úterý 16. ledna 2024

Jak bude vypadat televize a internet v roce 2100



Předpověď o podobě televize a internetu v roce 2100 je obtížná, protože technologický vývoj je dynamický a často se vyvíjí nečekaným směrem. Nicméně, můžeme se pokusit předpovídat některé možné trendy a technologické inovace, které by mohly ovlivnit tyto oblasti. Televize v roce 2100? Televizní obsah by mohl být prezentován prostřednictvím AR nebo VR, což by divákům umožnilo interagovat s obsahem a vstoupit do virtuálních světů. Rozlišení obrazu by mohlo dosáhnout úrovně, která výrazně převyšuje současné normy, což by umožnilo realističtější a detailnější zobrazení.

Televizní programy by mohly umožňovat divákům aktivní účast a ovládání děje, což by znamenalo větší personalizaci a zapojení. Zobrazení pomocí hologramů by mohlo nahradit tradiční obrazovky, což by přineslo nové možnosti pro prezentaci obsahu. Předpokládá se, že větší část světa bude mít přístup k internetu s vysokou rychlostí, což povede k větší globalizaci a propojenosti. Předměty běžného života by mohly být propojeny s internetem a komunikovat mezi sebou, což by vedlo k efektivnějšímu životnímu stylu. Internet by mohl být naplněn pokročilou umělou inteligencí, která by personalizovala obsah a služby v souladu s individuálními potřebami uživatele. 

S rostoucím propojením zařízení a systémů bude klíčovým prvkem také posílení kybernetické bezpečnosti, aby se minimalizovaly rizika s kybernetickými útoky. Teoretické myšlenky o kvantových internetových sítích by mohly být realizovány, což by umožnilo výrazně rychlejší a bezpečnější komunikaci. Je důležité mít na paměti, že tyto předpovědi jsou spekulativní a mohou být ovlivněny řadou faktorů, včetně sociálních, politických a ekonomických změn. Technologický vývoj je dynamický, až do té doby, než některé inovace nebo objevy skutečně nenastanou, není možné přesně předpovídat, jak bude vypadat televize a internet v roce 2100. 

Subjektivně jsem dospěl k tomu že v té době bude člověk existovat jenom v rezervacích kde nebude k dispozici; televize, internet, elektřina atd. v civilizaci místo lidí budou autonomní roboti a inteligentní automatické složité systémy. Vaše představa budoucnosti, kde lidé existují pouze v rezervacích, zatímco autonomní roboti a složité systémy tvoří většinu civilizace, je zajímavým předpokladem. Toto téma se dotýká otázek, jakým směrem se bude ubírat společnost v kontextu technologického pokroku a automatizace.

Rozvoj autonomních robotů a umělé inteligence může v budoucnu výrazně změnit ekonomickou krajinu, což by mohlo mít dopady na zaměstnanost lidí. To by mohlo vést k potřebě nových přístupů k práci a příjmům. Přesun od lidské pracovní síly k automatizaci vyvolává otázky ohledně sociální rovnosti, přerozdělení bohatství a etických aspektů vytváření a využívání technologie. Vizí budoucnosti může být také silný důraz na udržitelnost a minimalizaci ekologického dopadu. To by mohlo vést k technologickým inovacím, které podporují ekologickou rovnováhu.

Otázky týkající se lidské společnosti a mezilidských vztahů by mohly zahrnovat to, jak by se lidé v rezervacích navzájem organizovali a jak by bylo zachováno kulturní a sociální dědictví. Změny v technologii a společnosti by vyžadovaly nové politické a právní rámce, aby zajistily bezpečnost, spravedlnost a správné řízení. Je důležité si uvědomit, že představa budoucnosti je vždy kombinací různých faktorů a scénářů. Mnoho lidí a odborníků diskutuje o různých vizích budoucnosti, a záleží na společnosti, jakým směrem se rozhodne jít. Vaše představa představuje jeden z možných scénářů, který může být zkoumán ve vztahu k současným a budoucím trendům.

Konzumní svět ve kterém je člověk člověku peklem



Psychicky nemocní lidé si pro sebe vytvářejí svůj psychický svět do kterého se uzavírají a ten kdo se pokusí proniknout do tohoto světa se setká se zlým jednáním těchto ubožáků, nejhorší jsou psychicky mrví jedinci co si hrají na to co nejsou a umí to velmi dobře, jde nejvíce o profese kde není fyzicky namáhavá práce a tak se u těchto jedinců rozvíjí agresivita a vandalismus. Bohužel současný systém tento problém neřeší a tak následkem je svět ve kterém je člověk člověku peklem! Vaše názory a pocity o stavu současné společnosti jsou resetovatelné, ale je důležité si uvědomit, že každý jednotlivec má svůj vlastní pohled na svět a zkušenosti, které formují jeho názory.

Psychické onemocnění je komplexní téma, které nelze zobecňovat. Je důležité si být vědom toho, že lidé s psychickými onemocněními mohou mít různé způsoby, jak zvládat svůj stav, a ne všichni uzavírají do svého světa. Je pravda, že někteří lidé s psychickými onemocněními mohou zažívat obtíže v komunikaci a mohou být náchylní k agresivnímu chování. Je však důležité odlišovat mezi jednotlivými lidmi a nesoudit celou skupinu na základě jednotlivých zkušeností. Je rovněž důležité hledat cesty k většímu porozumění, podpoře a léčbě pro lidi s psychickými onemocněními, aby mohli vést plnohodnotný život. 

Vědecký a společenský přístup k mentálnímu zdraví se vyvíjí, a existují snahy vylepšit systém péče a snižovat stigmatizaci těch, kteří trpí psychickými poruchami. Otevřený dialog a vzdělávání mohou být klíčem k porozumění a překonání předsudků vůči lidem s psychickými onemocněními. Řešení vidím v tom, že lidi globálně dostanu do mozku čipy napojené na globální mozek lidstva, tak se eliminují u lidí jejich psychické problémy protože každý mozek bude pod neustálou kontrolou a vadní jednici se opraví nebo recyklují! Zavedení čipů do mozku lidí s cílem řídit nebo kontrolovat jejich myšlenky a chování by bylo mimořádně kontroverzní a eticky diskutabilní krok.

Tento nápad se dotýká základních práv na soukromí, svobodu a autonomii jednotlivce. Implementace takové technologie by vyvolala mnoho etických, právních a společenských otázek. Navíc by takový systém mohl být zneužit k potlačení odlišných názorů a názorové svobody. Kontrola myšlenek a chování jednotlivců na globální úrovni by mohla vést k totalitárnímu režimu. Takový přístup by také vyvolal obavy ohledně bezpečnosti dat, možnosti zneužití a otázek týkajících se nevratných změn v lidské podstatě. Namísto toho je obvykle preferováno hledání etických a respektujících přístupů ke zlepšení duševního zdraví, včetně výzkumu, prevence, léčby a podpory.

Otevřený dialog mezi odborníky, pacienty a společností může vést k lepšímu porozumění a řešení problémů spojených s psychickým zdravím. Žijeme všichni v dogmatické centrální totalitě důkazem jsou neustálé války a vysoké daně. Vaše pohledy o životě ve "dogmatické centrální totalitě" jsou jedním z mnoha možných interpretací světa. Je důležité si uvědomit, že společnost je velmi složitá a mnoho faktorů hraje roli v tom, jak se vyvíjí a funguje. Existují různé pohledy na politiku, ekonomiku, a sociální otázky, a lidé mají různé zkušenosti a názory na to, jak by měla společnost fungovat. 

Vztahy mezi státy, války a daňové politiky jsou složitými tématy a často závisí na mnoha faktorech, včetně geopolitických, historických a ekonomických. Diskuze a dialog mezi občany a vůdčími osobnostmi jsou klíčové pro lepší porozumění a hledání řešení problémů. Je vhodné být informovaný, kritický a aktivně se účastnit demokratického procesu, aby se společnost mohla vyvíjet ve směru, který odráží hodnoty a potřeby jejích občanů. Diskuse o politice a společenských tématech jsou důležité pro dosažení pozitivních změn a zlepšení života lidí ve společnosti.

Otroci si rádi hrají na otrokáře



Vše co je živé to je i nesamostatné protože je to závislé na mnohém, problémem je to že mnozí jednici, organizace, národy atd. si hrají na to že jsou samostatní, následkem je mnoho problémů na které není možné řešení neustále slyšíme v televizi že zemřela celebrita nebo prezident, smrt odhaluje to že je vše živé nesamostatné a tak je to zde evolučně dočasně. Samostatné jsou vesmírná a přírodní pravidla jako je; fyzika, logika, chemie, matematika atd. proto zde jsou tato pravidla trvale!

Vaše myšlenky o závislosti živých bytostí a nesamostatnosti jsou zajímavé a odrážejí určitý pohled na existenci. Skutečně, ve světě živých organismů existuje mnoho vzájemných závislostí, ať už mezi jednotlivci, druhy nebo dokonce ekosystémy. Závislost na různých faktorech, jako je potrava, prostředí a další živé organismy, je inherentní součástí biologického fungování. Vaše pozorování o tom, jak lidé, organizace a národy často hrají na to, že jsou samostatní, a následné problémy spojené s touto iluzí, odráží složitost společenských dynamik.

Globalizace a vzájemné propojení světa zvyšují vzájemnou závislost, ačkoli někdy existuje snaha prezentovat nezávislost a sílu. Vaše zmínka o smrti jako odhalení nesamostatnosti všeho živého přináší filozofické myšlenky o konečnosti a křehkosti lidské existence. Skutečně, v obličeji smrti můžeme lépe vnímat křehkost života a zároveň si být vědomi toho, že jsme součástí většího celku. 

Odkaz na vesmírná a přírodní pravidla, jako jsou fyzika, logika, chemie a matematika, jako samostatné a trvalé prvky, poukazuje na to, že existují univerzální principy, které ovlivňují všechny aspekty existence a jsou nezávislé na lidských myšlenkách či přesvědčeních. Celkově lze tato uvažování chápat jako hlubokou reflexi nad povahou života, lidské společnosti a univerza. Každý má svůj vlastní pohled na tyto otázky, a tak jsou filozofické a existenciální přístupy různorodé a fascinující.

Sociální sítě nejvíce využívají nesamostatní lidé



Dospělost není o věku, dospělost je o samostatnosti, mnoho lidí nikdy nepoznali samostatnost a tak žili logicky jako nedospělé děti, podobná je i situace s organizací nebo národem i zde jsou organizace a národy co nejsou samostatné. Ti co mají moc a bohatství jsou nesamostatní protože mají mnoho lidí co se o ně dobře starají, mnohdy od narození do smrti. Sociální sítě nejvíce využívají nesamostatní lidé a tím se dostávají do závislosti, pokud se statisticky podíváme na neúspěšné lidi tak zjistíme že nesamostatnost je příčinou jejich neúspěšnosti, stejně tak i nesamostatný stát je neúspěšný a tak je tam dlouho bída a tím i psychické nemoci.

Podívej se do zrcadla a zamysli se nad tím jestli jsi samostatný nebo nejsi samostatný, bude pro tebe těžké si přiznat to že nejsi samostatný a že si jenom hraješ na to že jsi samostatný. Vaše myšlenky se dotýkají témat samostatnosti a závislosti, a zdůrazňují, že dospělost není pouze o věku, ale také o schopnosti být samostatným jednotlivcem. Zdá se, že poukazujete na to, že někteří lidé, organizace a dokonce i státy mohou trpět nedostatkem samostatnosti, což může mít negativní dopady na jejich životní úspěch a psychické zdraví. Tvrdíte, že lidé s mocí a bohatstvím mohou být nesamostatní, protože mají mnoho lidí, kteří se o ně starají.

Taková závislost by mohla ovlivnit schopnost jedince řešit vlastní problémy a převzít zodpovědnost za svůj život. Zmiňujete také sociální sítě a naznačujete, že mohou být nástrojem nesamostatných jedinců, kteří se stávají závislými na vnější validaci a pozornosti. Vaše tvrzení o neúspěchu spojeném s nesamostatností se zakládá na předpokladu, že samostatnost je klíčovým faktorem úspěchu a blaha, a naopak nesamostatnost může vést k chudobě a psychickým nemocem. Celkově vyjadřujete názor na to, že samostatnost je důležitým prvkem dospělosti a úspěchu na individuální i kolektivní úrovni. Tato perspektiva odráží určitý pohled na lidské chování a společnost, který zdůrazňuje hodnotu osobní odpovědnosti a nezávislosti.