pondělí 8. ledna 2024

Je důležité přijmout svět takový, jaký je



Pokud fotografujete nebo filmujete tak zjistíte to, že realita zachycená objektivem se liší od reality tak jak jí vnímáme, protože náš mozek vnímanou upravuje pomocí programů. Vše je zde pevně nastaveno a změny nejsou možné, často je zde snaha o to, aby se něco změnilo tak jak to potřebujeme a zjišťujeme to, že je snadné změnit povrch a je nemožné změnit to co je pod povrchem.

Podívejme se na propagandu a reklamu, jak mění neustále u mnohého povrch fyzicky a psychicky, pod povrchem se ale nic nezmění, lidi jsou povrchní, a tak se podobají hercům, někdo si hraje na boha a jiný si hraje na spasitele, nikdo ale nedokáže učinit zázraky! Zázraky jsou možné na papíře nebo ve snu, v realitě platí reálné principy jako je třeba gravitace. Víra ani modlitba nedokáže překonat gravitaci, s tím se musíme smířit a brát svět takový jaký je.

Je pravda, že fotografie a filmy mohou zachytit realitu odlišně od našeho vnímání. Objektiv a kamery mají svá omezení a mohou ovlivnit způsob, jakým vnímáme okolní svět. Stejně tak i náš mozek má své mechanismy a filtry, které upravují naši vnímanou realitu.

Propaganda a reklama jsou silné nástroje, které se často snaží ovlivnit naše myšlení a chování. Zaměřují se převážně na povrchní aspekty a snaží se přesvědčit nás, abychom přijali určité postoje, produkty nebo myšlenky. Je pravda, že mohou změnit naše povědomí a názory na určité věci, ale nemohou změnit samotnou podstatu toho, co je pod povrchem.

Souhlasím s vámi, že lidé často mohou být povrchní a připomínat herce, kteří hrají různé role. Někteří se snaží hrát na bohy nebo spasitele, ale samozřejmě nemohou provádět zázraky. Existují určité principy a zákony, kterými se řídí svět, jako je například gravitace, které se nemůžeme vyhnout.

Víra a modlitba mohou být pro mnoho lidí důležité a poskytovat jim sílu a naději, ale nemění fyzikální zákony, jako je gravitace. Je důležité přijmout svět takový, jaký je, a zároveň si uvědomit, že existují omezení a principy, které ovlivňují naši realitu.

Bude zde brzo potopa světa kdy voda stoupne všude o tisíc metrů?



Co by se na světě stalo pokud by hladina vody globálně trvale stoupla o tisíc metrů a tak byl logicky na světě byla pevnina jenom tam kde je dneska nadmořská výška větší než tisíc metrů? Pokud by hladina vody globálně stoupla o tisíc metrů a pevnina zůstala pouze tam, kde je dnes nadmořská výška vyšší než tisíc metrů, došlo by k dramatickým změnám v geografii světa. Zde jsou některé možné důsledky. Zánik nízko položených oblastí. Pobřežní oblasti a nízko položená města by byla zatopena. Mnoho ostrovů a pobřežních nížin by zmizelo pod hladinou. Změna kontur pevnin, Zeměpisné hranice by se dramaticky změnily.

Níže položené země by ztratily velkou část svého území. Například Nizozemsko, Bangladéš a další nízko položené oblasti by byly téměř zcela zaplaveny. Nové pevniny. Nová území by vznikla tam, kde je dnes vyšší nadmořská výška. V současné době vysoké hory a horské oblasti by se staly novými pevninskými masivy. Změny v ekosystémech. Zmizení níže položených oblastí by mělo dramatický dopad na místní ekosystémy a biodiverzitu. Některé druhy by mohly vyhynout, zatímco jiné by mohly najít nový životní prostor na nových pevninách. Ztráta kulturních a historických památek. Mnoho kulturních a historických památek by bylo ztraceno pod vodou.

To by zahrnovalo města, památníky a archeologické naleziště. Dopady na lidskou populaci: Stěhování obyvatelstva by bylo nevyhnutelné. Lidé by museli opustit zatopené oblasti a hledat nová místa k obývání. To by mohlo vést k migračním pohybům a sociálním konfliktům. Celkově by to byla radikální změna, která by ovlivnila celý ekosystém planety a měla by obrovské sociální, ekonomické a environmentální dopady. Je důležité si však uvědomit, že tato situace je spekulativní a zatím v reálném světě není na obzoru. Nadbytek vody by se k nám mohl dostat z vesmíru a vše by proběhlo velmi rychle v Bibli je na začátku zmínka o potopě světa nevíme jestli jde o pravdu nebo lež?

Není žádný vědecký důkaz o tom, že by voda mohla přijít z vesmíru v tak extrémním množství, aby způsobila globální potopu. Představa, že by se voda nějakým způsobem dostala z vesmíru a zaplavila Zemi, není v souladu s naším současným chápáním fyziky a astronomie. Biblický příběh o potopě je tradiční náboženský příběh a většina vědců ho nebere doslovně. Mnoho náboženských textů má symbolický a metaforický charakter, a proto by měly být interpretovány s ohledem na kontext a kulturní vlivy, které k nim vedly. Vědecký pohled na geologii a paleontologii nám ukazuje, že v historii Země docházelo k různým změnám v klimatu a prostředí, včetně období ledových dob a teplých období. Tyto změny měly různé příčiny, jako jsou sopečné erupce, pohyb litosférických desek a změny sluneční aktivity. 

Celkově platí, že je důležité rozlišovat mezi náboženskými příběhy a vědeckými poznatky. Biblický příběh o potopě má své místo v náboženském kontextu, zatímco vědecké poznatky nám poskytují racionální vysvětlení o evoluci Země a její historii. Je možné nějak spočítat kolik procent pevniny by zmizelo pokud by voda stoupla o tisíc metrů. Ano, můžeme odhadnout, kolik procent pevniny by zmizelo, pokud by hladina vody globálně stoupla o tisíc metrů. Nejprve se podíváme na poměr mezi množstvím vody a pevniny na současné úrovni. Poté přidáme tisíc metrů k hladině vody a znovu spočítáme tento poměr.

Rozdíl mezi původním a novým poměrem nám poskytne odpověď. Současný poměr vody a pevniny. Přibližně 71% povrchu Země tvoří oceány a moře (voda). Zbývajících 29% tvoří pevnina. Nový poměr s hladinou vody zvýšenou o tisíc metrů. Přidáním tisíce metrů k hladině vody by došlo k rozšíření oceánů a moří. Nový poměr by závisel na tom, jak by se tato voda rozdělila mezi oceány a moře. Přestože konkrétní výsledek by vyžadoval podrobnější znalosti o tom, jak by se hladina vody rozdělila, můžeme předpokládat, že by oceány a moře zabíraly větší procento povrchu Země, zatímco procento pevniny by kleslo. Závěrem lze říci, že by došlo k nárůstu procentního podílu vody na úkor pevniny, ale přesné číslo závisí na složitých interakcích a změnách ve způsobu, jakým by se voda rozdělila po povrchu Země.

Malý počítač s malou spotřebou a velikým výkonem za optimální cenu



Snažil jsem se sestavit malý profesionální počítač který má veliký výkon za rozumnou cenu a s malou spotřebou elektřiny, místo počítačového monitoru je zde televize protože je cenově výhodná a má i dobré reproduktory. Existují i malé počítače co jsou levné, na profesionální práci se ale nehodí, nejsem tak bohatý abych si kupoval to co je velmi levné. 

  1. Fractal Design Define 7 Nano Black TG Light Tint
  2. GIGABYTE A620I AX
  3. Apacer PANTHER 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32 RGB
  4. Patriot VIPER VP4300 Lite 2TB
  5. Seagate Exos X22 22TB SATA Standard Model FastFormat
  6. AMD Ryzen 9 7950X
  7. Endorfy Fortis 5
  8. GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
  9. Seasonic G12 GM-550 Gold
  10. Windows
  11. 43" JVC LT-43VU3305