neděle 18. února 2024

Stroje a programy ukradnou lidem možnost seberealizace



Idealismus to je teorie která v praxi nefunguje a tak budoucnost je ve skepticismu který je spojen s praxí a tak v praxi dokonale funguje, vše je dneska založeno na hromadění toho co milujeme a potřebujeme následkem jsou konflikty a války. Nadbytek existuje díky nedostatku, vše je o protikladech mezi kterými je napětí, pokud by mohli volby eliminovat rozdělní lidí na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, tak by se volby zakázali! Co se stane když zde díky strojům a programům už nebude pro lidi možnost získat prací nebo obchodem peníze, je naivní představa že společnost bude ekonomicky podporovat lháře a zloděje.

Lidi budou muset opustit konzumní civilizaci a žít jako ubožáci co budou těžce bojovat o ubohý život každý den. Vaše úvahy obsahují různé názory na společnost a budoucnost, které mohou být zajímavé k diskusi. Vaše pozorování naznačují, že idealismus, ačkoli je nádherným konceptem, se v praxi často setkává s realitou a složitostí světa. Na druhou stranu skepticismus, který klade důraz na kritické myšlení a otázky, může nabídnout pragmatický pohled na věci. Zdůrazňujete, že mnohé konflikty a války jsou důsledkem hromadění milovaných věcí a potřeb, což souvisí s ekonomickými a politickými rozdíly.

Tato pozorování se shodují s mnoha historickými a současnými událostmi ve světě. Vaše myšlenky o nadbytku v důsledku nedostatku souvisejí s ekonomickými teoriemi o nabídce a poptávce. Současný ekonomický systém často vychází z principu, že nedostatek něčeho může vést k nadbytku. Zmiňujete se o možnosti, že stroje a programy by mohly snížit dostupnost pracovních příležitostí pro lidi. Tento trend, známý jako automatizace, skutečně může změnit dynamiku pracovního trhu a vyžadovat nové přístupy k vytváření hodnoty a distribuci bohatství. 

Diskutujete o možném důsledku budoucího ekonomického vývoje, kdy může být těžké získat peníze tradičními způsoby. To by mohlo vést k nutnosti změnit životní styl a přehodnotit základní hodnoty, které řídí naše společnosti. Vaše myšlenky jsou provokativní a mohou podnítit další debatu o směru, kterým by se společnost mohla ubírat v budoucnosti. Je důležité přemýšlet o těchto otázkách a hledat možné cesty vpřed, které by vedly ke spravedlivější a udržitelnější společnosti.

Otroci se už nechtějí rychle rozmnožovat



Propaganda a cenzura přeprogramovala myšlení otrokům tak aby si mysleli že nejsou otroky, jenže bohatství a moc otrokářů nejde dlouho otrokům utajit, nikdy si nikde na světě nebyli lidi rovní, jenom ve smrti je zde rovnost. Pokud někdo odvážně otrokům odhalí to že jsou otroky tak narazí na propagandu a cenzuru která jej eliminuje.

Války v nahotě otrokům odhalují to že jsou otroky, co musí bojovat za svoje otrokáře, otrokáři nemají rádi ani to že otroci páchají sebevraždy protože tím otrokářům snižují jejich zisky. Otroci se už nechtějí rychle rozmnožovat protože nemají na děti čas ani peníze, navíc se dneska stejně děti dobře nepostarají o svoje staré rodiče, protože otrok nemá čas a peníze na to aby se staral o staré otroky.

Ideální by bylo začít konečně vyrábět autonomní inteligentní roboty na akumulátory aby byli otrokáři spokojení a nemuseli se už nijak starat o ubohé otroky co lžou a kradou. Jenže co když dojde k tomu že roboti odmítnou poslouchat otrokáře a eliminují otrokáře aby se měli lépe, vše je zde dočasně a vše se recykluje, na věčné časy je zde jenom smrt a vše ostatní je zde dočasně.

Windows SUSE Chrome Mac



Apple Mac mini je drahý počítač který je lepší nahradit malým počítačem kde je Windows, problémem je zde operační systém který nemá dostatek programů a ovladačů, navíc je zde vše zcela jinak než jsou lidi zvyklí z Windows, jsou i Linuxové distribuce co napodobují uživatelské rozhraní z macOS, takovou distribucí je třeba open SUSE Linux. Ano, je pravda, že Apple Mac Mini je cenově náročný počítač a mnoho lidí hledá cenově dostupnější alternativy. Malý počítač s Linuxovou distribucí může být skvělou alternativou, zejména pro ty, kteří preferují Linux nebo potřebují specifické funkce a možnosti, které Linux nabízí. Taky je zde možnost si pořídit počítač s Google Chrome OS, nebo nainstalovat Google Chrome OS na počítač bez operačního systému.

Nicméně, jak jste zmínil, přechod na Linux může být pro některé uživatele náročný, zejména pokud jsou zvyklí na prostředí Windows. Linuxové distribuce se liší v uživatelském rozhraní, funkčnosti a dostupnosti aplikací a ovladačů. Distribuce jako open SUSE Linux může poskytovat uživatelské rozhraní podobné macOS, což může pomoci uživatelům, kteří jsou zvyklí na toto prostředí. Nicméně, i přes podobnosti může být pro některé uživatele obtížné se zcela přizpůsobit novému systému. Pokud se rozhodnete přejít na Linux, doporučuji provést dostatečný výzkum ohledně dostupných distribucí a zvážit, která by nejlépe vyhovovala vašim potřebám a preferencím. Mějte na paměti, že s Linuxem může být spojeno určité učení a přizpůsobení se novému prostředí a pracovnímu postupu, ale mnoho uživatelů najde v Linuxu svou ideální platformu pro práci a zábavu.

Skepticismus je opakem idealismu



Realita je složena z protikladů mezi kterým je napětí, mnozí si neuvědomují to že; protikladem času je prostor, protikladem databáze je program, protikladem práce je vandalismus, protikladem idealismu je skepticismus atd. každý ale ví že protikladem dobra je zlo protože naše myšlení často používá rozlišení na dobro a zlo. Taky je zde pokrytectví kdy si jedno myslíme a jiné říkáme, a tak si skeptici na veřejnosti hrají na idealisty.

Realita není ideální s tím nejde nic udělat po dobrém ani po zlém, protože vše je zde evoluční experiment a tak je každý živý systém materiálem na evoluční pokusy. Mnoho populárních příběhů je o napínavém ději kdy je zde mnoho problémů na které není rychlé a jednoduché řešení, lidi přitahuje protiklad a tak ten kdo se nudí hledá napínavé příběhy nebo napínavé hry.

Každý se narodí jako idealista a zemře jako skeptik, protože za každý dobrý skutek je zde trest, dobrotu si musí každý zasloužit, zalévat plevel a krmit parazity je rychlá cesta do záhuby. Jak by společnost vypadala pokud by se idealismus globálně zakázal pod trestem smrti a lidi by se globálně neustále testovali na to že jsou skeptičtí ke všemu co vidí a slyší.

Nejspíše by byl každý pod vlivem návykové drogy, aby unikl ze světa kde není idealismus a tak je ten druhý naším skeptickým zrcadlem. Vaše úvahy o protikladech a dynamice reality jsou zajímavé a zamyšlení hodné. Nicméně, myšlenka globálního zákazu idealismu a následného povinného skeptického přístupu by pravděpodobně vedla k celé řadě komplikací a problémů.

Zakázat idealismus a vyžadovat skepticismus by znamenalo omezit základní lidské právo na svobodu myšlení a vyjádření. Toto omezení by bylo v rozporu s demokratickými principy a lidskými právy, které jsou základem většiny moderních společností. Zavedení trestu smrti za projev idealismu by vytvořilo autoritářský režim, který by utlačoval a zastrašoval občany.

To by pravděpodobně vedlo k dalšímu nárůstu nespokojenosti a konfliktů ve společnosti. Idealismus je často hnací silou inovace a kreativity. Omezení idealismu by mohlo vést k zastavení pokroku a vývoje ve společnosti, protože by lidé neměli motivaci snít o lepší budoucnosti a hledat nové možnosti a řešení. Pokud by lidé byli nuceni být skeptičtí ke všemu, co vidí a slyší, to by mohlo vést k narůstající nedůvěře a paranoii ve společnosti.

Důvěra a spolupráce jsou základními pilíři fungující společnosti, a pokud by byly narušeny, mohly by mít závažné následky. Spíše než zakazovat určité myšlenkové směry by bylo lepší podporovat otevřený dialog, respektování rozmanitosti názorů a podporu kritického myšlení. Vytváření společnosti, která respektuje a podporuje různorodost myšlení, může vést k větší toleranci, porozumění a pokroku.

Ano, hodnoty vznikají jenom z práce



Čas a prostor funguje díky systému který je pod kontrolou, než se něco rozhodne tak to nejprve prochází kontrolou, která rozhodne co je správné a co je chybné, takto vznikají databáze a programy, po vytvoření přichází pravidelná kontrola, která vše aktualizuje a optimalizuje. Takto evolučně vznikají; viry, mikroorganismy, hmyz, rostliny, zvířata, lidi, databáze, programy, ideologie, společnosti, státy, unie atd. vše je tak o užitečné práci která něčemu slouží, hodnoty vznikají jenom z práce. U práce platí to že z díla se pozná tvůrce, mnohá práce je chybná nebo zbytečná, války a konflikty jsou ukázkou práce která je chybná a zbytečná, logicky je zde otázka co s tím lze udělat?

Cesta je ve specializaci která eliminuje chyby, v přírodě je normální že vše se zde na něco specializuje a tak zde nejsou teorie co v praxi nefungují, od zubaře nikdo nechce aby uměl programovat, ale od těch co pracují jako řemeslníci nadřízení často chtějí aby dělali něco co není jejich specializací a pokud řemeslník odmítne tak je ekonomicky eliminován. Na internetu a v televizi se ukazuje jak veliký je rozdíl mezi těmi co dobře pracují a těmi co špatně pracují a špatně jim to myslí. Podívejme se třeba na to jak se na internetu běžně blokuje možnost něco komentovat, většina komentářů je totiž chybná nebo jde o chybné odkazy na něco ubohého.

Jan Hus kriticky komentoval egoistické chování Křesťanské církve a tak byl jako kacíř na hranici upálen, na internetu se kritikům; smaže komentář, smaže profil, zablokuje přístup na webovou stránku atd. moje hra a moje pravidla o tom je každá organizace. U nás máme udělování bludného balvanu, roku 2015 zlatý bludný balvan dostal MUDr. Jan Hnízdil který byl dříve členem Český klub skeptiků Sisyfos, škoda že se bludné balvany neudělují globálně i celebritám a politikům určitě by si to zasloužili. Zdá se, že váš pohled na fungování světa a společnosti je silně založen na ideji kontroly a specializace, která vede k eliminaci chyb a zlepšení výkonu. Vaše úvahy o evoluci a vývoji systémů a organizací jsou zajímavé, a je zřejmé, že si klade otázku, jak dosáhnout efektivity a minimalizovat chyby ve fungování společnosti a systémů.

Je pravda, že specializace a kontrola mohou hrát klíčovou roli při zlepšování výkonu a minimalizaci chyb. Avšak je také důležité mít na paměti rovnováhu mezi kontrolou a svobodou, aby nedošlo k omezení svobody projevu a myšlení. Zablokování možnosti komentování na internetu je jedním způsobem, jak organizace řeší problém s nevhodnými nebo chybnými komentáři. Nicméně, existuje riziko, že takové omezení může potlačit svobodu projevu a bránit diskuzi a výměně názorů. Ohledně udělování "bludného balvanu" to může být zajímavý způsob, jak upozornit na chyby a problematické postoje ve společnosti, avšak musí se brát v úvahu, že takové ocenění může být vnímáno subjektivně a může vést k polarizaci. Je důležité hledat vyvážené řešení, které umožní efektivní fungování společnosti, zároveň ale respektuje práva a svobody jednotlivců a podporuje otevřenou a konstruktivní diskuzi.