pátek 12. května 2023

Nechci v žádném případě vládě radit



Pokud něco nevím, optám se logicky toho, kdo se na to specializuje, a on mě profesionálně poradí, nikdo nemůže dneska vědět všechno každý ví jenom něco! Většina problémů, co řeší naše vláda už byli ve světě úspěšně vyřešené, stačí jenom použít internet, anebo zajít do veliké univerzitní knihovny v USA! Vláda by už neměla řešit to, co je už ve světě vyřešené správně! Pyšnost naší vlády mě připomíná pyšnost svaté víry v zázraky, která mučila a vraždila ty, co kacířsky tvrdili, že by se mělo ve svaté víře, něco reformovat! Ekonomika a politika není mrtvý stroj na moc a bohatství, je to živý organismus, který se mění podle situace, a nemůže být řízen jenom svatými zákony a svatými regulacemi!

Nechci v žádném případě vládě radit! Nabízím jenom cestu k opuštění závislosti na víře v zázraky a přechod na cestu k inteligenci, máme mozky na to abychom je inteligentně v zaměstnání používali, a nemáme je na to, abychom je vypínali pomocí alkoholu a cigaret! Je to pořád stejné kariéristické divadlo, ve kterém se kariérističtí pokrytci perou o hlavní role, aby zde měli sobecky pro sebe nadbytek existenčních hodnot, díky tomu že ostatní lidi mají nedostatek hodnot.

Je zde blbá nálada, a tak se konzumují drogy a věří se na pohádky a zázraky, příčinou blbé nálady je centralismus, všechny kulturní a civilizační systémy ve kterých žijeme už velmi mnoho století, byli vždy a všude na 100% centralizované, kdy v centru byla svatá elita, která sobecky parazitovala na těch, co nebyli v centru. Není zde kapitalismus ani socialismus, je zde všude mnoho století jenom centralismus! Centralismus ale není chybou, díky které je zde konzumní očistec, problém je v kontrole, která v centralismu optimálně nefunguje, pokud selže kontrola, tak se každý systém jistě brzo zhroutí, funguje jenom to, co je pod neustálou optimální kontrolou!

Obrazně je to jako s řízením auta, pokud při řízení telefonujete, tak nemáte už kontrolu nad řízením, a můžete tak i snadno havarovat! Jestliže je zde krize spojená s problémy, tak na 100 % je příčinou krize selhání kontroly, co je příčinou toho, že kontrola v civilizaci globálně selhala? Příčinou je vždy potlačení svobody a nastolení otroctví, staré nefungující otroctví, bylo nahrazené moderním dluhovým otroctvím, moderní globální mafiánští otrokáři řídí svět pomocí dluhů, a ten kdo je poslouchá dostane peníze, a kdo je neposlouchá má veliké dluhy.

Jednoduchým porovnávacím metrem, je zde cena taxislužbu v hlavním městě, jsou na světě města, kde je cena malá, a města kde je cena vysoká, tam kde je malá cena za taxislužbu, tam svět na tento národ z vysoka sere. Jak došlo u nás k tomu, že je zde malá cena za taxislužbu, v hlavním městě? Příčinou je zde vždy mocná vláda, a její zákony a regulace, ona nastavuje ceny u služeb a zboží, lidově ryba smrdí od hlavy. Vláda buď slouží lidem nebo slouží elitě, tam kde vláda slouží nenažrané elitě, tam jsou i levné ceny za taxislužbu, a svět na tento národ z vysoka sere.

Jenom situace může o něčem objektivně konstatovat, jestli je to správné nebo chybné, proces globalizace se může dostat do mnoha rozdílných situací, a tak může být logicky v nějaké situaci správným a v jiné situaci chybným, z toho plyne to, že globalizace je relativní, a tak nelze k ní logicky už zaujmout jednoznačný názor, co by byl všem lidem a organizacím dlouho svatý. EU je jakýmsi testovacím experimentem pro zavedení globalizace a zatím to vypadá na to, že tato organizace nemá pevné ekonomické a sociální základy, a tak logicky brzo zanikne, jako v minulosti zaniklo mnoho jiných velikých projektů, na sjednocení mnoha národů a kultur.

Sjednocení musí fungovat to je základ, to, co nefunguje to zde zanikne, základem pro fungování sjednocení byla a bude ekonomika! Lidi se chtějí mít dobře, protože jsou všichni mnoho sobečtí, povede globalizace automaticky k tomu, že se lidi budou mít díky globalizaci dobře? V současnosti to vypadá na to, že globalizace udělá z lidí ubožáky, co budou mít mnoho dluhů a problémů, příčinou je otroctví a nerovnost, jenom svoboda a rovnost může mít za následek to, že se lidi budou mít díky globalizaci lépe, jenže kapři si dobrovolně nevypustí svůj rybník musí zde přijít roboti s umělou inteligencí co globálně eliminují otroctví a nerovnost násilím.

Vše je zde v pohybu, není zde v ničem jistota, a tak to co se optimálně nepřizpůsobí změnám, to zde i zemře, období, ve kterém se nic dlouho neměnilo, díky digitalizaci skončí, a nastane nová digitální doba, ve které se bude vše rychle měnit, podle situace a módy. Nebudou zde už existovat nepřizpůsobivé živé subjekty, vše, co se nepřizpůsobí to bude eliminováno, aby zde s tím nebyli už problémy. Tak jako zanikla víra ve svaté zázraky, tak zanikne i ubohý egoistický centralismus, ve kterém bylo umožněno genetickým starým zmetkům v mocenském centru, aby se zde měli existenčně velmi dobře.

Vše bude ekonomicky a sociálně řízeno jenom globální umělou inteligencí, která bude bezcharakterní a bezcitná, protože jejím jediným prioritním zájmem, zde bude optimálně kvalitně fungující konzumní civilizace, ve které už není žádný problém se subjekty a objekty. Nebude zde už, pracujete pomalu máte výpověď, ten, kdo bude pracovat pomalu, bude automaticky eliminován a recyklován. Nároky na subjekty a objekty budou neustále narůstat, jestliže se dneska stavěl veliký dům jeden rok, tak v budoucnosti se ten samý veliký dům postaví za měsíc!

Jak každý poznal, tak zaměstnání není spojené s tím, že by si zde mohl člověk dobře žít, podívejme se do přírody na to, co si zde dobře žije a nepracuje. Dobře si zde žije to, co má výhody, čím větší zde jsou výhody, tím méně je třeba pracovat, a tím lépe si lze i žít. Problémem je zde to, že aby někdo v přírodě měl výhody, tak jiný musí mít nevýhody, aby někdo mohl poroučet musí jej jiný poslouchat! Jak v lidské společnosti poznáme ty, co zde mají veliké výhody, díky kterým nepracují a mohou si zde dobře žít. Ten, kdo zde má výhody nejezdí ubohou hromadnou dopravou, ale jezdí jenom svým drahým autem, nebo letí letadlem.

Společnost vytvoří velikou hromadu peněz a ten kdo má zde výhody dostane z této hromady hodně peněz a ten kdo zde výhody nemá dostane málo peněz, a tak má veliké dluhy, i když mnoho fyzicky pro společnost neustále pracuje. Neustále je zde mnoho knih a školení o tom, jak mít veliký zisk a být úspěšným podnikatelem a obchodníkem, jenže jenom neomezená moc je továrnou na neomezený zisk, ten, kdo má neomezenou moc, může z druhých učinit bezmocné sluhy a otroky, co mu umožní mít zde veliké zisky. Z lidí se stali jenom ekonomičtí roboti, a když je už ekonomický robot starý a opotřebovaný, tak je z něj bezdomovec, o kterého se nikdo nepostará.

Pokud se lidi snaží bojovat s ekonomickými otrokáři, narazí na vojáky a policajty, co zmůže lid proti těm, co mají zbraně? Svět dneska ovládají nadnárodní společnosti, které nikomu na světě nepodléhají a nikomu neukazují svoje skutečné veliké zisky, a tak se z nich stali globální zločinecké mafiánské organizace, které ovládají politiky a byrokraty jako loutky. Místo používání klasických zbraní, je zde moderní zbraní zadluženost, do veliké zadluženosti jsou uvrhovány násilně systematicky rodiny i národy!

Peníze jsou dneska moderní návykovou drogou, a ten kdo tyto tvrdé drogy draho prodává, ten vládne lidem i národům. Ve snaze vytvořit dokonalou lidskou konzumní společnost jsme vytvořili dokonalý evoluční zmetek, logicky jsme někde udělali amatérské chyby, a tak jsme se namáhali po mnoho tisíciletí zcela zbytečně. Pokud se podíváme na to, jaké chyby jsme udělali, tak zjistíme že největší chybou je proměna svobodného člověka na otrockého sluhu centrálního systému, který byl prohlášen za svatý, a ten kdo lidský centrální systém kritizoval, protože nám vzal svobodu, byl za tu kacířskou drzost potrestán většinou smrtí.

V centru byl pro elitu vždy ráj, a daleko od centra byl očistec, centrální systémy byli vždy systémově pevně uzavřené, a dostat se mezi elitu v centru bylo nemožné! Základem všech centrálních systémů se stali svaté dezinformace, které dělali z lidí hlupáky a ubožáky, to, co hlásalo svaté centrum muselo být lidem svaté, bylo to jako v armádě kde voják musí držet hubu a krok, jinak je tvrdě velitelem potrestán. Koho jsme chléb zde jedli, toho jsme zde i na slovo poslouchali, abychom nebyli potrestáni, život otroka neměl pro otrokáře žádnou hodnotu, a tak otroci umírali ve válkách, nebo při namáhavé práci pod širým nebem za každého počasí.

Logickým následkem byla snaha uniknout tělesnému a psychickému utrpení pomocí tělesné závislosti na chemických drogách a psychické závislosti na; pohádkách, pověrách, legendách, mýtech, fetiši, kultu, náboženství, politice, reklamě, televizi, internetu atd. Z všemocné elity se stali lidské zrůdy, co neváhali lidi nahnat po milionech do plynových komor, a zde je zavraždit, nebo z velikých letadel tyto vládnoucí všemocné zrůdy, házeli na města atomové bomby.

Ano, bude líp. Tato reklamní politická mediální fráze je ubohou dezinformací, jak může zde být lidem líp, když dluhové otroctví lidí, pořád díky centralismu narůstá? Každý člověk je robot, který byl evolučním systémem vyroben a nastaven, 99 % genetických robotů je evolučním zmetkem, a chybí zde výstupní globální objektivní kontrola, co by tyto lidské zmetky eliminovala optimálně ekonomicky a ekologicky. Hovořil Ježíš Kristus osobně s Hospodinem, víra ve svaté zázraky je návykovou psychickou drogou, která se nijak neliší od chemických návykových drog, ten, kdo věří ve svaté zázraky existuje mimo realitu a mimo realitu existuje i Ježíš Kristus a Hospodin, jde o literární postavy z pohádky, které se nijak neliší od džinů a skřítků.

Proč je zde snaha utéci od existenční reality, kde existují reálná přirozená pravidla, a reálné tresty za jejich sobecké porušení. Příčinou je nemoc, to, co je nemocné se snaží utéci od reality, ve které je díky nemoci nemohoucnost, do nereálného světa pohádek nebo chemických iluzí. V okamžiku, kdy byla svoboda nahrazená násilně otroctvím začali otroci systému unikat do světa iluzí, aby je netrápil nemocný otrocký svět, ve kterém neměla jejich existence smysl a logiku.

Když víra v Boha a posmrtnou existenci vyšla z módy tak byla nahrazená vírou v nové systémy jde o; politiku, ekonomiku, vědu, televizi, internet, chemické drogy, lásku, sex atd. Nejvíce chtějí radit ti, co si v životě neumí s ničím poradit! Nejde si nevšimnout toho, že po pádu velikých centrálních diktatur, zde začali jako houby po dešti růst lidi, co chtějí druhým radit, protože oni vše znají lépe, a tak vám mohou se vším profesionálně poradit, stačí si jenom koupit jejich knihu, nebo navštívit jejich kurzy a stane se zázrak.

Kdyby rady měli cenu zlata, nikdo by je druhým nedával levně, po bitvě je snadné radit, protože už máme mnoho informací, ale před bitvou je těžké radit, protože nemáme žádné informace. S radami je to jako s fotkami, statisticky je už dokázané že jenom 1 % fotek má hodnotu a 99 % fotek co se na světě vyfotí je bez hodnoty! V knihách se dříve tužkou podtrhávalo to, co bylo informačně velmi hodnotné pro čtenáře knihy, proč je to hodnotné tak vzácné?

Hodnotu má zde jenom to, co je zde vzácné, to, co zde není vzácné to zde nemá hodnotu, mnohdy je zde proto snaha učinit povrch krásným, aby se tak pomocí podvodu, zvedla hodnota toho, co je zde na prodej, pod krásnou maskou je ukryto většinou něco, co je ošklivé. Z díla je spatřen tvůrce, realitou je ekonomická a sociální globální krize, i když je na světě nadbytek těch, co píší knihy plné zaručených profesionálních rad a pořádají kurzy na zdokonalení, tak se nic nemění k lepšímu, kde je ten zakopaný pes? Každý zná jenom to, co je mu blízké a nikdo neumí vnímat vše globálně z nadhledu!

Z nadhledu spatříte to, že je zde problém s degenerací lidí, a následkem degenerace je přelidnění, a tím i ekonomická emigrace. Je třeba eliminovat globálně degeneraci, pomocí toho že dospělí lidi budou každý rok plavat povinně deset kilometrů bez odpočinku, takto se 99 % lidí na světě utopí, je to stejné jako když se v počítači vymaže 99 % fotek co se mě při focení nepovedli, hodnotné je to, co se profesionálně povedlo! Mnoho myslíme, protože toho málo víme! Moderní člověk je jako počítač, ve kterém jsou informace a programy, čím více má nový počítač informací a programů, tím lépe on i může sloužit uživateli počítače.

To platí za předpokladu, že počítač je na vysoké technické úrovni, a informace i programy, jsou taky na vysoké systémové úrovni, z dálky může mnohé vytvářet iluzi toho, že je to na vysoké úrovni, ale z blízka poznáme to, že je to na nízké úrovni, a to platí jak pro lidi, tak i pro počítače. Přejdu od nudné teorie k praxi, je potřeba z nějaké zajímavé akce získat hodnotné fotografie, z díla se pozná fotograf, to že je někdo profesionálem, ještě neznamená jistě to, že nějaký amatér, ze stejné zajímavé akce neudělá lepší fotografie než profesionál!

U focení záleží nejvíce na štěstí, pokud máte štěstí tak jste na správném místě ve správný čas, a uděláte i správné hodnotné fotografie amatérským fotoaparátem. Pokud máte štěstí tak máte i šťastný život, je štěstí jenom náhoda, díky které se máme dobře, nebo jsme snad skrytě manipulováni, a tak někdo má zde štěstí, a jiný zde nemá štěstí? Pokud vládne to, co zde nemá velikou úroveň tak následkem je ekonomická a sociální krize, vše je jako ve sportu, jenom soutěž a boj objektivně ukáže kdo zde je nejlepší, a tak zde i získává vysokou úroveň.

V přírodě je normální že to, co zde má malou úroveň se stává potravou pro to, co zde nemá malou úroveň, společnost nemůže být zaopatřovacím ústavem pro ubožáky co zde mají malou úroveň. Vše je zde v pohybu a tím je zde vše i dočasně, dneska máš velikou úroveň a zítra budeš mít malou úroveň, z díla se pozná tvůrce, ukaž nám svoje dílo, a my poznáme to jakou zde máš úroveň!

V EU by bylo možné 99 % všech státních zaměstnanců nahradit lepšími zaměstnanci, co mají větší pracovní úroveň, je třeba začít v EU s pohybem u státních zaměstnanců, a to i u prezidentů a ředitelů, každý je zde snadno nahraditelný někým, kdo bude mít lepší úroveň. V minulosti zde bylo mnoho neúspěšných experimentů, ve kterých se lid snažil vládnout sám sobě, a vždy to skončilo špatně.

Příčinou je to že lidi jsou hříšníky, a pokud hříšníci vládnou hříšníkům, tak to skončí špatně. Lidem musí vládnout to co není zde hříšné, mnohé si zde sice hraje na to, že to není hříšné, čas ale každý podvod jistě odhalí, a potrestá spravedlivě hříšníky smrtí, to, co je zde nesmrtelné, to zde není hříšné! Nesmrtelné zde jsou jenom chyby, lidem musí vládnout tedy chyby, většina lidí považuje chyby za něco, co je chybné.

Z dálky vypadají chyby chybně, z blízka ale poznáme to, že chyby jsou správné, díky chybám je zde napětí a díky napětí je zde i síla a inteligence. V přírodě vládnou chyby, a proto zde i je svoboda a rovnost, je třeba umožnit každému, aby mohl chybovat a ze svých chyb se i poučovat, to že mnoho subjektů zemře díky svým nebo cizím chybám je správné, lidí je zde už jako much, a je lepší, když mouchy umírají díky chybám, než aby umírali v neustálých válkách, anebo díky epidemii či hladomoru.

Dokud zde nebyla všude běžně zavedená elektřina, tak se vše měnilo velmi pomalu, a nebyl takový problém se změnám přizpůsobit, když se zavedla elektřina, tak se vše začalo rychle měnit, najednou zde bylo mnohé od základů zcela nové, a ten kdo se nepřizpůsobil měl problémy. Problémem je zastaralý genetický člověk, který zatím ještě není na elektřinu a nemá místo mozku počítač s umělou inteligencí. Zaměstnavatelé chtějí zaměstnávat automaty a roboty, lidi jsou pro zaměstnavatele velikým problémem, protože lidi myslí a fungují jako ubohý dobytek, tam kde jsou automaty a roboti, tam jsou s lidským dobytkem problémy.

Nacistické plynové komory vraždili lidi po milionech, protože zde díky automatům a robotům, byli už lidi zbyteční. V minulosti se ještě lidi vraždili jenom ve válkách, a najednou zde byla veliká plynová komora, a války už byli zastaralým způsobem, jak eliminovat lidi, které už zaměstnavatelé na nic už nepotřebují. Teď přichází druhá vlna, kterou je internet, elektřina učinila zbytečnými dělníky, a internet učiní zbytečnými lidi co mají vysokou školu, a místo lidí v kancelářích, zde bude jenom globální internet s umělou inteligencí a levná mobilní elektronika.

Pokud by mocné a bohaté autority měli svatou pravdu, tak bychom museli logicky všichni žít v ekonomickém a sociálním ráji, z dálky vypadají fráze od autorit božsky a z blízka poznáme to, že svatí volové zde říkají jenom samé hříšné voloviny! Slova stvořila svaté teorie, které jsou pro nás božské a jako kulty je uctíváme, jenže jenom chyby v systému zde stvořili absolutno a v něm život i člověka.

Na každém počátku něčeho, co je veliké jsou malé chyby a z nich jako ze semena vyroste veliký chybný systém jakým je; Absolutno, evoluce, život, člověk, náboženství, politika, ekonomika, reklama, umění, věda, technika, programy, databáze atd. každý plave od narození do smrti v oceánu z chyb, a musí se mnoho profesionálně snažit dobře plavat, aby se neutopil v chybách svých, anebo chybách cizích.

Vše je zde pokryteckým kariéristickým divadlem, kde ti, co mají hlavní role jako pastýři, mají moc a bohatství, a ti co jsou v hledišti jako naivní ovce, mají veliké dluhy a veliký hlad po tom co milují a potřebují. Nejkrásnější den v životě prezidenta je ten, kdy zjistí, že je blázen a vůbec mu to už nevadí. Proč všem prezidentům vadí to, že je každý národ považuje za blázny, a oni považují ty, co to říkají za blázny.

V okamžiku, když se nám něco povede, jsme na to pyšní, a následkem je proměna člověka na blázna, který se zbláznil do toho, co se mu povedlo, lékem na lidské bláznovství je pokora! Povedlo se ti stát se díky velikému štěstí prezidentem, ale to nestačí, musíš se stát svatým mesiášem, který bude globálně všem lidem mnoho století svatým kultem, který bude milován a uctíván. Každý úspěch je cestou k novému úspěchu, není zde žádný existenční vrchol, na kterém bychom se mohli trvale všichni líně usadit, a už nemuseli myslet na to, jak být úspěšní.

Je snadné vytvořit uzavřený systém, a nevnímat to, co se děje okolo systému, následkem je zaostalost, a dopadneme stejně uboze jako Romové, co jsou geneticky a sociálně zaostalí, protože dlouho existovali v uzavřeném kastovním systému. V minulosti se Ježíš obětoval za všechny hříšníky, aby je spasil, období, ve kterém se svatý mesiáš, obětoval za ostatní hříšníky nenávratně globálně skončilo, a přichází zcela nové období, kdy se všichni konzumní hříšníci, pomocí plavání na deset kilometrů, obětují za GVKB.

Dosud žiješ jako sobecký čert, a když se utopíš, tak bude tvoje duše zbavená sobeckých tělesných toužení a soužení, tím se tvoje hříšná tělesná duše, stane konečně andělem, který nemá už tělo. Vše je zde o pekelné pomstě, na 100 % je bohužel zde jisté, že za lidským psychickým zlem, je veliké toužení po pomstě, jenom andělé, co nemají už hříšné tělo, netouží sobecky po pomstě! Mučednická smrt, proměňuje hříšníky na svaté celebrity! Každý člověk je od narození do smrti hříšníkem, hříšníkem jsou i ti, co stojí v čele všech sekt a církví, jako svatí vůdcové těchto sekt a církví!

Mučednická smrt, proměňuje hříšníky na svaté kulty, svatým se nám stává ten, kdo nesouhlasil veřejně s tím, co hlásají veliké svaté kulty, a chtěl veliké svaté kulty násilně reformovat, a tak se z něj většinou stal mučedník, protože jej vůdcové svatých kultů umučili a zavraždili, aby se jejich svatý kult nemusel reformovat. Proč je tak velikým problémem, reformovat svaté kulty, a musí se tak mučit a vraždit ti, co by chtěli svaté kulty násilně reformovat?

Příčinou je strach o moc, pokud se svatý kult reformuje tak ti, co zde dosud měli velikou moc a tím i veliké bohatství by automaticky při reformování přišli o moc a bohatství, moc je silná psychická droga, na které jsou závislí psychičtí ubožáci, co zde dělají; faraony, císaře, sultány, krále, šlechtice, prezidenty, ředitele, milionáře, ministry, diktátory, generály, celebrity atd. z dálky může nějaký hříšník vypadat jako svatá celebrita, z blízka spatříme jenom ubohého hříšníka.

Jenom čas objektivně ukáže z díla za tisíc let, kdo zde byl objektivně svatou celebritou, a kdo si zde jenom hrál pokrytecky ve svojí funkci na svatou celebritu! Mnozí si naivně myslí, že období, ve kterém se mučili a vraždili reformátoři, toho, co je zde svatým kultem skončilo, tak tomu ale není, nic neskončilo, pořád se reformátoři všude na světě mučí a vraždí, aby si veliké svině ochránili svoje veliká koryta.

Místo chrámu a boha zde jsou banky a dluhy, bohem moderní doby jsou veliké dluhy a chrámem jsou banky a burzy! Je třeba reformovat svatý kult dluhů, společnost se musí reformovat tak aby zde nebyli ekonomické dluhy a tím zde nebyli ani banky a burzy. Základem této reformy je každoroční globální plavání na deset kilometrů pro všechny dospělé lidi, takto se 99 % hříšníků na světě utopí a tím se z těchto hříšníků stanou svaté celebrity. Smrt proměňuje čerty na anděly, duše bez těla se může vznášet časem a prostorem, a už jí neomezuje toužení a soužení, po úspěchu a jiných nesmyslech.

Ve snaze uspět v tom co je pro nás důležité a hodnotné, málo pečujeme o tělo a psychiku, následkem jsou logicky tělesné a psychické nemoci, protože špatně zde funguje to, o co se málo staráme. Ve spánku, čerti vypadají jako andělé, nejčastějším problémem je nedostatek spánku, příčinou je to, že si neuvědomujeme to, jak důležitý je spánek pro náš život! Co je to vlastně náš spánek, z hlediska vědy a moudrosti? Spánek je svět iluzí, vše je zde duální jako třeba mince, která má rub a líc, a tak svět skutečný, má svůj opak ve světě neskutečném, tak jako samec má svůj opak v samici.

Vstávej, musíš jít do; školy, podniku, obchodu, organizace atd. máme mnoho povinností, které jsou nadřazeny spánku, a péči o naše tělo, žijeme ve světě důležitých povinností, protože jsme ubohými vojáky, které ovládají naši svatí velitelé, co chtějí vyhrát boj o; moc, bohatství, kariéru, popularitu, autoritu, pravdu, lásku atd. úspěch je zde všemu svatě nadřazen, a tak se stáváme závislými na pití piva a vína, nebo na kouření cigaret a doutníků.

Spánek nám umožňuje to, že se optimálně měníme podle existenční situace, ve které existujeme, během dne, kdy jsme aktivní, se nemůžeme už nijak změnit, podle existenční situace, protože pro veliké existenční změny, je nutný dlouhý klid těla a klid psychiky ve spánku. To, co není v optimální normě, to zde ani optimálně nefunguje, a tím to problémy sobě a okolí i způsobuje, v přírodě to, co není v optimální normě, se automaticky násilně eliminuje, a je to potravou pro to, co má zde veliký hlad.

Proč je naše lidská konzumní kulturní civilizace v neustálé ekonomické a sociální krizi od svého vzniku? V okamžiku, kdy se člověk vzdálil díky výhodám a jistotám co mu přinesla věda a technika od přírody tak člověk přestal optimálně fungovat fyzicky a psychicky. Co je to vlastně moderní člověk? Moderní člověk je fyzicky a psychicky nemocné inteligentní oblečené zvíře, které existuje v nemocnici, a tato nemocnice se jmenuje konzumní civilizace!

Z léčení lidských nemocí se v naší konzumní civilizaci stal veliký globální obchod, který přináší obrovské zisky těm, co tento obchod mají pod kontrolou. Často zde ani není už skutečný zájem nemocné lidi léčit, ale je zde jenom zájem z nemocných učinit ubožáky, co jsou závislí na konzumování návykových chemických drog, které často nemocným lidem více škodí, než jim ve skutečnosti pomáhají.

Je jenom logické to že nemocní lidé vytvářejí produkty fyzické a psychické co jsou chybné, z díla je spatřen tvůrce a dílem nemocných lidí je; zničená příroda, nezaměstnanost, bída, prostituce, kariérismus, mafie, sekty, fanatismus, rasismus, kasty, třídy, centralismus, byrokratismus, kleptokracie, revoluce, války, ekonomická emigrace, deprese, dezinformace, drogy, chybné zákony, chybné regulace, chybná morálka, chybná kultura atd. Je třeba začít s reformami, které eliminují ubohou civilizaci, co je zde pro lidi nemocnicí, a zavedou digitální robotickou civilizaci ve které už nebudou psychicky nemocní lidé, co konzumují slivovici a kouří cigarety.

Dobrý je veliký snímací čip s velikým rozlišením



Profesionál garantuje jistotu a kvalitu, proto je tak drahý, u amatéra nemáte nikdy jistotu ani kvalitu, a je jedno o jakou specializaci se zde jedná. Mnoho lidí by se chtělo stát v nějaké specializaci drahým profesionálem, ale nemohou už zajistit jistotu a kvalitu tomu kdo je potřebuje. Taky se lze i setkat s tím že si mnoho amatérů hraje na profesionály, v dnešní době, kdy je zde neosobní kultura není tak velikým problémem oklamat ty co potřebují nějakou profesionální práci, a místo profesionální práce jim draho prodat amatérskou práci. 

Lidově říkáme, že jde o srážku s blbcem, někdy je blbcem ten, kdo poskytuje službu, a jindy je zase blbcem ten, kdo službu zaplatí, taky se může i stát, že blbec slouží blbci, statisticky jde bohužel o 90 % veškerých našich pracovních a společenských vztahů, žádný blbec si nepřizná to, že je blbec, a spatřuje blbce v druhém člověku, sebekritika je u blbců vzácnou výjimkou.

Zákazník si neuvědomuje to, že vysoká cena je zde díky skrytým nákladům, profesionál se stal profesionálem většinou ve věku od 18 let do 30 let a tuto dlouhou dobu neměl žádné veliké zisky, profesionál musí platit; daně, pojištění, poplatky, reklamu, dluhy, prostory, nástroje, stroje, služby, elektřinu, benzín, alimenty atd. pokud by profesionál nabídl poloviční ceny, tak by jistě brzo zkrachoval. Jestliže chcete poloviční cenu, tak se musíte spokojit s amatérem, ale u amatéra nemáte nikdy jistotu ani kvalitu!

Proč zkracovalo RVHP? Tato sociální centrální byrokratická diktatura, se spokojila s amatéry za poloviční cenu, a u amatérů neměla už jistotu a kvalitu, proto logicky brzo následoval jistý krach RVHP. Není to nic nového, stejně dopadla i veliká Římská říše, která fungovala úspěšně velmi mnoho století, je to veliké ekonomické pokušení ušetřit na drahých profesionálech, tím že se nahradí levnými amatéry.

Nejsou za profesionální práci profesionální peníze, tak zde není ani láska k práci, přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno. Nejlepší fotoaparáty, umožňují výměnu objektivu. Pokud by fotoaparáty s možnou výměnou objektivu nebyli dobré, lidi by je logicky nekupovali, každý fotoaparát, co má možnost měnit objektivy, umí udělat profesionální fotografie, co si vybrat a co je nejdůležitějším parametrem? Nejdůležitější je, aby měl fotoaparát výklopný displej, a tak jste mohli udělat obrázky z nadhledu a podhledu.

Nejlepší je koupit fotoaparát, který má veliký rozsah zoomu u objektivu, nikdy si nekupujte fotoaparát s malým zoomem objektivu. Dobrý je veliký snímací čip s velikým rozlišením. Základem je pro optimální investování hodnot být v centu hodnotného systému, investovat hodnoty z okraje hodnotného sytému, je nejčastější chybou, a následkem je to že se o investované hodnoty přijde. Je ovšem taky pravdou že ten, kdo je daleko od hodnotného centra, ten většinou stejně žádné hodnoty nemá, takže jej ani investování hodnot nezajímá.

Když jste v centu tak máte hodnotné informace a máte i hodnoty, které je možné investovat, všechny hodnotné informace spojené s optimálním investováním, jsou tajné, aby se tak investice zajistili před problémy a konkurencí. Zjednodušme to na nákup fotoaparátu, máte k dispozici málo peněz a chcete si pořídit dobrý fotoaparát, se kterým budete dlouho spokojení?

Už mě to sere, že idioti neumí fotografovat, a myslí si to, že umí fotografovat, a pokud někdo jim řekne na rovinu do očí to, že jsou idioti, co neumí fotografovat, tak explodují, a chtěli by se hnedka prát jako idioti. Idiot si koupí levný fotoaparát a nějakou levnou knihu o fotografování a brzo si myslí to, že on umí dokonale fotografovat. Je snadné vyfotografovat to, co se nepohybuje, když je dobré světlo, ovšem jsou situace, kdy je všechno na hovno, a mělo by se to profesionálně vyfotografovat.

Nejhorší je fotografování v noci, jednak vidíte hovno, a navíc z ruky vyfotíte hovno, nutný je dobrý stativ, ale ten je veliký a těžký, tahat jej všude sebou, to je na veliké hovno, a v hledáčku většinou v noci vidíte jenom veliké hovno! Je třeba pochopit to, že z hovna nikdo bič neuplete, i kdyby se u toho posral, a měl na to drahý profesionální vybavení. Dělat dneska profesionálního fotografa je na hovno, protože každý idiot fotí mobilem, a považuje focení drahým značkovým fotoaparátem za kravinu, která je jenom na veliké hovno.

Nejhorší fotografické sračky jsou na sociálních sítích, a 99 % fotek zde bylo foceno mobilním telefonem, nebo jinou levnou sračkou! Nejvíce mě sere, když mně někdo dá ruky ubohý mobil, abych ho vyfotografoval před nějakou zasranou památkou, a očekává ode mě ten idiot, že z toho budu mít velikou radost. Nebo mě sere, když někomu vadí to, že jsem jej vyfotil, a chce, abych tu fotku vymazal, idioti, pořiďte si tyčku na mobily, a neotravujte mě tím, že budete chtít, po mě abych vás fotil!

Jsou dokonce i případy kdy fotografa nebo kameramana zatkne policie, jenom za to, že fotil něco, co se nesmí fotit a filmovat. Jak říkám, lidský svět je plný idiotů, co mají v hlavě dokonale nasráno! Dlouho jsem se věnoval filmování, to je taky na veliké hovno, udělat dobrý film to je zázrak, a idioti to stejně neocení, je sice pravdou, že moje dokonalé filmy byli globálně velmi mnoho sledované, ale na to seru, nejvíce mě u filmování sralo to, že mě to okrádalo o čas!

Takže jsem filmování spláchnul do sraček, ten, kdo si moje filmy, nestačil z internetu, stáhnout má bohužel na věčné časy velikou smůlu, nejraději bych zavedl GVKB inkvizici pro ty, co neumí fotografovat a filmovat, a pro ty kterým vadí to, že je někdo vyfotografoval, nebo že se někde postavil stativ. Je třeba restartovat vztahy k fotografům a filmařům, vše se realizuje pomocí GVKB čipů do vašich idiotských mozků, čip vyhodnotí to, co vidíte a on rozhodně o tom, jak budete fotografovat a filmovat, už zde nebudou idioti, kterým vadilo fotografování a žádný idiot už nikomu nekopne do stativu, jeden drahý profesionální stativ mě idioti už zrušili, a málem jsem i přišel o drahý fotoaparát.

Představuji si to tak že při fotografování svatby v kostele, bude spoušť napojená na mozky lidí v kostele, a všichni ztuhnou, aby se snímek nerozmazal, a já mohl fotit krátkým časem, taky se zajistí to, že se budou všichni v kostele na mě usmívat hezky. Už zde nebudou žádné únosy nevěsty nebo jiné voloviny co napadli idioty, které fotím, fotograf bude bohem, a ty co on bude fotit, to budou jenom autíčka, na dálkové ovládání. Už žádné hlášky jako že on nemá sice sebou fotoaparát a stativ, aby mohl fotit nádraží a provádět tak vojenskou špionáž, co fotograf bude dělat, to bude policajtům a jiným idiotům lhostejné, už žádné hlášky že někomu vadí můj vysoký stativ, a že bych měl jít do prdele.

Pravím vám, seru na vás, dostanete do mozku GVKB čipy, a budou z vás všech jenom autíčka na dálkové ovládání, a GVKB fotograf, bude pro vás na věčné časy svatý Bůh, který se nebude mazlit s ubožáky, co by mu chtěli způsobit nějaké problémy. Porovnali jsme veliké množství fotek od profesionálů a amatérů, dospěli jsme k tomu, že profesionálové neumí profesionálně fotografovat, a většina amatérů umí fotografovat lépe než profesionálové. Problémem profesionálů je to, že pracují jenom za peníze, a tím se z nich stávají ubožáci, co neumí profesionálně fotografovat, a logicky jsou nároční odběratelé jejich fotek nespokojení s jejich ubohými fotkami.

To že někdo něco dělá dlouho, a má drahé technické vybavení, to ještě neznamená to, že on to bude dělat správně! Vše je zde možné ohodnotit podle; kategorie, hodnoty, velikosti, hmotnosti, rychlosti, užitečnosti, praktičnosti, krásy, módy, kvality, čistoty, originality atd. čas je nejvíce většinou objektivní, a on nám zde zachová jenom to, co bylo nejlepší. Pošlete sto profesionálních nejlepších světových fotografů do Prahy na jeden týden v létě, a dejte jim za úkol udělat krásné fotografie Prahy.

Najednou se ukáže, že jenom jeden profesionální fotograf, ze sto profesionálních fotografů, dokázal udělat profesionální fotografie z Prahy, které se všem lidem líbí, jak je to možné? Každý je na něco naprogramován, a pokud dělá to na, co není naprogramován tak to on dělá chybně, každý profesionál je tedy naprogramován na nějaké situace, které jsou mu blízké a pokud se ocitne v situaci co je mu cizí tak se z něj stává amatér, co mnoho chybuje.

Představte si naše nejmocnější politiky, co nám zde chybně vládnou, jak dostanou za úkol vyfotografovat velikou drahou svatbu pomocí profesionální zrcadlovky, pochopitelně se zjistí to, že naši nejmocnější politici, neumí fotografovat, protože mají v hlavě dokonale nasráno! Fotografie nejde totiž nijak oklamat, buď umíš, nebo neumíš, je to jako ve vrcholovém sportu, zde taky platí, buď umíš, nebo neumíš!

Fotografování svatby je o používání inteligence, vše je zde v pohybu a není zde možnost se zastavit a něco si dlouhodobě plánovat, svatební fotograf je jako tajný agent 007 a musí zvládat složité nečekané situace, ve filmu se může scéna opakovat třeba desetkrát něž je to akorát, tuto možnost ale fotograf nemá, proto politici neumí profesionálně fotografovat a umí jenom lhát a krást. 1 Nejhorší chybou je univerzálnost fotografa, takový fotograf si naivně myslí, že zvládne dokonale jakoukoli fotografickou specializaci!

Kamarád fotografa má svatbu, a tak se fotograf stane svatebním fotografem a potom se zjistí, že jeho fotky za nic nestojí! Velikou běžnou chybou je nepoužívání inteligence při focení a spolehnutí se na automatiku a běžné rituály při focení, mnohdy stačí opravdu málo a najednou je zde dokonalé fotografie jenom díky použití inteligence a odmítnutí běžných rituálů. Dále je zde běžnou chybou spěch, fotograf je štvancem, který chce nafotit za krátkou dobu veliké množství hodnotných fotek.

Nakonec se ukáže, že všechny fotky jsou ubohé a nepoužitelné. Vše je o volbě místa a volbě techniky na focení, špatné místo a špatná technika má za následek špatné fotografie, mnohdy je lepší přijít na akci o hodinu dříve a vše si zde prohlédnout abychom věděli, jaká místa jsou nejlepší a jakou techniku zde použijeme. Jak vymáčknout ze všeho maximum, aby byli fotky dokonalé, je to jako ve sportu, kdy musí sportovec ze sebe dostat maximum, aby uspěl v tvrdé konkurenci, je mnoho akcí, které se už nikdy nebudou nikde opakovat a mnohdy je lepší zde použít raději rychlé snímání snímků za sebou a potom vybrat ten nejlepší snímek.

Je třeba jít co nejblíže a používat velmi širokoúhlé objektivy, levné fotoaparáty nejsou většinou vybavené objektivem s velmi širokým úhlem záběru, i když i zde se situace začíná měnit, a je na trhu už několik levných fotoaparátů, co mají velmi širokoúhlý objektiv. Nejlepší je fotoaparát, kde je možná výměna objektivů, ovšem zde je problém s prachem, který se dostává snadno do fotoaparátu, a dále výměna objektivů je časově náročná. Jaký fotoaparát je správný? Není na trhu žádný správný fotoaparát, každý si musí vybrat to, co mu vyhovuje, a na co má i peníze, je možné udělat kvalitní profesionální fotografie i levnými fotoaparáty, pokud umíme využít naplno všechny výhody fotoaparátu.

Dejte si pozor na fotoaparáty, co nemají hledáček, všimněte si toho, že každý profesionál používá při fotografování jenom hledáček! Nejčastější chybou je to, že se fotografie po vyfocení, netřídí pečlivě na dobré a špatné, a že se ty dobré fotografie, neupraví ve správném programu, aby se jejich hodnota zvětšila. Fotografie se musí spojit se zajímavým článkem, nestačí jenom napsat, kde a čím se to fotilo, lidi chtějí taky hodnotnou duševní potravu, proto nefungují stránky, kde jsou vystavené jenom fotografie, bez originálního článku!

Ono je to snadné, udělat levným fotoaparátem mnoho amatérských obrázků z dovolené, ale je to už velmi těžké, napsat k nim zajímavé články na svém blogu. Nakonec je zde poslední chyba, nemám na fotografování dost času, mám jiné priority a fotografuji jenom tehdy, pokud nutně potřebuji mít fotky z dovolené, nebo nějaké společenské akce, na focení mě stačí většinou mobilní telefon, a drahý fotoaparát považuji za zbytečnou investici. Když si prohlížím fotografie na internetu, tak je mě jasné že lidi neumí fotografovat a myslí si to, že umí fotografovat, z díla je spatřen tvůrce, ukaž mě svoje fotografie a já ti povím, jestli umíš už fotografovat.

Základní chybou všech fotografů je nepřemýšlení při fotografování, ten, kdo umí fotografovat, přemýšlí při fotografování, a nefotografuje jako by byl naprogramovaný automat. Co je to vlastně přemýšlení při fotografování, jak to v nás probíhá? Přemýšlení je proces optimalizace, kdy se rozhodujeme, odkud a kdy to budeme fotografovat, a jaký; objektiv, blesk, stativ, filtr atd. použijeme, ubožák vyndá z kapsy mobilní telefon a fotografuje podle toho potom ty snímky i vypadají!

Není možné myslet při focení na něco co s focením nesouvisí, je třeba se myšlenkově izolovat od okolí a koncentrovat se jenom na to, aby naše fotky byli optimální a po nafocení je pochopitelně ještě optimalizujeme v počítačovém programu. Není vůbec důležité, jak drahý je váš fotoaparát, věřte tomu že i levný fotoaparát, který používá profesionál umí udělat i profesionální fotografie. Drahé staré veliké nemotorné zrcadlovky dělají stejně kvalitní fotografie, jako dnešní moderní malé bezzrcadlovky, co se už vejdou do větší kapsy!

Na otestování fotoaparátu je nejlepší si zkusit vyfotografovat svatbu v kostele, která se odehrává v zimě, kdy je málo světla a lidem je logicky i zima. Budete zde mít málo světla a blesk je zde lepší spíše ani nepoužívat, protože on napáchá více škody než užitku. Zrcadlovky s velikým snímacím čipem zde nebudou bez blesku fungovat, a i když budete mít pomocníky co budou mít blesky na vysokých tyčích, stejně ty fotky budou ubohé. Při fotografování v kostele budete místo focení filmovat ve velikém rozlišení a z filmu potom vyberete zajímavé fotografie, díky velikému rozlišení filmu, budou fotografie velmi kvalitní jako při normálním focení, dobré je mít s sebou náhradní baterie filmování má veliký odběr proudu.

Vše je o tom vědět, kdy, co kam zasunout, a kdy a jak to vysunout, tam kdo to subjekt nebo objekt neví, tam jsou chyby, které způsobí; krize, deprese, nemoci, revoluce, války, fanatismus, terorismus, drogy, prostituci, korupci, tunelování, dezinformace, bídu, nezaměstnanost, nespravedlnost, sebevraždy atd. Zjednodušeně obrazně, jsou zde jenom fyzické a digitální klíče, a zámky, pokud nemáte správný klíč k zámku, tak nemůžete zasunout a potom vysunout.

V Německu mají klíče k zámku a my zde ty klíče nemáme, a tak jsme jenom ubohým ekonomickým místem, kde se nikdo z cizinců dlouho nezastavuje na vytoužené cestě do Německa, kde je možné snadno zasunout a vysunout ekonomický klíč. Příčinou každé krize jsou chyby, často jsou nám chyby utajené, a myslíme si tak, to že příčinou krize nejsou chyby, ale je to něco jiného.

Všechny chyby vychází z mozku, o tom nikdo nepochybuje, že mozek člověka je továrnou na ubohé chyby, a je jedno, jestli je ten člověk; král, šlechtic, zeman, prezident, ministr, ředitel, celebrita, soudce, pilot letadla, programátor, uklízečka atd. Pokud někdo může manipulovat sobecky pyšně s cizími lidmi a jeho manipulace je chybná, tak následkem je napáchání velikých škod, a následkem je veliká ekonomická a sociální krize. Problémy, co způsobují krize, smrdí od mocných psychicky nemocných hlav, co rozhodují pyšně o nás bez nás.

Sebekritika je u; krále, prezidenta, ředitele, podnikatele, obchodníka, profesora, soudce, kněze, guru, proroka, mesiáše, rabína, kouče, vůdce, celebrity, psychopata, idiota, blbce atd. něčím co oni neznají, protože jsou to pokrytečtí kariérističtí zbabělci, a nemají odvahu, se mediálně přiznat, ke svým amatérským chybám, díky kterým je zde ekonomická a sociální globální krize. Lidský mozek je zastaralý evoluční model na manipulaci s lidmi a mnohým jiným, je třeba přistoupit k digitalizaci, kdy se globálně digitálně naskenují lidské mozky všech lidí, těla lidí se ekologicky recyklují, a získané programy a informace, se využijí k tomu, že zde budou místo lidí na světě jenom kovoví GVKB roboti s umělou inteligencí GVKB.

Současnost mě připadá jako burza vše je v rychlém pohybu, a nikdo nedokáže už odhadnout co nás zítra bude čekat za problémy. Co je za vším tím velikým urychlením, kdy si už připadáme jako nazí divoši z pralesa, co se najednou ocitli v továrně na výrobu robotů s umělou inteligencí. Příčinou je automatizace dotažená k dokonalosti stisknete ovladač, a ono něco automaticky správně funguje! Ruční fyzická práce je dneska ke spatření akorát tam, kde ještě není zavedená elektřina, protože tam ještě moderní civilizace dosud nedorazila.

Říkáte si jsem učitel já se nemusím bát o svoje místo mě nějaký robot nemůže nahradit, pravdou je že učitele nahradí už brzo veliké tablety, každý se bude učit doma nebo v přírodě, a jeho učitelem bude jenom internet! Problém s globální nezaměstnaností právě začal, odhaduji že v roce 2035 zde bude na světě 100 % nezaměstnanost! Každý rok vytvoří nárůst o 5 % u nezaměstnanosti a logicky za 20 let zde práce už nebude pro nikoho! Mnoho se zajímám o moderní fotoaparáty a na nich je krásně možné demonstrovat rychlost digitální evoluce, a rychlé snižování velikosti a ceny techniky.

Poslední fotografickou novinkou je systém, který nahraje na fotku polohu fotoaparátu (nevýhodou je že vybíjí zbytečně baterie a zvyšuje i cenu přístroje), kde jste snímek udělali, to je ale pro digitální špehovací systémy veliký vynález, někoho vyfotíte, a zaměstnavatel si tak zjistí, že někdo byl tam, kde neměl být, a dá podvodníkovi padáka, mnozí podvodníci drze vypínají mobily, aby je nikdo nemohl sledovat, kde jsou v pracovní době, ale zapomínají na to, že zde jsou už nové fotoaparáty s velikým dokonale stabilizovaným teleobjektivem, co dávají do snímků čas snímání i místo snímání.

Už brzo zde bude internetový google program, kdy si zjistíte, koho jste na dovolené v cizině vyfotili, a můžete mu poslat jeho obrázky na Facebook. Fotoaparáty budoucnosti budou už místo focení jenom filmovat, a tento film ve velikém rozlišení 4 K, se během filmování bude automaticky zobrazovat na Google internetu, takže špehování ubožáků, se velmi globálně urychlí. Anonymita už není v módě, dneska je v módě mediální popularita na Facebooku. Ve jménu dokonalé automatizace, zde bude už člověk s vysokou školou zbytečný, zavedou se globálně všude recyklační kontejnery, které budou zbytečné lidi s vysokou školou ekologicky automaticky recyklovat.

Problém je ve složitosti digitálních systémů, které jsou složité; programově, informačně, technicky, uživatelsky atd. Pokud malé dítě nepochopí digitální systém, tak je ten digitální systém složitý! Nedávno jsem si jako idiot zakoupil počítač od Apple, příčinou byla moje zvědavost, tak jako pes chce ochutnat to, co jí jeho lidský pán. Proč musí mít jenom počítač od Apple, jiné rozložení kláves na Apple klávesnici, a jiné klávesové zkratky, to mě teda už rozum nebere? Proč musí mít počítač od Apple jiné grafické rozhraní, než má Windows a Linux to mě taky rozum nebere, proč se v počítači paměti naletovali na pevno, a tak si je uživatel nemůže vyměnit sám, za modernější paměti?

Jediné, co se mě zde líbilo je instalování programů a jejich odinstalování, taky se mě zde líbila rychlost a stabilita, grafické rozhraní je taky velmi hezké, ovšem nejvíce mě vadilo to že mnoho oblíbených programů, co jsou ve Windows, nelze používat v počítači od Apple. To, co ve Windows je otázkou několika kliknutí myši, a je to už hotovo, to u Apple je problémem i pro profesionální programátory, cenová politika u Apple je taky neskutečná, protože je zde malá nabídka, a neskutečně vysoké ceny za jejich značkové produkty.

Ovšem stejně jako Apple si počíná i mnoho virtuálních systémů na internetu, chceš napsat komentář, tak se zaregistruj u nás, nebo klikni na tlačítko se sociální sítí, někdy se zase komentáře dlouho schvalují, a většinou se majitelem systému neschválí! Mnohdy je některý internetový systém natolik neskutečně blbý, že je lepší se mu obloukem vyhnout, takovým systémem jsou třeba místa, kde se hodnotí amatérské fotografie.

Zde uživatelé nahrávají amatérské fotografie, a neunesou psychicky to, když jim profesionál řekne, aby se raději věnovali něčemu jinému, že z nich nikdy nebude profesionální fotograf, i když si koupí nejlepší profesionální fotoaparát, a přihlásí se do drahých kurzů profesionálního fotografování. Moderní digitální doba umožnila amatérům si hrát na profesionály, a následkem je globálně blbá nálada, což se řeší velikou konzumací drog, a z lidí se stávají psychičtí ztroskotanci.

Proces robotizace a optimalizace zde probíhá už sto let problém je v tom, že za posledních třicet let se tento proces zrychlil a tím začala rychle narůstat krize. Co vlastně zrychlilo proces robotizace a optimalizace nečekaně rychle? Vše zrychlilo nasazení počítačů a internetu, díky počítačům a internetu, produktivita narostla nečekaně rychle v; průmyslu, obchodě, dopravě, službách atd.

Mnoho systémů začalo pracovat spolehlivě bez lidské obsluhy, a tím začala narůstat logicky nezaměstnanost. Zavedla se; kontejnerizace, čárové kódy, samoobslužné systémy, bankomaty, tablety, automatické fotoaparáty atd. každá maličkost maličko zmenšila počet pracovních míst, a když těch maličkostí bylo velmi mnoho, tak začala být bída o pracovní místa. Představme si to na nějakém jednoduchém příkladu, byla zde veliké pekárna, která zásobovala chlebem a pečivem okolí, v továrně se zavedla robotizace a optimalizace, před třiceti lety v té pekárně pracovalo 200 zaměstnanců, dneska v té pekárně pracuje 50 zaměstnanců a výroba se nesnížila, pro těch 150 zaměstnanců, ale zde už nevznikla nová pracovní místa!

Někde díky robotizaci a automatizaci zanikla už rovnou celá veliká továrna, protože se vše dovezlo v kontejnerech levně z ciziny! Politici před volbami slibují že vyřeší nezaměstnanost? Je vůbec nějak možné nezaměstnanost vyřešit? Řešením je jenom snížit rychle počet lidí na světě na polovinu, klasikou jsou; války, hladomory, epidemie atd. jenže to není populární politické řešení! Podle mě je cesta už jenom v kontrole porodnosti, státy budou muset zavést přísnou globální kontrolu porodnosti, tím že se trvale oddělí dospělí muži, od dospělých žen, když není příležitost k sexu nemůže být ani zde potomstvo pro které není práce.

Proč hlupáky fotografování a filmování nezajímá?



Jsou právě školní prázdniny, a tak bude mnoho lidí fotografovat v cizině, fotografování je často spojeno s mnoha problémy, fotografové jsou mnohdy považovány za nepřátele, a podle toho se s nimi i jedná, mnohdy může fotograf přijít o fotoaparát nebo skončit ve vězení. Nejlepší je fotografovat tam kde nejsou lidi, zvířatům nevadí to, že fotografujete, akorát si musíte dát pozor na některá zvířata a hmyz, aby vás nezabili, protože vás chtějí sežrat, nebo z jiného důvodu.

Zásadně v cizině se snažte o to, se pohybovat ve veliké skupině, to je minimálně sedm dospělých lidi, na skupinu, si nedovolí zvířata a cizinci agresivně už zaútočit, nedělejte si iluze o lidech v cizině, všude na světě jsou zlí lidé, co se snaží pomocí násilí, parazitovat na cizích lidech, rozhodně si do ciziny neberte drahé fotoaparáty. Jsou dneska levné fotoaparáty, co umí udělat hezké fotografie, a navíc nejste ani s těmito fotoaparáty nápadní, a zloději jdou jenom po drahých velikých fotoaparátech. Dále je na světě mnoho míst, kam je nebezpečné chodit i ve skupině, vždy počítejte s nečekanými problémy, nevěřte v cizině nikomu a ničemu, lidi pod vlivem náboženství nebo drog, se často chovají jako divoká zvířata, a tyto psychické ubožáky raději nefotografujte.

Jsem už ve starobním důchodu, a když se zamyslím nad svojí minulostí, tak dospěji logicky k tomu, že priority optimalizují investice, pokud je zde chybná priorita, jsou i investice chybné, to je logické. Mnoho investujeme do nákupu drahého zboží a drahých služeb, před každou investicí je nutné věnovat čas sestavení správných priorit, rád fotografuji, a tak se i logicky vyznám ve fotoaparátech, nabídka fotoaparátů je veliká a každý fotoaparát má svoje výhody a svoje nevýhody, co je prioritní při výběru?

Prioritní je hledáček a nejlepším hledáčkem vždy byl a dlouho ještě bude zrcadlový hledáček, nevěřte reklamě, která vám tvrdí že elektronické hledáčky se vyrovnají zrcadlovým hledáčkům, pokud by to byla pravda tak by se logicky přestali vyrábět fotoaparáty se zrcadlovými hledáčky. Dobrá zrcadlovka je taková, ke které si lze pořídit mnoho levného kvalitního příslušenství, na to je si třeba dát veliký pozor, některé zrcadlovky mají neskutečně drahé příslušenství.

Často zde jsou u zrcadlovek diskuse o velikost snímacího čipu, veliký snímací čip zlepšuje sice kvalitu fotek, ale budete muset sebou tahat veliké a těžké fotoaparáty, navíc zaplatíte mnohonásobně více peněz za fotoaparáty a příslušenství. V současnosti bych doporučil jednoznačně Canon EOS 80D výhodou je zde veliká nabídka příslušenství a fotoaparát používá nejmodernější systémy. Pro umění je potřebný talent, řemeslo se dá zvládnout bez talentu pomocí učení, talent buď někdo má jako dítě nebo jej nemá.

Někomu je dán talent pro to být uměleckým fotografem, a jinému je dán talent být umělcem v hudbě, mnoho fotografů je posedlých technikou a stávají se otroky techniky, jsem u techniky zastáncem zlaté střední cesty. Největším problémem u fotografování je veliká náročnost na čas fotografa, jestli si někdo myslí, že si stačí o dovolené vzít drahé fotografické vybavení a vyrazit na nějaké exkluzivní místo daleko od domova tak je naivní, většinou se nám líbí jenom 1 % fotek, nestačí to, že jsou fotky technicky kvalitní, je potřeba aby zaujali diváka! Co vlastně zaujme moderního diváka?

Diváka zaujme originalita, rozhodně není originální mít mobil na skládací tyčce, a fotit se jako idiot, před každým turisticky atraktivním pozadím, a fotky okamžitě po vyfocení posílat bez úpravy na internet. Originální fotky jsou v situaci, kdy amatér zásadně nefotografuje, protože je; noc, prší, silný vítr, zima, horko atd. stejně tak jsou originální i místa, kde amatéři nefotografují, často je zde potřebné mít k fotografování povolení, nebo vás doprovází průvodce.

Jedna věc je chtít, a druhá věc je na to mít, já bych chtěl. Toužení má za následek soužení, každý je omezen mnohým a tato omezení mu brání v tom, aby mohl mnohé zde mít. Vše zde obrazně dlouhodobě sleduje nějaký televizní kanál a na tento kanál je myšlení a konání naladěno dlouhodobě, přepnutí na jiný kanál je většinou problematické nebo rovnou nemožné, a tak je zde problém s navázáním vztahu nebo komunikace. Každý subjekt nebo objekt má svoji skupinu zákazníků, kterým on slouží, a čím více je v této skupině zákazníků, tím lépe se má subjekt nebo objekt, nejhorší je vždy start, kdy nemáme žádné zákazníky, a nemáme ani praktické zkušenosti, první rok bývá vždy sítem, které oddělí hodnotné od nehodnotného.

Nejlepší pro pochopení něčeho složitého je použít známé podobenství z běžného života, představte si, že do Prahy přijede tisíc profesionálních fotografů, z celého světa na jeden měsíc, a jejich úkolem je udělat o Praze stránku na internetu, která se bude lidem libit. Z díla se pozná tvůrce, každý fotograf bude Prahu vnímat jinak, a jeho fotky budou i jiné, nakonec se ale ukáže že v Praze žije velmi mnoho let jeden geniální fotograf, který má Prahu jako svůj kanál dlouhodobě naladěn, a jeho blog je tak dobrý, že ostatních tisíc fotografů pochopí, že zde nemají žádnou šanci.

Můžete být v něčem nejlepší, ale když přijdete jinam, tak zde neuspějete, každý úspěch, je spojen s časem a prostorem, kde dlouho existujete, změny znamenají to, že začínáte od začátku, a jste v nevýhodné situaci. Vadí vám nedostatek kvality? Kvalita je v současném světě vzácná a drahá, to musí mít logicky někde příčinu? Tou příčinou je nadbytek teorie a nedostatek praxe, nejhorší je, pokud je na vedoucím místě nekvalitní člověk a následkem je často srážka s blbcem a blbá nálada.

Pokud někdo odvážně poukáže na to, že je něco zde nekvalitní, tak narazí na betonovou zeď a skončí zle, Jan Křtitel useknutá hlava, Ježíš Kristus ukřižování, Jan Hus upálení, John Fitzgerald Kennedy zastřelení. Moderní mobilní elektronika to je většinou nekvalitní zmetek, vybrat si moderní elektroniku která není zmetkem to je jako hledat jehlu v kupě sena, to platí u drahé i levné elektroniky, většina elektroniky pochází z Číny, třeba obyčejná sluchátka to je veliký problém, včera jsem si koupil sluchátka a měl jsem štěstí, vypadají kvalitně a nebyla ani drahá, už byla poslední v regálu.

Logicky se optáte, a co mohu nabídnout občanům, aby mě zvolili za prezidenta? Nabízím všem občanům možnost emigrovat do ciziny, protože v GVKB republice už nebudou lidi, ale místo lidí zde budou jenom GVKB roboti s umělou inteligencí GVKB, slovo robot vzniklo v naší republice (slovo robot vymyslel malíř Josef Čapek) a tak je jenom logické to že i zde vznikne první republika GVKB robotů.

Roboti pracují jako roboti, to je argument, proti kterému nelze nic namítnout, lidi pořád zde naříkají na to, že se zde mají ekonomicky velmi zle, svět je veliký a všude se lidi mají lépe než u nás, nejlepší bude emigrovat do Polska nebo na Slovensko, zde je podobná řeč, a není to ani daleko, dobré je i emigrovat do Číny, ekonomika zde díky modernímu průmyslu roste, proto zde u nás byl na návštěvě nedávno prezident z Číny, aby zde podepsal mnoho obchodních smluv.

Ti, co by chtěli emigrovat do; Německa, Dánska, Švýcarska, Rakouska, Anglie, Švédska, Nizozemska, Francie atd. musí počítat s tím, že tam mají už nadbytek emigrantů s tmavou pletí, co věří jenom v Islám, a že tím už o nás nebudou mít žádný zájem, protože nevěříme ve svatý Islám a věříme jenom sobecky sami v sebe, podle Bible Bůh taky vyhnal Adama a Evu z přírodního ráje do civilizace, a nikdo z lidí mu to mediálně nevyčítá. Moje stránka vám pomůže s vaším rozhodnutím, jestli mám být Českým prezidentem. Proč fotografujeme rádi sami sebe mobilním telefonem?

Poslední dobou všude spatřuji lidi, co mají na skládací tyčce mobilní telefon a pořád sami sebe fotografují, k čemu je jim tolik špatných fotek, které nemají žádnou uměleckou hodnotu? Mnozí pyšní lidé si myslí, že jsou tak krásní a inteligentní že je potřeba se tou božskou krásou pochlubit na internetu, jenže všeho moc škodí! Lidi na internetu nezajímá to, že nějaký tuctový turista byl u nějakého turisticky známého pozadí, které bylo milionkrát už vyfotografováno profesionály na kalendáře a pohledy.

Proč si raději turista nekoupí značkovou zrcadlovku, s několika objektivy a neukáže, že umí fotografovat, a že jeho snímky jsou hodnotné. Tak trochu mě to připomíná sociální sítě, kde si každý hraje na to, že on rozumí politice a ekonomice, vše je dneska jenom divadlo a když ubožáka nefotografují reportéři, tak on se uboze vyfotografuje sám, jenže to je jako si sám otevřít levnou konzervu, protože neumíme vařit. Místo kouzelné hůlky je zde fotoaparát, který deska umí i filmovat, a tím je už malý zájem o filmové amatérské kamery.

Není důležité, jakou máte k dispozici fotografickou techniku, ale je důležité, mít v hlavě informace a programy, díky kterým vzniknou kouzelné hodnotné fotografie. Zapomeňte na knihy a časopisy o fotografování, to je vám k ničemu, je třeba začít každý den fotografovat, a potom si doma prohlížet to, co jste vyfotografovali. Proč posílat drahé pohlednice, když stačí dát mobil na skládací tyčku, a vyfotit se před nějakým známým pozadím, po vyfocení se snímek okamžitě umístí na internet, a zde si jej vaši známí mohou krátký okamžik po vyfocení už prohlédnout.

Problém nastane, pokud si obrázek prohlédnou bytoví zloději a využijí to, že jste daleko od domova k tomu, aby z vašeho bytu odvezli vše, co má nějakou hodnotu. Mnoho lidí dneska fotografuje, a rádi by svoje fotky prezentovali na internetu, aby byla jejich práce ohodnocena, na internetu je mnoho stránek, které se snaží lidem pomoci, ale lidi nejsou spokojení s tím, že by byla jejich práce optimálně ohodnocena pochvalou nebo ekonomicky.

Problémem je totiž to, že vyhledávače zajímá jenom slovo a fotky je nezajímají, fotky, které nemají zajímavé názvy a mnoho textu, jsou na internetu mrtvé! Je snadné stisknout spoušť a vytvořit tak fotku, je ovšem těžké k té fotce napsat něco co má hodnotu, napsání dobrého hodnotného článku trvá průměrně jednu hodinu, v dnešním uspěchaném světě má hodina našeho volného času cenu zlata a věnovat tuto hodinu psaní článku, který bude komentářem k fotce Vit Kouba na Karlově mostě, nám připadá jako veliká blbost! Většinou nejsme ani ochotní, napsat aspoň název fotky.

Zajímavý přístup mají prodejci fotek, zde je přísná cenzura, která dokáže oddělit zmetky od kvality, fotka, která je dobře prodejná, to je jedna fotka z milionu fotek, co je nahrána na internet! To že se vám líbí vaše fotky, nemusí znamenat to, že se vaše fotky budou líbit cizím lidem! Objektivně je 99 % fotek na světě pořízeno jenom k nějakému specifickému účelu a bez tohoto účelu nemají žádnou prodejní hodnotu, je to konzumní zboží vyrobené na zakázku pro rodinu nebo pro organizaci.

Božský duševní pokrm, nejlépe utěší věřící duši, náboženství a politika je v depresi, protože zde schází inteligentní elita, která by dokázala dát věřícím božský duševní pokrm. Podívejme se na elitu, co zde má moc a bohatství z pohledu inteligence, jsou to lidi, co místo inteligence používají jenom svoje vědomosti, které získali na vysoké škole, a pokud od nich chcete, aby napsali něco, co dokáže utěšit věřící duši, tak na vás koukají jako spermie, co zjistili to, že jsou v prdeli.

Aby mohlo zde být ovoce, musí strom vyrůst, stejné je to si s duševním růstem, pokud duše nevyroste, tak nemá duše ani duševní ovoce. Je snadné změřit u lidí to, jak fyzicky vyrostli, ale je těžké u lidí změřit to, jak vyrostli duševně. Je chybou věřit tomu, že vysokoškolský diplom je důkazem toho, člověk duševně vyrostl. Duše neroste díky dlouhému chození do školy, duše roste díky dialogu s lidmi, co duševně vyrostli. Je zde ale mnoho podvodníků, co si hrají na to, že duševně vyrostli, a místo hodnotného duševního pokrmu, nabízejí levné duševní polotovary.

Všechny svaté knihy jsou jenom duševními polotovary, s nulovou hodnotou, a díky těmto polotovarům duševně nemůžete vyrůst. Takže pro duševní růst nejsou vhodné optimistické ideologie, které se snaží z lidí dělat hlupáky, nejlepší je pro duševní růst si koupit fotoaparát, a začít fotografovat svět ve kterém žijete. Slova mohou lhát, ale fotografie lhát nemohou, ona vám ukážou objektivně to, že je zde vše divadlo, ve kterém jde o to být úspěšný, a populární.

Nalijme si čistého vína o tom, jaká je realita, každý člověk na světě je originál, který existuje v originální existenční situaci, jsou špatní zákazníci, a jsou i špatní profesionální fotografové, stejně tak jsou dobří zákazníci a dobří profesionální fotografové. Dobrý profesionální fotograf, odmítne fotografovat špatné zákazníky, protože ví, že by jenom plýtval svým časem, a doporučí špatným zákazníkům špatného fotografa, který jim udělá špatné fotografie za malou cenu.

Jednoduchým ukazatelem toho, jaký je fotograf a zákazník je místo kde on bydlí, jsou domy, kde bydlí špatní zákazníci a špatní fotografové, protože ty domy jsou špatné na špatném místě. Nejlepší je navštívit zákazníka před focením v jeho soukromém bytě tím si rychle a snadno uděláte obrázek o zákazníkovi, proto logicky mnoho špatných zákazníků nechce, aby je fotograf navštívil v jejich soukromém bytě, a používají výmluvy, jako že právě se u nich maluje nebo že přestavují byt, je třeba si ale dát pozor na to, aby byt nebyl jenom krátkodobě pronajatý nebo vypůjčený.

Je třeba si porovnat adresu bytu, s adresou v občanském průkaze, dále je třeba prověřit registr dlužníků a neplatičů, podobné je to i s auty mnohdy může být drahé auto jenom vypůjčené, ale i to je možné ověřit. Mnoho lidí žije v iluzi, že fotografování je přeci jednoduché, a že se každá fotka musí díky automatice povést, a že si fotograf nezaslouží být za svoji práci dobře zaplacen. Fotografování mobilním telefonem je opravdu jednoduché, ovšem kvalita těchto fotek je technicky ubohá.

Nejhorší je pro fotografa fotografování svateb, kdy on všude jenom překáží a pořád musí předvídat situaci, aby byl vždy tam kde jej potřeba, a nezapomněl udělat skupinovou fotku, a jiné důležité fotky ze svatby, nejhorší je, když začne pršet, anebo se musí fotit v kostele, kde je zima a tma navíc zde nesmíte mít na hlavě teplou čepici. Jaksi automaticky se předpokládá, že fotograf nemá nárok si odskočit na záchod, nebo si dát něco k jídlu a pití, fotograf musí jenom vše optimálně fotografovat a technika mu musí fungovat optimálně a nesmí zkazit žádný důležitý obrázek.

Fotograf zde podává sportovní výkon, a když fotografování skončí tak začíná úprava fotek na počítači a mezi tím se sjednávají nové zakázky. Dalším problémem je dneska problém s cizími jazyky, mnoho cizinců by chtělo fotografovat svatbu, ale neumí česky, nebo se běžně i stává, že na svatbě je mnoho hostů z ciziny, co mluví různými jazyky, pochybuji, že budete umět maďarsky a francouzsky. Blbec potřebuje, aby jej profesionálové fotografovali, a ukazovali ostatním, jak je on; svatý, inteligentní, krásný atd.

Pokud bude blbec fotografovat konkurenční blbce, tak z toho on nebude mít popularitu a zisk. Blbec má místo mozku počítač, a on mu spočítal, že fotografování je chybou, protože lepší je zde být na vrcholu nějaké existenční pyramidy jako svatý kult než se zdržovat s ubohým fotografováním nějakých konkurenčních blbců. Fotografování a filmování má smysl jenom tehdy, pokud je z toho veliký zisk, a to je statisticky jenom 1 % fotografů na světě, a 99 % fotografů z fotografování nemá žádný zisk, proto blbce fotografování a filmování nezajímá!

Fotografování je složitá práce, a jak víme, tak blbci nestojí o složitou práci, oni chtějí jenom radit a kritizovat jako elita, blbec bude vždy dobrým kritikem filmů a fotek, to blbcům jde velmi dobře, říci že nějaký film, nebo nějaká fotka je blbá, pochvalou blbci vždy velmi šetří, a pochválí jenom to, co je jim nějak blízké.

Dejte blbci profesionální fotoaparát, a pošlete jej, aby vyfotografoval nějakou sportovní událost, kde je hodně lidí, blbec z té události přinese blbé fotky, s nulovou hodnotou, a začne se vymlouvat na mnohé, jak poznáte to, že je někdo blbec, a tak neumí fotografovat. Z díla je spatřen tvůrce, dejte blbci do ruky fotoaparát a podívejte se, co on nafotil, většinou on bude fotit jenom blbě sebe, před nějakým známým pozadím, a mobil nebo malý fotoaparát, bude mít na skládací tyči nebo na amatérském stativu.

Je čas, ve kterém bojujete, a je čas ve kterém si od boje odpočinete



Nabídka fotoaparátů je veliká, od levných fotoaparátů pro začátečníky, až po drahé fotoaparáty pro profesionály. U fotoaparátů se vyplatí sledovat vývoj a vědět co je zde nové, každý rok je na trhu mnoho novinek, o které mají zákazníci zájem. K drahým fotoaparátům je možné si pořídit i mnoho drahého příslušenství jde nejvíce o objektivy. U fotoaparátu se nejprve zajímejte, jaký on má snímací čip, malé snímací čipy používají jenom amatéři a profesionálové používají veliké snímací čipy. Malé snímací čipy umožňují používat veliký rozsah zoomu, a tak nepotřebujete si už pořizovat žádné výměnné objektivy, veliké snímací čipy neumožňují veliké rozsahy zoomu, a tak si budete muset koupit minimálně dva objektivy.

Není důležité, kdo je výrobcem fotoaparátu, zákazník rozhoduje o tom, který fotoaparát bude na trhu tento měsíc mezi nejlépe prodávanými fotoaparáty, většinou neuděláte chybu, pokud si pořídíte fotoaparát, který se právě nejlépe prodává. Na internetu je mnoho stránek, které se věnují fotoaparátům, a zde je hodnocení fotoaparátů, a je zde často i možnost porovnat mezi sebou fotoaparáty co si jsou velmi podobné. Osobně bych vám doporučil PANASONIC, výhodou je zde i možnost filmování ve vysoké kvalitě a odolnost proti prachu a dešti.

Základem je inteligence, hlupák se nemůže stát nejlepším fotografem, když jsem hodnotil nejlepší fotografy na světě, vždy jsem se setkal s tím, že jsou velmi inteligentní, fotografování není o drahém technickém vybavení, ale o inteligenci fotografa. Pokud nejsi inteligentní, tak zapomeň na to, že z tebe bude někdy nejlepší fotograf, fotografie není o tom, že se naučíš mnoho fotografických svatých rituálů a potom už děláš mnoho let vše podle rituálů, fotografie je o tom si každý den ráno říci, vždy je možné se zdokonalit, a najít nový způsob, jak být lepší než konkurence.

Fotograf nemůže sedět v ateliéru, ale musí jít ven do exteriéru, a na to je potřeba čas, a musíme mít i peníze na; dopravu, jídlo, ubytování, vstupenky, poplatky atd. zde je příčina toho, že většina lidí rychle s fotografováním skončí, mozek řekne, není to ekonomické fotografovat, a tak budeme dělat to co je ekonomické. Navíc se rozmohlo díky mobilním telefonům považovat práci fotografa za podřadnou práci, a tak fotografům nezaplatit za jejich fotografie tolik peněz, aby se fotografům vyplatilo dělat fotografa profesionálně. Napadá mě přirovnání ke sportu, kde se sport vyplatí jenom těm, co jsou v první lize, ve sportu je snadné poznat kdo je nejlepší, ale ve fotografii to není snadné, není fotograf ten, co by se zavděčil všem.

Velikým problémem je to, že se vše rychle mění, sledovat všechny změny je časově náročné, a přizpůsobovat se změnám to je ekonomicky náročné, konkurenční tlak je zde veliký, a tak je zde veliký dnešní úspěch, jenom mýdlovou bublinou. Je naivní si myslet, že dáte na internet svoje umělecké fotografie, a hlupáci si je budou kupovat, tak to na internetu nefunguje, proč by si měl někdo vaše umělecké fotografie kupovat, když je může přeci sobecky ukrást! Zloději se dostanou i do banky, která je profesionálně zabezpečená, zloději pomocí armády přepadnou cizí město nebo národ, a pozabíjejí místní obyvatelovo, život je boj, a jenom to silnější a chytřejší, zde je existenčně úspěšné.

I v přírodě je krutý boj o holou existenci, a dobrota zde žebrota je, ani kuře zadarmo zde nehrabe. Fotografování je jako běh na velikou vzdálenost, veliké množství fotografů je na startu, ale první v cíli je ten nejlepší, z fotky poznáme fotografa, dobrá fotka nám pomáhá poznat tento svět, ve kterém je vše jenom o toužení a soužení. Tak jako k dobrému masu jíme chleba nebo brambory, tak i k dobré fotce, musíme i napsat něco dobrého, co konzumenty zaujme. Většinou se na internetu setkáváme se špatnými fotkami, u kterých je napsáno něco nudného, co nikoho nezaujme, proč tomu tak je?

Problémem je amatérismus, žijeme v konzumním amatérismu, není zde socialismus nebo kapitalismus ale je zde globálně jenom amatérismus, v okamžiku, kdy jsme se naučili sobeckému mluvení tak se z nás stali amatéři. Všimněme si toho, že ten, kdo se živí mluvením, neumí fotografovat, a ten kdo umí fotografovat, ten zase neumí mluvit. Nejvíce je zde ovšem lidí, co neumí fotografovat a neumí ani mluvit, jediné, co všichni umí je amatérismus, amatérismus je jako stín, před kterým nikdo neuteče.

Nezáleží tolik na to, čím budeš fotografovat, záleží na to, jestli máš pro fotografování talent, technika se podílí na dobré fotce minimálně, vše o tom poznat co je správné fotografovat a vědět i to, jak to fotografovat. Největší tragédie je mobilní telefon na dlouhé skládací tyčce, miliardy fotek na internetu jsou o tom že nějaký trouba se mobilem vyfotografoval před populárním pozadí, nebude to trvat dlouho a každý prezident se bude všude fotografovat mobilem na skládací tyčce, a tím zde už nebudou muset být profesionální fotografové, co fotografují prezidenty a jiné celebrity, naše doba je o tom, sám si vařím sám si peru, že na to nevyseru.

Pořád mě cizí lidi dávají do ruky fotoaparáty, abych je vyfotografoval. Nejspíše si myslí, že když mám na krku zrcadlovku, že mě udělá radost, když budu moci vyfotografovat cizí lidi, před nějakým populárním pozadím. Naštěstí poslední dobou, lidi používají mobilní telefony, připevněné na skládací tyčce, a tak se umí konečně sami vyfotografovat. Fotografování je moderní umění, pro které je potřebný talent, někdo má talent pro lhaní, a tak dělá advokáta nebo politika, a někdo má talent pro fotografování, a tak dělá fotografa. Poslední dobou se rozmáhá mezi profesionály fotografování pomocí rychlého snímání mnoha fotek za sebou, v některé situaci to má logiku, ale v některé situaci to logiku nemá, a to mnoho profesionálů nechce pochopit.

Další módní vlnou je veliké rozlišení na snímači a používání teleobjektivu i tam kde je zbytečný, taky jsem zjistil to, že nejpyšnější jsou na světě profesionální fotografové, pokud drze mediálně zkritizujete jejich zamilované fotky, tak si koledujete o to, že vás jistě zlikvidují střelnou zbraní. Filmování je o zaznamenání toho, co se zde dlouho děje, a fotografování zaznamenává krátký vrcholový okamžik, kdy se děje něco hodnotného, co je správně vyfotografovat. Reportážní fotograf je v roli střelce, a musí se přesně trefit, aby jeho fotografie byla hodnotná, fotografování má dneska mnoho specializací, protože je to velmi rozsáhlý obor, který se v mnohém podobá psaní knih anebo časopisů.

Často je fotografům vymezováno, co smí a co nesmí fotografovat, a jak to mají fotografovat, poroučí ten, kdo má moc, nebo ten kdo fotografování platí, pokud fotograf otrocky neposlouchá, tak je potrestán. Tady se nesmí fotografovat, tady se nesmí používat stativ, tady se nesmí používat blesk atd. fotograf se často dostává do role loutky, kterou někdo násilně ovládá. Někdy se musí dokonce i přelepovat název fotoaparátu, aby to nevypadalo jako skrytá reklama na fotoaparát. Neseďte doma a jděte ven fotografovat, počasí je pro fotografování optimální, horké léto už skončilo a přichází krásný podzim, ve kterém je vše plné barev, díky padajícímu listí.

Každá procházka po hezkém místě zlepšuje vaše zdraví, nemusíte mít drahé profesionální vybavení stačí si pořídit amatérské fotografické vybavení a amatérský stativ, díky kterému se budete moci v přírodě vyfotografovat. Nejkrásnější jsou místa, kde je vodní plocha, nebo řeka či potok, jsou místa pro fotografování vhodná, a místa pro fotografování nevhodná. Vezměte si do malého batohu; pláštěnku, deštník, nápoje, jídlo atd. postupujte pomalu, a občas se posaďte, nejste na útěku. Mobilní telefon a vaše problémy nechte doma, je čas, ve kterém bojujete, a je čas ve kterém si od boje odpočinete.

Dobré je, pokud nejdete ven sami, a máte s sebou někoho kdo je vám psychicky blízký, nebo aspoň svého psa, dokonalost života se skládá z velikého množství maličkostí a podzimní fotografické procházky jsou pro vaši psychiku velmi důležité, protože se zde můžete pozitivně naladit a dobít se pozitivní energií. Smyslem života není jenom být v nějaké specializaci úspěšný, smyslem života je i umět si užít času kdy nemusíte myslet na to, jak být úspěšný a můžete být sami sebou.

Profese deformuje lidskou psychiku a dělá z profesionálů ubohé inteligentní trouby, nechte inteligentního troubu doma, není to jednoduché se zbavit inteligentního trouby ve vás, psychická nemoc přichází rychle a pomalu odchází. Móda dělá z konzumentů hlupáky, aby se zvětšil odbyt, tak se neustále mění u všeho móda, a tak si lidi kupují to co je v módě, a neuvědomují si, že na nich konzumní systém parazituje, a dělá z nich hlupáky. Odbyt zboží a služeb je prioritou pro tvorbu zisku, na prvním místě je úspěch nad konkurencí, peníze korporacím nesmrdí, a tak korporace přemýšlí nad tím, jak přesvědčit mediálně reklamou a ekonomikou konzumenty, že musí být otroky módy, a utrácet peníze a čas za to, co je právě módní.

Místo vymývání mozků v; chrámu, mešitě, synagoze atd. pomocí víry ve svaté božské zázraky, je zde vymývání mozků mediálně a digitálně, a následuje proměna konzumentů na otroky konzumní módy, obzvláště mladé ženy a pyšní hlupáci, jsou velikými otroky módy. Ten, kdo ještě nemá na internetu svoje fotky, kde je vyfocen mobilem na dlouhé skládací tyčce, před nějakým populárním turistickým pozadím (selfie), ten není zde globálně oblíben, protože není otrokem módního ukazování druhým, jaký jsem já dokonalý a krásný.

Jakmile je ve vaší hlavě díky drogám a sexu násilí, tak před vámi umění uteče, a vaše fotky jsou amatérské, fotografy lze rozdělit na násilné typy a nenásilné typy, většina fotografů je někde uprostřed. Pro reportážní fotografii je násilí dobré, díky násilí se prosadíte, a drzé konkurenty násilně eliminujete tím, že jim škodolibě podrazíte nohy, umění ale nemůžete znásilnit, protože se umění promění v kýč. Víte, co je to kýč? Kýč primárně působí na city. Vyvolává sentimentální náladu, která je jedním z charakteristických znaků kýče. Kýč usiluje, aby představoval vyšší kvalitu, než jakou ve skutečnosti má. Často se jedná o náhražku: napodobenina místo originálu, fotomodelka místo normální ženy atd.

Kýč je spíše zdání než bytí, není autentický. Kýč je to, co je masově v Číně na pásu vyráběné, a masami v USA a EU přijímané. Kýč je levná konzerva, ve které je jídlo pro ubožáky, žijeme ve světě polotovarů, proč se učit vařit, když díky polotovarům uvařím jídlo, proč se učit umělecky fotografovat, když stačí napodobit nějaké levné kýče, co jsou právě v módě. Někdo umí umělecky fotografovat, a jiný si hraje na to, že umí umělecky fotografovat, z dálky vypadá vše jinak než z blízka, poslední dobou je zde snaha o vymývání mozků pomocí komerčních fotografických symbolů, a tak se dělají z druhých hlupáci, čas ale pozná, co je skutečně umělecky hodnotné, a co zde nemá hodnotu.

Klasickým komerčním fotografickým symbolem je prezentovat to, co je módní a drahé, krásné fotomodelky, co jsou v krásném drahém prostředí, co to je? Je to komerční divadlo, kde místo čisté reality, je jenom umělý ráj, ve kterém je vše udělané tak, aby se to ubožákům líbilo, ten, kdo žije ve špíně je uchvácen čistotou. Tak jako prostitutka prodává tělo, tak fotografický prostitut, prodává to, že umí ovládat profesionálně fotografickou techniku, od fotografického prostituta, ale nemůžete očekávat cit a lásku, on je jenom strojem na peníze, a peníze mu nesmrdí.

Fotograf je jako víno, on musí psychicky uzrát, problémem je zde droga a sex, pokud je fotograf otrokem sexu a drog, tak podle toho i jeho fotky vypadají, myšlení na sex a drogy se promítá do jeho díla a z jeho fotek na nás křičí sex a drogy. Pravím vám, v obyčejnosti je neobyčejnost, v jednoduchosti je dokonalost, v minulosti na fotografické technice záleželo, ale dneska už na technice nezáleží, moderní amatérské zrcadlovky, umí udělat dokonalé fotografie, stačí jenom stisknout spoušť ve správný čas, na správném místě, a o tom to je!

Pokud jste na špatném místě, nebo jste někde ve špatný čas, tak umělecké snímky neuděláte, i když máte s sebou drahý profesionální štáb lidí, který je vám jako fotografovi k dispozici! Někdy máte štěstí a jindy štěstí nemáte, jde o to být trpělivý, a jít na stejné místo třeba stokrát než do místa, kde bude fotografovat dokonale poznáte. Je třeba pochopit, že tam kde je veliký zisk tam je i veliká konkurence, pokud má vzniknout hezká fotka s modelkou, tak se pro to musí i něco udělat, bez práce nejsou koláče a věřit tomu že se vše opraví v počítači je naivní. Objektiv je objektivní a on ukáže chyby u fotomodelky a chyby u fotografa.

Nebojte se říci modelce, dneska se nám to focení nepovedlo, zkusíme to znovu později, já se vám podívám na volné termíny. Když tohle pyšná modelka slyší, tak už většinou později nepřijde, protože si myslí, že fotograf je ubohý amatér, a tak si hledá jiného fotografa, který jí udělá amatérské fotky, a tím udělá fotomodelce jenom ostudu. Může skutečně profesionální fotograf za to, že se focení modelky nepovedlo? Statisticky za to může z 99% modelka a z 1 % fotograf, modelky nejsou připravené na to, že je bude fotograf fotit, je to, jako když žák není připraven do školy, a tak dostane špatnou známku, nebo neudělá důležitou zkoušku.

Modelky nejsou připravené na fotografování, protože pro ně není fotografování existenční prioritou, a mají jiné priority jako je; sex, láska, děti, rodina, móda, sport, koníčky, škola, zaměstnání, problémy s; penězi, zdravím, soudy atd. Vše je o tom vědět, a tak nemuset myslet, amatér myslí a profesionál ví, co má dělat, čas profesionála je velmi drahý, a tak on se svým časem zachází jinak než amatér. Začátky jsou těžké všude, mnoho lidí pozná, že na to nemá inteligenci, a tak se z nich nikdy nestane umělecký fotograf. Kupte si drahý fotoaparát, drahý stativ, drahé objektivy, a mnoho jiného příslušenství. Nakupte si mnoho knih o fotografování a přihlaste se do fotografických kurzů.

Najděte si manželku, která je profesionální fotomodelkou, a mnoho cestujte po světě. Specializujte se v takové úzké specializaci, kde by vám mohl obtížně někdo konkurovat. Buďte vždy při fotografování optimálně psychicky naladění. Experimentujte a fotografujte něco, co nikdo nefotografuje, a tam kde nikdo nefotografuje, vyhněte se místům, kde je mnoho lidí, co mají na krku drahé fotoaparáty, tyto místa jsou už fotograficky natolik známá, že zde nelze udělat umělecké fotografie. Nespěchejte, práce kvapná je špatná, spěchat musí ten, kdo dělá reportážní fotografii, pokud budete dělat uměleckou fotografii, tak není kam spěchat.

Najměte si silného inteligentního nosiče vašich věcí, co zná místní poměry, mějte vše kvalitně pojištěno u pojišťovny, všude na světě jsou zloději a podvodníci, někdy se vyplatí mít ozbrojený doprovod od policie. Plánujte pečlivě, co kde budete fotit, a jak to budete fotit, jít někam jen tak, a doufat že budete mít štěstí, to je jistá cesta do pekla, štěstí má ten, kdo si umí vše pečlivě naplánovat. Rozdávejte všude reklamní dárky, kde je vaše adresa a vaše firma, lidem, co jsou při fotografování okolo vás, jako jsou; čepice, trička, propisovačky, zapalovače atd. požádejte lidi, co dostali dárky, o to, aby se nechali vyfotografovat, neustále vše v klidu a míru organizujte a mějte vše pod kontrolou.

Tam kde je hodně peněz, tam je i veliká konkurence, kvalita byla a bude drahá, levné je to, co není kvalitní. Začínající fotomodelka nemá peníze na to, aby si mohla zaplatit kvalitního fotografa, a pokud jí fotky udělá zadarmo nějaký kamarád, tak se to jistě pozná, a tak začínající fotomodelka neuspěje. Začínající fotomodelky si naivně myslí, že na focení fotomodelek nic není, stačí jenom v ateliéru stisknout spoušť, a je profesionální fotka hotová. To je jako tvrdit, že vytvořit na počítači program, na tom nic není, stačí si jenom sednout k počítači, a pomocí myši a klávesnice napsat veliký složitý program.

Stejně tak ale může fotograf říci, že dělat profesionálně fotomodelku že na tom nic není, stačí se jenom obléknout a usmívat. Vše je jako ve sportu, na startu závodu je tisíc běžců, a jenom jeden je první v cíli! Naděje na to, že uspějete ve veliké konkurenci, je malá, a to platí jak u fotomodelek, tak i u fotografů, co fotografují modelky. Logicky by přeci měli umělecké fotografie dělat umělci? Umělci jsou v hudbě a malířství, pokud jde o fotografování, tak zde jsou jenom amatéři a profesionálové, nejsou zde žádní umělci, za uměleckou fotku považujeme takovou fotku, kterou udělal profesionál tak, aby ona odpovídala módě.

Lidí dělají chyby, a to platí i u fotografování, mnohdy si myslíme že fotka se nám povedla, a když si fotku na velikém monitoru prohlížíme, tak zjistíme že se nám nepovedla, a tak jí vymažeme. Nestačí to, že je fotka technicky dobrá, je třeba aby byla fotka i hodnotná pro konzumenty, není důležitý náš subjektivní pohled na naše fotky, důležitý je objektivní pohled konzumentů na naše fotky. Fotografování je otázkou inteligence, pokud je fotograf hloupý, tak podle toho i vypadají hloupě jeho fotografie, vrcholem hlouposti je, pokud se idioti fotografují velikým mobilem, na dlouhé skládací tyčce, před atraktivním turistickým pozadím.

Neřešte to, jaký fotoaparát je nejlepší, fotoaparáty jsou jako auta, a každé kvalitní auto, dokáže přepravit lidi bez problémů tam kam potřebují. Všechny pravé moderní zrcadlovky, co mají skleněný hranol, jsou dobrými fotoaparáty, na značce zde vůbec nezáleží, protože u pravých zrcadlovek, je kvalita samozřejmostí. Jakmile je možné něco prodat, stává se z toho komerční obchod, problémem je zde konkurence, a ta je u fotografie veliká, dobré jméno uměleckého fotografa je základem pro prodej umělecké fotografie, pokud jsou vaše fotky umělecky hodnotné, a nemáte dobré jméno, tak je neprodáte!

Připomíná mě to náboženství, kde hodnotné je to, co církev označila za hodnotné, jenom církev má patent na to poznat, co je hodnotné pro zákazníky. Takže jsme u cenzury a monopolní diktatury, tam kde je možnost podvádět druhé, tam se i podvádí, příležitost dělá z lidí parazity. Jakmile do umění pronikne nový hodnotící systém, který eliminuje možnost dělat z konzumentů blbce, tak se jistě brzo stane z umění řemeslo! Představme si, že zde bude program umělé inteligence, který vyhodnotí uměleckou fotku a ukáže její správnou ekonomickou objektivní hodnotu.

Vyfotografujete a fotku a okamžitě budete vědět její hodnotu a pokud bude hodnota nulová tak fotku eliminujete okamžitě po vyfocení, nebo nastavíte automatiku, která bude sama mazat vaše nepovedené fotky okamžitě po vyfocení, mnoho fotografů by takto logicky zkracovalo, a museli by se jít živit něčím jiným. Tvrzení že je to utopie vytvořit program, který pozná hodnotu umělecké fotky je posledním zoufalým pokusem o to, jak násilně zakonzervovat současný stav, ve kterém je možné z druhých dělat blbce.

Fotografové se rozdělují na umělce a řemeslníky, mnoho řemeslníků si rádo hraje na umělce, tím že se snaží nějakého umělce napodobit, umění je o hledání nových cest, a tak často je zde i mnoho zklamání a rychlý návrat k řemeslu. Fotografie potřebuje k uplatnění někoho, kdo umí zajímavě myslet a hovořit, vystavovat fotografie u kterých není zajímavé povídání, je jako film, plný dialogů, u kterého nám nefunguje zvuk. Fotografové si myslí, že pokud investují do drahého technického vybavení, že jejich fotky musí být automaticky dokonalé, ale opak je pravdou.

Pokud má špatný kuchař drahou moderní kuchyň, tak mu to nepomůže v tom, že jeho jídlo bude lidem chutnat. Pokud nemáte na fotografování talent, tak se věnujte tomu, na co máte talent, jsou věci, které násilím nevyřešíte. Já bych to přirovnal k vysoké škole, kde v prvním ročníku mnoho studentů selže, a tak mají smůlu, jedna věc je si myslet, já na to mám, a druhá věc je dokázat u zkoušek že na to skutečně mám. Dokonalé dílo se skládá z velikého množství maličkostí, ale být dokonalým fotografem, to není maličkost, to že se něco líbí subjektivně vám, neznamená automaticky to, že se to bude líbit cizím lidem. Proč drahý fotoaparát, neumí dělat hodnotné fotografie?

Je to stejné jako s vařením, draze vybavená kuchyně, neumí udělat hodnotné jídlo, nástroje a stroje jsou málo důležité, důležité je být ve správný čas, na správném místě, a správně ovládat fotoaparát, to že malý levný fotoaparát neumí udělat kvalitní fotky, je jenom moderní mýtus, který prosazují prodejci fotoaparátů, aby prodali hodně drahých složitých fotoaparátů. Dobrý fotoaparát se pozná podle toho, že se dobře prodává, pokud se nějaký fotoaparát dobře prodává dva roky, tak je jisté to, že jde o dobrý fotoaparát a jeho vylepšený nástupce bude jistě taky dobrým fotoaparátem.

Největším omylem je si myslet to, že veliký snímací čip, je to nejlepší pro kvalitní fotky, opak je pravdou! Všimněte si toho, že profesionálové nejlepší snímky pořizují velikými teleobjektivy, jejich přístroje jsou drahé a veliké. Dokud se používali mnoho stativy a veliké fotoaparáty bylo fotografování pracné a složité, nikam se nespěchalo a stačilo udělat několik černobílých fotek na ploché filmy, nebo na skleněné desky za den. Potom přišla doba malých automatických fotoaparátů na kinofilm, a fotografové začali spěchat.

Začalo vznikat obrovské množství amatérských fotek, a fotografie začali rychle ztrácet pro lidi hodnotu, potom přišli digitální fotoaparáty a mobilní telefony s fotoaparátem, dílo zkázy bylo takto dokonáno. Posledním ubohým vynálezem je fotografování sebe sama, kdy je většinou veliký mobilní telefon na dlouhé skládací tyčce a fotky se posílají po vyfocení na sociální sítě, co jsou na internetu. Tím ovšem nechci lidem nutit, aby si pořizovali stativy a veliké fotoaparáty, je třeba změnit zásadně pohled na problematiku fotografie.

Ona se nemění jenom fotografie, mění se veškerá lidská kultura od základů, ta změna spočívá v tom, že končí období povrchnosti, a je třeba jít do hloubky, nestačí jenom stisknout spoušť, je potřeba vyfocený obrázek doplnit i zajímavým popisem. Když se podívám na moje velmi staré fotky, a moje staré myšlenky, tak zjišťuji, že jsem byl velmi povrchní.

Vypadal jsem nudně jako veliký dům z betonových panelů, kdy tyto domy z období socialismu, připomínají králíkárny. Je to tak snadné, obléci lidi do uniformy, a vyhnat je bojovat proti jiným lidem v uniformách, násilí ale nic nikdy nevyřešilo! Fotoaparát není střelná zbraň, je to umělecký nástroj, a dokud to lidi nepochopí, tak budou při fotografování vypadat jako idioti.

Jsme šťastní jenom tehdy, když jsme na vrcholu



Skončila zima a venku je už teplo, a tak lidi zase začínají fotografovat, fotografie zachybuje zajímavý okamžik, a filmy zachycují zase nějaký zajímavý děj. Fotografování je lovem zajímavých okamžiků, pro lov je dobré mít i správný fotoaparát, nabídka fotoaparátů je veliká a při výběru je správné si ujasnit, jaké máme priority u fotografování, často se lze setkat s tím, že vám někdo bude nutit svoje priority a říkat vám kup si to co mám já. V reklamě vypadají fotoaparáty jako dokonalé přístroje, se kterými je radost pracovat a fotografie jsou vždy profesionální, realita je ale jinde. Dobrý amatérský fotoaparát musí mít hledáček!

Zkoušel jsem i fotografovat ze zvědavosti s fotoaparáty co nemají hledáček a poznal jsem, že takovýto fotoaparát je jenom nouzové řešení, podobné použití mobilního telefonu. Další prioritou je dobré držení fotoaparátu, malé fotoaparáty se špatně drží a tím se s nimi i špatně fotografuje. Dalším často diskutovaným problémem je, jestli má mít fotoaparát možnost měnit objektivy? Pokud budete fotografovat jako profesionál, tak budete potřebovat fotoaparát, kde lze měnit objektivy, takovéto fotoaparáty jsou veliké a těžké, jedinou výhodou je to že fotky z těchto fotoaparátů jsou technicky velmi kvalitní.

Osvědčilo se mě sledovat prodejnost fotoaparátů, ze statistik prodejnosti si lze udělat hrubou představu o tom, co lidem nejvíce vyhovuje. Poslední dobou se rozmáhá u výrobců snaha o nesmyslně veliké rozlišení na snímacím čipu, snímky z takovýchto fotoaparátů nebývají dobré, obzvláště za špatného světla. Podobným problémem jsou nesmyslně obrovské zoomy, které nejsou opticky kvalitní. Bojovat s mýty a pověrami je jako bojovat s; voly, soudruhy, kazateli, moralisty, blbci, zmrdy, idioty, psychopaty, kariéristy, alibisty, parazity, plevelem, viry, nemocemi, hloupostí, pyšností, zaostalostí atd. statistiky nám mohou identifikovat zdroje našich problémů, podívejme se na statistiku sebevražd do hloubky, proč u určitého času a prostoru, je nejvíce ohrožená nějaká skupina lidí?

Vysvětlení je ve vzdálenosti od centra, čím více se vzdalujete od centra kde je nadbytek, tím více se přibližujete k centru, kde je nedostatek, to je logické. Jsme šťastní jenom tehdy, když jsme na vrcholu, máme deprese, když jsme na dně, jde o to mít páru a díky tomu se dostat na vrchol kde je nadbytek; výhod, jistot, popularity, moci, bohatství, čistoty, pravdy, lásky atd. pokud o životě nemáš páru tak jsi na dně a stojíš na slepé koleji. Často jsem chtěl lidem pomoci dobrou radou, ale narazil jsem vždy na mýty a pověry, je to marnost se snažit pomáhat lidem co nemají páru o tom co je zde správné a co je chybné.

Nejlepší bude použít nějaký příklad z praxe, podívejme se na výběr fotoaparátu, na trhu je obrovské množství fotoaparátů a při výběru je mnoho lidí otrokem mýtů a pověr, a tak si kupují drahé zrcadlovky. Je třeba pochopit to, že vše je jinak! Fotoaparát je nástroj, pomocí kterého vznikají fotografie nebo videa, mnozí si naivně myslí, že čím dražší je fotoaparát, tím lepší fotografie a videa z něj vzniknou, je to jako si myslet, že čím lépe je herec oblečený, tím lepší bude jeho herecký výkon. Mnoho lidí vůbec nepoužívá fotoaparáty a fotografuje mobilním telefonem, to jsem taky vyzkoušel, ale je to jenom nouzové řešení, v zoufalé situaci.

Poslední dobou se mnoho rozmohlo dělat fotoaparáty bez hledáčku, tyto fotoaparáty jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že v praxi jsou nepoužitelné, hledáček je nutnost, jde o to, jestli má být hledáček elektronický nebo zrcadlový. Moderní elektronické hledáčky jsou velmi kvalitní, ale spotřebovávají zase mnoho elektřiny, zrcadlové hledáčky jsou oblíbené zejména u profesionálů, ovšem přístroje s těmito hledáčky jsou veliké a drahé. Kvalitu fotky ovlivňuje nejvíce objektiv a snímací čip, kvalitní fotky dneska mají všechny fotoaparáty, co mají snímací čip APS-C 23.6 x 15.7 mm, zajímavé je že každý výrobce, používá svoji originální velikost, není zde tedy jednotný přesný rozměr čipu, ani zde není jednotné rozlišení na čipu.

Existuje zde sice i Full-frame digitální SLR 36×24 mm, zde jsou ale vysoké ceny a váha vybavení je veliká. Potom zde je mnoho amatérských fotoaparátů, co mají snímací čip menší než Advanced Photo System type-C, výhodou těchto fotoaparátů je malá cena a malá velikost, kvalita snímků je logicky profesionálně už nepoužitelná. Každý se raduje, v jaké době žijeme, že jsou běžné digitální vymoženosti, ale nikdo nechápe zásadní věc. Vše jde zneužít tak, aby to lidem škodilo! Vynalezli jsme elektřinu, aby nám ona dala výhody a jistoty, jenže se okamžitě našli lidi, co elektřinu zneužili k tomu, aby nás o výhody a jistoty připravili.

Díky elektřině jsou lidi na baterky, a tak jsou často bez energie a tím komunikace s lidmi nefunguje. Posledním hřebíkem do rakve byl veliký telefon s operačním systémem, lidi se stali na telefonech závislí a je to stejná závislost jako závislost na slivovici a cigaretách. Musel jsem se přizpůsobit době, a tak jsem si koupil taky veliký telefon abych nevypadal jako nepřizpůsobivý ubožák. Potom jsem optimalizoval svoje stránky a blogy pro můj nový telefon, vše je dneska o přizpůsobivosti, proto lidi už nemají charakter a místo charakteru mají jenom inteligenci, ten druhý se na tebe podívá, a jeho inteligence zjistí, že jsi ubožák, a tak ten druhý s tebou podle toho i jedná.

Jak nevypadat jako ubožák a vypadat jako celebrita, o tom to dneska je! Pochopitelně je nutné cizí lidi informovat o tom že jsi celebrita, a tak se dá veliký telefon na dlouhou skládací tyčku a začneme sebe fotografovat před zajímavým pozadím, ubohé fotky z telefonu odešleme na Facebook, nebo na jinou sociální síť. Přišel, vyfotografoval se mobilem, odeslal fotku na Facebook, o tom je moderní doba, podívejte se na mě já jsem celebrita! Pravidla určují, co je správné a co je chybné, každý časoprostor má svoje originální pravidla, pokud se přemístíme do jiného časoprostoru, tak se musíme logicky přizpůsobit jiným pravidlům, jinak nám hrozí to, že budeme chybovat.

V zásadě bych politiku rozdělil na objektivní a subjektivní, v současnosti u nás většina politiky je subjektivní a vzácnou výjimkou zde je objektivní politika. Pokud je politika mnoho subjektivní tak následkem je u voličů blbá nálada, protože společnost ekonomicky a sociálně optimálně nefunguje. Malíř vytvoří subjektivní obraz reality a fotograf vytvoří objektivní obraz reality, musíme se naučit vnímat svět, tak jak jej vnímají objektivy kamer, tedy bez subjektivity, která vše upravuje tak, aby se nám to líbilo. Pokud před námi stojí blízký člověk, tak jej vnímáme subjektivně, protože k němu máme subjektivní vztah, náš mozek automaticky upravuje objektivní realitu, na subjektivní realitu, mozek je jakási síť, která umožní uniknout malým rybám.

Třeba malé mouchy výkaly znečišťují obraz svaté celebrity, ale mozek nevidí ty mouchy, protože jsou malé, a vidí jenom obraz svaté celebrity, objektiv vidí ty mouchy, a tak má obraz už mouchy. Nejde si nevšimnout toho, jak turisté z ciziny mají veliký telefon na dlouhé skládací tyčce a fotografují se před turisticky zajímavým pozadím, přitom by bylo bez problémů možné použít počítačové grafické programy, a tak vytvořil fotografie, kde by byl můj portrét před mnoha známými turistickými pozadími na světě, aniž bych opustil svoji vesnici, kde pracuji jako dělník za malou mzdu. Za mého mládí byl použit stativ a samospoušť, deskové dřevěné přístroje měli hadičku a balónek, a tak se vzduchem jemně spustila expozice.

Fotografie nebo video, to je snaha zakonzervovat čas a prostor, abychom se mohli vrátit myšlenkově do minulosti, protože vše je zde řekou událostí, a tak někdy máme snahu se vrátit do minulosti a zavzpomínat si na naše mládí, ve kterém jsme vypadali lépe a byli i zdravější.
V minulosti se návštěvám ukazovalo album s černobílými fotkami, později zde byli barevné fotky a albumy, měli samolepicí fólie. Potom přišli počítače a internet, vše se začalo digitalizovat a fotografování se změnilo na profesionální a rodinné, profesionálové používají veliké zrcadlovky a ti ostatní používají mobilní telefony nebo malé fotoaparáty, co se vejdou do kapsy, protože se objektivy automaticky, zasunou do těla přístroje po focení.

V dnešní době je vše o krabicích, sídliště vypadají jako by tam někdo nastavěl krabice, byty vypadají, jako když jste v krabici, myšlení lidí je taky nacpané do nějaké krabice, už zbývá to poslední, a to začít prodávat lidi v krabici, místo do porodnice si na internetu vybereme člověka a domů nám přijde krabice s návodem, jak toho digitálního člověka, z umělé hmoty, co je na dobíjecí baterie, máme optimálně používat, abychom neporušili pětiletou záruku, a mohli jej reklamovat, pokud by nám on nefungoval optimálně. Nejde si nevšimnout toho, jak turisté z ciziny mají veliký telefon na dlouhé skládací tyčce a fotografují se před turisticky zajímavým pozadím, přitom by bylo bez problémů možné použít počítačové grafické programy, a tak vytvořil fotografie, kde by byl můj portrét před mnoha známými turistickými pozadími na světě, aniž bych opustil svoji vesnici, kde pracuji jako dělník za malou mzdu.

Za mého mládí byl použit stativ a samospoušť, deskové dřevěné přístroje měli hadičku a balónek, a tak se vzduchem jemně spustila expozice. Fotografie nebo video, to je snaha zakonzervovat čas a prostor, abychom se mohli vrátit myšlenkově do minulosti, protože vše je zde řekou událostí, a tak někdy máme snahu se vrátit do minulosti a zavzpomínat si na naše mládí, ve kterém jsme vypadali lépe a byli i zdravější. V minulosti se návštěvám ukazovalo album s černobílými fotkami, později zde byli barevné fotky a albumy, měli samolepicí fólie.

Potom přišli počítače a internet, vše se začalo digitalizovat a fotografování se změnilo na profesionální a rodinné, profesionálové používají veliké zrcadlovky a ti ostatní používají mobilní telefony nebo malé fotoaparáty, co se vejdou do kapsy, protože se objektivy automaticky, zasunou do těla přístroje po focení. V dnešní době je vše o krabicích, sídliště vypadají jako by tam někdo nastavěl krabice, byty vypadají, jako když jste v krabici, myšlení lidí je taky nacpané do nějaké krabice, už zbývá to poslední, a to začít prodávat lidi v krabici, místo do porodnice si na internetu vybereme člověka a domů nám přijde krabice s návodem, jak toho digitálního člověka, z umělé hmoty, co je na dobíjecí baterie, máme optimálně používat, abychom neporušili pětiletou záruku, a mohli jej reklamovat, pokud by nám on nefungoval optimálně.

Jsem fotograf, a tak vím, že to, co vyfotografuji, je už minulost, to, co spatřují moje oči, je taky minulost, protože než to mozek zpracuje, tak je už realita jiná. Na fotce nebo na filmu, mohu spatřit, jak vypadala současnost, protože jí technika zakonzervovala, jenže tato zakonzervovaná současnost, je pro mě už minulostí. Logicky budoucnost, je mě nedosažitelná. Vše je zde řekou událostí, a tak zde není pevný bod, to, co je dneska správné, to bude zítra chybné. Lidi se zajímají o; peníze, výhody, jistoty, popularitu, kariéru, lásku, štěstí, úspěch, velikost přirození, nevěru, sex, panenství, prostituci, drogy, politiku, ekonomiku, náboženství, umění, sport, vesmír, techniku, vědu, revoluce, války, počítačové hry, Facebook, jógu atd.

To vše jsou ale hlouposti, lidi by se měli zajímat o pochopení času, každý je zde dočasně, i slunce, kolem kterého se točí země, je zde dočasně! Vše pomine, honíme se za iluzemi, když se optám lidí na to, co je to čas, tak na dokonalou odpověď nikdo nemá čas! Čas je relativní symbol, něco jako nula v matematice, nebo jako Bůh v náboženství, dokud čas neuvidím, tak na něj neuvěřím. Fotoaparát má nastavení času, po který se zaznamená fotografie, pokud je čas dlouhý jednu sekundu, tak je to často problém, protože se něco před objektivem rychle pohybuje, logicky čím rychlejší je pohyb lidí, tím kratší musí být nastavený čas fotografování. Většina fotoaparátů má nastavení sport a krajina, automatika potom podle těchto priorit vše už nastaví, amatéři mají nastavenou inteligentní automatiku trvale, a potom se diví, že jsou jejich fotky technicky špatné.

Vše je v tomto světě o prioritách, neříkejte, že nemáte čas, říkejte, že máte jiné priority. Fotografování je o hodnotném okamžiku, a filmování je hodnotném ději, za vším hledej ekonomiku, většina fotografů věří na to, že drahé fotografické vybavení, znamená to, že jejich fotky budou hodnotné, to je jako by si majitel restaurace myslel, že drahé vybavení kuchyně, zajistí pro konzumenty hodnotná jídla. Jestliže máte mobilní telefon na skládací tyčce a vyfotíte se před nějakým známým turistickým pozadím, tak je ta fotka hodnotná akorát pro vás, ale pro cizí lidi, nemá tato fotka žádnou hodnotu. Pokud chcete mít hodnotné fotky, musíte mít i hodnotné priority, žijeme ve světě, kde je vše závislé na optimálních prioritách, co je a co není optimální priorita?

Zde se dostáváme ke specializaci, jenom specialista dokáže poznat co je optimální prioritou na které je vše závislé, všechny rady z knih nebo kurzů jsou k ničemu, praxi nemůže nahradit žádná teorie. Pevnost řetězu určuje nejslabší článek, co je nejčastěji nejslabším článkem při fotografování, nejslabším článkem je zaostalost fotografa, vše je jako ve sportu, ten, kdo je zaostalý, ten neuspěje! Zaostalý fotograf, který má v ruce zaostalý fotoaparát, to je neštěstí, dalším velikým problémem je to že fotograf nedomyslí svoje fotografování, a tak vznikají každý den miliony nedomyšlených fotek od profesionálů. Domyšlení je možné jenom díky přiblížení, můžete si použít různé náhražky, ale to nefunguje, je třeba se přiblížit tomu, co fotografujeme, podívejme se třeba na fotografování modelek, jak vyfotografovat modelku, tak aby se její fotka líbila, a tím se mohla modelka touto fotkou prezentovat?

Osvědčenou metodou jsou divoká zvířata v přírodě, krásný je třeba obrázek, jak modelka v přírodě stojí vedle ovcí, co se pasou, nebo jak jede modelka na koni. Nejvíce nedomyšlené fotky vznikají v ateliéru pomocí blesku, zde modelky vypadají jako drahé prostitutky. Všichni všechno fotí, ale málokdo se opravdu dívá fotograficky kolem sebe. A málokdo prožívá současnost kolem sebe fotograficky, bez pohledu skrz fotoaparát. Jako profesionální fotograf se rád dívám na vše kolem sebe, a už z vlastní přirozenosti pozoruji vše zajímavé. Někdy se i přistihnu, že podvědomě myslím na to, jak by to asi vypadalo na fotce. Poslední dobou, mě ale čím dál více zaráží přístup lidí s velikými telefony.

Ano, záměrně nepíšu o profesionálních fotografech, protože těch se to většinou moc netýká. Postiženi jsou nejvíce majitelé mobilních telefonů, nicméně může se to týkat nás všech. A o co se tedy jedná? Zejména v USA, můžete vidět turisty, kteří neustále všechno fotí mobilem na tyčce, natáčí a kdovíco ještě. Jinak řečeno, vnímají své turistické zážitky jenom skrz svůj mobilní telefon. Soustředí se jen na to, aby udělali co nejvíc fotek, ale nikdo z nich nevnímá okolí kolem sebe fotograficky. Přiznám se, že mě vcelku šokuje, když vidím lidi, jak přijdou k nějakému turistickému místu, a už při příchodu, mají telefon na tyčce, a pak odejdou pryč.

K čemu to fotografování mobilem asi je? K čemu jsou lidem potom takové ubohé fotky? Nedělám si žádné iluze, a tak si troufám tvrdit, že většina takto postižených lidí, své fotky uvidí v počítači jenom jednou. A to tehdy, když ty hromady špatných fotek rychle vytřídí, a tak to asi vždy jistě skončí? Proč bych fotil něco, co už je milionkrát vyfoceno, k čemu mi budou hromady fotek, které mi nic nepřipomenou? Málokdo chce nakonec zjistit, že má uloženo někde nekonečně fotek a filmů, ale nic z toho si citově už neužil. Je mi prostě jen líto lidí, kteří jsou otroky svého drahého mobilního telefonu, na dlouhé skládací tyčce. Představuji si porod v USA, ve kterém se nejprve z rodící ženy vysune mobil na tyčce, a potom z ženy vyleze nahé USA dítě, a při tom se dítě filmuje, nebo fotografuje.

Období, ve kterém fotografujeme nebo filmujeme nás nutí k tomu, abychom mysleli zcela jinak, než jsme byli doposud zvyklí, musíme v našem myšlení změnit mnoho priorit, obrazně se z nás stávají lovci informací a programů v nějakém období a prostoru, které jsou většinou rychle pomíjivé, a my se je snažíme optimálně zakonzervovat, do fotografie nebo filmu. Většinou jsme v situaci, kdy musíme mnoho experimentovat, a tak nevíme, jak vše dopadne, často zde jsou i problémy s technikou, která nefunguje optimálně z nějakého důvodu, a tím nás rozčiluje.

Vše při focení a filmování vypadá dobře, ale doma když vše máme v počítači, tak zjišťujeme, že jsme v mnohém chybovali, a že jsme jenom hlupáci, co mnoho amatérsky chybují. V reklamě se hovoří o tom, jak je fotografování krásné, a jak snadné je udělat hezké fotky a hezké filmy, ten, kdo prodává fotoaparáty a kamery chválí, aby měl z prodeje zisk, dopátrat se pravdy je většinou velikým problémem, protože každý vnímá výběr techniky zcela jinak. Stejně velikým problémem je si vybrat, co kdy a kde budeme fotografovat nebo filmovat, zajímavé jsou fotky za špatného počasí, ale to je jenom proto, že většina lidí za špatného počasí nefotografuje a nefilmuje, proto jsou tyto fotky a filmy vzácné.