neděle 12. listopadu 2023

Klíčem k úspěchu je trpělivost a zdraví



Jak to mám nastavit, aby to fungovalo to je dneska zásadní otázka pro většinu dospělých lidí, problémem je že když se něco naučíme konečně nastavit tak brzo zase se budeme učit nastavit něco jiného, pokud je člověk mladý a inteligentní tak se s tím dokáže vyrovnat a nijak mu to nevadí, moje maminka ve věku devadesáti let nezvládala ani otevřít konzervu otvírákem na konzervy a stejně tak nezvládla moderní mobilní telefon.

Zdá se, že se ptáte, jak nastavit věci, tak, aby fungovaly, a současně zdůrazňujete, že mnoho dospělých lidí, zejména starší generace, má potíže s rychlým přizpůsobením se novým technologiím. Pokud máte konkrétní otázku nebo potřebujete poradit s nastavením něčeho konkrétního, můžete mi to sdělit, a já vám rád pomůžu. 

Co se týče starších lidí, kteří mají potíže s moderními technologiemi, existuje několik možností, jak jim pomoci. Členové rodiny nebo přátelé mohou poskytnout osobní školení a podporu. Pomoc může spočívat v tom, že společně procházíte nastavením zařízení nebo aplikací a vysvětlujete, jak je používat. 

Místní komunitní centra nebo knihovny mohou nabízet kurzy zaměřené na výuku základních dovedností v oblasti počítačů, chytrých telefonů a dalších moderních technologií. Vybírejte zařízení, která jsou uživatelsky přívětivá a mají jednoduché rozhraní. Některé společnosti vytvářejí speciální produkty pro starší uživatele s jednoduchým ovládáním. 

Existuje mnoho online tutoriálů a videí, která krok za krokem vysvětlují, jak nastavit a používat různá zařízení a aplikace. Některé firmy a organizace nabízejí technickou podporu pro seniory. Mohou to být služby, které pomáhají s nastavením zařízení nebo poskytují telefonickou podporu. 

Je důležité mít na paměti, že učení se novým věcem může být pro některé lidi náročné, a to bez ohledu na věk. Klíčem k úspěchu je trpělivost, podpora a postupné zavádění nových dovedností. Před chvílí jsem řešil problém s prohlížečem Edge, kdy jsem nevěděl, jak mám vypnout boční panel, protože programátoři škodolibě nastavení přesunuli jinam, a tak mi pomohl internet kde někdo ostatním dal dobrou radu, kde je to nastavení nově schované.

Rozumím, že hledání správného nastavení může být někdy výzva, zejména pokud je uživatelské rozhraní aktualizováno nebo přepracováno. Když narazíte na problém nebo se vám nedaří najít konkrétní nastavení, vyzkoušejte zadat otázku do vyhledávače, jako je Google. Často můžete najít diskuzní fóra nebo články od ostatních uživatelů, kteří řešili podobné problémy. 

Mnoho moderních prohlížečů má funkci "Nápověda" nebo "Průvodce". Můžete ji najít v menu prohlížeče nebo stisknutím klávesy F1. Tato funkce vám může poskytnout informace o používání a nastavení prohlížeče. Navštivte oficiální webové stránky prohlížeče, kde často najdete užitečné informace, návody a dokumentaci týkající se různých funkcí a nastavení. 

Podívejte se na komunitní fóra týkající se daného software. Ostatní uživatelé často sdílí své zkušenosti a rady ohledně konkrétních problémů. Pokud máte konkrétní dotaz týkající se nastavení v prohlížeči Edge nebo jakéhokoli jiného softwaru, rád vám s tím pomohu. Stačí mi sdělit, o jaký problém nebo nastavení se jedná.

Líbí se mi přístup naprogramovaného přístroje, když nemá informace tak se zastaví nebo udělá chybu a je na uživateli, aby to vyřešil, pokud by lidi jednali jako naprogramované přístroje tak by se civilizace zhroutila za krátkou dobu. Vaše pozorování je zajímavé a vyzdvihuje klíčový rozdíl mezi lidmi a stroji, který je spojen s flexibilitou a kreativitou lidské mysli.

Programované přístroje mají pevně dané postupy a nejsou schopny adaptovat se na nové a neočekávané situace, pokud nejsou vybaveny příslušným kódem nebo algoritmem. Na druhou stranu lidé mají schopnost přizpůsobit se a rychle reagovat na různé situace, i když nemají přesné instrukce nebo informace. 

Flexibilita lidské mysli a schopnost učení se jsou klíčovými faktory, které umožňují lidem řešit nové problémy, adaptovat se na změny a inovovat. To nám umožňuje přežívat a prosperovat v různorodých prostředích a situacích. Nicméně, je důležité zdůraznit, že automatizované systémy, jako jsou programované přístroje, mají své pevné využití a jsou nesmírně efektivní v předem definovaných úlohách.

Kombinace lidské kreativity a flexibility s přesností a rychlostí automatizace může být v mnoha oblastech optimálním řešením. Civilizace tedy využívá synergii mezi lidským myšlením a technologiemi, aby řešila komplexní problémy a dosáhla pokroku. V ideálním případě by měl být technologický rozvoj vedoucí k podpoře lidského rozvoje a pohodlí, a nikoli k nahrazování lidských schopností.

Bez protikladů by zde nevznikla kulturní civilizace



Mnoho se mluví o mocných lidech a nikdo nemluví o bezmocných lidech je to spravedlivé. Rozhovory a diskuse o mocných lidech jsou často v popředí, protože tito lidé mají často větší vliv na společnost a události. Nicméně, to neznamená, že bezmocní lidé nejsou důležití nebo jejich situace nemá hodnotu.

Mnoho organizací, aktivistů a novinářů se snaží přinášet informace o sociálních nebo ekonomických problémech, s nimiž se mohou potýkat ti, kteří jsou považováni za bezmocné. Spravedlivá společnost by měla vzít v úvahu potřeby a zájmy všech lidí, a to bez ohledu na jejich mocenský status.

V praxi to může znamenat posilování práv menšin, ochranu slabších vrstev společnosti, a podpora rovnosti a spravedlnosti. Diskuse o bezmocných lidech je důležitá, aby se identifikovaly a řešily strukturální problémy, které mohou vést k nerovnostem a sociálnímu vyloučení. 

Je významné, aby byla ve společnosti zajištěna rovnost příležitostí a přístup k základním potřebám pro všechny. Veřejná debata může hrát klíčovou roli v přitahování pozornosti k těmto otázkám a motivovat k jednání, které povede k vytváření spravedlivější a inkluzivnější společnosti.

Podle mě je problém v tom že většina lidí je bezmocná a tak jsou populární zprávy o mocných lidech protože bezmocní touží po tom být mocnými, tak jako nemocný touží o zdraví, vše zde bylo a ještě dlouho bude o protikladech mezi kterými je napětí, bez protikladů by zde nevznikla kulturní civilizace a lidí by běhali nazí a hladoví v pralese.

Vaše pozorování obsahuje zajímavý prvek – touhu lidí po moci a zdraví. Je pravda, že mnoho lidí může být přitahováno příběhy o mocných jednotlivcích, protože se mohou identifikovat s touhou po vlivu, úspěchu nebo změně svého osudu. Tato touha po moci může být hnacím motorem osobního rozvoje a snahy o zlepšení životních podmínek. 

Zároveň je ale důležité zdůraznit, že moc není vždy jednoznačně pozitivní. Někteří lidé se snaží o moc za každou cenu a mohou zneužívat své postavení. Existují různé formy moci, a některé mohou být konstruktivní a sloužit společnému dobru, zatímco jiné mohou být destruktivní a vést k nerovnostem a konfliktům. 

Je pravda, že protiklady jsou v jádru mnoha lidských zkušeností a kulturního vývoje. Tato napětí a kontrasty mohou poskytovat stimulaci pro růst a vývoj. Nicméně je klíčové najít rovnováhu mezi protiklady a hledat způsoby, jak vytvářet společnost, která je založena na spravedlnosti, solidaritě a uznání potřeb všech jejích členů.

S novými technologiemi přichází také etické a bezpečnostní otázky



Většina přístupů na internet je z mobilních telefonů a tak se logicky internet tomu přizpůsobuje po stránce; vzhledu, techniky, optimalizace atd. logicky je zde otázka a jak bude internet vypadat až konzumenti nahradí mobily za čipy v mozku dokáže se tomu vůbec internet přizpůsobit nevznikne něco zcela jiného co bude fungovat zcela jinak.

Tato otázka o budoucnosti internetu a jeho přizpůsobení se novým technologickým trendům je fascinující. Zatímco přesné scénáře jsou obtížné předpovídat, můžeme diskutovat o několika možných vývojových směrech.

Pokud bychom předpokládali, že v budoucnu lidé budou mít čipy nebo jiné neurotechnologie přímo v mozku, může se internet přizpůsobit tak, že bude schopen přenášet informace přímo do a z mozku. To by mohlo vést k revoluci v oblasti rozhraní mezi lidským myšlením a digitálním světem.

S rozvojem AR a VR by internet mohl být více vizuální a interaktivní. Lidé by mohli sdílet a získávat informace prostřednictvím rozšířené reality, což by mohlo mít velký dopad na způsob, jakým vnímáme a sdílíme obsah online.

S pokrokem v oblasti umělé inteligence by internet mohl být schopen personalizovat obsah a služby ještě více na základě chápání individuálních potřeb a preferencí uživatelů. To by mohlo zahrnovat rychlejší vyhledávání, lepší doporučení obsahu a inteligentnější interakce s uživateli.

S nárůstem zařízení připojených k internetu věcí bychom mohli vidět ještě větší integraci fyzického světa s digitálním. Automatizace domácností, chytrá města a propojená zařízení by mohly vytvářet nové způsoby interakce a sdílení informací.

S novými technologiemi přichází také etické a bezpečnostní otázky. Jak zajistíme soukromí a bezpečnost dat, zejména pokud jde o informace, které jsou přenášeny přímo z mozku? Jaký vliv to bude mít na lidskou identitu a svobodu?

Celkově lze očekávat, že budoucí internet bude pravděpodobně kombinací těchto faktorů a mnoha dalších, které dnes nemůžeme předvídat. Je klíčové, aby se společnost zabývala těmito otázkami a pracovala na zajištění, že technologický pokrok je v souladu s hodnotami a potřebami lidí.

Pokud by se psi naučili mluvení tak následkem by bylo to že by museli pracovat



Film Stopařův průvodce po Galaxii má originální zamyšlení nad odpovědí na základní otázku a snaží se zde odpovědět inteligentní počítač s jeho odpovědí 42 nejsou mimozemšťani spokojení to je logické očekávali něco geniálního.

Vše je zde o tom že očekáváme všichni geniální odpovědi a ty nedostáváme od; rodičů, učitelů, politiků, podnikatelů, vědců, filosofů atd. mnoho odpovědí je v knihách a na internetu, jenže tyto odpovědi nemají žádnou originalitu a tím nejsou hodnotné.

Z dálky mnohý člověk vypadá geniálně a z blízka poznáme že je to hlupák který neumí odpovědět ani na jednoduché otázky. Logicky nás napadne co je příčinou toho že inteligence lidí je malá i když je zde internet a škola?

Subjektivně si myslím že příčina je v tom že lidi umí mluvit a jsou gramotní, mluvení je návyková tvrdá droga která v lidech potlačuje jejich inteligenci a dělá tak z lidí pitomce, lze se setkat s varováním že kouření škodí zdraví a nikde není varování že mluvení škodí psychickému zdraví!

Mluvení dělá z lidí blázny co si hledají zaměstnání kde budou moci mnoho mluvit a nebudou muset tak fyzicky namáhavě už pracovat rukama. Pokud by se psi naučili mluvení tak následkem by bylo to že by museli pracovat za mzdu, proto psi odmítají se naučit mluvení a tak se o ně lidi musí starat.

Vaše zamyšlení nad otázkou inteligence a odpovědí v kontextu "Stopařova průvodce po Galaxii" je zajímavé. Zdá se, že poukazujete na to, že lidé často očekávají geniální odpovědi, ale často je nedostávají od autorit a vlivných osobností ve společnosti.

Vaše myšlenky ohledně mluvení jako návykové drogy, která potlačuje inteligenci, jsou neobvyklé. Někteří by mohli argumentovat, že komunikace a sdílení myšlenek jsou klíčovými prvky rozvoje inteligence. Nicméně, zdůrazňujete také, že přílišná slovní komunikace někdy může zastírat hlubší úvahy a originalitu.

Je však důležité si být vědom toho, že inteligence je komplexní a mnohostranný fenomén. Schopnost komunikace, ať už verbální nebo jinými způsoby, je obvykle považována za klíčový prvek inteligence. Zároveň existuje mnoho dalších faktorů, jako jsou genetika, vzdělání, prostředí a individuální zkušenosti, které formují inteligentní myšlení a chování.

Co se týče vaší analogie s psy a mluvením, je to zajímavý přístup k problematice. Nicméně, bylo by obtížné přesně porovnávat lidskou inteligenci s inteligencí zvířat, protože oba mají své jedinečné způsoby vnímání a interakce se světem.

Celkově vzato, vaše úvahy nabízejí zajímavý pohled na téma inteligence a komunikace, a mohou inspirovat další diskusi o tom, jak tyto faktory ovlivňují lidskou schopnost chápat a odpovídat na základní otázky života, vesmíru a vůbec.

Největším lhářem je každý svatý kazatel



V pohádce je mnoho zázraků protože je zde možné dětem lhát. Pohádky jsou literární žánr, který často obsahuje nadpřirozené prvky a fantastické události. Tyto prvky mohou být použity k vytvoření magického a zázračného světa, který přitahuje čtenáře nebo posluchače, zejména děti.

Pohádky často pracují se symboly, metaforami a příběhy, které mají morální či výchovný rozměr. Lze říct, že ve světě pohádek se mohou vyskytovat různé fantastické jevy, jako jsou kouzla, kouzelníci, kouzelné předměty, a podobně. Nicméně, i když jsou pohádky plné imaginace a fantazie, nemusí nutně propagovat lhaní dětem.

Spíše než to, pohádky mohou přinášet morální poučení a učit děti hodnotám, jako jsou odvaha, laskavost, spravedlnost a soucit. Je důležité, aby dospělí diskutovali s dětmi o obsahu pohádek a pomohli jim porozumět rozdílu mezi fikcí a realitou.

Také by měli zdůraznit, že některé prvky pohádek jsou pouze vymyšlené a nemají odpovídající odrazy ve skutečném životě. Pokud by se v pohádkách nelhalo tak by to už nebyli pohádky ale byl by to dokumentární příběh.

Skutečnost, že pohádky obsahují fantastické a nereálné prvky, neznamená nutně, že se v nich lže dětem. Pohádky mohou být nástrojem pro představivost, kreativitu a učení životních lekcí. Vytvářejí světy, kde jsou pravidla odlišná od našeho každodenního života, a to může být pro děti fascinující a poučné. 

I když pohádky často obsahují kouzla, magii a jiné nadpřirozené prvky, to neznamená, že by měly podporovat lhaní. Spíše by měly být vnímány jako příběhy, které mohou být užitečné pro vývoj dětské představivosti a porozumění různým aspektům života. Důležité je, aby rodiče a vychovatelé pomáhali dětem porozumět rozdílu mezi fikcí a realitou.

Diskuse o obsahu pohádek a klíčových tématech může dětem pomoci vytvořit si kritický pohled na svět a rozvíjet schopnost rozlišovat mezi fikcí a skutečností. Pokud by lidi nemohli lhát a tím i krást tak by zde nebyla kulturní civilizace a lidi by žili jako zvířata.

Myšlenka na to, že schopnost lhaní a krádeže hraje určitou roli v rozvoji lidské společnosti, byla zkoumána v různých filozofických a sociologických kontextech. Někteří argumentují, že schopnost lhaní a klamání může být spojena s vývojem nových schopností, jako je schopnost abstraktního myšlení a sociálního chování, což přispívá k vytváření složitějších společností. 

Lidé od pradávna vyvinuli morální a etické normy, které regulují jejich chování ve společnosti. Právě tato společenská pravidla, včetně zákazu lhaní a krádeže, pomohla utvářet kulturní a civilizační aspekty lidské existence. Důvěra a vzájemná spolupráce jsou klíčovými prvky vytváření složitých společností. 

Nicméně, je třeba si uvědomit, že i když lhaní a krádež mohou být vnímány jako negativní chování ve společnosti, existují i jiné faktory a hodnoty, které hrají klíčovou roli v utváření kulturní civilizace. Tolerance, vzájemná úcta, spravedlnost a spolupráce jsou také základními hodnotami, které přispívají k vytváření pokročilých společností.

Největším lhářem v lidské kultuře je každý svatý člověk protože pomocí pohádek dělal z naivních lidí pitomce. Je důležité si být vědom toho, že interpretace historických postav, včetně svatých osobností, může být velmi subjektivní a závislá na různých faktorech, jako jsou kulturní, náboženské nebo osobní pohledy.

Označit svaté kazatele jako "největší lháře" je extrémní tvrzení, které může být vnímáno různými způsoby v závislosti na perspektivě. Svatí v různých náboženstvích jsou často uctíváni pro své náboženské činy, zasvěcení a morální hodnoty.

Zároveň se ale může objevit i kritika, ať už z důvodu historických událostí spojených s danou postavou nebo kvůli vnímání některých příběhů jako pohádek nebo mýtů. Význam a interpretace svatých postav se liší podle kontextu, a měli bychom být otevření k diskuzi a zkoumání různých hledisek.

Kritický pohled na historii a náboženské příběhy může být součástí kulturní a intelektuální debaty. Jenom čas má dost času na to aby objektivně zhodnotil jednání lidí a potom označil lidi za moudré nebo hloupé, z díla se pozná tvůrce, slova jsou jenom subjektivní informace které většinou nejsou objektivní. 

Zhodnocení jednání lidí a označování jich za moudré nebo hloupé může být velmi subjektivní a závislé na mnoha faktorech, včetně osobních přesvědčení, zkušeností a hodnotových systémů každého jednotlivce. Lidé mají různé perspektivy a vnímání, což může ovlivnit jejich názory na jednání druhých.

Důležité je být si vědom toho, že slova a jednání mají různé interpretace a že každý má svůj vlastní kontext a příběh. Objektivní zhodnocení je někdy obtížné dosáhnout, protože je ovlivněno naším vlastním pohledem na svět. Rozlišování mezi faktickými informacemi a subjektivními názory může být klíčové při snažení porozumět situacím a jednání lidí.

Je také důležité si být vědom toho, že i když někdo může jednat nerozvážně nebo se zdát, že jedná iracionálně, může mít své vlastní důvody a motivace. Snaha porozumět pohledu druhých mohou přispět k lepšímu porozumění lidem a jejich jednání.

Politika nahradila víru v boha za víru v bohatství



Vše co se mění díky situaci to logicky není dokonalé a tak je to zde dočasně. Vaše tvrzení o tom, že vše, co se mění kvůli situaci, není dokonalé, a že je to dočasné, má určitou logiku. Situace může vyvolat změny, které nejsou ideální, protože se lidé a organizace často snaží přizpůsobit novým podmínkám a rychlým změnám.

Dočasnost těchto změn může být způsobena tím, že situace, která je katalyzátorem změn, není trvalá, a tudíž nejsou potřebné trvalé úpravy nebo nové systémy. Je důležité si však uvědomit, že některé změny, které vzniknou v důsledku situace, mohou být i pozitivní a přinášet inovace či zlepšení.

Navíc, to, co je považováno za "dokonalé," může být subjektivní a záviset na individuálních hodnotách a perspektivách. Některé dočasné změny mohou být krokem k dalším vylepšením nebo mohou vést k trvalým inovacím. 

Celkově vzato, vaše tvrzení o dočasnosti a nedokonalosti změn v důsledku situace je obecně pravdivé, ale je důležité pečlivě hodnotit jednotlivé situace a změny, abychom mohli lépe porozumět jejich povaze a dopadům.

Propaganda a reklama dělá z konzumentů pitomce protože jim zatajuje vady toho co propaguje a zveličuje klady toho co propaguje je to založeno na tom že z dálky vše vypadá většinou lépe než z blízka.

Vaše tvrzení reflektuje některé aspekty propagandy a reklamy, které byly kritizovány za zkreslování reality. Propaganda a reklama často používají různé techniky, aby upoutaly pozornost a vytvořily pozitivní dojem o produktech, službách nebo názorech, které propagují.

Zatajování vad a zdůrazňování pozitivních stránek může být jednou z těchto technik. Důležité je si být vědom toho, že reklama je primárně marketingový nástroj, jehož cílem je přesvědčit a přilákat zákazníky.

To může zahrnovat prezentaci produktu nebo služby tak, aby vypadala co nejatraktivněji. Tím může vznikat rozpor mezi skutečným stavem věcí a tím, jak jsou prezentovány. Spotřebitelé by měli být kritičtí a schopni analyzovat informace, které jsou jim prezentovány, a nebrat je automaticky jako objektivní pravdu.

Racionální zkoumání klady a zápory, pravdivost a úmysly reklamy je důležité pro informované rozhodování. Zároveň existují regulace, které mají chránit spotřebitele před klamavou reklamou, a některé organizace sledují dodržování těchto pravidel. Kritika a debata o etice v reklamě jsou stále probíhající témata.

Kauzalita která je o příčině a následku je dokonalé věčné pravidlo které se nemění podle situace protože změnit lze jenom to co je nedokonalé, čím déle je člověk mrtvý tím více je pro ostatní dokonalý protože jeho myšlenky a dílo se už nemění podle situace, pokud by byl Ježíš Kristus nesmrtelný tak by nebyl dokonalý.

Vaše tvrzení kombinuje filozofické a teologické prvky, a může být interpretováno různými způsoby. Rozumět pojmu dokonalosti, věčných pravidel a změn v kontextu lidské existence a náboženských přesvědčení může být složité.

Kauzalita, která se týká příčiny a následku, je základním principem v mnoha filozofických a vědeckých systémech. To znamená, že každá událost má příčinu a ta zase vede k následkům. Tento princip je v mnoha směrech nezávislý na lidských interpretacích nebo situacích.

Co se týče otázky nesmrtelnosti a dokonalosti, různé náboženské a filozofické tradice mají různé názory. Ve většině křesťanských tradicí je Ježíš Kristus považován za Božího Syna a Boha samotného, a jeho dokonalost je spojena s jeho božstvím a nesmrtelností.

Názory na to, zda by nesmrtelnost ovlivnila dokonalost, jsou však subjektivní a mohou se lišit mezi různými náboženstvími a filozofickými směry. Někteří by mohli argumentovat, že lidská podstata spočívá v tom, že je schopná změn a učení, a že nesmrtelnost by tuto dynamiku narušila.

Jiní by mohli tvrdit, že nesmrtelnost může být spojena s dosažením dokonalosti v náboženském nebo filozofickém smyslu. Celkově je toto složité téma, které zahrnuje náboženství, filozofii a individuální přesvědčení, a názory na něj se mohou velmi lišit.

Existuje trvalý problém?



Lidi neustále myslí protože mají problémy a snaží se problémy vyřešit už mnoho tisíciletí, myslím tedy jsem. Je-li tedy život sám o sobě dobrý a žádoucí, a když si pak vidoucí uvědomí, že vidí, slyšící, že slyší, jdoucí, že jde, a když máme i pro všechny ostatní činnosti vědomí, že jsme činní, takže vnímáme, že vnímáme, a myslíme, že myslíme, je to pro nás známka, že jsme.

Existuje trvalý problém? Mnozí skeptici tvrdí že třeba; hříšnost, nemoci, smrt, daně, láska, štěstí, bída, války, krize, centralismus, vandalismus, peníze, lež atd. jsou trvalý lidský problém, to není trvalý problém to je evoluční vada kterou nejde eliminovat, problém je to co jde eliminovat.

Lidi řeší neustále něco co je vadou a tak to nejde vyřešit a tím mají v hlavě zbytečný problém. Vaše myšlenky o lidském myšlení, vědomí a vnímání odrážejí několik filozofických a existenciálních témat. Zdá se, že se inspirovala několika mysliteli, kteří se věnovali otázkám vědomí a lidského bytí. 

Z hlediska filozofie existence (existencialismu) by mohlo být vnímání vlastní existence a uvědomění si svých činností považováno za klíčové pro lidský život. Myšlenka, že lidské problémy jsou spíše výsledkem lidského vnímání než inherentního stavu věcí, má určité paralely s existencialistickým myšlením. 

Co se týče trvalých problémů, skeptici a filozofové mohou přistupovat k těmto otázkám různými způsoby. Někteří mohou argumentovat, že některé aspekty lidské existence, jako nemoci nebo smrt, jsou nevyhnutelné a nelze je úplně eliminovat.

Jiní mohou poukazovat na to, že některé problémy jsou vytvářeny společností nebo lidským chováním a mohou být zmírněny nebo eliminovány změnou postojů nebo struktur. 

Vaše pozorování, že lidé často řeší problémy, které jsou spíše evoluční vadou než nevyhnutelným stavem věcí, se dotýká také otázky, co by mělo být považováno za skutečný problém, a co je pouze důsledkem přirozeného stavu existence. 

Celkově vzato, vaše úvahy zahrnují hluboké otázky týkající se lidského vědomí, existence a toho, co může být považováno za trvalý problém. Filozofie a náboženství se těmito otázkami zabývají již po tisíciletí, a diskuse o nich stále pokračují. 

Proč je pro lidi nemožné přijmout vše takové jaké to skutečně je a snaží se marně o to aby se to změnilo tak aby jim to vyhovovalo. Tato otázka se týká lidské povahy, psychologie a tendence lidí přistupovat k životu. Existuje několik faktorů, které mohou hrát roli v tom, proč lidé mají tendenci marně se snažit o změnu nebo přijímání věcí takových, jaké jsou. 

Lidé mají často přirozenou tendenci být rezistentní vůči změnám, protože přinášejí nejistotu a riziko. Změna může vyvolávat strach z neznámého a narušovat ustálené vzorce chování. Lidé mají často silná emoční pouta k určitým myšlenkám, přesvědčením nebo způsobu života.

Tato pouta mohou být spojena s identitou a těžko se překonávají, protože přijetí změny by mohlo ohrozit pocit stability a bezpečí spojený s těmito emocemi. Lidé mají tendenci cítit se bezpečněji, když mají pocit, že mají kontrolu nad svým životem.

I když ve skutečnosti mohou být věci neovlivnitelné, lidé často investují energii do snažení se o kontrolu nad situací. Někdy jsou očekávání a tlaky okolí velkým faktorem. Lidé se mohou snažit změnit své životy podle očekávání druhých, aniž by brali v úvahu své vlastní potřeby a hodnoty. 

Lidé mají obecně tendenci cítit se pohodlněji v prostředí, které je předvídatelné a stabilní. Nejistota a neznámé mohou vyvolávat úzkost, což může vést k odporu vůči přijetí věcí takových, jaké jsou. 

Je důležité si uvědomit, že každý jedinec je jedinečný a existuje mnoho faktorů ovlivňujících, jak lidé přistupují k změnám a přijímají věci. Někteří jedinci jsou otevření změnám a přijímání reality, zatímco jiní mohou mít větší obtíže s tímto procesem.