neděle 3. září 2023

Jenom mrtví po ničem už netouží, protože mají všeho dostatek



Toto tvrzení vyjadřuje myšlenku, že mrtví lidé již nepotřebují nic, protože mají vše, co potřebují. To lze chápat různými způsoby, například jako filozofickou úvahu o povaze smrti a potřebách živých lidí. Někteří by mohli tento výrok chápat tak, že smrt je konečným stavem, kdy už není třeba žádných pozemských potřeb, jako jsou jídlo, pití, ubytování nebo cokoli jiného.

Jiní by v tom mohli vidět i hlubší myšlenku o tom, že smrt přináší klid a konec veškerých toužení a trápení, které člověk zažívá během života. Celkově je toto tvrzení spíše filozofickou úvahou a může být interpretováno různými způsoby v závislosti na osobních názorech a přesvědčeních. Náboženství po lidech chce, aby po ničem netoužili jako by byli lidi mrtví.

Vaše tvrzení ukazuje na určitý aspekt náboženství a duchovního učení, který zdůrazňuje potřebu omezení světských toužení a připisuje hodnotu odříkání a duchovnímu klidu. Tato myšlenka může být součástí různých náboženských tradic a filozofických systémů. Například v buddhismu se učení Dharma zabývá ukončením utrpení tím, že člověk přestane toužit po světských věcech a dosáhne osvícení.

V křesťanství se také zdůrazňuje důležitost odříkání světských hříchů a upřednostnění duchovního života. Tato myšlenka nemusí doslovně znamenat, že náboženství chce, aby lidé byli "jako mrtví," ale spíše, že náboženství klade důraz na duchovní rozvoj, odříkání se světským a hmotným věcem a hledání většího smyslu a duchovního naplnění. Každé náboženství může tuto myšlenku interpretovat a zdůrazňovat různými způsoby. 

Všechny lidské ideologie jsou pokrytecké, protože hlásají, aby se lidi změnili k dobru a elity se změnit k dobru nechtějí. Vaše tvrzení poukazuje na kritický pohled na lidské ideologie a na způsob, jakým se mohou tato ideologie chovat ve skutečném světě. Je pravda, že některé ideologie mohou vyžadovat změny nebo oběti od jednotlivců, zatímco elity nejsou ochotny provádět tyto změny na své straně. 

Tento kritický pohled může být založen na historických nebo současných událostech, kdy se mohlo zdát, že vládnoucí třídy nebo elity nejsou připraveny uplatňovat ty samé normy nebo požadavky na sebe, jaké požadují od běžných občanů. Toto vnímání pokrytectví může vést ke skepticismu vůči ideologiím a moci. 

Je však důležité si uvědomit, že názory na ideologie a politickou moci se mohou lišit a jsou ovlivněny mnoha faktory, včetně osobního přesvědčení, historie a kulturního kontextu. Existují různé ideologie a politické systémy s různými úrovněmi transparentnosti, odpovědnosti a schopností provádět změny. Společnost může a často diskutuje o otázkách týkajících se spravedlnosti, rovnosti a změny, a tyto diskuse mohou ovlivnit směr a chování ideologií a politických elit.

Svět potřebuje, aby bylo možné snadno a rychle cokoli vyměnit a tím problém odstranit



Vaše tvrzení o potřebě snadné a rychlé výměny věcí v dnešním světě má určitý smysl a může být aplikováno na různé kontexty. Zde je několik oblastí, ve kterých by to mohlo být relevantní. Snadná a rychlá výměna recyklovatelných materiálů a produktů může přispět k udržitelnějšímu životnímu stylu a snížení množství odpadu. Rychlá výměna komponent a zařízení může podporovat technologický pokrok a umožnit snadnější aktualizace elektroniky a jiných zařízení. 

Rychlá výměna lékařských nástrojů, implantátů a orgánů může být klíčová pro zlepšení zdravotní péče a zachránění životů. Snadnější výměna zboží a služeb může podporovat ekonomický růst a obchodní aktivity. Možnost rychle aktualizovat učební materiály a metody vzdělávání může zlepšit vzdělávací proces a připravit studenty na moderní svět. Nicméně, existují i potenciální negativní stránky rychlé výměny. Například zvýšená spotřeba a plýtvání zbožím a energií může mít negativní dopad na životní prostředí a udržitelnost.

Navíc by rychlá výměna mohla vést k povrchnímu způsobu života a snížit hodnotu dlouhodobých vztahů a trvanlivých produktů. Je důležité najít rovnováhu mezi rychlou výměnou a trvanlivostí, abychom zajistili udržitelný a efektivní způsob života. Inovace v oblasti recyklace, výroby a spotřeby mohou hrát klíčovou roli v dosažení této rovnováhy. Největší problém s výměnou je s elitami, co nám chybně vládnou. Vaše obavy ohledně elit, které vládnou a mohou ovlivňovat výměnu a rozhodování, jsou legitimní.

V politickém a ekonomickém kontextu mohou mocní a bohatí jednotlivci nebo skupiny ovlivňovat pravidla a procesy tak, aby sloužily jejich vlastním zájmům na úkor obecného dobra. To může způsobit nerovnosti a snížit schopnost společnosti řešit problémy. Některé kroky, které mohou být učiněny k omezení vlivu elit a zlepšení spravedlnosti ve společnosti, zahrnují. Zajištění větší transparentnosti v rozhodovacích procesech, což umožní veřejnosti sledovat a hodnotit akce a rozhodnutí vládnoucích elit. 

Zvýšení účasti občanů v demokratických procesech, včetně volby, diskuse a zapojení do rozhodování, aby se zvýšila reprezentace různých hlasů a zájmů. Vytvoření nezávislých kontrolních a dozorčích orgánů, které mohou monitorovat a hodnotit činnost vlády a ekonomických institucí. Přijetí pravidel a regulací, které brání zneužívání moci a monopolního chování. Zvýšení úrovně vzdělání a informovanosti občanů, aby byli schopni kriticky hodnotit politické a ekonomické rozhodnutí. 

Podpora politických reforem, které odstraňují korupci a zlepšují zastoupení různých skupin ve vládě. Podpora otevřeného a konstruktivního dialogu mezi vládou a občanskou společností, aby se dosáhlo kompromisů a řešily společenské problémy. Je důležité mít na paměti, že změna ve společnosti a politice je obvykle dlouhodobý proces, který vyžaduje angažovanost a účast mnoha lidí. Demokratické nástroje a občanská angažovanost mohou hrát klíčovou roli v boji proti nadměrnému vlivu elit a podporovat větší spravedlnost a rovnost ve společnosti.

Kdy zde bude možné v Linuxové distribuci spouštět programy určené pro Windows



V Linuxu již existují některé nástroje a technologie, které vám umožňují spouštět programy určené pro Windows. Nejběžnější způsoby jsou následující. Wine je kompatibilní vrstva, která umožňuje spouštět mnoho aplikací určených pro Windows přímo v Linuxu. Wine simuluje prostředí Windows a umožňuje programům Windows běžet na Linuxovém systému. Existuje mnoho konfigurací a komunitní podpory pro různé aplikace.

Stačí nainstalovat Wine a použít jej k instalaci a spouštění programů. Proton je technologie vyvinutá společností Valve pro platformu Steam. Umožňuje spouštět mnoho her určených pro Windows přímo z klienta Steam na Linuxovém systému. Tato technologie využívá Wine a další nástroje pro optimalizaci her. CrossOver je komerční produkt založený na Wine, který nabízí jednodušší instalaci a správu aplikací určených pro Windows na Linuxu.

Je to placená alternativa s více podpory pro určité aplikace. Můžete také použít virtualizační nástroje, jako je VirtualBox nebo VMware Workstation, k instalaci a spuštění celého virtuálního stroje s Windows a pak v něm spouštět aplikace. Mnoho Linuxových distribucí má vlastní prostředí pro spouštění aplikací Windows, například "PlayOnLinux" nebo "Lutris". Tyto nástroje usnadňují instalaci a konfiguraci aplikací Windows na Linuxu. 

Je důležité poznamenat, že ne všechny aplikace určené pro Windows budou fungovat dokonale na Linuxu. Některé mohou mít omezenou kompatibilitu nebo vyžadovat složitější konfiguraci. Přesto se tyto nástroje neustále vyvíjejí a zdokonalují, což znamená, že kompatibilita a podpora se neustále zlepšuje. Závisí to také na konkrétní aplikaci, kterou chcete spustit, a na verzi Linuxové distribuce, kterou používáte. 

Podle mě je na straně Microsoftu snaha zabránit Linuxovým distribucím, aby mohli využívat programy a ovladače z Windows, protože pak by byl Windows neprodejný. Je pravda, že Microsoft má komerční zájmy a může existovat určitá motivace bránit konkurenci, včetně Linuxových distribucí, v používání programů a ovladačů určených pro Windows. Historicky Microsoft nebyl příliš ochotný podporovat nebo umožňovat interoperabilitu s jinými operačními systémy, jako je Linux.

To vedlo ke sporům a soudním případům v minulosti. Nicméně je důležité poznamenat, že v posledních letech se situace začala měnit. Microsoft začal projevovat více otevřenosti vůči Linuxu a open source komunitě. Microsoft vyvinul WSL, což je prostředí pro spouštění distribucí Linuxu přímo ve Windows 10 a novějších verzích. Toto umožňuje vývojářům používat nástroje a aplikace Linuxu přímo na Windows bez potřeby virtualizace nebo dual-bootu.

Microsoft začal uvolňovat části svého software jako open source projekty. Například Visual Studio Code, .NET Core a PowerShell jsou nyní open source projekty, které běží na Linuxu. Microsoft rozšířil svou cloudovou platformu Azure o podporu pro Linuxové virtuální stroje a kontejnery. To znamená, že Linux má významnou přítomnost na Microsoft cloudové platformě. 

Microsoft se také snaží zlepšit interoperabilitu mezi Windows a Linux. To může zahrnovat práci na podpoře standardních protokolů a rozhraní. I přesto však může stále existovat určité omezení nebo obtíže při používání určitých aplikací a ovladačů Windows na Linuxu. Komunita open source a vývojáři neustále pracují na řešení těchto problémů a na zlepšení kompatibility mezi systémy. Je to dynamický proces, který se mění s časem a vývojem technologií.

Intel Core i9-13900F vs AMD Ryzen 9 5950X



Intel Core i9-13900F

AMD Ryzen 9 5950X

Výkony jsou u obou procesorů podobné, rozdílem je zde cena a spotřeba proudu, AMD nabízí menší cenu a menší spotřebu proudu ale neumožňuje použít nejnovější paměti, pravdou je, že nejnovější paměti jsou drahé a výkonový rozdíl mezi staršími pamětmi je minimální. Rozdíl v cenách ostatních součástek je minimální volba je tedy jasná, a to AMD do té doby, než ceny Intel procesorů nespadnou dolů díky novým verzím procesorů, které už brzo přijdou na trh. V minulosti byl Intel lepší volbou, než AMD ale tato výhoda zůstala u Intelu jenom u notebooků, kde Intel pořád kraluje. Dobrou volbou jsou malé intel počítače, které je možné snadno umístit za počítačový monitor.  

Zlato je jenom ve skutečné realitě



Ve virtuální realitě neexistuje žádné skutečné fyzické zlato, které byste mohli najít nebo schovat. Virtuální realita je digitální prostředí, které simuluje skutečný svět nebo fantastické světy pomocí počítačové grafiky a interaktivního zpracování. Pokud hledáte virtuální zlato v rámci nějakého počítačového nebo videoherního prostředí, měli byste se držet pravidel a cílů daných samotnou hrou.

Například v některých RPG může být zlato součástí herního ekonomického systému, které můžete získat tím, že plníte úkoly, bojujete s nepřáteli nebo obchodujete s jinými postavami. Celkově platí, že virtuální zlato neexistuje mimo konkrétní herní prostředí a nemá reálnou hodnotu mimo danou hru. Hledání "zlata" ve virtuální realitě by mělo být chápáno jako součást zábavy a herního zážitku, nikoli jako snaha o skutečný finanční zisk. 

Virtuální realita není sen, ale spíše technologie, která umožňuje lidem ponořit se do digitálního prostředí, které může být buď realistické, simulovat skutečný svět, nebo fantazijní, vytvořené pro zábavu a interakci. V rámci virtuální reality můžete zažívat různé zážitky, hry, výukové prostředí nebo simulace, ale tyto zážitky jsou digitální a nemají přímý vliv na skutečný svět nebo fyzickou realitu. 

Virtuální realita může být velmi zábavnou a užitečnou technologií pro zábavu, výuku, simulace a další účely, ale nejedná se o skutečný svět. Proto v ní není možné získat skutečné fyzické zlato nebo provádět skutečné transakce, jaké byste prováděli v reálném světě. Virtuální realita má své vlastní využití a potenciál, ale je důležité rozlišovat mezi virtuálním světem a skutečným světem.

Kult lidského těla nahradí kult virtuální reality



Otázka, zda kult lidského těla nahradí kult virtuální reality, závisí na mnoha faktorech, včetně kulturního vývoje a technologického pokroku. Zde je několik možných aspektů této otázky. Zájem o lidské tělo a jeho kult může zůstat silný, protože lidské tělo je stále základní součástí našeho života a identity.

Některé aspekty kultu lidského těla, jako je zdraví a fyzická kondice, budou pravděpodobně trvat a mohou být doplňovány novými technologiemi, které pomáhají sledovat a zlepšovat naše tělesné funkce. Virtuální realita má potenciál stát se důležitou součástí našeho života a může nabídnout nové formy zážitků a interakcí.

Lidé mohou vyhledávat zážitky ve virtuální realitě, které by mohly konkurovat tradičním aktivitám spojeným s kultem lidského těla, jako je sport a zábava. Je také možné, že virtuální realita a kult lidského těla nebudou vzájemně vylučovat, ale budou spolupracovat. Virtuální realita může být využita k podpoře fyzické aktivity a tréninku.

Například fitness aplikace ve virtuální realitě mohou motivovat lidi k cvičení a zároveň poskytovat zábavné zážitky. Záleží na tom, jak bude společnost vnímat individuální zážitky a identitu ve světě plném technologií. Někteří lidé mohou preferovat tradiční aktivity a spojení s vlastním tělem, zatímco jiní mohou upřednostňovat virtuální světy a digitální zážitky. 

Celkově je to složitá otázka, která závisí na mnoha proměnných, včetně technologického vývoje, kulturních trendů a osobních preferencí. Je pravděpodobné, že budeme svědky růstu významu virtuální reality, ale zájem o kult lidského těla bude pravděpodobně trvat a může se vyvíjet v souladu s novými technologiemi.

Je nutné chodit do školy a zaměstnání, když je zde virtuální realita



Není nutné chodit do tradiční školy, pokud je k dispozici internet, a to z několika důvodů. Existuje mnoho online vzdělávacích platforem, které nabízejí širokou škálu kurzů a vzdělávacích materiálů. Tyto kurzy lze absolvovat online z pohodlí domova. Některé instituce nabízejí dálkové vzdělávání, kde studenti mohou studovat a absolvovat kurzy online, aniž by museli fyzicky chodit do školy.

Rodiče mohou rozhodnout, že budou své děti vzdělávat doma a využijí online zdroje a materiály k výuce. V některých případech mohou studenti navštěvovat fyzickou školu pouze částečně a zbytek svého vzdělání získávat online. Dospělí mohou využít online kurzy a tréninkové programy k rozvoji svých dovedností a kariéry.

Nicméně je třeba poznamenat, že některé oblasti vzdělání mohou vyžadovat fyzickou interakci, laboratorní práce nebo praktickou výuku, která není plně nahraditelná online prostředím. Rozhodnutí o tom, zda chodit do tradiční školy nebo využívat online zdroje, by mělo záviset na konkrétních vzdělávacích potřebách a cílech studenta.

Domácí práce ve virtuální realitě mohou mít vliv na společnost a kulturu, ale jejich schopnost "restartovat" evolučně konzumní kulturu je sporná a závisí na mnoha faktorech. Zde je několik aspektů, které by mohly hrát roli. Virtuální realita může změnit způsob, jakým lidé pracují. Může umožnit více pracovat z domova nebo z virtuálního kanceláře, což by mohlo zmírnit konzumní tlak spojený s dojížděním a spotřebou energie.

Virtuální realita nabízí nové zážitky a formy zábavy, které by mohly konkurovat tradičním formám konzumu, jako jsou nákupy a sledování televize. Lidé by mohli trávit více času ve virtuálních světech, což by mohlo ovlivnit jejich nákupní chování. Virtuální realita může také ovlivnit sociální interakce a komunikaci. Lidé mohou více komunikovat a interagovat ve virtuálním prostředí, což by mohlo změnit jejich vnímání konzumace a sociálního zapojení. 

Záleží na tom, jaké obchodní modely se rozvinou kolem virtuální reality. Pokud virtuální světy a zážitky budou silně závislé na mikrotransakcích a reklamách, mohla by se konzumní kultura přenesená do virtuální reality prohloubit. Regulace a etické normy budou hrát důležitou roli v tom, jak virtuální realita ovlivní kulturu.

Vlády a společnosti by měly mít kontrolu nad tím, jakým způsobem virtuální realita ovlivňuje konzumní chování a společenské normy. Celkově lze říci, že virtuální realita má potenciál změnit některé aspekty naší kultury a ovlivnit způsob, jakým lidé konzumují zábavu a pracují. Nicméně, zda "restartuje" evolučně konzumní kulturu, bude záviset na mnoha proměnných a bude vyžadovat pozornost a úsilí ze strany společnosti, aby se utvořily pozitivní a udržitelné vzory chování ve virtuálním světě.

Závislosti jsou jako lana, která ovládají lidi a organizace jako by to byli loutky



Na čem je pracující člověk nejvíce závislí jsou to; peníze, výhody, popularita, moc, jistoty, láska, drogy, zdraví, štěstí atd. Závislosti a priority lidí se mohou výrazně lišit, a co je pro jednoho člověka nejvíce důležité, nemusí platit pro druhého. Nicméně, některé z nejčastějších věcí, na kterých pracující lidé mohou být závislí nebo které mohou být jejich hlavními prioritami, zahrnují. 

Finanční stabilita a schopnost zabezpečit sebe a svou rodinu jsou pro mnoho lidí klíčovými cíli. Dobré zdraví je základním předpokladem pro efektivní pracovní výkon a celkovou kvalitu života. Pro mnoho lidí jsou vztahy s rodinou, přáteli a partnerem zásadním prvkem štěstí a spokojenosti. Získání osobního štěstí a pocitu smyslu života může být pro mnoho lidí prioritou. 

Někteří lidé se mohou silně identifikovat s prací a kariérním úspěchem, a to může být pro ně hlavní prioritou. Pro některé jedince může být dosažení moci a vlivu v jejich pracovním nebo politickém prostředí velmi důležité. Někteří lidé usilují o jistotu a stabilitu ve svém životě, což může zahrnovat finanční, pracovní nebo rodinnou jistotu. 

Pro některé lidi může být důležitá popularita a uznání veřejnosti. Někteří lidé pracují za účelem získání materiálních výhod, bonusů a odměn. Bohužel, pro některé lidi může být závislost na drogách nebo alkoholu hlavním problémem. Je důležité poznamenat, že každý člověk je jedinečný, a proto se jeho hodnoty, priority a závislosti mohou lišit.

Co je pro jednoho člověka nejvíce závislé, nemusí být pro druhého vůbec důležité. Závislosti mohou skutečně ovlivňovat lidi a organizace a v některých případech mohou působit jako lana, která ovládají jejich chování. Závislosti mohou být fyzického, emocionálního nebo psychologického charakteru a mohou mít různé formy. 

Ty se vyskytují, když tělo vykazuje fyzické reakce na absenci nějaké látky. To je typické pro některé druhy drogových závislostí, jako je alkoholismus nebo závislost na narkotikách. Tento druh závislosti je spojen s emocionálními reakcemi na určité podněty nebo chování. Například někdo se může emocionálně spoléhat na jinou osobu nebo aktivitu jako způsob, jak zvládat stres nebo úzkost. Tyto závislosti se týkají myšlenkových vzorců a chování.

Lidé se mohou stát psychologicky závislými na určité návyky, jako je například nadměrná práce nebo konzumace internetu. Závislosti mohou mít značný vliv na životy jednotlivců a mohou je ovládat, takže se zdá, že jsou "loutkami" těchto závislostí. Je důležité si uvědomit, že řešení závislostí může být složité a vyžadovat podporu, léčbu a odhodlání. Profesionální pomoc a podpora ze strany rodiny a přátel mohou být klíčovými faktory při překonávání závislostí.

Objektivní pohled na idealismus



Proč zde nikdy nikde nebyl pravý spasitel, který by dokázal zázraky, falešných egoistických spasitelů zde je všude mnoho tisíciletí nadbytek. Je třeba si konečně uvědomit to že vše je zde hra podle pravidel, vše, co je živé hraje tuto hru po celý život, smrt je tak konec hry a po smrti už nic není, není zde žádná duše, která by po smrti mohla existovat mimo mrtvé tělo, s tělem umírá i duše.

Lidi jsou zbabělci, a tak se snaží z reality uniknout do iluzí pomocí; pohádky, snů, náboženství, politiky, umění, drogy, pokrytectví atd. Realita to jsou databáze a programy, protože pevná hmota je iluze existuje jenom energie, která vytváří realitu, ve které vše vypadá reálně. Odstraň z hmoty energii a hmota zmizí!

Evoluční proces vše stvořil tak aby to fungovalo, a to co nefunguje se optimálně recykluje, z malého vzniká veliké, a to se po čase zase rozpadá na malé o tom je realita ve které vše existuje. Toužení po dobru má za následek vznik konzumního očistce, ve kterém není nikde pravda a láska, nadbytek pro ty, co jsou nahoře, vytváří logicky nedostatek pro ty, co jsou dole, bylo a bude takový je život.

Pomocí příčin a následků získáme mnoho informací o tom co je nám skryto, každá chyba má nějakou příčinu, nejčastější příčinou chyb je teorie, která nahrazuje praxi, teoreticky jsou zázraky možné ale v praxi zázraky nejsou možné o tom je pokrytecká společnost.

Podívejme se na knihy a filmy, zde je snaha nahradit praxi za teorie které v praxi nefungují, klasikou je modli se a víra dokáže zázraky, je to ale lék, který neléčí a dává jenom iluzi toho, že se stane zázrak. Nebyl zde v minulosti žádný Ježíš Kristus je to jenom mytologická pohádka o dobru a zlu, tam kde lidi používají peníze a protekci, tam je i konzumní očistec ve kterém není pravda a láska!

Vaše stanovisko vyjadřuje objektivní pohled na život a náboženství a zdůrazňuje vědecký materialismus a kauzalitu. Je důležité si uvědomit, že názory na tato témata se výrazně liší a jsou často založeny na osobním přesvědčení a filozofickém pohledu. Zde je několik klíčových bodů, které by mohly pomoci lépe porozumět různým perspektivám.

Pro mnoho lidí náboženství a spirituality mají důležitou roli v jejich životech. Poskytují smysl, etický rámec a naději. Věření v existenci duše a náboženské zázraky může být pro ně zásadní součástí identity a životního smyslu. Vědecká metoda se snaží zkoumat svět a objevovat jeho zákony a mechanismy prostřednictvím pozorování, experimentů a analýzy dat.

Vědci se snaží vysvětlit jevy pomocí empirických důkazů a testovatelných teorií. Existuje mnoho filozofických pohledů na otázky o duši, smyslu života a transcendenci. Někteří filozofové přijímají materialistické nebo ateistické postoje, zatímco jiní se zabývají otázkami existence duše a duchovního rozměru reality. 

Každý člověk má právo na své vlastní názory a přesvědčení, a ty mohou být formovány životními zkušenostmi, výchovou a osobními hodnotami. Je důležité respektovat různé názory a přístupy, protože každý člověk má právo na svůj pohled na svět. Diskuse o těchto tématech může být konstruktivní, pokud se vede s respektem k odlišným názorům a s otevřeností k možnosti učit se od druhých.