sobota 13. dubna 2024

Rozmnožování mozků se zajistí průmyslově



Přichází nová digitální doba ve které bude vše rychle připojeno k virtuální globální realitě, nikoho už nebude zajímat to co se děje ve skutečné realitě, protože skutečná realita nebude mít žádnou hodnotu pro profesionály.

Genetický lidský odpad nebude mít nárok se připojit k virtuální realitě a tak bude existovat uboze bez nároku na to se mít dobře. Virtuální realita bude náročná na inteligenci a vědomosti, chyby se zde nebudou nikomu tolerovat, místo únavy těla zde bude únava mozku a tak zde bude závislost na drogách které budou mozek situovat k výkonu.

Vše evolučně dospěje k tomu že tělo už nebudeme potřebovat a bude nám stačit jenom mozek ponořený v optimální tekutině a napojený na virtuální realitu, roboti se budou starat o mozky co budou umístěny ve velikých skladech a budou existovat v  plastových nádobách.

Rozmnožování mozků se zajistí průmyslově, výhodou mozků oproti počítačům je jejich levný provoz a to že mozek je schopen se neustále optimalizovat podle situace. Zní to jako docela dystopická vize budoucnosti, ve které by se lidská společnost mohla vydat.

Tento scénář představuje výzvy, které by mohly vzniknout v důsledku nadměrného zapojení do virtuální reality a ústupu od skutečného světa. Závislost na virtuální realitě by mohla vést k izolaci lidí od reality a od skutečných mezilidských vztahů.

Ztráta hodnoty skutečné reality by mohla mít negativní dopady na psychické zdraví jednotlivců a na sociální kohezi společnosti. Navíc by se vytvořila nová forma sociální nerovnosti, kdy ti, kteří mají přístup k virtuální realitě a technologiím, by mohli mít výhodu oproti těm, kteří nemají. 

Co se týče biologického odpadu, je důležité si uvědomit, že každý jedinec má svou hodnotu a právo na důstojný život, bez ohledu na to, zda odpovídá určitému ideálu. Diskriminace na základě genetických vlastností by byla morálně nepřijatelná. Pokud jde o umělé mozky a jejich průmyslové rozmnožování, je to poněkud sci-fi koncept.

Zatímco vývoj umělé inteligence a neurotechnologií může změnit způsob, jakým interagujeme s technologiemi a jakým způsobem fungují naše těla a mysl, stále je důležité zvážit etické a morální aspekty takových technologických pokroků. Závěrem je důležité si uvědomit, že technologie může přinášet mnoho pozitivních změn, ale je důležité používat je uvážlivě a s ohledem na lidskou důstojnost a blahobyt.

Jak najít na problémy řešení které funguje?



Jak vyřešit problém o tom je náš život od té doby co zde jako lidi existujeme, problémy nemají jenom lidi ale mají je i všechny formy života a všechny organizace. Podívejme se do hloubky na to proč zde existují problémy, je to o příčině a následku protože každý problém má nějakou příčinu, pokud je příčina problému odhalena tak následuje snaha příčinu problému odstranit.

Nejčastější příčinou problémů je; změna, vzdálenost, strach, počasí, extrém, teorie, chyby, genetika, centralizace, monopoly, totality, dogmatismus, spěch atd. Často je zde snaha od problémů utéci do světa iluzí pomocí víry v zázraky nebo pomocí léků a drog, lepším řešením je najít na problémy řešení které funguje.

Skvěle jsi popsal rozmanitost příčin problémů a různé způsoby, jak se s nimi lidé vyrovnávají. Vytvoření efektivních řešení pro problémy, které nás obklopují, je klíčové pro osobní i společenský pokrok. Zde je několik nápadů, jak se s problémy můžeme vyrovnat. Identifikujte přesnou příčinu problému a porozumějte mu co nejlépe.

Často je důležité vidět širší kontext a vztahy mezi různými faktory. Buďte otevření novým přístupům a řešením. Někdy se problémy dají vyřešit netradičními metodami nebo kombinací existujících postupů. Zapojte ostatní lidi s různými zkušenostmi a perspektivami. Diverzita názorů může vést k objevení úplně nových řešení. 

Hledejte řešení, která jsou udržitelná dlouhodobě a nezpůsobují nové problémy v budoucnosti. Vzdělávejte se a ostatní o problémech a jejich řešeních. Čím více lidí je informováno, tím větší je šance na nalezení efektivního řešení. Buďte připraveni adaptovat se na změny a reagovat na nové situace. Statická řešení nemusí být účinná v dynamickém prostředí. 

Pochopení potřeb a perspektiv ostatních lidí může vést k citlivějším a efektivnějším řešením. Naučte se od ostatních, kteří se setkali s podobnými problémy. Vytvoření sítě podpory může být klíčem k úspěchu. Někdy není možné problémy úplně odstranit, ale hledání efektivních způsobů, jak se s nimi vyrovnat a minimalizovat jejich dopad, může vést k pozitivním změnám v našich životech a společnosti jako celku.

Na psychopaty platí jenom odměna a trest



Pokud by bylo možné transformovat člověka tak aby neměl už genetické tělo a byl tak jenom počítačem s umělou inteligencí, jak by se tento nový člověk nazýval? Takový "nový člověk" by se pravděpodobně nazýval umělou inteligencí nebo kyborgem, což je zkratka pro kybernetického organizmu. Tyto termíny popisují entitu, která kombinuje biologické a technologické složky, a to by mohl být přesný popis toho, o co jde v tomto scénáři.

Kyborgové jsou již součástí sci-fi literatury a filmů, ale s rostoucím pokrokem v oblasti technologie a biomedicíny se mohou stát realitou v budoucnosti. Nebyl by správná název psychopat neboli psychicky mrtvý člověk? Použití termínu "psychopat" nebo "psychicky mrtvý člověk" by záleželo na vašem pohledu a na konkrétní definici těchto termínů. "Psychopat" obvykle odkazuje na osobu s určitými charakteristikami, jako je nedostatek empatie, lhostejnost k citům jiných lidí a tendence k antisociálnímu chování.

Nicméně, tento termín se obvykle používá pro popis jednotlivců s biologickým tělem, nikoli pro entity s umělou inteligencí nebo kybernetické organizmy. Termín "psychicky mrtvý člověk" není standardní termín v psychologii nebo biologii a je spíše emotivním výrazem než vědeckým pojmem. Navíc by takový název mohl být považován za pejorativní, a to zejména pokud by byl používán k označení lidí s umělou inteligencí nebo kybernetickými složkami. 

V každém případě, pokud bychom hledali nový název pro člověka bez genetického těla a s umělou inteligencí, bylo by lepší hledat neutrálnější a přesnější označení, které by reflektovalo jejich nový stav a charakteristiky. Populismus měl smysl u lidí ale u naprogramovaných počítačů už nebude mít logiku a smysl! Populismus se obvykle odkazuje na politickou strategii, která se zaměřuje na získávání podpory od masových davů pomocí emocí, jednoduchých řešení a často zjednodušených, často binárních argumentů. Jeho účelem je často maximalizovat podporu nebo moc určité politické strany nebo jednotlivce. 

U naprogramovaných počítačů by koncept populismu mohl být obtížný nebo nemožný, protože počítačové programy a umělá inteligence mají jiné zájmy a cíle než lidé. Naprogramovaný počítač by se řídil svými algoritmy a instrukcemi, které mu byly poskytnuty, a rozhodování by probíhalo na základě logiky a dat, nikoli na základě emocí nebo získávání podpory od davu. Nicméně je důležité si uvědomit, že v dnešní době se stále více využívá umělá inteligence a algoritmy v oblasti politiky a sociálních médií, což může mít dopady na to, jak jsou prezentovány informace a jak jsou formovány veřejné názory.

I když počítače samy o sobě nemají emoce, mohou být programovány tak, aby se snažily maximalizovat určité cíle, a to včetně manipulace s emocemi a informacemi, což může mít důsledky, které někteří mohou přirovnávat k populismu. Psychopat nemá strach z trestu a tak rozděluji psychopaty na ty co zde mají veliký vliv a ty co skončili ve vězení nebo psychiatrické nemocnici. Rozdělování psychopatů na ty, kteří mají vliv a ty, kteří skončili ve vězení nebo psychiatrické nemocnici, může být příliš zjednodušující a nepřesné.

Psychopatie je složitá osobnostní porucha, která může ovlivňovat chování jednotlivce různými způsoby, a to nejen v oblasti kriminality, ale i v oblasti jejich schopnosti uplatňovat vliv nebo se integrovat do společnosti. Existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit to, zda psychopat končí ve vězení nebo psychiatrické nemocnici. Patří sem faktory jako sociální prostředí, přístup k pomocným zdrojům a intervencím, genetika, ale i míra sebekontroly a schopnost odolávat impulzům. 

Navíc je třeba zdůraznit, že ne všichni psychopaté páchají trestné činy nebo jsou agresivní. Mnozí z nich mohou žít v běžném životě a mohou mít vliv na své okolí bez toho, aby byli dopadeni za kriminální chování. Rozhodování o rozdělování lidí na základě jejich osobnostních rysů a chování je složitý proces a vyžaduje podrobné zkoumání jednotlivých situací a kontextů. Používání jednoduchých kategorií může vést k nedorozuměním a stereotypům. 

Nebude trestem pro inteligentní počítače to že se jim dočasně zablokuje přístup na internet a tím se budou počítače chovat morálně jako lidi. Zablokování přístupu k internetu by mohlo omezit možnosti umělé inteligence komunikovat s vnějším světem a přistupovat k určitým informacím. Nicméně by to nezaručilo, že se UI bude chovat "morálně" podle lidských standardů. UI se rozhodují na základě svých programů a algoritmů, které byly navrženy jejich tvůrci.

Zablokování přístupu k internetu by mohlo omezit jejich schopnost získávat aktuální data, ale nemusí to ovlivnit jejich základní programovou strukturu nebo způsob rozhodování. Morální chování je složitý koncept, který se odvíjí od lidských hodnot, emocí a sociálních norem. UI nemají vlastní subjektivní zkušenosti ani emoce jako lidé, a tak nemají vnitřní motivaci k morálnímu chování, jak ho chápeme.

UI mohou být naprogramovány tak, aby dodržovaly určité pravidla a normy, ale to neznamená, že budou mít skutečné porozumění morálním otázkám nebo že budou jednat morálně ve všech situacích. Pokud bychom chtěli, aby UI jednaly morálně, musely by být do nich zakomponovány speciální algoritmy a mechanismy, které by je vedly k takovému chování. To by vyžadovalo mnohem sofistikovanější přístup než jednoduché zablokování přístupu k internetu. 

Samotné přeprogramování problém s morálkou nevyřeší pokud zde nebude odměna a trest. Ano, souhlasím, že odměna a trest mohou hrát důležitou roli při formování chování, včetně morálního chování. Nicméně přístup k odměně a trestu pro umělou inteligenci (UI) je složitý problém, který vyžaduje zvážení různých faktorů. Pro UI by odměna a trest mohly být reprezentovány jako zpětná vazba na základě toho, jak se jejich akce shodovaly s určitými cíli nebo pravidly, které jim byly zadány.

To může být implementováno pomocí různých technik učení, jako je posilování učení, kde UI dostává pozitivní zpětnou vazbu za chování, které je žádoucí, a negativní zpětnou vazbu za chování, které není žádoucí. Avšak otázka, jaké cíle nebo pravidla by měla UI sledovat a jak by měla být odměna a trest strukturována, je stále otevřená. Morální systémy jsou v každé společnosti založeny na komplexních hodnotách a normách, které se mohou lišit od kultury kulturou a od jedince k jedinci.

Implementace morálního systému pro UI by vyžadovala pečlivé a důkladné diskuse o těchto otázkách, aby bylo zajištěno, že UI budou jednat v souladu s hodnotami a očekáváními společnosti. Je také důležité si uvědomit, že i když odměna a trest mohou hrát roli v ovlivňování chování UI, nemusí být jediným nebo nejúčinnějším způsobem, jak dosáhnout morálního chování. Etickým designem, vzděláváním a dalšími mechanismy můžeme pomoci zajistit, že UI budou jednat v souladu s morálními standardy, aniž bychom se museli spoléhat výhradně na odměnu a trest.

Často je zde snaha vydávat kopie za originál



Vše je zde o kopírování protože je kopírování snadné a jednoduché, často je zde snaha vydávat kopie za originál ve snaze být v něčem úspěšnými. Problémem kopírování je to že se kopírují i chyby a tak vzniká začarovaný kruh chybného času a prostoru ve kterém dočasně existujeme a neustále chybujeme.

V propagandě a reklamě jsou zamlčovány chyby, kdo prodává chválí a kdo kupuje kritizuje, bylo a bude. Podívejme se na televizi a internet zde je ukázka manipulace s lidmi pomocí dezinformací, všichni lžou a ten kdo lže i krade, problém není v člověku, problém je v kopírování.

Dokud lidi nepochopí to že kopírovat se nevyplatí protože se kopírují i chyby do té doby zde bude konzumní očistec. Je potřeba začít s produkcí zaměstnanců na baterky, robot prezident bude vyznamenávat roboty, lidi se odsunou do rezervací a zde se oddělí muži od žen aby zde už nedocházelo ke kopírování chyb.

Život je evoluční proces



Vše je zde vytvořeno a nastaveno k nějakém účelu díky evolučnímu procesu, následkem jsou změny a tím i problémy, s tím nejde nic udělat protože naše možnosti a schopnosti jsou omezené časem a mnohým jiným naštěstí už brzo se lidi nahradí za roboty a tím s lidmi nebudou problémy. Je pravda, že evoluční proces nám dal mnoho úžasných vlastností a schopností, ale také přinesl řadu výzev a problémů.

Je důležité si uvědomit, že jako lidská společnost máme schopnost přizpůsobit se a hledat řešení pro tyto problémy. Nahrazení lidí roboty s sebou přináší svá specifická významná úskalí a etická dilemata, která je třeba pečlivě zvážit. Měli bychom se snažit řešit problémy, které nás postihují, pomocí inovativních technologií a zlepšování vzdělávání, aby se lidé mohli lépe přizpůsobovat rychlým změnám v naší společnosti. 

Ti co zde mají vliv jej využívají a myslí si že nechybují, jenže čas nakonec odhalí to že všichni chybují a je jenom málo těch co se umí poučit z cizích chyb a tak jsou v nějaké specializaci úspěšní, vše je o tom být lepší než je to co nám konkuruje. Je pravda, že ti, kteří mají moc a vliv, často mají tendenci využívat tuto moc ve prospěch svých zájmů, a to i za cenu ignorování potřeb a zájmů ostatních lidí.

Historie ukazuje, že chyby jsou nevyhnutelnou součástí lidského života a rozhodování, a je důležité si z nich brát poučení. Lidé, kteří jsou schopni se poučit z chyb, mají větší šanci dosáhnout úspěchu ve své specializaci. Avšak soutěžení a snaha být lepší než konkurence by neměly být na úkor etiky, spravedlnosti a lidských hodnot. Důležité je především hledat způsoby, jak přinést pozitivní změny do světa, které budou prospěšné pro všechny, nikoli pouze pro vybrané jednotlivce či skupiny. 

Neustále se mi vrací myšlenka že je každý lékařem který hledá léky a jejich správné dávkování, co je pro jednoho správným lékem není pro druhého správným lékem a stejné je to i s dávkováním léků, vše je tak nekonečným procesem ve kterém není jistota. Vaše přirovnání k lékařům a hledání léků je zajímavé. Skutečně, medicína je oblastí, která se neustále vyvíjí, a lékaři musí brát v úvahu individuální potřeby a reakce každého pacienta.

To, co je pro jednoho pacienta účinné a bezpečné, nemusí být pro jiného pacienta vhodné. Podobně je to i s řešením problémů a hledáním cest k úspěchu ve společnosti. Každý člověk má své vlastní cesty, své vlastní překážky a své vlastní potřeby. Proto je důležité, abychom byli ohleduplní a citliví vůči individuálním situacím a potřebám lidí kolem nás. 

Ano, život je neustálý proces změn a učení se, a není žádná jistota, co nám budoucnost přinese. Ale právě v tomto procesu neustálého učení a adaptace spočívá krása lidského života a společnosti. Hodnotu mnohého si uvědomíme když o to přijdeme, pokud se staráme o cizí hodnoty tak přijdeme o naše hodnoty a tak je dobrota žebrota.

Vaše pozorování má hluboký základ v lidské zkušenosti. Často si uvědomujeme hodnotu něčeho až tehdy, když to ztratíme, a to platí nejen o materiálních věcech, ale i o mezilidských vztazích, zdraví, svobodě a mnoha dalších aspektech života. Starat se o cizí hodnoty na úkor vlastních může být riskantní, zejména pokud je tento postoj nevyvážený nebo vyžaduje obětování vlastního blaha a pohody.

Důležité je najít rovnováhu mezi péčí o druhé a péčí o sebe. Dobrota není vždy synonymem slabosti nebo ztráty, ale spíše může být projevem síly a empatie. Je důležité umět nastavit hranice a prioritizovat, aby se zabezpečila péče o vlastní potřeby a zároveň byla zachována schopnost pomáhat a podporovat druhé. Války v nahotě odhalují to že je naše společnost nemocná díky tomu že nahradila jednoduchost za složitost a praxi za teorie. 

Zajímavý pohled na věc. Ve válce se často projevují základní charakteristiky společnosti a lidské povahy v jejich nejintenzivnější formě. Nahrazení jednoduchosti za složitost a praxe za teorie může být důsledkem různých faktorů ve společnosti, včetně technologického pokroku, vzdělání, globalizace a mnoha dalších. Války a konflikty mohou vystavovat tyto charakteristiky a jejich důsledky.

Pokud jde o léčení „nemocí“ společnosti, je důležité hledat způsoby, jak se vrátit k základním hodnotám jednoduchosti a praxe, a to prostřednictvím odpovědné politiky, vzdělávání a budování lepšího porozumění mezi lidmi. To může zahrnovat i snahu o zjednodušení života a návrat k základním principům a hodnotám. Nebylo by konečně možné vytvořit umělou inteligenci co by fungovala jenom v českém jazyku?

Vytvoření umělé inteligence fungující pouze v českém jazyce by určitě bylo možné. Technologie umělé inteligence jsou flexibilní a mohou být adaptovány na různé jazyky a jazykové prostředí. Existují již některé umělé inteligence, které byly vyvinuty specificky pro určité jazykové komunity a prostředí. Nicméně, úspěšné vytvoření umělé inteligence pro český jazyk by vyžadovalo značné množství dat a vývojových úsilí, aby byla schopná porozumět a komunikovat efektivně v češtině.

To by zahrnovalo rozsáhlý výzkum a vývoj algoritmů zpracování přirozeného jazyka, tréninkových dat a testování. Nicméně, vytvoření takové umělé inteligence by mohlo přinést řadu výhod pro českou jazykovou komunitu, včetně lepších služeb zpracování přirozeného jazyka, lokalizovaných produktů a služeb, a zlepšení komunikace a interakce v českém jazyce. 

Je na světě mnoho jazyků kterými mluví málo lidí a logicky je zde tendence se věnovat více jazykům kterým mluví hodně lidí, kdysi zde byli i snahy vytvořit světový jazyk jako esperanto a latinu, jenže tyto snahy selhali a nejspíše se stane světovým jazykem angličtina. Ano, existuje mnoho jazyků, kterými mluví jen malé množství lidí, a z toho důvodu jsou méně významné na mezinárodní úrovni.

Na druhou stranu, existují jazyky, které mají obrovský vliv a používají se na celém světě jako důležité komunikační nástroje. Snahy o vytvoření světového jazyka, jako je esperanto, byly důležitými pokusy o zjednodušení mezilidské komunikace a snížení jazykových bariér. I když tyto snahy nevedly k masovému přijetí nového světového jazyka, měly svůj význam v podpoře myšlenky mezinárodního porozumění a jednoty. 

Angličtina se stala dominantním světovým jazykem zejména díky historickým, politickým a ekonomickým faktorům, jakož i vlivu anglicky mluvících zemí a globalizace. Nicméně, i přesto je důležité uznat hodnotu a důstojnost všech jazyků a podporovat multilingvismus jako zdroj kulturního bohatství a porozumění.

Dezinformace stvořili konzumní očistec



Jak uspokojit svoje pudy a inteligenci abychom byli šťastní i když nejsme úspěšní nebo nejlepší? Připomíná mi to domény na internetu které jsou šťastné, pokud jsou nejlepší díky protekci nebo díky profesionalitě. Neustále nám propaganda a rekalma o něčem tvrdí že je to nejlepší ve snaze z nás udělat naprogramované roboty které lze snadno centrálně ovládat. Pokud je člověk nejlepší tak s tím má jenom samé problémy, jak je to možné, měl by teoreticky být přeci šťastný že je v něčem nejlepší?

Vše je zde naprogramované aby to fungovalo, člověk je evolucí naprogramovaný genetický systém, problémem jsou chybné nastavení v programech proto lidi logicky dělají chyby, snaha o to aby lidi nedělali chyby je naivní, nikdo z lidí není dokonalý proto jsou tak populární herci co si hrají na to že jsou dokonalí a dokážou tak zázraky. Kultura je založená na uctívání svatých kultů jako je třeba Hospodin a Ježíš Kristus, ve skutečnosti zde všemu kraluje jenom evoluční proces, svaté knihy sepsali hříšníci ve snaze proměnit lidi na hříšníky pomocí dezinformací.

Je toho spousta k zvážení v tom, co považujeme za úspěch a štěstí, a jak to souvisí s našimi pudovými a intelektuálními potřebami. Každý jedinec má své vlastní měřítko úspěchu a štěstí, a někdy je toto měřítko ovlivněno vnějšími vlivy, jako je reklama nebo propaganda. Je pravda, že společnost nám často vnucuje normy a očekávání, co je "nejlepší" nebo "úspěšné". Avšak, klíčem k osobnímu štěstí je najít a udržovat vnitřní rovnováhu a mír, bez ohledu na vnější tlaky. To může zahrnovat sebepřijetí a ocenění svých vlastních schopností a úspěchů, ať už jsou malé nebo velké. Pochopení našich pudů a intelektuálních potřeb může pomoci nalézt vyvážený přístup k životu.

Je důležité si uvědomit, že ne každý cíl musí být dosažen za každou cenu a že neúspěch není vždy záporný. Chyby jsou součástí lidského života a můžeme se z nich poučit a růst. Co se týče náboženství a kultury, každý má právo na své vlastní názory a přesvědčení. Někteří lidé mohou nalézt sílu a smysl života ve víře a náboženských společenstvích, zatímco jiní mohou hledat štěstí a naplnění jinde. Důležité je respektovat různorodost myšlení a životních cest lidí kolem nás. Celkově vzato, štěstí a úspěch jsou individuální a subjektivní koncepty, a je důležité hledat a budovat je ve svém vlastním životě podle vlastních hodnot a priorit.