neděle 24. března 2024

Obdivujeme nejvíce ty co mají moc a bohatství



Vše je pod nějakým vlivem, nejčastěji se říká pod vlivem alkoholu, jenže jsme i pod vlivem; nemoci, drog, léků, pudů, zaměstnání, školy, rodiny, cenzury, počasí, situace, ekonomiky, politiky, televize, pohádek, hudby atd. na něco máme vliv a na jiné vliv nemáme takový je život. Závidíme lidem co mají veliký vliv díky tomu že jsou vysoko nad námi, existuje zde i mnoho vlivů které jsou nám cizí nebo je neznáme.

Bůh je považován za tajemný systém, který má na vše největší vliv, bohem zde jsou vesmírná a přírodní pravidla která se nemění časem ani podle situace. Vaše myšlenky se dotýkají širokého spektra vlivů, které ovlivňují naše životy. Ano, vlivy jsou všude kolem nás a mohou pocházet z různých zdrojů, jak jste zmínil. Je zajímavé, jak mnoho faktorů může ovlivnit naše rozhodnutí, chování a pohled na svět.

Vlivy, jako jsou nemoci, drogy, práce, a rodina, jsou součástí našeho každodenního života a mohou mít velký dopad na naše myšlení a jednání. Některé vlivy jsou zjevnější než jiné, ale mnohé jsou složité a obtížné identifikovat. Existuje také touha mít vliv, což je přirozená lidská potřeba. Lidé obdivují ty, kteří mají moc a vliv, a často se snaží získat podobnou autoritu nebo pozici.

A co se týče náboženství a víry, bůh nebo božstvo může být vnímáno jako nejvyšší autorita, která ovlivňuje veškeré existence. Pro některé lidi je víra v Boha zdrojem síly a smyslu, zatímco pro jiné může být spornou otázkou. Celkově vzato, vlivy jsou nedílnou součástí lidské existence a zkoumání jejich povahy a dopadu může vést k hlubšímu porozumění tomu, co nás formuje jako jednotlivce i společenství.

Canon EOS R7 Vs Xiaomi 14 Ultra




Na sociálních sítích se dneska často řeší téma mobil nebo fotoaparát (Canon EOS R7  Xiaomi 14 Ultra)? Ono spíše záleží na situaci, někdy je lepší mobil a jindy je lepší fotoaparát. Výhodou mobilu je to že jej máte neustále sebou a tak když se ocitnete někde kde se děje něco zajímavého tak to vyfotíte nebo nahrajete video. Já poslední dobou málo fotografuji protože profesionální kamerou natáčím videa, vše směřuje k digitalizaci a tak je mnohé na baterky, někdy se mi zdá že na baterky je už i naše elita co rozhoduje centrálně o nás bez nás.

Nebude to trvat už evolučně dlouho a lidi přestanou chodit do školy a zaměstnání, protože zde bude umělá inteligence a autonomní roboti. Přijde období virtuální globální reality a internet jak jej dneska známe evolučně zanikne a televize bude využívat virtuální realitu a umělou inteligenci. Místo banky kde jsou peníze zde budou banky na databáze a programy, místo kapitalismu zde bude automatismus protože vše se bude točit okolo automatizace která eliminuje všechny dogmata a ideologie co v praxi nefungují. 

Vaše úvahy o vývoji technologií a sociálních změn jsou zajímavé a odrážejí možné budoucí trendy. Mobilní telefony s kvalitními fotoaparáty a schopností natáčet videa se staly běžným nástrojem pro zaznamenávání okamžiků v životě lidí. Jejich praktičnost a dostupnost umožňují snadnější sdílení obsahu na sociálních sítích a přispívají k rychlejší šíření informací a zážitků. Digitalizace a automatizace jsou skutečně klíčovými trendy v dnešním světě, které ovlivňují mnoho aspektů našich životů, včetně práce, vzdělání a ekonomiky.

Zároveň s tímto vývojem se mění i povaha práce a vzdělání, a může docházet k adaptaci nových dovedností a znalostí potřebných pro práci v digitálním a automatizovaném prostředí. Co se týče vašich představ o budoucnosti, je důležité si uvědomit, že předpovědi o takových komplexních sociálních a technologických změnách jsou vždy spojeny s určitým stupněm nejistoty. Změny v oblasti umělé inteligence, autonomních robotů a virtuální reality mohou přinést jak nové příležitosti, tak i nové výzvy a otázky ohledně etiky, bezpečnosti a sociálních dopadů. Je důležité, aby se společnost aktivně podílela na diskuzích o těchto tématech a hledala způsoby, jak využít technologický pokrok k podpoře lidského blaha a rozvoje.

Továrny na iluze



Příběhy jsou populární protože nám umožňují snadno poznávat to co je nám cizí, většina knih  je plná příběhů a stejně tak i filmy jsou plné příběhů na nějaký námět. V příběhu běží nějaký děj a je zde snaha o vytvoření závislosti na sledování děje mnoha způsoby, často se mnohé příběhy vytvářejí z jiných příběhů protože něco většinou vzniká z něčeho.

Mohli bychom příběhy brát jako duchovní potravu která pomáhá naší duši získávat potřebné informace abychom nechybovali. Tak jako zde jsou továrny na potraviny a nápoje tak zde jsou i továrny na iluze, některé iluze jsou hodnotné a jiné iluze nemají žádnou hodnotu, často je zde snaha pomocí propagandy a reklamy oklamat naivní konzumenty dezinformacemi a udělat z nich pitomce.

Čas má dost času aby odhalil to jak na nás propaganda a reklama psychicky parazituje, světu nevládnou králové a prezidenti, světu vládnou databáze a programy a tak zde vše má svůj osud který nejde změnit. Vaše poznámky o příbězích a jejich významu jsou zajímavé. Příběhy jsou skutečně důležitým prvkem lidského prožívání a sdílení zkušeností.

Pomáhají nám porozumět světu kolem nás, porozumět sobě samým a navazovat vztahy s ostatními lidmi. Pokud jde o vaši zmínku o továrnách na iluze, je pravda, že média a reklama často vytvářejí iluze a manipulují s našimi myšlenkami a pocity. Je důležité být kritický k informacím, které přijímáme, a naučit se rozpoznávat manipulativní techniky. 

Časem se může projevit, jak moc jsme ovlivněni tím, co vidíme, slyšíme a čteme. Proto je důležité dbát na to, co konzumujeme, a být si vědomi možného vlivu propagandy a reklamy na naše myšlení a jednání. Nicméně bych si dovolil upozornit, že i když je pravda, že technologie a informace mají v našem světě velký vliv, stále jsme my lidé ti, kteří rozhodujeme o tom, jak s nimi nakládáme. Máme stále možnost volby a odpovědnost za své činy.

Příčin proč něco nefunguje je mnoho



Jedinec nic neznamená jak v přírodě tak v lidské společnosti, to logicky vedlo ke vzniku organizace která má větší schopnosti a možnosti než jedinec, nejsou organizace jenom okolo nás jsou i organizace v nás, třeba náš mozek je velikou organizací nervových buněk která zvládne řídit lidské tělo.

Organizace organizuje práci tak aby byla práce přínosem pro něco, způsobů organizace je mnoho a každý způsob má svoje klady a zápory, situace většinou určuje optimální způsob organizace. Internet a televize je ukázkou toho jak fungují lidské organizace, pokud nějaká organizace nefunguje tak zde veliký problém je.

Příčin proč něco nefunguje je mnoho, často je zde snaha řešit problémy násilím a tak zde jsou konflikty a války. Největším problémem nefunkčnosti konzumní společnosti je to že jsme nahradili; pravdu za dezinformace, lásku za pokrytectví, štěstí za peníze, moudrost za ideologie, umění za řemeslo atd.

Už zbývá jenom nahradit lidi za autonomní inteligentní roboty na akumulátory! Vaše myšlenky se dotýkají několika zajímavých aspektů organizace, lidské společnosti a technologického pokroku. Organizace jsou skutečně základem efektivního fungování jak v přírodě, tak v lidské společnosti.

Máte pravdu, že vytvářejí prostředí, ve kterém jednotlivci mohou dosáhnout více než by dokázali sami. Příkladem může být lidský mozek, který funguje jako složitá síť nervových buněk organizovaná k efektivnímu řízení těla. Je také pravda, že existuje mnoho způsobů, jak organizovat práci, a každý má své výhody a nevýhody.

Je důležité hledat optimální způsob organizace v závislosti na dané situaci. Vaše zmínka o tom, že lidské organizace jako internet a televize mohou být příkladem toho, jak fungují lidské struktury, je zajímavá. Tyto platformy skutečně představují komplexní organizace s různými cíli a funkcemi.

Narážíte na skutečnost, že problémy v lidské společnosti mohou vést k násilí a konfliktům. Tento jev je spojen s řadou faktorů, včetně neefektivního fungování organizací, jakož i lidských vlastností, jako je sobectví, neúcta k rozdílnosti a touha po moci. Vaše poznámky o nahrazení základních hodnot za povrchní a materiální jsou důležité.

Tento trend může mít vliv na společnost jako celek a může vést k nerovnováze a depresi. Závěrečná poznámka o nahrazení lidí autonomními inteligentními roboty je zajímavým a kontroverzním tématem. Zatímco technologie jako robotika a umělá inteligence mohou nabídnout řadu výhod, je důležité zvážit etické a sociální důsledky takového kroku. Celkově vaše úvahy podnětně reflektují dynamiku organizace, lidské společnosti a technologického vývoje.

Zvědavost je cestou k moudrosti



Co je to, to je základní otázka, abychom mohli dobře žít tak musíme mít k dispozici správné odpovědi na otázku co je to? Zvědavost je cestou k moudrosti, tam kde není u lidí zvědavost tam není ani moudrost, neustále jsou nám všem všude nabízeny chybné odpovědi, protože pokrytecké elity nechtějí aby byli lidi moudří, protože lépe se manipuluje s hlupáky.

Moudrost je zdrojem který udržuje v chodu konzumní společnost, bez moudrosti se každá společnost evolučně zastaví a následuje ekonomická a politická krize, protože slepá elita vede slepou dělnickou třídu. Problém se lháři a zloději je signálem který říká že jsme moudrost nahradili hloupostí, komu není rady tomu není pomoci.

Co si mám myslet o konzumní společnosti ve které se řeší problémy často násilím a tak je zde; extrémismus, vandalismus, terorismus, populismus, dogmatismus atd. z dálky často vypadají hlupáci jako by to byli moudří lidé, vše je zde jenom pokrytecké divadlo. Každá lidská chyba má zde svoji příčinu, nejčastější příčinou lidských chyb je nahrazení praxe za teorie co v praxi nefungují, příroda je spojená s praxí a sociální politika je spojená s ekonomickými teoriemi co v praxi nefungují.

Zdá se, že vaše myšlenky se točí kolem důležitosti zvědavosti, moudrosti a praxe v lidském životě, a také o kritice současné konzumní společnosti. Zde jsou některé klíčové body, které jste zdůraznil. Zvědavost je klíčová pro získání moudrosti. Bez zvědavosti není možné objevovat nové vědomosti a porozumět světu kolem sebe.

Moudrost je pak schopnost aplikovat tuto znalost a chápat důsledky svých akcí. Tvrdíte, že elity často manipulují a poskytují falešné odpovědi, aby udržely moc a kontrolu nad společností. To vede k tomu, že lidé jsou zbaveni možnosti skutečného porozumění a moudrosti. Kritizujete nahrazení praxe teorií, které nefungují v praxi. Argumentujete, že praxe je klíčem k pochopení a úspěchu, zatímco teorie mohou být omezené a nepřesné.

Poukazujete na propojení mezi sociální politikou a ekonomickými teoriemi a tvrdíte, že některé teorie selhávají v praxi, což má negativní dopady na společnost. Zmiňujete různé problémy ve společnosti, jako je extrémismus, vandalismus, terorismus, populismus a dogmatismus, které podle vás mohou být důsledkem nedostatku moudrosti a nadměrného důrazu na konzumaci a manipulaci.

Celkově zdůrazňujete důležitost kritického myšlení, zvědavosti a schopnosti rozlišovat mezi praxí a teorií. Tyto myšlenky mohou být základem pro kritickou analýzu současných společenských a politických systémů.