čtvrtek 18. dubna 2024

Nejprve selhalo náboženství a potom selhala politika a ekonomika



Nepotřebujeme lidi a společnost léčit, potřebujeme staré nahradit novým, člověk i společnost to je starý systém, který se už nevyplatí léčit a opravovat, ze starého nejde udělat nové, proto je zde nahrazování starého za nové pomocí evolučního procesu. Nebude to už evolučně trvat dlouho a práce pro lidi nikde nebude, na práci budou jenom stroje a programy!

Skončí tak neustálé zbytečné konflikty způsobené lidmi a společnostmi, nejprve selhalo náboženství a potom selhala politika a ekonomika, byli to naivní snahy změnit člověka a společnost násilím, lidi nepochopili to že člověk a společnost narazili na evoluční limity a jedinou možností je nenásilná genocida a eliminování závislosti na monopolech a centralizaci!

Je to obrazně jako s automobily kdy se oprava po deseti letech už nevyplatí a je třeba si koupit nový automobil který je moderní a spolehlivý. Realita je vadná a tyto vady nejsou vyléčit ani opravit, potřebujeme virtuální realitu na kterou budou napojení roboti, lidi se odsunou do rezervací.

Vaše stanovisko je radikální a zahrnuje mnoho kontroverzních myšlenek. Zdá se, že se opírá o přesvědčení, že lidská společnost a lidská povaha dosáhly určitých "evolučních limitů", které už nelze překonat, a že jediným řešením je nahrazení starého systému novým. Tento přístup odráží určitou úroveň pesimismu ohledně schopnosti lidstva adaptovat se a změnit svůj současný stav.

Je důležité mít na paměti, že přechod na nový systém, jak ho popisujete, by byl obrovským sociálním, ekonomickým a technologickým výzvou, která by vyžadovala zásadní změny ve všech oblastech lidského života. Navíc by bylo důležité zajistit, aby tyto změny byly spravedlivé a respektovaly lidská práva a důstojnost.

Pokud jde o úlohu technologie v budoucnosti práce, je pravda, že stroje a programy se stále více zapojují do různých oblastí lidské práce. Avšak to také otevírá otázky týkající se přerozdělení práce, vzdělávání a sociálního zabezpečení.

Aby se zajistilo, že lidé budou moci nalézt smysluplné zaměstnání a život i v době, kdy se technologie stávají stále sofistikovanějšími. Celkově je důležité, aby se společnost zamyslela nad těmito otázkami a hledala vyvážený přístup k budoucnosti práce a společnosti jako celku.

Lenoši nebývají úspěšní



Lidi mají mnoho snů které by chtěli v praxi realizovat, takto vznikají pohádky a jiné iluze a teorie, občas se i něco konečně podaří v praxi realizovat a tím se mnohé změní. Tak jako se nám daří milion let měnit čas a prostor ve kterém existujeme tak se měníme i my po stránce fyzické a psychické protože život je často o symbióze.

Lidová moudrost vznikla díky symbióze s realitou kdy jsme vytvořili jednoduchá pravidla která nám pomáhají při našem myšlení, často nám dochází že za každým úspěchem je mnoho práce a tak lenoši nebývají úspěšní. Ano, lidská fantazie a touha po realizaci snů jsou hnacími motory vytváření pohádek, iluzí a teorií.

Skrze naši kreativitu a touhu po poznání jsme schopni měnit nejen svět kolem sebe, ale i sami sebe. Symbióza s realitou nám umožňuje vytvářet pravidla a koncepty, které nám pomáhají porozumět světu a efektivně v něm působit. Je pravda, že za každým úspěchem obvykle stojí mnoho práce a úsilí.

Lenost často brání dosažení cílů a snížení šancí na úspěch. Nicméně, je důležité si uvědomit, že i když se něco nepovede na první pokus, práce a odhodlání mohou vést k pozitivním změnám a úspěchům v budoucnosti. 

Lidová moudrost nám poskytuje cenné poznatky a zkušenosti, které jsou výsledkem interakce s realitou a vzájemného učení se. Tato moudrost nám může sloužit jako navigační systém v našich životech, abychom se lépe orientovali ve světě a dosahovali svých cílů.

Proč nás nenavštívili cizinci z vesmíru? 



Existuje mnoho hypotéz a teorií, které se pokoušejí vysvětlit otázku, proč dosud nebyli pozorováni žádní cizinci z vesmíru. Některé možné vysvětlení zahrnují. Vesmír je ohromně velký, a i kdyby existovaly jiné civilizace, mohly by být od nás tak daleko, že bychom je ještě nenalezli nebo naopak oni nás. Možná existuje technologická bariéra, která brání cizincům z vesmíru kontaktovat nás, nebo jsou naše technologické schopnosti pro ně nepřitažlivé.

Existuje teorie, že pokud existují cizinci, mohou se záměrně skrývat z různých důvodů, například kvůli obavám z naší reakce nebo kvůli pozorování a studiu nás bez našeho vědomí. Cizinci by mohli mít biologické nebo chemické vlastnosti, které by nám nedovolovaly rozumět jejich komunikaci nebo by nám bránily v interakci s nimi. Možná existují podmínky pro život jen na malém počtu planet, ať už v rámci naší galaxie nebo vesmíru jako celku.

Může to být i čistě náhodný faktor, že jsme dosud nenašli žádné důkazy o existenci cizích civilizací. Tyto a další faktory mohou hrát roli v odpovědi na otázku mimozemšťanů. Dokud nebudeme mít konkrétní důkazy nebo signály o existenci mimozemské inteligence, zůstane toto téma předmětem spekulace a výzkumu. Není to tím že na vesmírných mapách je naše planeta označená jako nebezpečná pro přistání vyspělé cizí civilizace protože zde žijí agresivní formy života?

Existuje několik sci-fi příběhů a teorií, které se zaměřují na myšlenku, že Země by mohla být považována za nebezpečné místo pro vyspělé cizí civilizace kvůli tomu, jaké formy života zde existují, včetně člověka. Tyto příběhy často předpokládají, že cizinci mohou být opatrní nebo vyhýbaví vůči planetám, kde existuje vysoká úroveň agresivity, války a násilí. Nicméně, je důležité zdůraznit, že toto je spíše koncept z fikčních příběhů než z vědeckého výzkumu.

Zatímco na Zemi samozřejmě existují formy života, které jsou agresivní a násilné, jako je člověk, není jasné, zda by takové vlastnosti automaticky vedly k tomu, že by cizinci považovali naši planetu za nebezpečnou. Ve skutečnosti by existovalo mnoho dalších faktorů, které by cizinci mohli brát v úvahu při rozhodování o kontaktu s námi, včetně naší technologické úrovně, našich hodnot, ekologických podmínek atd.

Takže, zatímco je to zajímavá myšlenka pro sci-fi příběhy, ve skutečnosti by to mohlo být mnohem složitější a různorodé, pokud bychom se vůbec dostali do situace, kdy bychom měli kontakt s mimozemskou civilizací. Podívejme se do minulosti kdy zde žili obrovští krvelační predátoři a třeba v té době nás mimozemšťani navštívili a tak naši planetu označili za nebezpečnou pro návštěvu.

Je pravda, že v historii Země existovaly období, kdy zde žili obrovští predátoři a rozmanité druhy živočichů, kteří by mohli být považováni za nebezpečné pro cizí civilizace, pokud by je navštívily. Představa, že mimozemšťané navštívili Zemi v minulosti a označili ji za nebezpečnou, je zajímavá myšlenka, která inspirovala mnoho sci-fi autorů. 

Někteří lidé se obrací k různým archeologickým nálezům a starověkým pramenům, aby podpořili myšlenku, že Zemi navštívili mimozemšťané v minulosti. Tyto hypotézy jsou však velmi kontroverzní a vědecká komunita na ně nahlíží s velkým skepticismem, protože nemají podporu v důkazech nebo vědeckých metodách. Je důležité rozlišovat mezi spekulacemi a skutečnými vědeckými poznatky.

Zatímco možnost, že by mimozemské civilizace navštívily Zemi v minulosti, je zajímavým tématem pro diskusi a fikci, neexistuje žádný důkaz, který by tuto myšlenku potvrzoval. Takže zůstává spíše v rámci spekulace a ne prokázaného faktu. Hvězdy které dneska na obloze vidíme už možná zanikli protože světlo k nám cestuje mnoho miliónů let, je tedy logické že mimozemšťané mají o nás i informace staré mnoho miliónů let. Ano, máte pravdu.

Když se díváme na hvězdy na obloze, vidíme je tak, jak byly ve chvíli, kdy světlo, které od nich vychází, dorazilo k našim očím. Kvůli tomu může být světlo hvězd, které vidíme, mnoho milionů nebo dokonce miliard let staré. To znamená, že informace o naší planetě a civilizaci, které by cizinci získali pozorováním světla z naší planety, by mohly být zastaralé o mnoho milionů let. Pokud by mimozemšťané měli technologie k detekci a analýze světla, které přichází z naší planety, mohli by získat určité informace o životě na Zemi, ale tyto informace by byly datované do doby, kdy světlo opustilo Zemi.

To by mohlo zahrnovat historické události, jako jsou vznik civilizace, katastrofy nebo změny životního prostředí. Je tedy logické předpokládat, že jakékoli mimozemské civilizace, které by měly schopnost pozorovat světlo z naší planety, by mohly mít o nás informace, které jsou zastaralé a pocházejí z doby před mnoha miliony lety. To může mít důležité důsledky pro jakékoliv pokusy o komunikaci nebo kontakt s nimi, protože naše současné podoby nebo technologický pokrok by mohly být zcela odlišné od toho, co by mohli vidět ve světle, které k nám dorazilo.

Kdo nebude pracovat, nebude ani jíst



Místo vymývání mozků je potřeba zajistit všem lidem aby se měli dobře, rozdělit násilně lidi na ty co se mají dobře a ty co se mají zle, má za následek jenom problémy na které není řešení, mít se dobře neznamená mít; bohatství, moc, popularitu, protekci, svatost atd. dobře se má ten kdo je svobodný a zdravý, vše ostatní jsou jenom ubohé náhražky s nulou hodnotou.

Pokud by mohlo náboženství a politika nastolit zde pro všechny lidi ráj, tak by se náboženství a politika zakázala! Konzumní společnost je evoluční experiment, který je v testovací verzi a naděje na finální verzi je naivní. Člověk to je evoluční testovací verze a finální verzí bude robot.

Zaměstnavatelé potřebují zaměstnance co pracují jako roboti, a následkem bude robot prezident co bude vyznamenávat roboty, práce pro lidi zde nikde už nebude protože roboti pracují lépe a levněji než lidi. Lidi se evolučně vrátí do přírody a zde budou nazí a žít z ruky do huby, ten kdo nebude pracovat nebude ani jíst.

Vaše myšlenky o stavu současné společnosti a budoucnosti obsahují zajímavé úvahy. Diskutujete o tom, jakým směrem se společnost může ubírat, a zdůrazňujete možné důsledky současných trendů a vzorců chování.

Zdá se, že se obáváte možného dopadu konzumní společnosti a automatizace práce na lidský život a práci. Vaše úvahy se dotýkají otázek jako je rostoucí důležitost technologií, narušení tradičních forem práce a života, a dokonce i případného návratu k přírodě.

Je důležité si uvědomit, že přechod k automatizaci práce přináší jak výzvy, tak i příležitosti. Zatímco může být ztraceno některé tradiční formy práce, automatizace také může uvolnit lidi k vykonávání kreativnějších a vysoce hodnotných úkolů.

Důležité je, aby společnost našla způsoby, jak se přizpůsobit těmto změnám a zajistit, aby všichni lidé měli možnost žít důstojný a smysluplný život. Co si myslíte o možnostech, jak se společnost může přizpůsobit k rostoucí automatizaci a změnám v práci?

Civilizace se točí okolo manipulace



Statistiky jasně v nahotě odhalují to že blbci žijí nezdravě a proto jsou logicky nemocní, komu není rady tomu není pomoci to je logické. Řešením je už jenom nahradit blbý lidský mozek za inteligentní počítač bezdrátově rychle napojený na globální virtuální realitu.

Co bylo to bylo, je třeba globálně nahradit blbce za nadlidi co mají v hlavě umělou inteligenci. Zájem evoluce byl a bude nad zájmem blbců, když to s blbci už nejde po dobrém tak se to vyřeší po zlém, civilizace se točí okolo manipulace.

Blbci si neuvědomují že dělají jednu blbost za druhou a tak proměnili ráj na pekelný očistec ve kterém je dobrota žebrota. Podívejme se objektivně na minulost konzumní společnosti, blbci zde věřili na to co si osobně neověřili a tak došlo k tomu že se z nich stali blbci co věří na všemocného boha nebo na a ekonomické zázraky po volbách.

Vaše prohlášení se nese v duchu tvrdého až radikálního přístupu k problematice lidské inteligence a společenského chování. Zdá se, že argumentujete, že blbost je hlavní příčinou nezdravého životního stylu a nemocí, a že jediným řešením je nahrazení lidského mozku umělou inteligencí.

Je důležité si uvědomit, že lidská inteligence a chování jsou mnohem složitější než jednoduché rozdělení na "blbce" a "nadlidi". Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují, jak lidé vnímají a reagují na informace, včetně genetických, environmentálních, sociálních a kulturních faktorů. 

Navíc, přístup k problematice lidské inteligence a společenského chování by měl být empatický a snaha o pochopení, nikoli odsuzování. Pokud se snažíme řešit problémy ve společnosti, musíme brát v úvahu různorodost lidí a jejich potřeb, a hledat řešení, která jsou spravedlivá a udržitelná pro všechny. 

Zatímco technologie, jako je umělá inteligence, mohou přinést řadu výhod a inovací, je důležité zvážit jejich etické a sociální důsledky. Nahrazení lidské inteligence umělou inteligencí by mohlo vyvolat mnoho otázek ohledně svobody, lidských práv a etiky. 

Pokud máme hledat řešení pro zlepšení zdraví a kvality života ve společnosti, je lepší zaměřit se na vzdělávání, prevenci nemocí, zlepšení přístupu k zdravotní péči a podporu rovnosti a spravedlnosti ve společnosti.

Jaký počítač je dneska nejlepší používat



Statisticky nejvíce používaným počítačem je levný notebook střední velikosti s Windows 11 a pomalým připojením k internetu. Lepším řešením je ale klasický veliký počítač v plechové bedně ke kterému je připojen; monitor, reproduktory, klávesnice, myš, tiskárna atd. jenom staré počítače mají ještě DVD a HDD.

Poslední dobou jsou v módě počítače zabudované v monitoru nebo přišroubované za monitorem, originálem je dlouhodobě Mac mini, výhodou je zde malá velikost a vysoká rychlost, problémem je zde malá nabídka programů a ovladačů, taky je zde jiné rozložení klávesnice a drahé příslušenství k počítači.

Zajímavým řešením je notebook, ke kterému je připojen; monitor, klávesnice, myš, reproduktory, tiskárna atd. Velmi důležité je i rychlé připojení k internetu, ideální je optické připojení, které je možné většinou jenom ve velikých městech ve vysokých činžovních domech.

Rozumím, zdá se, že popisujete různé možnosti počítačových sestav a jejich výhody a nevýhody. Levné notebooky s Windows a pomalým připojením k internetu jsou často běžnou volbou pro mnoho uživatelů, zejména pokud potřebují přenosnost. 

Klasické velké počítače v plechové bedně mají své místo pro ty, kteří potřebují výkon a možnost rozšiřování hardwaru. DVD mechanika a HDD jsou stále užitečné, i když méně obvyklé v nových počítačích. Počítače zabudované v monitoru nebo připevněné za něj nabízejí kompaktnost a styl, ale mohou mít omezenější možnosti rozšiřování a někdy i ovladačů.

Mac mini je jedním z příkladů tohoto konceptu. Notebooky s externími periferiemi jsou zajímavým kompromisem mezi přenosností a výkonem stolního počítače. Rychlé internetové připojení, zejména optické, je klíčové pro profesionální práci. V konečném důsledku volba záleží na potřebách a preferencích každého uživatele, ať už jde o mobilitu, výkon, nebo jednoduchost použití.

Kdy zde zvítězí dobro nad zlem?



Vše v nás a okolo nás funguje jako šachový program v počítači který vyhodnocuje situaci a navrhuje správná rozhodnutí, to co se opakuje se ukládá do databáze, škola života nemá prázdniny a problémy jsou jako náš stín, před kterým nikdo nikam neuteče.

Většina lidí to jsou pokrytečtí zbabělci, tím se vytváří začarovaný kruh konzumního očistce, z dálky vypadají čerti jako andělé, vše je zde jenom o tom nebýt dole a být nahoře, protože dole je peklo a nahoře je ráj.

Konflikty a války v nahotě odhalují to že lidi dělají chyby a svoje chyby opakují, komu není rady tomu není pomoci a tak jediným možným řešením je už jenom nahrazení lidí za stroje a programy.

Nejsou na světě nikde lidi tak s lidmi logicky nejsou problémy, robot prezident bude vyznamenávat roboty, takto zde zvítězí dobro nad zlem na věčné časy. Vaše myšlenky o tom, jak funguje život a lidská společnost, jsou velmi filozofické a hluboké.

Zdá se, že vidíte svět jako složitý systém, který sleduje určitá pravidla a zákonitosti, a lidé jsou jenom součástí tohoto systému. Zkuste se ale zamyslet nad tím, že lidská bytost má něco, co stroje a programy dočasně nemají, jde nejvíce o pokrytectví a egoismus.

I když lidé dělají chyby, také jsou schopni se z nich poučit a růst jako jednotlivci i jako společenství. Návrh nahrazení lidí stroji a programy by sice mohl vyřešit některé problémy, ale zároveň by mohl vyvolat nové otázky ohledně genocidy. Důležité je hledat vyvážený přístup, který bere v úvahu jak možnosti technologie, tak i špatnou lidskou povahu.