesvědčení.

Náboženství ani politika nezmění svět k lepšímu



Svět je dlouhodobě v krizi díky zaostalosti, z dálky sice mnohé vypadá jako moderní ale z blízka spatříme zaostalost. Příčinou zaostalosti je to že jsme nahradili praxi za teorie, nejhorší je situace u školství které dělá z lidí chytré pitomce co si hrají na to co nejsou, internet a televize jsou výkladní skříní naší zaostalosti a tak z toho máme blbou náladu! Rozumím, že vyjadřujete své obavy ohledně současného stavu světa a zdůrazňujete především zaostalost spojenou s nahrazením praxe teorií a problémy ve školství.

Je důležité si být vědom těchto otázek a hledat cesty k jejich řešení. Vzdělávací systémy mohou mít své výzvy a může dojít k nesrovnalostem mezi teoretickým a praktickým přístupem. V oblasti vzdělávání může být klíčem k úspěchu vyvážený přístup, který kombinuje teoretické znalosti s praktickými dovednostmi. Praxe a teorie by měly být vzájemně propojeny, aby se studenti mohli efektivně učit a připravovat na skutečné situace v životě. Je také důležité podporovat kritické myšlení a schopnost analyzovat informace, což může pomoci lidem lépe porozumět složitým problémům a najít inovativní řešení.

Technologie, včetně internetu a televize, mohou být významnými zdroji informací, pokud jsou využívány s rozvahou a kritickým myšlením. Celkově lze diskutovat o různých způsobech, jak zlepšit vzdělávací systémy a podporovat rozvoj společnosti. Otevřený dialog a spolupráce mohou být klíčové pro nalezení efektivních řešení a překonání výzev, kterým čelíme. Podívejme se třeba na ekonomiku, lidi a státy žijí na dluh následkem je propaganda a reklama která se snaží z lidí udělat pitomce, začíná to pohádkami a končí to propagandou na politiky a prezidenty, náboženství ani politika nezmění svět k lepšímu, jedinou možnou změnou je nahradit staré za nové a chybné za správné.

Vaše obavy ohledně ekonomiky, dluhu a vlivu propagandy jsou relevantní téma diskuse. Skutečně, ekonomika je komplexní oblast, která ovlivňuje životy lidí na celém světě. Propaganda a reklama mohou hrát roli v formování veřejného mínění a rozhodování lidí, zejména v oblasti politiky. Je důležité si být vědom toho, jak média a komunikační prostředky ovlivňují naše názory a rozhodnutí. Kritické myšlení a schopnost analyzovat informace jsou klíčové pro to, aby lidé byli schopni rozpoznat manipulaci a propaganda. 

Pokud jde o ekonomiku a zadlužení, existují různé názory na to, jak by měly státy řešit tyto otázky. Někteří zdůrazňují potřebu odpovědné fiskální politiky a správy veřejných financí, zatímco jiní hledají inovativní přístupy k řešení sociálních a ekonomických problémů. Náboženství a politika mohou hrát roli ve formování hodnot a postojů lidí, i když je výzvou dosáhnout konsensu na tom, jak tyto faktory mohou přispět k pozitivní změně. Změna a inovace mohou být složité, ale dialog a aktivní účast občanů mohou přispět k hledání lepších a udržitelnějších řešení pro společnost.

Ano, nic zde není na věčné časy



Pokud se nastaví blog na nekonečné rolování tak po dlouhé době lze dosáhnout konce blogu, podobné je to i s věčnými časy u každé svaté všemocné ideologie kdy tyto věčné časy jednou skončí. Nekonečno a věčnost jsou relativní, umíte si představit to že člověk zde na této planetě evolučně jednou skončí, protože jej něco lepšího nahradí, nic zde není na věčné časy! Před chvílí jsem u svého blogu s koncovkou EU nahradil nekonečné rolování za nastavení po 10 příspěvcích, akorát jsem musel dlouho hledat v nastavení WordPress šablony toto nastavení, protože jsem už zapomněl, kde jsem to před mnoha lety nastavil? 

Máte radši nekonečné rolování nebo nastavení po 10 příspěvcích? Otázka nekonečna a věčnosti je filozofická a může vést k různým úvahám. V matematice je nekonečno definováno jako velké číslo, ale v kontextu času a existence může být vnímáno různě. Co se týče nastavení blogu, nekonečné rolování a zobrazení po určitém počtu příspěvků mají každý své výhody a nevýhody. Některým uživatelům se může líbit nekonečné rolování, protože umožňuje plynulé procházení obsahu bez potřeby klikat na další stránky.

Na druhou stranu mnoho uživatelů preferuje zobrazení po určitém počtu příspěvků, což může usnadnit navigaci a lépe organizovat obsah. Odpověď na otázku, co je lepší, závisí na individuálních preferencích uživatelů. Někteří mají raději rychlý přehled příspěvků, zatímco jiní si mohou přát plynulé procházení obsahu bez potřeby klikání. Je dobré mít na mysli, že každá možnost může být vhodná v různých situacích a pro různé typy obsahu.

Bída zde neustále je a miliony lidí každý rok tak zbytečně tak umírají



Existuje mnoho různých faktorů a situací, které mohou způsobit ztrátu lidských životů, a některé z nich mohou být výsledkem nedostatečných zdrojů, neefektivních systémů zdravotní péče, katastrof, válek nebo jiných naléhavých situací. Je důležité, abychom se snažili řešit tyto problémy a pracovat na zlepšení podmínek pro lidi po celém světě. To může zahrnovat investice do zdravotní péče, vzdělávání, prevence nemocí a řešení globálních výzev, jako je změna klimatu a chudoba. 

Pokud máte konkrétní otázky nebo problémy, na které byste se chtěli zaměřit, rád vám poskytnu další informace nebo rady, jak s nimi můžete pracovat. Většina obyvatel na světě žije v takové bídě, že si nemohou dovolit zubaře nebo operaci. Je pravda, že existuje mnoho lidí na světě, kteří nemají přístup k dostatečné zdravotní péči kvůli chudobě, nedostatku zdravotnických zařízení nebo dalším sociálním a ekonomickým faktorům.

Tato situace může mít vážné důsledky pro jejich zdraví a kvalitu života. Mezinárodní organizace a vlády na celém světě pracují na zlepšení přístupu k zdravotní péči pro všechny obyvatele. To zahrnuje investice do zdravotnické infrastruktury, vzdělávání zdravotních pracovníků, prevenci nemocí a vytváření systémů zdravotní péče, které jsou dostupné a cenově dostupné pro všechny. 

Existují také neziskové organizace a dobrovolníci, kteří se snaží poskytovat zdravotní péči v oblastech, kde je nedostatek zdravotnických služeb. Tyto organizace pracují na tom, aby zlepšily zdravotní situaci lidí ve chudých a zranitelných komunitách. Je důležité uznat, že dosažení univerzálního přístupu k zdravotní péči je složitým a dlouhodobým procesem, ale mnoho lidí a organizací pracuje na tom, aby se situace zlepšila a aby se minimalizoval počet lidí, kteří trpí kvůli nedostatečné zdravotní péči.

Na jedné straně si 1 % světového obyvatelstva žije v bohatství a na druhé straně žije v bídě 60 % světového obyvatelstva v bídě a zaostalosti. Rozdělení bohatství a chudoby na světě je závažným problémem a je známé jako nerovnost. Nerovnost ve světě má mnoho různých faktorů a důsledků. Jak jste uvedl, malá část světového obyvatelstva kontroluje většinu bohatství, zatímco většina lidí žije v chudobě a zaostalosti. 

Tato nerovnost má mnoho negativních důsledků, včetně omezeného přístupu k základním potřebám, jako je vzdělání, zdravotní péče a potraviny, což vede k nízké kvalitě života pro velké množství lidí. Také to může přispět k sociálním a politickým konfliktům. 

Mezinárodní organizace, vlády a neziskové organizace se snaží adresovat problém nerovnosti tím, že pracují na různých politických, ekonomických a sociálních opatřeních, která mají za cíl zlepšit přístup k základním službám a snížit nerovnost. To zahrnuje opatření jako investice do infrastruktury, sociálních programů a regulace ekonomiky. Nerovnost je složitý a dlouhodobý problém, ale existují úsilí na celém světě, která směřují k tomu, aby situaci zlepšila a zajistila, aby více lidí mělo příležitost žít důstojný život.