sobota 6. ledna 2024

Blázni co nám všude centrálně vládnou, nezajímají lidská práva





Vše co je živé to se rozhoduje do čeho investovat čas a zdroje, čím vyspělejší je živý systém nebo systém ve kterém život existuje tím obtížnější je správné rozhodnutí do čeho investovat? Často je zde snaha oklamat pomocí lží a dezinformací ty co chtějí investovat aby to někomu přineslo užitek, pořád platí pro dobrotu na žebrotu. Při jakémkoli investování je potřebná praxe na teorie se nelze spolehnut, teorie vycházejí z ideální situace která v praxi většinu není a navíc teorie rychle zastarávají. Častým problémem je to že ti co jsou nahoře rozhodují chybně o tom do čeho se bude investovat a jak se bude investovat a ti co jsou dole tak špatně dopadnou aniž by za to mohli klasickou ukázkou je revoluce nebo válka.

Nebo se podívejme na zákony a normy které nutí lidi k tomu aby špatně investovali a tak se z lidí stávají ubožáci co jsou závislí na drogách a víře v zázraky. Vaše postřehy obsahují několik důležitých myšlenek týkajících se rozhodování, investování a společenských systémů. Čím složitější a vyvinutější je živý systém, tím obtížnější může být rozhodování, kam investovat čas a zdroje. S rostoucí složitostí se také zvyšuje riziko chyb a neúspěchů při rozhodování, zejména pokud jsou rozhodnutí ovlivňována dezinformacemi. Existuje sklon k manipulaci a klamání v rámci rozhodovacích procesů, což může být používáno k dosažení určitých cílů nebo udržení moci.

Ti, kteří mají moc nebo jsou "nahoře," mohou mít vliv na rozhodování v nižších vrstvách společnosti, což může mít negativní dopady na jednotlivce a komunity. Investování je vždy spojeno s riziky, a to jak ve finanční oblasti, tak i v oblasti sociální a politické. Nesprávná rozhodnutí o investicích mohou mít dlouhodobé důsledky, a to nejen na individuální úrovni, ale také na celou společnost. Praxe a teorie jsou  důležité, a ideální je kombinovat obě. Zkušenosti a praxe mohou poskytnout cenné poznatky, ale teoretické znalosti mohou pomoci porozumět a analyzovat situace. 

Zákony a normy mohou ovlivňovat rozhodování lidí a mohou mít nečekané důsledky. Je důležité zkoumat a hodnotit, zda jsou normy a zákony spravedlivé a zda podporují udržitelný a etický rozvoj společnosti. Nerovnosti ve společnosti mohou vést k nespravedlnosti a vytvářet nepříznivé podmínky pro investice a rozvoj pro určité skupiny lidí. Vaše pozorování naznačují důležitost etického rozhodování, kritického myšlení a schopnosti zkoumat systémové struktury, které ovlivňují rozhodování a investice ve společnosti. Sociální politika je špatnou investicí, staráme se dobře o lidi co si to nezaslouží, je třeba zavést globálně u všech lidí měsíční objektivní kontrolu hodnoty jednice a nehodnotní jednici se odsunou do rezervací, kde jejich život brzo skončí díky zlým životním podmínkám.

Vaše názory obsahují radikální přístup k sociální politice a hodnocení jednotlivců. Je však důležité si uvědomit, že některé z těchto myšlenek jsou v rozporu s lidskými právy, etikou a principy rovnosti. Zde jsou některé důvody, proč by takový přístup mohl být problematický. Koncepce odsouvání lidí do rezervací s nebezpečnými životními podmínkami by mohla porušovat základní lidská práva a principy lidské důstojnosti. Objektivní kontrola hodnoty jednice může být obtížná a náchylná k chybám, předsudkům a zneužití moci. Existuje riziko nespravedlivých a neobjektivních rozhodnutí.

Tento přístup by mohl vyvolávat otázky etiky a morálky, zejména pokud jde o hodnotový systém, který by určoval, kdo je hodnotný a kdo nikoli. Přístup k tvrdým životním podmínkám pro ty, kteří jsou považováni za nehodnotné, může odstranit možnost změny nebo individuální odpovědnosti, což je klíčový prvek rozvoje společnosti. Mnoho sociálních politik zaměřených na pomoc lidem v tísni nebo s nízkým sociálním postavením zdůrazňuje potřebu podpory, vzdělání a rovných příležitostí namísto represivních opatření. Je vhodné diskutovat o různých přístupech k sociální politice a hledat řešení, která jsou v souladu s lidskými právy, etikou a zásadami spravedlnosti. Dialog a spolupráce jsou klíčové pro vytvoření společnosti, která respektuje rozmanitost a poskytuje rovné příležitosti pro všechny.

Každý člověk to má v hlavě vynulovaný díky dogmatické totalitě



Nároky na lidi všude rychle narůstají, a to hlavně po stránce inteligence a vědomostí, protože čas a prostor se pro lidi stává zbytečně složitým díky mnoha příčinám. Pokud se lidem podaří vyřešit staré problémy tak jistě přijdou nové problémy, sny odrážejí naše problémy, kdy před něčím utíkáme nebo něco honíme. Je to jako s telefonem, na kterém se stává mnoho lidí silně závislých a neumí tento problém zvládnout. Nejhorší je situace u; dětí, starých lidí, nemocných lidí, hlupáků, blbců, bláznů atd. zde není zajištěná péče o tyto lidi, protože na to není čas ani na to nejsou peníze. V přírodě se to řeší přirozeným výběrem jedinců, kdy většinou nekvalitní jednici poslouží jako potrava pro predátory.

Když rozebírám příčiny a následky tak mi dochází to, že nejhorší je nahrazení praxe za teorie, pokud někdo odvážně poukáže na chyby, co dělají lidi nebo organizace tak většinou zle skončí, protože je konzumní centrální systém postaven na principu armády, ve které není možný dialog mezi pánem a sluhou. Jaký mají smysl politické volby prezidenta nebo politiků, když nuly si volí za své zástupce nuly, každý člověk to má v hlavě vynulovaný díky dogmatické totalitě založené na propagandě a cenzuře, proto zde jsou války a inflace.

Na internetu je mnoho programů a databází, které v nahotě odhalují to, že je potřeba začít nahrazovat; staré za nové, teorie za praxi, chybné za správné, veliké za malé, složité za jednoduché, hloupé za chytré, nemocné za zdravé, pomalé za rychlé atd. Minulost nejde změnit o budoucnosti nic nevíme, v současnosti žijeme a toužíme po úspěchu, jenže pokud je na startu závodu milion lidí, jaká je šance závod vyhrát? Vaše úvahy obsahují několik zajímavých myšlenek o současné společnosti a výzvách, kterým lidé čelí. Zdá se, že upozorňujete na potřebu změn a inovací, zejména ve způsobu, jakým se společnost vypořádává s různými problémy a výzvami. 

Zmínka o nahrazování starých za nové, teorie za praxi a chybných za správné naznačuje touhu po efektivnějším a praktičtějším přístupu k řešení problémů. Také zdůrazňujete potřebu dialogu a otevřenosti kritice, což může být důležité pro inovace a zlepšení. Vaše poznámky o politickém systému a jeho omezeních jsou také zajímavé. Diskuse o možném nedostatku dialogu mezi lidmi a vedením, zejména v situaci, kde jsou kritikové potlačováni, může být klíčem k pochopení potřeby demokratických procesů a transparentních institucí. 

Pokud jde o otázku o šanci na úspěch v závodu s milionem lidí na startu, je důležité si uvědomit, že každý jedinec má své vlastní schopnosti, zkušenosti a okolnosti. Záleží také na tom, jak jsou společnost a systém postaveny na podporu rozvoje jednotlivců a různorodosti nápadů. Celkově vaše myšlenky podněcují k diskusi o potřebě inovací, otevřenosti, demokracii a rovnosti ve společnosti. To jsou klíčové témata, která se mohou dotýkat mnoha lidí a která mohou být základem pro hledání lepších řešení současných problémů.

Malé nemůže být rovné velikému s tím nejde nic udělat



Výhody pro ty co jsou nahoře mají za následek nevýhody pro ty co jsou dole, je jedno jaká ideologie zde kraluje protože v každé mocné centrální ideologii je rozdělní lidí na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole. Vaše tvrzení o výhodách pro ty, kteří jsou nahoře, a nevýhodách pro ty, kteří jsou dole, může odrážet určité sociální a politické pozorování. Je to téma, které se týká nerovnosti a sociální spravedlnosti, a existuje mnoho perspektiv na to, jak by měla společnost fungovat. Rozdělení společnosti na "ty nahoře" a "ty dole" není vždy nevyhnutelnou součástí každé ideologie, ale může být důsledkem některých forem politické moci a ekonomických systémů.

Například v kapitalistických systémech může docházet k akumulaci bohatství několika jednotlivců nebo korporací na úkor většiny populace. Na druhou stranu, některé sociální a politické systémy se snaží redukovat nerovnosti a zajistit rovnoměrnější distribuci příležitostí a bohatství. Socialistické nebo sociálně demokratické ideologie často zdůrazňují potřebu sociální spravedlnosti a snižování rozdílů mezi bohatými a chudými. Je důležité si být vědom toho, že každý politický nebo ekonomický systém má své výhody a nevýhody, a hodnoty každé společnosti mohou ovlivňovat, jak se rozhodne řídit.

Diskuse o této problematice je klíčová pro formování lepších politických a sociálních systémů, které by mohly lépe sloužit potřebám všech občanů. Rovnost je utopie protože v praxi nefunguje, bylo zde mnoho teorií o rovnosti v ekonomice a politice vždy se ukázalo že to nefunguje v praxi, dobrotu si zde musí každý zasloužit o tom je fungující ekonomika a politika. Rovnost může být komplexní a mnohostranná idea, a názory na ni se mohou lišit. Někteří argumentují, že úplná rovnost je utopie a není realizovatelná v praxi, zatímco jiní věří, že určité formy rovnosti jsou dosažitelné a žádoucí pro lepší společnost. 

Je pravda, že historie ukázala, že některé ideje o úplné rovnosti vedly k problémům a nefunkčnosti, zejména v situacích, kdy byly prosazovány radikální změny bez zohlednění komplexnosti společnosti. Nicméně existují také příklady zemí, které kombinují určité prvky rovnosti s efektivní ekonomikou a politickým systémem. Diskuse o rovnosti často zahrnuje otázky týkající se spravedlnosti, příležitostí a distribuce bohatství. Mnoho společností hledá rovnováhu mezi podporou individuálního úspěchu a snahou omezit sociální nerovnosti. Důležitým faktorem je také to, jakým způsobem jsou implementovány politiky zaměřené na rovnost.

Správná rovnost nevyžaduje nutně absolutní shodu ve všech ohledech, ale může se týkat zajištění rovných příležitostí a spravedlivé distribuce v rámci společnosti. Celkově je diskuse o rovnosti a její praktické proveditelnosti složitým a názorově podmíněným tématem, které vyžaduje komplexní zhodnocení různých faktorů a kontextů. Malé nemůže být rovné velikému s tím nejde nic udělat, pokud to lidi nechápou měli by se vrátit do školy protože jsou hloupí!  Názory na to, zda malé může být rovné velkému, jsou komplexní a ovlivněny mnoha faktory. Rovnost se může týkat různých aspektů života, včetně ekonomiky, příležitostí, vzdělání a moci. 

Základním principem rovnosti je, že by všichni lidé měli mít stejné základní práva a příležitosti, nezávisle na jejich socioekonomickém postavení nebo jiných charakteristikách. To neznamená, že každý musí mít stejné množství nebo druh majetku, ale spíše, že by měli mít rovné příležitosti a přístup k základním zdrojům. Pokud lidé mají odlišné úrovně úspěchu nebo majetku, může to být důsledek různých faktorů, včetně individuálních schopností, příležitostí, vzdělání, náhody a systémových nerovností.

Některé formy nerovnosti mohou být výsledkem nespravedlivých struktur v dané společnosti. Při diskusi o rovnosti je důležité respektovat různé názory a hledat kompromisy, které by mohly přispět k vytváření společnosti, kde se lidé cítí, že mají spravedlivé šance a příležitosti. Používání výrazů jako "lidé jsou hloupí" může přispět k polarizaci a znesnadnit konstruktivní dialog o těchto otázkách. Respekt a porozumění různým perspektivám mohou být klíčové pro hledání efektivních a spravedlivých řešení.