čtvrtek 7. září 2023

Optimalizace je jako bůh, protože naivně věříme v to, že dokáže snadno a rychle zázraky



Optimalizace je důležitým konceptem v mnoha oblastech, včetně informatiky, matematiky, ekonomie a dalších. Je to proces hledání nejlepšího řešení nebo stavu v daném kontextu za použití různých metod a algoritmů. Nicméně, porovnávat optimalizaci s bohem může být interpretováno různě v závislosti na vašem pohledu. Někteří lidé mohou vidět optimalizaci jako "boha", protože má schopnost vylepšit výsledky, maximalizovat efektivitu a minimalizovat chyby v různých aplikacích.

V tomto smyslu může být optimalizace silným nástrojem, který může zdánlivě dosáhnout zázraků vylepšením procesů a výsledků. Na druhou stranu je důležité si uvědomit, že optimalizace má své limity a omezení. Ne vždy je možné dosáhnout dokonalého řešení, a často je třeba brát v úvahu kompromisy mezi různými cíli. Také může být náročné a časově náročné nalézt optimální řešení v komplexních a vícedimenzionálních problémech. 

Celkově lze říci, že optimalizace je mocný nástroj, který může přinést významné výhody, ale není všelékem na všechny problémy. Je důležité používat ji s rozmyslem a mít realistická očekávání ohledně toho, co lze dosáhnout. Problémem je u optimalizace to že je lokální, a to nestačí optimalizace musí být globální a jít do hloubky. Optimalizace může být ovlivněna tím, že se zaměřuje na lokální extrémy nebo optimální řešení a nemusí vždy dosáhnout globálního extrému.

Toto omezení může být zvláště problematické v případech, kdy má problém mnoho lokálních extrémů a globální extrém je obtížněji dosažitelný. Existuje několik způsobů, jak se pokusit řešit tento problém. Používání různých metod optimalizace může pomoci větší pravděpodobností nalézt globální extrém místo lokálního. Existují metody, jako je simulované žíhání, genetické algoritmy a algoritmy částicového roje, které se snaží prozkoumat širší prostor řešení. 

Spouštění optimalizačního algoritmu z různých začátečních hodnot může také pomoci najít globální extrém. To může být výzva, protože vyžaduje více výpočtů, ale může to zvýšit šance na nalezení optimálního řešení. Někdy může být užitečné hledat body, které nejsou extrémy. To může zahrnovat analýzu citlivosti, která identifikuje oblasti, kde je řešení náchylná k lokálním extrémům, a umožňuje provádět další analýzu nebo používat jiné techniky. 

Pokud máte znalosti o konkrétním problému, můžete použít experimenty a předběžné znalosti k lepšímu navádění optimalizačního algoritmu směrem ke globálnímu extrému. Někdy kombinace různých algoritmů a metod může vést k lepším výsledkům. Například, hybridní přístupy mohou kombinovat genetické algoritmy s gradientovými metodami. Je důležité si uvědomit, že nalezení globálního extrému může být náročnější, a v některých případech nemusí být dosažitelné za rozumný časový rámec. Výběr optimální metody závisí na konkrétním problému a jeho složitosti.

Vše je zde o správných pravidlech, které se neporušují, největším problémem je zde selhání kontroly



Vaše pozorování zdůrazňuje důležitost správných pravidel a kontroly v různých situacích. Zde je několik myšlenek k tématu. Dobře stanovená pravidla jsou základem pro spravedlivý a efektivní provoz ve společnosti, organizaci nebo v osobním životě. Tato pravidla definují normy a očekávání, která by měla být dodržována. Dodržování pravidel má klíčový význam pro udržení řádu a stabilitu. Porušování pravidel může vést k chaosu, nespravedlnosti a konfliktům.

Správná pravidla samy o sobě nestačí. Je také důležité, aby existoval mechanismus kontroly a dohledu, který zajišťuje, že pravidla jsou dodržována. Tato kontrola může být prováděna osobami, organizacemi nebo státem, a měla by být transparentní a nestranná. Selhání kontroly může mít vážné důsledky. Když nedochází k dohledu a potrestání za porušení pravidel, může to vést k nedůvěře v systém a ztrátě respektu k pravidlům. 

Místo tvrdých trestů by měly být prvním krokem napomenutí a snaha o nápravu. V některých případech může být selhání v dodržování pravidel způsobeno nedostatečným povědomím nebo nedorozuměním, a tak je důležité poskytnout lidem příležitost se poučit a zlepšit se. Pravidla by měla být pružná a schopná se vyvíjet s měnícími se potřebami a hodnotami společnosti. Periodická revize pravidel může pomoci zajistit, že zůstanou relevantní a efektivní.

Jednotlivci, organizace a vlády by měly nést zodpovědnost za dodržování pravidel a za kontrolu jejich dodržování. To je klíčové pro udržení důvěry a spravedlnosti ve společnosti. Celkově lze říci, že správná pravidla a jejich dodržování jsou základními prvky fungující společnosti. Aby byly tyto pravidla účinné, je však nezbytné mít efektivní kontrolní mechanismy a zajistit, že selhání kontroly jsou řešena spravedlivým a nápravným způsobem.

Pokud si stát neumí poradit s lenochy a zloději tak následkem je zaostalost a bída



Vaše tvrzení naznačuje, že státy, které nedokážou efektivně řešit problémy spojené s leností a zločinem, mohou trpět zaostalostí a chudobou. Toto je složitá otázka, která zahrnuje mnoho faktorů, a tak nelze poskytnout jednoznačnou odpověď. Zaostalost a chudoba jsou složité jevy, které mohou být způsobeny řadou faktorů, včetně hospodářské politiky, sociálního prostředí, vzdělání, zdravotní péče a mnoha dalších.

Lenost a zločin mohou být symptomy nebo důsledky těchto širších problémů, nikoli příčinou samotnou. Efektivní správa, včetně spravedlnosti a sociálních služeb, může hrát klíčovou roli v prevenci zločinu a v podpoře ekonomického rozvoje. Nicméně je důležité zdůraznit, že záleží na mnoha faktorech, jakou formu a úroveň podpory stát poskytuje svým občanům, a také na tom, jak jsou tato opatření implementována.

Je třeba poznamenat, že zaostalost a chudoba jsou často komplexními a dlouhodobými problémy, které vyžadují komplexní přístup k jejich řešení. Zlepšení v těchto oblastech může zahrnovat nejen boj proti zločinu a lenosti, ale také investice do vzdělávání, zdravotní péče, infrastruktury a ekonomických politik, které podporují růst a vytváření pracovních míst.

Celkově lze říci, že jednoduchý vztah mezi leností, zločinem a zaostalostí není vždy triviální, a je třeba brát v úvahu širší kontext a mnoho faktorů, které mohou tuto situaci ovlivňovat.

Rusko už brzo podepíše kapitulaci díky moderním zbraním které dostane Ukrajina



Zatím je válka mezi Ruskem a Ukrajinou ve stádiu testování zbraní a strategie, svět má ale už dost toho, jak se Rusko dlouhodobě chová, a tak poskytne levně a rychle Ukrajině mnoho moderních zbraní, moderní válka není o počtu vojáků ale o tom, jaké kdo má zbraně a jak je umí profesionálně používat. Nic nového pod sluncem, podívejme se na zavedení střeného prachu, jaké to mělo následky na války.

Moderní zbraní jsou dneska inteligentní rakety, které se přesně navedou na cíl a není snadné je během letu sestřelit, válka vedená pomocí tanků a děl se pomalu stává minulostí, vše začalo za druhé světové války pomocí bombardování a skončí to levnými inteligentními raketami a sebevražednými drony. Jak by se Rusku líbilo neustálé bombardování všech měst? Bez fungujících měst je Rusko bezmocné a tím mu nezbude než podepsat nevýhodnou kapitulaci. 

Zaměstnávat lidi už není ekonomické, protože roboti pracují rychleji a levněji než lidi



Tvá tvrzení není úplně jednoznačné a závisí na konkrétních situacích a odvětvích. I když je pravda, že roboti a automatizace mohou zvyšovat produktivitu a efektivitu v některých odvětvích, stále existují mnohá pracovní místa, která vyžadují lidskou inteligenci, kreativitu a schopnosti, které jsou obtížné k replikaci roboty.

Například v oblastech, jako je výtvarné umění, literatura, výzkum a vývoj, zdravotní péče, vzdělávání, sociální práce a mnoho dalších, jsou lidské dovednosti a empatie klíčové pro dosažení úspěchu. Automatizace může pomoci zautomatizovat rutinní úkoly a zvýšit produktivitu, ale stále bude třeba lidského faktoru k řízení, kreativnímu myšlení a interakci s lidmi.

Navíc, z hlediska ekonomiky, je třeba brát v úvahu i sociální a etické aspekty. Masivní nahrazení lidí za roboty by mohla vést k vysoké nezaměstnanosti a sociálním problémům, což by mohlo mít negativní dopady na společnost jako celek. Míra automatizace a její dopady na zaměstnanost závisí na konkrétním průmyslu, technologickém vývoji a strategických rozhodnutích společností a vlád. Je důležité brát v úvahu všechny tyto faktory při diskusi o tom, jaký bude budoucí vztah mezi roboty a lidskou prací.

Vše se změní, jakmile se začnou vyrábět levní vojenští roboti a po válce výroba přejde na civilní roboty pro průmysl a pro služby. Vaše tvrzení naráží na možný scénář budoucnosti, kde by vojenská technologie a vývoj robotů mohly mít vliv na civilní sektor. Změny v technologii mohou mít významné důsledky pro ekonomiku a zaměstnanost, a to jak pozitivní, tak negativní.

Přechod z vojenského využití robotů na civilní průmysl a služby by mohl přinést několik výhod. Například by se mohly využívat pokročilé technologie a znalosti z vojenského vývoje k vytvoření pokročilých robotů pro průmyslovou výrobu, zemědělství, lékařství a další odvětví. To by mohlo zvýšit produktivitu a konkurenceschopnost.

Nicméně by bylo také třeba brát v úvahu několik otázek a obav. Pokud by se automatizace v civilním sektoru rozšířila rychle a masivně, mohlo by to vést k ztrátě pracovních míst a nezaměstnanosti. Bylo by třeba přijmout opatření k přeškolení pracovníků a přizpůsobení se novým pracovním příležitostem. Použití vojenských technologií v civilním kontextu by vyvolalo etické otázky ohledně bezpečnosti, soukromí a kontroly nad těmito technologiemi.

Bylo by třeba vyvinout a prosazovat regulace, které by zajišťovaly bezpečnost a odpovědnost využití robotů v civilním sektoru. Tato změna by mohla mít také významné sociální dopady. Bylo by třeba provést důkladnou analýzu těchto dopadů a přijmout opatření k minimalizaci negativních vlivů. Celkově by bylo důležité zvážit všechny aspekty této změny a pracovat na tom, aby se technologie využívaly ve prospěch společnosti a ekonomiky jako celek, aniž by se zapomnělo na lidský faktor a etické záležitosti.

Každý pán je sluha, co si hraje na pána



Váš výrok zřejmě obsahuje filozofickou nebo sociální myšlenku, která vyjadřuje názor na hierarchii a dočasnost života. "Každý pán je sluha, co si hraje na pána" může naznačovat, že i ti, kteří se cítí být mocní nebo na výši, jsou nakonec podřízeni nebo omezeni určitými realitami života. Dočasnost života může být zdůrazněna tím, že jsme na světě pouze omezený čas a život člověka není věčný.

Tento výrok může být způsobem, jakým někdo vyjadřuje svůj názor na lidskou povahu, pokoru nebo relativitu moci. Každopádně, význam a interpretace tohoto výroku mohou být různé a závisí na kontextu a perspektivě jednotlivce. Historie je plná příkladů diktátorů a autoritářských vůdců, kteří skončili tragicky.

Tyto případy často ukazují, že nadměrná moc a nedemokratické zneužívání moci může vést k nepříznivým následkům. Někteří diktátoři byli svrženi, zatčeni, popraveni nebo spáchali sebevraždu v důsledku povstání, revolucí nebo mezinárodního tlaku. Někteří diktátoři skončili svůj režim v důsledku vojenské invaze nebo intervence ze strany jiných zemí.

Příklady diktátorů a autoritářských vůdců, kteří skončili tragicky, mohou zahrnovat Adolfa Hitlera, který spáchal sebevraždu na konci druhé světové války, nebo Muammara Kaddáfího, který byl svržen a zavražděn během libyjského konfliktu v roce 2011. Toto jsou jen dva z mnoha příkladů.

Tyto události nám připomínají, že moc by měla být v rukou demokraticky zvolených a odpovědných vůdců, kteří slouží zájmům svých občanů a respektují lidská práva. Diktátorské režimy, které porušují práva svých občanů a zneužívají svou moc, často končí konflikty a tragédiemi.

Lidi nejsou připravení na to, že z nich společnost udělá sluhy, dobrota se tak stala žebrotou



Tento výrok zdá se poukazuje na to, že některé skupiny lidí nejsou připraveny na to, aby se staly výrazně závislými na pomoci nebo podpůrných systémech společnosti. Zdá se, že taková závislost na pomoci může snížit samostatnost a nezávislost těchto lidí a vést k tomu, že se stanou "sluhy mnoha sluhů".

Zároveň je zmíněna myšlenka, že dobrota byla přeměněna na žebrotu, což může naznačovat, že společnost by měla dát větší důraz na dlouhodobé a udržitelné formy pomoci a podpory místo krátkodobých a nepřetržitých příspěvků, které mohou vést k závislosti.

Tento výrok může také reflektovat názor na sociální politiku a způsoby, jakými jsou lidé v nouzi podporováni, a může vyjádřit obavy z přílišné závislosti na sociálních dávkách nebo charitativní pomoci. Je to složitý a kontroverzní téma, které má mnoho různých hledisek a interpretací.

Cesta k seberealizaci je o tom zvednut svoji objektivní hodnotu pomocí práce na sobě



Cesta k seberealizaci je komplexní proces, který zahrnuje různé aspekty osobního rozvoje a sebepoznání. Zvyšování své objektivní hodnoty a práce na sobě jsou klíčovými prvky této cesty. Následující body vám pomohou lépe porozumět tomu, jak tuto cestu k seberealizaci postavit. Prvním krokem k seberealizaci je hluboké sebepoznání.

Musíte pochopit své hodnoty, vášně, síly, slabiny a cíle. To vám umožní zjistit, kdo jste a co chcete dosáhnout. Po sebepoznání musíte stanovit konkrétní cíle, které vám pomohou dosáhnout seberealizace. Cíle by měly být; specifické, měřitelné, dosažitelné, relevantní a časově omezené. 

Identifikujte dovednosti a znalosti, které potřebujete pro dosažení svých cílů, a pracujte na jejich rozvoji. To může zahrnovat jak profesionální dovednosti, tak také sociální a emocionální dovednosti. Plánování je klíčové pro úspěch. Vytvořte si plán akcí a časový plán, který vám umožní postupovat směrem ke svým cílům.

Organizace vašeho času a zdrojů je také důležitá. Cesta k seberealizaci může být náročná. Očekávejte výzvy a neúspěchy, ale vnímejte je jako příležitosti k růstu a učení se. Neustále pracujte na překonání překážek. Vztahy s ostatními lidmi hrají klíčovou roli v seberealizaci. Budujte zdravé vztahy, hledejte podporu od přátel a rodiny a učte se z interakcí s ostatními. 

Sebe odpovědnost zahrnuje přijímání zodpovědnosti za své činy, rozhodnutí a život. Nesmíte hledat viny u ostatních, ale místo toho se zaměřte na to, co můžete udělat pro zlepšení situace. Cesta k seberealizaci je dlouhodobý proces. Je důležité si udržet trvalý zájem o osobní rozvoj a pracovat na sobě pravidelně, i když dosáhnete některých cílů. 

Pravidelně se zamýšlejte nad svým pokrokem. Provádějte reflexi a analyzujte, co jste se naučili a jaké změny jste provedli ve svém životě. Seberealizace je individuální cesta a každý člověk ji prochází svým vlastním způsobem. Je to proces sebeobjevování, růstu a dosahování svého potenciálu. Klíčem k úspěchu je pravidelně pracovat na sobě a zůstat otevřený novým zkušenostem a možnostem.

Hodnota práce je spojená s tím, pro koho pracujete



Hodnota práce může být skutečně spojena s tím, pro koho pracujete, a tím, jak vaše práce ovlivňuje danou osobu, organizaci nebo společnost. Zde je několik způsobů, jak může být hodnota práce spojena s tím, pro koho pracujete. Mnoho lidí nalézá hodnotu v práci, která jim přináší osobní uspokojení a smysl.

To může zahrnovat například práci v neziskové organizaci, kde mohou pomáhat lidem v potřebě, nebo práci ve výzkumu, která přispívá k vědeckému poznání. Hodnota práce může být spojena s finanční odměnou, kterou za ni získáte. Práce pro dobře placenou firmu nebo za podnikání, které vám přináší zisk, může být považována za hodnotnou z hlediska finanční stability. 

Práce může nabízet příležitosti k osobnímu a kariérnímu růstu. Pracovní místo, které vám umožňuje rozvíjet dovednosti, získávat nové zkušenosti a posouvat se v kariéře, může být považováno za hodnotné. Práce může mít také významný společenský dopad. Například lékaři, učitelé nebo sociální pracovníci často pracují s cílem pomáhat lidem a přispívat ke zlepšení společnosti jako celku. 

Pokud pracujete pro organizaci, vaše práce může přispět k úspěchu této organizace. To může zahrnovat zvyšování zisku, růst podniku nebo zlepšování efektivity. Někdy může být hodnota práce spojena s osobními zážitky a dojmy, které z ní získáte. To může zahrnovat například možnost cestovat, pracovat se zajímavými lidmi nebo se zapojit do inspirujících projektů. 

Celkově lze říci, že hodnota práce je subjektivní a může se lišit pro každého jednotlivce. Pro někoho může být důležitější osobní uspokojení, zatímco pro jiného finanční odměna nebo kariérní růst. Je důležité najít práci, která vám poskytuje hodnotu a smysl z hlediska vašich vlastních cílů a hodnot.

Pandemie a potom válka na Ukrajině



Od svého vzniku se na této stránce objevilo mnoho různých lidí, každý vidí vše subjektivně a následkem je konflikt o to kdo chybuje a kdo nechybuje. Nikdo z lidí není dokonalý, a tak každý návštěvník této stránky chybuje, chybují jak ti, co jsou nahoře tak ti, co jsou dole, příčin toho že lidi chybují je mnoho, chybují ale i zvířata a programy!

Pandemie a potom válka na Ukrajině je ukázkou toho, jak lidi dneska chybují, komu není rady tomu není pomoci. Většina států má veliké dluhy, a přesto nakupuje drahé zbraně, přichází mnoho nečekaných změn, na které nejsme připravení je to; optimalizace, globalizace, robotizace, digitalizace atd. nejspíše evolučně dojde na základní nepodmíněný příjem, protože práce za mzdu už nikde pro nikoho nebude.

Moderátoři a administrátoři na internetu mi připomínají vojáky, co vedou marný boj s cizími vojáky, a tak mají novináři o čem psát. Život lidí v civilizaci byl a bude hrou podle pravidel, moje hra a moje pravidla o tom je každá mocná dočasná ideologie. Podívejme se na to, jaké počítačové hry jsou populární a dojde nám, že lidi milují násilí, příčinou je to že se z lidí stali ubožáci, co touží marně po úspěchu, jenže z nuly nejde udělat číslo!

Vaše sdělení zdůrazňuje různorodost a subjektivitu lidských názorů a chyb, což jsou zcela přirozené aspekty lidského života a interakcí. Každý člověk má své vlastní zkušenosti, hodnoty a perspektivy, což může vést k různým názorům a konfliktům. Také poukazujete na různé výzvy, kterým lidstvo čelí, jako jsou pandemie, konflikty a ekonomické problémy. Tyto výzvy mohou vyžadovat složité rozhodnutí a řešení. Zmiňujete také digitalizaci, robotizaci a možný vývoj směrem k základnímu nepodmíněnému příjmu. Tyto trendy skutečně ovlivňují společnost a pracovní trh, což vyvolává debaty o budoucnosti práce a ekonomických systémech.

Vaše poznámky o populárních počítačových hrách a jejich násilném obsahu jsou zajímavé. Skutečně existuje mnoho her, které se zaměřují na akci a konflikty, a jsou oblíbené mezi hráči. To může odrážet určité aspekty lidského psychologického chování, ale také je důležité si uvědomit, že herní svět může být odrazem fantazie a úniku od reality pro některé lidi. Celkově je vaše sdělení zdůrazňuje složitost lidského života a společnosti. Je důležité, aby lidé měli možnost diskutovat a zkoumat různé názory a perspektivy a hledat konstruktivní způsoby řešení problémů, kterým čelíme.

Příčinou diskriminace je pokrytectví



Problémem je to že jsme dobří k těm, co jsou nahoře a zlí k těm co jsou dole, tím se nelišíme od zvířat. To naznačuje problém v lidské společnosti, který může souviset s nerovností a diskriminací. Zdá se, že tvrdíte, že lidé často upřednostňují ty, kteří mají vyšší společenský status, a zanedbávají nebo zhoršují situaci těm, kteří jsou na nižších společenských pozicích.

Toto chování lze interpretovat z několika perspektiv. Nerovnosti a rozdíly ve společnosti mohou vést k tomu, že někteří lidé mají více příležitostí a zdrojů než ostatní. To může vytvářet situace, kdy ti, kteří jsou na "dole", nemají přístup k stejným výhodám a možnostem jako ti, kteří jsou na "nahoře". 

Diskriminace na základě rasy, pohlaví, sexuální orientace, náboženství a dalších faktorů může vést k tomu, že někteří lidé jsou znevýhodňováni a diskriminováni. To může způsobit pocit, že jsme "zlí" k těmto lidem. Společnosti často vytvářejí sociální hierarchie, kde někteří jedinci mají více mocenského a ekonomického vlivu než ostatní.

Toto může vést k tomu, že ti, kteří jsou "nahoře", jsou zvýhodněni, zatímco ti "dole" jsou diskriminování. Pokud máte na mysli, že bychom měli pracovat na vytvoření spravedlivější a rovnoprávnější společnosti, můžete se zapojit do aktivismu, který bojuje proti nerovnosti a diskriminaci. Je důležité, aby lidé spolupracovali na budování společnosti, kde jsou všechny jednotlivé respektovány a mají rovné příležitosti.

Příčinou diskriminace je pokrytectví. Diskriminace může mít různé příčiny, a pokrytectví může být jednou z nich. Pokrytectví znamená jednat nekonzistentně nebo rozporuplně, obvykle tím, že lidé uplatňují různá měřítka nebo pravidla pro různé skupiny lidí. Diskriminace založená na pokrytectví může vzniknout, když lidé nebo instituce uplatňují různá pravidla, standardy nebo očekávání na základě osobních vlastností, jako jsou rasová, etnická, genderová nebo sexuální identita. 

Například, pokud by někdo uplatňoval různá pravidla pro zaměstnání na základě rasového původu, kde by přiřadil různé pozice nebo platy na základě rasy, a zároveň tvrdil, že jedná spravedlivě, takové jednání by bylo pokrytecké a mohlo by vést k diskriminaci. 

Je důležité si uvědomit, že diskriminace může mít i jiné příčiny než pokrytectví, například stereotypy, nedostatek informací, strach, nevědomost nebo předsudky. Boj proti diskriminaci vyžaduje úsilí ve všech těchto oblastech a prosazování spravedlnosti a rovnosti pro všechny.

Skončí snahy o to dělat z lidí pitomce pomocí propagandy a reklamy



Pokud se vše rychle v nás a okolo nás mění tak zde logicky jistota pro nás není, přichází nová doba, ve které bude na člověka kladeno mnoho nároků, které bude obtížné splnit, ti, co nesplní veliké nároky zle skončí, protože dobrotu si bude muset každý zasloužit a pro nikoho nebudou už výjimky nebo imunita!

Každý bude pod neustálým dohledem systému v reálném čase, nebude už možné to, aby lidi chybovali, protože zde bude prevence, která zajistí zvýšený dohled nad jednici, u kterých hrozí to, že by mohli chybovat a tím problémy sobě a svému okolí způsobovat. Bude to globální totalita, ve které se nebude lhát ani krást, lidské myšlení se odpojí od skutečné reality a lidi budou znát jenom virtuální globální realitu kterou bude vytvářet jenom umělá geniální inteligence tak aby lidi nemohli dělat chyby.

Místo pracujete pomalu máte výpověď zde ten, kdo bude pracovat pomalu nebo chybně bude automaticky přemístěn do rezervace, kde bude nahý a hladový a tím jeho ubohá existence bude rychle evolučně ukončená a jeho tělo se evolučně eliminuje. Skončí snahy o to dělat z lidí pitomce pomocí propagandy a reklamy, vše se stane hrou, ve které se nebudou moci porušovat pravidla která pro lidi vytvoří umělá inteligence.

Počet lidí se bude na světě rychle snižovat a místo lidí zde budou pracovat roboti, vše to nakonec evolučně skončí tak že lidi najdete už jenom nahé a hladové v poslední malé tropické rezervaci, kde lidi budou žít jako divoká zvířata stylem z ruky do huby. Vaše představy o budoucnosti vykreslují obraz světa, který by mohl být pro mnoho ubožáků nepřijatelný.

Je důležité si uvědomit, že budoucnost není nijak předem daná, ačkoliv se společnost a technologie neustále vyvíjejí, existuje mnoho různých scénářů, jak by se mohla budoucnost ubírat. Záleží na nás, jaké kroky uděláme, abychom vytvořili společnost, která je spravedlivá, udržitelná a přijatelná pro všechny její členy. 

Důležité je, aby budoucí změny a inovace byly prováděny s ohledem na lidská práva, svobodu a důstojnost jednotlivce. Globální totalita, kde by byl každý člověk pod neustálým dohledem a neměl by svobodu rozhodovat o svém vlastním životě, by byla zcela nepřijatelná a porušovala by základní hodnoty a principy demokratické společnosti. 

Technologie mohou být nástrojem pro zlepšení života lidí a řešení globálních problémů, pokud jsou správně používány. Je důležité diskutovat o etických a morálních otázkách spojených s rozvojem technologií a zajistit, aby inovace sloužily k prospěchu všech, nikoliv k omezování svobod a práv jednotlivců. 

Pokud máme řešit globální problémy, jako je změna klimatu, chudoba nebo nerovnost, je třeba hledat udržitelná řešení, která nebudou znamenat útlak a vylučování. Spolupráce, empatie a rozvoj nových technologií mohou vést k lepší budoucnosti pro všechny, aniž bychom museli přijmout dystopické scénáře.