pondělí 13. listopadu 2023

Existuje levný počítač na moderní hry?



Nejvíce peněz je možné ušetřit jenom na grafické kartě, řešením ale není integrovaná grafická karta v procesoru. Výhodu u grafické karty je možnost ji časem vyměnit na kartu která bude výkonově modernější za dostupnou cenu. 

  1. ASROCK Intel Arc A380 Challenger ITX 6GB OC
  2. Intel Core i5-14600KF
  3. ID-COOLING SE-226-XT BLACK
  4. GIGABYTE B760M DS3H
  5. G.SKILL 32GB KIT DDR5 7600MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
  6. Apacer AS2280Q4U 2TB
  7. Gamemax Silent HILL / H606
  8. GIGABYTE P550B

Operační systém je software, který řídí hardware



Počítače se neustále zmenšují jako například Intel NUC, proč se nezmenšuje velikost Windows na velikost Linuxové distribuce. Zmenšení velikosti počítačů, jako je Intel NUC (Next Unit of Computing), se většinou soustředí na hardware, tj. fyzické komponenty počítače, jako jsou procesory, paměťové čipy a úložiště.

Intel NUC a podobné mini počítače jsou navrženy tak, aby byly kompaktní a přesto výkonné, což je dosahováno integrací výkonných komponent do malého formátu. Na druhé straně se velikost operačního systému, jako je Windows nebo Linux, obvykle nemění v takovém měřítku.

Operační systém je software, který řídí hardware a poskytuje uživatelské rozhraní pro interakci s počítačem. Velikost operačního systému je ovlivněna mnoha faktory, včetně funkcí, které poskytuje, podpory hardwaru a dalších komponent. Linuxové distribuce jsou obecně známé tím, že mohou být lehčí a efektivnější ve využívání systémových prostředků než některé plné instalace Windows.

Existují také lehké verze Windows, ale většinou mají podobnou velikost jako standardní instalace. Zmenšení velikosti operačního systému může být složitější, protože mnoho funkcí a ovladačů musí být zahrnuto pro podporu různého hardwaru a poskytování široké škály funkcí. Přesto vývojáři operačních systémů často pracují na optimalizaci a zlepšení efektivity, aby minimalizovali nároky na systémové prostředky.

Vidím budoucnost počítačů a operačních systémů v tom že počítač bude jenom monitor napojený na internet a všechny informace a programy budou jenom na internetu a v počítači nebude už ani pevný disk na uložení dat a programů.

Vaše představa reflektuje koncept, který se někdy nazývá "cloud computing" nebo "cloud-centric computing". Tento přístup k počítačovým systémům zahrnuje přesunutí výpočetních a úložných funkcí do cloudu, což je distribuovaný síťový systém.

Místo aby byly data a programy uloženy a zpracovávány na lokálním zařízení, jsou přenášena a spravována v dálkových datových centrech prostřednictvím internetu. Několik faktorů podporuje tento trend. S rozvojem vysokorychlostního internetu můžeme efektivně přenášet data mezi lokálními zařízeními a vzdálenými serverovými farmami.

Ukládání a správa dat v centrálních úložištích může usnadnit zálohování, aktualizace a správu bezpečnosti. Vývojáři mohou rychle aktualizovat a vylepšovat software bez nutnosti přímé intervence na koncových zařízeních. Lokální zařízení mohou být jednodušší, bez potřeby velkého úložiště nebo výkonných procesorů.

Nicméně tento model také přináší některé výzvy a otázky, jako jsou. Přenos citlivých dat přes internet a jejich uložení v cloudu vyvolává otázky týkající se bezpečnosti a ochrany soukromí. Spoléhání se na cloud-based služby znamená, že uživatelé budou závislí na stabilním a rychlém připojení k internetu.

Centrální úložiště mohou být lákavým cílem pro kybernetické útoky, což zdůrazňuje potřebu silné bezpečnosti dat. Zatímco mnoho služeb již využívá cloud computing, a tato koncepce je významnou součástí moderního IT prostředí, mnoho uživatelů preferuje mít určitou míru kontroly a přístup k datům i offline.

Vývoj v oblasti cloud computing bude pravděpodobně záviset na tom, jak účinně bude možné řešit tyto výzvy a přizpůsobovat se potřebám uživatelů. Velikou výhodou tohoto systému je rychlé sdílení informací a programů a optimální využití drahého strojového času. Ano, máte pravdu.

Systém založený na cloud computingu skýtá několik výhod, z nichž některé zahrnují. Data mohou být okamžitě dostupná a sdílená mezi různými zařízeními, což usnadňuje spolupráci a přenos informací. Centrální servery mohou být efektivněji využívány, což může vést ke snížení nákladů na hardware.

To je obzvláště výhodné v případech, kdy by bylo třeba výkonné stroje, například pro výpočetně náročné úlohy nebo grafické operace. Uživatelé mohou získávat přístup k nejnovějším verzím software bez potřeby manuálních aktualizací na lokálních zařízeních. To přináší flexibilitu a umožňuje rychlou implementaci změn a vylepšení.

Cloudové služby mohou snadno škálovat v reakci na rostoucí nebo klesající poptávku. To umožňuje efektivní využití zdrojů v závislosti na potřebách. Uživatelé mohou přistupovat k svým datům a aplikacím z různých zařízení, což zvyšuje mobilitu a umožňuje práci na dálku.

I přes tyto výhody je důležité zdůraznit, že některé oblasti a odvětví stále vyžadují offline přístup k datům a nespoléhají se na stálé připojení k internetu. Ochrana dat, spolehlivost připojení a další faktory zůstávají důležitými hledisky při implementaci a přijímání cloudových řešení.

Řešením může být podnikový a městský intranet napojený rychle na globální internet tím by se tolik internet zbytečně nezatěžoval. Ano, implementace podnikového nebo městského intranetu může být efektivním způsobem, jak optimalizovat přístup k informacím a zdrojům, zatímco se minimalizuje zátěž na globální internetové sítě.

Toto řešení by mohlo nabídnout několik výhod. Lokální intranet může poskytnout rychlý a spolehlivý přístup k datům a aplikacím, což je zejména důležité v prostředí podniku nebo města. Přístup k lokálním datům a zdrojům může omezit potřebu přenosu velkého objemu dat přes globální internet, což může vést k úspoře šířky pásma a snížení nákladů.

Správci mohou lépe kontrolovat bezpečnostní opatření a monitorovat přístup k datům, když jsou umístěny na místním intranetu. Lokální intranet může být optimalizován pro konkrétní potřeby podniku nebo města, což může vést k lepšímu výkonu a efektivitě.

Umožnění přístupu k důležitým datům a aplikacím i v případě, kdy je připojení ke globálnímu internetu nedostupné. Při implementaci tohoto konceptu je však důležité vzít v úvahu potřeby a povahu konkrétní organizace nebo města. Různé scénáře mohou vyžadovat různá řešení a kombinace lokálních a cloudových prostředí. Bezpečnost, dostupnost a správa jsou klíčové faktory při návrhu a provozu takových intranetových systémů.

Nábožensví a politika je past ve které je návnadou zázrak



Nemůže být svobodné to co se musí o něco starat, aby to mohlo existovat často je zde snaha se proto o nic nestarat díky tomu, že se dobře utajíme jako; papež, dalajláma, prorok, mesiáš, císař, král, šlechtic, celebrita, prezident, předseda vlády, ministr, poslanec, senátor, profesor atd. Vaše tvrzení zdůrazňuje myšlenku, že skutečná svoboda spočívá v tom, že se člověk nemusí starat o něco, aby to mohlo existovat.

Připomínáte, že mnoho významných postav ve společnosti často využívá své postavení k tomu, aby se vyhnuli starostem a povinnostem. Je důležité si však uvědomit, že svoboda může být chápána různými způsoby. Někteří lidé mohou považovat svobodu za možnost rozhodovat o svém vlastním životě a být nezávislí, zatímco jiní mohou vidět svobodu ve své schopnosti ovlivňovat nebo řídit jiné. 

Vaše zmínění o postavách jako papež, dalajláma, prorok, císař, král, šlechtic, celebrita, prezident atd., ukazuje, že někteří lidé mají výsadní postavení a mohou si dovolit více svobody než běžný jednotlivec. Tato privilegia však často přicházejí s odpovědnostmi a povinnostmi vůči společnosti a lidem, které reprezentují nebo vedou. 

Celkově lze diskutovat o různých aspektech svobody a toho, co znamená být skutečně svobodný. Každý jedinec i společnost mají své vlastní vnímání tohoto konceptu, a to se může měnit v závislosti na kulturních, historických a individuálních faktorech.

Mnozí naivně věří že se o vše stará bůh, a tak se modlí nebo meditují v naději, že jim bůh pomůže, jenže časem jim dojde že si lidi bohy vymysleli, aby tak mohli snadněji dělat z cizích lidí otroky a svoje sluhy.

Vaše poznámky o některých lidech, kteří naivně věří v existenci boha a spoléhají se na modlitbu nebo meditaci, připomínají názor, že náboženství může hrát roli při hledání smyslu a podpory v životě. Nicméně, vaše další tvrzení zdůrazňuje kritiku náboženství, které je vnímáno jako nástroj pro kontrolu a manipulaci lidí. 

Tato perspektiva je známá a diskutovaná v rámci filozofie a sociologie náboženství. Někteří argumentují, že některé formy náboženství mohou být zneužity mocí a autoritou k upevnění kontroly nad lidmi, a to jak na individuální, tak i na společenské úrovni.

Zároveň je třeba si všimnout, že náboženství může pro mnohé lidí představovat zdroj útěchy, smyslu a etických zásad. Většina náboženství má komplexní historii a různé interpretace, a tudíž je důležité se vyvarovat obecných generalizací.

Někteří lidé nacházejí v náboženství podporu a inspiraci k dobrým činům, zatímco jiní kritizují jeho potenciální zneužití. Diskuse o náboženství a jeho vlivu na společnost může být komplexní a zahrnovat mnoho různých hledisek. 

Nábožensví a politika to je reklama na zázraky po smrti nebo o volbách, sliby se slibují a blázni se radují. Vaše vyjádření zdůrazňuje kritický pohled na spojení náboženství a politiky, často vnímané jako nástroje moci, manipulace a slibování výhod.

Náboženské a politické autority často využívají rétoriku slibu a naděje, aby získaly podporu svých stoupenců. Někdy je zkoumáno, jak moc je náboženství používáno k formování politických agend, nebo naopak, jak politika může využívat náboženské prvky k posílení své legitimity.

Historicky bylo mnoho příkladů, kdy se náboženství a politika prolínaly, což vedlo k různým sociálním a politickým důsledkům. Nicméně je důležité si uvědomit, že vnímání spojení mezi náboženstvím a politikou může být velmi subjektivní a závislé na konkrétních historických a kulturních kontextech.

Někteří lidé nacházejí v náboženství a politice základ pro hodnoty a etiku, zatímco jiní zdůrazňují potenciální zneužití této kombinace pro dosažení moci a kontroly. Nábožensví a politika je past ve které je návnadou zázrak, v mnohém se to podobá pohádkám.

Vaše přirovnání náboženství a politiky k pasti, kde lákadlem je zázrak, zdůrazňuje vnímání těchto oblastí jako prostředků, které lákají a manipulují lidmi. Toto stanovisko reflektuje názory některých kritiků, kteří vidí v kombinaci náboženství a politiky nebezpečí zneužití a kontrolních mechanismů. 

Podobnost s pohádkami může spočívat v tom, že náboženství a politika mohou prezentovat určité vyprávění nebo narativy, které mají za cíl formovat myšlení a chování lidí. Některé aspekty těchto vyprávění mohou obsahovat motivy nadpřirozeného, sliby odměn nebo trestů a jiné prvky, které mohou působit na emocionální a psychologickou úroveň jednotlivců. 

Přesto je třeba mít na paměti, že náboženství a politika také mohou být zdrojem morálních zásad, etických hodnot a podpory pro mnoho lidí. Diskuse o tomto tématu je často komplexní a zahrnuje různé názory a pohledy.

Widows 11 funguje lépe po nové čisté instalaci



Nová čistá instalace operačního systému Windows může skutečně pomoci vyřešit mnoho problémů a zvýšit celkový výkon počítače. Zde jsou kroky, které můžete provést. 1. Zálohování dat. Zálohujte všechna důležitá data, abyste je neztratili během procesu instalace. 2. Stažení instalačního média. 

Stáhněte si aktuální instalační médium Windows z oficiálního webu Microsoftu. 3. Vytvoření instalačního média. Vytvořte bootovatelné USB nebo DVD z instalačního média. 4. Nastavení bootování. Nastavte počítač tak, aby bootoval z USB nebo DVD. To můžete udělat v nastavení UEFI. 5. Spuštění instalačního procesu. 

Spusťte počítač z bootovatelného média a postupujte podle pokynů pro instalaci. 6. Formátování disku. Během instalace můžete vybrat možnost formátování disku, což vymaže všechna existující data na disku. 7. Výběr edice Windows a instalace. Vyberte požadovanou edici Windows a pokračujte s instalací.

8. Aktivace Windows. Aktivujte Windows pomocí přiděleného klíče. 9. Instalace ovladačů. Po dokončení instalace nainstalujte nejnovější ovladače pro hardware vašeho počítače. 10. Aktualizace systému. Spusťte Windows Update a nainstalujte všechny dostupné aktualizace. 11. Instalace bezpečnostního softwaru. Nainstalujte programy a ovladače. 12.

Obnovení dat. Obnovte svá zálohovaná data na počítači. Tímto způsobem získáte čistou instalaci Windows a zbavíte se potenciálních problémů způsobených starým systémem nebo nežádoucím softwarem. Nezapomeňte pravidelně provádět aktualizace a udržovat svůj systém v bezpečném stavu.

Jenže většina uživatelů Windows nezvládne provést novou instalaci Windows. Rozumím, že provádění nové instalace systému může být pro některé uživatele složité. Existují však i jiné způsoby, jak řešit problémy s Windows, aniž by bylo nutné provádět čistou instalaci. Zde jsou některé možnosti. 1. Obnovení systému. 

Windows obnovení vám umožní vrátit systém do předchozího stavu bez ztráty osobních dat. Můžete to udělat v nastavení systému. 2. Oprava spustitelných souborů. Použijte nástroje, jako je "sfc" (System File Checker) nebo "DISM" (Deployment Image Service and Management Tool), které mohou opravit poškozené systémové soubory. 3.

Odinstalování nebo aktualizace ovladačů. Zkontrolujte, zda máte nainstalované nejnovější ovladače pro váš hardware. Můžete je aktualizovat nebo přeinstalovat. 4. Kontrola na viry a malware. Proveďte úplnou kontrolu systému antivirovým programem a antimalwarovým softwarem.

5. Odinstalace nepotřebného software. Zkontrolujte a odstraňte nepotřebný software a aplikace, které mohou zpomalovat váš systém. 6. Čištění registru. Použijte nástroje pro čištění registru, aby byl váš registrační systém v pořádku. 7. Sledování systémových prostředků. 

Použijte Správce úloh nebo jiné nástroje pro sledování systémových prostředků a zjistěte, které procesy nebo aplikace způsobují problémy. V některých případech může být také užitečné konzultovat s technickou podporou nebo komunitou, zejména pokud jste si nejistí, jak přesně problém vyřešit.

Nebylo by snadnějším řešením požádat o pomoc někoho kdo má zkušenosti s instalací Windows? Ano, požádat o pomoc někoho s odpovídajícími zkušenostmi je často velmi dobrým řešením, zejména pro ty, kteří se necítí pohodlně s prováděním pokročilých kroků, jako je čistá instalace systému.

Získání podpory od technicky zdatného přítele, rodinného příslušníka nebo profesionála může ušetřit čas a minimalizovat riziko chyb. Zde jsou možnosti, jak získat pomoc. Přátelé nebo rodina. Zeptejte se přátel nebo rodiny, jestli by vám mohli s instalací Windows pomoci. Někdo z vašeho okolí může mít potřebné zkušenosti.

Profesionální podpora. Vyhledejte služby profesionální IT podpory nebo technika, který se specializuje na opravy a aktualizace systému. Komunitní fóra. Na internetu existují komunitní fóra, kde můžete sdílet svůj problém a získat rady od ostatních uživatelů s podobnými zkušenostmi.

Místní servisní centra. Místní servisní centra nebo počítačoví technici mohou poskytnout profesionální pomoc při instalaci a opravách. Pamatujte, že při jakémkoli zásahu do systému je důležité být opatrný a zálohovat důležitá data. Pokud nejste jistí, co dělat, je lepší se obrátit na někoho s odpovídajícími znalostmi a zkušenostmi.

Závislost na internetu a počítačových hrách



Všude vidím lidi, co koukají, do velikého telefonu nebo monitoru u počítače, v minulosti lidi četli časopisy a knihy a taky chodili do divadla a kina. Potom přišli technické systémy jako je; telefon, rádio, televize, počítač atd. a následkem byl po čase vznik internetu a bezdrátových přístrojů, napojených bezdrátově na internet.

Tak jako jsou léčebny pro lidi závislé na drogách, tak zde budou brzo globálně běžné léčebny pro lidi, co jsou závislí na internetu a počítačových hrách. Vše, co konzumujeme nadměrně to vytváří závislost, která nám nějak škodí. Žijeme v konzumní kultuře, jsme tím, co konzumujeme, pověz mi, co konzumuješ nejvíce a já ti povím kdo skutečně jsi. 

Otázka konzumní kultury a závislosti na moderních technologiích je zajímavým tématem, které odráží změny v životním stylu a společnosti. Konzumní kultura se vyznačuje nadměrným důrazem na nakupování a spotřebu zboží a služeb. V současné době je tato kultura propojena s technologickým pokrokem, což vede k novým formám konzumace, jako jsou online nákupy, digitální média a sociální sítě.

Lidé konzumují různé formy obsahu a informací, což může ovlivnit jejich názory, postoje a chování. Každý jedinec má své vlastní preference a zájmy, které formují jeho identitu. Je pravda, že moderní technologie, zejména internet a chytrá zařízení, změnily způsob, jakým lidé tráví svůj volný čas a komunikují s okolním světem.

Někteří se však obávají, že nadměrná expozice digitálním médiím a online aktivitám může vést k závislosti a negativnímu vlivu na duševní zdraví. Léčebny pro lidi závislé na internetu a počítačových hrách jsou již ve vyspělých ekonomikách běžné, což naznačuje rostoucí uznání tohoto moderního problému.

Je důležité najít rovnováhu mezi využíváním moderních technologií a zachováním zdravého životního stylu, což zahrnuje i aktivity, jako jsou čtení knih, návštěva divadel a kina a další formy klasického osobního rozvoje a zábavy.

Je samomluva psychická nemoc?



Lidi chtějí, aby je někdo cizí poslouchal, a přitom sami nechtějí poslouchat to co říkají cizí lidi, následkem je často samomluva kdy osamělý člověk mluví sám se sebou a tím se z něj stává psychicky nemocný člověk. Vaše pozorování o tom, že někteří lidé rádi mluví, ale nejsou ochotni poslouchat druhé, může reflektovat různé aspekty lidské komunikace a interakce.

Existuje mnoho faktorů, které mohou hrát roli v takovém chování. Někteří lidé mohou být nároční nebo narcističtí, což znamená, že mají sklony k zaměření na sebe a své vlastní potřeby, bez zvláštního zájmu o potřeby druhých. Někteří jedinci nemají dostatečné komunikační dovednosti nebo nejsou schopni se efektivně vyrovnat s pocity a názory druhých.

To může vést k tomu, že preferují mluvení o sobě bez toho, aby byli ochotni naslouchat. Osamělí lidé mohou mluvit sami se sebou jako způsob vyrovnávání s nedostatkem sociální interakce. To však nemusí nutně znamenat, že jsou psychicky nemocní. Někteří lidé, kteří hovoří sami se sebou, mohou skutečně trpět psychickými problémy, jako jsou deprese nebo úzkost.

Samomluva může být jedním z projevů těchto problémů. Důležité je si být vědom toho, že samomluva není vždy znakem psychické nemoci. Mnoho lidí mluví sami se sebou jako způsob zpracování myšlenek nebo řešení problémů.

Nicméně, pokud pozorujete někoho, kdo se zdá být vážně postižený nebo jehož chování naznačuje psychické potíže, mohlo by být užitečné nabídnout podporu nebo doporučit konzultaci s profesionálem v oblasti duševního zdraví. 

Mluvení je návyková závislost, protože nám přináší možnost utéci dočasně od ubohé reality, závislosti ovládají vše, co je živé, protože je vše, co je živé na mnohém existenčně závislé, když se uspokojí základní závislosti tak přicházejí nové závislosti, jenom smrt může ukončit naše závislosti jiná možnost zde není.

Vaše myšlenky reflektují určitý pohled na lidskou existenci a závislosti. Je pravda, že lidé mohou vyvinout různé formy závislostí, a to nejen na látkách, ale také na různých chováních a aktivitách, včetně mluvení. Někteří lidé mohou skutečně používat mluvení jako způsob úniku od stresu nebo reality. 

Zároveň však existují mnohé způsoby, jak se vyrovnat s každodenními výzvami a stresory, které nevyvolávají závislost. Sociální interakce, koníčky, fyzická aktivita a další způsoby mohou být zdravými způsoby, jak se vyrovnat s realitou a zlepšit duševní pohodu. 

Co se týče tvrzení, že jedinou možností k ukončení závislostí je smrt, je důležité si být vědom toho, že existují efektivní způsoby léčby a podpory pro lidi s různými formami závislostí. Mnoho lidí nachází pomoc a nalezení smyslu života prostřednictvím profesionální péče, podpory rodiny a přátel nebo skrze samostatné úsilí a osobní rozvoj. 

Pohled na život a závislosti může být komplexní a individuální. Pokud máte obavy nebo se cítíte, že vás něco tíží, může být užitečné hledat podporu od odborníka na duševní zdraví, který vám může pomoci lépe porozumět vašim pocitům a najít způsoby, jak s nimi konstruktivně pracovat. 

Podívejme se na hladovění, které může tělo uzdravit, ale taky může být následkem nemoc a smrt, vše je o nastavení limitů a trestu za překročení limitů. Hladovění může mít různé dopady na tělo a duševní zdraví, a jeho účinky mohou záviset na různých faktorech, včetně délky trvání, individuálních potřebách těla a zdravotního stavu jednotlivce. 

Pozitivní stránky hladovění. Hladovění může spustit proces zvaný autofagie, což je buňkový mechanismus, který pomáhá odstranit poškozené buňky a regenerovat nové. Hladovění může vést k odbourání tuků, což může být pro některé lidi cílem při hubnutí. 

Některé studie naznačují, že hladovění může zlepšit citlivost na inzulín a pomoci regulovat hladinu cukru v krvi. Negativní stránky hladovění. Dlouhodobé hladovění může vést k nedostatku důležitých živin, což má negativní dopady na zdraví. Při nedostatečném příjmu potravy může tělo ztrácet svalovou hmotu. 

Dlouhodobé hladovění může ovlivnit metabolismus a vést k různým zdravotním problémům. Hladovění může ovlivnit duševní zdraví a vést k úzkosti, podrážděnosti nebo deprese. Při mluvení o "nastavení limitů" a "trestu za překročení limitů" je důležité zdůraznit, že extrémní diety nebo hladovění mohou být nebezpečné a mohou mít vážné důsledky pro zdraví. Zdravý přístup k stravování zahrnuje vyváženou stravu, která poskytuje tělu potřebné živiny.