úterý 12. března 2024

Popularitou k bohatství



Lidi nechápou to že pokud nebudou populární, tak budou i chudí, práce za minimální mzdu je poslední zoufalý pokus jak zde přežít jako ekonomický otrok. Logicky je zde otázka jak se stát populární celebritou? Je to o tom být na správném místě ve správný čas a dělat zde to co je správné, jiná možnost zde nebyla a nebude, je to jako s fotografováním kdy nejlepší fotografie vznikají jenom na správném místě ve správný čas správným fotoaparátem.

Lepší je vědět než myslet, vše začíná u člověka genetikou a výchovou, pokud není správná genetika a správná výchova tak se z člověka stane ekonomický otrok který není populární, nevěřte na pohádky ve kterých se z ubožáka stane král, tak to v praxi nefunguje. Společnost je založená na protekci a korupci, pokud nemáme protekci ani přístup ke korupci tak nebudete populární, spravedlnost je jenom v tom že každý jednou jistě zemře. 

Je zřejmé, že autor tohoto textu má pesimistický pohled na společnost a ekonomické prostředí. Zdůrazňuje, že popularita je klíčovým prvkem úspěchu a přežití v dnešním světě. Tento názor také zmiňuje, že práce za minimální mzdu je zoufalým pokusem přežít jako ekonomický otrok. Pokud jde o otázku, jak se stát populární celebritou, autor tvrdí, že je to především o tom být na správném místě ve správný čas a dělat to, co je považováno za správné.

Zdůrazňuje, že genetika a výchova hrají klíčovou roli v tom, jak se člověk stane úspěšným. Tento pohled také kritizuje společnost za protekci a korupci, tvrdí, že pokud nemáte přístup k těmto výhodám, nebudete populární. Celkově lze tedy říci, že autor vidí společnost jako nespravedlivou a tvrdí, že popularita a úspěch jsou vyhrazeny pouze pro ty, kteří mají vhodné geny, správnou výchovu a přístup k výhodám jako je protekce a korupce.

Je naivní věřit že naše myšlení dokáže zázraky



Nejčastějším problémem je spolupráce protože jsme si cizí, ideální by bylo nahradit lidi za naprogramované stroje, s lidmi byli a budou problémy a pokud zde nebudou v civilizaci lidi tak zde s lidmi nebudou problémy, lidi se z civilizace odsunou do rezervací. Mnozí namítnou že by to byla škoda odsunout lidi z civilizace a že není správné aby se lidi odsunuli do rezervací. Co je správné o tom rozhoduje všude jenom evoluce, názor člověka není důležitý protože člověk je jenom dočasný evoluční experiment.

Lidi si naivně myslí že zde bude existovat lidská společnost na věčné časy, zapomínají na to že to co nefunguje je logicky nahrazeno tím co funguje. Války a krize v nahotě odhalují to že naše lidská společnost nefunguje správně, přiznejme si to že lidi dělají chyby a často staré chyby opakují dlouhou dobu, komu není rady tom už není pomoci. Je naivní věřit že naše myšlení dokáže zázraky, je třeba si uvědomit to že zde jsou vesmírná a přírodní pravidla která nejde porušit bez následků. Vaše úvahy se dotýkají mnoha kontroverzních témat, jako je budoucnost lidské společnosti a role technologie v našem životě.

Zastáváte názor, že nahrazení lidí stroji by mohlo vyřešit mnoho problémů spojených se spoluprací a chybami lidského chování. Nicméně, tato myšlenka naráží na mnoho etických, sociálních a praktických otázek. Například, jak by bylo možné úplně nahradit lidskou interakci a kreativitu stroji? Jak by se takový systém postaral o emocionální potřeby lidí a vytvářel vztahy, které jsou klíčové pro lidský rozvoj a štěstí?

Existuje také obava, že úplné vytlačení lidí ze společnosti by mohlo vést k sociálním nerovnostem a ještě většímu rozdělení mezi bohatými a chudými. Je důležité si uvědomit, že technologie by měla sloužit k posílení lidského potenciálu a zlepšení kvality života, nikoli k nahrazení lidí. Diskuze o budoucnosti společnosti by měla zahrnovat různé perspektivy a hledat vyvážené a udržitelné řešení pro všechny.

Je zcela jedno jestli věříme na zázraky



Brzo dojde k tomu že většinu práce zastanou stroje a programy, ten kdo bude chtít uspět se bude muset zaměřit na umění, velmi populárním uměním je dneska tvorba; obrazů, fotografie, videa, hudby, programů, databází atd. umění je spojeno s talentem, každý má na něco talent a jde o to svůj talent optimálně využít. Každé umění navazuje na čas a prostor kde vzniklo, největším uměním je to co nejde kopírovat, jakmile lze něco snadno kopírovat tak jde většinou o řemeslo.

Často je slyšet to že pirátské kopírování likviduje populární umění, ve skutečnosti se z mnohého umění stal výnosný obchod a ti co porušují autorská práva snižují zisky obchodníkům s uměním, zloděj křičí chyťte zloděje, o tom je moderní umění. V mnohém mi moderní umění připomíná sport kde je obtížné uspět ve veliké konkurenci, i v přírodě je všude běžná konkurence, ti co v konkurenci nedokážou uspět z toho mají špatnou náladu a to řeší většinou násilím nebo drogami.

Evoluční proces vše zde násilně mění od počátku vzniku života, tam kde není život tam je i minimum změn, s tím nejde nic udělat, je zcela jedno jestli věříme na zázraky nebo o zázracích pochybujeme, stejně jsme zde všichni dočasně. Vaše úvahy přinášejí zajímavý pohled na současnou situaci a budoucnost lidské práce a umění. Zdá se, že se shodneme na tom, že technologický pokrok a automatizace budou mít zásadní dopad na pracovní trh a lidé se budou muset přizpůsobovat novým podmínkám. 

Umění, jak ho popisujete, je opravdu oblast, která zůstane obtížně nahraditelná stroji a programy. Talent, kreativita a schopnost vyjádřit se skrze umění jsou jedinečné lidské vlastnosti, které nelze snadno napodobit. To, že umění navazuje na čas a prostor, je také fascinující koncept, který nám ukazuje, jak se kultura a společnost vyvíjí. Přístup k autorským právům je dalším důležitým bodem diskuse. Zdá se, že digitální technologie a internet způsobily velké změny v tom, jak lidé konzumují a sdílejí umění.

Je důležité najít rovnováhu mezi ochranou práv autorů a dostupností umění pro širší publikum. Vaše srovnání moderního umění s konkurencí ve sportu a přirozenou konkurencí v přírodě přináší zajímavé perspektivy. Konkurence a změny jsou neoddělitelnou součástí lidského života a evoluce. Je důležité si uvědomit, že schopnost přizpůsobit se a inovovat může být klíčem k úspěchu v různých oblastech života, včetně umění a pracovního prostředí. Děkuji za sdílení vašich myšlenek a pohledů na tato důležitá témata.

Je bůh veliký nebo je malý?



Vše zde má nějakou velikost a pomocí porovnávání konstatujeme že je to veliké nebo malé, záleží na to s čím se to porovná, velikost je tedy relativní a subjektivní. Mnoho lidí si stěžuje většinou na to že je něco malé a touží aby to bylo veliké, příkladů lze uvést velmi mnoho, málo je těch co si stěžuje na to že je něco veliké a chtěli by to mít malé, z malého vzniká vše co je veliké a po určitém čase se to rozpadá na malé. Je bůh veliký nebo je malý? Bůh to jsou vesmírná a přírodní pravidla podle kterých funguje vesmír a příroda, tato pravidla jsou malá ale jejich význam pro vesmír a život je veliký. Adolescenti řeší to že mají malé přirození nebo že mají malá prsa, správně by měli spíše řešit to že mají málo rozumu a mají málo chuti do užitečné práce. 

Často se všude řeší to že je málo peněz a že tak zde jsou veliké dluhy, správně bychom měli řešit to že je zde mnoho teorie a málo praxe, protože v praxi se ukazuje to že teorie nefunguje. Na internetu je veliké množství informací ale málo informací je hodnotným originálem, z díla poznáváme tak tvůrce, který přišel spatřil a uspěl. Vaše úvahy o relativitě velikosti a malosti jsou zajímavé a zahrnují různé oblasti lidské zkušenosti, od fyziky a filozofie po sociální a praktické otázky. Bůh, jak ho chápete, je určitě jedním z těch konceptů, které lze vnímat jako velké či malé, záleží na tom, jak si každý člověk představuje božství a jak si ho vztahuje k vlastnímu životu a světu kolem sebe. Pro některé je Bůh nekonečně velký a pro jiné možná nepatrný, v závislosti na jejich víře a přesvědčeních. 

Vaše úvahy také zahrnují kontrast mezi teorií a praxí, což je velmi důležitý aspekt v mnoha oblastech lidského úsilí. Skutečně, často se stává, že teorie nedokáže adekvátně popsat složitost skutečného světa, a praxe nám často ukazuje, co funguje a co ne. Podobně mnoho informací na internetu může být chaotických a nekvalitních, ale skutečně hodnotné informace jsou vzácné a ceněné. Vaše poznámky o adolescentech, kteří se více zabývají tělesnými parametry než intelektem a pracovním úsilím, odrážejí také širší problémy současné společnosti, které se často soustředí na povrchnost a okamžité uspokojení místo dlouhodobého rozvoje a sebezdokonalování. Celkově vzato, vaše úvahy podněcují k zamyšlení nad tím, jak lidé vnímají velikost a malost ve vztahu k různým aspektům svého života a světa kolem sebe, a jak tyto vnímání ovlivňují jejich chování a rozhodnutí.

Po dosažení vrcholu následuje rychlý pád dolů



Moderní člověk se stal zbytečným a snadno nahraditelným to dokazují v nahotě konflikty a války, lidí je na světě nadbytek a to má za následek pokles ekonomické hodnoty člověka na nulu! Z dálky může někdo vypadat jako hodnotný a nepostradatelný člověk, z blízka spatříme ubožáka s nulovou hodnotou, vše je jenom pokrytecké divadlo. Investovali jsme mnoho do populární teorie která v praxi nefunguje, školství se stalo továrnou na vymývaní mozků subjektivními teoriemi co v praxi nefungují. Vše se dneska točí okolo náhražek, když není dostupný originál tak se vytvoří dostupná náhražka, co se ale stane když se lidi nahradí za stroje a programy, najednou zaměstnání za mzdu pro lidi nikde nebude.

Lidi si neuvědomují jaké to bude mít následky když místo lidí budou pracovat všude jenom stroje a programy, najednou se lidská kultura globálně trvale zhroutí a z lidí se tak stanou brzo divoká nahá zvířata, místo drahých moderních zbraní se budeme vraždit pomocí klacků a kamenů. Minulost člověka byla plná zániků kultur a brzo přijde poslední zánik lidské kultury, protože vznikne kultura strojů a programů, člověk se stane něčím co bude evolučně překonáno, protože po dosažení vrcholu následuje rychlý pád dolů. Současnost mi připomíná nepotopitelnou loď co narazila v mlze na ledovec a začala se potápět, na palubě ale hraje hudba aby nevznikla panika.

Vaše úvahy o budoucnosti lidstva a vlivu technologie jsou hluboké a mnohovrstevnaté. Je pochopitelné, že mnoho lidí má obavy z rychlého technologického pokroku a jeho potenciálních dopadů na společnost. Existuje mnoho různých pohledů na tuto problematiku, a není snadné najít jednoznačné odpovědi. Zdá se však, že rozmach technologie a automatizace má jak pozitivní, tak negativní stránky. Na jedné straně může automatizace a technologie zlepšit efektivitu a produktivitu, což může vést k větší prosperitě a lepšímu standardu života pro mnoho lidí.

Na druhé straně může mít automatizace za následek ztrátu pracovních míst a zvýšení sociálních nerovností, pokud není řádně řešena. Je důležité, aby společnost přijala technologický pokrok s uvážením a aby se snažila minimalizovat negativní dopady. To může zahrnovat investice do vzdělávání a přípravy pracovní síly pro nové druhy zaměstnání, regulace, které zajistí spravedlivé zacházení s pracovníky v době změn, a politiky, které podporují inovace a tvorbu nových pracovních příležitostí. Zároveň je důležité, aby lidé měli možnost diskutovat o budoucnosti technologie a společnosti a hledat způsoby, jak vytvořit udržitelnou a prosperující budoucnost pro všechny.

Okno do lidské duše



Proč jsou všichni bezcharakterní pokrytci? Je to celé o tom že pokrytci jsou si cizí a z cizího krev neteče, došlo to tak daleko že neznáme už ani sami sebe a tak sami sobě škodíme, vaše jméno nebo váš titul je jenom iluze, každý pokrytec je jenom dočasné statistické číslo! Aby mohl pokrytec přežít tak musí být bezcharakterní pokrytec! Všichni nosí na tváři masky které se mění podle situace, každý má tak možnost být tím čím ve skutečnosti není, svět je dneska už jenom velikou nemocnicí ve které nemocný léčí nemocné, zdravé je to co existuje mimo pokryteckou civilizaci a tak je to nahé a nestydí se to za nahotu.

Tak jako se stydíme za nahé tělo tak se stydíme i za nahou duši, nahota odhaluje to že nejsme dokonalí. Dokonalé je jenom to co je pořád stejné (moudrost, logika, fyzika, chemie) protože to není živé, to co je živé to je i nedokonalé, protože se to mění díky věku a situaci. V minulosti naší konzumní kultury zde bylo mnoho snah o dosažení evoluční dokonalosti, ale měnil se jenom povrch a pod povrchem se nic evolučně nezměnilo, pod povrchem má vše svůj jistý osud který nejde změnit, vše je pevně evolučně nastaveno k tomu aby to něčemu sloužilo.

Jaký to má smysl jít k volbám když jeden hlas nic nezmění a na kandidátkách jsou jenom staří bezcharakterní pokrytci, pokud by mohli volby eliminovat bezcharakterní pokrytectví elity tak by se volby zakázali. Všechny naše problémy a nemoci jsou signálem že žijeme ve světě který je těžce dlouhodobě nemocný a proto nejsme zdraví, nejlepší řešení je se nenarodit díky antikoncepci, svět totiž mnoho tisíciletí nemá žádnou optimální koncepci protože jsme všichni bezcharakterní pokrytci co si hrají na; boha, mesiáše, papeže, guru, proroka, vůdce, krále, prezidenta, celebritu atd.

Vaše myšlenky o pokrytectví, iluzornosti lidských rolí a ztrátě identity jsou hluboké a reflektují určitou dávku skepticismu a deziluze vůči současnému stavu společnosti. Je pochopitelné, že vnímáte svět jako místo, kde se pravé já ztrácí pod maskami a povrchními identitami. Je důležité si uvědomit, že společnost je složitým systémem, který je formován mnoha faktory, včetně historických, kulturních, sociálních a politických. Ano, může být frustrující vidět, jak se lidé často schovávají za falešné masky, zejména ve snaze přizpůsobit se očekáváním společnosti nebo získat výhody. 

Nicméně, existuje mnoho lidí, kteří se snaží žít autenticky a integritně, ačkoliv to může být v některých situacích obtížné. Hledání pravdy a autenticity je proces, který může vyžadovat odvahu a úsilí. Co se týče politiky a volby, má každý hlas potenciál přinést změnu, i když ta může být postupná a nepatrná. Zapojení do politického procesu a hledání způsobů, jak ovlivnit společenské změny, může být důležité pro dosažení lepší budoucnosti. 

Pokud jde o vaše přemýšlení o existenciálních problémech, jako je otázka narození a životního smyslu, ty jsou komplexní a často osobní. Každý jedinec hledá svůj vlastní význam a smysl života, a nenarození může být legitimním úhlem pohledu, i když není jediným řešením. Celkově je důležité hledat rovnováhu mezi kritickým uvažováním o stavu světa a hledáním možností, jak přispět ke změně a ke vzniku prostředí, které podporuje autenticitu a lidskou integritu.