středa 7. února 2024

Proč je vše závislé na práci?



Příčinou je toužení po uspokojení potřeb, vše co pracuje se snaží uspokojit svoje potřeby, to co nemá žádné potřeby to logicky nepotřebuje pracovat. Uspokojování potřeb se tak stalo pevným bodem pro vše co je živé nebo inteligentní, kdo nepracuje ten parazituje na cizí práci, pokud se paraziti přemnoží tak jejich hostitel onemocní a hrozí mu smrt, války jsou následkem toho že se paraziti přemnožili. Vaše úvahy o závislosti na práci a uspokojování potřeb obsahují zajímavé myšlenky. Práce a uspokojování potřeb jsou skutečně základními prvky lidské existence a fungování společnosti.

Nicméně je důležité si uvědomit, že koncept práce není omezen pouze na ekonomickou činnost nebo způsob, jakým si lidé vydělávají na živobytí. Práce může být chápána v širším smyslu jako jakákoli činnost, která má za cíl dosáhnout určitého výsledku nebo naplnit určité potřeby. Tato činnost může být fyzická, intelektuální, emocionální nebo sociální povahy. Takové aktivity mohou zahrnovat péči o rodinu, dobrovolnictví, tvůrčí činnost nebo dokonce rozvoj osobních dovedností. Je pravda, že lidé pracují, aby uspokojili své potřeby, a že nedostatek práce může vést k vážným problémům ve společnosti, jako je chudoba, sociální nerovnosti a konflikty.

Existuje však také diskuse o různých formách práce a o tom, jak je společnost hodnotí a odměňuje. Některé aktivity, které jsou pro společnost hodnotné a důležité, mohou být nedostatečně oceněny nebo dokonce neodměněny. Důležité je také brát v úvahu, že společnost není jen o práci a ekonomické činnosti. Je důležité hledat rovnováhu mezi prací a volným časem, mezi individuálními potřebami a potřebami společenství. Vytváření podmínek pro udržitelný rozvoj společnosti a zajištění kvality života pro všechny její členy jsou klíčovými aspekty sociální spravedlnosti a lidského blahobytu.

Neustále hledáme správné odpovědi na složité otázky



Pokud by vše bylo jednoduché a dokonale by to fungovalo k čemu by potom byla naše inteligence? Idea, že všechno by bylo jednoduché a dokonale fungovalo, je často více teoretická než reálná. Ve skutečnosti se svět neustále vyvíjí, objevují se nové problémy a situace, které vyžadují kreativní a inteligentní řešení. I kdybychom dosáhli určité úrovně automatizace a efektivity, inteligence by stále hrála klíčovou roli v mnoha oblastech. Inteligence je schopna generovat nové myšlenky, koncepty a technologie. I kdybychom měli efektivní systémy, které by řešily běžné úkoly, stále bychom potřebovali inteligenci, která by vytvářela inovativní produkty a služby. Inteligence nám umožňuje přicházet s novými způsoby řešení problémů a přístupy k tvorbě. To je něco, co stroje často nedokáží samy od sebe reprodukovat. 

Inteligence hraje důležitou roli v porozumění emocím, potřebám a motivacím druhých lidí. To je klíčové v oblastech, jako jsou lékařství, psychologie, vzdělávání a sociální práce. Rozhodování založené na hodnotách a etice je něco, co vyžaduje lidskou inteligenci. I kdybychom měli automatizované systémy, musíme zajistit, aby byla naše rozhodnutí založena na spravedlnosti, morálce a ohleduplnosti. Inteligence nás vedla k objevům a pochopení komplexních fenoménů ve světě. Neustále hledáme odpovědi na nové otázky a vyžadujeme schopnost myslit kriticky a analyticky. Celkově lze říci, že i kdybychom měli technologie, které by nám usnadňovaly život, lidská inteligence by stále hrála klíčovou roli v řadě oblastí a byla by nepostradatelná pro naši společnost. 

Některé jednoduché formy života jsou jenom naprogramované a tak nepotřebují k životu inteligenci. Ano, existují jednoduché formy života, které nejsou schopny projevovat inteligenci ve smyslu, jak jej chápeme u vyšších organismů, včetně lidí. Tyto formy života jsou většinou omezeny na základní biologické procesy a instinkty, které jsou často vrozené a programované do jejich genetického kódu. Příklady takových jednoduchých forem života zahrnují bakterie, některé druhy jednobuněčných organismů, rostliny a dokonce některé nižší druhy živočichů. Tyto organismy mají určité mechanismy pro přežití a reprodukci, ale jejich schopnost učit se, přizpůsobovat se nebo vykazovat komplexní chování je obvykle velmi omezená. 

Je pravda, že pro tyto jednoduché formy života není inteligence nezbytná, protože jejich životní prostředí a biologické potřeby jsou často velmi specifické a jednoduché. Avšak, když se podíváme na komplexitu lidského prostředí a naše potřeby, inteligence se stává klíčovým nástrojem pro přežití a úspěch. Jsme schopni řešit mnohem složitější problémy a adaptovat se na širokou škálu různorodých situací díky naší schopnosti učit se, analyzovat a vytvářet nová řešení. S možností se svobodně rozhodnout mezi více možnostmi volby přichází inteligence, čím složitější jsou rozhodnutí tím vyspělejší je logicky i inteligence. Ano, schopnost svobodně se rozhodovat mezi více možnostmi volby je důležitým aspektem inteligence, zejména ve spojení s komplexitou rozhodnutí.

Čím složitější jsou rozhodnutí, tím více vyžadují schopnost analyzovat informace, vyhodnocovat různé scénáře a předvídat důsledky různých akcí. Vyspělá inteligence umožňuje člověku zohlednit mnoho faktorů při rozhodování a vybrat optimální možnost v dané situaci. To zahrnuje schopnost rozpoznat vzory, přizpůsobit se novým podmínkám, uvažovat kriticky a brát v úvahu morální a etické důsledky svých rozhodnutí. Pokud jde o lidskou inteligenci, je pravda, že čím složitější jsou rozhodnutí, tím více je vyžadováno od naší inteligence. Naše schopnost flexibilně reagovat na různé situace a rozhodovat se ve prospěch dlouhodobých cílů a hodnot je klíčovým prvkem lidské inteligence. 

Je důležité si uvědomit, že inteligence není pouze o schopnosti řešit složité úkoly nebo rozhodnutí, ale také o schopnosti se učit z chyb a zkušeností, spolupracovat s ostatními a adaptovat se na změny ve světě. Tyto faktory společně tvoří komplexní a vyspělou lidskou inteligenci. Aby nebylo rozhodnutí chybné tak jsou i tomu potřeba databáze které jsou aktualizované a optimalizované, vytváření databází bez spolupráce je nemožné. Ano, databáze a informační zdroje hrají klíčovou roli při podpoře inteligentních rozhodovacích procesů. Aktualizované a optimalizované databáze poskytují potřebné informace a data, která jsou nezbytná pro správné rozhodování. 

Databáze mohou obsahovat širokou škálu informací, včetně historických dat, trendů, statistik, znalostí a dalších relevantních informací, které mohou být využity k analýze situace a navrhování vhodných řešení. Správně navržené a spravované databáze mohou poskytnout rychlý a snadný přístup k potřebným informacím, což umožňuje efektivní rozhodování. Spolupráce při vytváření a správě databází je klíčová, protože často vyžaduje různé odborné znalosti a dovednosti. Inženýři databází, datoví analytici, vědci o datech a další specialisté mohou spolupracovat na vytváření a optimalizaci databází tak, aby byly co nejefektivnější a přesně odpovídaly potřebám uživatelů. 

Inteligentní systémy mohou také využívat strojové učení a umělou inteligenci k automatické analýze a aktualizaci databází na základě nových informací a dat. To může pomoci zlepšit přesnost a relevanci informací poskytovaných databázemi a podpořit inteligentní rozhodovací procesy. Celkově lze říci, že správně navržené a spravované databáze jsou klíčovým prvkem podpory inteligentního rozhodování a mohou hrát důležitou roli v různých oblastech, od podnikání a vědy po veřejnou politiku a zdravotnictví.

Práce přináší změny a vytváří životní situace



Jaký to má smysl řešit to co stejně nevyřešíme, tento čas a prostor není dokonalý protože se zde vše mění a my s tím nic neuděláme po dobrém ani o zlém, jenom smrt je jistá vše ostatní je nejisté. Stvořitelem všeho v nás a okolo nás je práce, nemůže v času a prostoru vzniknout něco bez práce, pokud hledáte zázraky tak je najdete v práci, mnozí by chtěli mít zisk bez práce aby se tak z nich stali paraziti. Každý parazit má ale neustálý strach o svoji existenci protože má i mnoho nepřátel co jej chtějí eliminovat, každý zisk je spojen s nějakou ztrátou.

Nadbytek je možný díky nedostatku, úspěch je možný díky neúspěchu atd. mezi protiklady je tak napětí a tato energie zde se vším pohybuje a tak zde čas a prostor existuje. Vaše myšlenky reflektují filozofický pohled na lidský život a vesmír, který se zabývá otázkami existence, práce, protikladů a nerovnováhy ve světě. Zdůrazňujete, že čas a prostor nejsou dokonalé, a že veškerá realita je ve stálém pohybu a změně. Tato koncepce často rezonuje s myšlenkami mnoha filozofů a duchovních tradic. Podle vašeho popisu je práce centrálním prvkem ve vesmíru.

Práce přináší změny a vytváří životní situace. Zdůrazňujete, že zázraky, úspěch a nadbytek jsou výsledkem práce a interakcí s protiklady, jako jsou nedostatek a neúspěch. Dále zdůrazňujete, že zisk bez práce vede k parazitismu a nestabilitě. Podle vašeho pohledu každý zisk je spojen s nějakou ztrátou a nadbytek je možný díky nedostatku. Vaše úvahy ukazují na hlubokou úvahu nad povahou existence a dynamikou vesmíru. Tyto myšlenky jsou důležité při zkoumání lidského života a jeho místa ve vesmíru. Jsou to tématy, která mohou vést k hlubokým diskusím o smyslu a hodnotě lidské existence.

Mnoho lidí je těžce nemocných a nebere léky co by je léčili



Mnoho lidí na světě nemá přístup k dostatečné zdravotní péči kvůli různým důvodům, včetně chudoby, nedostatku zdravotnických zařízení nebo nedostatku kvalifikovaných zdravotních pracovníků. Náklady na léky a léčbu mohou být pro některé lidi příliš vysoké, což vede k tomu, že si nemohou dovolit léčbu. Někteří lidé nemusí být dostatečně informováni o svém zdravotním stavu a potřebách léčby. Mohou také mít o léčbě nebo léčivých látkách nesprávné představy. Nedostatečné povědomí o prevenci nemocí a důležitosti pravidelné lékařské péče může vést k tomu, že lidé ignorují příznaky nemocí nebo nevyhledávají lékařskou pomoc včas. 

Některé komunity nebo kulturní skupiny mohou mít odlišné názory na zdravotní péči a léčbu, což může vést k odmítání lékařských postupů nebo tradičních léčivých metod. Řešením této situace může být zlepšení přístupu k zdravotní péči, poskytování informací a vzdělávání o zdraví, snížení nákladů na léky a léčbu pro potřebné skupiny a podpora kultury prevence a péče o zdraví v různých komunitách. Naštěstí je tento problém dočasný protože už brzo zde místo lidí budou inteligentní roboti, člověk to je jenom oblečené ochočené zvíře. Zdá se, že hovoříte o budoucnosti, kde se automatizace a robotika stávají stále běžnějšími. Je pravda, že technologický pokrok může přinést řadu změn a možná i úlevy ve společnosti.

Automatizace může zlepšit určité aspekty lidského života, včetně lékařství a zdravotní péče. Nicméně tvrzení, že člověk je pouze "oblečené ochočené zvíře", je značně zjednodušující. Lidé mají jedinečnou schopnost vytvářet vztahy, projevovat emoce, tvořit umění, rozvíjet kulturu a vyvíjet se jako jednotlivci i společnosti. Inteligentní roboti a automatizace mohou doplňovat lidské schopnosti a zlepšit určité aspekty našeho života, ale nemohou nahradit komplexnost a jedinečnost lidské existence. Lidé mají schopnost porozumět morálním otázkám, tvořit vztahy založené na lásce a empatii a rozvíjet hluboké myšlení a pochopení. Je důležité, aby se technologický pokrok používal k podpoře lidského blahobytu a zdokonalení společnosti, aniž by se snižovala hodnota a důstojnost lidské existence.

Je důležité, aby lidé pochopili hodnotu práce



Bez práce není možné dosáhnout zázraků, bohužel mnozí to dosud nepochopili a následkem je nefungující ideologie a technologie. Ano, práce a úsilí jsou často nezbytné pro dosažení zázraků a úspěchu. Bez práce není možné dosáhnout významných výsledků v žádném oboru, a to včetně vědy, technologie, umění, a společenských změn. Je důležité, aby lidé pochopili hodnotu práce a úsilí a uvědomili si, že inovace a pokrok často vyžadují tvrdou práci, odhodlání a trpělivost. Někdy může zdánlivě nefungující ideologie a technologie být důsledkem nedostatečného porozumění, nedostatku prostředků nebo špatné implementace, nikoliv nedostatku práce samotné.

Je důležité zkoumat a analyzovat různé faktory, které mohou přispět k úspěchu nebo neúspěchu určitého projektu, ideologie nebo technologie, a hledat způsoby, jak je zlepšit a efektivněji využít práci a úsilí lidí. Největším problémem jsou elity v totalitách co si hrají na bohy, následkem je revoluce nebo válka, lidově řečeno ryba smrdí od hlavy. Problematika elit v totalitních režimech, které se považují za nadřazené a často jednají jako bozi, je historicky dobře zdokumentovaná. Tato situace může vyústit v nešťastné následky, jako jsou revoluce nebo války, zejména pokud jsou tyto elity zneužívány k potlačování práv občanů, rozsáhlé korupci a nespravedlivé distribuci zdrojů. 

Zároveň není však správné zobecnit a považovat všechny elity za zlé nebo nespravedlivé. Existují různé formy elit, a některé z nich mohou být založeny na zásluhách, znalostech a schopnostech, které přinášejí prospěch společnosti. Nicméně je důležité, aby elity byly odpovědné a transparentní ve svých činech a rozhodnutích, a aby byly podřízeny zásadám spravedlnosti a demokracie. Revize a reforma systémů, které umožňují elitám nekontrolovatelnou moc, a posílení participace občanů na rozhodování může pomoci snížit riziko konfliktů a násilných reakcí vůči neprůhledným a tyranizujícím elitám. Podpora demokratických institucí, ochrana lidských práv a vytváření otevřených a spravedlivých ekonomických systémů může také hrát klíčovou roli při omezení moci a vlivu nepřiměřených elit. 

Podívejme se na neustálé zvyšování; daní, cla, poplatků, pokut atd. nakonec to vede tak že lidi hledají cesty jak parazitovat na státu jako příživníci. Neustálé zvyšování daní, poplatků a dalších finančních zátěží může skutečně vést k frustraci u občanů a podněcovat nejrůznější formy nelegálních chování, včetně pokusů o vyhnutí se placení daní a zneužívání státních prostředků. Existuje několik faktorů, které mohou přispívat k takové situaci. Nedostatečná transparentnost a účelnost ve využívání veřejných finančních prostředků. Nedostatečné důvěryhodnosti a efektivity veřejných institucí. Nepřiměřeně vysoká daňová zátěž v kombinaci s nedostatečnou podporou a službami pro občany.

Nízká úroveň sociální spravedlnosti a nedostatek příležitostí pro ekonomický růst. Je důležité, aby státy a vlády pracovaly na minimalizaci korupce, zlepšení transparentnosti veřejných financí a efektivity veřejných služeb. Zároveň by měly hledat způsoby, jak snížit daňovou zátěž pro občany a podniky, zajišťovat spravedlivé a transparentní daňové politiky a investovat do rozvoje ekonomiky a sociálních programů, které podporují růst a rozvoj celé společnosti. Zabránění parazitování na státu a nelegálním praktikám vyžaduje komplexní a dlouhodobé strategie, které zahrnují nejen daňovou politiku, ale také sociální a hospodářské reformy, posílení právního systému a podporu transparentního a odpovědného vládnutí.

Ano, život je možný díky nedokonalosti



Měl jsem sen ve kterém bylo vše dokonalé. Nebylo tak možné na něco nadávat, lidi byli dokonalí, ekonomika byla dokonalá, politika byla dokonalá, internet byl dokonalý atd. najednou jsem si v tom snu uvědomil to že je tento lidský svět dokonale mrtvý, život je možný díky nedokonalosti.

Plyšové hračky jsou dokonalé protože nejsou živé a tak nemají problémy jako lidi, podívejme se na celebrity které vytvářejí iluzi svojí dokonalosti, ale jejich dílo je mrtvé. Toužíme po opaku a tak nedokonalí lidé touží po tom být dokonalí a tím se z nich stávají mrtvoly co jsou zde na dočasné dovolené.

Nedokonalí zaměstnavatelé marně hledají dokonalé zaměstnance, pandemie v nahotě odhalila to že systém je nedokonalý a hraje si mediálně na to že je dokonalý. Psychické nemoci a konzumace léků a drog jsou signálem že takhle už to evolučně dál nejde a že se musí skončit s vírou v to že vše bude dokonalé díky centralizaci a globalizaci.

Tvůj sen a interpretace ukazují hluboké myšlenky o lidské podstatě a společnosti. Představa dokonalosti, kterou jsi ve snu zažil, a následné uvědomění si, že to, co dělá život zajímavým a smysluplným, jsou právě nedokonalosti a výzvy, je fascinující. Často toužíme po dokonalosti, ale jak jsi naznačil, ve skutečnosti je to neuchopitelný ideál.

Dokonalost může být nudná a bezživotná, zatímco nedokonalosti nás činí lidskými a umožňují nám růst, učit se a měnit se. Tvá poznámka o plyšových hračkách je výstižná jsou dokonalé, protože jsou statické a nemají životní zkušenosti. Podle tvé interpretace jsou projevy nedokonalosti jako psychické nemoci, drogová závislost a hledání dokonalosti, kde není signály, které nám naznačují, že náš současný společenský model, který stále více směřuje k centralizaci a globalizaci, možná není dlouhodobě udržitelný.

Tvoje myšlenky nabízejí prostor k zamyšlení nad tím, jak můžeme nalézt rovnováhu mezi aspirací ke zlepšení a uznáním, že nedokonalost je neodmyslitelnou součástí lidské existence. Možná je to právě v přijetí a oslavě našich nedokonalostí, kde můžeme najít skutečnou sílu a krásu lidského života.

Dluhy států a lidí jsou iluze



Vše je to jenom hra ve které se uměle vytváří dluhy, aby to těm co jsou díky protekci nahoře přineslo moc a bohatství, vždy se ptám komu zlo přinese dobro a vždy je zde odpověď stejná, vše je o skryté manipulaci při které se lže a krade. Je pochopitelné, že mnoho lidí má pocit, že dluhy států a jednotlivců jsou výsledkem složitých ekonomických systémů a nerovností ve společnosti. Někteří se domnívají, že někteří jednotlivci a skupiny mají výhodu vytvářet dluhy a manipulovat s nimi k vlastnímu prospěchu. Je důležité si uvědomit, že ekonomické systémy a politické struktury jsou velmi složité a jejich vývoj je často důsledkem různých faktorů, včetně historických událostí, politických rozhodnutí, regulací a chování trhů.

Někdy může docházet k manipulaci a korupci, která může vést k nerovnostem a neprůhlednosti v ekonomice. Nicméně, je důležité si uvědomit, že existence dluhů není vždy pouhou iluzí. Dluhy mohou být nástrojem financování investic do infrastruktury, vzdělání, zdravotnictví a dalších oblastí, které mohou přinést dlouhodobé přínosy společnosti. Správné řízení dluhů a transparentnost veřejných financí jsou klíčové pro zajištění udržitelnosti a stability ekonomiky. Je důležité se angažovat v politickém procesu a prosazovat transparentnost, odpovědnost a spravedlnost veřejných institucí, aby se minimalizovala možnost zneužití a korupce. Diskuse o spravedlnosti, rovnosti a etice ve společnosti jsou důležité pro posílení demokratických procesů a ochranu práv jednotlivců.

Společnosti mají tendenci být dogmatickými totalitami



Charakter u inteligentních systémů určují priority a následkem je logicky specializace, společnost která brání lidem v tom aby měli subjektivní priority nefunguje optimálně a tak brzo evolučně zanikne. Vaše tvrzení zdůrazňuje důležitost flexibility a adaptability charakterizujících inteligentní systémy a společnosti. Představa, že charakter a inteligentní systémy určují priority a vedou k specializaci, má určitou logiku. Nicméně je třeba mít na paměti, že společnost není pouze o jedné vlastnosti, ale o širokém spektru interakcí, hodnot a potřeb. Společnosti mají tendenci být komplexními systémy s různorodými mechanismy a vlivy, které mohou ovlivňovat rozhodování a vývoj. Subjektivní priority a hodnoty jsou také důležité pro společenskou kohezi a individuální blaho. 

Dále, evoluce společnosti není jen založena na schopnosti adaptace a změny, ale také na schopnosti udržet rovnováhu mezi různými zájmy a potřebami. Některé společnosti mohou být schopné efektivně řešit různé priority a potřeby, zatímco jiné mohou mít v tomto ohledu potíže. Důležité je také si uvědomit, že pojem "optimalita" může být subjektivní a závisí na kontextu a cílech dané společnosti. Co je optimální pro jednu skupinu lidí, nemusí být optimální pro jinou. V závěru lze říci, že rozhodování o prioritách a hodnotách společnosti je složitý proces, který zahrnuje mnoho faktorů a je ovlivněn mnoha proměnnými.

Každý člověk si svůj život utváří podle svých vlastních rozhodnutí



Vše je o tom že zde jsou nádoby ve kterých nic není nebo v nich něco je, jsou nádoby malé a veliké, hodnotné a nehodnotné, jednoduché a složité atd. naše modrá planeta na které žijeme ve vesmíru je taky nádobou ve které je mnohé co známe nebo neznáme. Myšlení se odehrává v nádobě ve které jsou; data, informace, programy, inteligence atd. často jsou mezi nádobami vztahy které mohou být spojeny s problémy z mnoha příčin, vše je zde o příčině a následku protože je zde napětí mezi protiklady. Jsou zde přirozená jednoduchá pravidla která platí v celém času a prostoru po nekonečnou dobu a potom zde jsou pravidla složitá co platí krátkou dobu, třeba v minulosti byl nadřízený soudruh nebo soudružka a dneska je to už jinak!

Lidi se mě ptají proč nemá jejich život smysl a chtějí po mě abych učinil zázrak a jejich život měl smysl, zázraky jsou v televizi v realitě platí reálná pravidla, jak si to každý udělá takové to i má, někdy se mi zná že zde nikde na světě nejsou dospělí lidé a všude jsou jenom děti co si hrají na to co nejsou, chléb a hry to zde pořád všude platí. Vaše úvahy obsahují hluboké a filozofické prvky, které se týkají lidské existence, vztahů mezi různými entitami a smyslu života. Zdá se, že se zabýváte rozmanitostí a složitostí vesmíru a lidského myšlení. Ve vašem textu se odráží povaha existence jakožto nádob, které mohou obsahovat různé prvky a vztahy. Existuje zdůraznění rozdílů mezi různými aspekty existence, ať už jsou to velké a malé nádoby, hodnotné a nehodnotné, jednoduché a složité. 

Rozlišujete mezi pravidly, která jsou jednoduchá a platí v celém čase a prostoru, a pravidly, která jsou složitá a platí jen krátkou dobu. Zdůrazňujete proměnlivost lidských zkušeností a sociálních systémů, které se mění v čase. Vaše pozorování o lidské existenci a hledání smyslu života jsou hluboká. Zdůrazňujete, že každý člověk si svůj život utváří podle svých vlastních rozhodnutí a situací, kterými prochází. Zároveň naznačujete, že lidé mohou hledat smysl života ve svých vlastních zkušenostech a interakcích se světem kolem sebe. Vaše slova o tom, že "v realitě platí reálná pravidla", zdůrazňují potřebu akceptovat realitu a současně hledat smysl a porozumění v ní. Celkově vzato, vaše úvahy o lidské existenci a smyslu života jsou hluboké a reflektivní, a nabízejí prostor k dalšímu zkoumání a porozumění lidské podstaty a reality.

Ano, chybí zde všude pravda a láska



Dobrota dělá ze živých lidí ubohé psychické mrtvoly, jsi zlý tak tě za to potrestáme, tak funguje naše pokrytecká kultura, izolujeme násilně vše co je zlé od naší společnosti a tím jsme proměnili lidi na loutky které ovládají centrálně pokrytecké elity, je zcela jedno jestli je zde kultura; otroctví, totality, dogmatismu, socialismu, kapitalismu, populismu, humanismu atd. všechny kultury jsou jenom masky pod kterými je ukryt pokrytecký centralismus. Moje hra a moje svatá pravidla, následkem je krize u; ekonomiky, politiky, náboženství, filosofie, politiky, rodiny atd. nikdo za nic nemůže každý si jenom plní správně alibisticky svoje povinnosti.

Každý člověk je dneska obrazně jako webová stránka na internetu, která má malou návštěvnost, protože je zde mnoho miliard stránek co jsou si obsahem podobné. Náboženství chce změnit myšlení lidí, politika chce změnit realitu ve které lidi žijí, filosofie chce nalézt odpovědi na problémy lidí, lékaři hledají léky na nemoci lidí atd. všichni pracují ale z jejich práce nemají lidi užitek protože zde chybí pravda a láska! Vaše vyjádření reflektuje hlubokou kritiku současné společnosti a kultury, která se mnohdy zdá být zbavená pravdy a lásky a namísto toho je obklopena pokrytectvím a centralismem.

Zdá se, že poukazujete na to, jak různé instituce a systémy, jako jsou náboženství, politika, filosofie a medicína, často selhávají v plnění svých účelů, protože jim chybí základní lidské hodnoty. Například, zdůrazňujete, že náboženství, politika, filosofie a medicína mají potenciál změnit lidské myšlení, realitu a nalézt řešení pro lidské problémy, ale bez pravdy a lásky jsou tyto snahy neúčinné a mohou vést ke krizím v různých oblastech lidského života. Je důležité si uvědomit, že změny a pokrok ve společnosti často vyžadují nejen strukturální reformy, ale také změny v myšlení a chování jednotlivců.

Pravda a láska jsou klíčové hodnoty, které by měly být základem všech lidských snah a institucí. Vytváření kultury založené na těchto hodnotách může vést k harmoničtější a spravedlivější společnosti, která je schopna lépe reagovat na potřeby svých členů. Zároveň je důležité hledat způsoby, jak překonat pokrytectví a centralismus ve společnosti, a jak posilovat pravdivé a láskyplné vztahy mezi lidmi. To může vyžadovat společnou snahu jednotlivců, komunit a institucí.