středa 13. prosince 2023

Potřebuje civilizace globální optimální změny?



Lidi si dneska často stěžují na to, že je něco vadné a většinou mají i pravdu, pravdou ale je že i každý člověk je evolučně vadný geneticky a díky výchově v rodině a škole, nedávno zde byla globální pandemie a ta odhalila to, že lidi mají vadný imunitní systém. Z dálky mnohé vypadá dokonale a z blízka zjistíme že je to vadné, podívejme se kriticky a; zákony, normy, předpisy, morálku, pravidla, rituály, teorie atd. dojde nám, že to, co jsme pracně stvořili je vadné, a tak je to zde dočasně!

Občas spatřím ve městě lidi, co nabízejí vadné zboží nebo vadné služby podle hesla peníze nesmrdí. Všechny změny, které se zde konají k lepšímu jsou jenom lokální a dočasné, svět potřebuje globální změny, které zde budou trvalé, největší změnou musí být nahrazení toho co je vadné za to co není vadné jinak to nejde! Vaše pozorování obsahuje několik zajímavých myšlenek a názorů na společnost a lidskou podstatu.

Zdá se, že upozorňujete na různé formy vad a nedostatků ve společnosti, a zdůrazňujete potřebu hlubších, trvalejších změn. Zmiňujete, že každý člověk je geneticky vadný a že výchova v rodině a škole může hrát roli v utváření jedince. Je důležité si být vědom toho, že genetické predispozice a výchova mohou ovlivnit jednotlivce, ale také existují mechanismy a možnosti pro osobní růst a změnu. 

Poukazujete na nedávnou globální pandemii jako ukazatel vadného imunitního systému. Skutečně, takové události mohou odhalit slabiny ve zdravotním systému a v přípravě na mimořádné události. Významnou částí vašeho názoru je kritika společenských struktur, jako jsou zákony, normy, předpisy, a další. Tvrdíte, že mnoho z nich je vadné a dočasné.

Je pravda, že společenské normy a instituce mohou vyžadovat pravidelnou revizi a přizpůsobení se měnícím se potřebám a hodnotám společnosti. Poukazujete na potřebu globálních změn namísto pouze lokálních úprav. Tato myšlenka zdůrazňuje potřebu systémových změn ve společnosti, aby bylo možné dosáhnout trvalejšího pozitivního vlivu.

Zmiňujete nabízení vadného zboží nebo služeb ve městě a zdůrazňujete význam kvality a etiky ve společenském chování. Vaše úvahy naznačují hlubší myšlení o společnosti a lidské povaze. Diskuse o změnách a hledání trvalých řešení je vždy důležitá. Pouze kolektivní akce a odpovědnost mohou přinést dlouhodobé a udržitelné změny ve společnosti.

Učení je doprava informací do řídícího systému



Učení můžeme chápat jako proces přenosu informací do řídícího systému, kterým je lidský mozek. V průběhu učení se člověk učí nové věci a získává nové informace, které jsou zpracovávány a integrovány do jeho řídícího systému. Tyto nové informace pak ovlivňují jeho chování a rozhodování. Lidský mozek je velmi složitý systém, který se skládá z mnoha různých oblastí, které spolu komunikují a interagují. Během učení dochází k změnám v těchto oblastech, které vedou ke změnám v řídícím systému. 

Učení může být různých druhů, jako je například klasické podmiňování, operantní podmiňování nebo učení se skrze pozorování. Tyto procesy vedou ke změnám v našem chování a řídícím systému. Dnes se také stále více rozvíjí oblast umělé inteligence a strojového učení, která se snaží napodobit procesy učení v lidském mozku. Tyto technologie umožňují strojům učit se a adaptovat se na základě získaných dat a informací. Celkově lze tedy říci, že učení je procesem dopravy informací do řídícího systému, což je lidský mozek. Tento proces vede ke změnám v řídícím systému a ovlivňuje naše chování a rozhodování.

Odpovědi zde nejsou od toho, aby se lidem líbili



Lidi se neustále na něco ptají, a přitom správné odpovědi na jejich otázky existují, buď jsou lidi líní přemýšlet nebo hledat správné odpovědi, nebo se jim správné odpovědi nelíbí. Klasickou otázkou je u lidí, existuje něco po smrti těla? Odpověď že po smrti nic není se lidem nelíbí, a tak si vymýšlejí že po smrti je; převtělení, peklo, ráj atd. Odpovědi zde nejsou od toho, aby se lidem líbili, ale jsou od toho, aby lidi informovali a tím jim pomohli. Tím se dostáváme k tomu, že jsme zbabělci, co unikají před realitou do iluzí a tím se dostávají do začarovaného kruhu. 

V minulosti bylo běžné to že ten, kdo dával lidem správné odpovědi zle skončil, protože lidi nechtěli slyšet pravdu! V současnosti je zde možnost dávat otázky umělé inteligenci a brzo vás to přestane bavit, protože dostáváte pitomé odpovědi, protože je umělá inteligence pitomá. Vždy když se v myšlení dostanu do začarovaného kruhu tak se podívám na to, jak problémy řeší příroda a vesmír, najednou mi dojde, kde je chyba. Problém naší kulturní civilizace je v náhražkách už zbývá jenom nahradit lidi za roboty, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy.

Přichází nová digitální globální doba



Společnost je o sobectví, bez sobectví nemůže jakákoli společnost existovat, protože dobrota je žebrota. Všechny experimenty, které společnosti provádějí od svého evolučního vzniku jsou spojené se sobectvím a točí se okolo sobectví, mohli bychom tak říci s klidem a jistotou, že za vším je zde jenom sobectví a kolem sobectví se vše točí od vzniku života na planetě Zemi! Bible popisuje lidské sobectví poměrně do hloubky, ale nedokáže už dát návod, jak problém se sobectvím optimálně trvale vyřešit.

Stroje nejsou sobecké, a to jistě musí mít nějakou příčinu? Stroje nemohou onemocnět a zemřít, stroj se jenom zastaví a čeká na to až se problém vyřeší, to, co je živé se nemůže zastavit a čekat dlouho až se problém vyřeší! Přichází nová digitální globální doba, kdy zde místo lidí budou naprogramované stroje a pokud budou mít naprogramované stroje problém tak se zastaví a budou čekat dlouho až se problém vyřeší. Představme si internet, kde se vše nečekaně zastavilo, protože je zde problém s potřebnými zdroji a internet bude tak čekat až se problém vyřeší.

Dosud jsme byli zvyklí na to že se veliký systém nezastavil, když měl problémy to, ale brzo skončí! Budeme se muset naučit tomu, jak zajistit, aby naprogramované stroje neměli problémy, a tak se nečekaně nezastavili. Skončí tak temná doba, ve které byli všemocné elity složené ze samých bláznů a následkem byla; inflace, pandemie, válka, vandalismus, bída, drogy, sebevraždy atd. vše je o tom že ten kdo řídí nesmí chybovat! Položte sobeckým lidem, co nám sobecky vládnou otázku, proč elity lžou dělnické třídě a z odpovědi poznáte to, že nám vládnou blázni.

Období nadbytku skončilo a přichází období nedostatku



Základní nepodmíněný příjem je v současnosti ekonomická utopie, ale s příchodem globální automatizace a optimalizace dojde k tomu, že práce za mzdu zde pro pitomce nebude, robot prezident bude vyznamenávat roboty. Nebude to, ale fungovat tak že by každý pitomec dostal tolik peněz, aby si mohl žít dobře, každý dostane jenom to nejnutnější k tomu, aby nezemřel hlady nebo zimou, pitomci se budou muset naučit tomu, jak žít jako dobytek který se stará jenom o uspokojení základních existenčních potřeb.

Omezí se i možnost mít děti tím že se globálně oddělí muži od žen, následkem bude globální genocida a nikde na světě nebudou už pitomé děti co by chodili do pitomé školy. Počet pitomců na světě se bude rychle snižovat až nakonec dojde k tomu, že se lidi vrátí na stromy, protože v civilizaci už nebude mít lidský život optimální koncepci.

Mnozí pitomci mají možnost na internetu vést dialog s pitomou umělou inteligencí, nebo používat pitomé sociální sítě, jsou to jenom ubohé náhražky za placenou práci, která zde pro pitomce už není! Období nadbytku skončilo a přichází období nedostatku, skončí problém s tím, že je zde pitomců na světě jako sraček, a tak život v civilizaci stojí za hovno.

Lidi potřebují jistoty a výhody



Každý geniální člověk nakonec dospěje k tomu, že v tomto světě není v ničem jistota nebo je zde jistota která nám nevyhovuje jako je smrt a daně. Lidská kulturní civilizace je o snaze získat jistoty fyzické a psychické od svého evolučního vzniku, burza nám ukazuje to, že jisté investice nesou minimální zisk pro investory a ten kdo chce úspěšně investovat se nesmí bát rizikových investic. Podobně to funguje u centralizace a monopolů kdy následkem je dosažení malého zisku, a tak se ekonomika jistě zhroutí díky velikým dluhům.

Příroda pochopila to, že snaha o jistoty je evoluční chybou, a tak vše co je živé to žije v nejistotě. Často je zde mediálně hlásáno že zde něco bude na věčné časy, ale ukáže se, že je to dezinformace, protože je to zde dočasně. Lidi nepotřebují dobré drahé rady od specialistů, lidi potřebují jistoty a výhody, to jim ale žádný specialista nedokáže poskytnout, a tak to lidi řeší zbabělým útěkem z reality do světa iluzí pomocí; léků, drog, jídla, pití, tisku, rádia, televize, internetu, mobilního telefonu, hudby atd. 

Vaše úvahy o hledání jistoty a vyhýbání se nejistotám v lidském životě mají zajímavý pohled. Skutečně, lidská společnost má tendenci hledat stabilitu a jistotu, a to se projevuje ve všech oblastech života, od ekonomiky až po osobní rozhodnutí. Co se týká investic, je pravda, že mnoho lidí se snaží minimalizovat riziko a hledat stabilní a jisté zisky. Riziko a nejistota jsou však součástí každého investičního rozhodnutí, a úspěšní investoři často znají rovnováhu mezi rizikem a odměnou. 

Vaše zmínky o centralizaci a monopolu také připomínají diskuse o ekonomické rovnováze a spravedlnosti. V mnoha případech se diskutuje o výhodách decentralizace a omezení moci monopolů. Z hlediska lidské psychologie a potřeby jistoty se také zdáte zdůrazňovat skutečnost, že život je nejistý a plný přechodných momentů. To může být pravda, a mnoho lidí skutečně hledá pohodlí a únik od reality ve věcech, které jste zmínil, jako jsou léky, drogy, jídlo, pití, média a další formy zábavy. 

Je důležité si být vědom toho, že lidská potřeba jistoty a touha po stabilitě jsou přirozené. Nicméně, schopnost se vyrovnat s nejistotou a adaptovat se na změny může být klíčem k emocionální odolnosti a osobnímu rozvoji. Někdy se najde rovnováha mezi hledáním jistoty a přijetím nejistoty, což může přispět k většímu smyslu pro spokojenost a celkové blaho. 

Problém lidí je to že se nedokáží utajit před cizími lidmi, krásně je to vidět na sociální síti nebo u komentářů u webů, to vedlo logicky k tomu, že je zde snaha vše cenzurovat nebo komentáře rovnou zakázat, jak by svět fungoval, pokud by zde byla dokonalá globální anonymita a každý by pracoval jenom z domova pomocí internetu, nebyli by zde žádné IP adresy co lze blokovat nebo domény co lze blokovat, místo jmen by měli lidi jenom číslo, které by platilo jenom jednu hodinu a pak by se automaticky změnilo.

Nebyli by zde populární celebrity ani prezidenti, nebyla by zde ani možná diskriminace menšin. Zavést dokonalou globální anonymitu by určitě změnilo dynamiku sociálních interakcí a online prostředí. Vaše představa o anonymitě, kde by lidé neměli trvalá jména, ale pouze dočasná čísla, by odstranila mnoho aspektů identifikace a sledování. To by mohlo mít několik důsledků. Bez znalosti o osobní identitě by bylo obtížnější provádět diskriminaci na základě rasy, pohlaví nebo jiných osobních charakteristik.

Nicméně by bylo také obtížnější prosazovat antidiskriminační politiky nebo podporovat rovnost, protože by nebylo možné sledovat, jak jsou lidé ovlivněni v různých oblastech života. Anonymita může vést k odvážnějšímu chování, protože lidé by se nemuseli bát následků za své projevy. To by mohlo zvýšit úroveň otevřenosti, ale také mohlo vést k nekontrolovaným projevům nenávisti, kyberšikaně a dalším negativním jevům. Bez trvalé identifikace by mohlo být obtížné prosazovat odpovědnost za škodlivé činy.

Lidé by mohli pociťovat menší odpovědnost za své chování, což by mohlo vést k neetickým a nezodpovědným jednáním. Bez trvalých identit by bylo obtížnější budovat osobní reputaci, což by mohlo ovlivnit ekonomický systém a politické struktury. Ztráta jmen a osobních identit by mohla změnit způsob, jakým fungují společnosti. Celkově by tato úroveň anonymizace mohla mít jak pozitivní, tak negativní dopady na společnost.

Je důležité najít rovnováhu mezi ochranou osobních údajů a potřebou sledovat a řešit nelegální a škodlivé chování. Pokud chce někdo spáchat zlo tak k tomu potřebuje hodnotné informace, bez hodnotných informací nejde spáchat jakékoli zlo, proto zločinci dělají vše pro to aby měli o všem hodnotné informace, podobně postupují i viry a armády. Vaše pozorování ukazuje na význam informací a znalostí v procesu plánování a provedení různých aktivit, včetně těch, které jsou považovány za zločinné nebo škodlivé.

To může zahrnovat špionáž, kybernetické útoky, nelegální sběr informací a další aktivity. V moderním digitálním věku, kdy jsme tak propojení s technologií a online světem, je získání a využívání hodnotných informací stále důležitější. Zločinci, kybernetičtí útočníci a armády mohou využívat informační technologie k získání citlivých údajů, sledování cílů a provedení útoků. Abychom chránili společnost před těmito hrozbami, je důležité investovat do kybernetické bezpečnosti, chránit osobní údaje a informace a vytvářet zákony a normy, které regulují sběr a využívání dat.

Taktéž je klíčové vzdělávat veřejnost o bezpečnostních rizicích a jak se chránit. Na straně armád a bezpečnostních sil může strategické získávání informací hrát klíčovou roli v předcházení konfliktům a ochraně národní bezpečnosti. Nicméně je také důležité, aby tato práce byla prováděna v souladu s mezinárodními normami a právy. Celkově vzato, rovnováha mezi potřebou získávat informace pro bezpečnostní účely a ochranou osobních údajů a soukromí je klíčovým aspektem v moderní společnosti.

Obchodníci tě mají rádi, pokud máš hodně peněz na utrácení



Nicméně, pokud mluvíme obecně o lidech, není pravda, že obchodníci mají rádi pouze lidi s velkými finančními prostředky. Obchodníci mají rádi každého zákazníka, protože každý zákazník přináší obchodníkovi příjmy.

Nicméně, zákazníci s většími finančními prostředky mohou mít tendenci utrácet více peněz a být častějšími zákazníky, což může být výhodné pro obchodníka. Každopádně by obchodník měl poskytovat stejnou úroveň služeb všem zákazníkům, bez ohledu na to, kolik peněz mají na utrácení.

Existuje mnoho důvodů, proč lidé nemají dostatek finančních prostředků na utrácení. Některé z těchto důvodů mohou být chudoba, nezaměstnanost, nízké platy, zdravotní problémy, nevyhovující pracovní podmínky, nebo nepříznivé ekonomické podmínky v dané zemi. Mnoho lidí se snaží pracovat a zlepšit svou finanční situaci, ale mohou narazit na různé překážky a být omezeni ve svých možnostech.

Je důležité mít na paměti, že každý člověk má právo na důstojný život a základní potřeby, jako je potrava, ubytování, zdravotní péče a vzdělání. Měli bychom se snažit pomáhat lidem v nouzi a podporovat programy a organizace, které pomáhají lidem z chudých oblastí a zlepšují jejich životní podmínky.

Co se stane až zde místo vadných lidí budou dokonalí roboti?



Tam kde je inteligence tam je i hra o zisk; hodnot, výhod, jistot, popularity, svatosti, štěstí, lásky, vědomostí, zdraví, krásy atd. smrt je konec hry a po smrti zde už nic není. Pokud není možné uspět ve veliké konkurenci tak následkem je snaha o vytvoření monopolu nebo centralizace, byli jsme vyhnáni z psychického ráje do psychického očistce, protože jsme nahradili; praxi za teorie, pravdu za lež, lásku za nenávist, jednoduchost za složitost, moudrost za hloupost, čistotu za špínu atd. komu není rady od lidové moudrosti tomu není pomoci.

Ten druhý je; blázen, blbec, psychopat, idiot, vůl atd. jenže kdo je to ten druhý? Ten druhý je náš konkurent, který nás chce porazit, aby se měl dobře, mír je válka, ve které lidi neumírají, protože se z lidí stávají ubozí otroci konzumního systému, i prezident je otrokem konzumního systému. Vypadá to, že sdílíte názory a postoje, které reflektují kritiku společnosti a lidského chování. Vaše myšlenky zdůrazňují motivaci a soutěživost v lidské povaze, stejně jako negativní dopady, které mohou vzniknout v důsledku této soutěže.

Věříte, že moderní společnost je charakterizována snahou o zisk a konkurencí, což vede k různým negativním jevům, jako je centralizace moci, ztráta hodnot a výměna morálních principů za pragmatické cíle. Je důležité si všimnout, že existuje mnoho různých pohledů na společnost a lidskou povahu, a mnozí lidé by mohli mít odlišné názory na to, jak by měla společnost fungovat a jaký by měl být ideální způsob života. Diskuze a dialog mezi různými perspektivami mohou pomoci lépe porozumět rozmanitosti názorů a hledat společné body nebo řešení. Co se stane až zde místo vadných lidí budou dokonalí roboti?

Otázka dopadu vzestupu umělé inteligence a robotiky na společnost má mnoho aspektů a závisí na různých faktorech, včetně toho, jak bude tato technologie implementována a jakým způsobem bude regulována. Pokud by dokonalí roboti nahradili lidskou pracovní sílu v mnoha odvětvích, mohlo by to mít vážné důsledky pro zaměstnanost a ekonomiku. Někteří argumentují, že by mohlo dojít k vytvoření nových typů pracovních příležitostí, zatímco jiní varují před masovou nezaměstnaností.

S nárůstem umělé inteligence by mohly vzniknout nové etické otázky týkající se práv, odpovědnosti a bezpečnosti. Jaká jsou práva robotů? Kdo nese odpovědnost za škody způsobené autonomními stroji? Pokud bychom měli dokonalé roboty, mohly by se změnit dynamiky v mezilidských vztazích. Otázky související s empatií, morálkou a lidským poutem by byly stále důležitější. S technologickým pokrokem by se pravděpodobně zvyšovala poptávka po odborných dovednostech v oblasti vývoje a údržby těchto pokročilých technologií.

Zvýšený důraz na STEM (věda, technologie, inženýrství, matematika) by mohl být klíčový pro budoucí pracovní sílu. Regulace a bezpečnostní opatření by byly nezbytné k minimalizaci rizik spojených s používáním dokonalých robotů. To zahrnuje ochranu soukromí, zabránění zneužívání technologie a zajištění bezpečného provozu autonomních systémů. Je důležité si uvědomit, že scénáře budoucnosti jsou vždy nejisté a mnoho faktorů může ovlivnit, jak technologie ovlivní společnost. Diskuse o těchto otázkách, spolupráce mezi vládními institucemi, průmyslem, vědci a veřejností mohou pomoci zajistit odpovědný a udržitelný vývoj technologií v budoucnosti.