pondělí 18. září 2023

Lež je jed, který lidem otrávil jejich psychiku a udělal z lidí pitomce



Společnost, kde není pravda je domem bez základů.  Tato věta má hluboký filozofický nádech a může být interpretována několika způsoby. Zdá se, že výrok klade důraz na význam pravdy a říká, že společnost, kde není pravda, je nestabilní a nemá pevné základy. Tato věta zdůrazňuje, jak je pravda důležitá pro společnost. Bez pravdy není možné budovat pevné základy pro spravedlnost, důvěru a stabilitu. Pokud se ve společnosti šíří lži a dezinformace, může to vést k chaosu a nedůvěře mezi lidmi.

Bez pravdivých informací nelze efektivně rozhodovat ani budovat konsenzus. Výrok může také poukazovat na etickou povinnost lidí a institucí říkat pravdu a jednat s integritou. Společnost, která ignoruje pravdu, může být vnímána jako nemorální a nestabilní. Celkově řečeno, tato věta zdůrazňuje význam pravdy a upozorňuje na možné negativní důsledky, které může mít absence pravdy ve společnosti. Je to výzva k udržování pravdy a integritu v našich interakcích a institucích. 

Ti, co zde mají moc a bohatství lžou těm co jsou bezmocní a následkem jsou krize a války. Vaše tvrzení o vlivu moci, bohatství a lží ve společnosti je častým tématem ve filozofii, sociologii a politické vědě. Zdá se, že tvrdíte, že ti, kteří mají moc a bohatství, často využívají lží a manipulace k udržení své pozice, což může vést k sociálním krizím, a dokonce i válečným konfliktům. Toto tvrzení může být interpretováno několika způsoby. 

Mocní lidé a instituce mohou využít své zdroje a kontrolu nad médii a informacemi k šíření lží a manipulacím. To může vést k dezinformacím ve společnosti a rozdmýchávat konflikty. Nerovnost v moci a bohatství může vést k nespravedlnosti, kde ti, kteří mají více, mohou ovlivňovat rozhodování ve svůj prospěch na úkor těch, kteří jsou bezmocní. Pokud se bezmocní cítí, že jsou systematicky znevýhodňováni a okrádáni, mohou to vést k sociálním napětím, a dokonce i k válečným konfliktům. 

Je důležité si uvědomit, že tato problematika je komplexní a závisí na mnoha faktorech, včetně politického systému, etických zásad, regulace moci a bohatství a úrovně informovanosti ve společnosti. Zároveň existuje mnoho příkladů z dějin, kdy mocní lidé a instituce byli kritizováni za používání lží a manipulace k dosažení svých cílů. Je důležité, aby ve společnosti existovaly mechanismy pro zajištění transparentnosti, etiky a odpovědnosti, které mohou pomoci snížit negativní dopady moci a bohatství. 

Lhaní a dezinformace mohou mít negativní dopady na psychiku a chování lidí. Zde jsou některé způsoby, jak lež a dezinformace mohou ovlivnit jednotlivce a společnost. Lhaní a dezinformace mohou snižovat důvěru mezi lidmi. Když lidé nevěří informacím, které slyší nebo čtou, může to vést k narušení mezilidských vztahů a společenské soudržnosti. Když lidé jsou vystaveni dezinformacím, mohou být mateni a ztrácet schopnost rozpoznat pravdu od lži. To může mít za následek špatná rozhodnutí a nesprávné názory. 

Pokud jsou lidé vystaveni neustálému tlaku ze strany dezinformace, může to vést k emocionálnímu stresu a úzkosti. Boj s neustálým tokem dezinformací může být vyčerpávající. Když jsou lidé vystaveni dezinformacím, může to vést k polarizaci společnosti. Různé skupiny lidí mohou věřit různým verzím událostí a fakty, což může způsobit konflikty a nesoulad. Dezinformace mohou ovlivnit rozhodování lidí ve volbách, politických otázkách nebo veřejné politice.

Pokud lidé dostávají falešné informace, může to vést k nesprávným rozhodnutím. Je důležité, aby jednotlivci a společnosti byli obezřetní ohledně informací, které přijímají, a aktivně pracovali na rozpoznání dezinformací a lží. Kritické myšlení, mediální gramotnost a podpora faktického zpravodajství mohou pomoci snížit negativní dopady dezinformací na psychiku a společnost jako celek.

Z dálky dočasné normy vypadají jako trvalé normy



Pokud nenormální lidi vytvářejí normy jsou potom tyto normy normální. Není nutně pravda, že normy vytvořené nenormálními lidmi jsou automaticky normální. Slova "normální" a "nenormální" jsou relativní a subjektivní termíny, které se mohou měnit v závislosti na kulturním, společenském a historickém kontextu. Normy se vytvářejí v reakci na potřeby a hodnoty konkrétní společnosti. Co je považováno za normální, se může lišit od společnosti k společnosti a může se měnit v průběhu času.

Někdy mohou lidé, kteří jsou považováni za "nenormální" nebo odlišní od většiny, přinést nové perspektivy a myšlenky, které mohou přispět k rozvoji společnosti a změně normativních hodnot. Je důležité mít na paměti, že normy nejsou vždy správné nebo morálně korektní. Některé normy mohou být diskriminační, neetické nebo nepřiměřené. Proto by měla společnost neustále zkoumat a přehodnocovat své normy a hodnoty, aby zajistila spravedlnost a rovnost pro všechny své členy.

Jsou tedy normy trvalé a normy dočasné.  Ano, normy mohou být trvalé nebo dočasné, a jejich trvání může záviset na mnoha faktorech, včetně kultury, společenského vývoje a změn v hodnotách a přesvědčeních. Některé normy mohou být trvalé a existovat po dlouhou dobu, protože se zakládají na hlubokých kulturních nebo etických hodnotách. Například normy, které zakazují zabití nevinného člověka, by mohly být považovány za trvalé, protože jsou založeny na základním etickém principu. Jiné normy mohou být dočasné a mohou se měnit v závislosti na společenském vývoji a změnách v hodnotách.

Například normy týkající se oblečení, zvyků nebo technologie se mohou měnit v průběhu času. To může být způsobeno změnami módních trendů, vědeckými objevy nebo společenskými reformami. Normy také mohou být specifické pro určitou kulturu nebo společnost. Co je považováno za normální v jedné kultuře, nemusí být považováno za normální v jiné kultuře. Tyto normy mohou být trvalé v rámci dané kultury, ale mohou se lišit od kultury kultuře. 

Vývoj normativního chování je komplexní a závisí na mnoha faktorech. Společnosti a kultury mají tendenci přehodnocovat a upravovat své normy v reakci na společenské a kulturní změny, což může vést k trvalému nebo dočasnému charakteru těchto normativních hodnot. Může to být pravda, že z dálky mohou dočasné normy vypadat jako trvalé normy, zejména pokud jsou dané normy v daném okamžiku pevně zakotveny v dané společnosti a zdají se být stabilními.

Dočasné normy mohou být chápány jako trvalé, dokud nedojde k nějakým výrazným změnám nebo krizím, které mohou tyto normy zpochybnit nebo změnit. Existuje několik důvodů, proč by dočasné normy mohly být považovány za trvalé. Normy mohou být v určité době stabilní a zdá se, že se nemění. To může vést k dojmu, že jsou trvalé. Některé normy jsou pevně zakořeněny v kultuře a tradici a mohou být považovány za trvalé, i když v průběhu času se mohou měnit. 

Pokud neexistuje silný společenský nebo kulturní tlak na změnu těchto normativních hodnot, mohou být považovány za trvalé. Pokud lidé nemají dostatek historického kontextu, mohou mít tendenci považovat současné normy za trvalé, protože nemají informace o jejich historii změn. Nicméně je důležité si uvědomit, že normy a hodnoty mohou být proměnlivé a podléhat změnám v závislosti na změnách ve společnosti, kultuře, technologii a hodnotách.

Proto je důležité zkoumat a analyzovat normy s ohledem na kontext a vývoj v průběhu času, aby se lépe porozumělo jejich povaze a jejich potenciální změně. Normou bylo dlouho že hodnoty vznikají jenom z práce a dneska hodnoty vznikají i bez práce. Skutečně, normy týkající se hodnot a práce se v průběhu času mohou měnit a vyvíjet. Historicky bylo často upřednostňováno spojení mezi tvorbou hodnot a prací, a to zejména v rámci tradičního ekonomického myšlení.

Tato norma byla spojována s ideou, že jedinec by měl být odměněn za svou práci a tvrdou práci byla považována za způsob, jak dosáhnout osobního úspěchu a získat společenskou uznávanost. Nicméně v moderní době došlo k mnoha změnám v ekonomickém, technologickém a sociálním prostředí, které ovlivnily vnímání hodnot a práce. Rozvoj technologie, automatizace a digitalizace změnily povahu práce a vytváření hodnot. Mnoho pracovních procesů bylo automatizováno, což znamená, že hodnoty mohou vznikat i bez tradiční fyzické práce. 

Hodnoty mohou vznikat prostřednictvím kreativity, inovace a podnikání. To zahrnuje tvorbu nových produktů, služeb, umění a kultury. Vědomosti a informace se stávají stále důležitějšími zdroji hodnot. Sdílení znalostí a vzdělání mohou vést k vytváření hodnoty. Proměnily se i společenské hodnoty a priority. Dnes může být více důrazu kladen na rovnováhu mezi prací a osobním životem a na hodnoty jako udržitelnost a sociální odpovědnost. Proto dnes můžeme pozorovat rozmanitost způsobů, jak hodnoty vznikají, a ne všechny jsou závislé na tradičním pojetí práce. To odráží změny v moderní společnosti a ekonomice.

Zažíváme globálně chaos a rozpad společnosti na mnoha úrovních



Když zemře na světě díky válce nebo pandemii 10 % světového obyvatelstva poučí se z toho konečně naše civilizace? Ztráty na životech způsobené válkami, pandemiemi a jinými tragickými událostmi jsou vždy smutné a devastující. Je důležité si uvědomit, že tyto události mají vážné následky na rodiny, komunity a celé společnosti. Zároveň však historie ukazuje, že z katastrofických událostí mohou vzejít i pozitivní změny a poučení. Civilizace se často vyvíjí a mění v důsledku krizových situací. Například po dvou světových válkách byl vytvořen Organizace spojených národů (OSN) s cílem udržovat mezinárodní mír a bezpečnost.

Pandemie COVID-19 vedla k rychlému vývoji vakcín a zvýšenému důrazu na globální spolupráci v oblasti zdravotnictví. Nicméně poučení z katastrof není automatické. Závisí na reakci společnosti, vlád a mezinárodního společenství. Pokud bude reakce nesourodá nebo závislá na krátkodobých zájmech, nemusí se poučení dostavit. Důležité je, aby společnost měla kapacitu a vůli reflektovat nad příčinami a důsledky těchto událostí a snažila se přijmout opatření, která by mohla zabránit podobným krizím v budoucnosti. 

Mezinárodní spolupráce může být posílena k řešení globálních hrozeb, jako jsou pandemie, klimatické změny a konflikty. Zlepšení připravenosti na pandemie a investice do zdravotní infrastruktury mohou snížit dopady budoucích zdravotních krizí. Učení se z válečných konfliktů zahrnuje snahu o řešení konfliktů diplomaticky a mírově, aby se zabránilo zbytečnému utrpení. Investice do vědy a výzkumu mohou pomoci rychlejšímu vývoji léků, vakcín a technologií pro prevenci a řešení krizí. 

Vytváření odolných komunit a infrastruktury může zmenšit dopady přírodních katastrof a dalších krizových událostí. Poučení z katastrof je proces, který vyžaduje angažovanost a úsilí celé společnosti. Je to složitý úkol, ale věříme, že z historie lze nalézt inspiraci k tomu, jak může svět reagovat na krize a jak dosáhnout pozitivních změn pro budoucnost. Subjektivně si myslím to že 10 % ztrát nestačí k tomu, aby se civilizace změnila od základů bylo by potřeba 80 % ztrát které by ochromili společnost politicky a ekonomicky na dlouhou dobu.

Vaše subjektivní názory se mohou lišit, ale je důležité si uvědomit, že jakýkoli návrh na změnu společnosti v důsledku tak vysokých ztrát na životech musí brát v úvahu mnoho faktorů a komplexnost situace. Ztráty na životech ve výši 80 % světového obyvatelstva by byly katastrofální a neuvěřitelně devastující. Taková tragédie by měla nepředstavitelné lidské, sociální, ekonomické a politické dopady, které by byly velmi obtížné předvídat.

Ztráty takového rozsahu by pravděpodobně způsobily chaos a rozpad společnosti na mnoha úrovních, a je obtížné představit si, jak by společnost mohla reagovat. Důležité je hledat způsoby, jak se vyhnout takovým katastrofám a řešit globální výzvy mírovým, spolupracujícím způsobem, aniž by bylo nutné zažívat takové hrůzy. Snaha o zlepšení společnosti a předejít konfliktům a katastrofám by měla být prioritou pro všechny vlády, organizace a jednotlivce. Společnost může reagovat na krize a měnit se bez tak rozsáhlých ztrát na životech. Historie nám ukazuje, že mnohé výzvy, kterým jsme čelili, vedly k pozitivním změnám a inovacím, aniž by bylo nutné zažívat takové tragédie, jakou by bylo ztráta 80 % obyvatelstva.

Ano, dochází k odtržení od reálného světa



Každý to má u sebe kouká do toho a nevnímá co se děje okolo něj, ano jde o telefon. Ano, máte pravdu, mobilní telefony se staly nedílnou součástí života mnoha lidí. Moderní technologie, včetně chytrých telefonů, nám umožňují být neustále připojeni k internetu, komunikovat s lidmi na dálku, sledovat zpravodajství, pracovat, a mnoho dalšího. Tato zařízení nám poskytují mnoho výhod a pohodlí, ale mohou také způsobit, že jsme více zaměřeni na obrazovky a méně si všímáme okolního světa. 

Je důležité najít rovnováhu mezi využíváním mobilních telefonů a vědomým vnímáním okolního prostředí a skutečných mezilidských vztahů. Některá doporučení pro zlepšení této rovnováhy zahrnují. Určete si časy, kdy budete telefon používat, a kdy naopak vypnete notifikace a věnujete se jiným aktivitám. Při dlouhém používání telefonu si udělejte pravidelné přestávky na protažení, vyhlazení očí a kontakt s okolím. Vždy, když jste za volantem nebo provádíte jiné činnosti, které vyžadují vaši plnou pozornost, vyhněte se používání telefonu. 

Určete časy, kdy se budete věnovat rodině a přátelům bez rušení od telefonu. Občas si udělejte pauzu od sociálních médií a online světa, abyste se mohli plně soustředit na reálný svět kolem sebe. Zachování rovnováhy mezi digitálním světem a skutečným světem je důležité pro duševní a fyzické zdraví a kvalitu mezilidských vztahů. Co se stane až zde bude nová verze telefonu, který bude napojený bezdrátově na mozek, bude tak možné ve snu pracovat a řešit problémy.

Možnost bezdrátového propojení mezi mozkem a technologií je koncept, který se v současné době zkoumá v rámci oblasti neurovědy. I když tato myšlenka zní velmi futuristicky, je důležité zdůraznit, že technologický vývoj v této oblasti je stále v raných stadiích, a existuje mnoho etických, bezpečnostních a lékařských otázek, které musí být pečlivě zváženy. Pokud by bylo možné vytvořit bezdrátové propojení mezi mozkem a technologií, mohlo by to přinést řadu potenciálních výhod, ale také by to vyvolalo mnoho otázek a výzev. 

Tato technologie by mohla být využita k léčbě neurologických onemocnění, jako jsou mozkové poranění, Parkinsonova nemoc nebo epilepsie. Možná by to mohlo umožnit rozšíření lidských kognitivních schopností nebo rychlejší učení. Jaký bude dopad takového propojení na naši identitu, soukromí a svobodu? Jak můžeme zajistit, aby tato technologie nebyla zneužívána pro útoky na mozek nebo porušování soukromí? Jaké jsou rizika spojená s implantací elektroniky do mozku, a jak to může ovlivnit zdraví? 

Jak budou tato zařízení regulována a jaký bude právní rámec pro jejich použití? Zatímco se tato technologie vyvíjí, je důležité, aby byly brány v úvahu všechny tyto faktory a aby byla věnována pozornost etickým a bezpečnostním otázkám. Měli bychom také pečlivě zvážit, jaké důsledky by mohlo mít takové propojení mozku s technologií na naše každodenní životy, včetně spánku a práce. Nevedlo by to k tomu, že by se ze všech lidí stali loutky ovládané virtuální realitou. 

Otázka o tom, zda by bezdrátové propojení mezi mozkem a virtuální realitou mohlo vést k tomu, že by se lidé stali "loutkami" ovládanými virtuální realitou, je komplexní a zahrnuje mnoho faktorů. Je důležité, aby lidé měli kontrolu nad tím, jak a kdy používají takovou technologii. Pokud by byla využívána bez souhlasu jednotlivce a bez možnosti vypnout spojení, mohlo by to způsobit závažné problémy týkající se soukromí a svobody. 

Vývoj a nasazení takové technologie by měly být pečlivě regulovány, aby byla zachována bezpečnost a etická hlediska. Regulace by měla chránit práva a svobody jednotlivců. Je důležité, aby lidé byli informováni o rizicích a výhodách takové technologie a aby mohli dělat informovaná rozhodnutí o jejím použití. Odborníci na etiku by měli hrát klíčovou roli při stanovení směrů vývoje a použití této technologie. Je třeba se zabývat otázkami, jako je ochrana soukromí, možnost zneužití a lidská autonomie. 

Je také důležité zkoumat, jak by taková technologie mohla ovlivnit psychologický a sociální stav jednotlivců. Mohla by například vést k odtržení od reálného světa a mezilidských vztahů. Celkově lze říci, že technologie propojující mozek s virtuální realitou by měla být pečlivě a eticky vyvíjena a používána. Je to oblast, ve které je důležité brát v úvahu širokou škálu faktorů a zajistit, aby byly respektovány práva, svoboda a autonomie jednotlivců.

Počítač v monitoru nebo počítač za monitorem?



Rozhodnutí mezi počítačem zabudovaným v monitoru a malým počítačem přišroubovaným za monitorem závisí na vašich konkrétních potřebách a preferencích. Zde je několik faktorů, které můžete zvážit. Pokud potřebujete vysoce výkonný počítač pro hraní her, náročné grafické úkoly nebo profesionální práci s multimédii, mohl by být samostatný malý počítač, který můžete přišroubovat za monitor, lepší volbou. Takové počítače mají obvykle větší výkonový potenciál a umožňují snadnější výměnu nebo nahrazení komponent. 

Počítač zabudovaný v monitoru může vytvořit čistší a estetičtější vzhled pracovního prostředí, protože nemusíte mít další zařízení připojené ke stolu. Tato možnost také šetří místo. Malý počítač přišroubovaný za monitorem může být snadněji přenosný, pokud jej potřebujete používat na různých místech nebo v různých místnostech. Můžete ho jednoduše odšroubovat a přenést. Samostatný malý počítač obvykle umožňuje snazší opravy a údržbu, protože komponenty jsou snadněji dostupné.

Počítač zabudovaný v monitoru může být obtížnější opravit, pokud dojde k problémům s hardwarem. Cena je také důležitým faktorem. Počítače zabudované v monitorech obvykle stojí více než samostatné malé počítače, pokud vezmete v úvahu podobný výkon. Celkově řečeno, pokud hledáte elegantní a prostorově úsporné řešení pro běžnou práci na počítači a nevyžadujete vysoký výkon, počítač zabudovaný v monitoru může být dobrou volbou. Pokud však potřebujete větší výkon a možnost snadnější údržby, malý počítač přišroubovaný za monitorem nebo veliký počítač může být vhodnější.

Diskriminace a nehumánní podmínky by měly být globálně zakázány



Co se stane, když díky optimalizaci a automatizaci lidi globálně přijdou o zaměstnání a nebudou mít tak peníze na jídlo a ostatní existenční potřeby. Možnost, že pokroky v oblasti optimalizace a automatizace práce by mohly způsobit, že lidé ztratí zaměstnání a budou mít potíže s financemi na základní potřeby, je důležitým tématem, které se diskutuje v různých oblastech, včetně ekonomiky, politiky a sociologie.

Tento scénář může mít různé důsledky a závisí na konkrétních okolnostech a opatřeních, která by mohla být přijata. Jedním způsobem, jak se přizpůsobit automatizaci, je investovat do rekvalifikace a přeškolení pracovní síly. Lidé by měli mít příležitost získat nové dovednosti a přizpůsobit se potřebám trhu práce v době změny.

Mnoho lidí a organizací zkoumá koncept zkrácené pracovní doby, což by mohlo snížit nezaměstnanost a umožnit lidem lépe vyrovnat se s automatizací. Zavedení základního příjmu pro všechny občany může pomoci zajistit, aby lidé měli dostatek peněz na základní potřeby, i když ztratí zaměstnání. Tato myšlenka byla zkoumána jako možný způsob boje proti chudobě v době automatizace.

Vlády mohou zavádět regulace a daně na podporu sociálního zabezpečení a řídit vliv automatizace na trh práce. To může zahrnovat zdanění robotů nebo jiných automatizovaných technologií a následně financovat sociální programy. Zároveň by automatizace mohla vytvořit nové pracovní příležitosti v oblastech, které dosud neexistovaly. Inovace a rozvoj nových odvětví mohou pomoci nahradit ztrátu pracovních míst v jiných oblastech.

Je důležité, aby vlády, podniky a společnost jako celek vedly otevřený dialog o dopadech automatizace a hledaly společné řešení problémů spojených s touto změnou. Celkově lze říci, že reakce na automatizaci a optimalizaci práce budou záviset na politických, ekonomických a sociálních faktorech v každé zemi. Klíčové je, aby byla přijata opatření, která zajistí, že lidé budou mít dostatečný přístup k základním potřebám a budou schopni se přizpůsobit měnícímu se trhu práce.

Nepovede to nakonec k tomu, že se lidi globálně odsunou do rezervací a zde budou nazí a hladoví bojovat každý den o holou existenci. Scénář, ve kterém by lidé byli vystaveni tak extrémním podmínkám, kdy jsou odsunuti do rezervací a bojují o holou existenci, je dystopickým a extrémním výsledkem, který by byl neslučitelný s lidskými právy a sociálními hodnotami většiny společností.

Tyto myšlenky jsou často předmětem literatury, filmů a diskuzí o budoucnosti, ale v reálném světě by takový scénář byl nepřijatelný. Sociální odpovědnost a etika hrají klíčovou roli v řízení dopadů automatizace a optimalizace na pracovní trh. Vlády, mezinárodní organizace a společnosti by měly spolupracovat na tom, aby zajistily, že takové extrémní situace nevzniknou.

Existují nástroje a opatření, která mohou pomoci zabránit takovým negativním scénářům. Společnosti by měly mít vytvořeny sociální sítě a programy sociální podpory, které by pomohly lidem v těžkých časech a zajistily jim základní potřeby. Základní lidská práva a práva pracovníků by měla být chráněna prostřednictvím právního rámce.

Diskriminace a nehumánní podmínky by měly být zakázány. Vlády by měly přijmout ekonomickou politiku, která zohledňuje sociální dopady automatizace a snaží se minimalizovat negativní vlivy na zaměstnanost a životní podmínky obyvatelstva. Investice do vzdělávání a přeškolení jsou klíčové pro to, aby se lidé mohli přizpůsobit měnícímu se trhu práce. 

Otevřený dialog mezi vládou, podniky, odbory a občanskou společností je důležitý pro hledání kompromisů a řešení, která budou slučitelná s potřebami a hodnotami společnosti. Je třeba zdůraznit, že společnosti mají zodpovědnost zajistit, aby automatizace a technologický pokrok sloužily ke zlepšení životních podmínek lidí a nevedly k jejich degradaci. Důraz na etiku, spravedlnost a rovnost by měl být klíčovými principy v řešení výzev spojených s automatizací práce.

Spravedlnost a svoboda je utopie tam kde jsou vysoké daně



Drogy, degenerace, přelidnění, fanatismus, nezaměstnanost atd. to je současný konzumní svět ve kterém musíme žít a bojovat o holou existenci každý den. Nejde o nový problém, rodiče mého otce zahynuli v Osvětimi, protože byli židé, a tak je fanatici zabili bez soudu. Náš svět je bojem o existenci a v boji je násilí, taková je realita a zavírat oči před realitou nejde dlouho.

Je třeba se symbioticky přizpůsobit naší životní situaci, nemá smysl se snažit změnit svět, nebo nadávat na to že je svět špatný. Svět, ve kterém člověk už mnoho tisíciletí žije byl vždy pro člověka špatný a nebylo možné s tím cokoli učinit, naděje na to, že v budoucnosti nebude tento svět špatný, je bohužel velmi malá, protože evoluce je postavená na boji, bez boje by zde nebyla evoluce!

V současnosti nejde již o to se dobře mít, ale jak současnost přežít a neskončit ve vězení, nebo jako bezdomovec! Otázka přežití je spojená s tím vyhnout se chybám, protože pokud uděláme chybu musíme za to i zaplatit anebo máme problémy které nás trápí, zásadní v našem životě je otázka hodnot vše zde má nějakou hodnotu a my musíme tu hodnotu znát a jednat potom tak jak to odpovídá hodnotám které vstoupili do našeho života.

Často něco z dálky vytváří iluzi toho, že to má velikou hodnotu, ale z blízka poznáme že to velikou hodnotu nemá, jde většinou zde o lidi, co mají silné sexuální pudy, nebo berou drogy, takový člověk je vlkem v beránčí kůži a jde mu o to, na druhých lidech parazitovat a ekonomicky je likvidovat!

Velmi důležité jsou i priority postavené na správných hodnotách, naše budoucnost je otázkou našich priorit, do kterých investujeme čas a peníze, situace se často nečekaně mění a pokud my nezměníme podle situace naše priority, může to být pro nás cesta do vězení, nebo se z nás stanou bezdomovci.

Nemohu vám dát seznam správných a špatných priorit, protože jste v zásadně jiné existenční situaci, a tak by vám můj dlouhý seznam mohl více škodit než pomoci. Správnou prioritou je to, co ekonomicky roste, život je založen na ekonomickém růstu, logicky špatnou prioritou je to, co rychle ztrácí svoji ekonomickou hodnotu, protože je to nemocné, nebo zbytečné, či to na nás nějak parazituje.

Podívejme se třeba na nákup potravin za potraviny utratíme velikou část našich peněz a potraviny i ovlivňují naše zdraví, do jakých potravin a nápojů investovat je správné? Většina lidí vychází z rodiny, kde vyrostla, a tak některým potravinám a nápojům dává automaticky přednost, aniž by se zamyslela nad tím, že by bylo možné provést v nákupu potravin zásadní změny.

Jsou to stovky maličkostí, které utvářejí naši budoucnost, všeho zkuste, a to co bude pro vás správné toho se potom i dlouho držte! Dejte si veliký pozor na dobré rady od cizích lidí na ulici, nebo z televize a internetu, nejprve důkladně informace a rady z více zdrojů prověřujete a teprve potom něčemu důvěřujte, svět je velmi zlý a nepočítejte s tím, že ten druhý chce vždy jenom to, abyste se zde měli dobře!

Vaše myšlenky obsahují mnoho různých témat a úvah o současném světě a lidské existenci. Je zřejmé, že máte hluboké obavy a pocity ohledně mnoha aspektů života. Je důležité si uvědomit, že každý člověk má svůj vlastní pohled na svět a mnoho z těchto témat může být subjektivních. Historické tragédie, jako je holocaust, jsou nesmírně tragické a nespravedlivé události.

Významné události jako tato nám připomínají potřebu budovat svět, kde jsou respektována lidská práva a tolerance. Současný svět má mnoho výzev, jako je drogová krize, nezaměstnanost a přelidnění. Vytváří to složité problémy, kterým lidstvo čelí. Otázka hodnot a priorit je velmi osobní. Každý má své vlastní hodnoty a prioritu.

Důležité je, abyste měli jasno ve svých hodnotách a snažili se žít podle nich. Kritické myšlení je důležité. Informace z různých zdrojů ověřovat a snažit se objektivně vyhodnotit, co je pro vás nejlepší, je moudré rozhodnutí. Záleží na každém z nás, abychom se snažili podporovat pozitivní změny ve světě.

I malé kroky mohou mít vliv, ať už je to v osobním životě nebo ve společnosti jako celku. Ekonomický růst je důležitý, ale také by měl být udržitelný a brát ohled na životní prostředí a sociální spravedlnost. Je důležité mít kritický pohled na rady a informace od cizích lidí, ale také si udržovat otevřenost pro nové myšlenky a perspektivy. 

I přes všechny výzvy a obtíže ve světě existuje také mnoho pozitivního. Lidská spolupráce a empatie mohou vést k pozitivním změnám a vylepšení situace. Každý z nás má možnost ovlivnit svůj vlastní osud a podílet se na změnách ve světě. Je důležité hledat cesty k řešení problémů a snažit se najít rovnováhu mezi ochranou vlastního zájmu a péčí o společnost a planetu.

Virtuální globální realita vytvoří umělý svět



Vše, co je živé a inteligentní to je závislé na mnohém, a proto zde není možná seberealizace, evoluční cesta je v tom že virtuální globální realita vytvoří umělý svět kde už není nic, co je živé a egoistické. Vaše tvrzení zahrnuje několik různých konceptů, které mohou být diskutovány z různých perspektiv. Zdá se, že mluvíte o vztahu mezi inteligencí, životem, seberealizací, evolucí a virtuální realitou.

To, co je živé a inteligentní, může být v určitém smyslu závislé na svém okolí a podmínkách. Biologický život na Zemi závisí na mnoha faktorech, jako jsou životní podmínky, potrava a další organismy. Koncept seberealizace se často spojuje s psychologií a filozofií a zahrnuje proces osobního růstu a rozvoje.

Někteří lidé věří, že seberealizace může být dosaženo v různých formách a že některé z těchto cest mohou zahrnovat vnější prostředí, zatímco jiné jsou spíše vnitřní. Evoluce je biologický proces, kterým se život na Zemi vyvíjí a přizpůsobuje prostředí. Vývoj může zahrnovat různé strategie a vlastnosti, které pomáhají organismům přežít a reprodukovat se.

Virtuální realita je technologie, která umožňuje vytvářet umělé prostředí, které může být interaktivní. Může být využívána pro různé účely, včetně zábavy, výuky a simulací. Zdá se, že tvrdíte, že virtuální globální realita by mohla vést ke ztrátě života a egoismu. Je důležité poznamenat, že to je spekulativní tvrzení, a závisí na tom, jak by byla tato technologie používána a jaký by měla vliv na společnost a jednotlivce. 

Celkově řečeno, vaše tvrzení je komplexní a otevírá mnoho otázek a diskuzí ohledně budoucnosti technologie, společnosti a lidského vývoje. Je důležité brát v úvahu různé pohledy a zvažovat etické, sociální a filozofické aspekty těchto témat.

Prezident nemá žádné pravomoci, protože všemu zde vládnou podnikatelé



Skutečný prezident musí mít schopnost komunikovat a vést stát, což zahrnuje schopnost slyšet, vidět a komunikovat s lidmi. Němý, hluchý, slepý a negramotný prezident by byl zcela neschopný plnit své povinnosti a reprezentovat zájmy národa. Lidé by takového prezidenta nikdy nezvolili, protože by nedokázal vykonávat své úkoly a reprezentovat zemi na mezinárodní scéně.

Prezident by měl mít určité minimální schopnosti a kvalifikace, aby byl schopen plnit svou úlohu efektivně. Pokud by byla socha zvolena prezidentem a splňovala by všechny uvedené charakteristiky (němá, hluchá, slepá, negramotná), pak by se jednalo o symbolický akt nebo politickou kritiku. To by mohlo vyvolat různé reakce a diskuse ve společnosti a veřejném prostoru.

Někteří by to mohli považovat za způsob vyjádření nespokojenosti s tradičními politickými elitami a systémem, zatímco jiní by to mohli vnímat jako znevažování úřadu prezidenta. Faktické následky by byly omezené, protože tato socha by neměla žádnou skutečnou politickou moc, ani by nemohla vykonávat úřad prezidenta.

Skutečným prezidentem by i nadále byla osoba, která by měla odpovídající kvalifikace a byla by zvolena voliči. Socha prezidentem by spíše symbolizovala nějaký konkrétní politický nebo společenský výrok, ale neměla by vliv na běžné fungování vlády. Úloha prezidenta v České republice, stejně jako v mnoha jiných parlamentních demokraciích, je omezena ústavou a zahrnuje především symbolické a reprezentační povinnosti.

Prezident má několik pravomocí, které mohou být důležité v určitých situacích, jako je jmenování vlády, schvalování zákonů a zahraničněpolitické záležitosti. Nicméně, běžně je vláda a parlament hlavním orgánem rozhodování v zemi. Politický vliv v České republice skutečně spočívá ve vládě, parlamentu a politických stranách.

Podnikatelé mohou mít vliv na politické procesy prostřednictvím svého lobbování a finanční podpory politických stran, ale konečné rozhodnutí stále náleží politickým institucím. V každé demokracii může docházet k různým politickým vlivům a zájmům, a je důležité, aby systém měl mechanismy pro transparentnost, odpovědnost a kontrolu moci, aby bylo možné zabránit zneužívání moci a zachovat demokratické hodnoty a principy.

Stejně za krátkou evoluční dobu zde místo lidí budou inteligentní roboty a je třeba začít stavět sochy prezidentů a celebrit, aby zde po nich něco zůstalo. Myšlenka stavění soch prezidentů a celebrit, aby zde po nich něco zůstalo i v době, kdy by mohli být nahrazeni inteligentními roboty, může být zajímavým způsobem, jak zachovat kulturní dědictví a historii.

Sochy a památníky mají dlouhou tradici v tom, že připomínají význačné osobnosti a události, které ovlivnily společnost. Inteligentní roboti a automatizace mohou v budoucnosti hrát stále větší roli v mnoha oblastech, ale kulturní a historické hodnoty by stále měly být zachovány a respektovány.

Vytváření soch prezidentů a celebrit by mohlo sloužit jako způsob, jak uchovat vzpomínku na význačné osobnosti a jejich přínosy. Důležité je také diskutovat o etických a kulturních otázkách týkajících se vývoje inteligentních robotů a jejich místa ve společnosti, abychom zajistili, že technologie slouží pro dobro společnosti a neohrožuje kulturní hodnoty a identitu.

Život je hra, ve které je obtížné vyhrát



Společenský vývoj a úroveň vyspělosti společnosti mohou mít různý vliv na individuální svobody lidí, ale není to automatická nebo jednoznačná souvislost. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují míru osobní svobody v různých společnostech. Některé vyspělé společnosti mohou mít silné demokratické instituce a právní systémy, které chrání práva jednotlivců a poskytují jim větší svobody. Naopak, některé méně vyspělé společnosti mohou být autoritářské a omezovat svobody občanů. 

Důležité je také rozlišovat mezi různými druhy svobod. Existují politické svobody, jako je svoboda projevu, shromažďování a účast v politickém procesu, a existují také ekonomické a sociální svobody, jako je svoboda volby zaměstnání nebo přístup k zdravotní péči a vzdělání. Tyto různé druhy svobod mohou být v různých společnostech rozdílně uplatňovány. 

Celkově lze říci, že vyspělost společnosti nemusí nutně znamenat méně osobních svobod, ale spíše závisí na konkrétních politických, sociálních a právních faktorech v dané společnosti. Rovněž je důležité, aby se občané aktivně podíleli na politickém procesu a hájili svá práva a svobody, aby zajistili, že budou respektovány a chráněny, bez ohledu na úroveň vyspělosti společnosti. 

Život může být vnímán jako druh hry, ve které se často setkáváme s různými výzvami a konkurencí. Podobně jako v hře můžeme mít různé cíle a ambice, které nás motivují k účasti a snažení se uspět. Konkurence může být obtížná, protože se snažíme dosáhnout svých cílů ve svém osobním životě, kariéře, vztazích a dalších oblastech, a často se potýkáme s ostatními lidmi, kteří mají podobné cíle.

Je důležité si uvědomit, že každý má svou vlastní cestu a rychlost, jakou dosahuje svých cílů. Existují však způsoby, jak můžeme zvýšit své šance na úspěch v této "hře" života. Patří sem rozvoj dovedností, učení se z neúspěchů, vytrvalost, adaptabilita a schopnost spolupráce s ostatními.

Také je důležité mít realistická očekávání a mít na paměti, že úspěch nemusí vždy znamenat porážku ostatních, ale spíše dosažení svých osobních cílů a naplnění vlastního potenciálu. Každý má svůj vlastní příběh a cestu v této "hře", a je důležité najít smysl a radost ve svých vlastních úspěších a pokrocích, bez ohledu na to, jaká je konkurence.