neděle 28. dubna 2024

Čert je čertu peklem v konzumním pekle



Pokud je zde problém tak je třeba jej vyřešit rychle a optimálně, každý problém má jistě i svojí příčinu, někdy je příčina problému skrytá a tak je obtížné jí odhalit. Největším problémem lidí je to že se lidi nemají božsky protože nejsou andělé, lidi totiž mnoho tisíciletí žijí v egoistickém pekle, kde je nám ten druhý peklem.

Jaký mají v pekle smysl demokratické volby, když na kandidátkách jsou jenom samí staří čerti a každý volič je čert, války v nahotě odhalují to že čert je čertu peklem. Z dálky může čert vypadat jako anděl, z díla poznáme ale vždy to že tvůrcem je čert, jedna věc je to co vidíte v televizi a druhá věc je to co vidíte během svého života, realita je jiná než to co vidíme v televizi nebo na internetu, do kina a divadla už dneska chodí minimum lidí.

Stát jenom vymýšlí; daně, clo, poplatky, pokuty atd. kam mizí peníze které stát od lidí násilně vybere to je všude na světě přísně tajné. Je třeba dát lidem do hlavy čipy a napojit lidi na globální systém, lidi už nebudou znát realitu a budou znát jenom globální virtuální realitu, takto se konečně peklo promění na virtuální ráj ve kterém bude pravda a láska.

Vaše myšlenky jsou plné složitých témat a názorů. Je zjevné, že se snažíte porozumět a vyjádřit hluboké problémy, které vnímáte ve společnosti. Je důležité diskutovat o těchto věcech, abychom mohli hledat cesty k lepšímu porozumění a řešení.

Demokratické volby jsou základním kamenem mnoha moderních společností a poskytují občanům možnost vyjádřit svůj názor a ovlivnit politické rozhodování. Avšak, jako u každého systému, mohou být i zde nedostatky a výzvy, jako je vliv peněz, nedostatečná informovanost voličů nebo nedostatek výběru kandidátů.

Pokud jde o myšlenku propojení lidí s globálním systémem a vytvoření virtuální reality, je to zajímavý koncept. Avšak, je důležité zajistit, aby takové změny byly dobrovolné a respektovaly individuální svobodu a soukromí. Virtuální realita může nabídnout nové způsoby komunikace a interakce, ale zároveň musíme být obezřetní ohledně potenciálních negativních dopadů na lidské zdraví a společnost jako celek.

Co se týče otázky daní a využití státních prostředků, transparentnost a odpovědnost ve veřejné správě jsou klíčové. Lidé mají právo vědět, jak jsou jejich peníze využívány a měli by mít možnost se podílet na rozhodování o veřejných financích.

Celkově vzato, vaše úvahy podněcují k diskuzi a uvádějí na povrch důležité otázky o fungování společnosti a lidského chování. Je důležité zkoumat tyto tématy s otevřeným myšlením a hledat konstruktivní způsoby, jak dosáhnout pokroku a zlepšit životní podmínky pro všechny.

Slepí nechápou to co jim popisují ti co nejsou slepí



Proč ti co jsou slepí nechtějí za svého vůdce toho kdo není slepý? Takto zjednodušeně bychom to možná nechtěli vnímat, jelikož slepota není vždy jen fyzická. Vůdcovství vyžaduje více než jen schopnost fyzicky vidět; vyžaduje moudrost, empatii, schopnost rozhodovat a vést. Lidé, kteří nejsou slepí fyzicky, nemusí mít automaticky tyto vlastnosti nebo nemusí být vhodní vůdci. V některých případech mohou lidé s různými typy postižení mít hlubší vhled a porozumění kvůli svým zkušenostem a perspektivě, kterou získali z jejich životních zkušeností. Důležité je hledat vůdce, který má schopnosti, znalosti a hodnoty, které jsou v daném kontextu potřebné, bez ohledu na to, zda mají fyzické postižení nebo nikoliv. 

Nemyslel jsem slepotu u očí myslel jsem slepotu u myšlení kdy jsou lidé slepí k tomu co je objektivní pravdou a vidí jenom subjektivní pravdu. Omlouvám se za nedorozumění. Pokud hovoříme o slepotě mysli, kdy lidé nevidí objektivní pravdu a omezují se na subjektivní perspektivu, může to mít různé důvody. Často jsou lidé přitahováni k vůdcům, kteří potvrzují jejich vlastní předsudky, přesvědčení nebo subjektivní pravdy. To může být způsobeno strachem z neznámého, pohodlností při zachování současného stavu věcí nebo neochotou akceptovat informace, které nesouhlasí s jejich vlastním pohledem. V takových případech se může stát, že lidé ignorují nebo odmítají objektivní pravdu ve prospěch toho, co odpovídá jejich vlastnímu přesvědčení.

Vůdce, kteří těmto lidem slouží, často využívají tuto tendenci k manipulaci a udržení své moci. Důležité je vzdělávat lidi o kritickém myšlení, analytických schopnostech a schopnosti rozlišovat mezi subjektivními a objektivními informacemi. Také je klíčové podporovat otevřený a konstruktivní dialog, který umožní lidem lépe porozumět různým perspektivám a hledat společné cesty vpřed. Minulost je plná víry v zázraky u morálky a ekonomiky, lidi ale byli vždy slepí k přirozeným pravidlům co zde všude platí od nepaměti, ten kdo porušuje přirozená pravidla vesmíru a přírody je za to potrestán a neznalost zákonů nikoho neomlouvá. Ano, historie nám poskytuje mnoho příkladů, kdy lidé slepě věřili v zázraky a nedbali přirozených zákonů vesmíru a přírody.

Často to mělo za následek nejen morální a ekonomické neúspěchy, ale také katastrofy a lidské utrpení. Je pravda, že přírodní zákony platí nezávisle na naší víře v ně, a porušení těchto zákonů obvykle nese nějaké důsledky. Například ekonomika se může zhroutit, pokud ignoruje základní principy trhu a hospodaření. Morální porušení může vést k rozpadu společnosti a k sociálním problémům. Důležité je, abychom si byli vědomi těchto přirozených zákonů a konali v souladu s nimi. To zahrnuje uznání ekologických limitů, respekt k životnímu prostředí, spravedlivé hospodaření s přírodními zdroji a dodržování morálních principů vzájemného respektu, solidarity a odpovědnosti. Je třeba zdůraznit, že neznalost těchto zákonů nás nemusí ospravedlňovat, ale může vést k negativním důsledkům.

Proto je nezbytné, abychom se vzdělávali a snažili se lépe porozumět přírodním zákonům a žili v souladu s nimi. Podívejme se na tisíce mučedníků v lidské historii kdy ti co měli díky protekci veliký vliv násilně eliminovali ty co je kritizovali za jejich chyby, spravedlnost je utopie. Ano, bohužel, historie je plná příkladů, kdy mocní jedinci či skupiny zneužívali svou autoritu k potlačení kritiky a eliminaci těch, kdo se jim postavili na odpor. Mučedníci a oběti nespravedlnosti jsou součástí lidské historie a ukazují temnou stránku lidské povahy. Spravedlnost je ideál, který je často těžké dosáhnout, ale to neznamená, že je to utopie. I když jsou zneužití moci a nespravedlnost realitou, lidé se po celém světě stále snaží bojovat za spravedlnost a dodržování lidských práv.

Historie také ukazuje mnoho příkladů úspěšných bojů za spravedlnost a změny. Je důležité, abychom se nenechali odradit těmito temnými aspekty historie a nadále se snažili o vybudování spravedlivějšího světa. To zahrnuje boj proti korupci, ochranu lidských práv, podporu právního státu a zvýšení povědomí o důležitosti rovnosti a spravedlnosti pro všechny. I když cesta k dosažení spravedlnosti může být náročná a plná překážek, je důležité neztrácet naději a pracovat společně na vytvoření lepšího a spravedlivějšího světa pro všechny. Hlupáci se často schovávají za veliké autority a citují tak jejich myšlenky, vše je zde o zneužívání kultu k zisku velikého vlivu na cizí lidi.

Ano, zneužívání autority a kultu osobnosti jsou smutnou realitou, která se v historii opakovala mnohokrát. Lidé s ambicemi moci a vlivu často využívají autority a citují myšlenky velkých osobností k ospravedlnění svých činů nebo k získání podpory a legitimity. Zneužití autority a vytváření kultu osobnosti může být velmi manipulativní a škodlivé, protože to může vést k poslušnosti a slepému následování bez kritického myšlení. Lidé by měli být schopni hodnotit myšlenky a rozhodovat se nezávisle na základě vlastního uvážení a morálního kompasu. Důležité je vzdělávat se a vyvíjet kritické myšlení, které umožní rozpoznat manipulativní taktiky a odolat jim. Tím, že jsme kritičtí a skeptičtí vůči autoritám a kultu osobnosti, můžeme předejít zneužívání moci a přispět k vytvoření společnosti založené na rovnosti, svobodě a spravedlnosti.

Proč je tak obtížné bojovat s invazí?



Bojovat s invazí může být obtížné z mnoha důvodů. Organizace a dodávky vojsk, munice a dalšího vybavení do bojových oblastí mohou být složité a nákladné, zejména pokud je invaze daleko od domovské základny. Koordinace mezi jednotlivými vojenskými jednotkami a mezi různými složkami ozbrojených sil může být obtížná, zejména v prostředích s omezeným přístupem k technologiím. Vyvinout účinnou taktiku a strategii pro poražení invazní síly vyžaduje analýzu nepřítele, terénu a dostupných zdrojů. To může být složité a vyžadovat rychlé reakce na neustále se měnící situace na bojišti. Lidé, kteří bojují proti invazi, se mohou potýkat s morálními dilematy a psychologickým tlakem. Udržení motivace a morálky je klíčové pro úspěšnou obranu.

Invazní síly mohou mít technologickou převahu, což může ztížit obranu. Například moderní zbraně, satelitní průzkum nebo letecká podpora mohou dát invazním silám výhodu. Úspěšná obrana může záviset na podpoře a spolupráci domácí populace. Nedostatek podpory může oslabit schopnost obrany. Invaze může mít mezinárodní dopady, včetně politických, ekonomických a vojenských. Obrana může být komplikována, pokud je invazní síla podporována jinými státy. Bojování proti invazi může znamenat ztráty na životech a materiálu, což může vést k demoralizaci a snížení schopnosti úspěšně se bránit.

Všechny tyto faktory mohou přispět k tomu, že bojování s invazí je obtížné a náročné. Invaze není jenom ve formě vojenské je zde i invaze; ekonomická, technologická, vědecká, kulturní, ideologická, informační, programová atd. Ano, máte naprostou pravdu. Invaze nemusí být omezena pouze na vojenskou sílu a ozbrojený konflikt. Existuje celá škála invazivních forem, které mohou zahrnovat. To může zahrnovat nekalé obchodní praktiky, dumping, nebo získávání ekonomického vlivu ve prospěch invazní entity. Některé státy nebo entity mohou používat technologické prostředky ke špehování, sabotáži, nebo získání strategických informací. Získávání vědeckých poznatků a technologií, které jsou klíčové pro konkurenční výhodu, může být formou invaze.

Pronikání kulturních vlivů, jako jsou filmy, hudba, jazyk, nebo zvyky, může ovlivnit místní kulturu a identitu. Propaganda a šíření ideologií mohou být použity k ovlivnění politických a společenských postojů v cílových zemích. Šíření dezinformací a manipulace s médii může být formou invaze, která má za cíl destabilizovat cílovou společnost nebo vládu. Hackerské útoky a kybernetické útoky mohou být použity k podkopání infrastruktury, získání citlivých dat nebo narušení služeb. Všechny tyto formy invaze mohou být stejně obtížné a náročné na obranu jako tradiční vojenská invaze.

Odpověď na tyto hrozby vyžaduje široký rozsah opatření, včetně ekonomických, politických, technologických a kulturních strategií. V přírodě je i mnoho invazních forem života dobrým příkladem je Austrálie kam lidi přenesli mnoho invazních forem života. Ano, Austrálie je skvělým příkladem prostředí, které bylo silně ovlivněno invazními druhy života. Tento jev je znám jako biologická invaze nebo invazivní druhy a může mít vážné dopady na ekosystémy a biodiverzitu. Invazní druhy mohou vyvolat změny v ekosystémech, konkurovat původním druhům o zdroje, způsobovat erozi biodiverzity a dokonce vyvolávat ekonomické ztráty.

Je to výzva pro ochranu biodiverzity a vyžaduje opatření na kontrolu šíření invazních druhů a obnovu poškozených ekosystémů. Velikým problémem je i invaze lidí ze zaostalých společností do vyspělých společností a následkem je vysoká kriminalita a vandalismus. Přistěhovalectví a migrace jsou složitá témata, která mohou vyvolávat různorodé sociální, ekonomické a politické důsledky. Není vždy možné jednoduše kategorizovat migranty ze "zaostalých" společností jako příčinu kriminality a vandalismu ve vyspělých společnostech, protože toto tvrzení může být zjednodušující a stereotypní. 

Některé z možných důsledků migrace mohou zahrnovat. Migranti mohou mít obtíže s integrací do nové společnosti kvůli jazykovým, kulturním a sociálním rozdílům. Nedostatek podpory při integraci může vést k pocitu izolace a marginalizace. Někteří migranti mohou mít omezený přístup k práci a vzdělání v nové zemi, což může vést k chudobě a kriminalitě. Nedostatečné ekonomické možnosti mohou být faktorem, který přispívá k růstu kriminality. Nepřátelské postoje vůči migrantům ze strany domácí populace mohou způsobovat napětí a konflikty, což může mít negativní dopad na sociální stabilitu a bezpečnost.

Nedostatek programů a politik podpory integrace může vést k tomu, že migranti zůstávají izolováni a mají nižší šance na úspěch v nové zemi. Je důležité si uvědomit, že kriminalita a vandalismus jsou komplexní jevy, které závisí na mnoha faktorech, jako jsou sociální podmínky, ekonomická nerovnost, politická situace a další. Ukazuje se, že většina migrantů je pracovitá a přispívá k rozvoji společnosti, přestože existují i případy, kdy migrace může vyvolávat určité problémy. Řešení těchto problémů vyžaduje komplexní a vyvážený přístup, který zohledňuje potřeby a práva všech zúčastněných stran. 

Bible nám ukazuje že problémy s invazí jsou staré mnoho tisíciletí, člověk je z pohledu vesmíru invazní druh. Ano, bible a další staré texty často popisují historické události a situace, včetně konfliktů a invazí mezi národy a kulturami. Tato témata jsou v bibli obsažena v různých formách, jako jsou války, dobytí, migrační pohyby a vztahy mezi různými etniky a národy. Pokud jde o pohled na člověka jako invazní druh z hlediska vesmíru, je to zajímavý koncept. Z hlediska biologie můžeme člověka považovat za druh, který se vyvinul a šířil po celém světě, přizpůsobuje se a formuje prostředí podle svých potřeb. Tento proces může mít vliv na ostatní živé organismy a ekosystémy. 

Z pohledu vesmíru, který překračuje naši planetu Zemi, je však člověk pouze malou součástí širšího kosmického systému. Z hlediska vesmírného výzkumu a případné kolonizace vesmíru by člověk mohl být vnímán jako "invazní druh" v nových prostředích mimo planetu Zemi. Tento koncept vyvolává otázky ohledně etiky a udržitelnosti lidské expanze do vesmíru, stejně jako zodpovědnosti za zachování přírodních a ekologických a rovnováha ve vesmírném prostoru. Nejmodernější formou invaze je internet který vytváří digitální invazi kdy trollové a psychopati ničí práci cizích lidí na internetu. Ano, digitální invaze prostřednictvím internetu je v dnešní době reálným problémem.

Internet poskytuje platformu pro různé formy útoků a škodlivých činností, včetně trollingu, kyberšikany a šíření dezinformací. Někteří lidé využívají anonymitu internetu k útokům na ostatní, ničení reputací, šíření nenávisti nebo dokonce k provádění kybernetických útoků na soukromé a veřejné instituce. Trolling, což je způsob chování, při kterém jednotlivec nebo skupina záměrně vyvolává nebo podněcuje konflikty a negativní reakce na internetu, může mít vážné důsledky na mentální zdraví a pohodu obětí. Kyberšikana a šíření dezinformací mohou rovněž poškozovat reputace jednotlivců a institucí a vyvolávat chaos a nedůvěru v online prostředí. 

K boji proti těmto problémům je třeba kombinovaný přístup, který zahrnuje technologická opatření (například ochranu proti kybernetickým útokům, filtry na spam a škodlivý obsah), právní předpisy a regulace (kriminalizace kyberšikany a šíření dezinformací), vzdělávací iniciativy (včetně mediální gramotnosti a výchovy k etickému chování na internetu) a podpora komunitních a mezilidských vztahů (podpora pozitivního chování online a podpora obětí kyberšikany a trollingu). Je důležité, aby společnost spolupracovala na vytváření bezpečného a respektujícího online prostředí pro všechny uživatele internetu.

Důležité je si uvědomit své závislosti



Jsme závislí na mnohém, pokud nejsou naše závislosti uspokojeny tak je zde nespokojenost a snaha dosáhnout spokojenosti mnoha způsoby, následkem jsou změny v nás a okolo nás. V mnohém se to podobá závislosti na drogách které ovládají mnoho lidí jako loutky, nejsou drogy jenom chemické, drogou může být i víra v zázraky nebo toužení po protekci. Ano, je pravda, že lidé mohou být závislí na mnoha různých věcech, nejen na chemických látkách jako drogách. Závislost může být emocionální, behaviorální nebo dokonce psychologická.

Například závislost na práci, potvrzení od ostatních, technologiích, jídle nebo dokonce na určitých myšlenkách a vzorcích chování. Podobně jako u drogové závislosti může závislost na jiných věcech vést k nespokojenosti a snaze dosáhnout uspokojení. Touha po těchto věcech může ovlivnit naše chování a rozhodování a může mít negativní dopady na naše fyzické a duševní zdraví, stejně jako na naše vztahy a životní prostředí. Důležité je si uvědomit své závislosti a pracovat na vyváženém a zdravém životním stylu.

To může zahrnovat hledání alternativních způsobů, jak se cítit šťastní a uspokojení, rozvíjení zdravých způsobů zvládání stresu a hledání podpory od ostatních, pokud je to potřeba. Problémem je to že naše závislosti získáváme geneticky a výchovou v rodině a škole, nadměrná váha je většinou následkem genetiky a výchovy proto i když pracně získáme normální váhu tak se často stane že si tělo pamatuje svojí velikou váhu a tak se tělo zase vrátí k nadměrné váze. Je pravda, že genetika a výchova mohou hrát důležitou roli v tom, jak se vyvíjí naše závislosti a chování, včetně problémů s váhou.

Genetické faktory mohou ovlivnit naše sklony k určitým chováním a náchylnosti k různým závislostem, včetně sklony k nadváze nebo obezitě. Výchova v rodině a prostředí ve škole mohou také formovat naše stravovací návyky, životní styl a způsoby zvládání stresu, což může ovlivnit naši hmotnost. Nicméně je důležité si uvědomit, že i když máme genetickou predispozici k určitým stavům nebo chování, stále máme možnost ovlivnit své životní rozhodnutí a žít zdravě. Snažit se vést zdravý životní styl, včetně vyvážené stravy a pravidelné fyzické aktivity, může pomoci vyrovnat se s genetickou náchylností k nadváze.

Navíc může být užitečné pracovat na změně stravovacích návyků a životního stylu postupně a trvale, aby se snížilo riziko jojo efektu a udržení zdravé váhy. Podpora od odborníků, jako jsou dietologové, lékaři nebo psychologové, může být také užitečná při změně stravovacích návyků a překonání genetických nebo výchovných vlivů, které mohou přispívat k problémům s váhou. Obrazně mi člověk připomíná starý počítač do kterého nejde nainstalovat nejmodernější operační systém a stejně tak na nový počítač nejde nainstalovat starý operační systém, proto je zde veliký problém s lidmi co se ze zaostalých kultur přestěhovali do vyspělých kultur multikultura má za následek jenom násilí a konflikty. 

Přirovnání člověka k počítači a operačním systémům může být zajímavé, ale důležité je si uvědomit, že lidské bytosti jsou mnohem složitější než počítače a operační systémy. Každý člověk má své vlastní jedinečné zkušenosti, hodnoty, kulturu a myšlení, které nelze jednoduše přeinstalovat. Přistěhovalectví a multikulturalismus mohou přinést různorodost a obohacení do společnosti, ale také mohou vyvolávat určité výzvy a konflikty, zejména pokud není správně řízena a integrována. Je důležité, aby společnosti pracovaly na podpoře tolerance, porozumění a respektu mezi různými kulturami a lidmi různého původu. 

Mnoho problémů spojených s multikulturalismem může vznikat ze stereotypů, předsudků a nedostatku porozumění mezi různými skupinami. Pro aktivní zapojení do komunitních iniciativ, dialogu a vzdělávání může být klíčem k budování mírumilovných a prosperujících multikulturních společností. Zároveň je důležité si uvědomit, že každá společnost má své vlastní výzvy a že konflikty nejsou nutně důsledkem multikulturalismu samotného, ale spíše nedostatečného řešení problémů a nedostatku porozumění.