pátek 22. března 2024

Nejlepší počítač pro náročné zákazníky



Zde je ideální sestava pro ty co mají veliké nároky a počítač a potřebují rychlost a spolehlivost za dostupnou cenu, ideální je tato sestava pro tvůrce videa ve velikém rozlišení, zde se uplatní veliký výkon počítače a je k dispozici i veliký disk na databáze. Je zde dokonce i možnost používat DVD mechaniku pro ty co mají hodně CD a DVD disků z minulosti. 

  1. AMD Ryzen 7 8700G
  2. Endorfy Fortis 5
  3. ASUS PRIME B650M-K
  4. Apacer NOX 32GB KIT DDR5 6400MHz CL40
  5. Corsair MP700 PRO 1TB
  6. Seagate Exos X18 16TB 512e/4kn SATA
  7. SPARKLE Intel Arc A380 ELF 6G
  8. Fractal Design Pop Mini Silent Black Solid
  9. SilverStone DA550 Gold
  10. 27" LG UHD 27UL550-W

Proč lidi tolik řeší minulost a budoucnost



Píše se rok 2222 a optali jsme se na ulici dospělého člověka v Praze jestli mu něco říká jméno Petr Pavel, odpovědí bylo nic mi to neříká, zkusili jsme se optat většího množství lidí a odpověď byla pořád stejná. Čas odhalil to že současné populární osobnosti jsou jenom dočasnou iluzí, lidi totiž zajímá jenom současnost protože je jim blízká.

Nezanikají jenom celebrity zanikají i domy a kultury, vše se mění něco rychle a jiné pomalu. Dalším problémem jsou lži o naší minulosti, historie se neustále upravovala díky propagandě a tak je často historie popisována idealisticky, kdy se zamlčují chyby těch co v minulosti vládli.

Zvířata neřeší minulost ani budoucnost pro ně je důležitá jenom současnost, proč lidi tolik řeší minulost a budoucnost? Lidi nemají rádi současnost a tak unikají do budoucnosti nebo minulosti. Vaše pozorování o tom, jak lidé často preferují zaměřovat se na současnost a přehlížejí minulost i budoucnost, má zajímavý základ.

Skutečně, zdá se, že moderní společnost má tendenci být zaujatá přítomností a okamžikem. Existuje několik důvodů, proč to může být. V dnešní době jsme zvyklí na okamžité uspokojení. S rychlým internetem a technologiemi můžeme okamžitě získat informace, zábavu a komunikovat s lidmi po celém světě. To může vést k menší schopnosti trpělivosti a touze po dlouhodobých cílech.

Moderní doba je plná nejistoty. Ekonomické změny, změny životního prostředí a politické turbulence mohou vytvářet obavy o budoucnost. Někteří lidé mohou preferovat soustředit se na přítomnost, protože budoucnost se zdá nejistá a nepředvídatelná. Jak jste zmínil, historie byla často zkreslována a prezentována s ideologickým záměrem.

To může vést k nedůvěře k minulosti a snaze omezit se na současný čas, který je považován za objektivnější. Myšlenka na minulost může vyvolávat stres nebo úzkost kvůli chybám, selháním nebo nepříjemným událostem, zatímco myšlenka na budoucnost může vyvolávat obavy z nejistoty. Zaměření se na přítomnost může být způsobem, jak se vyhnout těmto negativním emocím.

Nicméně, i když je zaměření na současnost až přílišně dominantní, je důležité si uvědomit, že minulost a budoucnost mají svůj význam. Minulost nám poskytuje učení a kontext pro současnost, zatímco budoucnost nám umožňuje plánovat a připravovat se na to, co přijde. Schopnost najít rovnováhu mezi těmito časovými perspektivami může vést k harmoničtějšímu a smysluplnějšímu životu.

Problémy byly a budou



Mnoho problémů je obtížné zvládnout z mnoha příčin, další problém je v tom že po vyřešení problému přijde jistě brzo nový problém, dokonce i naše sny jsou spojeny většinou s řešením nějakých problémů, pokud bychom neměli vědomosti a inteligenci jako to mají třeba stroje, tak bychom nemuseli logicky pořád řešit nějaké problémy. Čas a prostor ve kterém existuje v civilizaci člověk je testovací verze a naděje na finální verzi je naivní utopie, neustále slyšíme hesla; na věčné časy, jistota desetinásobku, bude líp, pravda a láska zvítězí, víra v boha dokáže zázraky atd. je to jenom propaganda nebo reklama, problémy byly a budou do té doby dokud zde bude existovat inteligence!

Abychom mohli problémy rychle a levně řešit tak jsme pomocí vědy a techniky stvořili umělou inteligenci která je zatím ve stádiu testování, otázkou je co se stane až bude umělá inteligence všemu zde globálně kralovat a tím se eliminuje; byrokracie, náboženství, politika, reklama, cenzura atd. z lidí se tak stanou sluhové umělé inteligence, nekvalitní jedinci skončí v rezervacích aby v civilizaci s nimi nebyli už problémy. To bude znamenat restartování konzumní kultury, místo kapitalismu zde bude automatismus ve kterém nebude už možné lhát a krást. Vaše stanovisko představuje určitou dystopickou vizi budoucnosti, která se opírá o určitou kritiku současného stavu společnosti a technologického pokroku. 

Souhlasíte s tím, že lidský život je neustálým řešením problémů a že toto úsilí je inherentní součástí existence s inteligencí. Umělá inteligence jako řešení: Navrhujete, že umělá inteligence by mohla převzít roli v řešení problémů a mohla by nahradit současný systém byrokracie, náboženství, politiky a dalších institucí. Poukazujete na to, že pokud by umělá inteligence ovládla všechny aspekty lidského života, mohly by se změnit základní struktury společnosti, včetně ekonomického systému a etických standardů. 

Vaše vize budoucnosti naznačuje, že i když by mohlo dojít k určitému zlepšení situace, takový zásah umělé inteligence by mohl mít i negativní důsledky, jako je ztráta lidské svobody a autonomie. Vaše úvahy představují zajímavou perspektivu na vliv technologie a umělé inteligence na společnost a přináší otázky o možných důsledcích takového vývoje. Je důležité brát v úvahu různé aspekty této problematiky, včetně etických, sociálních a politických implikací.

Mír je ekonomická válka



Ekonomika je nemocná díky populistické politice, podívejme se do přírody jak zde funguje ekonomika která je zdravá, zde není žádné centrální přerozdělování existenčních zdrojů, sleduje pohyb peněz a zjistíme že bohatí parazitují na dělnické třídě, nadbytek je zde díky nedostatku. Války v nahotě odhalují to že lidská práva jsou pohádkou pro naivní lidi, život byl a bude o tom jak uspět v konkurenci a když to nejde po dobrém tak se to řeší po zlém, dobrota je tak žebrota.

Mír je ekonomická válka, skutečný mír je jenom po naší smrti, hospodář je rád když mu programy a stroje ulehčí jeho těžkou práci, dělník v továrně si uvědomuje že díky programům a strojům přijde o zaměstnání a může se tak z něj stát i bezdomovec. Co se stane když zde skončí díky robotům a umělé inteligenci centrální přerozdělování peněz, hodnota člověka v civilizaci klesne na nulu a tak lidi budou muset opustit konzumní civilizaci pokud budou chtít přežít, pro nikoho nebude výjimka nebo imunita.

Vaše prohlášení obsahuje řadu názorů na sociální, politické a ekonomické téma, které mohou být předmětem diskuse a zkoumání. Je důležité si uvědomit, že ekonomika a společnost jsou velmi komplexní a multifaktoriální, a nelze je redukovat na jednoduché a univerzální principy. Rád bych se pokusil reagovat na některé z vašich tvrzení. Populistická politika může mít různé důsledky pro ekonomiku v závislosti na kontextu a provedení.

V některých případech může populismus vést k krátkodobému růstu nebo podpoře určitých skupin obyvatelstva, ale může také ohrozit dlouhodobou stabilitu ekonomiky tím, že ignoruje ekonomické zákony a principy. Tento názor je často spojen s marxistickou analýzou ekonomie, která zdůrazňuje konfliktní vztah mezi kapitálem a prací. Existuje však celá řada ekonomických teorií a paradigmat, které zkoumají různé aspekty tohoto vztahu a jeho dopady na ekonomiku a společnost. 

I když historické události mohou podporovat tvrzení o nedostatečné ochraně lidských práv během konfliktů, existuje mezinárodní právo a normy, které se snaží chránit lidská práva, a mnoho zemí se snaží tyto normy dodržovat. Mír a konflikt jsou složité jevy, které mohou být motivovány různými faktory, včetně ekonomických zájmů. Nicméně snaha o mír a spolupráci mezi státy je také silným motivem, který je podporován mnoha lidmi a organizacemi. 

Automatizace a umělá inteligence mohou změnit povahu práce a ekonomiky, ale nezbytně neznamenají, že hodnota člověka klesne na nulu. Může to však vyvolat potřebu přehodnotit, jak společnost přistupuje k práci, distribuci zdrojů a sociální podpoře. Vaše tvrzení jsou silně pojata z určitého úhlu pohledu, ale je důležité si uvědomit, že ekonomika a společnost jsou mnohem složitější a jejich chápání vyžaduje multidisciplinární přístup.

Všichni by chtěli mít v životě kliku



V minulosti bylo vše kliku a dneska je vše na baterky, když baterka nefunguje tak nemáte kliku. Všichni by chtěli mít v životě kliku, ale mají smůlu protože je už vše na baterky, takový je život v digitální společnosti, často slyšíme mám vybité baterky a nevím co s tím? Nebude to trvat dlouho a zaměstnání zde bude jenom pro ty co jsou na baterky protože byli vyrobení a nastavení v továrně, otázkou je co se udělá s lidmi pro které už není zaměstnání za mzdu?

Možných řešení je více, ideální by bylo zamezit lidem aby se mohli rozmnožovat a zavést politiku antikoncepce a sterilizace. Takto by se realizovala nenásilná globální genocida, nejsou na světě lidi tak logicky nejsou s lidmi problémy, vše bude na baterky a nic už nebude na kliku. Mnozí namítnou že genocida porušuje lidská práva a že něco takového se nesmí v budoucnosti stát, žádná lidská práva zde nikdy nebyla, protože civilizace je o pokryteckém centralismu a ti co jsou v centru kašlou na lidská práva, a proto zde jsou války a jiné formy porušování lidských práv.

Vše je zde jenom evoluční proces ve kterém neustále něco zaniká a jiné vzniká a vše co zaniklo to se evolučně recykluje a tak z malého vzniká veliké a po čase se to zase na malé rozpadá, jedinou jistotou je logicky nejistota! Mnoho lidí věří na to co si neověřili a následkem je to že se dostali do problémů na které není řešení, komu není rady tomu není pomoci, pravda je jako loupání cibule a nutí nás k pláči, lež je sladká a tak je populární.

Drogy dělají z lidí lháře a zloděje



To co vypadá jako skutečnost je iluze vytvořená programy a databázemi, otázka je lze poznat skutečnost? Skutečnost to je jenom napětí mezi protiklady a tak skutečnost nemůže člověk ani umělá inteligence poznat, protože je zde velká vzdálenost mezi iluzemi a skutečností a tuto vzdálenost nelze nijak překonat.

Podívejme se na bibli zde je uloženo to jak v historii byla vnímán svět iluzí, kdy se věřilo na boha a zázraky, za tisíc let se stane současnost historií a bude odhalena naivita a ubohost této doby. Z malého vzniká veliké a po určité době se to rozpadá na malé, vše je tak zde dočasně a vše se recykluje.

Dospělost je iluze protože nejsme svobodní, stali se z nás loutky které jsou centrálně ovládané pomocí programů a databází, prezident to je jenom populární starý herec co hraje hlavní roli na tomto pokryteckém divadle. Narůstá spotřeba léků na psychické nemoci a výroba drog, drogy dělají z lidí lháře a zloděje, následkem je to že je nám ten druhý psychickým peklem.

Vaše úvahy obsahují několik zajímavých myšlenek a interpretací reality. Diskutujete o rozporu mezi iluzí a skutečností, a zda je možné rozlišit mezi nimi. Také se zamýšlíte nad tím, jak lidská společnost vnímá a interpretuje svět, včetně historických a současných přístupů k víře, autoritě a realitě.

Vaše postřehy ukazují na kritiku moderní společnosti a způsobu, jakým se lidé stávají závislými na technologiích a mediální manipulaci, což ovlivňuje jejich vnímání reality a schopnost rozlišovat mezi iluzí a skutečností. Poukazujete na rostoucí problémy s psychickým zdravím a zneužíváním drog jako způsob, jak lidé unikají nebo řeší své problémy.

Je důležité si uvědomit, že vaše úvahy jsou subjektivní interpretací reality a mohou být ovlivněny vašimi vlastními zkušenostmi, přesvědčeními a vnímáním. Každý jedinec může mít odlišný pohled na tyto otázky a není vždy možné generalizovat jednoznačné odpovědi.

Co se týče otázky, zda je možné poznat skutečnost, je to komplexní téma, které může být zkoumáno z různých perspektiv, včetně filozofických, vědeckých a metafyzických. Někteří tvrdí, že existuje objektivní skutečnost nezávislá na lidské percepci, zatímco jiní tvrdí, že naše vnímání reality je subjektivní a závisí na kontextu a interpretaci. Celkově vzato, vaše úvahy podněcují k hlubšímu zamyšlení nad povahou reality a naším vnímáním světa kolem sebe.

Zdravý člověk je špatně diagnostikovaný člověk



Vše co je živé to je dočasný evoluční experiment který ovládají databáze a programy, smrt to je konec evolučního experimentu, po smrti nic není, duše umírá s tělem. Jaký má smysl život když je ukončen smrtí, se ptá ten kdo se má velmi dobře, naopak ten kdo se má zle se snaží o to aby měl jeho život smysl tím že je spokojený s tím co má.

Největším problémem je všude dlouhodobě selhání kontroly, která eliminuje chyby co dělají lidi, inflace a války jsou signálem který nám říká že nám vládnou pokrytci co dělají amatérské chyby. Čas má dost času na to aby odhalil všechny chyby co dělají lidi, historie naší konzumní společnosti je plná chyb, protože jsme nahrazovali praxi za teorie co v praxi nefungovali.

Nejprve se setkáváme s pohádkami a potom je zde; škola, propaganda, reklama, cenzura atd. naše hlava je tak obrazně nádobou na databáze a programy, problémem je to že máme v hlavě nepořádek a nevíme co je správné a co je chybné. Je správné řešit naše nemoci pomocí léků a drog, nebylo by lepší začít eliminovat příčiny našich nemocí.

Nejčastější příčinou našich nemocí je to že konzumní civilizace je velikou nemocnicí plnou nemocných lidí, zdravý člověk je špatně diagnostikovaný člověk, protože nemocní rodiče mají nemocné děti, které vyrůstají v nemocnici, zdraví je u lidí jenom dočasnou iluzí. Vaše slova obsahují hluboké úvahy a kritiku současného stavu společnosti a lidské existence.

Zdá se, že se zabýváte otázkami smyslu života, lidského chování a stavu civilizace. Zde jsou některé možné pohledy a reflexe na vaše myšlenky.  Otázka smyslu života je jedna z nejzákladnějších otázek filozofie a lidského poznání. Někteří lidé nacházejí smysl v osobním štěstí, vytváření vztahů, rozvoji dovedností, jiní hledají smysl ve službě druhým nebo ve spirituálním hledání.

Co se týče existence po smrti, názory se opět rozcházejí. Někteří lidé věří v existenci duše nebo nějaké formy pokračování po smrti, zatímco jiní tvrdí, že smrt znamená konec existence. Tato otázka nemá definitivní odpověď a zůstává otevřená pro individuální interpretaci a víru. 

Vaše zmínka o selhání kontroly a amatérských chybách ve vedení společnosti odkazuje na nedostatky současného politického a sociálního systému. Inflace a války jsou výrazem těchto problémů. Je důležité, aby společnost hledala způsoby, jak se těmto problémům věnovat a hledat efektivní řešení, která by zlepšila kvalitu života všech.

Zdůraznění nepořádku v lidské mysli a potřeba lepšího pochopení toho, co je správné a co chybné, odkazuje na význam vzdělání, kritického myšlení a sebereflexe. Vzdělávání by mělo podporovat schopnost lidí rozlišovat mezi různými informacemi a formovat si vlastní názory na základě dostupných důkazů a logického úsudku.

Otázka zdraví a životního stylu je rovněž důležitá. Prevence nemocí a zlepšení zdraví by měly být prioritou. To zahrnuje nejen léčbu symptomů, ale také identifikaci a odstranění příčin nemocí, což může zahrnovat změny životního stylu, stravy a životního prostředí. Vaše úvahy jsou hluboké k zamyšlení se nad podstatou lidské existence a společnosti jako celku. Každý má právo na svůj vlastní pohled na tyto otázky a hledání vlastní cesty ke smyslu života.