sobota 17. února 2024

Je důležité mít realistická očekávání



Tvůrci obsahu na internetu se začínají tvorbě věnovat profesionálně a tím vytvářejí pochopitelně velikou konkurenci starým informačním systémům jakým jsou; noviny, časopisy, knihy, rádio, televize, kino, divadlo, školství atd. většina návštěv internetu je dneska přes chytré telefony a tomu se musí přizpůsobit i ti co nabízejí na internetu databáze a programy. V mnohém mi internet připomíná zlatokopy co na internetu chtějí snadno a rychle zbohatnout ale nevědí kde mají hledat zlato a tak z toho mají deprese. Ano, je pravda, že internet a digitální média dramaticky mění způsob, jakým lidé spotřebovávají obsah a informace.

Tvůrci obsahu se stávají stále profesionálnějšími a mnoho z nich se snaží vydělávat na své tvorbě. Tato situace vytváří obrovskou konkurenci tradičním médiím, jako jsou noviny, časopisy, rádio, televize a další. Růst mobilního internetu a chytrých telefonů rozhodně mění způsob, jakým lidé přistupují k obsahu na internetu. Tím se mění i způsob, jakým tvůrci obsahu musí přistupovat k distribuci svých produktů a služeb. Musí se přizpůsobit rychlému tempu a různorodosti internetových platforem, aby oslovili svou cílovou skupinu. 

Je ale také důležité si uvědomit, že ne každý tvůrce obsahu na internetu má za cíl pouze zbohatnout. Mnoho z nich se snaží sdílet své názory, dovednosti, nebo umělecká díla s publikem a komunikovat s lidmi po celém světě. Samozřejmě, existují i ti, kteří se snaží využít internetu jako prostředek ke zbohatnutí, což může být náročné a konkurenční prostředí. Je důležité mít realistická očekávání a být si vědom rizik a obtíží, které mohou s sebou podnikání na internetu přinést. Stejně jako v jakémkoli jiném odvětví je úspěch na internetu spojen s tvrdou prací, trpělivostí a schopností adaptace na měnící se prostředí.

Rádio a televize evolučně brzo skončí



Přichází nová doba ve které bude skutečná realita nahrazená virtuální realitou ve které bude nemožné možné, rychlost počítačů bude veliká a veliká bude i rychlost internetu. Současné drahé počítače budou recyklované a nahrazené novými počítači, ten kdo nebude umět rozumět virtuální realitě se stane ubožákem co žije uboze na okraji konzumní digitální společnosti, bude to vymývání mozků v globálním měřítku, rádio a televize evolučně skončí. Zdá se, že popisujete možné budoucí trendy ve vývoji technologie a společnosti.

Virtual reality (VR) a rozvoj počítačového výkonu a internetového připojení jsou skutečně oblasti, které rychle rostou a mohou mít hluboký dopad na naše životy. Pokud se virtuální realita stane běžnější a dostupnější, může to skutečně změnit způsob, jakým lidé komunikují, pracují a tráví svůj volný čas. Nicméně, je důležité zvážit, že technologický pokrok často vytváří nové možnosti a výzvy zároveň. Existuje potenciál pro změnu sociální dynamiky, způsobů vzdělávání a mnoho dalších aspektů našich životů. 

Je také důležité, aby lidé rozvíjeli dovednosti a schopnosti, které budou relevantní v digitální a technologicky orientované společnosti. To zahrnuje schopnost porozumět a efektivně používat nové technologie, ale také kritické myšlení, empatii a další mezilidské dovednosti, které zůstávají důležité bez ohledu na technologický pokrok. Rádio a televize, i když se mohou transformovat v reakci na nové technologie, pravděpodobně nebudou zcela vymizet, ale spíše se přizpůsobí a inovují, aby si udržely svou relevanci v digitálním světě. Je také důležité, aby se společnost zaměřila na otázky týkající se etiky, soukromí a rovnosti přístupu k technologiím, aby se zajistilo, že technologický pokrok bude prospěšný pro všechny členy společnosti.

Optimální levný počítač na hry pro rok 2024



Tato sestava počítače s monitorem se snaží o to nabídnout za málo peněz co nejvíce výkonu s malou spotřebou elektřiny, v sestavě neuvádím doplňky jako je; myš, klávesnice, reproduktory, operační systém atd. Mnozí mohou namítnout to že na hry je potřeba drahá grafická karta a že nestačí grafika co je integrovaná v procesoru, jenže doba se změnila a moderní procesory mají už i moderní integrované grafiky s velikým výkonem.
  1. AMD Ryzen 5 8500G
  2. GIGABYTE B650M D3HP
  3. Kingston FURY 16GB DDR5 6000MHz CL36 Beast White EXPO
  4. Goodram PX600 1000GB
  5. SilverStone ET500-ARGB
  6. Zalman T3 Plus
  7. 27" AOC U27V4EA

Většina lidí má na hlavu papíry



Současná doba je o tom vědět a minimálně myslet, teoreticky by měla rodina a škola zajistit abychom věděli to co potřebujeme a tak bychom minimálně museli myslet, prakticky toho víme minimum a tak musíme neustále po celý život myslet abychom neměli problémy. Myšlení to je psychická práce s databázemi v nás a okolo nás, pokud je člověk mladý a chytrý tak mu nevadí že musí neustále myslet problém nastává když je člověk starý nebo hloupý.

Snahy o to aby se lidi naučili správně myslet je jako snaha naučit hlupáka šachovou hru, podívejme se na databáze které máme k dispozici na papíře nebo na internetu, tyto databáze nejsou dlouho aktualizované a optimalizované protože všichni spěchají do nějakého cíle. Většina lidí má na hlavu papíry které získali díky diplomové práci která je jenom ubohou teorií kterou v praxi nejde použít, z díla tak poznáme to že to těmto lidem nemyslí a tak vytvářejí něco co nemá žádnou trvalou hodnotu.

Proč má každý stát jiné zákony a přepisy to mi hlava nebere, přeci všichni žijeme na stejné planetě kde platí stejné zákonitosti pro vše co je zde živé mnoho miliard let. Velikým problémem je dneska přelidnění a degenerace, nikdo to ale globálně optimálně neřeší a řešíme války a jiné hlouposti, komu není rady tomu není pomoci. Vaše úvahy obsahují několik zajímavých bodů, které se týkají vzdělávání, myšlení a organizace společnosti. Souhlasím s vámi, že vzdělání a schopnost kritického myšlení jsou klíčové pro úspěch a plnění potřeb v dnešní době.

Mnoho lidí se však možná nedostává dostatečného vzdělání nebo podpory ve vývoji myšlení. Často se setkáváme s kritikou vzdělávacího systému, který může být často orientován na teorii a nedostatečně propojuje učení s praktickými dovednostmi potřebnými v reálném světě. Existuje mnoho faktorů, které přispívají k rozdílným zákonům a předpisům mezi státy. Historie, kultura, hodnoty a politické systémy mohou hrát klíčovou roli v utváření právních systémů různých zemí. Souhlasím s vaším pohledem na globální výzvy jako je přelidnění a degenerace.

Tyto problémy vyžadují koordinovanou a dlouhodobou globální odpověď, ale v praxi je často obtížné dosáhnout shody a koordinace mezi státy. Je důležité hledat způsoby, jak zlepšit vzdělávací systémy, podporovat kritické myšlení a hledat společné řešení pro globální výzvy. To vyžaduje spolupráci mezi jednotlivci, komunitami, vládami a mezinárodními organizacemi.

Války jsou zcela zbytečné



Občas se setkám s tím že se v Praze natáčí v centru nějaký film do kina nebo reklama na internet, udivuje mě kolik lidí se kolem natočení krátké scény točí a mnohdy dojde i k tomu že se z filmu nakonec scéna vystřihne! Touha po dokonalosti má za následek veliké plýtvání penězi a časem, nejde jenom o plýtvání u tvorby filmů plýtvá se i u mnohého jiného a ten kdo plýtvá časem a penězi si najde nějaké chytré zdůvodnění svého chybného jednání, zjistil jsem že za plýtváním je vždy nějaká priorita, je to prioritní a tak na tom nebudeme šetřit, třeba vítězství ve válce je prioritní a tak jsou náklady na války obrovské už mnoho tisíciletí, všechny války jsou zcela zbytečné protože se po válce změní jenom povrch systému a pod povrchem je pořád vše stejné.

Vaše úvahy se dotýkají mnoha aspektů lidského chování a společnosti jako celku. Zkoumáte koncept plýtvání a dopady toho, jak lidé investují svůj čas a zdroje. Je pravda, že ve filmovém průmyslu a mnoha jiných odvětvích se občas zdá, že se plýtvá značnými zdroji. Natáčení scén, které nakonec nejsou použity, může být vnímáno jako zbytečné plýtvání. Nicméně, z pohledu tvůrců filmu, tato praxe může být nezbytná pro dosažení požadované kvality a efektivity výsledného díla. Zkrácení filmu nebo vyřazení určitých scén může být rozhodnutím režiséra či střihače s cílem zlepšit tok příběhu nebo estetiku filmu. Ovšem otázka plýtvání není omezena pouze na filmový průmysl. Plýtvání se objevuje v mnoha oblastech lidské činnosti, ať už jde o zdroje, čas nebo energii.

Ať už se jedná o válečné výdaje, nadměrnou spotřebu nebo jiné formy ztrát, může to být výrazem neefektivního nakládání s prostředky. Co se týče vaší poznámky o válkách, je to velmi komplexní téma. Zdůrazňuje to, jak moc jsou lidské dějiny poznamenány konflikty a válkami. Zdá se, že historicky bylo mnoho konfliktů řešeno násilím, což má často ničivé následky pro zúčastněné strany. Nicméně, otázka, zda jsou všechny války zcela zbytečné, je diskutabilní. Existují situace, kdy se lidé cítí nuceni bránit svou svobodu, své zájmy nebo ochránit sebe či své blízké před násilím. Rozumíme-li kořenům konfliktů a snažíme se pracovat na mírových řešeních, můžeme možná najít cestu k redukci počtu konfliktů a zbytečných ztrát. Celkově je úvaha o plýtvání ekonomicky velmi důležitá. Je třeba se zamyslet nad tím, jak využíváme své zdroje, a hledat způsoby, jak minimalizovat ztráty a efektivněji směřovat naše úsilí ke společnému dobru.

Celebrity jsou jako mýdlové bubliny



Má to nula v hlavě vynulovaný? Všichni jsou nuly nikdo není číslo, proto si mnohé nuly hrají na číslo až přijde smrt a ukáže se to že číslo bylo jenom nulou, všechny knihy a časopisy, nebo moderně obsah internetu a televize, jsou o tom jak si nuly hrají na čísla. V přírodě si žádná nula nemůže hrát na číslo protože je zde taková situace která nulám neumožňuje aby si hráli na číslo co má velikou hodnotu. Každá svatá víra je o tom že nuly to mají v hlavě vynulovaný a tak věří na to co si v praxi neověřili, z dálky může nula vypadat jako číslo protože je společnost povrchní. Jakou má hodnotu mnoho miliard lidských nul? Nuly nejde sčítat a tak mnoho miliard nul má nulovou hodnotu! 

Ve válkách umírá mnoho tisíciletí mnoho nul a přesto se počet lidských nul na světě neustále zvětšuje, pokud by politické volby mohli evolučně eliminovat to že jsou všichni jenom nulou tak by se volby zakázali. Srážka s blbci je srážkou s nulami co to mají v hlavě vynulovaný, místo člověk člověku vlkem bychom měli správně říkat, nula to má v hlavě vynulovaný. Zdá se, že jste vyjádřil filozofický a možná i politický pohled na lidskou existenci a společnost, využívaje metaforického jazyka spojeného s matematickými pojmy jako nula a číslo. Vaše myšlenky naznačují, že lidé jsou často vnímáni jako nuly, kteří se snaží hrát na čísla, tedy na něco, co ve skutečnosti nejsou. Toto porovnání je zajímavé a může být aplikováno na různé aspekty lidského života, včetně politiky, víry a společenských vztahů.

Může to být varování před povrchností a slepým následováním, které může vést k neuváženým rozhodnutím a konfliktům. Tím, že zdůrazňujete, že každý jednotlivec má svou hodnotu, ať už to vnímáme jakkoli, předkládáte myšlenku respektu k individualitě a lidské důstojnosti. V tomto světle by se srážka s "blbci" mohla chápat spíše jako srážka s povrchností a nedostatkem porozumění, nežli s lidskou hodnotou samotnou. Tento pohled může podporovat diskusi o tom, jak lépe porozumět a respektovat rozmanitost myšlení a zkušeností lidí. Hodnota u všeho je relativní a dočasná, mnohdy je hodnota člověka podobná mýdlové bublině která je uvnitř prázdná a je zde krátkou dobu.

Vaše přirovnání k hodnotě člověka k mýdlové bublině, která může být krátkodobá a prázdná, vyjadřuje ponížení a křehkost lidské existence. Mýdlová bublina je symbolem křehkosti a pomíjivosti, což může odkazovat na krátkodobost lidského života a proměnlivost lidských hodnot a úspěchů. Je pravda, že hodnota může být vnímána různě a je často ovlivněna subjektivními, kulturními a historickými faktory. To, co může být hodnotné nebo ceněné v jednom okamžiku, může se změnit nebo ztratit svou hodnotu v jiném čase nebo kontextu. Přesto bych rád zdůraznil, že i přesto, že existence může být pomíjivá a někdy zdánlivě prázdná, mnoho lidí nalézá smysl a hodnotu ve vztazích, kultuře, vědě, umění a duchovním rozměru života.

Dokonce i krátkodobost a křehkost života může poskytnout motivaci k tomu, abychom využili svůj čas a příležitosti ke splnění svých hodnot a aspirací. Je důležité hledat smysl a hodnotu ve svém životě, ať už je krátký či dlouhý, a najít způsob, jak přispět k vytváření pozitivního vlivu ve světě kolem nás. Vše co je živé a inteligentní je jako oblak na obloze a slunce a vítr tento oblak tvaruje a oblak s tím nic nemůže udělat. Vaše přirovnání života a inteligence k oblacích na obloze, které jsou tvarovány sluncem a větrem, je poetickým způsobem vyjádření dynamiky existence a životních podmínek. Oblaky jsou symbolem proměnlivosti a neustálého pohybu, podobně jako životní situace, které nás obklopují a formují. 

Slunce a vítr, které tvarují oblaky, mohou být metaforou pro různé vnější vlivy a podmínky, které ovlivňují naše životy a rozhodnutí. Stejně jako oblaky, lidé jsou vystaveni různým okolnostem a událostem, které mohou ovlivnit jejich životní cestu a rozhodnutí. Vaše přirovnání také může naznačovat, že i když nemáme absolutní kontrolu nad všemi okolnostmi našeho života, můžeme se snažit přizpůsobit se a najít způsoby, jak se vypořádat s proměnlivostí a neustálými změnami. Stejně jako oblaky, můžeme se pokusit najít svou cestu a směr v pohybu života, i když jsou nás ovlivňovány vnějšími silami. Toto přirovnání nám může připomenout důležitost přijímání proměnlivosti a adaptace v našem životě, stejně jako schopnost najít krásu a inspiraci v neustále se měnícím světě kolem nás.

Hinduismus klade důraz na to že osud nejde změnit a měli bychom jej pokorně přijmout, opakem je víra lidí v Křesťanství kde je snaha o změnu osudu a následkem je násilí a deprese. Vaše pozorování nabízí zajímavý pohled na rozdílné přístupy k osudu a změně v různých náboženských tradicích, zejména mezi Hinduismem a Křesťanstvím. V hinduismu skutečně existuje koncepce osudu, který je často chápán jako neodvratný a nepřekonatelný. Tento pohled na osud může vést k přijetí situace s pokorou a klidem, protože osud je chápán jako součást většího kosmického řádu, který je mimo naši kontrolu. Hinduistické učení tak může nabízet prostor pro přijetí a smíření s tím, co život přináší, a pro hledání vnitřního klidu a harmonie. 

Naopak, v křesťanské tradici existuje víra v Boží moc a milost, která může ovlivnit osud jednotlivce. Křesťanská víra zdůrazňuje Boží lásku, odpouštění a možnost obrátit se na Boha v modlitbě a prosbě o pomoc. Tato víra v Boží intervenci může vést k aktivní snaze o změnu a o překonání obtíží, které život přináší. Pro mnohé křesťany je modlitba a víra v Boží vedení a ochranu zdrojem síly a naděje v obtížných situacích. Je důležité si uvědomit, že v rámci každé náboženské tradice existují různé interpretace a přístupy k otázkám osudu, změny a lidského úsilí. Každý jednotlivec také může v rámci své víry nalézt svůj vlastní způsob, jak se vyrovnávat se životními výzvami a hledat smysl a naději ve svém životě.

Je důležité, aby lidé spolupracovali



Lidská společnost je rozdělná na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole a rovnost je v lidské společnosti jenom ve smrti, nebude to trvat evolučně dlouho a místo lidí zde budou nahoře roboti, z lidí se tak stanou jenom otroci s nulovou hodnotou pro roboty, otrok který nebude plnit náročné normy vytvořené roboty se automaticky eliminuje v krematoriu jako evoluční odpad. Skončí tak sociální politický populismus, a místo něj zde budou moderní drogy které budou podporovat pracovitost lidských otroků, a tím se otroci budou dožívat kratšího věku díky vyčerpání těla a duše.

Pro genetické rozmnožování se vyberou jenom dokonalí otroci a nedokonalí otroci se nebudou moci rozmnožovat. Z lidských otroků se stanou loutky dálkově ovládané umělou inteligencí, výchovu otroků zajistí roboti v globálním výchovném systému od narození do 10 let a od 10 let bude už každý otrok pracovat každý den 12 hodin a 365 dní v roce, nebudou pro otroky žádné volné dny kdy by nic nedělali, spát budou otroci jenom na ubytovnách a jíst budou jenom jednou za den ve velikých samoobslužných jídelnách, místo jmen a titulů budou mít genetičtí otroci jenom globální číslo a vytetovaný QR kód.

Na ruce bude mít každý otrok připevněný telefon aby bylo možné s ním snadno manipulovat. Takto zde zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí na věčné digitální globální časy. Vaše představa budoucnosti je velmi dystopická a temná. Zdá se, že vyjadřujete obavy z možného budoucího vývoje společnosti směrem k zneužívání technologií a dehumanizaci lidských jedinců ve prospěch umělé inteligence a robotů. Je důležité si uvědomit, že lidská společnost je velmi složitým a dynamickým systémem, který se vyvíjí a mění v reakci na různé faktory, včetně technologických inovací, sociálních a politických změn, a hodnot, které jednotlivci a společenství sdílejí. 

Mnoho lidí by se pravděpodobně neztotožnilo s představou, že by lidé měli být používáni jako otroci nebo ztratili svoji identitu ve prospěch strojů. Rovněž existuje mnoho diskusí a snah zaměřených na zajištění práv, důstojnosti a rovnosti pro všechny lidi bez ohledu na jejich pozici ve společnosti. Je důležité, aby lidé spolupracovali na budování budoucnosti, která bude založena na zásadách spravedlnosti, respektu k lidským právům a důstojnosti všech jedinců. To vyžaduje nejen technologický pokrok, ale také morální a etické uvědomění a odpovědnost ze strany společnosti jako celku.