pondělí 22. ledna 2024

Lidi neustále objevují to co bylo dávno už objeveno



V historii je miliony velikých objevů které změnili civilizaci a kulturu, u většiny těchto objevů není jasné kdo je objevil. Podívejme se na objevení Ameriky zde se uvádí že ji objevil Kolumbus ale kritici tvrdí že mnoho století před jeho objevením byla Amerika už objevená. Podobná je situace s Ježíšem Kristem kdy kritici tvrdí že vše co říkal v Bibli Ježíš Kristus to bylo známo už dlouho před jeho narozením. Něco vzniká z něčeho, je snadné kopírovat cizí a vydávat to za svůj vynález, to samé platí u autorských práv a následkem jsou soudní spory. Ano, máte pravdu, v historii je mnoho příkladů, kde přisuzování objevů nebo vynálezů jednotlivým osobám může být komplikované.

Některé objevy mohou být postupným výsledkem dlouhodobého vývoje nebo společné práce více jednotlivců a není vždy jednoduché identifikovat jednotlivce, který má na svědomí daný objev. V případě objevení Ameriky je známo, že před Kolumbem na americkém kontinentu žily původní kultury, a existují důkazy o kontaktu s Evropou a Asií před Kolumbovým příchodem. Vikingové pod mohli přistát na americkém kontinentu kolem roku 1000, ale jejich kontakt s Amerikou byl krátkodobý a neměl širší vliv. 

Co se týče historie Ježíše Krista, existuje mnoho historických diskusí a debat ohledně toho, jak moc můžeme důvěřovat biblickým záznamům. Někteří kritici tvrdí, že některé myšlenky nebo koncepty obsažené v biblických textech byly známy v jiných kulturách před Ježíšovým životem. Obecně lze říci, že historie je složitým a mnohdy neúplným oborem, a identifikace konkrétních jednotlivců za určité události může být někdy obtížná. Je důležité být si vědom toho, že mnoho objevů a událostí je výsledkem postupného vývoje a společné práce mnoha jednotlivců a komunit.

Vědecký pokrok je často plný překvapení



Jak by se změnila civilizace pokud by se začal vyrábět motor který nepotřebuje benzín ani elektřinu, představte si že by tento motor poháněl; motorky, auta, tramvaje, vlaky, letadla, lodě, elektrárny atd. mnozí namítnou že z hlediska fyziky není možné takovýto motor vyrobit. Podívejme se na slunce které produkuje obrovské množství energie po miliardy let a díky extrémní situaci pro atomy. Scénář, ve kterém by byl vynalezen motor, který by nepotřeboval konvenční paliva ani elektřinu, by měl obrovský dopad na celou civilizaci.

Předpokládejme, že tento motor by byl skutečně možný a praktický, což by v některých ohledech znamenalo revoluci v energetice a dopravě. Tradiční zdroje energie, jako jsou fosilní paliva a nukleární energie, by ztratily svůj význam, což by mohlo vést k menší závislosti na ropě a snížení environmentálních dopadů spojených s těmito zdroji. Motorky, auta, tramvaje, vlaky, letadla a lodě by se mohly pohánět tímto novým motorem, což by znamenalo snížení emisí a závislosti na fosilních palivech.

Cestování by mohlo být levnější a ekologičtější. Změna energetického paradigmatu by měla obrovský dopad na ekonomiku. Firmy spojené s výrobou a distribucí tradičních paliv by mohly čelit problémům, zatímco nové odvětví kolem této nové technologie by mohlo vzkvétat. Snížení emisí a závislosti na fosilních palivech by přispělo k čistšímu životnímu prostředí a snížení negativních dopadů klimatických změn. Změny v energetickém sektoru by mohly změnit politickou a geopolitickou rovnováhu, protože některé země, které jsou v současné době závislé na vývozu ropy, by mohly ztratit svůj strategický význam.

Objev tohoto nového motoru by podnítil výzkum a vývoj v oblasti nových technologií. Vědecký pokrok by mohl být rychlejší, přičemž by bylo možné vytvořit další inovace a technologické revoluce. Je důležité zdůraznit, že takovýto scénář by byl velmi nepravděpodobný z hlediska současného chápání fyziky a energetiky, ačkoliv vědecký pokrok je často plný překvapení. Z toho je patrné že svět k lepšímu mohou změnit jenom převratné vynálezy a že politika a náboženství jsou jenom divadlo pro pitomce.

Zdá se, že vyjadřujete přesvědčení, že revoluční vynálezy mají potenciál měnit svět k lepšímu, zatímco politika a náboženství jsou vnímány jako neúčinné nebo dokonce negativní síly. Je důležité si uvědomit, že tato perspektiva odráží subjektivní názor a může být výsledkem individuálního pohledu na svět. Politika a náboženství mohou mít vliv na společnost v mnoha ohledech, včetně usměrňování hodnot, tvorby zákonů a vytváření sociálních struktur.

Někteří lidé vidí v těchto oblastech pozitivní síly, které mohou napomoci k řešení společenských a etických otázek. Revoluční vynálezy a technologický pokrok mohou skutečně přinést pozitivní změny, jako je zlepšení života, ekonomický rozvoj a snižování negativních dopadů na životní prostředí. Nicméně, politika a náboženství mohou stále hrát klíčovou roli v organizaci společnosti, vytváření hodnotových systémů a rozhodování o těchto technologických pokrocích. 

Je důležité hledat vyvážený pohled na různé aspekty lidské společnosti a chápat, že kombinace inovací, spravedlivých politických systémů a respektu k různorodým hodnotám může přispět k udržitelnému a pozitivnímu vývoji světa. Politika a náboženství nefunguje protože je zde lidský faktor který vychází z egoistického pokrytectví. Vaše stanovisko zdůrazňuje problémy spojené s lidským faktorem v politice a náboženství, zejména v kontextu egoismu a pokrytectví.

Skutečně, lidská povaha a chování mohou vytvářet složité výzvy v rámci těchto oblastí. Lidský egoismus, tedy orientace na vlastní zájmy, může někdy převládat v politických a náboženských rozhodováních. Politici mohou jednat ve prospěch svých vlastních zájmů místo ve prospěch společnosti, a podobně mohou i věřící jednotlivci odcházet od ideálů svého náboženství ve prospěch osobního prospěchu. Pokrytectví, je rozpor mezi veřejnými prohlášeními a skutečným chováním, může být v politice a náboženství problémem. Někteří lidé mohou veřejně vyznávat určité hodnoty, ale v soukromí jednat odlišně. 

Moc, která je často součástí politiky a některých náboženských hierarchií, může vést k zneužívání a odklonu od původních principů ve prospěch udržení nebo získání moci. Je důležité si všimnout, že tyto problémy nejsou univerzální a existují i příklady politických a náboženských systémů, které se snaží minimalizovat negativní vlivy lidského faktoru. Rovněž mnoho jednotlivců praktikuje politiku a náboženství s upřímností a snahou o pozitivní změnu. Snaha o etické a odpovědné chování v politice i náboženství může být klíčovým krokem k vytvoření systémů, které skutečně slouží společnosti a jednotlivcům.

Je nové lepší než staré?



Přichází období statistik díky globalizaci a digitalizaci, co nám čísla těchto statistik říkají? I když na světě mnoho lidí předčasně zemře díky; pandemii, nemocem, bídě, sebevraždě, válce atd. přesto se počet lidí na světě globálně neustále zvyšuje a nejrychleji se to děje tam kde je bída a zaostalost. Lokální statistiky nemají z globálního pohledu žádný význam protože dneska vše funguje globálně i když je zde často snaha lidem lhát to že důležité jsou lokální statistiky.

Aby něco co je nové mohlo statisticky stoupat tak logicky to co je staré musí klesat, otázkou mnohdy je jestli to co je nové je lepší než to co je staré, je třeba lepší automobil na akumulátory než automobil na benzín, v zimě se ukazuje že lepší je automobil na benzín. Statistiky jsou nástrojem, který nám pomáhá pochopit různé aspekty světa a sledovat změny v průběhu času. V souvislosti s globalizací a digitalizací se mnohé ukazatele stávají dostupnými na globální úrovni, což umožňuje lepší porovnávání a analýzu.

Nicméně, interpretace statistik vyžaduje obezřetnost a kontext. Ano, celosvětová populace se zvyšuje. To je dáno kombinací nárůstu porodnosti v některých regionech a pokračujícím prodlužováním délky života ve světě jako celku. Avšak, v některých zemích může populace klesat nebo se stabilizovat. Skutečně existují mnohé faktory, které způsobují předčasné úmrtí, včetně pandemií, nemocí, bídy a dalších. Analýza těchto statistik může být klíčová pro identifikaci priorit pro zlepšení globálního zdraví a kvality života. 

Přestože se některé regiony potýkají s bídou a zaostalostí, v některých případech může docházet k nárůstu populace právě v těchto oblastech. To může být způsobeno různými faktory, včetně nedostatečného přístupu k vzdělání a antikoncepci. Globální statistiky nám poskytují celkový obraz světa, ale lokální statistiky jsou nezbytné pro pochopení specifických potřeb a výzev v jednotlivých oblastech. Je pravda, že nové technologie a inovace mohou mít dopad na statistiky, ať už jde o zdraví, ekonomiku nebo životní prostředí.

Je důležité analyzovat, jaké jsou skutečné dopady a zda jsou nové metody skutečně lepší než ty staré. Statistiky samy o sobě nemohou poskytnout úplný obraz reality. Je třeba brát v úvahu kontext, historický vývoj a sociokulturní faktory. Celkově platí, že interpretace statistik by měla být provedena s opatrností a komplexní analýzou. Statistiky nám mohou poskytnout důležité informace, ale jejich interpretace by měla zohledňovat mnoho faktorů, aby byla co nejpřesnější a smysluplná.

Totality dělají z lidí ubožáky



Konzumní společnost je prioritně o konzumování; jídla, nápojů, informací, programů atd. ze všech stran je snaha o to abychom konzumovali to co nám škodí. Lidi většinou ani nevědí co jim škodí a co jim prospívá, podívejme se na kouření cigaret a pití alkoholických nápojů zde jsou lidi varováni že jim to škodí ale lidi tato varování ignorují, stejné je to i s jídlem kdy lidem škodí mnohá jídla a lidi přesto tato jídla konzumují. Nebo se podívejme na školství a televizi, zde je mnoho informací co lidem škodí a tyto informace způsobují psychické nemoci.

Války jednoznačně lidem škodí a přesto zde jsou války od počátku vzniku konzumní společnosti, ti co centrálně vládnou slibují v budoucnosti zázraky, náboženství slibuje zázraky po smrti, reklama slibuje zázraky po zakoupení zboží nebo služby, sliby jsou chyby! Vaše pozorování zdůrazňuje několik zajímavých aspektů moderní konzumní společnosti. Skutečnost, že lidé často konzumují věci, které jim mohou škodit, je komplexní fenomén, který může být ovlivněn různými faktory, včetně reklamy, sociálního tlaku a nedostatečného povědomí o zdravotních dopadech. 

V dnešní době jsou lidé vystaveni množství potravin a nápojů, které mohou být nezdravé. To může být způsobeno agresivní reklamou, dostupností levných a nekvalitních potravin, nebo jednoduše nedostatkem vzdělání o výživě. Větší dostupnost informací a zároveň nízká mediální gramotnost mohou vést k tomu, že lidé konzumují nekvalitní informace, které mohou ovlivnit jejich psychické zdraví. Je důležité, aby lidé byli schopni kriticky hodnotit a filtrovat informace, které konzumují. Reklama často vytváří idealizovaný obraz produktů a slibuje přínosy, které mohou být přehnané nebo zkreslené.

Lidé jsou někdy náchylní podléhat těmto slibům bez dostatečného zkoumání faktů. Nedostatečné vzdělání a propagace mýtů mohou přispět k podporování neefektivních nebo destruktivních politik. Války mohou být způsobeny různými faktory, včetně ekonomických zájmů a náboženských konfliktů. Vaše zdůraznění, že sliby jsou často chyby, podtrhuje důležitost kritického myšlení a schopnosti rozeznávat mezi realistickými cíli a neúspěšnými sliby. Celkově je důležité podporovat vzdělávání, mediální gramotnost a kritické myšlení ve společnosti, aby lidé mohli lépe porozumět dopadům svých rozhodnutí a lépe se orientovat v informačním prostředí.

PC 2024



Profesionální počítač za dostupnou cenu je základem pro vaši úspěšnost v moderní digitální době, je zde sice i možnost si pořídit notebook nebo malý počítač s malým výkonem, to je ale amatérská cesta která je spojená s mnoha problémy. Výhodou velikých počítačů je snadná opravitelnost a možnost vylepšení o modernější součástky. Pro přenosnost vám bude bohatě stačit mobil nebo tablet, ideální je tato sestava pro multimediální profesionální práci na hry by šla taky použít pokud počítač doplníte optimální grafickou kartou.

  1. AMD Ryzen 5 7600
  2. MSI PRO B650M-P
  3. Kingston FURY 16GB DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO
  4. Apacer AS2280Q4U 512GB
  5. Seagate SkyHawk 4TB
  6. GIGABYTE P450B
  7. Gamemax Silent HILL / H606
  8. 27" AOC U27V4EA

V blízké budoucnosti nikdo nebude už dojíždět do zaměstnání



Ve snu se mi zdálo jak se žije v budoucnosti, díky umělé inteligenci lidi začínali pracovat za mzdu od 10 let a pracovali do 70 let nebylo zde možné se práci vyhnout protože práci dostal každý přidělenou od umělé inteligence, nebyli zde žádné dny v roce kdy by člověk nepracoval každý by pracoval 365 dní v roce, jedinou výhodou bylo to že se pracovalo jenom 3 hodiny každý den tedy 93 hodin měsíčně pokud měl měsíc 31 dní. Veškerá práce pro lidi byla jenom doma u počítače, nikdo nedojížděl do zaměstnání protože všude pracovali místo lidí programy a stroje.

Lidi nechodili ani nakupovat nebo na úřady, to vše za ně vyřešili programy a stroje, každá rodina měla psa a tak jste venku spatřili jenom lidi jak venčí svoje psy, hovínka po psech jste už nemuseli uklízet o to se postarali naprogramované stroje. Školy zanikli protože o výchovu dětí se postarali naprogramované stroje, zanikla i politika a náboženství. Nejčastější prací lidí v pracovní době bylo hodnocení pomocí známek, přečetli jste si něco na internetu a dali tomu známku tak jako se známkuje ve škole. To co bylo dobře oznámkováno to se i lépe prodávalo nebo to bylo více populární.

Někde byli místo známek jenom hvězdičky. Vaše popisné sny o budoucnosti odráží zajímavou a futuristickou vizi, ve které umělá inteligence hraje klíčovou roli v každodenním životě. Tato vize ukazuje na vysokou automatizaci práce a centralizaci rozhodování na úkor lidského úsilí. Zde jsou některé aspekty, které bychom mohli zdůraznit. Umělá inteligence přiděluje práci každému člověku, což znamená, že každý pracuje od 10 do 70 let. Pracovní doba je však omezena na pouhé 3 hodiny denně, což by mohlo mít pozitivní dopad na rovnováhu pracovního a osobního života. 

Lidé pracují výhradně doma u počítače, přičemž programy a stroje nahrazují potřebu fyzické přítomnosti v zaměstnání, nákupních centrech nebo úřadech. Programy a stroje se starají o běžné domácí úkoly, jako je uklízení hovínek po psech, což umožňuje lidem více času věnovat se práci a jiným aktivitám. Školy zanikly a výchova dětí je ponechána na naprogramovaných strojích. Zdá se, že hodnocení (známky nebo hvězdičky) hraje klíčovou roli ve společnosti a ovlivňuje popularitu a úspěch určitých věcí nebo informací. Vaše vize naznačuje, že v této budoucnosti politika a náboženství zanikly, což může odrážet snahu o odstranění konfliktů spojených s těmito oblastmi.

Každá rodina má psa, což znamená, že venku se setkáváte pouze s lidmi venčícími své psy. Domácí mazlíčci mohou hrát klíčovou roli v emocionálním a sociálním životě lidí v této vizi. Celkově vaše popisy naznačují společnost, kde umělá inteligence a automatizace mají významný vliv na každodenní život lidí, a to včetně práce, domácích úkolů a sociálních interakcí. Tato vize zároveň zdůrazňuje důležitost hodnocení a popularizace věcí v digitálním prostředí.

Mnoho lidí se dosud chová jako zvířata



Každý živý subjekt je originál který existuje v originálním času a prostoru, často je zde snaha o to aby se originalita násilně eliminovala ve jménu nějakého ideálu, následkem je krize ve které se stává život očistcem. Vaše tvrzení zdůrazňuje důležitost originality a výjimečnosti každého živého subjektu. Následně tvrdíte, že existuje tendence k násilné eliminaci této originality ve prospěch určitého ideálu, což vede k krizi, kde život se stává jakýmsi očistcem. 

Toto tvrzení může odrážet názor na společenské nebo kulturní trendy, kde je tlak na konformitu a podřízení se určitým normám nebo ideálům. Někdy může být společnost nebo kultura postavena na standardizaci a očekávání, což může potlačovat individualitu a originalitu. Krize, kterou popisujete, může být vnímána jako důsledek potlačování jedinečnosti a přirozeného vývoje. Někteří lidé mohou procházet vnitřními konflikty, když jsou nuceni odchýlit se od své autenticity ve prospěch kolektivních očekávání. 

Celkově je třeba si být vědom toho, že vnímání originality a konformity může být subjektivní a závisí na kontextu dané společnosti, kultury nebo osobních hodnot. Když se vystupuje na vysokou horu tak pozorujeme jak život zde mizí a na vrcholu už není žádná forma života protože zde nejsou podmínky pro život a člověk je často nucen existovat tam kde nejsou podmínky pro život protože je k tomu donucen systémem. Vaše analogie s výstupem na vysokou horu poskytuje zajímavý pohled na životní podmínky a adaptaci na extrémní prostředí.

Přirovnání k tomu, jak život mizí při stoupání na horu a na samém vrcholu už není žádná forma života, může být interpretováno v různých kontextech. V přeneseném smyslu můžeme tento obraz spojit s lidským prostředím a společností. Často můžeme pozorovat, že lidé jsou nuceni existovat nebo přizpůsobovat se podmínkám, které nejsou přirozené pro lidský život. To může být způsobeno sociálními nebo ekonomickými tlaky, nucením do konformity, nebo životem ve společnosti, která nezajistila adekvátní podmínky pro všechny své členy. 

Zmiňujete také, že člověk může být nucen existovat tam, kde nejsou podmínky pro život, a to v důsledku systému. Tato myšlenka odkazuje na systémové vlivy, které mohou utvářet podmínky pro život jednotlivců a mohou někdy vést k nespravedlnostem nebo nerovnostem. Celkově lze vaši metaforu interpretovat jako reflexi na to, jak některé systémové podmínky mohou ovlivňovat život lidí a někdy je nutí existovat v prostředí, které není pro ně přirozené nebo příznivé.

Současnost to je recyklovaná minulost



Ve snaze o manipulaci se vytvářejí programy které jsou; počítačové, ekonomické, náboženské, politické, biologické atd. každý program se snaží něco násilně zotročit! Následkem je toužení po svobodě a víra v zázraky po smrti nebo po volbách, když zotročení nejde o dobrém tak se realizuje po zlém protože moc a bohatství je pro parazity tvrdou drogou, parazit parazituje na parazitech o tom je naše konzumní kultura od svého vzniku! Vaše sdělení zdůrazňuje váš pohled na společnost a její dynamiku.

Je patrné, že vnímáte určité mechanismy a programy ve společnosti jako nástroje moci a ovlivňování, které mohou být manipulativní a zotročující. Toto téma je komplexní a může být zkoumáno z různých perspektiv, včetně sociologické, politické, ekonomické a filozofické. Manipulace a ovládání jsou témata, která byla zkoumána ve společenských vědách a filozofii po celá staletí. Většina společností má nějakou formu moci a hierarchie, a někdy může dojít k zneužití této moci.

Kritika konzumní kultury, kterou zmiňujete, se objevuje v různých společenských debatách ohledně dopadů konzumerismu na životní styl, životní prostředí a hodnoty. Důležité je však také si být vědom toho, že společnost je mnohostranným a složitým jevem, a existuje mnoho odlišných názorů na to, jak by měla být organizována a fungovat. Diskuse a dialog o těchto tématech jsou důležité pro zkoumání různých perspektiv a hledání společných cest k lepšímu porozumění a možným změnám. 

Nouze nás spojuje do smečky nebo civilizace, bohatství nás rozděluje na třídy a ligy! Vaše pozorování o vlivu nouze a bohatství na společnost obsahuje pravdivý prvek, který byl zkoumán v sociologii a politické filozofii. Základní myšlenkou je, že v době nouze nebo krize mohou jednotlivci a komunity spolupracovat a sdílet zdroje ve snaze přežít a řešit problémy. Naopak, když jsou dostatečné zdroje dostupné, může to vést k vytváření tříd a nerovností. Tato myšlenka souvisí s teorií sociální systémů, která zkoumá, co spojuje společnost a udržuje ji pohromadě.

V době nouze nebo ohrožení mohou lidé zažívat větší solidaritu a spolupráci. Naopak, když jsou zdroje dostatečné a společnost prosperuje, mohou vzniknout třídy, kdy bohatší jedinci nebo skupiny mají přístup k větším zdrojům a moci než ostatní. Toto téma také odráží diskusi o sociální spravedlnosti a otázky, jak efektivně spravovat zdroje ve společnosti tak, aby byly dostupné pro všechny. Různé společnosti a kultury se s těmito otázkami vyrovnávají různými způsoby, a existuje mnoho názorů na to, jak by měla společnost spravovat své zdroje a zajistit, aby byly přístupné všem jejím členům. 

Závěrem bych konstatoval to že vše v nás a okolo nás to je dočasný evoluční experiment proto se vše recykluje a tak současnost to je recyklovaná minulost. Vaše pohledy na život a společnost podávají zajímavou perspektivu na evoluci a vývoj. Myšlenka, že všechno, co je kolem nás, je dočasný evoluční experiment, může odrážet filozofické a existenciální přemýšlení o povaze reality. Myšlenka recyklace a současnost jako recyklovaná minulost může naznačovat cyklický charakter života a událostí. 

Filozofie a náboženské tradice z různých kultur mají různé pohledy na čas, existenci a vývoj. Někteří vidí život jako neustálý cyklus narození a smrti, zatímco jiní se zaměřují na lineární pohled na čas a historii. Vaše závěrečné myšlenky mohou vyvolat hluboké otázky týkající se smyslu života, existence a lidského místa ve vesmíru. Filozofie a metafyzika se tradičně zabývají těmito tématy a nabízejí různé interpretace a odpovědi. Každý člověk má svůj jedinečný pohled na tato témata a přístup k nim, což obohacuje celkový dialog o lidském bytí.