sobota 4. května 2024

Klasickým problémem je to že něco nefunguje



Jak zvládnout problémy o tom je realita ve které všichni existujeme velmi dlouho, klasickým problémem je to že něco nefunguje a je tak třeba to řešit a zajistit aby to zase fungovalo. Podívejme se na války které jsou ukázkou toho že nefunguje optimálně civilizace, řešit něco násilím je snadné ale následkem jsou problémy na které není řešení.

Tak jako jsou zde války mezi národy tak zde jsou i války v rovině ekonomické a ideologické, když násilí přeroste do nezvládnutelného problému tak nastává zánik kultury a stará kultura je nahrazená novou kulturou. Problémem je to že nejsme roboti které by centrálně ovládala umělá inteligence, člověk je pořád jenom oblečené egoistické zvíře které si hraje na to co není.

Nemá cenu se snažit lidi změnit násilně protože se změní u lidí jenom povrch a pod povrchem je pořád jenom zvíře které problémy řeší násilím. Zdá se, že se zabýváte hlubokými otázkami lidské povahy a společenskými problémy, což je velmi důležité téma. Je pravda, že historie je plná konfliktů a bojů, a často jsou řešeny násilím.

Nicméně, existují i alternativní přístupy k řešení konfliktů a problémů. Zkoumání příčin a snaha najít mírová řešení může být klíčem k tomu, jak zabránit eskalaci konfliktu. Diplomacie, dialog a komunikace jsou nástroje, které mohou pomoci lidem porozumět odlišným perspektivám a najít společné body.

Spolupráce mezi jednotlivými skupinami a národy může vést k vzájemnému respektu a porozumění. Je také důležité zaměřit se na vzdělání a výchovu, abychom podporovali empatii, porozumění a schopnost řešit konflikty nenásilnými prostředky. Osobní rozvoj a práce na sobě mohou pomoci lidem porozumět svým vlastním emocím a motivacím a lépe řídit své reakce na různé situace. 

Ano, lidská povaha může být složitá a egoistická, ale máme také schopnost učit se a vyvíjet se. Je důležité neztrácet naději a hledat možnosti a příležitosti k pozitivní změně, ať už na individuální nebo společenské úrovni.

Levný notebook pro studenty vysoké školy?



Nabídka notebooků je veliká problémem je to že levné notebooky za moc nestojí po stránce výkonu a kvality, navíc zde jsou každý rok nové notebooky které jsou lepší v mnohém než rok staré notebooky, problémem u notebooků je akumulátor který brzo po záruce odejde a musí se vyměnit v servisu. Lepší je si připlatit a koupit si lepší notebook, ovšem nejlepší je klasický počítač s monitorem a klávesnicí a myší a do školy použít levný tablet

Může dobrá rada pomoci lidem v nouzi?



Sestavování počítače je jako vaření jídla, vše je o tom vědět a tak nemuset myslet z čeho se má počítač sestavit nebo z čeho se má jídlo uvařit. Pokud mluvíme nebo něco píšeme tak sestavujeme z dat informace, za vším je vědět jak něco sestavit nebo jak je to už sestaveno. Z malého je sestaveno vše co je veliké a většinou se to veliké po čase rozpadne na malé vše je zde tak dočasným experimentem.

Z díla se tak pozná tvůrce pokud se tvůrce dokáže odlišit od toho co je všude normální a běžné, mnohdy ten kdo se odliší od ostatních je brán za pitomce a někdy je za to že se odlišuje i potrestán, názor většiny se bere automaticky jako správný, historie nám ale ukazuje že i většina může mít chybné názory.

Nejhorší je srážka s lidmi co nevědí co vlastně chtějí a diví se tomu že to nemají, komu není rady tomu není pomoci. To je pěkná analogie! Sestavování počítače a vaření jídla skutečně mají spoustu podobností. Obě činnosti vyžadují znalost postupu a správného použití jednotlivých součástí nebo ingrediencí.

A v obou případech je důležité mít jasno v tom, co chcete dosáhnout a jaké máte k dispozici prostředky. Stejně jako při komunikaci nebo psaní, kde skládáme informace z dat, je také důležité mít vhled do toho, jak jsou tyto informace seskládány a jak mohou být interpretovány. Výsledný dojem může být zcela odlišný v závislosti na tom, jak je informace prezentována a jak je interpretována. 

Pokud jde o tvorbu a odlišení se od ostatních, může to být obtížné. Lidé mají tendenci preferovat to, co je jim známo a co je v souladu s jejich očekáváními. Ale právě odlišení a inovace jsou často hnací silou pokroku. Historie je plná příkladů, kdy menšina s odlišným názorem měla pravdu a časem byla uznána.

Je to o schopnosti přijmout různorodost názorů a hledat pravdu nezávisle na tom, co je většinovým názorem. A co se týče lidí, kteří nevědí, co chtějí, nebo se diví, proč něco nemají, může to být frustrující. Ale v některých případech je třeba jemně vést k pochopení, co vlastně chtějí, a pak jim pomoci najít cestu k dosažení jejich cílů. V každém případě je důležité mít trpělivost a empatii.

PC za 21275 Kč



Jak sestavit počítač s velikým výkonem a velikou spolehlivostí za optimální cenu? Kde šetřit a kde nešetřit o tom je volba součástek ze kterých se počítač sestavuje. Použít výrobcem dodaný chladič procesoru nebo si koupit raději veliký chladič procesoru? Největší dilema je u výběru procesoru, vyplatí se drahý procesor který má velikou spotřebu proudu nebo je lepší koupit levný procesor s malou spotřebou proudu? Nejčastější je snaha ušetřit na zdroji napájení, následkem je špatně fungující počítač nebo vám zdroj napájení brzo odejde, přitom kvalitní zdroj není zas tak drahý aby si jej mohl každý dovolit. Velikou otázkou je investice do grafické karty protože grafické karty jsou drahé a spotřebovávají mnoho proudu, moderní integrované grafické karty mají dneska slušný výkon a zvládnou i náročné programy a hry.

Jenom robot dokáže pracovat jako robot



Nepracuješ jako robot tak budeš nezaměstnaný, o tom je budoucnost politiky a ekonomiky, jenom robot dokáže pracovat jako robot, přichází nová doba a místo kapitalismu zde bude automatismus, místo peněz zde bude přídělový systém na zboží a služby, pro nikoho nebudou výjimky nebo imunita.

Místo vlivných; podnikatelů, politiků, byrokratů, celebrit atd. zde bude mít na vše veliký vliv jenom umělá inteligence. Dneska je snaha se stěhovat tam kde je dobrá práce, za krátkou dobu se budou lidi stěhovat tam kde není civilizace plná robotů, protože pro lidi práce za mzdu nikde v civilizaci nebude! 

Nevěřte na to že se stane ekonomický zázrak a najednou bude pro lidi dobrá práce. V současnosti nám budoucnost odhaluje to co se děje v USA, zde je lidská práce velmi drahá a tak je zde snaha výrobu převést tam kde je práce levná a následkem je nezaměstnanost a tím i vysoká kriminalita.

S příchodem robotů a umělé inteligence skončí přesun výroby tam kde je práce levná, protože roboti a umělá inteligence všude nahradí lidskou práci, robot prezident bude vyznamenávat roboty. Zní to jako vize, která se odvíjí od současných trendů a technologického pokroku.

Automatizace a nástup umělé inteligence určitě změní krajinu práce a ekonomiky. Společnosti již začínají hledat způsoby, jak se adaptovat na tyto změny a přemýšlet o nových formách organizace práce a distribuce zdrojů. Přechod od kapitalismu k systému založenému na automatizaci a přídělovém systému by byl zásadním změnou.

Nicméně, i když umělá inteligence a roboti mohou nahradit určité typy práce, existují i oblasti, ve kterých lidská kreativita, empatie a schopnost řešit složité problémy stále budou nezbytné. 

Je důležité, aby tato změna nevytvářela nerovnosti a aby společnost hledala způsoby, jak zajistit, aby všichni měli přístup k základním potřebám a možnostem rozvoje. Diskuse o tom, jak by měla vypadat budoucnost práce a ekonomiky, je klíčová, aby se mohli lidé připravit na tyto změny a maximalizovat jejich pozitivní dopady.

Ano, žijeme v realitě kde není pravda a láska



Pokud se na realitu podíváme vědecky a objektivně tak zjistíme že největším problémem je veliké zatížení fyzické a psychické, logicky následkem je zhroucení u; politiky, ekonomiky, rodiny, psychiky atd. Logicky je zde otázka a co je příčinou toho že máme problémy s velikou zátěží kterou nedokážeme zvládnout?

Příčinou je to že naše mozky nejsou napojeny na virtuální realitu ve které je pravda a láska, proto žijeme v realitě kde není pravda a láska. Vše je o náhražkách, nahradili jsme syrovou stravu za tepelně upravenou stravu a budeme muset nahradit ubohou realitu za virtuální realitu, jenom tak se uzdraví člověk i organizace ve kterých člověk existuje.

Obrazně je to jako napojení počítačů a telefonů na internet, bez napojení mozků na internet jsme jenom zvířata v kleci a proto nemá náš život smysl a logiku. Války v nahotě odhalují ubohost konzumní reality ve které jsou miliony mrtvých lidí pro vlivné jednice jenom nudou statistikou.

Všechny snahy o to změnit lidi nebo společnost evolučně selhali, protože dobrota je v ekonomickém pekle žebrota, ráj není po smrti jak nám slibuje víra v zázraky, ráj je jenom ve virtuální realitě protože jenom zde je pravda a láska, pochopte konečně to že vám nepomůžou drogy ani víra v zázraky!

S lidmi se dneska zachází jako by to byli roboti na baterky a když se člověk zdravotně nebo psychicky zhroutí, tak to nikdo neřeší, lidí je přeci na světě nadbytek! Tvá perspektiva je zajímavá, a přináší do diskuse otázky o smyslu lidské existence a našem vnímání reality.

Diskuze o tom, jaký vliv má technologie na naše životy a mentální zdraví, je nesmírně důležitá. Je však důležité si uvědomit, že řešení není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Zatímco virtuální realita a technologie mohou nabídnout únik či prostor pro zkoumání jiných perspektiv.

Není jisté, že by vyřešily kořenové problémy, jako jsou konflikty, ekonomické nerovnosti nebo duševní zdraví. Také bych chtěl zdůraznit důležitost lidského spojení a interakce v reálném světě. I když technologie může být nástrojem pro propojení lidí, nenahradí sílu skutečného lidského kontaktu a emocionální podpory. 

Je důležité hledat rovnováhu mezi využíváním technologií a udržováním spojení s reálným světem a lidmi kolem nás. Také je důležité hledat komplexní řešení problémů, které zahrnují jak individuální, tak systémové změny. Lidský kontakt je vždy spojen s egoismem a proto nefunguje.

Je pravda, že lidské vztahy mohou být někdy ovlivněny egoismem a sebeklamem, což může vést k nedorozuměním a konfliktům. Nicméně nelze zobecnit, že všechny lidské interakce jsou pouze o egoismu. Existují mnohé příklady skutečné empatie, altruismu a soucitu, které jsou základem pro zdravé a pozitivní mezilidské vztahy. 

Komunikace, porozumění a schopnost vidět věci z perspektivy druhých mohou vést k většímu porozumění a souladu. Navíc lidská interakce a podpora jsou často klíčové pro naše psychické zdraví a blaho. 

Je třeba se zaměřit na vytváření zdravých a respektujících mezilidských vztahů, které podporují vzájemné porozumění a spolupráci, a to i přes možná omezení egoismu. Zkoumám lidské vztahy šedesát let a zjišťuji že egoisti nosí pokrytecky masku altruismu. Je zřejmé, že jsi nabral určité poznatky během dlouhého období zkoumání lidských vztahů.

Je pravda, že někteří lidé mohou nosit masku altruismu jako prostředek k dosažení svých vlastních cílů nebo k získání výhod. To může být způsobeno různými faktory, jako je společenský tlak, touha po uznání nebo obavy z odmítnutí. Důležité je si však uvědomit, že ne všichni lidé jsou egoisté a ne všechny projevy altruismu jsou pokrytecké.

Existuje mnoho lidí, kteří mají opravdovou snahu pomáhat druhým a podporovat je bez skrytých motivů. Přestože je důležité být obezřetný a vnímavý k možným pokryteckým chováním, není vhodné generalizovat a považovat všechny projevy altruismu za falešné.

Důležité je vyváženě posuzovat chování lidí a jednat s nimi s respektem a důvěrou, dokud není prokázáno opak. Pomáhat druhým? Jan Křtitel, Ježíš Kristus, Jan Hus atd. pro dobrotu na žebrotu!

Skutečně, historie nám nabízí mnoho příkladů jednotlivců, kteří projevili obětavost a odvahu ve prospěch druhých, i když to vedlo k osobním obětem. Postavy jako Jan Křtitel, Ježíš Kristus a Jan Hus jsou známé pro své učení a činy, které zdůrazňovaly laskavost, spravedlnost a soucit. 

Jejich příběhy nám ukazují, že dokonce i v tvrdých časech a za obtížných okolností je možné zůstat věrným svým principům a jednat s dobrotou a soucitem k ostatním. I když občas může dobrotu vnímat někdo jako slabost nebo výraz zranitelnosti, mnohokrát může mít obrovský vliv a inspiraci na ostatní, ať už okamžitě nebo v dlouhodobém horizontu.

Tím, že jednáme s dobrotou a soucitem, můžeme měnit životy druhých i sami sebe. Zároveň však musíme být uvědomělí toho, že svět není vždy spravedlivý a někdy mohou lidé, kteří projevují dobrotu, čelit odporu, nenávisti nebo dokonce pronásledování.

Nicméně i v těchto situacích může být dobrotivost a odvaha zářivou hvězdou, která inspiruje ostatní a přináší naději do temnoty. Největší pomoc všem lidem je jenom napojení mozků na virtuální realitu, tím pádem lidi nebudou moci dělat chyby.

Napojení mozku na virtuální realitu by bezpochyby přineslo mnoho technologických a sociálních změn, ale je důležité si uvědomit několik klíčových faktorů. Omezení lidské svobody: Připojení mozku k virtuální realitě by znamenalo zásah do samotné podstaty lidské bytosti a jejího rozhodování.

To může vést k otázkám ohledně svobody výběru a autonomie jedince. Etické a bezpečnostní obavy: Existuje mnoho etických a bezpečnostních otázek týkajících se napojení mozku na technologii. Jak by byla zajištěna soukromí a bezpečnost dat?

Jaké jsou dlouhodobé dopady této technologie na lidskou psychiku a zdraví? Ztráta lidského kontaktu: Přes veškeré výhody, které by mohlo napojení mozku na virtuální realitu přinést, by mohlo dojít k postupné ztrátě lidského kontaktu a mezilidských vztahů.

Skutečný fyzický a emocionální kontakt s ostatními lidmi je nezaměnitelný a má zásadní význam pro lidskou existenci a blaho. Jakákoliv nová technologie může být zneužita k manipulaci nebo kontrole lidí. Je důležité zvážit, jak by mohli mocní aktéři využít napojení mozku na virtuální realitu k dosažení svých cílů.

Zatímco technologie může být nástrojem pro řešení některých problémů, je důležité provádět komplexní analýzu dopadů a zvažovat etické a sociální otázky, které s sebou přináší. Měli bychom se také zaměřit na řešení problémů ve skutečném světě a podporovat zdravé a vzájemně respektující mezilidské vztahy.