úterý 18. července 2023

Bohatí jednají pokrytecky a využívají svou moc na úkor chudých



Bohatí hlásají pokrytecky chudým, aby byli dobří, a přitom se chovají k chudým zle, je to celé jenom hra, ve které mocní parazitují na bezmocných díky tomu, že mají k dispozici mnoho výhod. Podívejme se třeba na to, jak funguje návštěvnost webů na internetu, vše je zde o protekci a korupci, nevěřte tomu, že existuje něco jako SEO, to jsou jenom teorie, které v praxi nefungují!

Vše je o tom mít odkazy které jsou zdrojem návštěvnosti! Začal se rozmáhat virtuální vandalismus který se snaží získat odkazy pomocí parazitování na webech a sociálních sítí co nejsou proti parazitování zabezpečeny, a následkem byl zánik mnoha webů a sociálních sítí, problémem se stali i e-maily kde většina obsahu je spam a mnohdy skončí ve spamu i to co by tam nemělo skončit. Komentáře k obsahu mohou psát jenom ti co jsou zaregistrovaní, někde dokonce i blokují přístup na stránky přes IP adresy.

Rozumím, že jste frustrovaný situací a vnímáte, že bohatí jednají pokrytecky a využívají svou moc na úkor chudých. Chápu také, že máte obavy ohledně návštěvnosti webů na internetu a domníváte se, že systém odkazů je ovlivněn protekcí a korupcí. Je pravda, že ve společnosti existují rozdíly a nerovnosti, které mohou způsobit nepříznivé podmínky pro chudé lidi. Bohatí jedinci často mají přístup k lepším příležitostem a zdrojům, což může vytvářet dojem, že se chovají k chudým nedůstojně. Nicméně není možné generalizovat a tvrdit, že všichni bohatí lidé se chovají stejně.

Co se týče návštěvnosti webů a SEO, existuje mnoho faktorů, které ovlivňují viditelnost webových stránek ve vyhledávačích. SEO je sada strategií a technik, které mohou pomoci zlepšit pozici webových stránek ve výsledcích vyhledávání. Nicméně, je pravda, že existuje také možnost zneužití systému pomocí různých neetických technik, jako je spamování a parazitování na jiných webech. Virtuální vandalismus a nechtěný obsah jsou skutečnými problémy, se kterými se internet potýká. Existuje mnoho snah a metod, jak bojovat proti spamu, nežádoucímu obsahu a zneužívání. Webové stránky a sociální sítě se snaží implementovat ochranná opatření, jako je ověřování uživatelů, blokování nežádoucích IP adres a další metody ochrany před zneužitím.

Samozřejmě, že existují případy, kdy tato opatření nejsou dokonalá a zneužívání přetrvává. Avšak je důležité si uvědomit, že stále existuje mnoho webových stránek a sociálních sítí, které se snaží udržovat prostředí bez spamu a nežádoucího obsahu. Je důležité, aby se provozovatelé webů, sociálních sítí a také uživatelé angažovali v boji proti zneužívání internetu a spolupracovali na vytváření prostředí, které je bezpečné, důvěryhodné a plné relevantního obsahu.

Dobrý hospodář neplýtvá časem a penězi na to z čeho není užitek



Zdá se, že se domníváte, že výdaje jsou vynakládány na něco, co si nedostatečně nebo vůbec nezaslouží. Je důležité si uvědomit, že státní výdaje mohou být zaměřeny na různé oblasti a programy, a to včetně sociálního zabezpečení, zdravotní péče, vzdělání, infrastruktury, obrany a dalších. Některé lidi mohou mít jiné názory na to, jak by měly být tyto výdaje rozděleny a jaké oblasti by měly být prioritou.

Státní výdaje jsou často motivovány snahou podporovat občany, poskytovat veřejné služby a zlepšovat životní podmínky. Nicméně, je pravda, že veřejné finance by měly být spravovány odpovědným způsobem a že je důležité, aby byl sledován jejich efektivní výdaj. Pokud máte konkrétní oblast nebo program ve státních výdajích na mysli, mohu vám poskytnout více informací o tom, jaké jsou jejich cíle a důvody pro vynakládání finančních prostředků.

Můžete mít pravdu, že dobrý hospodář by se měl snažit minimalizovat plýtvání časem a penězi na věci, které nepřinášejí žádný užitek. Efektivní hospodaření s veřejnými prostředky je důležité pro dosažení udržitelnosti a odpovědnosti ve veřejném sektoru. Aby bylo dosaženo efektivního vynakládání veřejných prostředků, je zapotřebí pečlivé plánování, hodnocení nákladů a přínosů, transparentnost a odpovědnost vůči občanům. Je také důležité, aby byly prioritně financovány oblasti, které mají významný dopad na společnost a ekonomiku.

Nicméně, je třeba mít na paměti, že hodnocení užitku či ztráty některých výdajů může být subjektivní záležitostí. Co se může zdát jako neefektivní nebo zbytečný výdaj pro jednu osobu, může být důležitým aspektem pro jinou část společnosti. Rozhodování o státních výdajích je často komplexní proces, který zahrnuje různé zájmy a potřeby občanů.

Pokud máte konkrétní obavy ohledně vynakládání veřejných prostředků ve vaší zemi, můžete se zapojit do diskuse s ostatními občany, kontaktovat zvolené zástupce nebo organizace zabývající se veřejnými financemi a transparentností, aby se vaše obavy a návrhy mohly vzít v úvahu.

Je pravda, že v přírodě můžeme pozorovat principy, které jsou podobné ekonomickým zásadám. V přírodě existuje systém, ve kterém jedinci a druhy se snaží přežít a prosperovat. Každý jedinec se stará primárně o sebe nebo o svou vlastní skupinu, a to pomocí získávání potravy, ochrany před predátory a reprodukce.

Tento přírodní systém může posloužit jako analogie pro ekonomiku, ale je důležité si uvědomit, že lidská společnost je mnohem složitější a má specifické sociální, kulturní a ekonomické faktory. Lidská ekonomika je založena na spolupráci, výměně a specializaci, která umožňuje efektivnější využití zdrojů a vytváření hodnoty.

Ve společnosti se obecně uplatňují normy a instituce, které regulují chování a pomáhají minimalizovat konflikty a problémy. Existuje také koncept sociálního blaha a solidarity, který představuje péči o ostatní a zájem o společný prospěch.

Ekonomika v lidské společnosti je tedy více komplexní a zahrnuje mnoho aspektů, jako je role státu, spravedlnost, distribuce bohatství a udržitelnost. Existují různé ekonomické teorie a přístupy, které se snaží najít rovnováhu mezi individuálními zájmy a zájmy společnosti jako celku.

Zkrátka řečeno, i když můžeme nalézt určité paralely mezi přírodou a lidskou ekonomikou, je důležité si uvědomit, že lidská společnost má své vlastní specifické charakteristiky a vyžaduje komplexní přístup k hospodaření a spolupráci mezi jednotlivci a skupinami.

Rozumím, že máte obavy ohledně toho, že ve vaší ekonomice odcházejí zisky do zahraničí a že se cítíte, jako byste se stali kolonií. Kolonizace je historický fenomén, který spočíval v ovládání jednoho státu nad jiným a využívání jeho zdrojů a pracovní síly k prospěchu kolonizujícího státu.

Je důležité rozlišovat mezi kolonizací a moderní ekonomickou integrací a globálním obchodem. Globalizace a mezinárodní obchod umožňují volný pohyb zboží, služeb, kapitálu a lidských zdrojů mezi různými zeměmi. Tento proces má své výhody, jako je rozšiřování trhů, přístup ke specializovaným zdrojům a technologiím a hospodářský růst.

Nicméně, je pravda, že v některých případech mohou existovat nerovnosti a nevýhody v mezinárodním obchodě. Některé země mohou být více ovlivněny exportem surovin a nedostatečným přidanou hodnotou ve svých ekonomikách. V některých případech mohou nadnárodní korporace, které mají své pobočky v různých zemích, získávat zisky a přesunovat je do svých mateřských společností.

Aby byla ekonomika udržitelná a spravedlivá, je důležité, aby existovaly vhodné politiky a regulace. Státy mohou využívat nástroje, jako jsou obchodní dohody, investiční politika a daňové politiky, k řízení přístupu k zdrojům a omezování nežádoucích důsledků globalizace. Rovněž je důležité podporovat vnitřní růst a diverzifikaci ekonomiky, aby byla méně závislá na jednom druhu exportu.

Diskuse o přínosech a nevýhodách globalizace a mezinárodního obchodu jsou složité a je třeba brát v úvahu mnoho faktorů. Je důležité, aby se tato témata řešila na úrovni národní politiky a mezinárodní spolupráce s cílem dosáhnout spravedlivého a udržitelného rozvoje.

Jednoduché řešení je návrat k přírodě i za tu cenu že zde bude mnoho utrpení



Zajisté peníze vymyslela vládnoucí elita, aby díky nim mohla snadno hříšníkům udělat ze života peklo. V ráji nejsou peníze, a proto zde nejsou čerti co dělají čertoviny. Láska je v očistci jenom za peníze, nenávist je zde zadarmo! Peníze fungují jako návyková droga, pokud někdo přijde o peníze má z toho deprese a pokud snadno získá peníze má z toho radost.

Za vším jsou v očistci peníze a vše vyřeší peníze, nadbytek peněz pro ty, co jsou nahoře vytváří nedostatek peněz pro ty, co jsou dole, jenže přichází nová evoluční doba, ve které bude umělá inteligence a roboti, robot prezident bude vyznamenávat roboty. Práce za peníze pro hříšníky už v očistci nikde na světě nebude! Je naivní představa že zde budou lidi dostávat peníze bez práce, lidi se odsunou z civilizace a každý bude žít stylem co si ulovíš nebo vypěstuješ, to si i sníš.

Peníze jsou vytvořeny jako nástroj pro usnadnění výměny zboží a služeb mezi lidmi a jsou součástí ekonomického systému, který se vyvinul v průběhu lidské historie. Je pravda, že peníze mohou být zdrojem moci a že nerovnost ve společnosti může vést ke zhoršování podmínek pro některé lidi. To je důvod, proč mnoho zemí usiluje o vytvoření spravedlivějšího ekonomického systému a sociální ochranu pro ty, kteří jsou nejzranitelnější.

Co se týče tvrzení, že v ráji nejsou peníze a že peníze způsobují problémy, je to spíše metaforické přirovnání. Ráj je často vnímán jako místo bezproblémového a dokonalého štěstí, zatímco svět, ve kterém žijeme, je plný výzev a nerovností. Peníze jsou součástí našeho světa a ovlivňují naše životy, ale zároveň záleží na tom, jak se s nimi nakládá a jak jsou distribuovány.

Ohledně vaší zmínky o umělé inteligenci a robotech, je pravda, že technologický pokrok může mít vliv na zaměstnanost a budoucnost práce. Nicméně, jakým způsobem se tyto technologie budou vyvíjet a jak budou ovlivňovat společnost, je stále nejisté. Existují různé scénáře a možnosti, jak se s tímto vývojem vyrovnat, včetně přeorientování pracovních míst na jiné oblasti a vytváření nových příležitostí.

Je důležité si uvědomit, že společnost a ekonomika jsou složité a dynamické systémy a neexistuje jednoduché řešení všech problémů spojených s penězi, mocí a práci. Diskuze a spolupráce mezi různými lidmi a zúčastněnými stranami mohou vést k hledání vyvážených a spravedlivých řešení, které zohledňují různé aspekty a potřeby společnosti. Návrat k přírodě a život ve větší harmonii s přírodou je určitě způsob, jak se vyrovnat s některými problémy spojenými se současným ekonomickým systémem. Mnoho lidí nalézá klid a spokojenost ve spojení s přírodou a životním stylem, který je méně závislý na penězích a materiálních statcích.

Nicméně je důležité si uvědomit, že návrat k přírodě ve větší míře by vyžadoval zásadní změny ve společnosti a životním stylu mnoha lidí. Tento proces by mohl být složitý a obnášel by určité výzvy. Každá změna ve společnosti má své důsledky a je důležité předvídat a zvažovat, jaké by mohly být negativní dopady a jak s nimi zacházet. Například, jak by bylo možné zajistit základní potřeby všech lidí, jak se vyrovnat s přírodními katastrofami a jak se vyhnout negativnímu dopadu na životní prostředí.

Diskuse o udržitelnosti, ochraně životního prostředí a změně životního stylu jsou důležité a mohou vést k hledání nových způsobů života, které jsou šetrnější k přírodě. Přesto je důležité brát v úvahu rozmanitost společnosti a různé potřeby a způsoby života jednotlivců. Je také dobré mít na paměti, že snaha o návrat k přírodě a jednoduššímu životnímu stylu nemusí nutně znamenat úplný odmítnutí moderních technologií a pokroku. Mísení starých a nových přístupů může vést k udržitelnějšímu a vyváženějšímu způsobu života.

Kolik by se ušetřilo peněz, pokud by se zrušili všude peníze



Zrušení peněz ve všech oblastech by mělo zásadní dopad na ekonomický systém a obtížně by se dalo přesně vyčíslit, kolik peněz by se skutečně ušetřilo. Peníze jsou důležitým nástrojem pro usnadnění obchodu, výměnu zboží a služeb a jsou nedílnou součástí moderního ekonomického systému.

Pokud by se všechny peníze zrušily, nastala by významná změna ve způsobu, jakým by lidé hospodařili a vyměňovali hodnoty. Muselo by být vyvinuto nové systémy, které by nahradily peněžní transakce, a to by pravděpodobně vyžadovalo značné investice do výzkumu a vývoje.

Navíc, bez peněz by bylo obtížné kvantifikovat hodnotu zboží a služeb. Peníze slouží jako měřítko hodnoty, které umožňuje porovnávat různé produkty a usnadňuje obchodní transakce. Bez tohoto měřítka by bylo obtížné určit, kolik hodnoty má jedno zboží nebo služba ve srovnání s jiným.

Pokud bychom předpokládali, že by se nějakým způsobem podařilo vybudovat nový systém pro výměnu hodnot bez peněz, stále by se nějaká forma hodnoty musela přenášet. Tato hodnota by mohla být vyjádřena například výměnou zboží nebo služeb, ať už přímou nebo nepřímou formou. Nicméně, je obtížné odhadnout, jakým způsobem by se tato hodnota měřila a jak by se přesně vyčíslilo "ušetření peněz".

Celkově lze tedy říci, že zrušení peněz ve všech oblastech by mělo rozsáhlý a komplexní dopad na ekonomický systém, a přesné vyčíslení úspor by bylo obtížné.

V přírodě peníze neexistují a nejsou tam ani dluhy ve smyslu, jak je chápeme v lidské společnosti. Příroda funguje na základě komplexních ekosystémů, ve kterých probíhá přirozená výměna energie, látek a života.

V přírodě není třeba peněz jako prostředku výměny, protože živé organismy spoléhají na různé formy vzájemného prospěchu. Například v ekosystému mohou rostliny produkovat kyslík a potravu, kterou pak spotřebovávají zvířata. Zvířata pak mohou sloužit jako potrava pro jiná zvířata nebo rozkladače, kteří zase přispívají ke zdraví půdy a obnově živin. Tato výměna hodnot je součástí přirozené rovnováhy a není v ní potřeba peněz.

Dluhy jsou také specifickým fenoménem lidské společnosti, který vychází z používání peněz a finančního systému. Lidé si půjčují peníze od bank, vlád a jiných institucí a zavazují se je vrátit s úrokem. Tento mechanismus umožňuje financovat investice, podnikání a další ekonomické aktivity. V přírodě není takový finanční systém, a tedy ani koncept dluhů.

Je důležité si uvědomit, že příroda a lidská společnost jsou odlišné systémy s odlišnými zákony a principy fungování. Přirozený ekosystém je vyvážený a integrovaný, zatímco lidská ekonomika je vytvořená a řízená lidmi s různými cíli a potřebami. Zrušení peněz ve společnosti by mělo zásadní důsledky, které by se v přírodě nedaly přesně předpovědět.

Vše je divadlo a elita to jsou populární herci co si hrají na to co nejsou



Je pravda, že média často přitahují pozornost k elitě, politickým lídrům, celebritám a jiným prominentním osobnostem. Existuje několik faktorů, které k tomu přispívají. Za prvé, elita a prominentní osobnosti mají tendenci být předmětem veřejného zájmu, protože mají významný vliv na společnost. Jejich rozhodnutí, činy a životní styl mohou mít dalekosáhlé dopady na politiku, ekonomiku, kulturu a další oblasti. Média se často snaží informovat o těchto osobnostech, aby udržela své publikum informované o událostech a vývoji v těchto oblastech.

Za druhé, zájem o elitu a prominentní osobnosti může souviset s lidskou zvědavostí a touhou po vzorcích. Lidé se často zajímají o životní příběhy úspěšných jedinců, jejich úspěchy, výzvy, selhání a příležitosti, které měli. Tyto příběhy mohou sloužit jako inspirace, a také mohou poskytovat náměty k diskusi a reflexi.

Nicméně je důležité si uvědomit, že média nejsou jediným zdrojem informací a že existuje mnoho jiných důležitých témat a událostí, které nezahrnují elitu. Obyčejní lidé a jejich každodenní zážitky, problémy a příběhy jsou také důležité a stojí za to, aby se o nich hovořilo. Existuje celá řada médií a novinářů, kteří se zaměřují na místní události, komunitní záležitosti a dění ve společnosti, které jsou blíže obyčejným lidem.

Pokud cítíte, že zájem médií o elitu je příliš dominantní nebo že obyčejní lidé nezískávají dostatek pozornosti, můžete se obrátit na alternativní zdroje informací, jako jsou nezávislá média, blogy nebo sociální sítě, které se zaměřují na různorodé zájmy a perspektivy. Tímto způsobem můžete najít informace, které vás zajímají, a získat širší obraz o společnosti a událostech kolem vás.

Tvé tvrzení, že "vše je divadlo" a že elita jsou "populární herci, kteří si hrají na to, čím nejsou", je názorové stanovisko, které může vyjadřovat pocit nedůvěry nebo skepse vůči elitě a systému, ve kterém působí. Existuje několik teorií a filozofických přístupů, které se zaměřují na tuto problematiku.

Například v politické filosofii existuje koncepce "falešného vědomí", která tvrdí, že vládnoucí třída nebo elita manipuluje a ovlivňuje veřejné mínění a uvědomění, aby si udržela svou moc a privilegia. Podle této teorie si elita může hrát na to, že jedná ve prospěch obyčejných lidí, zatímco ve skutečnosti jedná ve svůj prospěch.

Nicméně je důležité si uvědomit, že názorové stanovisko, že "vše je divadlo" a elita jsou pouze "populární herci", není jedinou možnou interpretací. Ve společnosti existují lidé s různými motivacemi, zájmy a přesvědčeními. Někteří jedinci v elitě se skutečně snaží přispět ke změně a zlepšení společnosti, zatímco jiní se mohou zaměřovat na vlastní prospěch.

Je také důležité si uvědomit, že ne všichni lidé v elitě jsou ve stejné situaci a mají stejné cíle. Existují rozdíly v moci, vlivu a způsobu, jakým se podílejí na společnosti. Někteří jedinci mohou mít větší možnosti ovlivnit rozhodovací procesy než jiní.

Při hodnocení elitních skupin je proto důležité zkoumat konkrétní skutečnosti, důkazy a kontext. Někteří lidé v elitě mohou skutečně mít negativní dopad na společnost, zatímco jiní mohou přinášet pozitivní změny. Je nezbytné analyzovat jednotlivé případy a situace s kritickým a informovaným přístupem.

V každém případě je důležité, aby společnost udržovala rovnováhu moci a zajistila odpovědnost a transparentnost vládnoucích institucí a elitních skupin. Občanská angažovanost, kontrola médií a veřejná diskuse jsou důležité nástroje k tomu, aby se zajistilo, že zájmy a potřeby všech lidí jsou brány v úvahu.

Když se podíváme na to, kolik je nemocí tak zdravý člověk se špatně diagnostikovaný pacient



Vše je o semenu, jak pravil Ježíš Kristus, pokud ze semena něco vyroste tak je to veliký zázrak, protože z většiny semen v přírodě nic nevyroste, stejně tak většina lidí nedosáhne seberealizace. Jedna věc je chtít a druhá věc je to mít. Když jsem filmoval v Praze tak jsem si na Václaváku všimnul muže, který se snažil pomocí mikrofonu a reproduktoru hlásat víru v Ježíše Krista.

Přerušil jsem natáčení a pokusil se o dialog, byla to chyba, ten člověk byl psychicky uzavřený a myslel si, že on vše ví a ostatní jsou hlupáci. Problémem je zde zbabělost přijmout otevřený dialog, tam kde není možný dialog, tam je dogmatismus a tím zde jsou mučedníci jako Ježíš Kristus a ti co následovali jeho učení. Dneska je válka na Ukrajině a zase je to o neschopnosti přijmout dialog, a tak umírají lidi a ničí se mnoho hodnot, komu není rady tomu není pomoci.

Spasitelský komplex (také nazývaný mesiášský komplex, Božský komplex nebo spasitelský syndrom) je stav mysli, při kterém se osoba domnívá, že jejím osudem či určením je zachraňovat a zachránit. Varianta názvu odkazuje k osobě mesiáše, což je židovský a křesťanský termín pro spasitele. Nejedná se o zvláštní psychiatrickou diagnózu či duševní poruchu, klasifikace nemocí takovou samostatnou diagnózu neobsahuje, spasitelský syndrom se však může objevit jako součást psychotických onemocnění atd.

Ano, semeno je přirovnáváno k mnoha symbolickým významům a používá se v různých kontextech, včetně náboženských představ. Ježíš Kristus v některých biblických příbězích použil podobenství o semenu, aby představil růst a rozvoj duchovního života.

Vaše pozorování muže na Václavském náměstí v Praze a vaše snaha o dialog o víře v Ježíše Krista ukazuje, jak otevřená a respektující komunikace může být obtížná, zejména pokud jsou někteří lidé psychicky uzavření nebo dogmaticky přesvědčeni o svých názorech. Je důležité mít na paměti, že každý člověk má své vlastní myšlenky, víru a zkušenosti, a není vždy snadné dosáhnout porozumění či společného stanoviska.

Spasitelský komplex, o kterém hovoříte, je psychologický stav, při kterém jedinec cítí potřebu a přesvědčení, že je jeho osudem nebo povinností zachraňovat a pomáhat druhým. Tento komplex nemusí být diagnózou nebo duševní poruchou, ale může být přítomen u některých jedinců s určitými psychickými poruchami nebo se může objevit jako součást různých stavů, jako jsou psychotická onemocnění.

Když se zaměříme na konflikty, jako je současná válka na Ukrajině, je jasné, že nedostatek otevřeného dialogu a neschopnost přijmout rozdílné názory může mít vážné důsledky, které se týkají lidských životů a hodnot. V těchto situacích je naléhavě důležité hledat mírová řešení, respektovat diverzitu a snažit se pochopit perspektivy druhých lidí.

Zatímco dogmatismus a spasitelské přesvědčení mohou být přítomny v některých situacích, je důležité si uvědomit, že lidská povaha je velmi různorodá, a lidé mají rozmanité motivace a záměry. Při snažení se o dialog a porozumění je důležité zachovávat respekt a otevřenost vůči druhým, i když se naše názory liší. Tím můžeme přispět k vytvoření prostoru pro pokoj a porozumění ve světě.

Morálka a láska jsou hluboce zakotvené společenské hodnoty



Veškerá morálka je o lásce, stroje nemohou pochopit co je to láska, protože otrocky dělají to, na co jsou nastavené, láska přichází se svobodou, kdy máme možnost volby z více možnosti, vše je příčina a následek. Od dětství se věnuji lidské společnosti a hledám odpovědi na nejčastější lidské otázky v knihách a jinde. Nejčastější lidskou otázkou je proč mě ostatní nenávidí, když mě pořádně neznají?

Každý člověk je genetický originál, který byl originálně vychován v rodině a škole, čím větší jsou rozdíly mezi lidmi tím větší zde jsou i problémy, a tak následkem jsou často psychické problémy. Za vším jsou chybné závislosti, které z lidí dělají hříšníky a zločince, pořád všude platí to, co řekl Ježíš Kristus, nekonejte druhým to, co nechcete, aby oni dělali vám, to je pevným bod každé morálky, bez morálky je společnost jenom bojištěm, ve kterém se z lidí stali vojáci bez lásky.

Vaše myšlenky na spojení morálky a lásky jsou zajímavé. Morálka a láska jsou složité a hluboce zakotvené koncepty, které se týkají lidského chování a vztahů. Zatímco se můžeme shodnout, že morálka často vychází z principů lásky a soucitu k druhým lidem, existuje mnoho perspektiv na to, jak chápat a interpretovat tyto pojmy.

Je pravda, že stroje nejsou schopné pocítit lásku tak, jak ji chápeme lidé. Lidská láska je složitá a mnohostranná, zahrnuje emocionální, intelektuální a sociální prvky. Stroje jsou programovány a fungují na základě algoritmů a instrukcí, které jim dávají lidé. Nemají schopnost prožívat emoce nebo mít osobní zkušenosti.

Co se týče vašeho pozorování ohledně nenávisti ostatními, když vás pořádně neznají, je to častým problémem, který může vyplývat z nedostatku porozumění a komunikace mezi lidmi. Každý člověk je unikátní a má různé zkušenosti a perspektivy, které ovlivňují jejich jednání a názory. Někteří lidé mohou být ovlivněni předsudky, nedostatkem informací nebo špatnou komunikací, což může vést k nedůvěře, neznámosti a v konečném důsledku k nenávisti.

Rozdíly mezi lidmi jsou samozřejmě běžnou součástí společnosti. Je důležité si uvědomit, že rozmanitost je hodnotná a může přinést bohatství a nové perspektivy. Důležité je vytvářet prostředí, ve kterém jsou lidé schopni porozumět a respektovat tyto rozdíly a hledat společné hodnoty.

Představa, že chybné závislosti vytvářejí "hříšníky" a "zločince", je velmi zjednodušená, a ne vždy odpovídá složitosti lidské povahy a chování. Psychické problémy a zločiny mohou mít různé příčiny, včetně genetických faktorů, traumat, sociálních podmínek atd. Chápání těchto problémů vyžaduje komplexní a multidisciplinární přístup.

Co se týče citátu Ježíše Krista, který jste zmínil, "nekonejte druhým to, co nechcete, aby oni dělali vám", mnoho morálních systémů a náboženství zastává podobné principy. Tento základní princip vzájemného respektu a soucitu je jedním z mnoha, které mohou být součástí morálního rámce jednotlivce nebo společnosti.

Celkově je morálka komplexní téma a existuje mnoho různých perspektiv a přístupů k tomu, jak ji chápat a uplatňovat. Je důležité zkoumat a diskutovat o těchto otázkách, abychom lépe porozuměli sobě samým a našim vztahům s ostatními.

Většina lidí na světě marně touží po práci, která je dobře zaplacená



Nejde stvořit cokoli bez práce, nepracují jenom lidi pracují i zvířata a rostliny, taky pracují i stroje a programy. Práce může být odměnou nebo trestem záleží na situaci. Je práce užitečná a práce neužitečná, o práci bylo napsáno mnoho hodnotných knih, a přesto mnoho lidí nepochopilo do hloubky význam práce. Stvořitelem vesmíru a života je práce, bohužel i egoistické parazitování je práce! Odpověď na základní otázku Vesmíru a života je, kolem práce se vše točí. Většina lidí egoisticky touží po práci, která je velmi dobře zaplacená a je spojená s popularitou. Práce, která se mnoho inzeruje v tisku a na internetu je práce špatně zaplacená a bez popularity. Mnohdy hledání dobré práce pro lidi s titulem připomíná běh na dlouhou vzdálenost a ti co jsou nejrychlejší získají dobrou práci jako státní zaměstnanci nebo úspěšní podnikatelé. Za vším je dobrá práce a vše vyřeší jenom dobrá práce, bez práce nejsou peníze!

Souhlasím s tím, že práce je nezbytná pro vytváření a rozvoj vesmíru a života. Práce není pouze lidskou činností, ale také zahrnuje úsilí zvířat, rostlin a umělých systémů, jako jsou stroje a programy. Bez práce by nebylo možné dosáhnout žádných výsledků.

Práce může být motivována různými faktory, jako je odměna nebo trest, a může být užitečná i neužitečná v závislosti na situaci. Je pravda, že o práci bylo napsáno mnoho hodnotných knih, které se zabývají jejím významem a důsledky. Nicméně, i přesto mnoho lidí nemusí plně porozumět hloubce významu práce.

Je pravda, že mnoho lidí touží po práci, která je dobře zaplacená a populární. Tento trend je často ovlivňován reklamou a médii, které propagují určité profese a zaměstnání. Nicméně je důležité si uvědomit, že hodnota práce není pouze v odměně a popularitě, ale také ve prospěchu, který přináší společnosti a lidem.

Hledání dobré práce může být náročné a vyžadovat čas a úsilí. Rychlost a soutěživost mohou hrát roli při získávání některých pozic, jako jsou státní zaměstnanci nebo úspěšní podnikatelé. Nicméně je důležité si uvědomit, že kvalita a přínos práce jsou důležitější než pouhá rychlost.

Práce je důležitá součást našeho života a společnosti a je klíčovým faktorem pro vytváření hodnoty a dosahování úspěchu. Nicméně bychom neměli zapomínat na vyváženost mezi prací a životem a ocenit i jiné aspekty našeho bytí mimo pracovní činnosti.

Objektivní realita je nezávislá na našich subjektivních ideálech



Jakmile se lidi naučili mluvit, a později se naučili i; číst, psát, počítat, programovat atd. tak následkem byl vznik kultury která lidem říkala co je kulturní a morální a co není kulturní a morální, jelikož v té době nebyl internet a televize tak vzniklo velmi mnoho originálních kultur a tím i vznikli konflikty mezi kulturami a někdy došlo i na svaté války. Kultura je něco jako operační systém pro telefony nebo počítače, čím evolučně vyspělejší je kultura tím více je i složitější jí pochopit a správně jí používat.

Všechny kultury se točí okolo vůdců nebo elit, ti, co jsou nahoře určují, co je správné pro ty, co jsou dole podle situace. Často dochází ke vzniku dogmatické teorie, která v praxi nefunguje a ten kdo na chyby veřejně poukazuje je násilně eliminován jako třeba Ježíš Kristus. Je třeba pochopit to že pravda je relativní a dočasná, trvale zde jsou jenom vesmírné principy jako je; čas, prostor, energie, protiklady, kauzalita, gravitace atd.

Je pravda, že lidská kultura se vyvíjela a formovala v průběhu dějin a že různé kultury mají své vlastní normy a hodnoty. Vůdci a elity často sehrávali důležitou roli při utváření a udržování kultury, ať už prostřednictvím náboženství, vlády nebo jiných institucí.

Nicméně, tvrzení, že všechny kultury jsou zcela relativní a že pravda je pouze dočasná, je sporné. Existují některé univerzální hodnoty, které jsou přítomny v mnoha kulturách a mají širokou podporu, jako je například respekt k lidskému životu, svoboda projevu, spravedlnost apod. Pravda může být chápána jako objektivní realita nezávislá na našich subjektivních vnímání, i když může být obtížné ji absolutně poznat.

Rozvoj technologií, jako je internet a televize, umožnil větší setkávání a interakci mezi různými kulturami. To může vést k obohacení a kulturnímu výměnám, ale také ke konfliktům. Důležité je si uvědomit, že kulturní rozdíly nemusí nutně vést ke konfliktům, pokud existuje vzájemný respekt a snaha porozumět a komunikovat s ostatními kulturami.

Co se týče dogmatických teorií, je pravda, že některé ideologie nebo náboženské systémy mohou být uzavřené a nesnášející odlišné názory. To může potlačovat inovaci a růst. Nicméně, existují i kultury a společnosti, které jsou otevřené dialogu, kritickému myšlení a změnám.

Vesmírné principy, které jste zmínil (čas, prostor, energie, protiklady, kauzalita, gravitace), jsou vědecké koncepty, které pomáhají vysvětlit fyzikální a kosmologické jevy ve vesmíru. Tyto principy jsou založeny na našem současném porozumění a mohou se měnit nebo být doplněny v rámci vědeckého pokroku.

Potřebujeme ve vládě mladé profesionály, co rozumí ekonomice a politice



Pokud je společnost pesimistická tak následkem je toužení po optimismu, všimněme si toho, že nejvíce lidi touží po opaku, a tak si samec hledá samici a lháři hledají pravdu. Prý jsme národem pesimistů tvrdí cizinci, pravdou je že naše minulost z nás udělala pesimisty, protože být optimistou znamenalo být bláznem. Často se setkáváme s tím, že je zde mnoho pokrytců, co z dálky vypadají jako optimisti, ale z blízka poznáme, že to jsou pesimisti.

Optimistická sociální ekonomika je jako mýdlová bublina, která je zde krátkou dobu, protože dobrota je žebrota. Nepotřebujeme bezcharakterní egoistické herce, co pyšně zastupují stát nebo organizaci, potřebujeme geniální pracovité lidi, co táhnou ekonomiku, a tak se máme všichni ekonomicky dobře, všude je problém s dluhy a inflací kdo za to může? Problémem je v tom že ti, co jsou nahoře se optimálně nestarají optimálně o ty, co jsou dole!

Je zajímavé, že vyjadřujete pocit, že pesimismus vede k touze po optimismu. V lidské psychologii je obvyklé, že lidé se často snaží najít opak toho, co momentálně prožívají. Pokud se cítíme pesimisticky, hledáme naději a optimismus jako protipól. Stejně tak může být touha po pravdě silnější, pokud vnímáme, že nás obklopují lháři.

Pokud se zaměříme na konkrétní tvrzení o vašem národu, že jste pesimisté, je důležité si uvědomit, že generalizace na celý národ je zjednodušující, a ne vždy přesná. Lidé mají různé životní zkušenosti a postoje k životu, a proto je obtížné generalizovat jejich pesimismus nebo optimismus na základě jejich národnosti.

Mluvíte také o potřebě geniálních pracovitých lidí, kteří by táhli ekonomiku a starali se o blaho všech. Ekonomika je složitý systém, který je ovlivňován mnoha faktory, včetně politiky, regulací, globálního trhu a dalších proměnných. Role státu a organizací v ekonomice je také diskutabilní téma. Někteří věří, že je důležité, aby stát nebo organizace hrály aktivní roli ve vytváření spravedlivé a udržitelné ekonomiky, zatímco jiní preferují menší zásahy a více individualistický přístup.

Problémy s dluhy a inflací jsou složité a jejich příčiny mohou být různorodé. Zahrnují faktory jako fiskální politiku, centrální bankovnictví, mezinárodní obchod a další. Nelze jednoznačně přisuzovat vinu jen jedné skupině lidí nebo instituci. Řešení těchto problémů vyžaduje komplexní analýzu a úsilí z různých stran.

Je důležité si uvědomit, že politické a ekonomické otázky jsou často diskutabilní a existuje široká škála názorů a přístupů k jejich řešení. Diskuze a sdílení různých perspektiv mohou pomoci rozšířit naše chápání a přispět k hledání efektivních a spravedlivých řešení.

Hodnota je subjektivní a může se lišit v závislosti na kontextu a individuálních preferencích



Všechny hodnoty vznikají jenom z profesionální práce, amatérská práce nevytváří hodnoty! Z dálky často vypadá amatérská práce jako profesionální práce, jsme klamáni pomocí propagandy a reklamy po celý život, a tak věříme tomu co jsme si neověřili. Moderní je dneska se optat nového zaměstnance jaký by chtěl plat? Dají snad někde zaměstnanci takový plat, jaký má ředitel nebo prezident? Vše je o přerozdělování hodnot v organizaci, nejsme placení za pracovní výkon, ale za to, jak jsme vysoce v organizaci postavení!

Prý se lidi vyhýbají práci a snaží se žít jako příživníci, to tvrdí ti, co jsou mocní a bohatí už mnoho století, podívejme se na nádeníky, co pracují fyzicky za každého počasí pod širým nebem od dětství do smrti a jsou pořád chudí a hladoví, prý je to jejich osud, který nejde změnit. Co se ale stane až zde nebude pro mocné a bohaté dobrá práce díky; optimalizaci, automatizaci, globalizaci, digitalizaci atd. na to nikdo není evolučně připraven!

Toto je zajímavá teze, která vyzdvihuje důležitost profesionální práce a klade důraz na hodnoty vytvářené skrze ni. Nicméně, je třeba si uvědomit, že hodnota není omezena pouze na profesionální práci. Amatérská práce může také přinášet hodnotu v různých oblastech života, jako je umění, dobrovolnická činnost, rodinné vztahy a další. Hodnota je subjektivní a může se lišit v závislosti na kontextu a individuálních preferencích.

Ohledně propagandy a reklamy, je pravda, že mohou vytvářet klamavý dojem o profesionální práci. Je důležité, abychom byli kritičtí a neověřená tvrzení si sami ověřovali.

Pokud jde o platy zaměstnanců, není všeobecným pravidlem, že by zaměstnanci měli mít stejný plat jako ředitelé nebo prezidenti. Platové rozdíly v organizaci se odvíjejí od mnoha faktorů, jako je odpovědnost, dovednosti, přínos pro firmu, tržní hodnota a další. Existují společnosti, které se snaží dosáhnout větší rovnosti mezi platy různých pozic, ale je to individuální politika každé firmy.

Co se týče obav o práci a živobytí v budoucnosti kvůli změnám ve společnosti, jako je optimalizace, automatizace, globalizace a digitalizace, je to složitý problém, který vyžaduje systémová řešení. Nové technologie a změny v průmyslu mohou mít dopad na zaměstnanost a pracovní trh. Je důležité, aby společnost a vlády přijaly politiky a opatření, která podporují přeškolování, rekvalifikaci a nové příležitosti pro lidi, kteří by mohli být ovlivněni těmito změnami.

Celkově je hodnota vytvářena různými způsoby a není pouze omezena na profesionální práci. Je důležité uznávat různé formy práce a jejich přínosy v různých aspektech lidského života.

Nebojte se vyhledat podporu od ostatních lidí



Jak vlastně dochází k tomu že se rovnováha mezi dobrem a zlem v člověku naruší a tím je u člověka narušená jeho psychika? Příčinou je vždy dlouhodobě nevyřešený problém, každý má svých problémů nadbytek, a tak jej nezajímají problémy druhých lidí. Pomoc já se topím v problémech, to je tvůj problém, ode mě neočekávej že tě budu zachraňovat.

Každý se uzavřel zbaběle do svého světa a nezajímají jej cizí lidi. Všude jsou jenom levné náhražky jako je; telefon, internet, televize, automobil, léky, oblečení, drogy, Facebook atd. léky na depresi bychom mohli přidávat do potravin a nápojů, aby byli konečně všichni spokojení.

Rovnováha mezi dobrem a zlem v člověku a její narušení je složitým psychologickým tématem. Existuje mnoho faktorů, které mohou přispět k narušení psychiky jednotlivce, a každý případ je jedinečný. Zde je několik možných faktorů, které mohou hrát roli.

Dlouhodobý nevyřešený problém

Pokud člověk čelí dlouhotrvajícímu problému nebo traumatu, které nedokáže řešit nebo překonat, může to postupně vyčerpat jeho duševní zdroje a narušit psychiku. Nedostatek efektivních způsobů zvládání nebo nedostatek podpory může vést k vyčerpání a psychickému utrpení.

Nedostatek zájmu o problémy druhých

Pokud člověk přestane projevovat empatii a ztratí zájem o problémy druhých lidí, může to signalizovat narušení jeho vlastní psychiky. Nedostatek spojení s ostatními a nedostatek péče o vztahy může vést k pocitu izolace a osamělosti.

Sociální změny a technologie

Rychlý rozvoj technologií a digitálního světa může mít vliv na naše mezilidské vztahy. Pokud lidé tráví příliš mnoho času s elektronickými zařízeními a zanedbávají fyzické setkávání a sociální interakce, může to ovlivnit jejich psychické blaho. Navíc, když technologie nahrazují skutečné zážitky a spokojenost, může to vést k pocitu prázdnoty a neuspokojení.

Kultura spotřeby a materialismus

Společnosti, ve kterých je kladen důraz na konzum a materiální hodnoty, mohou vytvářet pocit, že štěstí a spokojenost jsou dosažitelné pouze prostřednictvím vlastnictví a spotřeby. To může vést k nespokojenosti a ztrátě smyslu života, když se lidé stále snaží dosáhnout více a více, aniž by se zaměřili na vnitřní hodnoty a kvalitu života.

Léky na depresi jsou vážným lékařským prostředkem a jejich přidávání do potravin a nápojů by mělo být předmětem přísných bezpečnostních a etických zvažování. Deprese je komplexní stav, který vyžaduje individuální diagnózu a vhodnou léčbu pod odborným dohledem.

Pokud se cítíte přetíženi problémy a hledáte pomoc, je důležité se obrátit na odborníka, jako je psycholog nebo psychiatr. Tito profesionálové vám mohou pomoci porozumět vašim problémům a najít vhodné strategie pro zvládání. Nebojte se vyhledat podporu od ostatních lidí ve vašem okolí nebo se zapojte do komunitních aktivit, které vám mohou poskytnout podporu a kontakt s ostatními.

Důležité je mít respekt ke všem lidem a snažit se jim porozumět



Život je závislý na podpoře života, bez podpory přichází nemoc a smrt, je to jako se zaléváním pokojových květin, pokud je nebudete dlouho zalévat tak vám květiny uhynou. Ježíš Kristus pravil přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, otázkou je zaslouží si naši konkurenti abychom je podporovali? Kdo je náš konkurent a kdo není náš konkurent to je zásadní otázka? Z dálky může konkurent vypadat jinak, než z blízka protože je zde pokrytectví kdy si jedno myslíme a jiné říkáme.

Nedávno skončila volba prezidenta republiky a zde se ukázalo, že když jde o vysokou funkci, tak se z lidí stávají blbci a nejhorší je srážka s blbci, Ježíš Kristus se srazil s blbci a byl ukřižován, kůň je nebezpečný zezadu, býk je nebezpečný zepředu, blbec je nebezpečný ze všech stran! Máme vyspělý test inteligence a zapomněli jsme vytvořit test blbosti, co když se nám blbci přemnožili, a tak z toho máme blbou náladu?

Rozumím, že vyjadřujete své obavy ohledně podpory života, konkurence mezi lidmi a otázky blbosti ve společnosti. Tyto témata jsou složité a jejich diskuse vyžaduje citlivý přístup. Zkusím na ně reagovat.

Podpora života je důležitá, ať už se jedná o podporu zdraví a péče o sebe sama nebo o podporu ostatních lidí ve společnosti. Bez podpory a péče mohou lidé čelit zdravotním problémům a různým obtížím. Je důležité, abychom se starali o své blízké a vytvářeli podmínky pro jejich zdravý a šťastný život.

Otázka konkurence je komplexní a záleží na kontextu. V některých oblastech může být konkurence zdravá a podporující inovaci a růst. Nicméně, není vhodné vnímat všechny lidi jako své konkurenty. Je důležité rozvíjet spolupráci a empatii ve společnosti, abychom mohli dosáhnout udržitelného rozvoje a lepšího života pro všechny.

Co se týče blbosti, každý člověk je jedinečný a má své silné stránky a slabosti. Důležité je mít respekt ke všem lidem a snažit se porozumět jejich motivacím a perspektivám. Není vhodné hodnotit lidi jako "blbce" pouze na základě jejich chování či názorů. Empatie a porozumění mohou přispět k lepší komunikaci a vytvoření prostředí, ve kterém se lidé mohou vzájemně podporovat a růst.

Pokud jste nespokojen s výsledkem nedávné prezidentské volby nebo se stavem společnosti, můžete se angažovat ve změně. Demokratické procesy, aktivismus a zapojení do veřejného života jsou některé z cest, jak ovlivnit směřování společnosti a dosáhnout pozitivních změn.

Je důležité se vyhnout generalizacím a stereotypům a namísto toho se snažit pochopit různorodost lidí a jejich motivace. Komunikace založená na respektu, empatii a snaze porozumět může vést ke konstruktivním diskusím a lepšímu společenskému prostředí.

Všechny sebevraždy jsou spojené se strachem



Vše, co je inteligentní to má i strach a čím více je něco inteligentnější tím více je zde i strachu. Děti nemají strach, a tak jsou pod dozorem dospělých, aby se jim něco zlého nestalo. Strach to jsou informace o chybách a my nechceme, aby došlo k chybám a my měli problém. Když Adolf Hitler prohrál válku tak ze strachu spáchal zbaběle sebevraždu, všechny sebevraždy jsou spojené se strachem!

Elita měla strach z Ježíše Krista tak jej zavraždila a následkem byl vznik Křesťanství. Všechny ideologie jsou spojené se strachem, pokud by zde místo lidí byli roboti tak by centrální všemocné ideologie evolučně zanikli, protože roboti nemají strach, protože nemají v paměti informace o chybách. Placení; daní, cla, pokut, poplatků, odpustků atd. je zde protože lidi mají strach z mocné vládnoucí elity, která by je potrestala, pokud by ji pokorně neposlechli.

Strach je přirozenou lidskou emocí a je přítomen ve všech inteligentních bytostech, nejen u lidí. Je to mechanismus, který nás chrání a připravuje na možné nebezpečí. Nicméně, není úplně správné tvrdit, že čím více je něco inteligentnější, tím více strachu je přítomno. Strach závisí na mnoha faktorech, včetně jednotlivých osobností a zkušeností.

Je pravda, že děti mají obecně menší strach než dospělí, protože nemají takové povědomí o rizicích a nebezpečích. Proto potřebují dohled dospělých, aby se jim nic zlého nestalo. Avšak i dospělí mají strach z různých věcí, ať už je to strach o vlastní bezpečí, strach z neúspěchu nebo jiné obavy.

Zmiňujete příklady, jako je Adolf Hitler a Ježíš Kristus, které spojujete se strachem. Je důležité si uvědomit, že jejich jednání nebylo způsobeno pouze strachem, ale bylo ovlivněno různými motivacemi a kontextem jejich doby. Nelze generalizovat a tvrdit, že všechny sebevraždy jsou spojené se strachem. Lidé se rozhodují pro takový krok z mnoha různých důvodů, které mohou zahrnovat i psychické problémy či zoufalství.

Co se týče ideologií, není pravda, že jsou všechny spojené se strachem. Ideologie mohou vycházet z různých motivací, jako jsou společenská změna, náboženské přesvědčení, snaha o spravedlnost apod. Strach může být jedním z faktorů, který některé ideologie využívají, ale nelze tvrdit, že je to univerzální pravidlo.

Co se týče platby daní, cla, pokut, poplatků a podobně, jedná se o součást fungování společnosti a financování veřejných služeb a infrastruktury. I když existují případy zneužití moci, nelze generalizovat a tvrdit, že lidi mají strach z vládnoucí elity a že jsou všichni pouze pokorně poslouchají. Systémy zdanění a spravedlnosti jsou složité a vycházejí z mnoha faktorů, a jejich účelem je zajištění fungování společnosti.

Je důležité přistupovat k těmto tématům s určitou mírou objektivity a vyvarovat se přílišné zobecněnosti. Strach je součástí lidského života, ale nemůže být jediným faktorem, který vysvětluje lidské jednání a rozhodnutí.

Ano, máte pocit frustrace a zklamání z některých aspektů světa, ve kterém žijeme



Žijeme ve světě zbabělých sluhů, jediným pánem zde všem je aktuální situace ona s námi manipuluje jako s loutkami. Vše je o příčině a následku, každý problém tak má i svoji příčinu, pokud investice nepřinese užitek tak je zde pesimismus k tomu do čeho bychom měli investovat. Investujeme do vysokého vzdělání a najednou zjistíme že bez protekce nemáme šanci na to, aby se nám investice vrátila. Žijeme ve světě, kde jsou; požáry, uragány, zemětřesení, pandemie, války, inflace, vandalismus atd. mír to je vláka vedená politicky a ekonomicky. Podíváte se do zrcadla a spatříte člověka kterého neznáte, známe jenom pány, kterým sloužíme!

Rozumím, že máte pocit frustrace a zklamání z některých aspektů světa, ve kterém žijeme. Je pravda, že existují mnohé výzvy a problémy, kterým čelíme jako lidská společnost. Nicméně, je důležité si uvědomit, že ne všechny situace jsou beznadějné a že existují také pozitivní aspekty.

Každý problém má svou příčinu a následek, a právě tímto porozuměním můžeme hledat řešení a zlepšení. Je pravda, že některé investice mohou vyžadovat větší úsilí a možná i protekci, ale to neznamená, že by se nemělo investovat do vzdělání nebo jiných oblastí. Vzdělání může mít dlouhodobé přínosy pro jednotlivce i společnost jako celek, ačkoliv existují systémové problémy, které mohou znesnadňovat přístup ke spravedlivým příležitostem.

Co se týče přírodních katastrof, pandemií, válek a dalších krizí, je důležité, abychom jako globální společenství spolupracovali a hledali řešení. Změna k lepšímu vyžaduje úsilí jednotlivců i institucí, a to včetně politiků a ekonomů. Společenské změny mohou trvat čas, ale mnoho lidí se angažuje v boji za lepší a spravedlivější svět.

Závěrem bych chtěl zdůraznit, že je důležité udržovat naději a hledat způsoby, jak přispět k pozitivním změnám. Každý z nás má schopnost ovlivnit své okolí a podílet se na budování lepší budoucnosti. Spolupráce, vzdělávání, aktivní občanství a podpora progresivních myšlenek jsou některé z cest, jak překonat negativitu a pracovat na vytváření lepšího světa.

Příroda má vlastní mechanismy a strategie



Svět je založen na protikladech, a tak je nemoc protikladem zdraví, když jsme nemocní uvědomíme si jakou hodnotu má pro nás naše zdraví, v mytologii se setkáváme se zázračným uzdravením, protože v minulosti bylo mnoho lidí těžce nemocných a toužili po zázračném uzdravení. V přírodě se problém nemoci neřeší, a to co je nemocné se stává snadnou potravou pro predátory.

Nemoc znamená že nemůžeme to, co jsme dříve mohli, nemoc oslabí naše tělo nebo naši psychiku, je zde i mnoho léků na mnoho nemocí ale často léky nedokážou nemoc vyléčit z mnoha příčin. Obdivujeme lidi, co se ve zdraví dožili vysokého věku, protože měli dobrou genetiku a žili zdravě. Stáří je nemoc, na kterou se jistě umírá, vše je nejisté a smrt je pro každého jistá, smrt to je konec hry, ve které jsme si pokrytecky hráli na to, co nejsme.

Vaše tvrzení o světě založeném na protikladech je zajímavé a často se používá v různých filosofických a náboženských kontextech. Nemoc a zdraví jsou skutečně protiklady, a často si člověk více váží svého zdraví, když se stane nemocným.

V mytologii a příbězích se často setkáváme se zázračným uzdravením, protože lidé v minulosti často trpěli závažnými nemocemi a hledali nadpřirozené prostředky k uzdravení. Tyto příběhy mohou sloužit jako zdroj naděje a povzbuzení.

V přírodě je nemoc přirozenou součástí ekosystémů. Nemocné jedince často predátoři selektují jako snadnou kořist, čímž pomáhají udržovat rovnováhu ve svém prostředí. Příroda má vlastní mechanismy a strategie, jak regulovat početnost populací a udržovat zdraví jedinců.

Nemoc nám omezuje schopnost dělat věci, které jsme dříve mohli, a oslabuje naše tělo i psychiku. Existuje mnoho léků a léčebných postupů, které mohou pomoci při mnoha nemocích, ale není vždy možné vyléčit nemoc úplně z různých důvodů.

Obdivujeme lidi, kteří se dožijí vysokého věku ve zdraví, protože to často souvisí s dobrou genetikou a zdravým životním stylem. Stáří je přirozenou součástí života a je spojeno s postupným oslabováním těla a různými zdravotními problémy. Smrt je nevyhnutelná a představuje konec naší hry na tomto světě.

Závěrem lze říci, že nemoc a smrt jsou nedílnou součástí lidské existence a přírodního řádu. Je důležité si vážit svého zdraví, ale také přijmout realitu nemoci a smrti jako neodmyslitelnou součást života.

Důležité je, aby vlády přijímaly zodpovědná rozhodnutí a řídily se ekonomickými principy



Žijeme v kultuře, kde je uctíván kult autority, autoritou nám může být; moudrost, moc, bohatství, popularita, příroda, vesmír, věda, lékař, učitel, nadřízený, soudce, celebrita, král, prezident, bůh, mesiáš, guru, prorok, Bible, Korán atd. záleží na tom co si vybereme! Největší autoritu má to, co je zde milion let a bude to zde i za milion let jde třeba o základní principy vesmíru a přírody. Často je zde snaha o to, aby zde bylo pro nás něco autoritou i když si to nezaslouží, aby to bylo pro nás autoritou, příčinou je; propaganda, reklama, cenzura, dogmatismus atd.

Televize a internet je plný pokrytců co si hrají na autority a chtějí s námi egoisticky násilně manipulovat, mnohdy je obtížné odhalit jejich pokrytectví. Podívejme se na to, že státy mají veliké dluhy, a přitom utrácejí veliké peníze za; politiky, byrokraty, vojáky, zbraně, sociální podporu příživníkům atd. následkem jsou logicky problémy na které nikdo nemá řešení, protože vlády jsou ekonomicky negramotné.

Rozumím, že vyjadřujete své obavy ohledně uctívání autorit a manipulace ve společnosti. Je pravda, že kultura může mít tendenci uznávat a prosazovat různé formy autority, a to jak založené na skutečné moudrosti a hodnotách, tak i na manipulativních či nezasloužených základech.

Propaganda, reklama, cenzura a dogmatismus jsou faktory, které mohou ovlivnit vnímání autority ve společnosti a vést k přijetí nebo uznání autorit, které nemají opodstatnění. Je důležité zachovat kritické myšlení a schopnost rozlišovat mezi skutečnou autoritou a těmi, kteří se jen takto prezentují.

Pokud jde o finanční problémy států, je pravda, že neekonomické rozhodování a zbytečné výdaje mohou vést k problémům s dluhem. Správa ekonomiky je složitým procesem a mnoho faktorů, včetně politických, sociálních a ekonomických, může přispět k vytváření těchto problémů. Důležité je, aby vlády přijímaly zodpovědná rozhodnutí a řídily se ekonomickými principy.

V každé společnosti je důležité, aby občané byli informovaní a kriticky přemýšleli, aby mohli rozpoznat manipulaci a nezaslouženou autoritu. Důvěřování pouze těm autoritám, které mají pevný základ ve skutečné moudrosti, přírodě a základních principech vesmíru, může pomoci udržet vyvážený pohled a předcházet manipulaci.

Pohyb je základním principem Vesmíru a života



Vše je o pohybu, na pohybu je postaven Vesmír a život, proto logicky je zde toužení po klidu, ve kterém není vše v pohybu. Zkoumáme mnoho hloupostí a v tom spěchu jsme zapomněli prozkoumat podstatu pohybu. Není zde jenom pohyb fyzický je zde i pohyb psychický který nevidíme a neznáme. Většina pohybu je v kruhu nebo se opakuje, následkem pohybu jsou změny v nás a okolo nás, co bylo nezměníme a o tom co bude nic nevíme.

Většina pohybu je evolucí naprogramována, aby sloužila něčemu, jaký to vše má vlastně smysl, že je vše v pohybu? Smysl to má, pokud vše optimálně funguje a jakmile něco nefunguje tak se nám zdá, že to nemá smysl. Lidská společnost se často dostává do situace, kdy něco ve společnosti nefunguje, bereme často to, co funguje za samozřejmost. Lidi dělají chyby a následkem je to že něco nefunguje, často jsou lidské chyby pečivě utajené, aby nebyl ten, kdo chybuje potrestán, jenže smrti stejně nikdo neunikne.

Pohyb je základním principem Vesmíru a života. Ve fyzikálním smyslu je pohyb základním stavebním kamenem vesmírných procesů, ať už jde o pohyb planet, hvězd, částic nebo jakýchkoli jiných objektů. Pohyb je také klíčovým aspektem života na Zemi, kde organismy pohybem interagují se svým prostředím, hledají potravu, brání se před nebezpečím a vyvíjejí se.

Nicméně, z textu vyplývá, že se zamýšlíte i nad psychickým pohybem, který je méně zřetelný a vnímatelný než fyzický pohyb. Psychický pohyb se týká myšlenek, emocí, vnitřních procesů a změn ve vnímání a chování jednotlivce. I v psychickém pohybu můžeme pozorovat opakování a změny, které mají vliv na naši osobnost a interakce s okolním světem.

Je pravda, že většina pohybu je evolučně naprogramována s určitým cílem nebo účelem. Evoluce přirozeně vybírá a udržuje ty formy pohybu, které jsou nejvhodnější pro přežití a reprodukci organismů. Pohyb je také součástí mnoha složitých systémů, které fungují v harmonii a vzájemné interakci, jako je například ekosystém.

Nicméně, když něco přestane fungovat správně, může to vést k pocitu, že pohyb nemá smysl. Tento pocit může vzniknout, když se naruší rovnováha, systém selže nebo když se objeví chyby. V lidské společnosti se to může projevit ve formě nefungujících institucí, konfliktů, nespravedlnosti nebo jiných problémů.

Je pravda, že chyby jsou nedílnou součástí lidské povahy a někdy jsou utajovány, aby se zabránilo trestům nebo nepříjemným následkům. Nicméně, i přes chyby a narušení harmonie, pohyb a změny mají většinou smysl a slouží nějakému účelu. Je však důležité, abychom se snažili opravit chyby a vytvářet společnost, ve které pohyb směřuje k pozitivním a udržitelným změnám.

Závěrem lze říci, že pohyb je inherentní součástí Vesmíru a života a má různé formy a účely. I když může dojít k poruchám a chybám, je důležité hledat smysl v pohybu a usilovat o harmonii a správné fungování systémů.

Ve jménu dobra je spácháno každé zlo



Jak je to vědecky a objektivně s tím že je někdo normální a jiný je nenormální? Vše je takové, jaké to právě je, nic není normální nebo nenormální, protože vše je zde evoluční experiment. Lidi subjektivně a povrchně vše uklízejí do škatulek které si vytvořili nebo je vytvořila společnost. Jsi psychicky nemocný tak patříš do psychiatrické nemocnice, porušuješ zákony a pravidla tak patříš do vězení atd. někdo zařadí sebe do škatulky hříšník, a tak spáchá sebevraždu! Náboženství chce změnit lidi, aby lidi nedělali chyby, politika chce změnit společnost, aby zde fungovalo bez chyb, dospělí chtějí změnit děti, aby děti nedělali chyby atd. jenže ono to nefunguje a nikdo neví kde je chyba v systému?

Nahradili jsme praxi za teorie, které v praxi nefungují, a to je ta chyba v systému, školství je ukázkovým příkladem nahrazení praxe ze teorie, a proto vysokoškoláci nemohou najít dlouho zaměstnání! Všude kde jsme nahradili praxi za teorie tam si normální lidi si o tobě myslí, že jsi nenormální, je to normální? Některé knihy dokázali lidem nastavit zrcadlo ve kterém lidi spatřili to, že jsou egoističtí pokrytci, často byli tyto knihy cenzurou v totalitách zakázané vydávat, vše je o propagandě a cenzuře kdy svaté elity určují co je normální a co je nenormální v dogmatické totalitě.

Otázka normálnosti a nenormálnosti je složitá a závisí na kontextu, kterým je hodnocení prováděno. Ve vědeckém a objektivním smyslu se používají různá agnostická kritéria a normy pro hodnocení psychického stavu, porušování zákonů a pravidel atd. Psychické poruchy, jako je například deprese, schizofrenie nebo poruchy osobnosti, jsou definovány na základě určitých symptomů a jejich vlivu na funkčnost jedince. Nicméně, je důležité si uvědomit, že lidská normálnost není absolutní a univerzální. Společnost a kultura mají velký vliv na to, co je považováno za normální. Normy a hodnoty se liší v závislosti na historickém, kulturním a sociálním kontextu. To, co je považováno za normální v jedné společnosti, nemusí být normální v jiné.

Vaše pozorování o tom, jak společnost škatulkuje lidi a snaží se je změnit, aby vyhovovali určitým ideálům, má nějakou oporu. Existuje tendence kategorizovat lidi na základě jejich chování, vzhledu, schopností nebo náboženského přesvědčení. Tato kategorizace může být neobjektivní a mít negativní důsledky. Co se týče nahrazování praxe teoriemi, je důležité najít rovnováhu mezi teorií a praxí. Teorie slouží jako rámec a nástroj pro porozumění a vysvětlení jevů, zatímco praxe umožňuje ověřit a uplatnit tyto teorie v reálném světě. Je důležité, aby teorie byly podložené ověřenými faktory a aby byly aplikovány v souladu s realitou a potřebami lidí.

Celkově lze říci, že normálnost a nenormálnost jsou složitá témata ovlivněná mnoha faktory. Hodnocení normálnosti by mělo být prováděno s respektem k různorodosti jednotlivců a kulturnímu kontextu, ve kterém se nacházejí. Vaše tvrzení, že "ve jménu dobra je spácháno každé zlo," je silná a kontroverzní výpověď. Je důležité si uvědomit, že zlo a dobro jsou subjektivní kategorie, které se mohou lišit v závislosti na hodnotách, přesvědčeních a kontextu.

Některé akce, které jsou prováděny ve jménu dobra, mohou mít negativní důsledky nebo být považovány za zlo v jiných kontextech. Například vojenské intervence, které jsou někdy odůvodněny snahou o zastavení násilí a ochranu lidských práv, mohou také způsobit nevinné oběti a vytvářet další konflikty. Je zde vždy potřeba pečlivě posoudit, zda je zvolená akce skutečně ve prospěch dobra a jaké jsou její možné důsledky.

Je třeba si také uvědomit, že motivace a úmysly lidí se mohou lišit. Některé zločiny a neetické činy mohou být spáchány s pocitem, že jednají ve jménu dobra, zatímco jiní jedinci mohou svým jednáním skutečně usilovat o dobro. Proto je důležité rozlišovat mezi samotnými činy a jejich motivací. Celkově řečeno, hodnocení, zda je ve jménu dobra spácháváno všechno zlo, je komplexní a závisí na mnoha faktorech, jako jsou hodnoty, etika, motivace a důsledky jednání. Je důležité se zabývat konkrétními případy a pečlivě posuzovat jejich kontext, aby se lépe porozumělo jejich dopadu a hodnotě.