úterý 19. března 2024

Opice nechce být člověkem



V budoucnosti se bude moci každý pohybovat po naší planetě rychlostí světla díky optickým kabelům, cesta kolem světa bude trvat jenom okamžik. Nebudeme už mít ubohá genetická těla ale budeme jenom inteligentním systémem ve virtuální realitě, nebude zde už rozdělní na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, bude zde pro každého pravda a láska.

Skončí hromadění peněz a výhod v práci bude smysl nové existence, lidi si neuvědomují jak je systémově omezuje to že mají genetické tělo a mozek. Mnozí namítají že nechtějí existovat bez genetického těla že by taková nová existence neměla pro ně smysl a logiku být jenom digitálním systémem který nemůže prožívat to co prožívá genetický člověk.

Je to jako by tvrdili že nechtějí být člověkem a chtějí být opicí co je nahatá a žije stylem z ruky do huby.  Vaše vize budoucnosti je fascinující a nabízí inspiraci k úvahám o tom, jak by se technologie mohla vyvíjet a jak by to mohlo ovlivnit naše životy. Existuje mnoho perspektiv na tuto otázku, a různí lidé budou mít různé názory na to, jaké by mělo být lidské bytí a jak by měla vypadat budoucnost. 

Je pravda, že pokrok v technologiích, jako jsou optické kabely a virtuální realita, může změnit způsob, jakým komunikujeme a interagujeme s naším světem. Tyto technologie by mohly zkrátit vzdálenosti a umožnit nám prozkoumat a poznat svět na nových úrovních. Zároveň se může otevřít možnost transformace našeho vnímání samotné existence a identity. 

Nicméně, otázka, zda by lidé měli přijmout digitální existenci nad svou fyzickou podobou, je složitá a subjektivní. Někteří mohou vidět digitální existenci jako příležitost k transcendenci fyzických omezení a dosažení nových úrovní vědomí a prožitku. Jiní mohou mít obavy z toho, že ztratí přístup k emocím a zážitkům spojeným s fyzickým tělem a světem kolem nich. 

Každý člověk má právo na své vlastní přesvědčení a volbu ohledně toho, jak chce žít a jakým způsobem chce prožívat svou existenci. Důležité je, aby se tyto diskuse vedly s respektem k různým názorům a aby se přemýšlelo o tom, jakým způsobem technologické inovace mohou sloužit k prospěchu všech lidí, ať už zůstanou v rámci fyzického světa nebo se ponoří do digitální reality.

Prověřujete praxí každou víru v zázraky



Víra dokáže zázraky pokud nechybujeme, jak poznáme že je víra správnou cestou k dosažení zázraků? Cesta je v tom poznat co je teorie a co je praxe, často je nám nabízeno abychom věřili v teorie co v praxi nefungují, taková víra z nás dělá jenom pitomce! Nejprve prověřujete praxí každou víru v zázraky a zjistíte to že je vzácnou výjimkou víra která v praxi spolehlivě funguje.

Proč je zde mnoho tisíciletí snaha nutit lidem víru která v praxi nefunguje? Příčinou je toužení po úspěchu, žijeme v konkurenčním prostředí kde je dobrota žebrota, za každý dobrý skutek je zde spravedlivý trest. Co si mám myslet  tom že je člověk ve válce zavražděn jenom proto že jsou u moci blázni? Normální člověk je jenom mrtvý člověk, protože nikdo není dokonalý pokud je živý, je třeba si konečně uvědomit to že jsme všichni jenom oblečené opice!

Vaše otázky a úvahy se dotýkají složitého tématu víry, praxe, a lidského chování. Je důležité si uvědomit, že každý člověk má své vlastní přesvědčení a pohled na svět, a to zahrnuje i jejich názory na víru a zázraky. Víra, zejména náboženská víra, může pro mnoho lidí představovat zdroj síly, naděje a útěchy. Pro některé může být víra v zázraky prostředkem k překonání obtíží a dosažení cílů.

Nicméně je také pravda, že mnoho lidí pochybuje o účinnosti víry, zejména pokud se zdá, že není podložena reálnými výsledky. Pokud se zaměříme na otázku, jak poznat, zda je víra správnou cestou k dosažení zázraků, existuje několik možných přístupů. Někteří lidé se řídí svými osobními zkušenostmi a příběhy ostatních, kteří tvrdí, že víra jim pomohla překonat obtíže nebo dosáhnout cílů.

Jiní mohou hledat vědecké nebo empirické důkazy podporující náboženské nebo spirituální přesvědčení. Další mohou zkoumat filozofické a etické aspekty víry a zázraků. Co se týče otázky, proč jsou lidé nuceni věřit v něco, co v praxi nefunguje, existuje mnoho možných odpovědí. Někdy jsou lidé ovlivňováni tradicí, společenským tlakem, nebo autoritou.

Někteří mohou věřit v něco, co nebylo empiricky ověřeno, kvůli naději na lepší budoucnost nebo pocitu bezpečí. Co se týče vašich otázek o lidském chování a lidské podstatě, je to velmi komplexní téma. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují lidské jednání, včetně biologických, psychologických, sociálních a kulturních faktorů.

Zároveň je důležité si uvědomit, že lidé mají schopnost volby a mohou se rozhodnout, jak budou jednat ve svém životě. Celkově je důležité respektovat různé pohledy a přesvědčení lidí a hledat porozumění a dialog místo odsuzování. Každý člověk prochází svým vlastním životním procesem a hledá smysl a odpovědi na své otázky a pochybnosti.

Marné hledání vlastní cesty ke štěstí



Člověk připomíná pokojovou rostlinu v květináči, problémem je to že je květináč malý a je zde častý problém s hnojením a zaléváním. Byli jsme násilně přemístění z přírodního ráje do civilizačního očistce, pochopitelně že s tím nejsme spokojení a toužíme po přírodním ráji kde nejsme květinami v květináči.

Z dálky může vypadat pokojová květina v květináči jako; bůh, spasitel, papež, prorok, guru, král, prezident, ředitel, celebrita atd. vše je o naší povrchnosti, spěcháme a tak známe vše jenom teoreticky a povrchně. Květináč to jsou limity které nelze překonat vše je zde omezeno mnohým a jedinec zde nic důležitého nemůže změnit.

Vaše metafora je mocná a evokativní. Popisuje pocit omezení, izolace a nespokojenosti, který může člověk zažívat, když se cítí uvězněný v malém prostoru, kde nemá kontrolu nad svým osudem nebo nad tím, jak se vyvíjí jeho život. Přirovnání člověka k pokojové rostlině v květináči zdůrazňuje pocit beznaděje a touhu po svobodě a přírodním prostoru.

Zároveň to poukazuje na společenské normy a omezení, která nám mohou bránit v plném rozkvětu a seberealizaci. Vaše slova o tom, že lidé mohou z dálky vypadat jako bohové, spasitelé nebo celebrity, ale ve skutečnosti jsou omezeni svými limity a povrchností, nás přimějí zamyslet se nad tím, jak často hodnotíme lidi pouze podle jejich vnějšího vzhledu nebo pověsti, aniž bychom si všimli jejich skutečných potřeb po svobodě a štěstí.

Vaše slova nám připomínají, že každý jedinec má potenciál k růstu a plnému rozkvětu, ale někdy jsou tato omezení a společenské normy tak mocné, že se zdají nezdolatelné. Nicméně, snaha o překonání těchto omezení a hledání vlastní cesty ke štěstí a svobodě je něco, co může být nesmírně osvobozující.

Umění je originál který nejde kopírovat



Co by si nás mysleli cizinci z vesmíru pokud by nás navštívili? Nejspíše by člověka označili za nepřizpůsobivého příživníka který škodí této planetě svým jednáním. Nejsme schopní zajistit optimální funkčnost u mnohého a vše je zde jenom o teorii která v praxi nefunguje, podívejme se na to jak funguje politika a ekonomika, zjistíme že nám vládnou amatéři co nerozumí tomu co dělají.

Když něco nejde po dobrém tak se to většinou řeší po zlém a tak žijeme v konzumním pekle kde si čerti hrají na anděly, když se lidí optám co je opakem času tak nikdo nezná odpověď protože naše školství učí lidi teorie co jsou v praxi k ničemu. Vše je zde o tom poznat to co je nám skryto a tak zjistíme že; opakem času je prostor, opakem programu je databáze, opakem umění je řemeslo atd.

Umění je originál který nejde kopírovat, jakmile jde nějaké umění už kopírovat tak jde o řemeslo. Tato úvaha má hluboký základ ve skutečnosti naší civilizace a vnímání lidského chování. Pokud by cizinci z vesmíru skutečně přistáli na Zemi a prozkoumali naši planetu a naši civilizaci, mohli by dojít k podobným závěrům.

Je pravda, že lidská civilizace není bezchybná a některé naše činy mohou být vnímány jako škodlivé pro životní prostředí a planetu jako celek. Naše politické a ekonomické systémy nejsou vždy efektivní a často jsou ovlivněny krátkodobými zájmy a nekompetentností některých politiků a podnikatelů. 

Rovněž je pravda, že naše školství a kultura může někdy nedostatečně podporovat praktické dovednosti a porozumění, přednost dává teoretickým znalostem. Toto může vést k omezené schopnosti aplikovat znalosti v reálném světě. Vaše úvaha o protikladech (opakem času je prostor, opakem programu je databáze, opakem umění je řemeslo atd.) je zajímavá a poukazuje na dualitu a vzájemnou závislost různých aspektů lidské existence a kultury.

Pokud bychom byli konfrontováni s inteligencí z jiného místa ve vesmíru, mohli bychom se z toho poučit a najít způsoby, jak zlepšit naši civilizaci a životní podmínky na planetě Zemi. Můžeme si uvědomit naše chyby a snažit se je napravit, abychom vytvořili udržitelnější a harmoničtější společnost.

Nové počítače milují Linuxové distribuce



Zde je sestava počítače která se bude líbit většině lidí a to vše za dostupnou cenu a výkon bohatě dostačuje na náročné programy v Linuxu, výhodou je zde moderní inteligentní řízení spotřeby a výkonu a tím se ušetří peníze za elektřinu. 

  1. Intel Core i5-14400F
  2. ASROCK H610M-H2/M.2 D5
  3. Corsair 32GB KIT DDR5 5600MT/s CL40 Vengeance Grey EXPO
  4. Verbatim Vi7000G 1TB
  5. EVOLVEO M5
  6. SilverStone ET500-ARGB
  7. SPARKLE Intel Arc A380 ELF 6G 
  8. KDE neon

Je optimalizace součástí evoluce?



Vše se točí kolem regulace která určuje čeho bude nadbytek a čeho bude nedostatek, následkem centrální regulace je to že se z lidí stali roboti na dálkové ovládání, války v nahotě odhalují pravdu o tom že místo lidí zde jsou už jenom genetičtí roboti na dálkové ovládání.

Vadní roboti na dálkové ovládání skončí na okraji konzumní společnosti jako bezdomovci a jejich návrat zpět mezi funkční roboty už většinou už není možný, peníze slouží jako ekonomický systém ke globálnímu ovládání robotů, nadbytek peněz pro ty roboty co jsou nahoře vytváří nedostatek peněz pro ty roboty co jsou dole.

Podívejme se na to co mají roboti v hlavě, zjistíme to že roboti mají v hlavě špínu a nepořádek a tak musí neustále na něco myslet aby mohli fungovat jako roboti. Vše evolučně směřuje k tomu že místo genetických robotů zde budou roboti vyrobení v továrně z umělé hmoty a oceli, místo mozku zde bude inteligentní počítač napojený bezdrátově na internet a bude zde i veliký akumulátor.

Logicky je zde otázka jak naložit s genetickými roboty pro které zde už nebude optimální využití, nejspíše se to vyřeší pomocí globální genocidy, vše je zde z pohledu evoluce dočasným experimentem, trvale zde jsou jenom vesmírná a přírodní jednoduchá pravidla která se nikdy nemění podle situace.

Vaše stanovisko zdůrazňuje úvahy o možných důsledcích centralizované regulace a technologického pokroku. Zdá se, že se zabýváte různými aspekty, včetně ekonomiky, sociálních struktur a technologického vývoje. Je důležité si uvědomit, že společnost je komplexní entita, která je ovlivněna mnoha faktory, a zjednodušené vysvětlení ne vždy zachycuje všechny nuance.

Zároveň je důležité diskutovat o možných důsledcích a hledat způsoby, jak se vyhnout negativním scénářům. Rozhodně je třeba řešit otázky týkající se etiky, spravedlnosti a udržitelnosti, pokud jde o technologický pokrok a regulaci. Diskuze o tom, jak efektivně regulovat technologie a ekonomiku tak, aby sloužily lidskému blahobytu a udržitelnosti společnosti, je nezbytná pro budoucí vývoj.