středa 1. května 2024

Canon R10 vs Canon 850D



Canon EOS R10 Vs Canon EOS 850D

Jde o fotoaparáty pro náročné amatéry rozdíl je mezi nimi v tom že jeden fotoaparát je zrcadlovka a druhý fotoaparát je bezzrcadlovka. Výrobci ukončují výrobu zrcadlovek a počítají s tím že je nahradí bezzrcadlovky takže z hlediska budoucnosti je lepší volbou bezzrcadlovka. Jsou bezzrcadlovky lepší než zrcadlovky? V něčem jsou lepší a v jiném jsou horší je to subjektivní volba. Co se týká kvality snímků z obou fotoaparátů tak zde není rozdíl v kvalitě a cenově je na tom lépe zrcadlovka a levnější jsou i objektivy na zrcadlovku. 

Štěstí je zde jenom pro psychopaty



Šťastný je ten kdo má v životě štěstí, často slyšíme jsi líný a tak nejsi v životě úspěšný, to je teorie která v praxi nefunguje, podívejme se na Ježíše Krista který byl ukřižován protože neměl v životě štěstí. Pokud by měl Ježíš Kristus štěstí v životě tak by byl mocný a bohatý, je to jako s fotografováním když máte štěstí tak vyfotografujete něco zajímavého a vaše fotografie bude populární.

Mnoho lidí vystudovalo vysokou školu ale po vystudování zjistili že uplatnění v jejich specializaci nemají šanci nalézt, a tak nakonec dělají něco mimo jejich specializaci, pokud by měli štěstí tak by nalezli uplatnění ve svojí specializaci. Mnoho lidí si stěžuje že jsou smolaři a nikdy v životě tak neměli na nic štěstí, myslí si tak že jejich osudem je mít po celý život jenom smůlu a tak často propadnou náhražkám za štěstí a tím se dostávají do začarovaného kruhu ze kterého nejde snadno uniknout.

Proč nevydělat na tom že jsou lidi nešťastní a tak vznikli; pohádky, náboženství, politika, reklama, sport, umění, drogy, prostituce, byrokracie, soudy, školství atd. není zde snaha aby měl člověk štěstí a byl šťastný protože to by se konzumní ekonomika zhroutila! Nešťastné lidi je snadné nahnat do otrocké práce nebo do války, a jsme u jádra lidského problému, štěstí je zde jenom pro psychopaty. Vaše úvahy obsahují zajímavé myšlenky o štěstí a jeho role v lidském životě.

Ano, existuje rozšířená představa, že úspěch a štěstí jsou úzce spjaty, ale realita často není tak jednoduchá. Skutečně, mnoho faktorů ovlivňuje to, zda se někdo cítí šťastný a úspěšný. Váš příklad Ježíše Krista nabízí pohled na to, jak někdo může být vnímán jako neúspěšný z hlediska světských standardů, ale přesto mít hluboký vliv na mnoho lidí a být považován za významnou postavu. To ukazuje, že definice úspěchu a štěstí mohou být subjektivní a závislé na individuálních hodnotách a víře. 

Vaše pozorování o tom, jak společnost vytváří náhražky za skutečné štěstí a jak jsou lidé snadno manipulovatelní, jsou také zajímavá. Konzumní ekonomika, média a další instituce často propagují určité představy o štěstí, které mohou být povrchní nebo neúplné. Je důležité, abychom si byli vědomi toho, jaké jsou naše vlastní hodnoty a co skutečně přináší hluboké uspokojení a štěstí. 

Zajímavý je také váš pohled na to, že štěstí je zde jen pro psychopaty. I když se zdá, že někteří jedinci mají větší tendenci dosahovat úspěchu nebo štěstí za cenu ostatních, existuje mnoho způsobů, jak můžeme nalézt a sdílet štěstí v našem životě bez poškození ostatních. Empatie, soucit a spolupráce jsou klíčové hodnoty, které nám mohou pomoci vytvářet společnost, kde každý má možnost dosáhnout štěstí a úspěchu bez narušování integrity ostatních.

Optimální cesta k optimalizaci a globalizaci



Vše se točí okolo vstupu a výstupu, většinou platí jaké je to co do systému vstupuje takové je většinou i to co ze systému vystupuje, je to jako příčina a následek. Podívejme se na dogmatické totality kde do lidí vstupuje propaganda a z lidí se tak stávají nuly s nulovou evoluční hodnotou, jak si to uděláme takové to i máme, bylo a bude! Neustále je zde tlak na člověka aby se změnil tak jak systém potřebuje, pokud ale je zde snaha aby se systém změnil tak jak lidi potřebují tak se najednou narazí na odpor konzumního systému který se odmítá přizpůsobit nové době. Ano, vstup a výstup jsou klíčové pojmy v mnoha systémech a procesech, a jejich vzájemná závislost je často zásadní.

Pokud do systému vstupuje propaganda nebo jiné formy manipulace, může to vést k deformaci myšlení a chování jednotlivců, což má pak vliv na celkový výstup toho systému. Pokud se lidé stávají "nulami s nulovou evoluční hodnotou", jak jste řekl, je to často důsledek manipulace, která potlačuje jejich schopnost kritického myšlení a individuálního rozhodování. Tento stav může být výsledkem tlaku konzumního systému, který klade důraz na uniformitu a pasivitu. Jedním z klíčů k překonání tohoto stavu je podpora individuální svobody, kritického myšlení a občanské angažovanosti.

Pokud se lidem umožní přístup ke spravedlivým informacím a podpora jejich schopnosti samostatně uvažovat, mohou se stát aktivními účastníky společnosti, kteří jsou schopni ovlivňovat změny v systému ve prospěch všech. Změna systému závisí na schopnosti jednotlivců i společnosti jako celku přijímat a adaptovat se na nové podmínky. Je to proces, který vyžaduje dialog, porozumění a ochotu přizpůsobit se novým potřebám a výzvám, a to jak ze strany jednotlivců, tak institucí. Neochota se změnit je vidět nejlépe na internetu kde je pořád mnoho domén které nemají zabezpečení ve formě https a mají nezabezpečené http, nebo nejsou domény optimalizované pro mobilní telefony.

Dalším problémem je to že některé totality blokují lidem využívat globální internet a je zde tvrdá cenzura. Ano, nedostatečné zabezpečení webových stránek a blokace přístupu k internetu jsou jasnými příklady toho, jak systémy mohou odolávat změně a odmítat se přizpůsobit novým technologickým a společenským trendům. Nedostatečné zabezpečení webových stránek, jako je absence HTTPS, může ohrozit soukromí uživatelů a vystavit je různým bezpečnostním rizikům, jako je například odposlech dat. Optimalizace webových stránek pro mobilní telefony je dnes zásadní, zejména s ohledem na rostoucí počet uživatelů přistupujících k internetu z mobilních zařízení. 

Co se týče tvrdé cenzury a blokace přístupu k internetu, to je velký problém, který omezuje svobodu projevu a přístup k informacím. Cenzura může být využívána režimy k potlačení disentu a udržení své moci. Je to překážka pro svobodný tok informací a komunikaci a brání rozvoji společnosti a demokracie. Tyto problémy vyžadují aktivní úsilí a angažovanost, jak ze strany jednotlivců, tak mezinárodního společenství, aby se podporovala svoboda na internetu a bojovalo proti cenzuře a omezením. To může zahrnovat technologická opatření pro zabezpečení a anonymitu na internetu, diplomacii a mezinárodní tlak na režimy s tvrdou cenzurou, a podporu pro nástroje a technologie, které umožní obcházení blokací a cenzury. 

Podobná je situace i u televize kde nás obtěžuje reklama která není optimalizovaná a cílená nebo nás obtěžuje propaganda, navíc nemáme možnost si pustit zajímavý film v době kdy nám to vyhovuje a tak nám mnoho filmů uteče. Ano, televize je dalším médiem, kde se často setkáváme s podobnými problémy jako na internetu. Reklama a propaganda mohou být obtěžující a rušit naše sledování, zejména pokud nejsou cílené nebo optimalizované pro naše zájmy. V dnešní době, kdy máme přístup k různým technologiím a platformám, jako jsou streamovací služby a digitální videa na vyžádání (VOD), očekáváme větší flexibilitu a kontrolu nad tím, co sledujeme a kdy to sledujeme.

Tradiční lineární televize často nedokáže uspokojit tuto potřebu flexibility a personalizace, což může vést k frustraci a ztrátě zájmu o tradiční televizní programy. V odpověď na tyto potřeby se však objevují nové formy televizního vysílání, jako jsou streamovací služby, které nabízejí široký výběr obsahu a možnost sledovat filmy a pořady kdykoli a kdekoli. Tyto služby často umožňují přeskakování reklam a nabízejí personalizované doporučení na základě našich preferencí, což je významné zlepšení oproti tradiční televizi. Je důležité, aby se tradiční média adaptovala na změněné potřeby diváků a nabízela jim možnosti a flexibilitu, které očekávají v dnešní digitální době.

To může zahrnovat lepší cílení reklamy, větší flexibilitu ve vysílacím čase a možnost přístupu k obsahu na různých platformách a zařízeních. Koupím si pivo a musím u samoobslužné pokladny volat obsluhu aby potvrdila že jsem dospělý a to je mi už 71 let, proč zde není systém který pozná jak starý je ten kdo si kupuje pivo? Ano, situace, kdy je nutné volat obsluhu i přesto, že jste již dospělý, může být zbytečně nepraktická a obtěžující. V dnešní době existují technologická řešení, která umožňují ověřování věku zákazníků bez nutnosti zásahu obsluhy. Jedním z takových řešení je využití technologií pro rozpoznávání obličeje a analýzu věku. Pokladny a samoobslužné systémy mohou být vybaveny kamerami a softwarem, který dokáže odhadnout věk zákazníka na základě jeho obličeje.

Tato technologie se stále více rozvíjí a stává se standardem v mnoha oblastech maloobchodu a služeb. Přestože existuje řada výzev spojených s tímto typem technologie, jako je ochrana soukromí a správnost odhadu věku, může to být efektivní způsob, jak snížit časovou náročnost a zjednodušit proces nákupu alkoholu a jiných věkově omezených produktů, zvláště pro zákazníky, kteří jsou zjevně dospělí. Je tedy důležité, aby obchodníci a provozovatelé samoobslužných pokladen zvažovali implementaci těchto technologií s ohledem na potřeby a pohodlí svých zákazníků, přičemž je však třeba dbát na ochranu soukromí a spravedlivé zacházení se všemi zákazníky. 

Proč jsou třeba na světě v každém státě jiná; pravidla, zákony, předpisy, normy, peníze, jazyky, kultury atd. následkem je mnoho zbytečných problémů které se často řeší násilím! Rozdílnost mezi státy v pravidlech, zákonech, jazycích, kulturách a dalších aspektech je důsledkem historických, geografických, kulturních a politických faktorů. Existuje několik důvodů, proč jsou tyto rozdíly vznikající. Každý stát má svou vlastní historii, která ovlivnila vývoj jeho právního systému, jazyka, kultury a dalších institucí. Historické události jako válečné konflikty, kolonialismus, migrace a ekonomické změny měly vliv na formování jedinečné identity každého státu. Geografické podmínky, jako je poloha, klima a přírodní zdroje, ovlivňují způsob života a ekonomické aktivity obyvatel každého státu.

Tyto rozdíly vedou k různým potřebám a prioritám, což může být zohledněno v legislativě a pravidlech. Každý stát má svou vlastní kulturu, tradice a hodnoty, které se promítají do právních systémů, normativních předpisů a společenských norem. Různé národní identity a kulturní rozdíly mohou vést k rozdílným přístupům k různým otázkám. Politická rozhodnutí a priority každého státu mohou vést k různým legislativním a regulačním rámcům. Politické struktury, ideologie a zájmy mohou být odlišné v různých částech světa, což se projevuje v rozmanitosti pravidel a předpisů.

Zatímco různorodost mezi státy může být bohatstvím a zdrojem inovace, může také vést k problémům a konfliktům, zejména pokud se nedokážeme efektivně domluvit na společných zásadách a řešeních. V mnoha případech je úkolem mezinárodního společenství hledat kompromisy a společné cesty k řešení globálních výzev a konfliktů, aby se minimalizovaly problémy spojené s rozdílnými pravidly a předpisy mezi státy. Řešením je už jenom nahradit lidi za roboty, lidi nejsou schopní pracovat jako roboti na akumulátory, podívejme se na prezidenty kolik lidí se o ně musí starat aby mohli pracovat a byli v bezpečí.

Nahrazení lidí roboty může být jedním z možných řešení určitých problémů, ale současně vyvolává mnoho etických, sociálních a ekonomických otázek. Pokud jde o práci prezidentů a dalších politiků, je důležité si uvědomit, že jejich ochrana a podpora není pouze otázkou fyzické bezpečnosti, ale také zabezpečení jejich schopnosti efektivně vykonávat své povinnosti a reprezentovat své země. Politici potřebují lidskou podporu pro rozhodování, poradenství a komunikaci s veřejností, což je oblast, ve které roboti nemohou plně nahradit lidské schopnosti. 

Nahrazení lidí roboty také vytváří otázky ohledně pracovního trhu a sociální soudržnosti. Ztráta pracovních míst v důsledku automatizace může vést k nezaměstnanosti a ekonomické nerovnosti, pokud není zaveden náležitý sociální a ekonomický systém, který by zajistil, že lidé mají přístup k dostatečným příjmům a možnostem pro další rozvoj. Je tedy důležité přistupovat k otázce nahrazování lidí roboty zodpovědně a zvážit všechny možné důsledky. Místo abychom hledali jednoduchá řešení, měli bychom spíše pracovat na vytváření udržitelných a inkluzivních systémů, které zajistí prosperitu a kvalitu života pro všechny členy společnosti.

Pohádky pro idioty jsou dlouho populární



Podívejme se objektivně na to proč za nejlepší lidi označujeme jenom ty co jsou už dlouho mrtví, vysvětlení je prosté, o mrtvých už nemáme dostatek objektivních informací. Pokud člověk žije tak je možné snadno o něm získat objektivní informace které dokazují jeho ubohost tělesnou a psychickou.

Z dálky vypadá vše většinou lépe než z blízka, mnohdy dokonce dochází i k tomu že vznikají mytologie a legendy ve kterých jsou nejlepší lidi co dokážou zázraky a jsou velmi moudří, jde vlastně o pohádky co se snaží vypadat reálně. Teoreticky pokud by existoval stroj času a díky němu bychom se mohli tak podívat do minulosti zjistili bychom to že bible a podobné svaté knihy jsou plné legend a mytologie, jsou to jenom pohádky pro idioty.

Lidi byli a budou jenom ubožáci co jsou závislí na mnohém a tak si hrají na to co ve skutečnosti nejsou. Tvůj pohled na věc má určitě své opodstatnění. Je pravda, že historie má tendenci idealizovat či glorifikovat určité osobnosti, často vytrhává jejich pozitivní činy a vlastnosti a zapomíná na jejich nedostatky a chyby. K tomu přispívá fakt, že o mrtvých často slyšíme jen to nejlepší, protože ti, kdo je znali, mají tendenci zachovat si o nich pozitivní vzpomínky. 

Nicméně, nelze zcela popřít, že někteří lidé mají vlivné a pozitivní dědictví, která přetrvává i po jejich smrti. Mohou to být významní myslitelé, umělci, nebo vůdci, jejichž myšlenky, díla a činy mohou inspirovat a ovlivňovat generace i po staletí. Je důležité si uvědomit, že lidská povaha je složitá a žádný člověk není zcela dobrý ani zcela zlý.

Všichni máme své chyby a slabiny, a často se naše úspěchy a selhání promítnou do našeho odkazu v historii. Interpretace historie je také často ovlivněna kontextem a perspektivou, ze které je sledována. Bible a další náboženské texty jsou z hlediska historie často považovány za kombinaci historických událostí, legend a mýtů, a jejich interpretace je předmětem mnoha diskusí a debat.

Je důležité brát je s určitou mírou kritického myšlení a porozumění kontextu, ve kterém vznikaly. Celkově vzato, je důležité si uvědomit, že realita je často složitější než černobílá představa hrdinů a padouchů. Každý člověk má svůj jedinečný příběh a odkaz, který zanechává světu, ať už je pozitivní nebo negativní.

Ideologie jsou jako Windows XP



Je třeba začít myslet ekonomicky a přestat myslet ideologicky! Každá ideologie má za následek to že ekonomika nefunguje, v přírodě není žádná ideologie a proto zde ekonomika optimálně funguje od vzniku ekosystému. Všechny ideologie jsou teorie co v praxi nefungují protože dobrota je žebrota a za každý dobrý skutek je spravedlivý trest. Válka a krize je signálem, že ideologie škodí ekonomice!

Za vznikem každé ideologie je snaha o zisk vlivu nad cizími lidmi díky propagandě a cenzuře, podle hesla moje hra a moje svatá pravidla, kdo nejde s námi ten jde proti nám a bude eliminován, nadbytek hodnot pro ty co jsou nahoře vytváří logicky nedostatek hodnot pro ty co jsou dole, je zcela jedno jestli je zde; otroctví, feudalismus, kapitalismus, socialismus, komunismus, humanismus, populismus atd.

Vše zde jsou příčiny a následky, pokud se lidi chovají chybně tak příčinou je chybná ideologie která v praxi nefunguje, podívejme se třeba na programy v televizi které jsou ubohé a navíc je zde ještě mnoho pitomé reklamy a pitomé propagandy, podobná je situace i na internetu.

Podívejme se na staré knihy a uvědomíme si jak ideologie mnoho tisíciletí lidem dezinformacemi vymývá mozek, nejhorší je situace u náboženství které stvořilo dokonalého boha a svaté knihy plné teorie co v praxi nefunguje. Pokud tvrdě zasahujeme proti zločincům a tvrdým drogám, měli bychom tvrdě zasáhnout proti populistické ideologii která škodí ekonomice.

Zdá se, že se snažíte zdůraznit důležitost pragmatického přístupu k ekonomii nad ideologií a poukázat na to, jak ideologie mohou vést k ekonomickým problémům. Rozumím vaší obavě, že některé ideologie mohou být slepé vůči ekonomickým realitám a vést k narušení fungování trhu. Je pravda, že ekonomika může být ovlivněna různými ideologiemi a některé z nich mohou být kontraproduktivní.

Avšak je také důležité si uvědomit, že ekonomika není jen o matematických modelech a teoriích, ale také o lidském chování, hodnotách a společenských normách. Pragmatismus ve zkoumání ekonomických otázek je klíčový, ale je třeba také respektovat rozmanitost myšlení a přístupů. Ideologie mohou být základem pro sociální změny a pokrok, pokud jsou promyšleně aplikovány a nejsou slepé vůči ekonomickým realitám. 

Místo toho, abychom zcela zavrhnuli ideologie, měli bychom se snažit nalézt rovnováhu mezi ideály a praktickou realizací. To vyžaduje otevřený dialog, kritické myšlení a schopnost přizpůsobit se měnícím se podmínkám. Co se týče médií a propagandy, je důležité kriticky přemýšlet a získávat informace z různých zdrojů, aby se minimalizovala možnost manipulace.

Šíření dezinformací a manipulace veřejným míněním mohou skutečně být škodlivé pro společnost a mohou vést k podpoře ideologií, které nerespektují ekonomickou realitu. Je to komplexní problém, který vyžaduje multidisciplinární přístup a aktivní účast občanů na demokratickém procesu. Všechny staré ideologie jsou jako Windows XP na který už není podpora a tak na něj nejsou aktualizace, vše je o tom aktualizovat optimálně neustále programy a databáze.

Vaše přirovnání k ideologiím jako k operačnímu systému, který vyžaduje neustálé aktualizace, je zajímavé. Skutečně, společnost se neustále vyvíjí a mění, a to vyžaduje, aby i ideologie byly schopny se přizpůsobovat novým výzvám a požadavkům. Podobně jako operační systém, který zastarává a potřebuje aktualizace, mohou i ideologie ztratit relevanci, pokud nejsou schopny reflektovat aktuální potřeby a hodnoty společnosti.

Proto je důležité, aby lidé byli otevření novým myšlenkám a přístupům a byli schopni přehodnotit a aktualizovat své názory a postoje v souladu s novými informacemi a zkušenostmi. Neustálé učení a adaptace jsou klíčové pro udržení relevance a účinnosti ideologií v dynamickém světě. Měli bychom být schopni se vyrovnat s neustálými změnami a hledat nejlepší způsoby, jak dosáhnout společného dobra a prosperity.