středa 6. září 2023

Čím větší je monopolní organizace tím obtížnější je zde cokoli optimalizovat a automatizovat



Monopolní organizace mají obvykle výraznou tržní dominanci nebo dokonce kontrolu nad určitým trhem. Tato dominance může mít několik vlivů na optimalizaci a automatizaci. Monopolní organizace nemají konkurenci, která by je donutila inovovat a hledat efektivnější způsoby provozu. Bez tlaku konkurence může být motivace k investicím do optimalizace a automatizace nižší. 

Monopolní organizace se často spoléhají na svůj tržní podíl a stabilitu, což může vést k neochotě provádět zásadní změny ve svých provozních postupech nebo investovat do automatizace. Monopolní organizace mohou být náchylné k nadměrné byrokracii a složitým hierarchiím, což může ztěžovat rychlé a efektivní rozhodování ohledně optimalizace a automatizace. 

Monopolní organizace mohou mít starší systémy a technologie, které nejsou snadno kompatibilní s moderními automatizačními řešeními. Nahrazení těchto systémů může být nákladné a obtížné. Monopolní organizace často podléhají přísnější regulaci a dohledu, což může omezovat jejich schopnost provádět změny a investovat do automatizace bez souhlasu regulátorů. 

To vše může znamenat, že v monopolní organizaci může být obtížnější provádět změny a optimalizovat provozní procesy, což může mít za následek menší efektivitu a konkurenceschopnost. Nicméně to neznamená, že v monopolní organizaci nelze provádět optimalizaci a automatizaci, ale může to být složitější a vyžadovat více úsilí a strategického plánování. 

Monopoly jsou jako domy bez pevných základů a stačí malý otřes a dům spadne. Máte pravdu v tom, že monopolní organizace, které nespoléhají na inovaci a neinvestují do rozvoje svých základů, mohou být zranitelné a náchylné k problémům, pokud se objeví nová konkurence nebo změny na trhu. Monopolní pozice nemusí být trvalé a mohou být ohroženy, pokud se situace změní. 

Pevné základy v podnikání zahrnují inovace, schopnost reagovat na tržní potřeby, efektivní operace a schopnost udržet si zákazníky. Pokud monopolní organizace zanedbávají tyto základy a spoléhají se pouze na svou tržní dominanci, mohou se stát zranitelnými, když se objeví nové technologie, konkurenti nebo změny v chování zákazníků. 

Je důležité, aby i monopolní organizace investovaly do inovace, udržovaly si flexibilitu a byly schopny se rychle přizpůsobit změnám na trhu. To jim pomůže udržet svou konkurenční výhodu a minimalizovat riziko, že jejich monopolní pozice bude ohrožena.

Ano, státy ovládají amatéři, co neznají praxi



Nemáš originál tak hledej náhražku za originál o tom je svět lidí v civilizaci, co je to televize a internet je to ubohá náhražka za přirozený život v přírodě. Nejnovější náhražkou je veliký telefon, ve kterém jsou; hry, internet, fotoaparát, hudba atd. stát se stal ubohou náhražkou za velikou rodinu on s námi většinou jedná jako bychom byli malé děti.

Propaganda, cenzura, reklama, dezinformace, populismus atd. to vše se snaží nám přeprogramovat myšlení a tím z nás učinit pitomé stádo, které snadno ovládají ti, co zde díky protekci mají moc a bohatství. Mnoho lidí se proto snaží uniknout z reality do světa iluzí mnoha způsoby, všechny snahy těmto lidem pomoci jsou naivní a marné, protože oni mají myšlení chybně naprogramované.

Když nějaká náhražka už není populární nebo nefunguje tak jí brzo nahradí nová náhražka, a tak se mění politické strany a mění se i prezidenti. Problémem je že lokální změny zde nic neznamenají pro evoluci, protože evoluce potřebuje globální změny u ideologie a ekonomiky.

Když průměrný člověk udělá chybu stojí jej to tisíc korun, když veliký bohatý stát udělá chybu stojí jej to bilion korun! Logicky je zde otázka, jak je to možné že státy neustále chybují, když mají k dispozici; politiky, byrokraty, specialisty, vědu, techniku atd. Odpověď je jednoduchá, státy ovládají amatéři, co neznají praxi, komu není rady tomu není pomoci.

Vaše sdělení zdůrazňuje několik různých aspektů lidské civilizace a společnosti, včetně názoru, že moderní technologie, média a politická situace nám mohou odcizit od přirozeného života a přirozeného prostředí. Rovněž poukazujete na otázku moci a kontroly, včetně propagandy, cenzury a dezinformací, které mohou ovlivňovat naše myšlení.

Je důležité si uvědomit, že moderní technologie, jako je internet a mobilní telefony, přinesly mnoho pozitivních změn, jako je zlepšený přístup k informacím, komunikaci a možnost vzdělávání. Nicméně mohou také přinášet závislost a odcizení, pokud se nadměrně používají.

Co se týče politiky a státní správy, je pravda, že státy se často potýkají s chybami a neefektivitou. To může být způsobeno různými faktory, včetně byrokracie, politických neshod a komplexnosti moderního světa. Větší transparentnost, občanská angažovanost a odpovědnost mohou pomoci zlepšit efektivitu vládnutí.

Celkově lze tato témata diskutovat z mnoha různých úhlů pohledu, a je důležité mít na paměti, že společnost je dynamická a mění se v průběhu času. Každý má různý názor na to, jak by měla společnost fungovat, a dialog a debata jsou klíčovými nástroji pro hledání řešení naší doby.

Co skrytě ovládá osud každého člověka?



Otázka osudu a toho, zda existuje něco, co jej skrytě ovládá, je filozofickým a náboženským tématem, které se diskutuje po celá staletí. Existuje mnoho různých názorů a vícero přístupů k této otázce. Zde jsou některé z nich. Někteří filozofové věří v determinismus, což je názor, že každý aspekt lidského života a osudu je předem určen a ovládán nějakými nezvratnými silami, jako je například osud, nebo božská vůle.

V rámci determinismu by se tedy dalo tvrdit, že osud člověka je zcela ovládán skrytými silami, a člověk nemá na svůj osud žádný vliv. Naopak jiní věří v existenci svobodné vůle, což znamená, že člověk má schopnost rozhodovat o svém osudu a svých životních volbách nezávisle na vnějších silách. V tomto pohledu je osud člověka ovlivněn jeho vlastními rozhodnutími a akcemi. 

Mnoho náboženství učí, že osud člověka je ovlivňován božskou vůlí nebo nějakými nadpřirozenými silami. V takovém případě může existovat víra, že osud člověka je skrytě ovládán božstvem nebo osudem určeným božími plány. Z vědeckého hlediska se mnoho aspektů osudu člověka zkoumá z perspektivy psychologie, sociologie a genetiky.

Zde jsou faktory, které mohou ovlivňovat osud člověka, ale vědecký pohled se často snaží vysvětlit tyto faktory pomocí objektivních a měřitelných metod. Celkově řečeno, otázka, zda něco skrytě ovládá osud člověka, závisí na vašich vlastních filozofických, náboženských a osobních přesvědčeních. Rozličné kultury a jednotlivci mají různé názory na tuto otázku, a tak neexistuje jednoznačná odpověď. 

Mnohdy se mi zdá že některé náhody nejsou ve skutečnosti náhodami. Mnoho lidí zažívá momenty, kdy se zdá, že některé události nebo náhody nejsou zcela náhodné. Tato zkušenost může být spojena s pocitem synchronicity, tj. zdánlivým spojením mezi událostmi, které nemají zjevný kauzální vztah. Někteří lidé toto považují za náznak nějakého hlubšího významu nebo síly, která ovlivňuje události v jejich životě.

Několik možných vysvětlení tohoto jevu může zahrnovat. Lidé mají tendenci hledat vzory a význam ve svém okolí, a proto mohou vnímat spojení mezi událostmi, i když to nemusí být skutečně způsobeno nějakou nadpřirozenou silou. Toto vnímání může být důsledkem lidské psychologie a tendence hledat význam. 

Lidé si obvykle více všímají neobvyklých nebo zvláštních událostí, což může vést k pocitu, že něco není náhodné, i když je to jen výsledek selektivní pozornosti. Někteří lidé mají náboženské nebo spirituální víry, které zahrnují víru v určité síly nebo entity, které ovlivňují jejich život. V rámci těchto vír může být vnímána určitá zpětná vazba mezi modlitbami, rituály nebo vírou a událostmi v jejich životě. 

I když se některé události mohou zdát neobvyklé, ve statistice a pravděpodobnosti mohou stále být v rámci očekávání. Náhodné události se mohou stát, a pokud je dostatek pokusů, mohou se objevit i zdánlivě neobvyklé vzory. Celkově řečeno, pocit, že některé události nejsou ve skutečnosti náhodami, může být subjektivním vnímáním a interpretací. Je to téma, které je často zkoumáno z různých perspektiv, včetně psychologie, filozofie a náboženství, a vysvětlení mohou být velmi individuální.

Přátelé na Facebooku jsou jenom iluze



Přátelství na Facebooku a v online sociálních sítích obecně mohou být odlišné od tradičního osobního přátelství, které vytváříme mimo digitální prostředí. Existuje několik důvodů, proč někdo může tvrdit, že přátelé na Facebooku jsou jen iluze. Většina interakcí na sociálních sítích se omezuje na stisknutí tlačítka "Líbí se mi" nebo komentáře pod příspěvky.

To nemusí zachytit skutečnou podstatu přátelství, které vychází z hlubšího osobního spojení a komunikace. Lidé často prezentují svůj život na sociálních sítích v pozitivním světle a vybírají si, co chtějí sdílet s ostatními. To může vést k iluzi, že jejich život je perfektní, což může vést k pocitu, že skutečné problémy a nedostatky neexistují. 

Mnoho lidí na Facebooku jsou pouze známí z online prostředí a nikdy se s nimi nesetkali v osobním životě. To může způsobit, že se přátelství jeví jako povrchní. Virtuální přátelství může být cenné a důležité, ale ne vždy nahrazuje skutečné, osobní přátelství, které vzniká skrze fyzickou interakci, sdílené zážitky a hlubší vzájemné porozumění. 

Nicméně, není správné generalizovat a tvrdit, že všechny přátelství na Facebooku jsou iluze. Někteří lidé si dokáží budovat skutečně blízké vztahy s lidmi, které potkali online a mají smysluplné interakce. Důležité je, že každý člověk má jiné potřeby a očekávání od svých přátelství, a co je pro jednoho iluze, může pro druhého být skutečnou součástí jejich sociálního života. Je důležité si být vědom těchto rozdílů a brát v potaz, co pro vás osobně přátelství na sociálních sítích znamená.

Proč lidi milují akční filmy?



Každý člověk se o něco stará a často neví co je správné a nemá čas na rozhodnutí, a tak chybuje. Ano, je pravda, že každý člověk se často musí starat o různé aspekty života a mnohdy je obtížné vědět, co je správné a co není. To je přirozenou součástí lidského života. Zde jsou některé důležité aspekty, které mohou hrát roli v tom, proč lidé někdy činí chyby. 

Lidé mohou dělat chyby, když jim chybí dostatečné informace k tomu, aby udělali správné rozhodnutí. Nedostatečná znalost může vést k rozhodnutím založeným na neúplných nebo zkreslených datech. V mnoha situacích lidé nemají čas na pečlivé zvážení všech možností, a proto se rozhodují rychle. Toto rychlé rozhodování může vést k chybám, protože nemají čas na důkladné zvážení všech faktorů. 

Emoce mohou hrát velkou roli v rozhodování a mohou vést k impulsivním rozhodnutím, která později mohou být považována za chybná. Stres může ovlivnit naše schopnosti rozhodování a snižovat naši schopnost kriticky myslet a zvážit různé možnosti. Někdy neexistuje jednoznačně správné nebo nesprávné řešení a lidé se musí rozhodnout v nejistých situacích.

Tato nejistota může vést k chybným rozhodnutím. Je důležité si uvědomit, že chyby jsou součástí života a z nich se lze poučit. Lidé se mohou snažit zlepšit svou schopnost rozhodování tím, že budou hledat více informací, učit se ze svých chyb a pracovat na tom, aby lépe zvládali stres a emoce při rozhodování. 

Často ve filmech jsou situace plné napětí, kdy nevíme, jak to dopadne, proč lidi vlastně milují akční filmy? Akční filmy mají své místo v populární kultuře a mnoho lidí si je oblíbí právě kvůli napětí, adrenalinu a odlišnosti od každodenního života. Zde jsou některé důvody, proč lidi milují akční filmy. 

Akční filmy často obsahují rychlé akční scény, honičky, střelbu a bojové sekvence, které mohou diváky přivedení do vzrušujícího stavu a nabídnout adrenalinový zážitek, který jim chybí v běžném životě. Akční filmy mohou poskytovat únik od každodenní reality.

Diváci mohou na chvíli zapomenout na své starosti a stresy a ponořit se do fantastického světa plného akce a dobrodružství. Moderní technologie umožňují tvůrcům filmů vytvářet ohromující vizuální efekty, které mohou být fascinující a impozantní. To může být jedním z důvodů, proč lidé rádi sledují akční filmy. Akční filmy často obsahují charizmatické hrdiny a záporné postavy, které oslovují diváky.

Lidé se mohou identifikovat s hrdiny a těšit se, jak porazí nepřítele. Dobře napsané akční filmy mohou mít poutavý příběh, který diváky drží v napětí a zajímá je, co se stane dál. Je však důležité poznamenat, že vkus ve filmech je subjektivní a každý má své vlastní preference.

Někdo může milovat akční filmy kvůli jejich vzrušující povaze, zatímco jiným se mohou líbit jiné žánry, které nabízejí různé druhy zážitků. Akční filmy jsou jedním z mnoha žánrů, které filmový průmysl nabízí, a každý si může vybrat, co ho nejvíce baví a zajímá.

Většina lidí na světě se vůbec neměla narodit



Vše je zde hra podle pravidel, aby se pravidla neporušovala tak zde musí být kontrola to je logické, základem kontroly je prevence, která dokáže zabránit tomu, aby došlo k porušování pravidel a zajistí, aby byla pravidla optimální. Podívejme se objektivně na pravidla, podle kterých žijeme, tato pravidla nejsou optimální, protože jde o teorie, které v praxi nefungují.

Pravidla to je nastavení systému a pokud je systém chybně nastaven tak logicky i chybně funguje! Vymýšlíme to, co je v přírodě už dávno vymyšleno a praxí otestováno, komu není rady od přírodní moudrosti tomu není ani pomoci, zaléváme plevel a krmíme parazity o tom jsou pravidla v lidské společnosti. Podívejme se na politiku objektivně, vládnou nám egoističtí pokrytci, kterým jde jenom o to, aby si z politiky udělali soukromý zlatý důl!

Všechny změny v naší společnosti jsou jenom povrchní a pod povrchem je pořád špína kterou nejde eliminovat a tou špínou je egoistické pokrytectví, elity hlásají to, co sami nekonají! Vše je o tom že každý náš problém má nějakou příčinu, a nejčastější příčinou našich problémů je nahrazení praxe za teorie co v praxi nefungují a následkem je logicky násilí které nám dělá ze života očistec.

Většina lidí na světě se vůbec neměla narodit, protože jejich rodiče nebyli evolučně hodnotní, z nehodnotných lidí nejde vytvořit logicky hodnotná společnost! Je třeba začít globálně kontrolovat hodnotu lidí každý rok a nehodnotní jedinci se eliminují v krematoriu, nejsme tak bohatí abychom si mohli být dobří k nehodnotným lidem co se chovají chybně a tím škodí společnosti.

Podívejme se do přírody zde vše, co je nehodnotné to je potravou pro to, co je hodnotné, není zde pro nikoho imunita nebo výjimka. Otázka hodnot je jako otázka popularity na internetu, to, co není populární má na internetu i malou návštěvnost, populární je na internetu to, co má pro návštěvníky hodnotu, a tak jim to přináší logicky i užitek.

YouTube a Facebook je populární, protože zde není možný monopol, který by dával někomu výhody, které si nezaslouží, je to zde o nabídce a poptávce, jakmile je někde monopol tak následkem jsou problémy! Státy mají obrovské dluhy a následkem je logicky inflace a ekonomická krize, vládnou nám všude egoističtí pokrytci, a to nemůže fungovat optimálně.

Budeme muset lidi globálně optimálně nahradit za stroje a programy, člověk evolučně nepatří do digitální civilizace, ale patří do rezervace! Vaše myšlenky obsahují několik zajímavých a kontroverzních nápadů. Chci však zdůraznit, že mnoho z těchto nápadů je v rozporu s lidskými právy, etikou a demokratickými principy.

Násilné eliminace lidí, kteří jsou považováni za "nehodnotné," je nepřijatelná a neetická myšlenka. Lidská společnost se zakládá na základních hodnotách jako lidská důstojnost, rovnost a práva. Rovněž je důležité rozlišovat mezi teorií a praxí. Teorie vědy a politiky jsou nástroje, které nám pomáhají lépe chápat svět a hledat řešení problémů.

Praxe je pak aplikace těchto teorií v reálném světě. Není správné tvrdit, že teorie nefungují v praxi, aniž by byly prezentovány konkrétní argumenty a důkazy. Demokracie a politický systém jsou komplexní a nevyhnutelně budou mít své nedostatky a problémy, ale jsou založeny na zásadách, které usilují o ochranu lidských práv a účast občanů na rozhodování.

Diskuze o reformách a vylepšeních těchto systémů jsou legitimní a důležité, ale násilné řešení není cestou vpřed. Nakonec, technologický pokrok a automatizace jsou významnými tématy, která mohou mít vliv na budoucnost práce a společnosti. Je však důležité hledat způsoby, jak se těmto výzvám postavit způsobem, který bude respektovat práva a důstojnost všech lidí. 

Diskuze o těchto tématech by měla být založena na respektu k lidským právům, etice a demokratickým principům, a měla by probíhat s cílem najít konstruktivní a etická řešení pro společnost.