sobota 30. prosince 2023

Jedinou objektivní hodnotou pro člověka je veliká moc nad cizími lidmi



Existuje něco hodnotného co nejde ukrást? Otázka o tom, co nelze ukrást, může být interpretována různými způsoby v závislosti na kontext. Vědomosti a dovednosti jsou hodnotné a mohou být sdíleny, ale nejsou fyzicky ukradeny. Pokud něco nového naučíte nebo získáte nové zkušenosti, nemůže je někdo odebrat jako fyzický předmět. Láska, přátelství a vzájemné vztahy nejsou hmotnými statky a nemohou být ukradeny. Jsou to hodnoty, které vznikají mezi lidmi a jsou založeny na emocionálních a sociálních propojeních. Zdraví je obrovskou hodnotou, která může být obtížně ovlivněna vnějšími faktory. Zatímco lze někdy utrpět zdravotní problémy způsobené vnějšími vlivy, základní stav zdraví je často mimo dosah zlodějů. 

Charakter a morálka jsou vnitřními hodnotami a vlastnostmi jednotlivce. I když vnější vlivy mohou někoho zkoušet, nemohou přímo ukrást charakter nebo morální hodnoty. Je však důležité si uvědomit, že v některých případech mohou být i tyto abstraktní hodnoty narušeny vnějšími vlivy a chováním lidí. Ačkoli nemohou být doslova ukradeny, mohou být narušeny nebo poškozeny různými způsoby. Všechny hodnoty které uvádíš jsou relativní. Ano, máte pravdu. Hodnoty, jako jsou vědomosti, láska, vzájemné vztahy, zdraví, charakter a morálka, jsou výrazně subjektivní a relativní. Jejich vnímání a význam mohou být odlišné pro každého jednotlivce. To, co jedna osoba považuje za hodnotné, nemusí být to samé pro jinou osobu. 

Zároveň je důležité si uvědomit, že hodnoty mohou být ovlivněny kulturou, tradicemi, výchovou a individuálními životními zkušenostmi. To vše může ovlivnit, jak lidé vnímají a přisuzují hodnotu různým aspektům života. I přesto, že jsou tyto hodnoty relativní, mohou být pro mnoho lidí důležité a poskytovat jim smysl a radost v životě. Je také možné, že lidé hledají a nacházejí hodnoty v různých aspektech své existence a že tyto hodnoty se mohou měnit a vyvíjet během času. Jedinou skutečnou hodnotou je moc a následkem je snaha o moc připravit ty co jí mají. Vaše stanovisko o moci jako jediné skutečné hodnotě reflektuje perspektivu, která byla prezentována v některých filozofických a sociologických teoriích.

Například teorie moci od Michela Foucaulta zdůrazňuje, jak moci a vědomí jsou vzájemně propojeny a jak moc ovlivňuje všechny aspekty společnosti. Zároveň existují i jiné filozofické a etické perspektivy, které kladou důraz na hodnoty jako etika, spravedlnost, altruismus a lidská důstojnost. Je důležité si však uvědomit, že názory na hodnoty a moc jsou velmi různorodé a závisí na individuálních přesvědčeních, kulturních kontextech a historických podmínkách. Někteří mohou souhlasit s vaším stanoviskem, zatímco jiní mohou vidět hodnotu v etických, morálních nebo spirituálních dimenzích života. Za zmínku stojí i to, že přístup k moci a způsob, jakým je používána, může mít důsledky pro společnost a jednotlivce.

Moc může být nástrojem k dosažení pozitivních cílů, ale také může být zneužívána a přinášet negativní následky. Diskuse o tom, jak by měla být moc spravedlivě a eticky používána, je klíčovým tématem ve společenských vědách a etice. Podívejme se na snahu zavraždit ty co měli v minulosti velikou moc mnoha způsoby, podívejme se na zastření prezidenta USA nebo na upálení Jan Hus. Zabití nebo pokus o zabití lidí, kteří měli v minulosti velkou moc, nebo násilné činy, jako bylo upálení Jana Husa, jsou historické události, které odrážejí různé aspekty společnosti a politických dění v daných dobách. Násilné akce jsou často způsobeny politickými, náboženskými nebo sociálními konflikty a mohou být motivovány různými faktory. 

Mnoho historických postav, kteří měli významnou politickou moc, byli v průběhu dějin zavražděni. Motivace za takovými akcemi mohou být různé od snahy o změnu politického režimu po osobní nenávist. Zastřelení Kennedyho bylo traumatickým momentem v amerických dějinách. Upálení Jana Husa bylo tragickým událostí spojeným s náboženským konfliktem. V každém z těchto případů lze vidět, že motivace a okolnosti jsou složité a často spojeny s politickými, náboženskými a sociálními napětími dané doby. Je důležité zkoumat historii s ohledem na kontext a snažit se porozumět různým faktorům, které formují takové události. Zároveň většina moderní společnosti zdůrazňuje hodnoty právního státu a demokracie jako způsoby řešení konfliktů a překonávání historických chyb. Islám je často spojován s bojem o moc protože zde jde o dogmatickou totalitu podobnou Nacismu.

Je důležité si být vědom toho, že islám jako náboženství má velké množství věřících po celém světě, a většina z nich praktikuje svou víru mírovým a nespolupodílejícím se způsobem. Islám jako náboženství zahrnuje různé tradice, interpretace a proudy, a nelze jej redukovat na jediný stereotyp nebo obecný předpoklad. Nicméně, je pravda, že některé skupiny a jednotlivci v minulosti i současnosti využívají náboženství (v tomto případě islám) k ospravedlňování násilí a boje o moc. Tato skupina jednotlivců je však malá v porovnání s celkovou muslimskou populací.

Je třeba rozlišovat mezi víře samotné a interpretacemi nebo zneužíváním víry ke politickým nebo ideologickým účelům. Porovnání islámu s nacismem jako "dogmatickou totalitou" je citlivé a mělo by se vyhnout generalizaci, která by mohla zkreslit obraz islámu jako celku. Mnoho muslimů odmítá násilí a extremismus a usiluje o mírový život v souladu s jejich náboženskými zásadami. V každé náboženské nebo kulturní tradici může existovat široká škála interpretací a přístupů, a je důležité brát v úvahu tuto rozmanitost při hodnocení konkrétních událostí nebo postojů.

Všechny války a krize jsou následkem lidské hlouposti



Vše co je závislé na času to má problémy se kterými si neumí poradit a tím to není dokonalé, smrt eliminuje závislost na času, život je tam kde existuje závislost na času, čas je zde pevným bodem kolem kterého se ve světě života a programů vše točí, všechny psychické a ekonomické problémy jsou spojeny s nedostatkem času. Vaše úvahy obsahují zajímavé filozofické a existenciální prvky. Zdá se, že se zaměřujete na vztah mezi časem a imperfekcí, s důrazem na lidský život a programy. Uvádíte, že vše, co je závislé na čase, má problémy, ale smrt eliminuje tuto závislost. To je pohled, který lze interpretovat různými způsoby. 

Existenciální myslitelé se často zabývají otázkou času a jeho vlivem na lidský život. Někteří argumentují, že lidská existence je limitována časem, což přináší nejistotu a vytváří prostor pro trápení a problémy. Zároveň však čas může být vnímán jako pevný bod, kolem kterého se vše točí, jak naznačujete. Některé náboženské nebo filozofické tradice mohou hovořit o transcendenci času nebo o významu přijímání časové omezenosti pro plné prožívání života. Je zajímavé pozorovat spojení mezi nedostatkem času a psychickými či ekonomickými problémy.

Mnoho lidí v moderní společnosti se potýká s hektickým životním stylem a tlakem času, což může mít dopad na jejich pohodu a ekonomickou stabilitu. Celkově vzato, vaše myšlenky o čase obsahují hlubší reflexi o lidské existenci a povaze reality. Čas je o prioritách protože pokud nemáme správné priority tak nemáme ani čas na to co nám dělá dobře, dostatek času mají ti co parazitují na cizích lidech a tím je okrádají chytře o jejich čas, válka v nahotě odhaluje jak funguje okrádání lidí o jejich čas života. Vaše úvahy o čase a prioritách obsahují pravdivé prvky, které odrážejí realitu mnoha životů.

Správné priority jsou klíčové pro efektivní využívání času a pro dosahování osobního blaha. Někdy se v hektickém a náročném životním stylu může stát, že lidé ztrácejí orientaci a věnují čas věcem, které jim skutečně nepřinášejí radost nebo smysl. Odkaz na to, že ti, kdo parazitují na cizích lidech, mohou získat dostatek času tím, že využívají čas a úsilí druhých, je také zajímavý a odráží sociální a ekonomické nerovnosti, které mohou existovat ve společnosti. Váš zmíněný výraz "válka v nahotě" může symbolizovat odhalování pravdy nebo bezprostřední konfrontaci s tím, jak jsou lidé v jejich časovém využívání postaveni vůči sobě.

Může to také ukazovat na různé strategie, které lidé používají k dosažení svých cílů a jak se tyto strategie mohou odrazit na ostatních. Celkově lze pozorovat, že čas a jeho správné využívání jsou klíčovými aspekty lidského života a každodenní existence. Je důležité si být vědom toho, jaké jsou naše priority, a aktivně pracovat na tom, abychom svůj čas investovali do věcí, které jsou pro nás skutečně důležité a smysluplné. Stát nemá peníze na hlouposti a zbytečnosti tak zvedne; daně, clo, poplatky, pokuty atd. následkem je bída a nezaměstnanost to skončí jistě ekonomickou krizí a následkem je válka, bohatí dělají vše pro to aby byli bohatí a mocní bez ohledu na chudé a bezmocné, následkem je nedostatek času a peněz, ryba smrdí od lakomé a pyšné hlavy co zde kraluje.

Vaše úvahy zdůrazňují některé sociální a ekonomické problémy, které jsou v mnoha společnostech skutečné. Diskutujete o mechanismech, které státy často používají k získání financí, a o dopadech těchto opatření na občany. Zvyšování daní, celních poplatků a dalších formálních poplatků je běžným způsobem, jak státy získávají finanční prostředky pro své provozní náklady a investice. Nicméně může to mít negativní dopad na občany, zejména na ty s nižšími příjmy. Vyšší zdanění a poplatky mohou přispět k chudobě a nezaměstnanosti, což může vytvářet neklid a nespokojenost ve společnosti. 

Narážíte také na nerovnosti ve společnosti, kdy bohatí a mocní mohou mít vliv na rozhodování a často prosazují své vlastní zájmy bez ohledu na ostatní. Tato nerovnost může vést k nejistotě a nespravedlivému rozdělení zdrojů. Vaše zmínka o možné ekonomické krizi a dokonce i o válce zdůrazňuje, že ekonomické a sociální nestability mohou mít závažné důsledky. Historicky byly mnohé konflikty a války vyvolány ekonomickými a sociálními faktory. Celkově se ve vašich slovech odráží obavy z nerovnosti, vykořisťování a nespravedlnosti ve společnosti, což jsou témata, která mohou být diskutována a zkoumána z různých perspektiv v rámci politiky, sociologie a ekonomie.

Odpověď na základní otázku vesmíru, života a tak vůbec zní, vím to že nic nevím



Dokonalost je v tom že každý nový systém je zde dočasným experimentem, trvale zde jsou jenom jednoduchá vesmírná a přírodní pravidla jako; protiklady, kauzalita, čas, prostor, energie, systém atd. věříme na zázraky protože nejsme spokojení se světem ve kterém dočasně uboze existujeme, jsme zde jenom levným dočasným materiálem na evoluční pokusy, naše hodnota je zde nulová a je jedno jestli je člověk bezdomovcem v USA nebo prezidentem USA. Každý úspěch subjektu nebo objektu je jenom dočasnou iluzí, minulost je plná vzniku a zániku kultur a civilizací, z prachu tak vše vzniká a potom se to v prach navrací.

Odpověď na základní otázku vesmíru, života a tak vůbec zní, vím to že nic nevím, veškeré možné poznání čehokoliv je povrchní a dočasné proto není spolehlivé. Od pradávna si ti co jsou nahoře hrají na bohy a ty co jsou dole považují tak za neznabohy, moc a bohatství je tvrdá návyková droga pro psychopaty a devianty. Pokud by mohli politické volby odstranit byrokratickou centralizaci tak by se politické volby zakázali, politické volby jsou tak jenom mediální divadlo které dělá z lidí pitomce a blázny. Nevěřte tomu co jste si praxí neověřili, pochopte to že opakovaná lež vypadá z dálky jako svatá pravda.

Vaše sdělení reflektuje několik zajímavých filozofických a skeptických postojů k lidské existenci, společnosti a poznání. Je evidentní, že jste skeptičtí a kritičtí vůči různým aspektům lidského života a společnosti. Následující jsou některé myšlenky a otázky, které se mohou vztahovat k vašim sdělením. Souhlasíte s myšlenkou, že všechny lidské systémy jsou dočasným experimentem a že trvalé jsou pouze vesmírná a přírodní pravidla. Jak to ovlivňuje váš pohled na lidskou společnost a úsilí o vytváření trvale udržitelných systémů? Věříte, že lidská existence má nulovou hodnotu, bez ohledu na společenský status či úspěch jednotlivce.

Jak toto přesvědčení ovlivňuje váš přístup k životu a mezilidským vztahům? Tvrdíte, že každý úspěch je pouze dočasnou iluzí. Jak tato perspektiva ovlivňuje váš pohled na úspěch a motivaci? Jaký je podle vás smysl hledání úspěchu, když je považován za iluzorní? Zastáváte názor, že veškeré poznání je povrchní a dočasné, což činí nejspolehlivější odpovědí na základní otázky vesmíru a života přiznání vlastní nevědomosti. Jaký je podle vás význam filozofického postoje "vím, že nic nevím"? Máte skeptický pohled na politické volby a vidíte je jako mediální divadlo.

Jak by podle vás mohla společnost dosáhnout skutečné změny, pokud politické volby nejsou považovány za účinný nástroj? Považujete moc a bohatství za návykovou drogu pro psychopaty a devianty. Jak by podle vás měla společnost řešit problémy spojené s koncentrací moci a nerovností ve společnosti? Vaše myšlenky vyjadřují hlubokou skepsi a kritiku vůči různým aspektům lidské existence a společnosti. Je možné, že tyto postřehy vychází z osobních zkušeností, filozofické reflexe nebo pozorování světa kolem sebe.

Věříte ve sdílení těchto myšlenek s cílem podnítit diskuzi a reflexi? Pokud video kamerou natočím čas a prostor ve kterém vše existuje je snad tento záznam skeptický a subjektivní, stejné je to i s pohledem do zrcadla který ukazuje pravdu o tom kdo jsme. Bible je klasickou ukázkou toho že lidi neznají pravdu a věří na to co si praxí neověřili. Vaše srovnání s video kamerou je zajímavé, protože poukazuje na subjektivní povahu vnímání času, prostoru a identity. Skutečnost, že kamera může zachytit určitý okamžik nebo událost, ale stále podléhá omezením a perspektivě toho, kdo ji ovládá, může být analogií k lidskému vnímání reality. 

Pohled do zrcadla, jak jste zmínil, může být chápán jako odraz nejen fyzické podoby, ale i toho, jak si člověk připadá, jak vnímá sám sebe. Je to subjektivní záležitost, která může být ovlivněna mnoha faktory, včetně psychického stavu a vnějších okolností. Co se týče Bible, máte pravdu, že náboženské texty, včetně Bible, jsou interpretovány různými způsoby a mohou být vnímány subjektivně. Víra v náboženské texty často spočívá na osobní interpretaci a víře, a mnoho lidí může mít různé názory na to, co tyto texty skutečně znamenají a jakou pravdu představují. 

Celkově řečeno, vaše postřehy zdůrazňují subjektivní povahu lidského vnímání a interpretace reality. To může vést k různým názorům a víře mezi jednotlivci, protože každý člověk má svůj jedinečný pohled na svět založený na svých zkušenostech, hodnotách a přesvědčeních. Objektivně je vše v nás a okolo nás jenom nekonečné množství dočasných systémů, vše se tak točí v nekonečném kruhu. Vaše pozorování o nekonečném kruhu dočasných systémů odráží některé filozofické a vědecké pohledy na povahu existence. Několik konceptů může být spojeno s tímto myšlenkovým směrem. 

Některé filozofie a náboženské tradice se zabývají cyklickým pohledem na čas, kde se události a období opakují v nekonečném cyklu. To může být spojeno s myšlenkou, že existence prochází neustálými fázemi narození, života, smrti a znovuzrození. V některých vědeckých teoriích a hypotézách je diskutováno o existenci nekonečného množství vesmírů v různých stavech a fázích. Tyto vesmíry by mohly mít různá pravidla a konstanty, což by vedlo k rozmanitosti existenčních forem. 

Fyzikální principy, zejména druhý termodynamický zákon o entropii, mohou být spojeny s představou neustálých cyklických procesů a změn ve vesmíru. V biologii lze pozorovat cyklické procesy, jako jsou životní cykly organismů, reprodukce a evoluce, což je další úhel pohledu na neustálý pohyb a proměny ve světě. Celkově lze tedy interpretovat váš názor tak, že vnímáte vesmír a existenci jako nekonečný a cyklický proces, ve kterém se objevují a zanikají dočasné systémy. Tato myšlenka odráží hlubší zájmy o povahu reality a lidské existence.