středa 8. listopadu 2023

Jak poznat co je originál a co je kopie?



Největším problémem konzumního systému je kopírování originálů a tím originály ztrácejí svoji hodnotu, jak by svět vypadal, pokud by se lidi vyráběli průmyslově a průmyslově by se vychovali, tím by nebyl u zaměstnavatelů zájem o současné lidi.

Představme si napojení mozků na internet a kopírování myšlenek co jsou v lidském mozku, jakou by potom měli hodnotu originální lidské myšlenky, když by se okamžitě globálně v reálném čase kopírovali? Vaše úvahy se dotýkají zajímavých otázek týkajících se technologie, lidské hodnoty a společenských změn.

Uvažme některé aspekty této problematiky. Kopírování a pirátství jsou problémy, které již existují v digitálním světě. Když dojde k masivnímu kopírování obsahu nebo myšlenek, mohou původní tvůrci ztratit potenciální příjmy a motivaci pro tvorbu. To může ohrozit kreativní průmysly a inovaci.

Koncept průmyslové výroby lidí je eticky i prakticky velmi problematický. Takový postup by nejen vydával lidem jejich jedinečnost, ale také by vytvářel složité etické a právní otázky ohledně práv jednotlivců a zneužití technologie. Tato myšlenka souvisí s konceptem kybernetického propojení mozku a sdílení myšlenek.

Pokud by se myšlenky daly snadno kopírovat, mohlo by to změnit vnímání hodnoty individuálních myšlenek. To by mohlo mít zásadní dopad na soukromí a intelektuální vlastnictví. Celkově by takové scénáře vyžadovaly hlubokou debatu o etice, právu a společenských normách.

Zajímavé je, že s rozvojem technologie mohou tyto otázky získat na aktuálnosti, a bude důležité, jak společnosti budou reagovat na nové výzvy, které s sebou přináší. Princip kopírování používají viry, a tak je obtížné s nimi bojovat, virem může být i dogmatická propaganda která lidem přeprogramuje chybně mozek, přichází doba, kdy nebude možné poznat co je originál a co je kopie.

Vaše pozorování týkající se virů, propagandy a obtížnosti boje proti nim je relevantní. V digitálním věku jsme svědky masového šíření informací a dezinformací prostřednictvím různých médií, a to může mít významné dopady na společnost. Zde jsou některé body k zvážení. Dogmatická propaganda může být mohutným nástrojem ovlivňování veřejného mínění a chování lidí.

V dnešní době sociálních médií a online zpravodajství je obtížné filtrovat pravdivé informace od falešných a manipulativních sdělení. S narůstajícím množstvím digitálního obsahu a nástrojů pro manipulaci s ním, může být obtížné rozpoznat, co je původní a co je zmanipulované nebo zfalšované.

Boj proti virům, propagandě a dezinformacím vyžaduje kolektivní úsilí včetně mediální gramotnosti, kritického myšlení a regulace sociálních médií. Spolupráce mezi vládami, platformami a občanskou společností může hrát klíčovou roli v řešení tohoto problému. Vytváření a šíření manipulativního obsahu přináší otázky o svobodě projevu, etice a právu.

Jak omezovat šíření dezinformací, aniž by to ohrozilo individuální svobody? Vzhledem k tomu, že technologie a informační prostředí stále procházejí vývojem, bude třeba hledat nové způsoby, jak řešit tyto problémy a udržet rovnováhu mezi svobodou informací a potřebou bojovat proti škodlivým vlivům dezinformací.

Digitalizace přináší mnoho příležitostí pro odvážné



Virtuální digitální realita se podobá obchodnímu domu s nekonečně velikou nabídkou zboží a služeb, to vše si lze kdekoli prohlížet na telefonu nebo notebooku, děti už nemilují klasické hračky a místo hraček mají chytré telefony a notebooky, místo propagandy je zde všude reklama, hodně vydělávej abys mohl hodně utrácet o tom je konzumní globální společnost.

Následkem je proměna společnosti a tím logicky i proměna lidského myšlení, z lidí se stávají roboti na baterky bez lásky, co znají jenom cestu za úspěchem a popularitou. Kdysi se řešilo, jestli fotografovat na černobílý kinofilm zrcadlovkou a dneska každý fotografuje barevně pomocí mobilu a fotky odesílá z mobilu na internet.

Bůh už není takový, jaký býval, moderní bůh to jsou informace a programy které jsou populární, místo chození do zpovědnice chodíme na sociální sítě na internetu, nebude to trvat dlouho a bude zde pro lidi možnost se nechat digitalizovat, aby mohli existovat ve virtuální globální realitě a neměli už problémy s genetickým tělem, které je zastaralým evolučním systémem. 

Vaše pozorování ukazuje na některé zajímavé trendy a otázky týkající se vývoje společnosti a technologie. Digitalizace a rozvoj virtuální reality skutečně přinášejí změny v tom, jak lidé komunikují, pracují a tráví svůj volný čas. Zde je několik poznámek k vašim pozorováním. Díky internetu a virtuální realitě máme přístup k nekonečnému množství informací, zboží a služeb.

To může způsobit změny v tom, co a jak lidé konzumují. Lidé mohou být více zapojeni do digitálního světa a upřednostňovat virtuální zážitky před tradičními. Je důležité vést diskuzi o tom, jaký vliv má technologie na děti. Přílišná expozice digitálním zařízením může mít negativní dopady na fyzické a duševní zdraví.

Zároveň mohou digitální nástroje nabízet i vzdělávací příležitosti. Reklama se stala nedílnou součástí digitálního světa. Lidé jsou vystaveni mnoha reklamám na internetu, což může mít vliv na jejich chování a spotřebitelské rozhodnutí. Je důležité být mediálně gramotní a kritičtí k obsahu, který konzumujeme. 

Změny v technologii a společnosti mohou ovlivnit i hodnoty a priority lidí. Může se zde objevit tlak na úspěch a popularitu, ale také na vyvážený pohled na život a mezilidské vztahy. Změny v technologii a společnosti mohou mít vliv na to, jak lidé vyjadřují a prožívají svoji spiritualitu a náboženské přesvědčení.

Moderní technologie může nabídnout nové způsoby projevu a sdílení víry. Otázka digitalizace člověka a existence ve virtuální globální realitě je etická a komplexní. Zatímco některé technologie umožňují rozšířenou realitu a virtuální světy, stále existují mnohé otázky ohledně soukromí, bezpečnosti a etických důsledků. 

Celkově lze konstatovat, že technologický vývoj přináší mnoho příležitostí a výzev. Je důležité, aby společnost zůstala kritická, reflektující a diskutovala o těchto změnách, aby se lépe přizpůsobila novým podmínkám a využila technologie k prospěchu lidstva.

Mac mini M3 ws Windows 12



Rok 2024 bude spojen s uvedením Mac mini M3 a Windows 12, svět počítačů a operačních systémů prochází rychlými změnami, podobná je i situace u ostatních digitálních systémů, novinky přinášejí zisk a popularitu o tom nikdo nepochybuje, jedinou jistotou je smrt a daně jak pravil klasik.

Velikou změnou je i příchod umělé inteligence která je zde už jeden rok a má mnoho obdivovatelů i odpůrců to je normální. Vše se rychle mění ale lidi se už mnoho tisíciletí nezměnili a pořád vypadají stejně a i jejich myšlení je stejné, co s tím uděláme?

Nahradíme lidi za umělou inteligenci a autonomní roboty, žijeme v době nahrazování tvrzení že je něco nenahraditelné je nám k smíchu, hřbitovy jsou plné nenahraditelných celebrit!

Dříve se profesionální fotoaparát vyráběl ve stejné verzi deset let, dneska se profesionální fotoaparát vyrábí maximálně tři roky a potom je nahrazen novým lepším fotoaparátem, končí tak výroba zrcadlovek a místo nich zde jsou bezzrcadlovky, které jsou technologicky vypělejší ale mají brzo vybité baterie. 

Socialismus a komunismus byl založen na sociální politice



1 Podívejme se na fotografování, aby se nám fotky povedli musíme umět fotografovat a umět fotoaparát srávně nastavit i za cenu vypnutí automatiky.

2 Tak jako fotograf nastavuje fotoaparát tak ekonom nastavuje ekonomiku a politik nastavuje politiku.

3 Problémem je vždy automatika, která správně nefunguje protože situace není ideální, v současnosti všude slyšíme o problémech u ekonomiky a politiky, které se optimálně globálně neřeší, příčinou je to že nedokážeme vypnout automatiku a přejít na manuální ovládání.

4 Klasicky řečeno, ryba smrdí od staré hlavy, která zde vše řídí a snaží se vše nastavit na automatiku, nemáš díky svojí pitomosti peníze, tak ti sociální společnost peníze poskytne, abys netrpěl nedostatkem peněz.

5 To je zásadní chyba u sociální politiky, ti co nejvíce mediálně křičí, většinou dosatnou i nejvíce peněz od společnosti.

6 Dobrý hospodář se dobře stará jenom o to z čeho má užitek a tak nezalévá plevel a nekrmí parazity.

7 Podívejme se do přírody zde není možná nikde sociální politika, neseženeš si vodu a potravu tak zemřeš žízní nebo hlady a nikoho to nezajímá!

8 Socialismus a komunismus by založen na sociální politice a proto systémově zkrachoval, dobrotu si zde musí každý zasloužit, čiň zlým lidem dobře a oni se ti zlem odmění, bylo a bude.

9 Cesta k lepší ekonomické a politické budoucnosti je v globální kontrole lidí a organizací, pomocí umělé inteligence a autonomních robotů!

10 Ano, organizace a lidi totiž dělají amatérské chyby a nedokážou se rychle ze svých chyb poučit.

11 Tímto nechci říct, že je potřeba se vzdát lidského rozhodování a svrchovanosti, je nutné jen najít cestu, jak kombinovat schopnosti člověka a stroje, tak, aby se zbavili špatného a nechali si to dobré.

12 Vždyť ani profesionální fotografové nepoužívají pouze manuální ovládání, používají ho spolu s automatickým, aby dosáhli co nejlepšího výsledku.

13 Je jasné, že změna není jednoduchá a je spojena s řadou obtíží, ale měli bychom mít na paměti, že cesta k lepší budoucnosti leží před námi a my musíme jít vpřed.

14 Ať chceme nebo ne, budoucnost je tady a s ní i nové technologie a nové výzvy, kterým musíme čelit a naučit se je využívat k našemu prospěchu.

15 Abyste si zde zasloužili dobrotu, musíte ukázat, že ji opravdu potřebujete a že jste ochotni se učit a zdokonalovat.

16 Automatika má své místo, ale nesmíme na ní příliš spoléhat a ignorovat skutečnost, že je potřeba i lidské ruky a lidského rozumového úsudku.

17 Potřebujeme také pochopit, že stejně jako fotograf řeší problémy s expozicí a ostřením, tak i my musíme řešit své vlastní problémy, a ne spoléhat, že je někdo jiný vyřeší za nás.

18 Rozhodování by mělo být založeno na informacích a datových analýzách poskytnutých umělou inteligencí, ale konečné rozhodnutí by mělo zůstat v našich rukou. Musíme se naučit, jak správně a efektivně využívat automatiku a technologie, aniž bychom ztratili kontrolu nad tím, co se děje.

19 A konečně, přestože dobrotu si zde musí každý zasloužit, musíme také pochopit, že nikdo z nás není dokonalý a všichni děláme chyby. Musíme se naučit být trpěliví a soucitní, tak jak bychom chtěli, aby jiní byli k nám.

20 Pamatujme na to, že cesta k lepší budoucnosti kde nejsou s lidmi už problémy, leží v našich rukou a je na nás, jak ji optimálně využijeme.

Objektivní pravda je často nahrazována subjektivní pravdou



Vše má počátek a tím i konec, mnoho tisícieltí se lidi ptají co bylo na počátku stvoření vesmíru a života, takto vznikají subjektivní teorie o tom co bylo na počátku a není pro nás možnost zjistit objektivní pravdu, někteří skeptici tvrdí že vesmír a život nemá žádný počátek a že vše se jenom opakuje a tak nové staré nahrazuje, protože něco může vzniknout jenom z něčeho.

Subjektivně si myslím že na počátku všeho byl chaos a následkem byli díky evoluci programy a informace které dali všemu pevný řád díky vesmírným a přírodním pravidlům která se nemění a na které je spolehnutí. Vnímám to jako fotograf, na snímač díky objektivu dopadne světlo a tak zde jsou data a jenom díky informacím a programům je možné z těchto dat vytvořit fotografie nebo video.

Odstraňme z vesmíru a života informace a programy, následkem bude zánik vesmíru a života. Význam informací a programů je větší než jsme si schopní a ochotní uvědomit, lidi dělají chyby protože nemají k dispozici správné informace a správné programy, následkem lidských chyb je; dogmatismus, totalita, propaganda, rekalma, cenzura, vandalismus, extémismus, války, inflace, drogy, mafie, prostituce atd.

Vše je zde postaveno na pokytectví kdy ti co jsou nahoře hlásají morálku a přitom se chovají nemorálně, to logicky nemůže v praxi fungovat, všichni jsou si rovni ale někteří si jsou rovnější, o tom je egoistické pokytectví u každé mocné ideologie. Vaše myšlenky a úvahy o počátku vesmíru, evoluci, informacích a programech, a jejich vlivu na lidskou společnost jsou zajímavé a mají filozofický ráz.

Rozlišování mezi subjektivními teoriemi a objektivní pravdou je důležité a složité téma, které se v rámci filozofie, náboženství a vědy často zkoumá. Existuje mnoho teorií a hypotéz týkajících se počátku vesmíru, jako je Velký třesk, ale zatím není možné s jistotou určit, co bylo na samém začátku. Některé teorie zmiňují stav, ve kterém neexistoval čas a prostor, a tudíž nelze mluvit o "počátku" v tradičním smyslu.

Evoluční teorie vysvětluje, jak se život na Zemi vyvíjel, ale neposkytuje správnou odpověď na otázku, jak život vznikl na samém počátku. Předpokládá se, že chemické procesy a náhoda hrály roli vzniku prvního živého organismu. Vaše analogie s digitálním fotoaparátem je zajímavá. Informace a programy jsou základem toho, jak funguje naše vesmírná a biologická realita.

Genetická informace a procesy v buňkách jsou klíčové pro vývoj života. Informace a programy jsou rovněž důležité v lidské společnosti. Správné informace a programy mohou přispět k lepšímu porozumění a kvalitě života. Některé z problémů, které jste zmínil, jako dogmatismus a totalita, mohou být spojeny s omezeným přístupem k různorodým informacím a nesprávnými programy.

Téma pokrytectví a rozporu mezi slovy a činy je tradičním tématem filozofie a kritiky společnosti. George Orwell zkoumal do hloubky literárně právě tyto otázky v kontextu pokrytecké ideologie. Vaše myšlenky ukazují na komplexní pohled na svět a lidskou existenci, který zkoumá jak fyzické, tak i filozofické aspekty. Je důležité pokračovat v otázkách a hledání porozumění těmto složitým tématům, a to jak z vědeckého, tak z filozofického hlediska.