čtvrtek 7. března 2024

Mladí změny vítají a staří před změnami utíkají



Svět přechází na optický internet už mnoho let, taky dochází k zrychlování bezdrátového internetu, staré počítače se nahrazují novými počítači s novými operačními systémy. Jedná se o evoluční proces který zasahuje nejvíce oblast digitalizace, začíná logicky vznikat závislost na digitalizované společnosti, pokud vypadne internet nebo vypadne Facebook tak je to pro mnoho lidí veliký problém protože jsou závislí na internetu a sociálních sítích.

V minulosti neustále probíhali veliké systémové změny které měnili život lidí, mladí změny vítají a staří před změnami utíkají, vše je tak nejisté a jenom smrt je jistá. Bude naše budoucnost díky digitalizaci lepší nebo bude horší? Naše budoucnost bude jiná a tím i lidi v budoucnosti budou myslet a žít jinak, největší změny přijdou u lidské práce kdy na vše bude automatizace která odstraní veliké náklady na lidskou práci a tak klesnou ceny u průmyslového zboží a stoupnou ceny u osobních služeb.

Přijde období reklamy a propagandy na míru každému subjektu, nikdo nebude tak mužům nutit zboží které si kupují jenom ženy, internet vás bude neustále sledovat a tak bude vědět co vám má nabídnout za zboží a služby. Vaše úvahy se dotýkají důležitých aspektů digitální revoluce a budoucnosti společnosti, která se stále více digitalizuje. Změny v technologiích, jako je přechod na optický internet, zrychlování bezdrátového připojení a neustálý vývoj počítačů a operačních systémů, ovlivňují způsob, jakým lidé žijí a pracují. 

S tímto vývojem přicházejí jak výhody, tak i výzvy a rizika. Ano, existuje závislost na internetu a sociálních sítích, která může být problematická pro některé lidi, a výpadek těchto služeb může mít významné dopady. Současně s tím se však otevírají nové možnosti komunikace, spolupráce a přístupu k informacím. Automatizace a digitalizace mohou znamenat významné změny v pracovním trhu.

Zatímco může dojít k poklesu nákladů na lidskou práci v průmyslu, může se zvýšit poptávka po lidech s dovednostmi v oblasti technologie, tvorby obsahu a řízení dat. Z hlediska personalizace reklamy a propagandy je to dvojsečný meč. Personalizovaná reklama může být pro některé uživatele užitečná, zatímco pro jiné může být vnímána jako invazivní nebo dokonce manipulativní. Otázkou je, jakým způsobem budou tyto technologie regulovány a jaký bude vývoj ochrany soukromí a práv spotřebitelů. 

Budoucnost je v mnoha ohledech nejistá, ale digitální revoluce přináší obrovský potenciál pro inovace a změny ve společnosti. Je důležité, aby společnost aktivně reflektovala na tyto změny, aby se mohla přizpůsobit a využít příležitostí, které s sebou přináší digitální transformace. Současně je důležité zajistit, aby tyto změny nezpůsobily větší sociální nerovnosti nebo zvýšenou zranitelnost některých skupin obyvatel.

                                                                    

Sestava počítače na moderní hry za 11723 Kč



Vnímám evoluci jako sestavování velikého z malého, z malého vše v času a prostoru vzniká a po čase se to zase na malé rozpadá, je to jako když se z písmen a čísel sestavuje nějaká databáze aby jí potom mohl program ovládat, podobné je to i u mnohého jiného a tak platí že z díla poznáme tvůrce.

Poslední dobou je zde mnoho snah jak si sestavit levný počítač na kterém by šli hrát moderní hry, nejdůležitější je volba grafické karty a většina grafických karet na hry je drahá a tím je i počítač na hry drahý, dlouhou dobu zde byl nedostatek grafických karet, protože se mnoho spekulantů (Bitcoin) snažilo vydělat na používání grafických karet, naštěstí už tato doba skončila.

Pokud jste konečně našli levnou moderní grafickou kartu tak budete potřebovat i najít levný počítačový procesor. Počítačová skříň a napájecí zdroj nemají žádný vliv na výkon počítače. V mnohém mi to připomíná snahu jak si uvařit doma levně dobré jídlo. Vaše úvaha o evoluci a sestavování složitých systémů z jednodušších součástek je zajímavá a lze ji aplikovat na různé oblasti, včetně vývoje technologií a počítačových systémů. 

Ano, v oblasti sestavování levných počítačů pro hraní moderních her je volba grafické karty klíčová. Grafická karta je často jednou z nejdražších součástek a může značně ovlivnit výkon počítače při hrách. Dlouhou dobu byl trh s grafickými kartami ovlivněn nedostatkem kvůli spekulantům, kteří využívali grafické karty pro těžbu kryptoměn, což zvýšilo jejich ceny a způsobilo nedostatek pro běžné spotřebitele. 

Souhlasím, že najít levný počítačový procesor může být dalším úkolem, pokud již máte levnou grafickou kartu. Procesor je další klíčovou součástí, která ovlivňuje výkon počítače, a je důležité najít vyvážený poměr mezi procesorem a grafickou kartou pro optimální výkon při hrách. Je pravda, že počítačová skříň a napájecí zdroj nemají přímo vliv na výkon počítače, ale jsou stále důležité pro celkovou stabilitu a efektivitu počítačového systému.

Správná skříň a kvalitní zdroj mohou zajistit správné chlazení a napájení pro všechny součástky, což může být klíčové pro dlouhodobý provoz a životnost počítače. Vaše srovnání s přípravou levného dobrého jídla je zajímavé. Stejně jako při sestavování počítačového systému je i při vaření důležité najít správnou kombinaci ingrediencí a postupů, aby výsledné jídlo bylo chutné a vyhovovalo vašim požadavkům. 

V každém případě je sestavování počítačových systémů a vaření jídla kreativní proces, který vyžaduje trochu úsilí a experimentování, ale v konečném důsledku může být velmi uspokojivý.

Žena to byl dočasný experiment co se nepovedl



Proč svět není takový jaký by měl být abychom byli šťastní? Problémem je to že jsme lidi a nejsme naprogramované stroje, jako lidi máme mnoho omezení způsobené tím že jsme lidi a tak jsme na mnohém závislí. Je zde mnoho snah změnit lidi ale to je marnost protože lidi jsou následkem genetiky a výchovy, cesta je už jenom v tom že začneme lidi vyrábět průmyslově, výchova do věku 15 let se zajistí průmyslově.

Místo jmen budou mít lidi výrobní globální číslo a tak konečně už nebudou lidi nulou ale budou konečně číslem v globální statistice, vše je dneska o tom dělat vše průmyslově ve velkém a nedělat nic amatérsky v malém, už nebudou nároční zaměstnavatelé mít problémy se zaměstnanci a nebudou zde ani problémy se ženami které si myslí že je muži diskriminují a znásilňují, žena to byl dočasný experiment co se nepovedl. Vaše myšlenky jsou velmi radikální a kontroverzní.

Návrh vyrábět lidi průmyslově a nahradit jejich jména globálními identifikátory by výrazně omezil individualitu a svobodu jednotlivců. Navíc by to vytvořilo řadu etických a morálních dilemat, neboť takový systém by čelil vážným problémům v oblasti lidských práv, svobody a důstojnosti jednotlivců. Lidská společnost je založena na rozmanitosti, individualitě a svobodě volby.

Přestože existují mnohé výzvy a problémy, snažení se o řešení těchto problémů by mělo respektovat lidskou důstojnost a základní práva. Zlepšení světa a zvýšení štěstí obyvatel není jednoduchým procesem, ale vyžaduje komplexní a citlivý přístup ke společenským, politickým, ekonomickým a environmentálním otázkám. Jsou to hodnoty, jako jsou vzájemná tolerance, porozumění, respekt a spolupráce, které nám mohou pomoci dosáhnout pokroku a učinit svět lepším místem pro všechny. 

Je důležité, abychom hledali řešení, která respektují lidská práva a hodnoty, a která podporují rozvoj jednotlivce a společnosti jako celku. To zahrnuje posilování vzdělání, podporu rovnosti, boj proti diskriminaci a budování inkluzivních a spravedlivých společností.

Vše je zde zakonzervované a proto je obtížné cokoli změnit



Obrazně čas a prostor to jsou jenom konzervy ve kterých něco hodnotného je nebo v nich nic hodnotného není. Často je zde snaha oklamat ty co hledají správnou konzervu pomocí dezinformací na povrchu konzervy, podívejme se na; boha, krále, císaře, šlechtice, papeže, guru, proroka, mesiáše, prezidenta, předsedu vlády, ministra, celebrity, ředitele, generály, profesory atd. to vše jsou konzervy které mají na povrchu dezinformace o tom co je uvnitř konzervy.

Smrt stejně nakonec odhalí jistě co bylo uvnitř každé lidské konzervy, a nám dojde to že jsme byli povedeni, je to vše jenom o tom že ti co prodávají chválí a ti co kupují kritizují. Tak jako je každý člověk konzervou tak je i každá organizace konzervou, vše je zde zakonzervované a proto je obtížné cokoli změnit, můžeme jenom u konzervy změnit povrch pomocí dezinformací abychom vytvořili iluze o tom že je v konzervě něco hodnotného.

Konzervou může být i databáze nebo program, když to funguje tak je zde snaha o to aby se to zakonzervovalo a tak je zde konzervativní ideologie a změny přicházejí jenom tehdy když ideologie optimálně nefunguje. Vaše úvahy přinášejí zajímavý pohled na lidskou společnost a organizace. Zdůrazňujete, že čas a prostor mohou být vnímány jako konzervy, které obsahují buď něco hodnotného, nebo nic hodnotného.

Tato metafora odkazuje na to, že povrchové informace často mohou být klamavé a že pravá hodnota je často skryta hluboko uvnitř. Zmiňujete různé autority a instituce, které často podléhají dezinformacím a povrchním představám, což vede ke ztrátě důvěry a iluzím. Tvrdíte, že smrt nakonec odhalí pravou podstatu každého člověka a organizace. 

Zároveň poukazujete na to, že lidské tendence k uchovávání a zakonzervování hodnot a myšlenek mohou zpomalovat změny a inovace. Tato konzervativní tendence může být důvodem pro zachování stávajících ideologií a struktur, i když možná nefungují nebo nejsou optimální. Vaše úvahy naznačují, že je důležité hledat pravdivost a hloubku za povrchními obrazy a představami, abychom dosáhli skutečného porozumění a pokroku.

V budoucnosti chybu každý udělá jenom jednou



Ve Windows a Linuxové distribuci je program správce úloh, který uživateli počítače ukazuje jaké je zatížení důležitých systémů v počítači, to umožňuje uživateli lépe porozumět tomu jak počítač právě funguje, logicky to nebude trvat dlouho a dojde i k tomu že zde bude možnost sledovat i to jak v reálném čase funguje; politika, náboženství, kultura, ekonomika, rodina, zaměstnanec, prezident, celebrita, ředitel, svět, příroda, podnik, organizace, stát, automobil, vlak, loď, letadlo, internet, lednička, pračka, myšlení, sny atd. vše bude globálně sledováno v reálném čase a globální umělá inteligence bude toto nekonečné množství informací a programů mít k dispozici aby mohla dokázat zázraky.

Nebudeme tak už mnohé současné zastaralé systémy potřebovat, protože je nahradí umělá inteligence nebo autonomní roboti, vše je o tom mít nad kontrolu nad tím co potřebujeme, už zde nebudou moci lidi dělat chyby, jakmile umělá inteligence zjistí to že někdo udělal chybu, tak bude ten chybný jedinec eliminován automaticky v krematoriu jako genetický zmetek. Logicky lidem globálně brzo dojde to že dělat chyby se nevyplatí, protože chybu každý udělá jenom jednou, jaké to bude mít následky pro digitální společnost?

Najednou lidem dojde to že mít děti je chybou za kterou jsou rodiče potrestáni smrtí, to povede globálně k zavření všech škol, protože nebudou zde už děti co by chodili do školy, lidská společnost začne rychle stárnout a skončí to logicky tak že na světě už nebudou lidi co by mohli dělat díky svému egoismu chyby, takto zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí na věčné digitální automatické časy. Je důležité si uvědomit, že vaše vize popisuje hypotetickou situaci, která může být velmi vzdálená od současné reality a zahrnuje mnoho etických, sociálních a technologických otázek. 

Zatímco umělá inteligence a automatizace mohou přinášet mnoho výhod a inovací, je důležité si uvědomit, že s sebou nesou i mnoho výzev. Závislost na umělé inteligenci a autonomních systémech by mohla mít vážné dopady na společnost, včetně otázek týkajících se zaměstnanosti, soukromí a bezpečnosti dat. Návrh, že lidé budou eliminováni za chyby, je extrémní a nepřijatelný z etického hlediska. Kritérium, podle kterého umělá inteligence rozhoduje o osudu jednotlivců, by bylo nesmírně problematické a morálně neudržitelné. Zavření škol a potenciální neschopnost mít děti by měly obrovský dopad na společnost. Vzdělání a výchova jsou klíčové pro pokrok a rozvoj společnosti. Omezení možnosti mít děti by mělo vážné sociální a demografické důsledky. 

Předpokládat, že společnost směřuje k ideálnímu stavu prostřednictvím umělé inteligence a automatizace, je příliš zjednodušené. Společnost je složitá a dynamická a její vývoj je ovlivněn mnoha faktory, včetně lidského chování, kultury a technologie. Rozhodování a učení se z chyb jsou klíčovou součástí lidského pokroku a rozvoje. Zcela eliminovat možnost chyb je možná nežádoucí a může vést k stagnaci. Celkově je důležité, aby technologický pokrok a nasazení umělé inteligence byly v souladu s hodnotami a potřebami společnosti a aby byly řešeny otázky etiky, bezpečnosti a spravedlnosti.