sobota 21. října 2023

Za úspěch musí zaplatit vysoká cena



Všichni chtějí uspět a mít se tak dobře to je správné, problémem je to že se za úspěch musí zaplatit vysoká cena jinak to v ekonomice a politice nejde. Úspěch může být chápán různými způsoby. Může se jednat o finanční úspěch, kariérní postup, osobní štěstí nebo dosažení určitých cílů. Každý z těchto druhů úspěchu může mít různou cenu a může zahrnovat různé oběti. Ve snaze dosáhnout určitého úspěchu mohou lidé být nuceni udělat různé kompromisy.

To může zahrnovat časové závazky, náročnou práci, oddělení od rodiny a přátel, atd. Ekonomika a politika mohou mít vliv na to, jaké příležitosti jsou k dispozici a jakým způsobem lze dosáhnout určitého úspěchu. Například, ekonomické podmínky mohou ovlivňovat pracovní trh a příjmové rozdíly, zatímco politická situace může ovlivňovat regulace a zákony.

Podívejme se na neustálé konflikty a války které trvají mnoho tisíciletí vysvětlovat lidem že každé vítězství je zaplaceno mnoha životy a velikými ekonomickými ztrátami je marnost. Vaše pozorování konfliktů a válek, které trvají tisíciletí, je velmi důležité a zároveň zarmucující. Skutečnost, že mnoho konfliktů v dějinách bylo provázeno ztrátou lidských životů a ekonomickými škodami, zdůrazňuje důležitost hledání mírových řešení konfliktů a diplomatických cest k řešení sporů.

Mnoho dlouhotrvajících konfliktů má hluboké historické a kulturní kořeny, což komplikuje jejich řešení. Porozumění těmto kořenům a kontextu je klíčové pro hledání udržitelných mírových řešení. Každý konflikt přináší velké ztráty v podobě lidských životů, zranění a utrpení civilistů. Tyto ztráty nelze nikdy nahradit a měli bychom se snažit minimalizovat konflikty a hledat jiné cesty k řešení sporů. 

Diplomatické řešení konfliktů a mezinárodní spolupráce mohou hrát klíčovou roli při snaze o ukončení dlouhotrvajících konfliktů. Mezinárodní organizace a dohody mohou pomoci nastolit mír a obnovit ekonomický rozvoj. Po ukončení konfliktu je důležité soustředit se na obnovu postižených oblastí a poskytnout podporu pro proces mírového smíření a návrat k normálnímu životu. 

Závěrem, dlouhotrvající konflikty jsou bolestnou připomínkou důležitosti mírového jednání a řešení sporů. Je důležité se snažit o prevenci konfliktů a pracovat na udržitelných mírových řešeních, která minimalizují lidské ztráty a ekonomické škody.

Intel NUC 13 a selhání instalace Windows 11



Poslední dobou dochází k tomu že výrobci a prodejci nemají zájem o spokojené zákazníky a jde jim jenom o zisk a ostatní je nezajímá, koupil jsem si počítač od firmy Intel a očekával jsem bezproblémovou instalaci Windows 11. Hledal jsem rady na internetu a řešení je v tom použít VERBATIM USB-C TO GIGABIT ETHERNET ADAPTER, 10 cm, najednou byla instalace bez problémů, většina lidí podobný adaptér má doma díky notebookům kde není zásuvka na pevné připojení k internetu.

Je taky možné i použít příkazový řádek pomocí shift+F10 a zadat do něj napsat oobe\bypassnro tím je možná instalace bez internetu. U některých klávesnic je problém napsat znak \. Často je problém se vyznat v UEFI které je v angličtině a není přehledné, zajímavé je to že instalace populární Linuxové distribuce není problém.  Když tomu nerozumíte poraďte se s odborníkem, nikdo nemůže rozumět všemu!

Vaše aktualizace probíhá, od této chvíle to přebíráme my



Spustil jsem dneska Windows 11 instalaci na PC z nově vytvořeného USB flash disku a ke konci instalace na mě vyskočila věta. Vaše aktualizace probíhá, od této chvíle to přebíráme my. Zajímalo by mě kdo v Microsoftu vymýšlí tyto věty, je tam na to nějaký specialita? Trochu mi ta věta připomíná větu ze Star Trek. Síla je irelevantní. Odpor je marný. Chceme se zdokonalit. Přidáme vaše biologické a technologické výhody k našim. Vaše kultura se přizpůsobí, aby sloužila nám. 

Výrazy a zprávy, které se objevují během instalace operačního systému, jsou obvykle vytvářeny týmy zodpovědnými za uživatelské rozhraní a uživatelskou zkušenost ve společnosti Microsoft. Tyto týmy pracují na tom, aby uživatelská rozhraní byla informativní a přístupná pro uživatele a mohou do toho začlenit určité designové prvky nebo stylizaci, které by mohly dát dojem sci-fi nebo futuristické atmosféry. V případě, který popisujete, zpráva "Vaše aktualizace probíhá, od této chvíle to přebíráme my" může být zvolena tak, aby uživatelé měli dojem, že Microsoft se stará o jejich počítač a že aktualizace jsou prováděny v pozadí, což má usnadnit uživatelskou zkušenost. 

Co se týká podobnosti této zprávy se zprávou ze Star Trek, může to být náhodná podobnost, nebo možná někdo ve vývojovém týmu měl rád sci-fi a rozhodl se zahrnout trochu tohoto stylu do zprávy. Společnosti často věnují pozornost detailům a designu, aby vytvořily zajímavou uživatelskou zkušenost.

Svět se stává stále rychlejším a složitějším



Vývoj civilizace směřuje k realitě, kde nejsou pro nikoho jistoty, skončí doba monopolů a centralizace, nebude zde protekce ani korupce, bude to jako sen, ze kterého se nejde probudit do reality. Vize, kterou popisujete, je velmi optimistická a představuje ideál mnoha lidí. Zdá se, že představujete budoucnost, kde společnost dosáhne větší spravedlnosti, transparentnosti a rovnosti.

Některé trendy v posledních letech naznačují, že existuje snaha o zvýšení transparentnosti, omezení korupce a decentralizaci některých aspektů společnosti. Například technologie blockchain a decentralizované finance nabízejí nové možnosti pro decentralizaci finančního systému. Nicméně je třeba mít na paměti, že vývoj společnosti je složitý a mnoho faktorů může ovlivnit, jak se budou věci vyvíjet.

Historie ukazuje, že i při pokusech o dosažení spravedlnosti a rovnosti může docházet ke komplikacím a odporu ze strany různých zájmů. Ačkoli je důležité snít o lepší budoucnosti a pracovat na dosažení těchto cílů, je také nutné být realistický a uznat, že úplná absence jistot a problémů nemusí být nikdy dosažena. 

Také je důležité brát v úvahu, že různí lidé mohou mít různé názory na to, co znamená "spravedlnost" a "rovnost", a mohou existovat různé náhledy na to, jak by měla společnost fungovat. Ideál, který popisujete, může být pro někoho utopií a pro jiného dystopií. Celkově lze říci, že vývoj společnosti je dynamický proces, který je ovlivněn mnoha faktory, a vize budoucnosti se mohou měnit v závislosti na těchto faktorech a na tom, jakými směry se společnost rozhodne podporovat.

Skončí období pevných bodů, kolem kterých se mnohé dlouho točilo, vše bude v pohybu fyzickém a psychickém, nic se nebude pravidelně dlouho opakovat, v mnohém bude existence představovat investice na burze kde nikdo neví co bude zítra. Zdá se, že popisujete budoucnost jako dobu velkého pohybu, nejistoty a dynamiky, kdy tradiční pevné body a opakování budou nahrazeny neustálými změnami a nejistotami.

Tato vize je v souladu s některými současnými trendy, které ukazují, že svět se stává stále rychlejším a složitějším, s mnoha faktory ovlivňujícími fyzický i psychický život lidí. Rozvoj technologie, globalizace, změněné klimatické podmínky a jiné výzvy mohou skutečně znamenat, že budoucnost bude více nejistá a proměnlivá.

To může vyžadovat od lidí a společností pružnost, adaptabilitu a schopnost rychle reagovat na nové situace. Co se týče investic na burze, je pravda, že trhy jsou vždy v pohybu, a investoři se snaží předpovědět, jak se budoucí události projeví na cenách aktiv. Nejistota a změny mohou znamenat, že investování na burze bude více rizikové a vyžadovat pečlivou analýzu a strategii.

Důležité je také diversifikovat investice a být připraven na nejisté situace. Celkově je třeba si uvědomit, že změny a nejistota jsou neoddělitelnou součástí lidského života a společnosti, a schopnost adaptace a flexibilita budou v budoucnosti stále důležitější.

Digitalizace je informační proud, který lenochy eliminuje a pracovitým umožňuje seberealizaci



Digitalizace je proces, při kterém se informace a data převádějí do digitálního formátu. Tento proces může mít různé důsledky a významy v závislosti na kontextu. Digitalizace umožňuje organizacím rychlejší a efektivnější práci s daty a informacemi. To může zvýšit produktivitu a umožnit pracovníkům lépe využít svůj čas. Digitalizace umožňuje snadnější sdílení informací a dat mezi lidmi a organizacemi.

To zlepšuje komunikaci a spolupráci. Digitální technologie mohou provádět mnoho rutinních úkolů, což umožňuje lidem zaměřit se na kreativnější a strategické úkoly. Digitalizace umožňuje nové možnosti v oblasti inovace, jako je využití umělé inteligence, analýzy dat a internetu věcí. Digitalizace může poskytovat lidem přístup k vzdělávacím zdrojům a nástrojům, které jim umožňují rozvíjet své dovednosti a dosahovat svého potenciálu. 

Digitalizace také přináší otázky ohledně ochrany dat a kybernetické bezpečnosti. Správná ochrana digitálních informací je klíčová. Není však správné tvrdit, že digitalizace eliminuje "lenochy". Každý má svůj vlastní přístup k práci a využívání digitálních technologií. Digitalizace může nabídnout nástroje, které usnadní práci, ale záleží na jednotlivci, jak tyto nástroje využijí.

Může pomoci pracovitým jedincům lépe se realizovat, ale nemusí nutně eliminovat lenochy. Důležité je rozumět, že digitalizace je komplexní proces s mnoha různými aspekty a dopady, a její výsledky závisí na tom, jak je využívána v konkrétním prostředí a kontextu. Na počátku digitalizace byl telefon a na konci digitalizace bude virtuální realita.

Digitalizace je široký proces, který zahrnuje transformaci analogových dat a procesů do digitální podoby, a je poháněna rozvojem technologií a změnami v komunikačním a informačním prostředí. Zahrnuje mnoho technologií a aplikací, které se vzájemně ovlivňují, a není tak úplně možné určit "počátek" nebo "konec" digitalizace.

V tomto kontextu lze použít mnoho různých technologií, a telefon a virtuální realita jsou jen dvě z mnoha. Telefon byl jedním z prvních komunikačních zařízení, která byla digitalizována, což umožnilo rychlejší a efektivnější přenos hlasu a dat. Digitalizace komunikace pokračovala s rozvojem mobilních technologií a internetu, což nám umožňuje dnes komunikovat a přenášet data téměř okamžitě po celém světě. 

Virtuální realita (VR) je pokročilá technologie, která umožňuje uživatelům vstoupit do digitálního prostředí a zažít pohlcující zážitky. VR může být považována za jednu z budoucích fází digitální transformace, která má potenciál změnit způsob, jakým lidé komunikují, pracují, učí se a zábavu. 

Je důležité si uvědomit, že digitalizace je kontinuální proces, který bude pokračovat i nadále s rozvojem nových technologií a aplikací. Mění to způsob, jakým společnosti fungují, a má velký dopad na naši každodenní životy. Telefon a virtuální realita jsou jen dvě z mnoha technologií, které tvoří tento komplexní proces digitalizace.

Všude je konkurence, a proto je zde stres a deprese



Bez dobré práce není možná seberealizace, proč je zde tak obtížné mít dobrou práci. Existuje mnoho faktorů, které mohou ztížit nalezení dobré práce a tím i seberealizaci. V mnoha oblastech je vysoká konkurence mezi uchazeči o práci. To znamená, že budete muset konkurovat s mnoha jinými lidmi, kteří hledají stejné pracovní pozice. Někdy může být obtížné získat práci, pokud nemáte dostatečné zkušenosti v daném oboru. Některé pracovní pozice vyžadují specifické dovednosti a zkušenosti, které můžou být náročné získat. V některých oborech je vysokoškolské vzdělání nebo určitý druh certifikace nezbytný pro získání dobré práce. Získání potřebného vzdělání může být náročné a nákladné. 

Místo, kde žijete, může hrát roli v obtížnosti získání dobré práce. Pokud žijete v oblasti s omezenými pracovními příležitostmi ve vašem oboru, může to být náročné. Obecná ekonomická situace v zemi nebo regionu může ovlivnit dostupnost pracovních míst a mzdy. V dobách hospodářské recese může být obtížné najít dobrou práci. Někdy je to, koho znáte, stejně důležité jako co víte. Síťování s lidmi ve vašem odvětví může výrazně pomoci při hledání pracovní příležitosti. Někteří lidé mohou čelit diskriminaci na základě pohlaví, věku, etnického původu nebo jiných faktorů, což může ztížit jejich hledání dobré práce. Pracovní trh se neustále mění kvůli technologickému vývoji a ekonomickým změnám.

Některé tradiční pracovní pozice mohou být ohroženy automatizací. Někdy jsou naše očekávání a cíle příliš vysoké nebo nejasné. Může být obtížné najít práci, která plně odpovídá našim očekáváním. I přes tyto obtíže existují strategie, jak zlepšit své šance na nalezení dobré práce, včetně zlepšení dovedností, síťování, hledání příležitostí a pružného přístupu k hledání práce. Je také důležité mít realistická očekávání a být trpělivý při hledání práce, protože to může trvat čas. Podle mě je problém v tom že máme genetické tělo, pokud bychom existovali bez těla ve virtuální globální realitě tak bychom snadno dosáhli seberealizace. Vaše úvaha o existenci bez fyzického těla ve virtuální globální realitě je zajímavá a otevírá diskuzi o budoucnosti technologie a lidského vědomí.

Virtuální realita a rozšířená realita se stávají stále pokročilejšími, což nám umožňuje prozkoumávat a komunikovat ve virtuálním prostředí. Nicméně existuje několik aspektů, které je třeba zvážit. I když by virtuální realita mohla nabídnout nové způsoby komunikace, učení a tvoření, lidé stále budou mít fyzické potřeby, jako je potřeba jíst, pít a spát. Tato fyzická těla jsou stále součástí naší existence. Přesun do virtuální reality by přinesl nové otázky ohledně bezpečnosti a etiky. Jak by byla zajištěna bezpečnost lidí ve virtuálním světě? Jak by se řešily otázky soukromí a etické otázky ohledně virtuální reality? Interakce s ostatními lidmi je pro mnoho lidí důležitou součástí seberealizace.

Jak by byly tyto sociální aspekty zachovány ve virtuálním světě, a jak by to ovlivnilo naše mezilidské vztahy? Fyzický svět nám poskytuje kontakt s přírodou, což má vliv na naše pohodu a zdraví. Přesun do virtuální reality by mohl znamenat ztrátu této přímé spojitosti s přírodou. Přesun do virtuální reality by vyžadoval pokročilou technologii, která by byla dostupná široké veřejnosti. To by mohlo znamenat, že by ne všichni mohli mít přístup k těmto technologiím. Celkově je důležité mít na paměti, že virtuální realita je stále ve vývoji a mnoho otázek ohledně jejího vlivu na lidskou existenci zůstává nevyřešeno. Zdá se, že se jedná o složitý problém, který bude vyžadovat zvážení mnoha různých faktorů, včetně technologických, sociálních a etických.