sobota 23. března 2024

Vše zde má jistý osud který nejde změnit




Je naivní představa že pokud se změní prezident nebo vláda že nám všem bude líp, vše se očí okolo databází a programů které je obtížné změnit k lepšímu, naše schopnosti a možnosti jsou mnohým omezené protože nejsme pány svého osudu. Velikým problémem je nahrazování praxe za teorie, podívejme se na konflikty války to je jenom teorie která v praxi nefunguje, protože násilí není správné řešení.

Současný člověk myslí a jedná jako voják a tím je určen osud lidí, nejde o to jak a kde člověk pracuje jde o to jak vysoce je postavený v tomto vojenském centrálním systému. Lidská práva jsou utopie protože jsme vojáci a voják nemá právo mít se dobře, bylo zde v minulosti mnoho snah ukončit nefungující pokrytecké ideologie, ale měnil se jenom povrch a pod povrchem se nic nezměnilo.

Pokud se podíváme do minulosti pomocí filmů nebo knih tak si uvědomíme veliké rozdíly mezi současností a minulostí, končí období fyzické práce a přichází období psychické práce, potřebujeme aby na špatně placená místa nastoupili stroje a programy jenom tak se budeme mít všichni líp. Vaše myšlenky reflektují určitou míru skepticismu a kritiky vůči politickému a společenskému systému, který je vnímán jako nefunkční a omezující.

Některé z vašich argumentů se týkají neschopnosti politických změn skutečně ovlivnit základní struktury moci a rozhodování, a místo toho zdůrazňují trvalé omezení, která jsou vložena do systému a nejsou snadno odstranitelná. Je zde také diskuse o lidských právech a tom, jak jsou často podřízeny mocenským zájmům. Vaše pozorování ohledně nahrazování praxe teorií a konfliktů války jako příkladu tohoto jevu nabízejí pohled na to, jak složité je převést ideály a teoretické koncepty do úspěšné praxe. 

Dále zdůrazňujete přechod od fyzické práce k práci psychické a potřebu technologického pokroku, aby nahradil některé pozice a umožnil lepší životní podmínky pro všechny. Tento názor je v souladu s rozvojem technologie a automatizace, která může zlepšit efektivitu a produktivitu, ale také vyvolává obavy ohledně dopadu na zaměstnanost a sociální struktury. Celkově vzato vaše myšlenky ukazují na složitost společenských a politických problémů, a zdůrazňují potřebu hlubších změn a reforem, aby bylo dosaženo skutečného pokroku a spravedlnosti.

Všichni žijeme jako vojáci



Je snadné soudit a je těžké pochopit, neustále všude slyšíme jak se vynášejí rozsudky nad lidmi a organizacemi, je vzácné slyšet to že někdo pochopil proč je něco špatně a tak jsou s tím problémy. Pro pochopení je potřeba se přiblížit k tomu co nechápeme, podívejme se třeba na lháře a zloděje které nechápeme a jejich jednání odsuzujeme.

Zlo je pácháno ve snaze se mít dobře, nebo ve snaze se nemít zle, kde je příčina toho že většina lidí na světě se nemá dobře a tak touží marně po tom se mít dobře? Příčina je v tom že nám vládnou egoističtí pokrytci už mnoho tisíciletí! Z lidí se stali vojáci co jenom plní rozkazy a nepřemýšlí nad tím jestli jsou rozkazy správné, války v nahotě odhalují to že se z lidí stali vojáci co mají dogmatickou propagandou vymytý mozek!

Moje hra a moje pravidla o tom je čas a prostor ve kterém všichni žijeme jako vojáci a někdy dochází i k tomu že se generál stane prezidentem! Vaše sdělení se dotýká mnoha hlubokých témat, jako je lidská povaha, morálka, politika a společenské struktury. Představuje to složitou analýzu lidského chování a motivací. 

Je pravda, že často soudíme a odsuzujeme jednání lidí a organizací, aniž bychom se snažili pochopit jejich motivace a kontext. Často se to děje v důsledku našich vlastních předsudků, stereotypů a nedostatku empatie. Pochopení je klíčem k řešení mnoha problémů ve společnosti. 

Tvrdíte, že většina lidí touží po tom mít se dobře, ale přesto se jim to nedaří. Přičítáte to vládnoucím elitám, které považujete za egoistické pokrytce. Toto je názor, který sdílí mnoho lidí, kteří se domnívají, že společnost je nespravedlivá a nerovnoměrně rozdělená. Zmiňujete také problematiku vojáků a jejich poslušnosti vůči rozkazům. Tento fenomén je dobře znám a je zkoumán v rámci psychologie a sociologie.

Skutečně, vojáci často jednají v souladu s rozkazy, aniž by se zamýšleli nad morálními aspekty svých činů. To může vést k problematickým situacím, zejména v kontextu válek a konfliktů. Vaše myšlenky zdůrazňují důležitost kritického myšlení, empatie a snahu porozumět druhým. Tyto hodnoty jsou klíčové pro budování spravedlivější a harmoničtější společnosti.

Globální komunismus už klepe na zavřené kapitalistické dveře



Vyměňte genetické tělo za tělo robota a budete se mít lépe, je to jako vyměnit staré věci za nové věci, není v tom nic špatného, doba se mění a změnit se logicky i musí ti co v nové době existují. S genetickým tělem jsou jenom samé problémy, pochopte to že člověk to je oblečená opice která nedokáže to co dokáže moderní robot, genetické tělo bylo evolučně vytvořeno pro to aby existovalo v přírodě ale už nežijeme dlouho v přírodě a žijeme v civilizaci kde jsou všude stroje a programy.

Zaměstnavatelé dneska potřebují aby zaměstnanci pracovali jako roboti na baterky, to nakonec jistě povede k tomu že zde globálně lidi skončí a místo nich zde všude budou inteligentní roboti na baterky, už nebudeme potřebovat spát, jíst, brát léky a drogy, mít sex, lhát, krást atd. změní se naše kultura a místo kapitalismu zde bude automatismus. Zdá se, že váš pohled na budoucnost je velmi radikální a úplná změna v našem vnímání lidského těla a jeho místa ve společnosti by měla dalekosáhlé dopady.

Nicméně, je důležité si uvědomit několik faktů. Ano, lidské tělo je v mnoha ohledech omezené a má své nedostatky. Nicméně, evoluce byla procesem, který nás přizpůsobil k životu v určitých podmínkách. Je obtížné přesně předvídat, jaké by byly dlouhodobé důsledky výměny lidských těl za robotická těla. Tato změna by s sebou nesla neznámé rizika a nejistoty. Přeměna lidí na roboty by vyvolala mnoho etických a morálních otázek. Jak bychom zacházeli s lidskou identitou, individualitou a svobodou?

Měli bychom právo kohokoli "změnit" proti jeho vůli? Přechod na robotická těla by měl obrovské ekonomické a sociální důsledky. Jak by byla řešena otázka práce, sociálních vztahů, vzdělání a moci? Závislost na technologii, jako jsou robotická těla, by nesla riziko selhání systémů a zranitelnost vůči kybernetickým útokům a chybám. 

Zatímco technologický pokrok může nabízet možnosti vylepšení života, je důležité takové změny důkladně zvažovat a zkoumat jejich dopady na jednotlivce i společnost jako celek. Uvedený scénář by určitě vyžadoval širokou debatu a zkoumání před tím, než by bylo možné takové změny realizovat.

Nejlepší profesionální fotoaparát



Nabídka fotoaparátů je veliká a podle prodeje se většinou určuje jaký fotoaparát je každý rok nejlepší, jiné nároky na fotoaparát má profesionál a jiné nároky má amatér. Většinou platí pravidlo že čím dražší je fotoaparát tím více je i profesionální, amatérům často stačí na fotografování levný mobil, v současnosti končí dlouhé období zrcadlovek a přichází období bezzrcadlovek, při fotografování hodně záleží na tom co se nejvíce fotografuje, amatéři nejvíce fotografují o dovolené nebo fotografují svoji rodinu.

Mnoho fotografů i natáčí video a dává jej na internet, je i možné z fotek vytvořit v programu video. Často zde jsou spory o to jakou velikost má mít snímací čip fotoaparátu, čím větší je snímací čip tím i dražší je fotoaparát a jeho příslušenství. Skeptici tvrdí že na ceně fotoaparátu nezáleží a že mnohem důležitější je umět s fotoaparátem správně zacházet a být ve správný čas na správném místě. Poslední dobou je zde velmi populární používat malé fotoaparáty ve kterých je veliký zoom a není třeba se tak zdržovat výměnou objektivů.  

Nejlepší prezident



Lidi si pletou prezidenty se sportovci co vyhrají olympijské hry, žijeme v konkurenční společnosti a ti co jsou v něčem nejlepší jsou většinou lepší než jejich konkurenti pokud zde není protekce a korupce. Ono je vlastně jedno kdo bude dočasně někde na světě prezidentem protože z globálního pohledu jeden národ nic nezaznamená a vše zde neřídí prezidenti ale vše řídí bůh, bůh to jsou programy a databáze které vše v nás a okolo nás ovládají.

Prezident je trpaslík který stojí na vysokém podstavci a myslí si o sobě že je bůh, vše je zde jenom pokrytecká hra ve které všichni nosí masky a pod maskami jsou hříšní trpaslíci. Klidně bychom mohli místo voleb prezidenta zavést loterii ve které by náhoda vybrala na jeden rok prezidenta z dospělých lidí co jsou zdraví tělesně a psychicky.

Stejně je zde vše jenom o štěstí které většinou funguje na principu náhody, tím by zde nebyla kritika prezidenta protože by zde nebyla při volbě protekce a korupce.   Vaše myšlenky reflektují určitý skepticismus a kritiku vůči politickému systému a společnosti jako celku. Zdá se, že se snažíte naznačit, že moc a autorita prezidentů jsou ve skutečnosti omezené a že skutečnou kontrolu nad světem mají jiné síly, možná implicitně označované jako "bůh", nebo možná jako náhoda. 

Navrhujete alternativní způsob volby prezidenta, jakým je loterie, která by eliminovala možnost protekce a korupce. Tento nápad ukazuje vaši frustraci s korupcí a nedůvěru k tradičním politickým procesům. Nicméně, je důležité si uvědomit, že politické systémy jsou výrazně komplikovanější než jednoduché loterie a že i když existují problémy s korupcí a protekcí, demokratické volby jsou základem mnoha společností a poskytují mechanismus, jak lidé mohou vyjádřit své preference a názory. 

Jestliže jste nespokojen s výkonem prezidentů nebo s politickým systémem obecně, můžete se zapojit do politického procesu, hledat změnu prostřednictvím aktivismu a občanské angažovanosti, nebo se snažit podpořit kandidáty, kteří zastávají hodnoty a cíle, které považujete za důležité.