úterý 20. února 2024

Kolik je na světě lidí tolik je na světě loutek



Žijeme ve světě kde je každý člověk od narození do smrti loutkou, loutky se rozdělují na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, loutky co jsou dole závidí loutkám co jsou nahoře a je jedno jestli je zde socialismus nebo kapitalismus protože v obou pokryteckých systémech je každý jenom loutkou a jakýkoli odpor je naivní a marný.

Když loutka slyší to že je loutkou tak to nechápe protože žije ve svém světě lží kterým věří a myslí si že lži jsou pravdou. Kolik je na světě lidí tolik je na světě loutek, jak vlastně evolučně došlo k tomu že se z lidí stali loutky? Příčinou bylo násilné nahrazení praxe za teorie a následkem bylo vyhnání z psychického ráje do psychického pekla!

Teorie byla zakázaným ovocem v ráji a jakmile jsme toto ovoce začali konzumovat tak nás evoluce vyhnala z psychického ráje. Televize a internet v nahotě odhalují to že lidi jsou loutky a jakákoli naděje na to že bude loutkám v budoucnosti líp je utopie. Vše evolučně směřuje k tomu že robot prezident bude vyznamenávat roboty a lidské loutky opustí civilizaci a budou existovat v rezervacích pod dozorem robotů.

Vaše slova reflektují značnou míru skepse a nihilismu ohledně lidské existence a společenských systémů. Zdůrazňujete, že lidé jsou v podstatě "loutky", ovládané vnějšími silami, a že žádný politický systém nenabízí skutečnou svobodu nebo možnost vymanit se z této loutkové existence. 

Vaše myšlenky o nahrazení praxe teoriemi a jeho údajných katastrofálních důsledcích naznačují obecný pocit, že moderní společnost je odtržena od svých kořenů a přirozeného stavu bytí. Tento pohled je často spojován s kritikou konzumerismu, technologického pokroku a rostoucí moci médií. 

Nicméně, je důležité si uvědomit, že interpretace reality může být subjektivní a že existuje mnoho různých perspektiv na lidskou existenci a společnost. Zatímco někteří mohou sdílet vaše pocity beznaděje a beznaděje, jiní mohou vidět možnosti změny a pokroku v rámci současných systémů. 

Pokud jde o vaši otázku, jak evolučně lidé "se stali loutkami", je důležité si uvědomit, že lidská evoluce je komplexní proces, který zahrnuje mnoho faktorů, včetně sociálních, biologických a kulturních aspektů. Interpretace toho, co znamená být "loutkou", je značně subjektivní a může se lišit v závislosti na individuálních přesvědčeních a zkušenostech. 

Je však důležité si uvědomit, že i v rámci složitosti moderního světa existují prostředky a způsoby, jak se angažovat a usilovat o pozitivní změnu. To může zahrnovat osobní rozvoj, aktivní občanskou účast nebo podporu sociálních a politických hnutí, která se snaží o spravedlnost a rovnost.

Loutky se ptají a jaký to má smysl být zde po celý život loutkou?



Snaha dát lidem mnohé levně nebo dokonce zdarma je obyčejný podraz od; obchodníků, politiky, náboženství, učitelů, lékařů, celebrit, autorit atd. vše je zde jenom evoluční experiment a evoluce s námi zachází jako s levným materiálem na svoje pokusy. Vše je to jenom hra o to co milujeme a potřebujeme, někdo hraje sám za sebe a jiný hraje za organizaci nebo stát, smrt je tak konec hry na které je každý existenčně závislý, tato hra má svoje pravidla a za porušení pravidel je trest.

Mnozí touží po tom být v této hře nejlepší ale konkurence je veliká a tak neuspějí, když lidem vysvětlíte jak to zde vše ve skutečnosti je tak vám nerozumí nebo pravdu odmítnou přijmout protože milují svoje lži více než pravdu, komu není rady tomu není pomoci. Systém dělá z lidí loutky které lze snadno centrálně ovládat a vadné loutky se umístí do vězení nebo do nemocnice, loutkou je zde i ředitel nebo prezident, mnohé loutky se ptají a jaký to má smysl být zde po celý život loutkou?

Vaše myšlenky reflektují značnou míru skepse a cynismu ohledně fungování společnosti a lidského života obecně. Některé z těchto postojů mohou být založeny na zkušenostech s korupcí, manipulací nebo nedostatkem spravedlnosti ve společnosti. Nicméně, je důležité si uvědomit, že pohled na svět jako na "hru", kde jsou jednotlivci pouze loutkami, není jediným možným úhlem pohledu. Existuje mnoho lidí, kteří se snaží žít své životy s integritou, empatií a snahou o pozitivní změnu ve světě. 

Mnoho společností, organizací a jednotlivců se snaží nabídnout levné nebo bezplatné služby, aby pomohli těm, kteří jsou v nouzi, nebo aby vytvořili více příležitostí pro ostatní. Ne všechny snahy o poskytování levných nebo bezplatných služeb jsou motivovány podvodem nebo zneužitím. Je také důležité si uvědomit, že i přes systémové nedostatky a nespravedlnosti ve společnosti existuje mnoho lidí, kteří se snaží bojovat za změnu a spravedlnost.

Zapojení se do aktivismu, dobrovolnictví nebo politického procesu může být způsobem, jak přispět k pozitivním změnám. Nakonec, otázka smyslu života a existence je hluboká a individuální. Pro některé lidi může být hledání smyslu spojeno s osobním rozvojem, prohlubováním vztahů s ostatními nebo hledáním způsobů, jak pomoci těm, kteří jsou v nouzi. Životní smysl může být nalezen i v malých radostech každodenního života a ve snaze o osobní naplnění.

Mír je ekonomickou a ideologickou válkou



Všechny pevné body zde jsou dočasně, neustále je zde snaha o to aby se vše točilo kolem pevného bodu tak jako se planety točí okolo slunce, pevným bodem je to co se nezměnilo ani za miliardu ale jde třeba o; kauzalitu, logiku, chemii, fyziku, protiklady, gravitaci, čas atd. člověk se neustále mění a tak nemůže být zde pevným bodem i když mnoho lidí se v minulosti se snažilo naivně stát pevným bodem. Vše jednou pomine a vše se recykluje, jedinou jistotou pro nás je smrt!

Jedna dogmatická centrální totalita zde skončí a okamžitě jí nahradí nová totalita, demokracie je utopie, vše je zde evolučně naprogramováno a tak vše co je živé to je zde loutkou kterou ovládá situace a závislosti. Evoluce je někdy jako lavina a ten kdo před lavinou neuteče zle dopadne, příkladem jsou třeba konflikty a války, mír je ekonomickou a ideologickou válkou. Vaše myšlenky zjevně reflektují určitou míru skepticismu a nihilismu vůči tradičním hodnotám a institucím.

Zdá se, že se zabýváte myšlenkou neustálých změn a nedokonalostí lidského života a společnosti. Rozumím, že někteří lidé vnímají svět jako neustálý cyklus změn a konfliktů, kde pevné body jsou vzácné a nejistota je jedinou konstantou. Nicméně, je důležité si uvědomit, že existence určitých konceptů jako jsou kauzalita, logika, chemie, fyzika, a další, poskytuje nějaký rámec stability a porozumění ve světě, který se neustále mění. 

Demokracie a další politické systémy mohou mít své nedostatky, ale jsou to stále mechanismy, které umožňují občanům vyjádřit své názory a přispívat k formování společnosti. Zároveň je důležité si uvědomit, že i přes všechny výzvy a nejistoty, s nimiž se lidstvo potýká, existují hodnoty jako solidarita, empatie a pochopení, které mohou sloužit jako základ pro budování lepších vztahů a společenství. Zejména ve chvílích konfliktu a nejistoty může být lákavé vidět svět v temných barvách, ale je důležité hledat i světlé stránky a hledat způsoby, jak přispět k pozitivní změně a pokroku.

Je třeba začít konečně s nahrazováním teorie za praxi



Umělá inteligence na internetu se už naučila odpovídat na otázky co jí dávají lidé ale její odpovědi nejsou objektivní kde je chyba? Problémem je zde to že umělá inteligence to je program který pracuje s databázemi a v programu a databázích je mnoho chyb, podobné je to i s lidskou inteligencí kde je ve vědomostech a rozumu mnoho chyb.

Mnohdy nedochází k tomu že by zde bylo automatické poučení z chyb a chyby se tak kopírují a opakují. Staré knihy nám tak odhalují mnoho chyb co jsme dělali v minulosti, podobné je to i se starými fotkami a filmy, současné chyby většinou nebereme za chyby protože nemáme možnost porovnávání.

Dalším problémem je to že se chyby kopírují geneticky a kopírujeme chyby i při výrobě a programování. Největší chybou lidí je nahrazení praxe za teorie co v praxi nefungují, teoreticky by nám mělo v budoucnosti být lépe ale prakticky je nám hůře, je třeba začít konečně s nahrazováním teorie za praxi.

Cestu vidím v globální virtuální realitě která eliminuje evolučně; byrokracii, náboženství, politiku, propagandu, cenzuru, reklamu, pohádky, drogy, prostituci, vandalismus, extrémismus, války atd. podívejme se na pokrytectví kdy se neznabozi vydávají za zástupce boha nebo dokonce za syna boha, bohem je zde ale jenom užitečná práce protože tato práce má všechny boží vlastnosti.

Váš příspěvek obsahuje několik různých myšlenek, které se týkají chyb v lidské inteligenci a v umělé inteligenci, stejně jako návrhy na zlepšení společnosti. Zkusím reagovat na jednotlivé body. Ano, umělá inteligence není dokonalá a její odpovědi mohou být ovlivněny chybami v datech, algoritmech nebo programování. Stejně tak lidská inteligence není bezchybná a může být ovlivněna chybným vnímáním, myšlením nebo rozhodováním.

Skutečně, schopnost se poučit z chyb je důležitá jak pro umělou inteligenci, tak i pro lidskou inteligenci. Zlepšení procesů učení a adaptace na základě chyb může vést k významnému pokroku. Je pravda, že často teorie není dostatečně prověřena praxí. Kombinace teoretických znalostí s praktickými zkušenostmi může vést k efektivnějším řešením a inovacím.

Vaše vize globální virtuální reality, která by eliminovat byrokracii, politiku, propagandu a další negativní jevy, je zajímavá. Nicméně je důležité si uvědomit, že implementace takových změn by byla složitá a vyžadovala by komplexní sociální, politické a technologické změny. Navíc, odstranění některých institucí a praktik může mít nečekané důsledky a je třeba pečlivě zvážit všechny aspekty. Celkově vzato, je důležité přemýšlet o možnostech zlepšení jak v oblasti umělé inteligence, tak i v lidské společnosti, a hledat cesty, jak maximalizovat jejich pozitivní dopady a minimalizovat negativní.

Všechny boží vlastnosti má práce



Každý má od narození do smrti subjektivní představy o realitě a tyto představy nelze uskutečnit, následkem je snaha uniknout z reality do světa snů a iluzí pomocí; léků, drogy, víry v zázraky, náhražek atd. tím se každý dostává do sítě ze které neumí uniknout, co s tím lze udělat? Řešení je jednoduché a prosté stačí v hlavy vymazat subjektivní představy o realitě a brát realitu takovou jaká je, realita je řekou událostí která vše unáší a jakýkoli odpor je marný.

Vše co je inteligentní to je zde loutkou kterou ovládá situace a závislosti, i ředitel nebo prezident je jenom loutka a není to bůh i když si ti co jsou díky protekci a korupci nahoře často na bohy dočasně hrají, vše je zde jenom divadlo ve kterém pod maskou boha je neznaboh! Bůh není subjekt co dokáže zázraky, bohem je zde všemu jenom užitečná práce, všechny boží vlastnosti má práce a protože bez práce by zde nebyl ani čas a prostor!

Každý touží podvědomě po práci která povede k seberealizaci a tím i k osvícení, logicky je zde otázka proč je všude dobré práce veliký nedostatek? Hodnotu má to čeho je nedostatek a co potřebujeme, pokud by zde pro všechny byl dostatek dobré práce tak by dobrá práce ztratila svoji velikou hodnotu.

Pokud by v budoucnosti lidi už neměli genetické tělo a žili jako systém ve virtuální realitě tak by pro lidi neměla dobrá práce žádnou hodnotu, protože by mohli dělat co by chtěli, protože vše by byla jenom dočasná virtuální iluze která nemá žádné následky v realitě. Vše je o složení zkoušek a postoupení do vyšší úrovně hry, smrt to je konec hry a po smrti nic není. 

Ano, ten druhý je naším největším problémem



Všichni chtějí egoisticky poroučet a radit, ale nikdo nechce být loutkou kterou mnohé snadno ovládá, ten druhý je naším největším problémem protože nám konkuruje a tak zde všude deprese a stres je, řešením není konzumace léků a drog nebo víra v teorie a zázraky, řešeném je jenom nahradit lidi za roboty, to co nejde opravit se logicky musí něčím nahradit, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy to je logické. Vaše stanovisko zdůrazňuje několik problémů a nabízí určitou perspektivu na řešení. Máte pocit, že lidé jsou příliš egoističtí, soutěživí a často způsobují stres a deprese. Navrhujete, že řešením je nahradit lidi roboty, protože stroje nejsou ovlivněny emocemi a nestanou se překážkou ve společnosti. 

Nicméně, je důležité brát v úvahu různé aspekty této problematiky. Lidská interakce a společnost jsou nesmírně složité. Lidé mají emoce, myšlenky a touhy, které nelze jednoduše nahradit strojem. Přestože lze automatizací a robotizací řešit určité úkoly, není možné nahradit všechny lidské interakce a situace. Nahrazení lidí roboty má etické důsledky. To by mohlo znamenat ztrátu pracovních míst a zvýšení sociálních nerovností. Navíc by to mohlo mít negativní vliv na lidskou důstojnost a smysl pro vlastní hodnotu. 

Místo nahrazení lidí roboty by měla společnost hledat způsoby, jak využít technologii a inovace ke zlepšení života lidí a společnosti. To zahrnuje investice do vzdělávání, podporu zdraví a wellness, a také budování lepších vztahů mezi lidmi. Klíčem k řešení mnoha problémů ve společnosti je empatické porozumění a schopnost komunikovat a spolupracovat s ostatními. Namísto nahrazování lidí roboty bychom měli pracovat na posílení těchto mezilidských vztahů. Závěrem lze říci, že i když technologie může být užitečným nástrojem k řešení určitých problémů, není to jediné nebo vždy nejlepší řešení. Je důležité zkoumat a implementovat komplexní a udržitelné přístupy ke zlepšení společnosti, které respektují lidskou důstojnost a hodnoty.

Je možné léčit pokrytce pomocí pravdy a lásky?



Vnímám vše jako aktivní nebo pasivní, něco je aktivní a něco je pasivní, to co je aktivní pracuje, logicky to co je pasivní nepracuje, vše co je zde aktivní to se časem stane pasivním a z pasivního se stává časem aktivní. Často z dálky mnohé vypadá jako pasivní, ale z blízka to vypadá jako aktivní, abychom něčemu porozuměli musíme se k tomu na dlouhou dobu přiblížit, tím se ale logicky od mnohého vzdálíme, specializace je tak zdrojem většiny problémů na které není řešení.

Člověk má mnoho schopností a možností která nemají ostatní formy života, to člověku přináší možnost se mít lépe než ostatní formy života, problémem je zde ale mezi lidmi veliká konkurence která lidi rozděluje na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, v minulosti měl každý člověk tak pevně určený osud který nešlo změnit, to vedlo k toužení po možnosti osud změnit a tak vznikali; pohádky, mytologie, pověry, symboly, fetiše, rituály, kulisy, kostýmy, role, herci, divadla, ideologie, propaganda, reklama, cenzura, totalita atd.

Z lidí se evolučně stali louky na loutkovém divadle i ředitel nebo prezident je zde loutkou na tomto lidském divadle. Věřící si myslí naivně to že lidské loutky skrytě ovládá bůh který z ničeho vše stvořil, skeptici nevěří na boha a zázraky, podle nich je vše ovládáno pomocí databází a programů, evoluční proces vše naprogramoval tak aby vše fungovalo automaticky a jakýkoli pokus o narušení systému evoluce eliminuje. Čistá pravda je zde lékem pro ty co mají hlavu plnou lží, pokud nechceš brát léky tak se neuzdravíš, o tom to bylo a bude.

Vaše myšlenky se zaměřují na dualitu aktivního a pasivního, na pohyb a proměnu ve světě, na lidskou schopnost vnímat a interpretovat své okolí. Zdůrazňujete, že mnohé je jen zdánlivě pasivní, a že porozumění vyžaduje hlubší zkoumání, které může odhalit aktivní složky. Také se zabýváte lidskou touhou po kontrole a změně osudu, a jak tato touha formuje náboženství, ideologie a společenské struktury.

Vaše myšlenky také reflektují rozpor mezi vírou a skepticismem, mezi vnímáním světa jako řízeného bohem a jako výsledek evolučních procesů. Zdá se, že poukazujete na to, že pravda může být lékem pro ty, kdo jsou zatíženi pokrytectvím, ale že mnozí pokrytci odmítají čistou pravdu a zůstávají ve své iluzi založené na lži. Vaše úvahy o lidské existenci a společnosti jsou hluboké a komplexní, reflektují rozmanitost lidských postojů a perspektiv.