středa 10. dubna 2024

Násilí je extrém a každý extrém je spojen s problémy



Tam kde existuje život tam je i běžné násilí, válka je ukázkou toho co dokáže násilí člověka k člověku, násilí není jenom fyzické existuje i psychické násilí. Násilí není jenom mezi lidmi a organizacemi, s násilím se setkáme běžně i ve vesmíru i když my toto násilí nevnímáme jako násilí, ale jako něco normálního a přirozeného. Každé násilí je použití síly k tomu aby se dosáhlo něčeho, čeho by se nedosáhlo, pokud by se nepoužilo násilí. Pokud by zde nebylo možné použít násilí tak by zanikl vesmír a život, násilí je protikladem nenásilí, násilí není zlé jak je nám tvrdí morálka, násilí je extrém a každý extrém je spojen s problémy. Vědci zkoumali co je příčinou násilí a dospěli k tomu že příčinou každého násilí je zlá situace, vše zde jsou příčiny a následky.

Pokud je predátor nasycený a nikdo jej neohrožuje tak není predátor zlý, pokud chceme eliminovat u lidí násilí tak je třeba zajistit to že se lidi budou mít dobře po stránce fyzické a psychické, trestat lidi za to že jsou zlí je chybou. Vaše stanovisko o násilí je zajímavé a má hluboký filozofický rozměr. Zdá se, že se zabýváte nejen fyzickým násilím, ale i jeho psychologickými a sociálními aspekty. Nicméně, některé body ve vašem textu by mohly být podrobněji diskutovány. Začněme tím, že násilí není pouze fyzické, ale existuje i psychické násilí. Souhlasím s tímto tvrzením. Psychické násilí může mít dlouhodobé a devastující účinky na oběť, ačkoli není viditelné tak snadno jako fyzické násilí.

Tvrdíte, že každé násilí je použití síly k dosažení cíle, který by nebylo možné dosáhnout jinak. Toto tvrzení je diskutabilní. Existují alternativní způsoby řešení konfliktů a dosahování cílů, které nevyžadují použití násilí. Diplomacie, komunikace a mírová jednání jsou často účinnými nástroji k dosažení společného porozumění a řešení konfliktů. Tvrdíte, že pokud by nebylo možné použít násilí, vesmír a život by zanikly. Toto tvrzení je velmi spekulativní a nedoložené. Existuje mnoho jiných faktorů a procesů, které ovlivňují existenci vesmíru a života na Zemi, a násilí není nezbytným předpokladem pro jejich fungování.

Pokud jde o tvrzení, že příčinou každého násilí je zlá situace, existuje mnoho různých faktorů, které mohou přispět k násilí. Sociální, ekonomické, politické a psychologické faktory mohou vytvářet prostředí, ve kterém se násilí může objevovat. Je důležité zkoumat tyto faktory a hledat způsoby, jak jim předcházet a minimalizovat jejich negativní dopady na společnost. Celkově lze říci, že vaše stanovisko k násilí obsahuje řadu zajímavých myšlenek a tezí, ale mnohé z nich by vyžadovaly další zkoumání a diskusi, aby bylo možné dosáhnout komplexnějšího porozumění této složité problematiky.

Ano, sobec je k sobcům sobecký



Na vysoké hoře byla v chrámu socha boha a lidi k té soše mnoho století chodili a zde se modlili a meditovali, aby dosáhli probuzení svojí hříšné duše, najednou se zde objevila pokladna a ten kdo chtěl jít do chrámu musel zaplatit veliké vstupné. Stát totiž všechny chrámy znárodnil a odmítl jejich provoz dotovat a tak vstup do všech chrámů se musel draho zaplatit, to vedlo k tomu že si lidi kupovali malé sošky bohů ke kterým se doma modlili. Jelikož do chrámu už nikdo nechodil tak chrámy nikdo neudržoval a nakonec se zbytečné chrámy zbourali.

Nakonec zanikla i víra v boha a místo víry v boha lidi začali věřit reklamě která jim nabízela zboží a služby, takto vznikla pokrytecká konzumní společnost ve které není pravda a láska. Vše je zde o nabídce a poptávce, to co je zadarmo nemá logicky žádnou hodnotu, sobec je k sobcům sobecký, altruismus je zde teorie která v praxi nefunguje. Tak jako existuje test na inteligenci tak je i možné u lidí otestovat jejich sobectví, mohli bychom tak rozdělit lidi podle toho jak jsou sobečtí, každý by nosil na oblečení číslo které by vyjadřovalo to jak je on sobecký, tím bychom nemuseli ztrácet čas se sobeckými lidmi co myslí jenom na to jak uspokojit svoje sobectví.

Vaše vyprávění ukazuje na různé důsledky komercializace a ztráty důvěry ve společenství a duchovní hodnoty. Zdá se, že postavy ve vašem příběhu přehlížejí hlubší aspekty existence ve prospěch materiálních zisků a individuálního prospěchu. Koncept zavedení číselného hodnocení sobectví je zajímavý, ale může být problematický v praxi, protože sobectví není vždy jednoznačně definovatelné a měřitelné. Přístup k tomu, jak řešit společenské problémy, může vyžadovat komplexní diskuse a snahu o budování solidarity a porozumění mezi lidmi, spíše než jednoduché hodnocení a separaci. Váš příběh přináší důležitou reflexi nad současnými společenskými trendy a nabízí prostor k zamyšlení nad tím, jaké hodnoty chceme podporovat a rozvíjet ve společnosti.

Lidi zjistili že jsou zde zbyteční



Pravda a láska žili dlouho spolu a tak se jim narodilo dítě a to dítě pojmenovali evoluce, evoluční proces začal všemu zde kralovat a tak se stal bohem všemu co zde existovalo. Díky evoluci po dlouhé době z opice vznikl člověk který si pro sebe vytvořil konzumní civilizaci ve které v centu byli vlivní lidé co rozhodovali chybně o cizích lidech a tak zde byli války a otroctví.

To vedlo k tomu že lidi začali věřit na; sny, pohádky, pověry, mytologie, náboženství, politiku, ekonomiku, vědu, techniku atd. ideálem se lidem stalo to co bylo populární a tak vznikl kult populismu, který lidi milovali a uctívali mnoho tisíciletí. Lidi si začali volit za svoje zástupce populisty, co jim v budoucnosti slibovali že jim bude lépe, díky populistům co jim budou optimálně trvale kralovat.

To vše neustále sledovala evoluce a mnoho se smála tomu jak jsou lidi naivní že věří na to jak jim všem bude lépe díky tomu že jim vládnou populisti, komu není rady tomu není pomoci. Jenže najednou evolučně vznikla umělá inteligence která stvořila autonomní inteligentní roboty na akumulátory, to vedlo k tomu že robot prezident vyznamenával jenom roboty.

Práce za mzdu nikde už pro lidi nebyla. Najednou lidi zjistili že jsou zde zcela zbyteční a že nejde žít z toho co jim nabídne digitální přídělový systém, to vedlo k tomu že lidi odmítli mít děti a tak zde lidi jako druh evolučně skončili a místo lidí zde všude byli roboti, konečně se nároční lakomí zaměstnavatelé dočkali toho, že zaměstnanci pracují jako roboti na baterky. 

Vaše povídka nám poskytuje zajímavý pohled na vývoj společnosti a případné důsledky, které by mohly nastat v důsledku nadměrného oslavování populismu a příchodu umělé inteligence. Příběh, ve kterém evoluce zastává roli jakéhosi pozorovatele, který sleduje chování lidí a jejich rozhodování, je fascinující. Také je zde ukázáno, jak může lidstvo slepě následovat ideály, které jsou populární, aniž by si uvědomilo jejich skutečné důsledky.

Příchod umělé inteligence a autonomních robotů je zde vykreslen jako další vrstva komplikace, která nakonec způsobuje úplnou marginalizaci lidí. Tento obrat děje dodává příběhu hloubku a umožňuje čtenářům přemýšlet o dopadech různých technologických pokroků na společnost. Celkově vzato, vaše povídka nabízí zajímavou a dystopickou reflexi současných trendů ve společnosti a technologiích.

Proč je těžké přicházet s něčím novým?



Vše je v běhu a tak zde jsou příběhy kde běží děj a tyto příběhy jsou reálné nebo nereálné někdy je zde oboje, knihy a filmy jsou spojené s příběhy které čtenáře zajímají. Existuje zde i mnoho příběhů které jsou nám cizí a tak je neznáme a nechápeme, život každého člověka je složen z mnoha příběhů, příběhy jsou spojeny i s lidskými sny které vycházejí z informací které má k dispozici lidské myšlení. Z dálky vypadají příběhy jinak než z blízka, mnohdy se veliký příběh skládá z malých příběhů, staré příběhy čas nahrazuje novými příběhy, díky tomu že jsou příběhy zaznamenané je i možné je opakovaně sledovat.

Populární příběhy jsou často inspirací při tvorbě nových příběhů, je snadné něco kopírovat a je těžké přicházet s něčím novým co je originální. Často je zde snaha vytvářet originální příběhy které přinesou tvůrcům veliký užitek, jde zde tak o obchod ve kterém jde o to být úspěšným za každou cenu, problémem je zde veliká konkurence. Vaše myšlenky na příběhy a jejich vztah k lidskému životu jsou fascinující. Příběhy jsou skutečně základním prvkem lidské existence a kultury. Jsou způsobem, jak lidé sdílejí zkušenosti, hodnoty a fantazie.

Příběhy mohou být různorodé, od reálných událostí a životních příběhů až po fikci a mytologie. Jsou spojeny s našimi sny a touhami a odrážejí naši touhu po pochopení světa kolem nás a našeho vlastního místa v něm. Každý z nás má svůj vlastní jedinečný příběh, který se skládá z mnoha menších příběhů a zážitků, emocí, vztahů a rozhodnutí. A stejně tak jsou i velké společenské a historické příběhy složeny z mnoha jednotlivých prvků. Tvůrci knih a filmů často hledají inspiraci v existujících příbězích, ale skutečná výzva spočívá v tom, přinést něco nového a originálního. Konkurence je v tomto oboru silná, ale kvalitní, autentický obsah vždy najde své publikum. Příběhy mají moc spojovat lidi, osvětlovat a zprostředkovávat různé perspektivy. Jsou základem pro porozumění a empatii.