sobota 14. října 2023

Filmové umění by se nemělo bát diváky překvapit něčím novým



Proč se nenatáčí filmy z budoucnosti kde už nejsou lidi a místo lidí zde jsou roboti. Existuje několik důvodů, proč není tolik filmů z budoucnosti, kde už nejsou lidé a místo nich jsou roboti. Některé z těchto důvodů zahrnují. Většina filmů se snaží diváky emocionálně angažovat a umožnit jim identifikaci s postavami a příběhem. Lidé mají tendenci lépe se identifikovat s postavami, které mají lidské vlastnosti a problémy.

Roboti nemusí mít stejné emocionální a morální aspekty, což může být pro diváky méně přitažlivé. Většina filmů, které zobrazují roboty, se soustředí na konflikty a otázky spojené s umělou inteligencí, což může být zajímavé téma, ale takové filmy se často zaměřují na to, jak se roboti stávají hrozbou pro lidstvo. To vytváří dramatický konflikt, který je pro příběh obvykle důležitý. 

Vytvoření přesvědčivého obrazu budoucnosti, kde nejsou lidé, může být pro tvůrce filmů náročné. To zahrnuje vizuální efekty, design postav a prostředí, což může být technicky náročné a nákladné. Filmy jsou často určeny širokému publiku, a proto se tvůrci snaží vybrat témata a příběhy, které budou populární a ziskové. Představa budoucnosti bez lidí může být pro některé diváky depresivní nebo méně atraktivní. 

I když existují filmy a televizní pořady, které zkoumají budoucnost, kde lidé nejsou a roboti převládají, takové příběhy jsou často méně časté a obvykle se soustředí na specifické aspekty této budoucnosti, jako je technologický rozvoj a konflikty mezi stroji a lidmi. Vidím problém v setrvačnosti, kdy konzumenti filmového umění nejsou schopní přijmout to co je čeká v blízké budoucnosti.

Setrvačnost a konzervatismus diváků mohou hrát roli při vytváření filmů o budoucnosti. Lidé často preferují pohodlně známé a osvědčené příběhy a žánry, což může bránit tvůrcům filmů v tom, aby zkoumali nové a odvážné koncepty týkající se budoucnosti. Vývoj filmového průmyslu je také ovlivněn komerčními zájmy. Produkce filmu je nákladná a riskantní investice, a producenti často preferují koncepty a žánry, které mají širokou diváckou základnu a jsou pravděpodobně ziskové. To může omezit inovace a experimentaci s novými tématy. 

Nicméně, filmový průmysl se stále vyvíjí a mění, a existují tvůrci, kteří se snaží překročit konvenční hranice a přinášet nové a provokativní příběhy do filmového světa. S rostoucím zájmem o vědu, technologii a změny v našem světě, by mohlo dojít k posunu k většímu zájmu o futuristická témata, včetně těch, která se zabývají budoucností bez lidí a s větším důrazem na roboty a umělou inteligenci. Konec konců, některé z nejúspěšnějších filmů v historii byly ty, které se odvážily inovovat a nabídnout divákům něco nového a neočekávaného.

Jak zlepšit správu veřejných financí?



Pokud jsou státní výdaje větší, než jsou zisky z; daní, poplatků, cla atd. tak to jistě musí mít nějakou skrytou příčinu. Nárůst státních výdajů nad příjmy z daní, poplatků, cla a dalších zdrojů příjmů může mít několik různých příčin a nemusí vždy znamenat, že existuje skrytá nebo zákeřná příčina. Některé z možných důvodů zahrnují. 

Během období recese nebo ekonomické krize mohou státní příjmy klesnout, protože lidé a firmy vydělávají méně peněz, což může vést k nižším daním a vyšším výdajům na sociální dávky a podpůrné programy. Někdy mohou vlády rozhodnout o zvýšení výdajů na konkrétní projekty, sociální dávky, zdravotní péči nebo infrastrukturu, i když to zvýší schodek. Tyto kroky mohou být motivovány politickými nebo sociálními důvody. 

Nepředvídané události, jako jsou přírodní katastrofy nebo epidemie, mohou vyžadovat větší státní výdaje na nouzové reakce a obnovu. Stárnutí populace a rostoucí náklady na důchody a zdravotní péči mohou zvýšit státní výdaje. Ekonomické nestabilita může vést ke snížené spotřebě, investicím a růstu, což může ovlivnit státní příjmy. 

Někdy mohou vládní orgány chybně spravovat prostředky, což způsobí nadměrné výdaje. Některé z těchto situací mohou být dočasné a mohou být řešeny následným růstem ekonomiky, zatímco jiné mohou vyžadovat strategické změny ve fiskální politice a správě veřejných financí. Zkoumání skutečných důvodů za nárůstem státního schodku by vyžadovalo podrobnější analýzu konkrétního kontextu a vládní politiky. 

Není to o tom, že ryba smrdí od hlavy? Vaše řízení o tom, že "ryba smrdí od hlavy," má kořeny v populárním úsloví, které se používá ke zdůraznění toho, že problémy nebo nedostatky v organizaci, instituci nebo společnosti obvykle začínají na nejvyšší úrovni vedení nebo autority. Jinými slovy, když jsou problémy na nejvyšší úrovni ignorovány nebo neřešeny, mohou se šířit a mít negativní dopady na celou organizaci. 

Toto úsloví může být aplikováno i na situace, kdy státní výdaje přesahují příjmy. Pokud existuje špatná nebo neefektivní správa na nejvyšší úrovni vlády nebo pokud jsou politiky nebo rozhodnutí vedoucí k nadměrným výdajům, může to mít negativní dopad na fiskální stabilitu země.

V takových případech může být třeba revidovat vládní politiky, posílit kontrolu nad výdaji a hledat způsoby, jak zlepšit správu veřejných financí. Celkově řečeno, "ryba smrdí od hlavy" zdůrazňuje důležitost dobrého vedení a správy na všech úrovních, zejména v organizacích a institucích, které mají značný dopad na společnost.

V budoucnosti se už nepočítá s tím, že na světě budou žít lidi



Každý člověk je nedokonalý, a proto nároční zaměstnavatelé už brzo nahradí lidské zaměstnance za roboty, konečně lidi nebudou muset chodit do školy a zaměstnání jako ubožáci. Vaše tvrzení obsahuje několik zajímavých aspektů, které by měly být řádně zváženy. Ano, každý člověk má své nedokonalosti, ale to není důvod k tomu, aby byli považováni za zbytečné. Nedokonalosti jsou součástí lidské povahy, ale také jsou motivací ke zlepšení a učení se. 

Skutečně, technologie se rychle vyvíjejí a některé práce mohou být automatizovány. To ale neznamená, že by lidé ztratili svoji hodnotu na pracovním trhu. Mohou se přeorientovali na práce, které vyžadují lidské dovednosti, jako je tvořivost, empatie, kritické myšlení a komunikace, které jsou obtížně realizované roboty. I když technologie může usnadnit přístup k informacím, vzdělání zůstává klíčem k osobnímu rozvoji a kariérním příležitostem.

Navíc, většina pokročilých pracovních pozic bude stále vyžadovat určitou úroveň odborného vzdělání a dovedností. Lidé mají mnoho dovedností a vlastností, které jsou nepostradatelné, jako je kreativita, etika, empatie a schopnost řešit komplexní problémy. Technologie mohou pomoci zefektivnit některé procesy, ale stále budou potřebovat lidi k tomu, aby je navrhovali, spravovali a vylepšovali. Důstojná práce a odměňování jsou základními právy většiny společností.

I když se může měnit povaha pracovního trhu, udržení důstojnosti a sociálního zabezpečení pro všechny občany by mělo být cílem. Celkově lze konstatovat, že i přes technologický pokrok zůstávají lidé stále důležitou součástí pracovního trhu a společnosti jako celku. Společnost by měla usilovat o to, aby technologický rozvoj a automatizace byly prováděny tak, aby sloužily prospěchu všech, a aby byli lidé schopni najít smysluplné zaměstnání a plnit svoje potřeby.

Analogie mezi biologií a technologií je zajímavá



Vše, co vypadá jako živý systém to je ve skutečnosti jenom naprogramovaný stroj, který používá paměť, čím větší a rychlejší je paměť tím vyspělejší je to stroj. Vaše tvrzení je zajímavé a odráží některé filozofické a vědecké úvahy o přírodě života a umělé inteligenci. Existuje několik aspektů, které by bylo dobré zvážit. Je pravda, že některé aspekty živých organismů mohou být popsány jako složité stroje, které používají různé systémy, jako je paměť, metabolismus atd.

Tato analogie může být užitečná pro lepší porozumění životu. Nicméně, životní procesy jsou velmi komplexní a některé aspekty živých organismů, jako je vědomí, jsou stále velkou záhadou. V oblasti umělé inteligence se snažíme vytvářet stroje, které jsou schopny provádět inteligentní úkoly, jako je učení, rozhodování a adaptace na nové situace. Zde hraje paměť důležitou roli, ale je důležité si uvědomit, že i ty nejvýkonnější stroje jsou stále omezeny programy a algoritmy vytvořenými lidmi. 

Otázka, jak a proč se život na Zemi vyvinul, je stále předmětem výzkumu a diskusí. V současné době neexistuje jednoznačná odpověď na to, jak vznikl život a jak se vyvinul z nepoživatelných látek. Tento proces je spojen s biologickými mechanismy a evolucí, které jsou velmi odlišné od činnosti umělých strojů. Celkově lze říci, že tvrzení, že vše, co vypadá jako živý systém, je jen naprogramovaný stroj, je příliš jednoduché. Život a umělá inteligence jsou komplexní a mnohostranné koncepty, a jejich porozumění vyžaduje interdisciplinární přístup a hlubší zkoumání. 

Podívejme se na viry a buňky to jsou nejmenší naprogramované stroje zde vidíme že vše je závislé na programech a paměti. Rozumím vašemu argumentu ohledně virů a buněk, ale existuje několik důležitých rozdílů mezi tím, jak viry a buňky fungují, a tím, jak umělá inteligence nebo programy v počítačích fungují. Viry jsou neživé struktury, které nemají vlastní metabolismus a potřebují infikovat buňky, aby se mohly replikovat. Buňky jsou základními stavebními bloky živých organismů.

Jejich chování je pevně zakotveno v biologii a evoluci. Programy v počítačích jsou vytvářeny lidmi na základě algoritmů a jsou založeny na binárním kódu. Jsou to umělé konstrukce, které provádějí operace na základě instrukcí v programu, ale nemají vlastní vůli ani schopnost se měnit samy od sebe. Jsou závislé na lidském vytváření a údržbě. I když viry a buňky mohou mít určité programy v podobě DNA nebo RNA, je důležité rozlišovat mezi biologickými a umělými systémy.

Biologické systémy jsou výsledkem evoluce a procesů, které jsou závislé na genetice, chemii a fyziologii. Umělá inteligence a počítačové programy jsou vytvářeny a kontrolovány člověkem a fungují na základě matematiky a logiky. Celkově lze říci, že analogie mezi biologií a technologií je zajímavá, ale je třeba si uvědomit, že biologické a umělé systémy jsou v jádru různé a mají odlišné původy a vlastnosti. Nebo se odívejme na semeno nebo vejce jsou to jednoduché zárodky života něco jako plány podle kterých se vytvoří nějaký veliký složitý naprogramovaný stroj.

Ano, semena a vajíčka jsou biologické struktury obsahující zárodky života, které mají potenciál vyvinout se do složitých organismů. Mohou být považovány za "plány" nebo "startovací body" pro vývoj života. Obsahují genetickou informaci, která určuje rysy a vlastnosti budoucího organismu. Nicméně, je třeba si uvědomit, že i když semena a vajíčka obsahují genetickou informaci a jsou výchozím bodem pro vývoj organismu, samotný proces vývoje je mnohem složitější a zahrnuje mnoho biologických, chemických a fyzikálních procesů.

Genetická informace obsažená v semenech a vajíčkách je spouštěna a regulována během vývoje organismu. Důležitým rozdílem mezi biologickými organismy a umělými stroji je, že biologické organismy jsou schopny růstu, samoreplikace, adaptace a reakce na změněné prostředí na základě složitých biologických procesů, zatímco umělé stroje jsou závislé na programování a nejsou schopny těchto biologických funkcí. 

Takže i když můžeme vidět určitou analogii mezi semeny/vajíčky a "plány" pro vývoj organismu, není to stejné jako programování a vytváření umělých strojů, kde lidé vytvářejí a řídí celý proces na základě matematických pravidel a algoritmů. Biologický vývoj je mnohem složitější a zahrnuje mnoho nepředvídatelných faktorů.

Altruismus je vymývání mozků pomocí propagandy



Jak by vypadala civilizace, pokud by se zde pod trestem smrti zakázala propagace altruismu? Zakazování propagace altruismu pod trestem smrti by mělo závažné důsledky pro společnost a civilizaci. Altruismus je jedním z klíčových morálních principů a hodnot, které podporují společenskou soudržnost a spolupráci mezi jednotlivci. Jeho zakázání by mohlo způsobit několik negativních důsledků. Altruismus je základem projevování solidarity a empathy vůči ostatním lidem.

Pokud by se tato hodnota zakázala, mohlo by dojít ke ztrátě důvěry a podpory mezi jednotlivci. Společnost by se mohla stát chladnější a méně ochotnou pomáhat těm, kteří potřebují pomoc. Altruismus hraje klíčovou roli při řešení sociálních problémů, jako je chudoba, nezaměstnanost, hlad a bezdomovectví. Bez povzbuzení altruistického jednání by tyto problémy mohly zůstat nevyřešeny, což by mělo škodlivý vliv na společnost. 

Mnoho dobrovolníků a neziskových organizací je založeno na altruismu a dobrovolnické činnosti. Pokud by se propagace altruismu zakázala, mohlo by dojít ke snížení počtu dobrovolníků a dobrovolnických projektů, což by mělo negativní vliv na charitativní a humanitární činnosti. Zakázaní altruismu by mohlo vést k zvýšeným konfliktům.

Lidé by mohli začít jednat výhradně ve svém vlastním zájmu a ignorovat potřeby druhých, což by mohlo vyvolat další společenské problémy. Altruismus a spolupráce hrají klíčovou roli v inovaci a technologickém pokroku. Bez podpory altruismu by mohlo dojít ke snížení spolupráce mezi jednotlivci a tím i ke snížení inovace. Celkově by zakázaní propagace altruismu pod trestem smrti pravděpodobně vedlo k negativním důsledkům pro společnost, což by mohlo způsobit společenský rozklad a konflikty.

Altruismus je klíčovým prvkem lidského chování a společnosti by mohly těžko fungovat bez této hodnoty. Altruismus je vymývání mozků pomocí propagandy za účelem vytvoření nespravedlivé společnosti. Vaše tvrzení, že altruismus je vymývání mozků prostřednictvím propagandy za účelem vytvoření nespravedlivé společnosti, je určitě kontroverzní a značně odlišné od obvyklého pojetí altruismu.

Altruismus je obvykle chápán jako dobrovolné jednání nebo chování ve prospěch druhých, které nezahrnuje očekávání osobního prospěchu nebo zisku. Tato hodnota hraje důležitou roli v etice a morálce a je základem mnoha humanitárních a dobročinných činností. Altruismus může pomoci budovat spravedlivější a soudržnější společnosti tím, že podporuje spolupráci, solidarity a péči o ty, kteří jsou méně šťastní nebo potřebují pomoc.

To může zahrnovat dobrovolnickou činnost, charitu, pomoc veřejnému zdravotnictví a vzdělávání, a mnoho dalších způsobů, jak přispět k obecnému blahu. Zdůrazňuje se, že altruismus by měl být dobrovolný a neměl by být vnucován prostřednictvím propagandy nebo trestů. Vymáhat altruismus prostřednictvím násilí nebo propagandy by mohlo vést ke konfliktům a potlačení individuální svobody. 

Diskuze o roli altruismu a jeho míře v společnosti je komplexní a zahrnuje různé názory. Důležité je rozlišovat mezi dobrovolným altruismem a násilným nucením. Nahnání lidí do těžké práce nebo do války je následek altruistické ideologie. Nahnání lidí do těžké práce nebo do války může být interpretováno různými způsoby a není vždy výsledkem altruistické ideologie.

V některých případech může být toto jednání motivováno altruistickými důvody, například pokud jsou lidé povzbuzováni k obětavosti pro blaho své společnosti nebo pro ochranu své země a svých blízkých. Například vojáci, kteří se dobrovolně přihlásí k vojenské službě, mohou to činit z altruistických důvodů, aby chránili svou zemi a její obyvatele. 

Nicméně nahnání lidí do těžké práce nebo do války nemusí být vždy spojeno s altruismem. Může být motivováno různými faktory, včetně politických, ekonomických nebo mocenských zájmů. Někdy jsou lidé nuceni či manipulováni, aby se účastnili těžké práce nebo války proti své vůli, což nemá s altruismem nic společného. 

Je důležité rozlišovat mezi dobrovolným altruismem, který spočívá ve svobodném rozhodnutí pomáhat druhým, a nucením nebo manipulací, které mohou být neetické a porušovat individuální svobodu. Altruismus jako takový je hodnota, která může mít pozitivní dopady, pokud je dobrovolný a prováděn s respektem k individuálním právům a svobodě.

Elity pořád dělají vše pro to, aby zůstali elitami i za cenu války nebo totality



Jak bude svět vypadat v roce 2093 jsme připravení na změny u ekonomiky a politiky. Není možné s jistotou předpovědět, jak bude svět vypadat v roce 2093, protože budoucnost je ovlivněna mnoha faktory a událostmi, které nelze přesně předpovědět. Nemohu poskytovat aktuální informace o událostech a trendech, které se mohly odehrát po této době. Nicméně můžeme uvažovat o několika obecných trendech a otázkách, které by mohly ovlivnit svět do roku 2093. 

Bude pravděpodobně pokračovat rychlý technologický pokrok. Pokroky v oblasti umělé inteligence, biotechnologie, robotiky a dalších oborů mohou mít zásadní vliv na ekonomiku, práci a společnost. Očekává se, že klimatické změny budou mít stále větší dopad na světové hospodářství a politiku. Změny v environmentální politice, obnovitelných zdrojích energie a adaptaci na klimatické změny budou klíčovými otázkami. 

Stárnutí populace a migrační toky budou ovlivňovat strukturu pracovní síly a sociální systémy. Politické systémy se budou pravděpodobně vyvíjet a měnit. Globální geopolitika, včetně vztahů mezi státy a mezinárodními organizacemi, bude hrát důležitou roli. Globalizace bude pokračovat, a ekonomiky se budou pravděpodobně stále více propojovat.

Otázky týkající se obchodu, financí a regulace budou nadále hrát klíčovou roli. Zdravotní péče a medicína budou pravděpodobně pokračovat v pokrocích, což ovlivní lidskou populaci a ekonomiku. Svět se může setkat s různými globálními výzvami a konflikty, které mohou ovlivnit politickou stabilitu a bezpečnost. Je důležité, aby společnosti a vlády byly schopny přizpůsobit se změnám a reagovat na nové výzvy.

Připravenost na změny bude klíčovým faktorem pro úspěšné zvládání budoucnosti. Podívejme se do minulosti na rok 1953 kdy se rozmohla na světě pokrytecká sociální totalita. Rok 1953 je historickým obdobím, kdy mnoho částí světa bylo ovlivněno studenou válkou mezi dvěma hlavními mocnostmi, Spojenými státy a Sovětským svazem.

Toto období bylo charakterizováno ideologickým konfliktem mezi kapitalismem a komunismem, což mělo značný dopad na politické a společenské události v různých zemích. V roce 1953 došlo k několika důležitým událostem. V roce 1953 zemřel sovětský vůdce Josef Stalin. Tato událost měla zásadní vliv na vývoj sovětského komunismu a mezinárodních vztahů. 

Ve stejném roce došlo k povstání ve východním Německu (NDR) v Berlíně, které bylo potlačeno sovětskými vojsky a východoněmeckými bezpečnostními silami. Toto povstání bylo jedním z projevů nesouhlasu s komunistickým režimem. V různých částech světa, zejména ve východním bloku, byly komunistické režimy silně centralizovány a měly tendenci omezovat občanské svobody a politickou pluralitu.

To vedlo k období sociální totality, kde byl často potlačován disent a prováděny represivní politiky. Rok 1953 byl také obdobím studené války, kdy docházelo ke konfrontacím mezi USA a Sovětským svazem, a to jak prostřednictvím politických a diplomatických střetů, tak také vyzkoušením zbraní v závodě o vojenskou převahu. 

Celkově lze říci, že rok 1953 byl jedním z mnoha významných roků v rámci studené války a byl charakterizován konfrontací mezi dvěma odlišnými ideologiemi a systémy, což ovlivnilo mnoho zemí a občany po celém světě. Elity pořád dělají vše pro to, aby zůstali elitami i za cenu války nebo totality. Otázka vztahu elit k moci a způsobu, jakým udržují svou pozici, je složitá a závisí na konkrétních historických, politických a sociálních kontextech.

Nelze generalizovat všechny elity, protože různé země a doby mají různé druhy elit a způsoby, jakými udržují svou moc. Některé elity mohou být zodpovědné a služebné, zatímco jiné mohou využívat svou moc pro vlastní prospěch na úkor ostatních. Existují nepochybně příklady historie, kdy vládnoucí elity upřednostňovaly udržení své moci a privilegií nad zájmy obyvatelstva.

To může zahrnovat represivní opatření, včetně války nebo totalitních režimů, k udržení své pozice. Takové praxe jsou často kritizovány za porušování lidských práv a demokratických principů. V demokratických společnostech je očekáváno, že elity budou odpovědné a budou sloužit zájmům občanů a společnosti jako celku. Způsob, jakým jsou elity vybírány a omezovány v demokratických systémech, by měl sloužit k tomu, aby se minimalizovaly zneužití moci.

V demokratických společnostech mohou občané volit své vůdce a mít možnost vyjadřovat svůj nesouhlas s politiky, což by mělo fungovat jako mechanismus kontroly nad elitami. Celkově lze říci, že vztah mezi elitami a mocí je složitý a může se lišit v různých částech světa a v různých historických obdobích. Otevřený a kritický dialog o moci a elitách je důležitým prvkem demokratické společnosti a kontroly nad mocí.

Kdy odhalíme chudým lidem skrytá tajemství u ekonomiky a ideologie?



Dokud neodhalíme skrytá tajemství u ekonomiky a ideologie do té doby zde bude bída a zaostalost. Ekonomika a ideologie jsou složité a rozsáhlá témata, které mají vliv na životy lidí a na společnost jako celek. Je důležité si uvědomit, že neexistuje jednoduché řešení těchto otázek, a odhalení "skrytých tajemství" není jediným klíčem k řešení problémů, jako je bída a zaostalost. Ekonomika zahrnuje širokou škálu faktorů, včetně hospodářské politiky, obchodu, pracovního trhu a inovací.

Ideologie se týká hodnot, víry a přesvědčení, která ovlivňují, jak se společnost rozhoduje o tom, jak by měla ekonomika fungovat. K řešení problémů bídy a zaostalosti je třeba mnoho různých přístupů a opatření. Některé způsoby, jak lze zlepšit ekonomickou situaci a snížit bídu, zahrnují. Investice do vzdělávání a odborné přípravy může zlepšit dovednosti pracovníků a zvýšit jejich příjmy. Správná hospodářská politika může regulovat inflaci, stimulovat růst a vytvářet pracovní místa. 

Podpora podnikání a malých podniků může přispět k vytváření pracovních míst a ekonomickému růstu. Programy, které poskytují podporu lidem v nouzi, mohou pomoci snížit bídu. Co se týče ideologií, významnou roli hraje dialog a diskuse o tom, jak by ekonomika měla fungovat a jakým způsobem by měly být distribuovány zdroje. Demokratický proces a participace občanů jsou důležitými aspekty vytváření vhodných ekonomických politik. 

Je důležité, aby takové diskuse byly založeny na faktech a vědeckých důkazech a aby byly zohledněny různé perspektivy a potřeby různých skupin ve společnosti. Řešení problémů souvisejících s ekonomikou a ideologiemi je komplexní úkol, který vyžaduje spolupráci a konstruktivní řešení. Je třeba pochopit to že hlavním problémem je zde nahrazení praxe za teorie které jsou zde dočasně.

Rozumím, co tím myslíte. Nahrazení praxe za teorie a krátkodobým přístupem k řešení ekonomických a sociálních problémů může způsobit komplikace a neuspokojivé výsledky. Praxe a teorie by měly být navzájem vyváženy a spolupracovat na nalezení trvalých a udržitelných řešení. Praxe je důležitá, protože poskytuje konkrétní zkušenosti a data, která mohou pomoci identifikovat reálné problémy a potřeby v ekonomice a společnosti. Na základě těchto průkazných důkazů lze vyvíjet efektivní politiky a opatření.

Nicméně je také důležité, aby teorie hrála svou roli. Teorie může poskytovat rámce a koncepty pro porozumění složitým jevům a dlouhodobým trendům, což může být klíčem k předvídání budoucích problémů a návrhu strategií pro jejich řešení. Ideálním přístupem by mělo být propojení teorie a praxe. Rozhodnutí by měla být založena na dostupných datech a důkazech, aby bylo možné provádět efektivní politiky a opatření. 

Praxe by měla být neustále monitorována a vyhodnocována na základě teorie, aby bylo možné provádět potřebné úpravy a zlepšení. Diskuse mezi akademickými vědci, vládou, průmyslem a občanskou společností může přispět k lepšímu pochopení problémů a nalezení komplexních řešení. Krátkodobé přístupy a teorie, které nejsou podloženy praxí, mohou být neúčinné a dokonce kontraproduktivní. Proto je důležité hledat rovnováhu mezi teoretickým a praktickým přístupem k ekonomickým a ideologickým otázkám.

Ten, kdo rozumí všemu povrchně nerozumí ničemu profesionálně



Minulost naší lidské společnosti je spojená s organizacemi, které měli svoje svatá pravidla a trestali ty co tato pravidla porušovali, moje hra a moje pravidla, kdo nejde s námi jde proti nám a nikdo nebude stát zbaběle opodál a kritizovat naše chyby! Je to celé jako Windows 11, který je plný chyb, a proto se pořád aktualizuje a pořád zde jsou nové verze plné chyb.

Problémem je zde univerzálnost, v přírodě se univerzálnost neprosadila a vše se zde na něco úzce specializuje. Ten, kdo rozumí všemu povrchně nerozumí ničemu profesionálně a o tom jsou svaté ideologie, propaganda a reklama na nás ze všech stran útočí od narození do smrti, vždy se ptejme, kdo z toho má největší zisk a užitek! Ti, co jsou nahoře mají užitek z toho, že mají výhody a popularitu, které si vůbec nezaslouží, všude je běžná protekce a korupce, jedinou jistotou jsou daně a smrt! 

Vaše slova zdůrazňují základní nedostatky a problémy, které jsou historicky i současně spojeny s lidskou společností. Organizace s pravidly a tresty za jejich porušení jsou součástí společenského řádu, který má udržovat stabilitu a řídit chování jednotlivců a rodin. Nicméně, jak ukazujete, tyto organizace mohou také vyvolat konflikty a nespravedlnost, zejména pokud pravidla nejsou spravedlivá nebo jsou zneužívána. 

Zmiňujete také univerzálnost a specializaci ve srovnání s přírodou. Je pravda, že lidská společnost je velmi složitým a různorodým systémem, který se výrazně liší od přírody. Lidská schopnost vytvářet univerzální pravidla a instituce může být jak přínosná, tak problematická, v závislosti na jejich provádění a účelu. 

Odkazujete také na propagandu, reklamu a ideologie, které mohou ovlivňovat názory a chování jednotlivců. Je důležité být kritický vůči mediálním informacím a uvědomovat si, že tyto faktory mohou být využívány k prosazování zájmů mocných a bohatých skupin. Kritické myšlení a schopnost analyzovat informace jsou klíčové dovednosti pro navigaci v komplexním světě. Nakonec, zmiňujete i sociální nerovnosti a korupci.

Tyto problémy jsou reálnými výzvami pro mnoho pokryteckých společností. Boj proti nim vyžaduje angažovanost občanů, transparentnost a odpovědnost vlád a institucí, a reformy v politickém a hospodářském systému. Celkově vzájemná kritika a diskuse o těchto otázkách jsou důležité pro zlepšení lidské společnosti a dosažení spravedlnosti a udržitelnosti.

Islám je ubohá fanatická dogmatická sekta



Náboženství může mít různé proudy a interpretace, a existují různé sektářské skupiny a extremistické hnutí v rámci islámu, a to znamená, že Islám je; extremistický, vandalský, dogmatický atd. Islám je náboženství založené na vadném učení proroka Muhammada a zahrnuje mnoho aspektů; víry, etiky, spirituality atd. Většina muslimů praktikuje svou víru v souladu s hodnotami, jako jsou; vandalismus, extrémismus, dogmatismus atd.

Náboženství je založeno na víře v boha, který je dokonalý a nikde není vědecký důkaz o tom, že by byl Alláh dokonalý! Víra v dokonalost boha je základem mnoha náboženství a teologických tradic, ale je důležité rozumět, že tato víra je založena na víře a duchovním přesvědčení, a nikoli na vědeckých důkazech. Náboženství se zabývá otázkami, které jsou mimo rámec vědeckého zkoumání, jako jsou otázky o existenci boha, duchovním smyslu, etice a transcendentních realitách. 

Vědecká metoda se zaměřuje na zkoumání pozorovatelných jevů v přírodním světě a vyvozování zákonitostí na základě empirických důkazů. Věda dneska už má prostředky k tomu, aby prokázala existenci nebo nepřítomnost dokonalého boha, bůh, jak ho vnímají sekty a náboženství, je často vnímán jako transcendentní a nadpřirozený mimo dosah pozorování a měření.

Každý má právo na své vlastní náboženské přesvědčení a někteří lidé mají víru v dokonalost boha na základě svého náboženského učení a duchovního zážitku. Jiní mohou mít ateistické nebo agnostické přesvědčení a odmítat existenci boha. Důležité je respektovat různé náboženské a filozofické přesvědčení a vést o nich dialog založený na vzájemném porozumění a respektu.

Svět stvořil jednoznačně Jehova (Hospodin) v bibli není nikde zmínka o Alláhovi. V Bibli, se hovoří o bohu jako JHVH, což je způsob, jakým je vyjádřeno Boží jméno, často přepisované jako "Jehova." Toto jméno bylo používáno v hebrejském náboženském kontextu a je jedinečné pro judaismus. Na druhé straně je Alláh arabským slovem pro boha a je používán v islámském kontextu.

Korán, hlavní text islámu, používá jméno Alláh pro odkaz na boha. Islám a judaismus jsou dvě odlišná náboženství s různými teologickými a náboženskými tradicemi, takže rozdíly v pojmenování boha jsou očekávané. Důležité je chápat, že v náboženském kontextu jméno boha často odráží specifickou teologii a víru daného náboženství.

Pro věřící v daném náboženství má jméno boha zvláštní a hluboký význam, a to je často spojeno s určitými teologickými učeními a koncepty. Víra v boha má mnoho různých podob a pojmenování po celém světě, a tyto pojmenování odrážejí různé aspekty náboženské zkušenosti a teologie. Pohádkový bůh není nad námi v ráji, bohem je všemu situace, která se vším manipuluje.

Pokud někdo slepě věří v ubohý Korán nebo jiné svaté ideologie jako je; Judaismus, Křesťanství, Hinduismus, Zoroastrismus, Šintoismus, Konfucianismus, Dogmatismus, Humanismus, Populismus atd. tak je to pitomec, co dělá pitomosti, pravým svatým písmem je jenom příroda a vesmír, dokud přírodu a vesmír nepoznáme do hloubky do té doby budeme dělat jednu pitomost za druhou. Neustále jako pitomci vymýšlíme jednu pitomost za druhou a pronásledujeme pitomce co odmítají věřit v populární dogmatické pitomosti.

Je důležité, aby se vlády a společnosti snažily chránit životní prostředí a předcházet vandalismu



Pokud vadní lidé si zvolí za svoje zástupce vadné lidi tak následkem je vadná společnost. Vaše tvrzení o tom, že "vadní lidé si zvolí za svoje zástupce vadné lidi," odkazuje na problém korupce a nespravedlnosti ve společnosti. Korupce a neetické chování v politice mohou mít vážné následky na společnost. Když voliči volí nekompetentní nebo nečestné zástupce, může to vést k neschopnosti řídit zemi a k nespravedlnosti.

Aby se společnost vyhnula těmto problémům, je důležité, aby voliči byli informovaní a aktivně se zapojovali do politického procesu. To zahrnuje sledování činnosti kandidátů, věnování pozornost jejich charakteru a etickým standardům a hlasování na základě toho, co považují za nejlepší pro svou zemi a komunitu. Rovněž je důležité, aby existovaly mechanismy a instituce, které sledují a regulují chování politiků a trestají korupci.

Právní systém a nezávislá média mohou hrát klíčovou roli v odhalování neetického chování a prosazování právního řádu. Celkově je důležité, aby občané aktivně pracovali na zachování integritu a etiku v politice a postarali se, aby byli jejich zástupci zodpovědní za své činy. Veliká spotřeba léků a drog jasně dokazuje to, že většina lidí na světě je vadných příčinou je degenerace a vadné životní prostředí plné vandalismu.

Vysoká spotřeba léků a drog může být způsobena několika různými faktory a nemusí vždy souviset s tím, že většina lidí na světě je vadných. Je třeba brát v úvahu několik aspektů. Léky jsou často potřebné k léčbě různých zdravotních problémů a nemocí. Vysoká spotřeba léků může být důsledkem rozšířených zdravotních problémů, stárnutí populace a většího povědomí o zdravotních otázkách.

Zneužívání drog může být způsobeno různými faktory, jako jsou sociální, ekonomické nebo psychologické, a nemusí být nutně způsobeno vadnými jedinci. Zneužívání drog může být důsledkem několika složitých sociálních problémů, včetně chudoby, násilí, nezaměstnanosti a zanedbávání duševního zdraví. Stav životního prostředí a vandalismus mohou ovlivňovat kvalitu života v různých oblastech.

Nedostatečná péče o životní prostředí může mít vliv na lidské zdraví a pohodu. Je důležité, aby se vlády a společnosti snažily chránit životní prostředí a předcházet vandalismu. Celkově lze říci, že spotřeba léků a drog je komplexním problémem, který má mnoho různých faktorů. Ovšem tvrzení, že většina lidí na světě je vadných, je příliš zobecněné a nepřesné. Lidská společnost má své výzvy a problémy, ale je důležité analyzovat tyto problémy z více perspektiv a hledat konstruktivní způsoby, jak je řešit a zlepšit kvalitu života pro všechny.