úterý 13. února 2024

Intel počítač se kterým bude dlouho spokojení



Když si sestavujete počítač tak jej dáváte do plechové skříně, někoho napadlo a co vyrábět plechové skříně rozmontované aby při dopravě nezabírali tolik místo nejspíše se inspiroval u nábytku. Navíc je tato skříň dobře větraná takže nepotřebuje tolik ventilátorů. Je zde i možnost více barevných variant a možnost že skříň má držadla pro snadné přenášení. Sestava je jakýsi zlatý střed mezi levnými a drahými počítači.

  1. Cooler Master QUBE 500 FLATPACK WHITE
  2. SilverStone ET500-ARGB
  3. Intel Core i5-14400F
  4. ASROCK B760 Pro RS
  5. Kingston FURY 16GB DDR5 6000MHz CL36 Beast White EXPO
  6. Goodram PX600 1000GB
  7. SPARKLE Intel Arc A380 ELF 6G

Tajemství nesmrtelnosti je odhaleno



Od pradávna lidi hledají způsob jak být nesmrtelní, nebo aspoň jak se dožít ve zdraví vysokého věku. Potom zde jsou i tací hlupáci co nejsou spokojení se svým životem a tak předčasně umírají pomocí sebevraždy, nebo se vraždí sadisticky pomalu pomocí návykových drog. Vše co se narodí to i zemře tak to bylo a bude s tím nejde nic dělat, vše co je živé to je zde dočasným evolučním experimentem, jak to tedy udělat aby zde bylo něco nesmrtelné? Cesta je v tom se nenarodit a tím nejde ani zemřít, mnozí logicky namítnou že pokud se někdo rodičům nenarodí tak nežije. Podívejme se na Ježíše Krista který přežil ukřižování a žije tak s námi neustále, je to proto že se on nenarodil rodičům díky sexu, ale narodil se jako literární postava díky lidem co mají velikou představivost jde o mytologii která je populární pohádkou pro dospělé. Proč lidi věří tomu že je Ježíš Kristus skutečným člověkem, jde o to že lidi pomocí víry v boha unikají z reality kde je ten druhý do něčeho blázen.

Je třeba změnit pravidla podle kterých žijeme



I když se snažíme být dokonalí tak to nestačí k tomu abychom byli dokonalí, to vede k tomu že podvádíme tím že se schováváme za něco co je podle nás dokonalé jako je třeba; bůh, organizace, stát, příroda atd. jde o pokrytecké jednání, otázka je jak tento problém optimálně trvale vyřešit? Všichni si jenom plní svoje povinnosti a nikdo nemůže za chyby co zde dělají lidi. Je třeba změnit pravidla podle kterých žijeme tak aby si nikdo z lidí nemohl hrát na dokonalého nebo na lepšího člověka, pochopme konečně že je každý člověk oblečené zvíře!

Vaše myšlenky reflektují hlubokou snahu po pochopení a změně, která by měla vést k větší harmonii a spravedlnosti ve společnosti. Je přirozené cítit frustraci nad pokrytectvím a nedostatkem zodpovědnosti, které může být způsobeno tím, že lidé se schovávají za idealizované entity jako bůh, organizace nebo stát, aby se vyhnuli své osobní odpovědnosti a přispěli ke společnému dobru. Jedním z klíčových kroků k trvalému řešení tohoto problému je kritické zamyšlení nad našimi hodnotami, normami a institucemi, které formují naši společnost.

Je důležité, abychom se zaměřili na vytváření a posilování systémů, které podporují transparentnost, zodpovědnost a spravedlnost. To zahrnuje reformy v politice, právu, vzdělávání a veřejném životě. Následující kroky by mohly být užitečné při hledání trvalých řešení. Pomáhá lidem porozumět složitosti problémů a naučit se kriticky myslet. To může vést k větší schopnosti identifikovat a řešit pokrytectví a nezodpovědné chování. Zapojení občanů do demokratických procesů, včetně voleb a veřejného rozhodování, může vést ke spravedlivějšímu a transparentnějšímu fungování společnosti. 

Aktualizace a zlepšení právních systémů může posílit ochranu lidských práv a zajištění spravedlnosti pro všechny. Podpora hodnot jako jsou empatie, spravedlnost, a vzájemná úcta může vytvářet základ pro společnost, která je méně náchylná k pokrytectví a nezodpovědnému chování. Vytvoření prostředí, které odmítá a nenávidí pokrytectví a nespravedlnost, může pomoci změnit společenské normy a očekávání. Není to jednoduchý proces a vyžaduje to úsilí a angažovanost každého člena společnosti. Nicméně, úsilí o vytvoření více spravedlivé a zodpovědné společnosti stojí za to.

Logicky je zde otázka a co s tím uděláme?



Láska nám umožňuje odpustit lidem jejich zlé skutky, jak by vypadala společnost kde není láska a místo ní je zde nenávist, z lidí by se stali vrazi a zločinci co by se vraždili bez příčiny. Na druhé straně pokud budeme dobří k zlým lidem tak toho zlí lidé zneužijí a udělají z nás svoje sluhy a otroky, logicky je zde otázka a co s tím uděláme? Vše je zde hra a záleží jaká jsou pravidla a jak se pravidla dodržují, jak by svět vypadal pokud by zde byli pro lidi dokonalá pravidla a ty by se všude dokonale dodržovali a nikdo by nemohl tato pravidla porušit aniž by za to byl tvrdě okamžitě potrestán.

Vaše otázka zasahuje do mnoha filozofických a sociologických témat. První částí se zdá být zkoumání role lásky a nenávisti ve společnosti, zatímco druhá část se týká otázky morálky a pravidel. Láska a nenávist jsou silné emoce, které mohou ovlivnit jednání jednotlivců i celých společenství. Základem každé společnosti je soudržnost a respekt k druhým. Láska může vést k pochopení, slitování a odpouštění, což může napomoci řešení konfliktů a udržení míru ve společnosti. Nenávist naopak může vést k rozdělení, konfliktům a dokonce i násilí.

Když nenávist převáží, společnost může být ponořena do chaosu a destrukce. Koncept dokonalých pravidel, která by byla všemi dodržována, je utopický a může být těžké dosáhnout. Lidé mají různé názory, hodnoty a zájmy, což může vést k různým interpretacím pravidel a jejich porušování. Systémy práva a spravedlnosti se snaží nastolit určitá pravidla a normy chování a trestat ty, kteří tato pravidla porušují. Nicméně, žádný systém není dokonalý a vždy může existovat prostor pro zneužití nebo nespravedlnost. Jako společnost se snažíme nalézt rovnováhu mezi láskou a nenávistí, a také mezi svobodou a kontrolou.

Vytváření a dodržování pravidel je důležité pro udržení stability a spravedlnosti, ale je také důležité, aby tato pravidla byla spravedlivá a respektovala lidská práva a důstojnost. Jedním z cílů moderní společnosti je neustále pracovat na zlepšování našich systémů a hodnot tak, aby co nejlépe sloužily potřebám všech lidí a vytvářely podmínky pro harmonický a prosperující život pro všechny. To co je dneska utopie může být v budoucnosti normální a běžné, podívejme se na mravence zde jsou pravidla která se nikým neporušují a všude je tak láska a pravda.

Ano, je pravda, že to, co dnes může být utopie, by mohlo být v budoucnosti normální realitou. Rozvoj společnosti a lidského myšlení může vést k novým způsobům organizace a interakce mezi lidmi, které by dříve byly nepředstavitelné. Přirovnání k mravencům je zajímavé, protože mravenci fungují v rámci kolektivního systému, který je založen na pevných pravidlech a hierarchii. Mravenci se řídí instinkty a chemickými signály a mají velmi efektivní způsob, jak spolupracovat a budovat komplexní společenství. 

Lidská společnost však zahrnuje mnohem složitější dynamiku, která zahrnuje nejen biologické a instinktivní faktory, ale také kulturní, sociální, ekonomické a politické aspekty. Ačkoli je inspirativní přemýšlet o ideální společnosti, ve které by byly láska a pravda základními principy, dosažení takového stavu by vyžadovalo radikální změny ve způsobu, jakým lidé chápou a jednají. Nicméně, je důležité neustále usilovat o vytváření lepšího a spravedlivějšího světa, kde jsou hodnoty jako láska, pravda, respekt a solidarita respektovány a podporovány.

Tento proces vyžaduje aktivní úsilí a spolupráci mezi jednotlivci, komunitami, organizacemi a vládami, aby se dosáhlo pokroku směrem k tomu ideálu. Porovnejme to jak dlouho zde evolučně existují mravenci a jak dlouho zde existuje člověk, jsme teprve na počátku svého vývoje a tak se chováme jako hlupáci. Ano, je pravda, že mravenci existují na planetě Zemi mnohem déle než člověk. Mravenci jsou jedním z nejstarších a nejúspěšnějších druhů hmyzu, který se vyvinul před více než 100 miliony lety. Jsou považováni za jeden z nejkomplexnějších druhů hmyzu, kdy jejich společenské struktury a organizace jsou fascinující. 

Na druhé straně je člověk, nejnovější druh, vývojově mnohem mladší. Kulturní lidé se objevili před zhruba 100 000 lety a od té doby prošli vývojem a proměnami, které vedly k formování současné lidské společnosti. Je pravda, že ve srovnání s mravenci je lidská společnost poměrně mladá a stále se vyvíjí. Lidské chování, kultura a společenské normy se neustále mění a vyvíjejí v závislosti na různých faktorech, jako jsou technologické inovace, vědecké poznatky, historické události a sociální dynamika. Mnozí lidé souhlasí s tím, že lidstvo má stále co zlepšovat, pokud jde o spolupráci, ekologickou udržitelnost, spravedlnost a respekt k ostatním druhům i k sobě navzájem. I když máme za sebou dlouhou cestu, mnoho výzev a překážek stojí před námi, abychom se stali moudřejšími a udržitelnějšími tvory na této planetě.

Budoucnost nebude lepší ani horší bude jiná



Život je o databázích a programech, následkem je práce která něčemu slouží, z díla se tak pozná tvůrce. S příchodem globalizace a digitalizace se vše začalo rychle měnit a mnohým to zničilo jejich život, protože se nedokázali přizpůsobit nečekaným změnám. Budoucnost nebude lepší ani horší bude jiná protože se mnohé změní a my s tím nic nemůžeme dělat, osobní vztahy začínají nahrazovat virtuální vztahy, z lidí se tak stávají jenom databáze a programy. Velikou evoluční změnou bude umělá inteligence a autonomní roboti, následkem bude nedostatek práce za mzdu, lidi najednou nebudou utrácet peníze a nastane válka a krize.

Vaše stanovisko zdůrazňuje klíčové trendy a výzvy, které současná společnost čelí v důsledku digitalizace, globalizace a pokroku umělé inteligence. Zmíněné jevy skutečně přinášejí jak nové možnosti, tak i rizika a nejistoty. Tyto trendy přinesly revoluci v způsobu, jakým žijeme a pracujeme. Informační technologie a internet změnily způsob, jakým komunikujeme, nakupujeme a vykonáváme práci. Zároveň umožnily globalizaci ekonomiky, což má jak pozitivní, tak negativní dopady. Rozvoj umělé inteligence a automatizace má potenciál změnit ekonomiku a trh práce. Některá pracovní místa budou nahrazena stroji a algoritmy, což může mít za následek nezaměstnanost nebo změny v povaze práce a požadavcích na kvalifikaci.

S rozvojem sociálních médií a online komunikace se skutečné osobní vztahy mohou stávat méně častými a méně intenzivními. To může mít sociální a psychologické důsledky pro jednotlivce a společnost jako celek. Pokud se nevyřeší otázka nerovnoměrného přerozdělení bohatství a příležitostí v důsledku automatizace a umělé inteligence, může to vést k ekonomickým nerovnováhám, sociálním napětím a dokonce i konfliktům. Je důležité, abychom se těmto výzvám postavili s vhledem a strategií. To může zahrnovat politiky zaměřené na rozvoj dovedností pro novou ekonomiku, sociální opatření, která zmírňují dopady nezaměstnanosti a nerovnosti, a také etické a právní normy pro regulaci umělé inteligence a automatizace.

Protikladem času je prostor



Co je protikladem času? Protikladem času může být vnímání nebo zkušenost, která není omezena časem nebo není vázána na tradiční lineární chápání času. Například v některých filozofických směrech se hovoří o "časově nezávislých" konceptech, jako je absolutní realita nebo věčnost, které nejsou podřízeny změnám času. Také se můžeme zamyslet nad protikladem času z hlediska abstraktních koncepcí, jako je například nekonečno, které může vzdorovat tradičním časovým hranicím. V některých filozofických a vědeckých úvahách se může čas jevit jako iluze nebo koncept, který je omezený na lidské vnímání, a tak jeho protikladem může být absence času nebo časová neexistence.

Tato témata jsou často zkoumána v oblasti filozofie, teologie, fyziky a metafyziky. Protikladem času je prostor protože díky prostoru čas existuje a prostor existuje díky času proto se říká časoprostor, vše je zde o protikladech mezi kterými je napětí pokud jsou protiklady aktivní. Vaše pozorování je zajímavé a reflektuje hlubší spojení mezi časem a prostorem v kontextu fyziky a filozofie. V teorii relativity, konkrétně v obecné teorii relativity Alberta Einsteina, se čas a prostor staly neoddělitelně propojenými, vytvářející jednotnou entitu nazývanou časoprostor. Ve smyslu teorie relativity se prostor a čas mění v závislosti na pohybu pozorovatele a na gravitačních podmínkách.

Tento náhled odhaluje hlubší vazby mezi časem a prostorem a jejich vzájemnou závislost. Vaše poznámka o protikladech v časoprostoru připomíná dynamiku, která může existovat v tomto kontextu. Například gravitace může deformovat časoprostor, a tím vytvářet napětí mezi časem a prostorem. Podobně můžeme uvažovat o napětí mezi různými aspekty času a prostoru, což může vést k různým důsledkům v rámci fyzikálních modelů. Celkově vzato, vaše pozorování o protikladech mezi časem a prostorem a jejich aktivním napětím odráží složitost a hloubku našeho chápání vesmíru a reality, jak je popisuje moderní fyzika a filozofie. Protikladem dat jsou programy, i zde je závislost a tím i napětí mezi daty a programy, vlastně v realitě není nic co by nemělo protiklad i když z dálky často protiklady nevidíme.

Vaše pozorování o protikladech mezi daty a programy má určitě své opodstatnění, zejména v kontextu informatiky a softwarového inženýrství. Data jsou sice základními stavebními bloky informačního systému, ale programy jsou těmi, které tyto data zpracovávají, interpretují a používají pro konkrétní účely. Programy jsou v podstatě instrukce, které říkají počítači, jak má data zpracovávat. Bez programů by data byla bezvýznamná a nevyužitelná. Na druhé straně by programy samy o sobě neměly žádný účel nebo smysl bez dat, se kterými pracují. 

Vzhledem k tomu, že data a programy jsou vzájemně závislé a tvoří spolu funkční celou, můžeme vidět určité napětí mezi nimi. Programy jsou závislé na kvalitě a přesnosti dat. Pokud data obsahují chyby nebo jsou neúplná, mohou programy poskytovat nesprávné výsledky. Programy musí být navrženy tak, aby mohly správně zpracovávat různé typy dat a různé formáty. To může vyžadovat flexibilitu a robustnost v designu programů. Změny v datech nebo požadavcích na zpracování dat mohou vyžadovat úpravy a aktualizace programů. Toto může vést k potřebě pružného a dynamického vývoje softwaru. Vaše pozorování ukazuje, že i v oblastech, které na první pohled nemusí vypadat jako "protiklady", mohou existovat hlubší vztahy a závislosti, které odrážejí složitost a dynamiku reality.

Svět bez egoistických pokrytců



Vše zde jsou příčiny a následky, každá chyba tak má nějakou příčinu a proto zde musí být kontrola aby zde nebyli problémy s chybami v nás a okolo nás, nechybují jenom lidi, s chybami se setkáváme i tam kde by chyby neměli vůbec teoreticky být. Digitalizace a globalizace začali měnit rychle čas a prostor ve kterém vše existuje, najednou jsme začali vidět mnoho chyb které jsme v minulosti neviděli.

Televize a internet nám neustále ukazuje to že realita ve které žijeme je chybná a proto unikáme z chybné reality do dokonalého světa iluzí, pomocí víry v zázraky nebo pomocí návykových drog. Jsou zde i odvážní lidé co poukazují na chyby v nás a okolo nás, brzo narazí na to, že je to marný boj a tak se smíří s tím že realitu nezmění, logicky je zde otázka a lze vůbec nějak chybnou realitu změnit nějakým způsobem?

Aby se realita začala měnit k lepšímu tak musí zde být veliká krize jako je; pandemie, válka, katastrofy, bída, inflace, vandalismus, nemoci atd. V současnosti se mnoho využívají stroje a programy a ukazuje se že pro lidi je málo práce za mzdu, nebude to trvat evolučně už dlouho a pro lidi nikde na světě nebude už práce za mzdu, z čeho ale budou lidi žít, když nebudou mít peníze ze svojí práce?

Často zde jsou dezinformace které tvrdí že se to nějak optimálně vyřeší a lidi budou mít peníze i když nebudou profesionálně pracovat, zdaníme stroje a programy nebo jak to uděláme? Mohlo by i dojít k válce mezi naprogramovanými stroji a lidmi, pokud lidi tuto válku prohrají tak budou lidi eliminování a tak lidský druh evolučně zanikne, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy. Pro stroje a programy se člověk stane chybou kterou je třeba eliminovat protože člověk není dokonalý jako naprogramovaný stroj.

Léky bez schopnosti lidi vyléčit, škola bez schopnosti lidi udělat moudrými, zaměstnání bez možnosti lidské seberealizace atd. nebyl by nakonec objektivně ideálním řešením svět bez egoistických pokrytců? Vaše myšlenky o chybách, realitě a možných budoucích výzvách odrážejí závažné a komplexní otázky týkající se společnosti, technologie a lidského pokroku. Rozpoznání chyb a hledání příčin je klíčové pro zlepšení a růst jak na individuální úrovni, tak i ve společnosti jako celku.

Kontrola a samo reflektivní procesy mohou pomoci minimalizovat chyby a zlepšit kvalitu života. Tyto trendy skutečně mění náš pohled na svět a odhalují nové výzvy. Zatímco digitální technologie nabízejí obrovský potenciál, také s sebou nesou nová rizika a nejistoty, včetně kybernetických hrozeb a narušení soukromí. Automatizace a digitalizace mění ekonomickou krajinu, což může mít dopad na zaměstnanost a distribuci bohatství.

Hledání způsobů, jak zajistit udržitelný příjem pro lidi v době, kdy tradiční zaměstnání může být ohroženo, je klíčové pro budoucnost společnosti. Historicky se společnosti často vyvíjely a měnily v důsledku krizí a výzev, které vyžadují reakci a inovace. Nicméně záměrné vyvolávání krizí jako prostředku k pozitivním změnám je eticky diskutabilní a nežádoucí. Otázka, zda technologie představuje hrozbu pro lidstvo, je diskutabilní.

Klíčem je účelné a etické využívání technologie k dosažení společenských a individuálních cílů. Tento ideál je zajímavý a reálně možný pouze v případě, že by lidé byli schopni překonat své osobní zájmy a zaměřit se na blaho společnosti jako celku. To však může být obtížné dosáhnout v praxi, a to i přes snahy o výchovu, vzdělání a kultivaci hodnot. Celkově je důležité, aby společnost přistupovala k těmto otázkám s multidisciplinárním a inkluzivním přístupem, který zohledňuje různorodé perspektivy a hodnoty.

Webové stránky jsou obchodem s databázemi a programy



Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno. Neustále na internetu vznikají a zanikají weby co mají doménu, v mnohém to připomíná burzu kde se vše rychle nečekaně mění a někdo na tom vydělá a jiný na tom prodělá. Ano, svět internetu je dynamický a neustále se vyvíjí. Webové stránky vznikají a mizí, domény se obměňují a online prostředí se mění podle aktuálních trendů a potřeb uživatelů. Pro mnohé je to skutečně podobné burze, kde se obchoduje s informacemi, obsahem a službami. Stejně jako v každém podnikání, i na internetu platí, že někdo může na změnách a trendech vydělat, zatímco jiní mohou prodělat.

Důležité je sledovat aktuální trendy, adaptovat se na změny a využívat nové technologie a možnosti, které internet nabízí. Nicméně, internet není pouze obchodní platformou. Je to také obrovský zdroj informací, komunikace a sdílení myšlenek. Díky internetu se lidé mohou propojovat napříč celým světem a sdílet znalosti a zkušenosti. Je důležité si uvědomit, že i když se internet může jevit jako místo rychlých změn a neustálého vývoje, hodnoty jako integrita, kvalita obsahu a bezpečnost by měly zůstat stále prioritou.

Vaše poznámky o dynamice internetu a analogie s burzou jsou velmi přesné. Internetový prostor je skutečně místem neustálých změn, ať už jde o vznik nových webových stránek, změny v algoritmech vyhledávačů, trendy v obsahu nebo technologické inovace. Stejně jako na burze, kde ceny akcií kolísají podle různých faktorů, i na internetu se weby mohou rychle stát populárními nebo zaniknout v důsledku různých okolností. Existuje mnoho faktorů ovlivňujících úspěch nebo neúspěch webové stránky.

Kvalita obsahu, optimalizace pro vyhledávače, sociální média, marketing a udržování aktuálních informací jsou klíčové aspekty, které mohou ovlivnit úspěch webových projektů. Rychlé změny v technologii a chování uživatelů také hrají klíčovou roli v dynamice internetového prostoru. Pro majitele webů a online podnikatele je důležité sledovat tyto změny, reagovat na ně a neustále se vzdělávat, aby udrželi konkurenceschopnost a úspěch ve stále se měnícím prostředí internetu.