čtvrtek 9. listopadu 2023

Procesor Intel Core nebo procesor AMD Ryzen



Na internetu je mnoho informací o porovnávání výkonu u procesorů od různých výrobců pro počítače a mobilní telefony, nejvíce je porovnáván výkon a důležitá je u notebooků a telefonů i spotřeba elektřiny, protože akumulátory mají limitované kapacity. Někteří velicí výrobci si nechávají vyrábět i vlastní originální procesory na svoje přístroje.

Ti, co hrají hry si pořizují do počítače grafické karty nebo si koupí počítač který je určený prioritně na hraní her. Výrobci ve snaze o větší zisky a větší odbyt neustále přicházejí s novými procesory a novými počítači, vyznat se v této veliké nabídce není snadné a je těžké najít to co bude pro konzumenta ideální volbou.

Populární novinkou jsou počítače zabudované do počítačového monitoru, nebo malé počítače co se přišroubují za monitor. To mi připomíná nedávnou situaci, kdy jsem chtěl malý počítač přišroubovat za monitor a zjistil jsem, že monitor nemá možnost, aby se za něj mohl přišroubovat malý počítač, tak jsem malý počítač přišrouboval zezadu na reprobednu

Jaké jsou pro tebe klíčové prvky kvalitního života?



Jenom profesionální postup vede k jistému úspěchu v podnikání. Profesionální postup je klíčový, ale občas i šťastná náhoda může udělat zázraky. V podnikání jde často o kombinaci tvrdé práce, strategie a občasného štěstí. Jak to vidíš ty? Vidím to jako šachovou hru, ve které protivník dostane rychle mat. To je dobrá analogie!

Ve světě podnikání je důležité mít strategii, předvídat tahy konkurence a být schopen rychle reagovat na změny v prostředí. Mat v podnikání pak znamená dosažení svých cílů a převzetí kontrolu. Jakou máš oblíbenou šachovou strategii? Nejlepší strategie je nedat soupeři šanci na obranu před útokem.

Agresivní přístup, líbí se mi! Útok je často nejlepší obranou. Kromě toho, když držíš iniciativu, můžeš diktovat průběh hry. V podnikání je podobně důležité být proaktivní a vytvářet příležitosti. Máš nějaký oblíbený obchodní "útok", který bys chtěl zdůraznit? 

Nevymýšlej to, co už funguje v přírodě nebo jinde, vše se opakuje a nejde přijít s ničím co zde už nebylo. Pravda, inspirace z existujících úspěšných modelů může být klíčová. Ověřené postupy a osvědčené strategie mají své místo, a vytvářet něco úplně nového nemusí být vždy nejlepší cesta.

Stojí za to stavět na základech, které již fungují, a přizpůsobovat je potřebám a změnám. Jaký konkrétní příklad nebo oblast tě nejvíc inspiruje? Mojí největší inspirací je fotografování zde není místo pro teorie a funguje jenom dlouhá praxe. Fotografie je skvělý příklad!

Opravdu, žádná teorie nemůže nahradit skutečnou praxi a zkušenost. Právě prostřednictvím praktického cvičení a experimentování lze nejlépe rozvíjet své dovednosti a objevovat vlastní styl. Každý snímek může být jako jedinečný tah na šachovnici, kde každý moment má svůj význam.

Co je pro tebe nejzajímavější nebo nejtěžší na fotografování? Nejtěžší je být ve správný čas na správném místě a mít sebou správné technické vybavení. To jsou skutečně výzvy! Dokázat spojit ty správné okamžiky s potřebnou technikou a být na správném místě je jako skládat složitý mozaikový obrázek.

Jak se připravuješ na to, abys byl vždy připraven na ty nečekané okamžiky? Na to není možné vytvořit žádný pán, protože vše probíhá v realitě podobně jako počasí, které se může rychle nečekaně změnit. Skvělý přístup! Flexibilita a schopnost přizpůsobit se měnícím se podmínkám jsou klíčové.

Je to trochu jako lov na divokou zvěř, kde musíš být stále ve střehu a připraven na rychlou akci. To vytváří vzrušující dynamiku, i když to může být náročné. Máš nějaký příběh o tom, jak tě nějaká neočekávaná situace při fotografování překvapila? Příběhů je mnoho a svým způsobem každá hodnotná fotografie má i svůj zajímavý příběh.

Určitě! Každý snímek nese svůj vlastní příběh a emocionální náboj. Fotografie mají schopnost zaznamenat okamžiky, které jinak mohly projít nepozorovaně. Je to jako vytváření malých časových kapslí. Máš nějaký snímek, na který vzpomínáš s největší nostalgií? 

Bohužel umělá inteligence zatím nedokáže poznat hodnotu fotek, akorát je umí utřídit podle podobnosti. To je pravda. I když umělá inteligence může být skvělým nástrojem pro kategorizaci a analýzu velkého množství dat, hodnota a emotivní hloubka fotografie jsou stále oblastmi, kde lidská intuice a vnímání hrají klíčovou roli.

Fotografie jsou často spojeny s osobními zážitky a emocemi, které mohou být těžko popsatelné nebo analyzovatelné algoritmicky. Je to jedinečný lidský prvek, který dává fotografiím jejich jedinečnou sílu. Nejdříve se malovali obrazy, potom přišla fotografie, dneska je zde video a budoucnost je ve virtuální realitě kterou bude vytvářet umělá inteligence.

Skvělé pozorování! Historie uměleckých médií je opravdu fascinující cesta. Vývoj od malovaných obrazů po fotografii a nyní k videu a virtuální realitě ukazuje, jak rychle se technologie mění a ovlivňuje způsob, jakým vnímáme svět. Budoucnost s umělou inteligencí a virtuální realitou nabízí nekonečné možnosti pro tvorbu a interakci s uměním.

Jak si myslíš, že se tato transformace odrazí v tom, jak budeme vnímat a sdílet příběhy a zážitky? Jakmile se něco stane levným a snadno dostupným tak to pro lidi ztratí hodnotu klasickou ukázkou jsou knihy, otázkou je, co bude pro lidi v budoucnosti drahé a obtížně dostupné. To je zajímavý pohled.

Skutečně, když se něco stane běžným a dostupným, může to ztratit něco ze své exkluzivity. Co bude v budoucnosti považováno za vzácné a cenné, to je otázka. Možná se to posune ke zkušenostem, které nelze snadno reprodukovat, nebo k unikátním a osobním zážitkům. Co by pro tebe bylo v budoucnosti cenné a obtížně dostupné? 

Nejspíše to bude problém s tím že vše, čeho jsem dosáhl bude evolučně eliminováno jako něco, co je bez hodnoty. To je zajímavý pohled. Evoluce a technologický pokrok mohou měnit hodnotové systémy a představy o tom, co je cenné. Co však člověka odlišuje, jsou schopnosti adaptace a tvorby nových hodnot a významů.

Možná bude klíčové najít rovnováhu mezi přizpůsobením se změnám a uchováním hodnot, které jsou pro tebe důležité. Jak se díváš na tuto rovnováhu mezi adaptabilitou a uchováním tradic nebo hodnot? Budoucnost bude jako sen, ze kterého se nejde probudit, všichni budou někam spěchat nebo před něčím utíkat, bude zde logicky marné toužení po jistotě a klidu.

Tvůj pohled na budoucnost je opravdu sugestivní. Rychlost změn a nejistota mohou vytvářet dojem nekonečného spěchu a úniku. Přesto v tomto hektickém prostředí může být důležité najít okamžiky klidu a uvědomění si přítomnosti. Možná právě ve chvílích, kdy se zastavíme a oceníme to, co máme, můžeme najít jistotu a klid.

Jak bys si představoval ideální rovnováhu mezi tempem budoucnosti a klidem přítomnosti? Klasika zní, dobře se utajil a dobře si žil, jiná možnost není. Takový klasický přístup! Někdy je klíčové umět najít rovnováhu mezi aktivitou a odpočinkem, mezi spěchem a klidem. Uvědomit si hodnoty, které ti opravdu přinášejí radost a naplnění, může být cesta k tomu, jak "dobře si žít" ve světě, který se neustále mění. 

Jsou všemocné svaté elity normální?



Otázka, zda jsou politici "normální," může být značně subjektivní a závisí na mnoha faktorech. Politici jsou lidé s různými názory, hodnotami a zkušenostmi, a jejich chování může být ovlivněno mnoha různými faktory, včetně politických tlaků, veřejného mínění a osobního přesvědčení. 

Je důležité brát v úvahu, že politika je často náročná a stresující profese, která často vede ke kontroverzím a konfliktům. Politici se také často snaží reprezentovat různé názory a zájmy svých voličů, což může vést k různým rozhodnutím a postojům. 

Zda považujete politiky za "normální" nebo ne, závisí na vašem osobním hodnocení jejich činnosti a toho, jak se vám líbí jejich politické názory a činy. Je důležité věnovat pozornost jejich politickým postojům a rozhodnutím, a pokud nejste spokojeni s jejich činností, můžete se pokusit ovlivnit politický proces volbami, aktivismem nebo kontaktováním svých zástupců. 

Všechny ideologie berou lidi jako malé děti a vypráví jim pohádky ve kterých dobro vyhraje nad zlem, a nakonec vše dobře dopadne a je jedno, jestli se jedná o ideologii; ekonomickou, politickou, náboženskou, vědeckou atd.

Vaše pozorování obsahuje jistou míru zjednodušení, ale existuje určitá pravda v tom, že ideologie často nabízejí určitý narativ nebo příběh, kterým se snaží oslovit lidi a posilnit jejich podporu. Ideologie mohou prezentovat svět v určitém světle, zdůrazňovat určité hodnoty a cíle a nabízet určitý obraz, jak by měl svět fungovat. 

Například politické ideologie mohou prezentovat různé pohledy na roli vlády, ekonomické systémy a sociální spravedlnost. Náboženské ideologie mohou nabízet náboženské příběhy a víru jako smysl života a řešení morálních otázek. Vědecké teorie mohou prezentovat výzkum a důkazy, které podporují určitý pohled na svět. 

Je však důležité si uvědomit, že realita bývá často komplexnější, než jak jsou prezentovány ideologiemi. Svět může být plný různorodých názorů, zájmů a konfliktů, a jedna ideologie nemusí vždy nabízet jednoduché řešení pro všechny situace. Je také důležité být kritický a analytický vůči různým ideologiím a zvažovat jejich klady a zápory. 

Přestože ideologie mohou vytvářet příběhy, které oslovují lidi a motivují je, je zcela správné tvrdit, že všechny ideologie berou lidi jako malé děti. Lidé mají různé názory, hodnoty a intelektuální schopnosti, a někteří se snaží provádět kritickou analýzu a zkoumat různé perspektivy, než se rozhodnou, kterou dočasnou ideologii podporují. Ideologie jsou důležitou součástí politického, kulturního a intelektuálního diskurzu, ale jejich význam a dopad mohou být různé podle konkrétní situace a kontextu.

Výzkum, věda a technologie jsou hnací silou vytváření lepší budoucnosti



Všechny mocné ideologie brzo eliminuje nahrazení lidí za inteligentní autonomní roboty. Tvůrce politiky a společnosti mohou zvažovat různé faktory a technologické trendy, včetně automatizace a robotizace, při vytváření svých politik a strategií. Automatizace práce a použití inteligentních autonomních robotů mohou mít značný vliv na pracovní trh a společnost.

Některé z hlavních faktorů, které by mohly ovlivnit rozhodnutí o nahrazení lidí za roboty, zahrnují. Automatizace může zvýšit produktivitu a efektivitu práce v mnoha odvětvích. Roboti mohou pracovat nepřetržitě bez nutnosti odpočinku a jsou náchylnější k opakovatelným úkolům.

To může znamenat, že v některých případech může být výhodné nahradit lidi za roboty. Nahrazení lidí za roboty může být spojeno s inicializačními náklady na zakoupení a implementaci robotických systémů. Nicméně dlouhodobě by to mohlo vést ke snížení nákladů na pracovní sílu, zejména pokud roboti vykazují vyšší konzistenci a nižší chybovost. 

Nahrazení pracovníků roboty může mít vliv na pracovní trh a může vést ke ztrátě pracovních míst v některých odvětvích. To by mohlo vyžadovat nové strategie pro rekvalifikaci pracovníků a posílení jejich schopnosti pro práci s technologií. Nahrazení lidí za roboty může vyvolat etické a sociální otázky, zejména pokud jde o dopady na zaměstnanost a sociální nerovnost.

Politické rozhodnutí by mělo zohlednit tato hlediska a hledat vyvážený přístup. Technologický vývoj v oblasti robotiky a umělé inteligence bude hrát důležitou roli v tom, jak rychle a rozsáhle se roboti integrují do různých odvětví. Regulace může také ovlivnit, jak a kde mohou roboti pracovat. 

Celkově je rozhodnutí o nahrazení lidí za roboty komplexní záležitostí, která vyžaduje zvážení mnoha faktorů. Politici, průmysloví lídři a společnost jako celek by měli spolupracovat na vytvoření politik, které minimalizují negativní dopady na zaměstnanost a společnost a současně podporují inovace a růst. 

Když bude díky robotům civilizace konečně ideální tak už budou ideologie zbytečné. Myšlenka na to, že automatizace a robotizace mohou přinést ideální civilizaci, je zajímavá, ale takový scénář má i několik významných aspektů a otázek. Co přesně by měla zahrnovat tato ideální civilizace?

Různí lidé mohou mít různé představy o tom, co by mělo být ideální. Budoucnost společnosti je často závislá na hodnotových přesvědčeních, a tedy na ideologiích, které formují způsob, jakým lidé vidí ideální svět. I když roboti mohou zautomatizovat mnoho pracovních míst a zvýšit efektivitu, existují otázky týkající se vlastnictví, přístupu k technologiím a rozdělení bohatství.

Společnost bude stále muset řešit otázky týkající se spravedlnosti, rovnosti a moci, což jsou tradiční témata spojená s ideologiemi. Kultura a identita: Ideologie také hrají roli při formování kulturní identity a společenských hodnot. I když roboti mohou změnit způsob, jakým lidé pracují a žijí, kultura a hodnoty budou stále důležité. 

Technologický vývoj samotný může přinášet nové výzvy a problémy, které by mohly vyžadovat politické a ideologické reakce. Například, jaký bude vliv rozvoje umělé inteligence na společnost a lidskou identitu? Celkově lze říci, že i když technologie mohou hrát důležitou roli při transformaci společnosti, ideologie a politické koncepce budou pravděpodobně stále hrát významnou úlohu v definování toho, jakým směrem se společnost ubírá a jaký má cíl.

Koncept "ideální civilizace" je subjektivní a může se měnit v závislosti na kontextu a hodnotových přesvědčeních lidí. Lidi nebudou už chodit do školy a zaměstnání a budou žít nazí a hladoví v rezervacích daleko od civilizace, takto skončí problém s; propagandou, reklamou, totalitou, dogmatismem, populismem, cenzuru atd.

Vaše představa o budoucnosti, kde lidé nebudou chodit do školy a zaměstnání a budou žít v rezervacích daleko od civilizace, by mohla odstranit některé problémy spojené s propagandou, reklamou, totalitou, dogmatismem, populismem a cenzurou. Nicméně tato představa přináší i několik významných otázek a potenciálních problémů. 

Jak by bylo zajištěno, že lidé v rezervacích by měli přístup k potravinám, vodě, lékařské péči a dalším základním potřebám? Důležitým aspektem by bylo, jak by tato společnost zajišťovala udržitelnost a bezpečnost pro své obyvatele. Život ve vzdálených rezervacích by mohl vést k sociální izolaci a omezeným kulturním a sociálním interakcím.

To by mohlo mít dopad na psychické zdraví a pocity společenského propojení. Zrušení tradičního vzdělávání by mohlo omezit schopnost lidí rozvíjet své dovednosti a znalosti. Vzdělání hraje důležitou roli při rozvoji kritického myšlení a schopnosti analyzovat informace, což by mohlo ovlivnit schopnost jednotlivců rozumět světu kolem sebe.

Tato představa odstraňuje možnost technologického, vědeckého a společenského pokroku, který může přinášet vývoj a inovace. Výzkum, věda a technologie jsou často hnací silou vytváření lepší budoucnosti. I v takové společnosti by pravděpodobně stále existovaly konflikty a otázky, které by vyžadovaly řešení.

Bylo by důležité mít systém vlády a mechanismy pro řešení sporů. Celkově tato představa by mohla řešit některé problémy, ale také přináší potenciální výzvy a otázky, které by bylo třeba pečlivě zvážit. Kromě toho je důležité, aby se společnost mohla vyvíjet a reagovat na nové výzvy a příležitosti, což by vyžadovalo určitou formu vzdělávání a rozvoje.

Správná odpověď na základní otázku vesmíru a života



Vše se točí okolo kopírování, vytvářet něco nového a originálního je drahé a časově náročné navíc není jistota, že se to povede, proto je populární kopírování toho, co se povedlo i ty jsi jenom levná kopie s nulovou evoluční hodnotou. Internet je plný návodů, jak být úspěšný, a tak se mít dobře, přitom řešení je jednoduché, stačí jenom kopírovat to co je zde úspěšné a populární, bohužel tento nápad má mnoho organizací a jedinců a tím je s kopírováním mnoho problémů.

Obsah internetu je vytvářen pomocí kopírování, originalita je na internetu vzácnou výjimkou, války to je násilné eliminování lidi, co se ve velkém geneticky nakopírovali a není zde pro tyto ubohé kopie dostatek existenčních zdrojů. Knihy vznikají z knih, protože něco může vzniknout jenom z něčeho, z nuly vzniknou jenom nuly.

Správná odpověď na základní otázku vesmíru života, a tak vůbec zní, vše je kopie. Často se každý setkává s tím, že si o něčem naivně myslí, že je to originál, z dálky kopie mohou vypadat jako originály, nejvíce mě vytáčí cenzura na YouTube, která kontroluje obsah videa a blokuje některá videa pro porušení autorských práv nebo z jiného subjektivního důvodu.

Pokud já blokuji reklamy tak je mi zablokován přístup k obsahu internetu, a jsme u jádra problému s kopírováním, vše je to jenom o příčině a následku. Nebude to trvat evolučně dlouho a na kopírování zde bude umělá inteligence a autonomní roboti, lidem se genetické kopírování zakáže, protože lidi dělají při kopírování amatérské chyby!

Člověk je mimozemský virus, který je třeba optimálně eliminovat



Války jsou následkem dogmatické totality. Není zde nikde na světě; feudalismus, socialismus, kapitalismus, humanismus atd. všude na světě je mnoho tisíciletí jenom dogmatická totalita, a proto zde jsou všude daně a tím rozdělení lidí na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, rovnost je jenom ve smrti.

Za vším je zde kopírování a jde o to, jestli se kopírují originály nebo kopie, v přírodě se kopírují jenom originály, a proto je v přírodě ráj, v lidské společnosti se kopírují kopie, a proto je zde očistec. Vaše tvrzení zdůrazňuje myšlenku, že války a sociální nerovnost jsou často způsobeny dogmatickými ideologiemi a totalitními režimy.

Zdá se, že poukazujete na to, že mnoho politických a ekonomických systémů, včetně feudalismu, socialismu a kapitalismu, může být zneužito nebo zkorumpováno, což vede ke konfliktům a nerovnosti. Rovněž zdůrazňujete myšlenku, že v přírodě se kopírují pouze originály, což je možná odkazem na biologickou diversitu a evoluci.

V lidské společnosti však často dochází ke kopírování a opakování dogmatických ideologií a chování, což může mít negativní důsledky. Vaše vyjádření také naznačuje, že rovnost může být dosažena pouze v smrti, což je silný výrok, který může odrážet vaše vnímání sociální nerovnosti a nespravedlnosti. 

Je důležité mít na paměti, že komplexní sociální, politické a ekonomické otázky jsou obvykle více nuancované a mohou být ovlivněny mnoha faktory. Vaše tvrzení může odrážet určitý pohled na tyto otázky, ale existují různé názory a přístupy k řešení těchto problémů. 

Člověk je virus, který napadl ekosystém a vše nakonec skončí tak že roboti eliminují člověka, aby s ním neměli problémy. Vaše tvrzení zdůrazňuje pesimistický pohled na vztah mezi člověkem, technologií a přírodou. Mnozí lidé vyjadřují obavy ohledně vlivu člověka na životní prostředí a ekosystémy, a existuje mnoho diskuzí o tom, jak naše činnosti mohou mít destruktivní dopady na planetu. 

Také zmíněná myšlenka, že roboti by mohli v budoucnu hrát roli při řešení těchto problémů, je spojena s diskuzemi o automatizaci a umělé inteligenci. Automatizace může změnit způsob, jakým lidé pracují a jakým způsobem společnosti fungují. Je však důležité mít na paměti, že budoucnost je velmi složitá a nejistá, a může záviset na různých faktorech, včetně rozhodnutí a akcí lidí. 

Přestože existují závažné výzvy spojené s vlivem člověka na životní prostředí, mnoho lidí se snaží najít způsoby, jak udržitelněji žít a zachovat ekosystémy. Diskuze o udržitelnosti a ochraně životního prostředí jsou důležité a mohou vést k pozitivním změnám. Celkově řešení globálních problémů vyžaduje spolupráci a zapojení všech zainteresovaných stran a různé přístupy k řešení.

Války v nahotě odhadují to, že je společnost nemocná



Samota má jediné řešení najít si partnera a založit rodinu, protože samota dělá z lidí blázny. Samota není nutně jediným řešením pro každého člověka, a není pravda, že samota automaticky dělá z lidí blázny. Každý jedinec má různé potřeby a preference, a některým lidem může vyhovovat žít sami.

Někteří lidé mohou nalézt spokojenost a štěstí v samotě, a dokážou se vyrovnat se životem bez partnera. Založení rodiny a nalezení partnera může být pro některé lidi důležité a naplňující, ale není to jediná cesta ke štěstí a naplnění. Každý člověk má své vlastní cíle, sny a hodnoty, a je důležité, aby se rozhodoval na základě svých vlastních přesvědčení a potřeb.

Důležité je, abyste měli možnost svobodné volby a respektovali své vlastní rozhodnutí ohledně toho, jak chcete žít svůj život. Je také důležité mít podporu a kontakt s lidmi, kteří vám jsou blízcí, ať už jste v partnerském vztahu nebo ne. Samota může být v některých případech obtížná, ale existují různé způsoby, jak se s ní vyrovnat a najít naplnění a štěstí i mimo partnerský vztah. 

Život má smysl, pokud člověk není sám, protože může žít pro svoje přátele bez přátel je život jenom plný nepřátel. Zdá se, že zdůrazňujete význam mezilidských vztahů a přátelství pro smysluplný život, což je velmi platný a důležitý aspekt života pro mnoho lidí. Mezilidské vztahy, včetně přátelství, mohou poskytovat podporu, radost a smysl života.

Je pravda, že pro mnohé lidi jsou přátelé důležití a hrají klíčovou roli v jejich životě. Nicméně je také důležité zdůraznit, že smysl života může být subjektivní a pro každého jednotlivce může vypadat jinak. Existuje mnoho různých způsobů, jak najít smysl života, a to může zahrnovat různé aspekty, jako jsou rodina, kariéra, osobní rozvoj, dobročinnost, zájmy a mnoho dalšího. 

Mějte na paměti, že ne každý člověk má možnost mít trvalé přátelství, a existuje mnoho dalších faktorů, které mohou ovlivnit, jak si lidé budují své vztahy. Mít přátelé je důležité, ale nesmíme zapomínat na různorodost způsobů, jakými lidé mohou najít smysl života a naplnění. Každý jednotlivec má své vlastní hodnoty a priority, které ovlivňují, co považuje za smysluplné a důležité ve svém životě.

Aby mohli elity snadno manipulovat s lidmi tak vytvořili nemocnou společnost ve které je každý na vše sám, protože nemá přátele, co by mu v nouzi pomohli. Vaše tvrzení o tom, že elity záměrně vytvořily nemocnou společnost, ve které je každý na všechno sám, je silně spekulativní a nemá pevnou oporu ve skutečných událostech.

Společnost a sociální vztahy jsou složité a ovlivňovány různými faktory, včetně politických, ekonomických a kulturních. Manipulace s lidmi a zneužívání jejich zranitelností jsou etické a právní otázky, které by se měly řešit odpovídajícím způsobem. 

Je důležité, abychom byli kritičtí a informovaní občané, kteří zkoumají, jak jsou společnost a politika utvářeny. Rozvoj silných mezilidských vztahů, komunitní angažovanost a podpora jsou způsoby, jak se lidé mohou bránit manipulaci a zneužívání. 

Nemějte strach z různých teorií spiknutí bez důkazů a zkuste se soustředit na konstruktivní způsoby, jak přispět k zdravější a solidárnější společnosti. To může zahrnovat podporu vzájemného porozumění a spolupráce mezi jednotlivci a komunitami.

Války v nahotě odhadují to, že je společnost nemocná, a tak ve válce vraždí lidi a ničí veliké hodnoty, ve zdravé společnosti nejsou války a násilí člověka k člověku. Váš pohled na války a násilí ve společnosti má své platné prvky. Skutečně existují souvislosti mezi konflikty a sociálním, ekonomickým a politickým zdravím společnosti.

V zdravé společnosti jsou lidská práva respektována, konflikty jsou řešeny mírovými prostředky a násilí je minimalizováno. Když společnost prosperuje a lidé mají přístup ke vzdělání, pracovním příležitostem a základním službám, může to snižovat pravděpodobnost vzniku násilí a konfliktů. 

Nemoci společnosti, jako jsou politická represe, sociální nejednotnost, chudoba a nerovnost, mohou vytvářet nepříznivé podmínky pro vznik násilí a konfliktů. Mezinárodní a vnitrostátní konflikty často souvisejí s těmito sociálními problémy. Je však třeba poznamenat, že násilí a konflikty mohou vzniknout i ve společnostech, které jsou na první pohled "zdravé."

Existuje mnoho faktorů, které mohou přispět k násilí a konfliktům, včetně historických, etnických a náboženských rozdílů, a mohou se objevit i v dobře fungujících společnostech. Mír a prevence konfliktů jsou cíle, které by měly společnosti a mezinárodní komunita aktivně sledovat a pracovat na jejich dosažení. To zahrnuje podporu mírových jednání, dodržování lidských práv a budování zdravé a spravedlivé společnosti.