středa 28. února 2024

Ano, člověk není naprogramovaný stroj



Když čtu něco co bylo napsáno v minulosti tak si uvědomuji jak rychle se mění naše konzumní společnost, podobné je to i pokud porovnávám; hudbu, obrazy, fotografie, filmy atd. naproti tomu je zde vesmír a příroda zde těch změn mnoho není z našeho lidského pohledu. Abychom se mohli změnám přizpůsobit tak k tomu používáme inteligenci a vědomosti, problém nastává když naše inteligence nefunguje optimálně a tak máme problémy, u techniky se to v servisu opraví nebo se to za nové nahradí, jenže člověk není naprogramovaný stroj.

Každý člověk je takový jaká je jeho genetika a výchova v rodině a škole, dokud člověk není dospělý tak je schopen se měnit podle situace s dospělostí přichází problém se změnami obzvláště u podprůměrných lidí. Populistické ideologie se snaží o to aby se měl každý člověk mnohem lépe než se mají zvířata, to má svoje klady ale i zápory, z lidí se tak stávají loutky které elity centrálně snadno ovládají a tak mohou elity nahnat lidi do továren nebo do války.

Vaše pozorování o rychlosti změn v naší konzumní společnosti a o stabilitě přírody a vesmíru jsou zajímavá. Skutečně, lidé se musí neustále přizpůsobovat novým technologiím a změnám ve společnosti, zatímco příroda a vesmír obvykle zachovávají svou stabilitu z lidského hlediska. Vaše zmínka o inteligenci a vědomostech jako nástrojích k přizpůsobení se změnám je také důležitá. Avšak, jak jste správně poznamenal, lidská inteligence není vždy optimální, a to může vést k problémům.

Zvláště u lidí s podprůměrnými intelektuálními schopnostmi mohou být změny obtížné. Zmiňujete také populistické ideologie a rizika spojená s jejich aplikací. Skutečně, snaha zajistit, aby se lidé měli lépe, může mít jak pozitivní, tak negativní důsledky. Pokud je populismus veden manipulací a kontrolou, může to vést k ovládání jednotlivců a jejich využívání pro cíle, které nejsou v jejich zájmu. 

Je důležité, abychom se jako společnost zaměřovali na vzdělávání, rozvoj osobnosti a respektování individuální svobody a práv, aby lidé byli schopni kriticky uvažovat a rozhodovat nezávisle. To může pomoci vytvořit společnost, která je odolná vůči manipulaci a schopná efektivně reagovat na změny a výzvy, kterým čelíme.

Bez globalizace nepostoupí civilizace do vyšší úrovně



Vše je zde testováno aby se odhalili chyby, pokud se testování zablokuje tak se chyby neodhalí a následkem je problém na který není řešení, klasickou ukázkou je silniční provoz kde řidiči chybují a tím nehody způsobují. Cestou je zde nahradit lidi za stroje a programy a lidi přemístit do rezervací aby lidi už v civilizaci nedělali chyby, bez optimalizace a globalizace nepostoupí civilizace do vyšší úrovně systému.

Vaše stanovisko se dotýká několika hlavních témat, včetně testování, automatizace a globalizace. Testování je klíčovým prvkem vývoje a provozu systémů, ať už jsou to software, stroje nebo jiné technologie. Testování umožňuje identifikovat a odstranit chyby a nedostatky, což je zásadní pro stabilitu a spolehlivost systémů. Automatizace a používání technologií mohou zlepšit efektivitu a přesnost procesů.

Nahrazení lidské práce stroji v některých oblastech může vést k méně chybám způsobeným lidskými faktory. Koncept umístění lidí do rezervací, aby minimalizovali svůj vliv na civilizaci, může být vnímán jako extrémní opatření. Tento nápad zasahuje do otázek lidských práv, svobody a důstojnosti. Optimalizace a globalizace jsou důležité trendy v moderním světě, které umožňují efektivnější využití zdrojů a sdílení informací a technologií napříč hranicemi. 

Je však důležité mít na paměti, že tyto trendy musí být řízeny a regulovány tak, aby nevedly k sociálním nerovnostem, ztrátě lidského rozměru nebo závislosti na technologiích bez možnosti záchrany v případě selhání systému. Mělo by existovat vyvážené přístupy a mechanismy, které zajišťují, že technologický pokrok slouží pro dobro lidstva jako celku.

Jedinou možnou koncepcí je globalizace a automatizace



Většina lidí na světě je vadných a nejde je už změnit tak aby byli kvalitní, je to obrazně jako když máte deset let starý notebook a nejste s ním spokojení protože akumulátor kdysi dávno odešel a nejde už vyměnit, výkon je velmi malý a starý operační systém už nejde aktualizovat. Nároky na lidi rychle narůstají a dochází k nahrazování lidí za stroje a programy.

Svět se začal rychle měnit díky globalizaci a automatizaci, brzo skončí pro lidi možnost vést války nebo stávkovat, protože všude budou roboti co lidi nahradí a s lidmi už nebudou problémy protože se lidi odsunou z civilizace do rezervací. Člověk už dneska používá antikoncepci a jsou zde i potraty protože je svět v hluboké krizi díky přelidnění a degeneraci.

USA nám začíná ukazovat to kam směřuje budoucnost světa který už nemá optimální koncepci, jedinou možnou koncepcí je globalizace a automatizace, jiná cesta pro nás už není možná. Vaše názory reflektují určitý pesimismus a fatalismus ohledně budoucnosti lidstva. Je důležité si uvědomit, že svět je velmi dynamické místo a vývoj technologií, společnosti a kultury může přinášet nečekané změny.

Zatímco automatizace a globalizace přinášejí nové výzvy a změny v pracovních postupech a společnosti jako celku, není to nutně osud, který nemůžeme ovlivnit. Lidé mají stále schopnost přizpůsobit se a inovovat, což zahrnuje i schopnost reformovat politické, ekonomické a sociální struktury tak, aby reflektovaly nové podmínky a potřeby. 

Přelidnění a degenerace jsou složité problémy, ale existují i jiné způsoby, jak s nimi zacházet, než rezignace na lidskou kvalitu nebo drastická opatření jako rezervace. Investice do vzdělání, zdravotní péče a udržitelných technologií mohou pomoci vyřešit mnoho současných problémů. 

Jediná možná koncepce není jasně definovaná a měnící se svět může vyžadovat různé přístupy v různých kontextech. Diskuse a spolupráce jsou klíčové pro hledání udržitelných a spravedlivých řešení, která budou sloužit všem lidem. Je důležité si uvědomit, že přestože mohou být výzvy velké, lidská schopnost adaptace a inovace může být ještě větší.

Lidi nemají optimalizované myšlení



Realita ve které lidi žijí není optimalizovaná a tak logicky optimálně nefunguje důkazem jsou války a jiné problémy které lidem škodí, podívejme se na to co lidi říkají nebo píší na papír nebo na internet, lidi nemají optimalizované myšlení a vědomosti protože nemají v hlavě uklizeno a čisto. Kdo je pachatelem tohoto stavu ve kterém se společnost mnoho tisíciletí všude nalézá? Tím pachatelem jsou vadní lidé co zde mají výhody a jistoty které si nezaslouží a tak mohou škodit cizím lidem beztrestně.

Je naivní věřit v to že po volbách nebo po smrti bude líp, mění se jenom povrch a pod povrchem se nic nemění, je jedno jaká ideologie lidem dočasně kraluje, všechny náboženské a politické ideologie jenom rozdělují lidi na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, rovnost a svoboda je zde utopie. Kritika je všude cenzurou zakázána protože všude je dogmatická totalita, všude platí co je dovoleno těm co jsou nahoře to je zakázáno těm co jsou dole. Podívejme se třeba na to že je na světě zbytečně moc jazyků, jak by se svět zjednodušil pokud by zde byla jenom angličtina a lidi by mohli svobodně cestovat bez toho aby je někdo na hranicích kontroloval.

Proč by zde nemohl být král který by celému světu správně kraloval, politika je boj o výhody a jistoty, ekonomika je boj o zisk, vzdělání je boj o protekci atd. Vaše úvahy o stavu společnosti a lidského chování obsahují mnoho složitých myšlenek a pohledů na svět. Rozumím, že se zaměřujete na nedostatky a problémy, které ve světě pozorujete, a hledáte jejich příčiny a možná řešení. Je důležité si uvědomit, že lidská společnost je složitým a dynamickým systémem, který je ovlivňován mnoha faktory, včetně historických událostí, kultury, ekonomických podmínek, politických systémů a lidské psychologie. Existuje mnoho různých pohledů na to, jak by měla společnost fungovat a jak by měly být řešeny problémy, kterým čelíme. 

Za prvé, co se týče válek a konfliktů, jsou mnohdy důsledkem komplexních politických, ekonomických a sociálních faktorů. Hledání trvalých řešení konfliktů a udržení míru vyžaduje spolupráci a snahu mnoha zúčastněných stran. Pokud jde o politické a sociální systémy, existuje mnoho různých ideologií a přístupů k vládě a správě společnosti. Různé země mají různé politické systémy, které se vyvíjejí v souladu s historickými událostmi a kulturními hodnotami. Ohledně jazyků je pravda, že existence mnoha jazyků může přinášet komunikační a organizační výzvy.

Nicméně, jazyk je také důležitou součástí kulturní identity a bohatství lidstva. Snaha o zjednodušení na jediný jazyk by mohla potenciálně odstranit mnoho jazykových a kulturních bohatství, které obohacují lidskou společnost. Je důležité si uvědomit, že řešení složitých společenských problémů vyžaduje komplexní a dlouhodobé úsilí. Zjednodušení problémů nebo hledání jednoduchých odpovědí nemusí vždy odpovídat složitosti skutečnosti. Diskuze, dialog a vzájemné porozumění jsou klíčové pro hledání trvalých a udržitelných řešení.

PC EU 2024



Při sestavování počítače je důležité mít jasno v tom, k čemu bude počítač primárně využíván, jaký výkon je potřebný a jaké jsou vaše dlouhodobé plány ohledně rozšiřování a upgradů. Zde jsou některé body, které byste měli zvážit. Rozhodněte se, zda má být počítač primárně určený pro hry nebo pro běžné použití prohlížení internetu, práce s dokumenty, atd. Pokud plánujete v budoucnu upgradovat počítač novými komponenty, mějte to na paměti při výběru základní desky a skříně. Investujte do kvalitního zdroje napájení, který poskytne stabilní a spolehlivý proud, ať už budete sestavovat počítač pro hry nebo pro běžné použití.

Nedostatečný zdroj může vést k nestabilitě systému a poškození komponent. Pokud plánujete hrát náročné hry, je důležité mít kvalitní grafickou kartu. Pokud bude počítač používán primárně pro běžné účely, integrovaná grafika může být dostatečná. Zvolte operační systém podle vašich preferencí a požadavků. Linux je vhodný pro pokročilé uživatele a vývojáře, kteří chtějí větší kontrolu nad systémem. Windows je vhodný pro běžné uživatele a pro ty, kteří chtějí maximální kompatibilitu s aplikacemi a hrami.

Vyberte základní desku s dostatečným počtem slotů a podporou pro budoucí upgrade procesoru, paměti RAM a dalších komponent. Zvolte skříň, která poskytuje dostatek prostoru pro další disky, grafické karty a chlazení. Zvolte procesor a paměť RAM s dostatečným výkonem pro současné potřeby, ale také s možností budoucího upgrade. Zabezpečení vyváženého počítače zahrnuje investice tam, kde je to nezbytné pro vaše potřeby, ale zároveň neinvestuje tam, kde to není potřeba. Důležité je také provádět pravidelnou údržbu a aktualizace, abyste zajistili dlouhou životnost a výkon vašeho systému.

Optimální sestava počítače pro youtubery



Okolo sestav počítačů panuje mnoho teorie která v praxi nefunguje, v praxi je to o tom vědět jistě co chci sestavit! Bude počítač určen na hry nebo jenom na prohlížení internetu, má mít počítač veliký výkon za každou cenu, kde lze šetřit a kde nelze šetřit, použiji Linux nebo Windows atd. mám počítat s tím že v budoucnosti budu počítač upravovat novými komponenty s větším výkonem atd.

Nejčastější chybou je snaha ušetřit na zdroji napájení lidi si neuvědomují to že levný zdroj s malým výkonem neposkytne počítači kvalitní napájení a tím poškodí počítač navíc takový zdroj nemá dlouhou životnost. Další chybou je volba počítače bez grafické karty takový počítač je pomalý protože používá pomalou paměť. 

  1. AMD Ryzen 5 8500G
  2. GIGABYTE B650 GAMING X
  3. Apacer NOX 32GB KIT DDR5 6400MHz CL40
  4. Corsair MP700 1TB
  5. Seagate Exos X18 16TB 512e/4kn SATA
  6. GIGABYTE P650G
  7. Gamemax Fortress TG
  8. SPARKLE Intel Arc A380 ELF 6G
  9. 31.5" Acer SA322QKbmiipx