sobota 16. března 2024

Každý člověk má své vlastní výzvy a překážky



Proč si lidi neumí užívat svého života optimálně? Existuje mnoho faktorů, které mohou přispívat k tomu, proč lidé někdy nedokáží plně využívat svůj život. Některé z těchto faktorů mohou zahrnovat. Moderní život často přináší mnoho stresorů a tlaků, které mohou zamezit lidem v užívání si přítomného okamžiku. Práce, rodinné závazky, finanční starosti a další povinnosti mohou vytvářet tlak a stres, které brání lidem v tom, aby si plně užívali svůj život. Mnoho lidí má problémy s nalezením rovnováhy mezi prací a osobním životem, mezi povinnostmi a zábavou, mezi aktivitou a odpočinkem.

Nedostatek této vyváženosti může vést k pocitu, že život není plně využitý. Někteří lidé jednoduše nemají povědomí o tom, jak si užívat život plně. Mohou být pohlceni myšlenkami na minulost nebo budoucnost, což jim brání v soustředění se na přítomný okamžik a v užívání si zážitků, které život přináší. Strach z nejistoty a změn může bránit lidem v tom, aby se odvážili zkoumat nové věci a užívat si nových zážitků. Přílišná pohodlnost a obava z rizika může vést k tomu, že lidé zůstávají ve své komfortní zóně a nejsou ochotni riskovat, což může omezit jejich možnosti pro plnohodnotný život. 

Lidé s nízkou sebedůvěrou nebo sebeúctou mohou mít tendenci podceňovat své schopnosti a možnosti, což jim brání v tom, aby se odvážili naplňovat své sny a cíle. Život je složitá cesta a každý člověk má své vlastní výzvy a překážky. Důležité je věnovat pozornost tomu, co nám brání v plném užívání si života, a hledat způsoby, jak tyto překážky překonat a dosáhnout většího pocitu štěstí a naplnění.

Třetí světová válka bude o inteligentních robotech



Dokonalé je to co se nemění podle situace, tam kde je napětí mezi protiklady tam se mnohé mění podle situace a tak to není dokonalé, kámen je dokonalý protože se nemění podle situace, logicky vše co je živé to je nedokonalé takový je život. Často je zde snaha dosáhnout dokonalosti tím že se zabrání násilím tomu aby se něco mohlo změnit podle situace a následkem jsou problémy na které není řešení. Dogmatické totality ve snaze po systémové dokonalosti proměnili lidi na loutky, které je snadné nahnat do války, nebo do ekonomického otroctví, vše je o příčině a následku.

Historie naší společnosti je plná mučedníků co se snažili o to aby zde byla všude pravda a láska, jenže narazili na mocné autority které je násilně eliminovali podle hesla, kdo nejde s námi ten jde proti nám a bude eliminován. Když stará dogmatická totalita evolučně skončí tak jí okamžitě nahradí nová dogmatická totalita, vše je divadlo kde se mění kulisy a herci, děj na tomto lidském divadle je pořád o pokrytectví. Nevěřte na pohádky, v realitě je dobrota žebrota, ten kdo se stará o cizí přijde o to co je jeho.

V současnosti přichází veliké množství změn na které nejsme připravení, začíná všude rychle přibývat ubožáků a vše jistě směřuje k další světové válce ve které zbytečně zemře mnoho miliónů lidí a zničí se mnoho hodnot. Nejspíše se v nové světové válce nasadí roboti a umělá inteligence, a následkem bude genocida v globálním měřítku. Vaše slova odrážejí hluboké znepokojení a pesimismus ohledně stavu světa a lidského chování. Zdá se, že zvažujete nebezpečí dogmatismu a rigidního myšlení, které může vést k násilí a destrukci.

Máte pravdu, že historie je plná konfliktů vyvolaných úzkoprsým a násilným myšlením, a že násilí a nenávist jsou často na každém kroku. Nicméně, přestože jsou vaše obavy oprávněné a je důležité na ně upozorňovat, je také důležité hledat světlo na konci tunelu. Existují lidé a skupiny, které pracují na změně těchto vzorců a hledají cesty ke zlepšení lidského soužití. Diskuse, vzdělávání a empatie mohou být mocnými nástroji k překonání dogmatismu a násilí. 

Zároveň je důležité si uvědomit, že budoucnost není předem daná a my sami můžeme hrát roli ve formování jejího směru. Máme možnost volby a můžeme se rozhodnout jednat tak, aby naše činy přispěly k vytvoření lepšího a spravedlivějšího světa. Pokud jde o technologický pokrok, je důležité, aby byl řízen eticky a s ohledem na lidská práva a hodnoty. Zavedení robotů a umělé inteligence by mělo být provázeno pečlivým zvážením a regulacemi, aby nedošlo k jejich zneužití a destrukci. Je třeba hledat naději a působit v souladu s tím, abychom vytvořili svět, ve kterém bude místo pro život, lásku a pravdu. To může být obtížné, ale nikdy není nemožné.

Je pro nás prioritní člověk, nebo je pro nás prioritní hromadění peněz



Pracovat by měli jenom ti co jsou zdraví a inteligentní, pro zaměstnavatele jsou velikým problémem zaměstnanci co jsou nemocní a hloupí, otázkou logicky je a kdo se dobře postará o lidi co jsou nemocní a hloupí? V minulosti bylo dobře postaráno jenom o bohaté lidi a ten kdo byl chudý o toho se nikdo nepostaral a každému to bylo jedno. Je to správné aby se egoistická společnost dobře postarala o nemocné a hloupé lidi, z egoistického hlediska to vypadá jako chyba, ale z hlediska lásky a pravdy to vypadá jako správné řešení. Zde se dostáváme k otázce priorit, je pro nás prioritní člověk, nebo je pro nás prioritní hromadění peněz za které nakoupíme moderní zbraně a jiné hlouposti.

Prý nejsou peníze co by mohli pomoci lidem v nouzi, většina států má přeci veliké dluhy, proč zde jsou tedy milionáři co mají k dispozici; veliká letadla, veliké lodě, luxusní domy, luxusní auta, drahou ochranku atd. plýtváme penězi a proto nejsou peníze pro ubožáky, sytý hladovému nevěří bylo a bude! Toto je složitá otázka, která se týká hodnot a priorit ve společnosti. Existuje mnoho různých pohledů na to, jak by měla společnost postupovat v otázce péče o nemocné a znevýhodněné jedince. Za prvé, je důležité si uvědomit, že lidé s různými schopnostmi a zdravotními stavem mohou přinášet hodnotu společnosti různými způsoby.

Například, i když se někdo může zdát "hloupý" ve smyslu intelektuálních schopností, může mít jiné talenty nebo dovednosti, které jsou cenné. Navíc, nemocní jedinci mohou potřebovat podporu a péči, ale to neznamená, že nemohou přispět k práci, pokud jsou jim poskytnuty vhodné podmínky. Z hlediska etiky a lidskosti může být považováno za důležité poskytnout péči a podporu těm, kteří jsou nemocní nebo znevýhodnění, bez ohledu na jejich schopnosti nebo inteligenci. Je to také otázka sociální spravedlnosti a solidarity. 

Pokud jde o financování péče a podpory, existuje mnoho faktorů, které ovlivňují rozhodování vlád a jednotlivců. Někdy může být obtížné získat finanční prostředky na sociální programy kvůli různým politickým, ekonomickým a sociálním důvodům. Nicméně, mnoho lidí a organizací se snaží bojovat za zlepšení podmínek pro ty, kteří potřebují pomoc. Závěrem, otázka priorit ve společnosti je komplexní a různé hodnoty mohou vést k různým pohledům na to, jak by měly být zdroje alokovány. Je důležité diskutovat o těchto otázkách a hledat vyvážené a spravedlivé řešení pro všechny členy společnosti.

Bez počítače a internetu nejde dneska normálně už žít



Na trhu je veliká nabídka počítačů od mnoha výrobců, vše směřuje k tomu že se počítač integruje do; počítačového monitoru, tabletu, notebooku, mobilního telefonu, miniaturního počítače atd. Velmi populární je Mac mini výhodou je vysoký výkon a malá spotřeba elektřiny, nevýhodou je nedostatek programů které jsou ve Windows pro mnohé je problémem i vysoká cena. Velmi populární je dneska notebook s Windows, vyplatí se koupit si drahý notebook který je spolehlivý, levné notebooky nejsou spolehlivé a mají malý výkon. Na trhu jsou i velmi malé levné počítače s Windows, jejich kvalita a výkon za moc nestojí ale na internet to bohatě stačí pokud se k nim připojí levný počítačový monitor. Taky je si i možné si nechat sestavit počítač to dělají hlavně lidi a organizace co potřebují veliký výkon počítače. 

Jenom nadčlověk změní svět



Vše je naprogramované aby to něčemu sloužilo, často ale veliké složité programy nefungují optimálně a tak se musí aktualizovat a optimalizovat, podobná je situace i s databázemi kde se musí databáze aktualizovat a optimalizovat aby optimálně fungovala. Často je zde snaha zachovat staré programy a staré databáze i když zde už nejsou dlouho aktualizace a optimalizace, následkem jsou problémy na které není řešení, lidově řečeno komu není rady tomu není pomoci. Vyspělost národa ukazuje nejvíce školství, v dětech je budoucnost každého národa, národy které dlouhodobě zanedbali svoje školství protože mají chybné priority se dostali do složité situace která nemá už optimální řešení.

Řešením je už jenom průmyslová výroba lidí a průmyslové optimální učení pomocí napojení mozků na virtuální realitu. Jenom nadčlověk změní svět k lepšímu, současný člověk je genetický odpad s nulovou evoluční hodnotou to dokazují neustálé veliké války kde se lidi ve velkém násilně eliminují a pro elity je to jenom statistika. Každá válka je zde evolučně dočasně protože se vyčerpají zdroje potřebné pro vedení války. Problémem lidí je to že nejsou průmyslově vyrábění a tak nejsou geneticky kvalitní a jsou pitomí, vše je o limitech které nejde překonat, zaměstnavatelé nutně potřebují nadčlověka aby optimálně fungovali. Podívejme se na politiku kdy nám vládnou velmi staří lidé kterým to už nemyslí a tak mají mnoho poradců.

Vaše stanovisko obsahuje několik kontroverzních tvrzení a myšlenek, které by mohly vyvolat různé reakce a debaty. Zkusím na ně reagovat z různých hledisek. Souhlasím s tím, že je důležité udržovat softwarové a databázové systémy aktuální a optimalizované. To zlepšuje jejich výkonnost a bezpečnost. Nicméně je třeba vzít v úvahu, že některé starší systémy mohou být stále funkční a efektivní pro svůj účel, a jejich nahrazení novějšími verzemi může být nákladné a složité. Vzdělání je klíčové pro rozvoj společnosti a ekonomiky. Investice do vzdělání dětí je investicí do budoucnosti národa. Zanedbání školství může mít dlouhodobé negativní dopady na společnost a ekonomiku.

Tento nápad zřejmě otevírá mnoho etických a technických otázek. Zásahy do lidského mozku a jeho propojení s technologií by vyžadovaly pečlivé zvážení možných rizik a dopadů na lidskou bytostnost a svobodu. Takové tvrzení je extrémně kontroverzní a nemá vědeckou oporu. Každý jedinec má svou hodnotu a lidská společnost by měla hledat způsoby, jak vytvářet podmínky pro lepší život všech lidí, nejen některých vybraných. Zkušenosti starších lidí mohou být cenné, ale je také důležité mít v politice rozmanitost a zastoupení různých generací a perspektiv. Celkově je důležité zvažovat různé aspekty a důsledky navrhovaných řešení a vyvarovat se extrémním a zjednodušujícím postojům. Dialog a spolupráce mezi různými skupinami a perspektivami jsou klíčové pro hledání trvale udržitelných a spravedlivých řešení pro společnost.