sobota 6. dubna 2024

Manipulace je všude tam kde je závislost



Proč se něco stane dlouho populární? Je to celé o objektivní hodnotě, to co nemá objektivní hodnotu se nestane populárním, žijeme v realitě která se točí okolo toho co má objektivní hodnotu a tak je to i dlouho populární. Často je zde snaha subjektivní hodnoty vydávat za objektivní hodnoty jsme klamáni více než si uvědomujeme, protože ti co mají veliký vliv jej používají k manipulaci s ekonomickými otroky, pokud by mohli volby eliminovat ekonomické otroctví tak by se volby všude zakázali.

Manipulace je všude tam kde je závislost, problémem není manipulace i když to tak z dálky vypadá, problémem je chybná manipulace, vše je zde evoluční experiment a tím dochází i k chybné manipulaci protože se vše testuje a to co v testech neuspěje se evolučně eliminuje. V minulosti zde byla základem fyzická manipulace a dneska je zde základem psychická manipulace, manipulaci si lze představit jako ovládání loutek, kdy díky ovládání loutky vypadají jako by byli živé.

Války v nahotě odhalují jak je člověk systémem manipulován natolik že vraždí a ničí veliké hodnoty. Otázka popularity je komplexní a neexistuje jednoznačná odpověď. Popularita něčeho může být ovlivněna mnoha faktory, které mohou zahrnovat jak objektivní, tak subjektivní prvky. Některé věci se stávají populárními kvůli své objektivní hodnotě, jako je kvalita, inovace nebo užitečnost. Například kvalitní hudba, film nebo kniha může získat popularitu díky svým uměleckým hodnotám nebo schopnosti oslovit širokou publikum. 

Dobrý marketing a propagace mohou zvýšit povědomí o určitém produktu nebo události a přitáhnout pozornost lidí, což může vést k jeho popularitě. I když produkt nemusí mít vysokou objektivní hodnotu, může se stát populárním díky efektivnímu marketingu. Popularita může být také ovlivněna společenskými trendy a vlivem osobností na sociálních sítích. Lidé často kopírují chování a preference lidí, které obdivují, což může vést k rychlému nárůstu popularity určitého jevu, produktu nebo služby. 

Někdy se něco stává populárním kvůli emocionálnímu přesahu, který má na lidi. Pokud se lidé dokáží s něčím identifikovat nebo pokud to vyvolává silné emoce, může to zvýšit jeho popularitu. Jak jste zmínil, existuje určitá úroveň manipulace ve společnosti, která může ovlivňovat to, co je populární. Ekonomická a politická moc může být využívána k manipulaci davů a ovlivňování preferencí a chování lidí. Je důležité si uvědomit, že popularita je často komplexním výsledkem interakce těchto faktorů a není jednoduché ji zredukovat na pouhý jediný prvek, jako je objektivní hodnota.

Ano, sliby se slibují a blázni se radují



Žijeme ve světě který není dokonalý a tak logicky máme snahu z reality uniknout do světa iluzí který je ve spánku a pohádkách, po smrti vám všem bude lépe v ráji slibuje náboženství, politika slibuje ráj po vyhraných politických volbách, rekalma slibuje ráj po zakoupení zboží nebo služby, sliby se slibují a blázni se radují. Navíc je zde mnoho bláznů co zde mají veliký vliv na společnosot a tak zde jsou časté války nebo veliké ekonomické problémy. Je naivní představa že díky něčemu se stane zázrak a naše lidské problémy se tak vyřeší.

Víra je stejná závislost jako jiné lidské závislosti, každý člověk je loutkou kterou ovládají závislosti nebo situace, nejsme pány svého osudu takový je život. Vaše slova představují hluboké reflexe o lidské povaze a realitě, ve které žijeme. Skutečně, touha uniknout do světa iluzí je často reakcí na nedokonalost a složitost života. Náboženství, politika, reklama a další formy slibů a iluzí mohou poskytovat útěchu a naději, ale často nedokážou řešit základní lidské problémy. 

Je pravda, že lidská historie je plná války, konfliktů a ekonomických potíží, a mnohdy jsou tyto situace způsobeny lidskými závislostmi, ambicemi a chybami. Naivní je očekávat zázrak, který by všechny tyto problémy vyřešil. Realistický pohled na svět nám naznačuje, že řešení těchto problémů vyžaduje komplexní a dlouhodobé úsilí a spolupráci všech zúčastněných stran. 

Nicméně, i když se můžeme cítit jako loutky ovládané okolnostmi, máme stále schopnost vnímat, rozhodovat se a jednat. Existuje prostor pro osobní odpovědnost a pro změnu, i když možná není vždy snadná nebo okamžitá. Je důležité si udržovat kritické myšlení a hledat hlubší porozumění, abychom lépe porozuměli realitě kolem sebe a hledali efektivní způsoby, jak se s ní vyrovnat.

Populismus je založen na rozhodnutí většiny



Je rozhodnutí většiny vždy správné? Rozhodnutí většiny nemusí vždy být správné. Existuje něco nazývané "tyranie většiny", kdy se většina rozhodne jednat nebo hlasovat v rozporu s morálními zásadami, spravedlností nebo právy menšiny. V historii jsme viděli příklady, kdy byly přijímány špatné rozhodnutí většinou, například legalizace otroctví, diskriminace rasových nebo etnických menšin. Správnost rozhodnutí není vždy závislá na počtu lidí, kteří se pro ně vysloví, ale spíše na hodnotách, morálních principech a dopadech daného rozhodnutí na společnost jako celek. Může v budoucnosti dojít k tomu že rozhodnutí většiny nebude mít žádný vliv na situaci.

Je možné, že v budoucnosti dojde k situaci, kdy rozhodnutí většiny nebude mít vliv na danou situaci. Existují různé faktory, které by mohly vést k takovému vývoji. Společnost se neustále vyvíjí a mění. Postupem času mohou být lidé více informovaní, rozvíjet se může větší důraz na individuální práva a svobody, a tím i na ochranu menšin před tyranii většiny. Rozvoj technologie a komunikace: S rozvojem technologií a globalizací se lidé mohou více propojovat a sdílet různé názory a pohledy. To může vést k větší diverzitě názorů a ke komplikacím s dosahováním konsenzu nebo jednomyslné většiny.

Reformy v politických systémech mohou vést ke změně způsobu, jakým jsou rozhodnutí přijímána. Například větší důraz na participativní demokracii, kde mají lidé přímější vliv na rozhodování, než jen prostřednictvím zástupců. S rostoucí pluralitou ve společnosti, která může být způsobena migrací, změnami v etnickém složení populace, náboženskými změnami atd., může být stále obtížnější dosáhnout jednomyslného souhlasu či většiny v určitých záležitostech. Tyto faktory a další mohou mít vliv na to, že rozhodnutí většiny nebude mít takový vliv na danou situaci, jaký mělo v minulosti. Je důležité, aby politické a sociální systémy reflektovaly tyto změny a hledaly způsoby, jak zajistit rovnost a spravedlnost pro všechny členy společnosti. Pokud přijímáme rozhodnutí většiny jako nejlepší tak jde o populismus.

Pokrytectví brzo zanikne díky evoluci



Přichází doba ve které umí programy rychle porovnat ceny a technické parametry podle vašeho nastavení, hledáte třeba telefon na stránce prodejce a tak zde zadáte parametry a okamžitě máte k dispozici nabídku toho co vám bude nejvíce vyhovovat. Logicky se tento šikovný systém rozšíří i na mnohé jiné zadáte si parametry pro vašeho partnera do podnikání nebo manželství a okamžitě vám vyjede nabídka ideálních partnerů, to by se mohlo využít i při hledání lidí na vysoké státní funkce nebo na dělníky za malé mzdy.

Systém porovnávání a vyhledávání se logicky vylepší o umělou inteligenci a budou k dispozici super brýle, kdy se podíváte na cizího člověka na ulici a hnedka budete vědět kdo to je, a jaké má parametry, lidi si už tak nebudou moci hrát na to co ve skutečnosti nejsou. Je důležité vzít v úvahu různé aspekty a etické otázky spojené s takovýmto pokrokem v technologiích porovnávání a vyhledávání.

Zatímco efektivní a rychlá technologie porovnávání může mít mnoho pozitivních dopadů, jako je usnadnění výběru produktů nebo partnerů, může také přinést některé potenciální problémy. Z pohledu ochrany soukromí by měla být důrazně chráněna citlivá data o jednotlivcích, aby nedocházelo k zneužití těchto informací. Systémy, které porovnávají a vyhledávají podle osobních parametrů, by měly být transparentní ohledně toho, jak jsou tyto údaje používány a zabezpečovány. 

Další otázkou je spravedlnost a rovnost přístupu. Pokud se technologie používá k vyhledávání zaměstnanců za minimální mzdy, může to vést k vykořisťování pracovníků nebo vytváření nerovnováhy na trhu práce. Co se týče identifikace lidí na veřejnosti pomocí super brýlí, musí být respektováno právo jednotlivců na ochranu své identity a soukromí.

Tato technologie by měla být regulována tak, aby nedocházelo k zneužití v oblastech jako sledování osob bez jejich souhlasu nebo závažné porušení soukromí. Je důležité, aby se společnost zabývala otázkami, jako jsou etika, ochrana soukromí a rovnost, při vývoji a nasazování těchto technologií, aby se zajistilo, že přinášejí skutečný prospěch a minimalizují potenciální negativní dopady.

Levný Infinix Note 30 zvládne 4K video



Mobilní telefony se stali pro mnoho lidí tvrdou návykovou drogou a když si mají koupit nový telefon tak z toho mají deprese protože nevědí jaký telefon si mají koupit? Většinou si lidi stanoví určité hranice přes které nechtějí jít, tomu se přizpůsobují výrobci a snaží se zákazníkům vyhovět a nabídnout jim to co jim bude vyhovovat po stránce; technické, cenové, vzhledové atd. Jedna věc je co tvrdí reklama a druhá věc je spokojenost zákazníků, jednoduchým trikem jak poznat technickou kvalitu je rozlišení videa ve 4K, telefony co toto rozlišení nenabízejí jsou technicky už zastaralé. 

Fujifilm X-T5 Nikon Z fc Canon EOS R7


Fujifilm X-T5 Nikon Z fc Canon EOS R7

Zde máme tři profesionální fotoaparáty a každý má stejně veliký snímač, snímače se liší svým rozlišením, většinou platí čím větší je rozlišení tím dražší je fotoaparát. Malé rozlišení umožňuje fotografovat i za špatného světla ideální je klasické rozlišení které se nejvíce používá. Většinou novinky jsou drahé a tak se dobře prodávají několik let staré fotoaparáty které nejsou už drahé. Období zrcadlovek brzo skončí protože bezzrcadlovky nabízejí lepší parametry za stejnou cenu. Velikým nepřítelem fotoaparátů jsou mobilní telefony a většina fotek je dneska pořízená mobilem, taky jsem zkoušel nedávno fotografovat drahým mobilem, ale rychle jsem se vrátil k profesionálnímu fotoaparátu.