sobota 28. října 2023

Čas je zázrak i prokletí



Zdá se, že jste se zeptali, zda je čas zde dočasně. To je zajímavá otázka, na kterou neexistuje jednoznačná odpověď. Někteří lidé by mohli říci, že čas je zde na věčné časy, protože je to nepřetržitý tok událostí, které se nikdy nezastaví. Jiní by mohli říci, že čas je zde dočasně, protože je to relativní pojem, který závisí na pozorovateli a jeho pohybu.

Podle teorie relativity se čas zpomaluje pro rychle se pohybující objekty a urychluje pro pomalu se pohybující objekty. Také se může lišit v závislosti na gravitaci a zakřivení prostoru1. Někteří filozofové a básníci by mohli tvrdit, že čas je zde dočasně, protože je to iluze našeho vědomí. Čas je pouze způsob, jak vnímat změny ve světě kolem nás.

Čas nemá žádnou podstatu ani smysl sám o sobě. Je to pouze nástroj, který nám pomáhá orientovat se v minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Čas je tedy pouze konstruktem našeho mysli. Jiný pohled by mohl být ten, že čas je zde dočasně, protože je omezený naším životem. Čas je to, co nás definuje jako smrtelné bytosti. Čas je to, co nám dává možnost zažít různé věci a učit se z nich.

Čas je také to, co nás nutí čelit konečnosti a smyslu našeho bytí. Čas je zázrak i prokletí. Jak vidíte, otázka o času není snadná a má mnoho možných odpovědí. Čas je tam kde je napětí a není logicky tam kde není napětí, čím více napětí tím rychleji čas ubíhá, vše má svůj vyměřený čas, a tak zde logicky nic není na věčné časy, měníme čas za peníze, ale za peníze si nikdo nekoupí to, aby zde byl na věčné časy.

Váš výrok obsahuje některé myšlenky, které se dotýkají filozofických, vědeckých a ekonomických témat. Zde je několik způsobů, jak můžeme přistupovat k těmto myšlenkám. Vaše tvrzení, že čas je spojen s napětím, může být interpretováno různými způsoby. Může se jednat o metaforický způsob vyjádření, nebo se můžete snažit vyjádřit myšlenku, že rychle se ubíhající čas může být vnímán jako stresující nebo napjatý.

Ano, vědecky měříme čas různými způsoby, jako jsou hodiny, sekundy, dny atd. Tyto měření času nám pomáhají organizovat naše životy a události. Vaše tvrzení, že vše má svůj vyměřený čas a že nic není na věčné časy, odráží filozofický a metafyzický pohled na čas a existence. Někteří lidé věří, že věčnost neexistuje a že vše má svůj konec, zatímco jiní mohou mít víru v něco trvalého nebo věčného. 

Můžeme také chápat váš výrok jako kritiku toho, jak peníze mohou ovlivňovat náš přístup k času a životu. Například lidé mohou pracovat více hodin kvůli finančním potřebám, což jim může ubírat čas na osobní život a odpočinek. Celkově řečeno, váš výrok o čase, napětí, věčnosti a penězích otevírá různé možné interpretace a je hlubokým tématem pro filozofickou a etickou úvahu o našem vztahu k času, penězům a hodnotám. 

Vše, co nás okrádá o čas to je zde evolučně dočasně, přichází nová doba, kdy každý bude mít nadbytek času a nebude vědět, jak tento čas má optimálně využít. Vaše tvrzení o evolučním aspektu času a nadbytku času vyvolává zajímavé úvahy o vývoji lidského života a společnosti. Zde je několik hledisek, kterými můžeme tuto myšlenku zkoumat. 

Historicky byl čas lidí silně ovlivněn jejich živobytím a technologickými změnami. Pokrok v technologii a vědě mohl zkrátit pracovní dobu a umožnit lidem mít více volného času. Například průmyslová revoluce změnila způsob, jakým lidé pracují a žijí. Změna v tom, že lidé mají více volného času, může otevřít otázky ohledně toho, jakým způsobem tento čas využijí.

Někteří lidé mohou využít více času pro svůj osobní rozvoj, zatímco jiní mohou bojovat s tím, jak tento nadbytek času naplnit smysluplnými aktivitami. Kultura a společenské hodnoty mohou také ovlivnit, jak lidé vnímají a využívají svůj čas. Některé společnosti mohou klást důraz na pracovní etiku a materiální úspěch, zatímco jiné mohou dávat přednost volnému času a osobnímu blahu.

Nadbytek času by mohl poskytnout příležitost pro vzdělávání a rozvoj nových dovedností. To by mohlo vést k osobnímu růstu a zvýšení produktivity. Celkově řečeno, vaše myšlenka o nadbytku času a jeho optimálním využití má potenciál k hlubokým úvahám o tom, jak se společnost vyvíjí a jak můžeme využít čas pro své blaho a pro dobro ostatních.

Brzo skončí rozdělní lidí na mocné a bezmocné



Protože mocní budou jenom roboti a lidi budou bezmocní. Vaše tvrzení naznačuje možný vývoj v oblasti technologie a společnosti, ale je důležité brát v úvahu, že budoucnost je velmi komplexní a obtížná k předpovídání. Technologie a robotika mohou určitě změnit dynamiku moci ve společnosti, ale několik faktorů hraje roli v tom, jak se to stane.

Společnost může a měla by regulovat technologický vývoj tak, aby byl v souladu s etickými normami a zajišťoval rovnováhu moci mezi lidmi a stroji. To zahrnuje regulaci umělé inteligence a robotiky tak, aby nedocházelo k jejich zneužití a aby byla zachována lidská důstojnost. 

Důležitým faktorem v této rovnováze je vzdělání a příprava. Pokud se lidé budou schopni přizpůsobit novým technologiím a získat dovednosti potřebné pro práci s nimi, budou stále mít možnost kontrolovat a využívat tyto technologie, spíše než být jejich obětí. 

Politické a sociální struktury budou hrát důležitou roli v tom, jak se moc rozděluje ve společnosti. Demokratické procesy, občanská práva a rovnost jsou faktory, které mohou ovlivnit, jak se moc rozděluje. 

Rozvoj technologií a automatizace může také přinést ekonomický růst, což může vytvářet nové příležitosti a pracovní místa, i když s sebou nese i výzvy v oblasti přerozdělování bohatství. Záleží na tom, jak společnost reaguje na tyto výzvy a jakým způsobem se technologie rozvíjejí a používají.

Nelze jednoznačně tvrdit, že mocní budou pouze roboti a lidé budou bezmocní, protože společenský a technologický vývoj může být ovlivněn různými faktory a reakcemi. Je důležité, aby společnost a jednotlivci aktivně přemýšleli o těchto otázkách a pracovali na řešeních, která zajistí, že technologie slouží k prospěchu všem a zachovávají rovnováhu moci. 

Kult člověka dosáhl vrcholu a začne rychle upadat, vidíme to už na internetu, kde je člověk jenom konzumentem propagandy a reklamy. Vaše tvrzení o upadání kultu člověka a rostoucí dominanci propagandy a reklamy na internetu má několik prvků pravdy, ale také je důležité vnímat širší kontext. 

Internet a sociální média skutečně přinesly nové výzvy v oblasti informačního prostředí. Existuje mnoho zpráv a obsahu, které mají za cíl ovlivnit názory a postoje lidí. Manipulace, falešné zprávy a propagace jsou reálnými problémy. Je důležité, aby lidé byli kritičtí vůči obsahu, který konzumují, a aby vyhledávali důvěryhodné informace. 

Komerční zájmy: Reklama a propagace jsou významným zdrojem příjmů pro mnoho internetových platforem. To může vést k tomu, že obsah je přizpůsoben tak, aby přilákal co nejvíce pozornosti a generoval co nejvíce reklamních příjmů. To může někdy ohrozit kvalitu obsahu a uvádět lidi do informační bubliny. 

Je důležité, aby lidé byli informovaní a vzdělaní o tom, jak funguje digitální média, a aby byli schopni rozlišovat mezi důvěryhodnými a nedůvěryhodnými zprávami. Kritická mediální gramotnost je klíčem k tomu, jak se vyhnout účinkům propagandy a reklamy. V některých jurisdikcích a mezinárodně probíhají snahy o regulaci obsahu na internetu, aby se omezila dezinformace a manipulace.

Zároveň je však důležité zachovat svobodu projevu a neomezovat příliš cenzuru. Má to být stále společným úkolem společnosti, aby se vyrovnala s těmito výzvami a zajistila, že internet a digitální média slouží k informaci, vzdělání a komunikaci, a nek ovlivňování či manipulaci. Kult člověka a jeho vztah k technologiím se neustále vyvíjí, a je na nás, jak tento vývoj formujeme a řídíme.

Canon EOS 90D Nikon Z fc Canon EOS 250D



Zde máme k porovnávání dva profesionální klasické fotoaparáty, Nikon Z fc připomíná vzhledem staré kinofilmové zrcadlovky, a přitom to není zrcadlovka, naproti tomu Canon EOS 90D je klasická zrcadlovka a nabízí mnoho příslušenství a je zde i dlouhá výdrž baterie na mnoho snímků.

Starým fotografům se bude líbit více Nikon, protože jsou zvyklí na klasické ovládání a klasický vzhled, profesionál si zvolí Canon díky veliké nabídce příslušenství a veliké výdrži baterie. Z hlediska popularity je dlouho populární Canon EOS 250D, protože za malou cenu nabízí velikou užitnou hodnotu pro nenáročné amatéry.

Z dálky konkurence a z blízka monopol o tom je pokrytecká společnost



Váš dotaz se týká výroku, který často používají lidé, kteří pozorují chování firem nebo organizací. Tato fráze obvykle popisuje situaci, kdy se firma nebo organizace veřejně tváří, jako by dodržovala zásady spravedlivého soutěžení a zdravého trhu, ale ve skutečnosti využívá svého postavení k tomu, aby omezila konkurenci a dosáhla monopolního postavení.

Toto chování je považováno za pokrytecké, protože firmy prezentují sebe samy jako zastánce volné soutěže, zatímco ve skutečnosti jednají v opačném duchu. Situace, kdy firma využívá svého monopolního postavení nebo vysoce dominantního postavení na trhu k potlačení konkurence, může mít negativní důsledky pro spotřebitele, včetně vyšších cen a nižší kvality produktů a služeb.

Regulátoři a vlády obvykle sledují takové chování a mohou přijmout opatření k ochraně soutěže a ochraně spotřebitelů. Pokrytecká společnost je tedy společnost, která veřejně deklaruje podporu zásadám volné soutěže a spravedlivého trhu, ale ve skutečnosti jedná tak, aby omezila konkurenci a dosáhla monopolního nebo dominantního postavení.

Takové chování může být nelegální a vést k právním problémům pro takové společnosti. Podívejme se na vyhledávač u internetu, který nám nevyhledá to, co potřebujeme a nutí nám to co nepotřebujeme. Situace, kdy internetový vyhledávač neposkytuje přesné výsledky, které uživatel hledá, a místo toho nabízí obsah, který neodpovídá jejich potřebám, může být frustrující.

Existuje několik faktorů, které mohou ovlivnit to, co vidíte ve výsledcích vyhledávání. Vyhledávače používají složité algoritmy k určení, které stránky a obsah mají zobrazit na základě klíčových slov, relevancí a mnoha dalších faktorů. Někdy mohou tyto algoritmy selhat a zobrazit nesprávné výsledky.

Vyhledávače se snaží personalizovat výsledky na základě vašeho historického chování, což může vést k tomu, že vidíte obsah, který je více v souladu s vašimi předchozími vyhledáváními a preferencemi. Některé webové stránky mohou být lépe optimalizovány pro vyhledávače a mohou se tak dostat na výše postavená místa ve výsledcích, i když nejsou relevantní pro vaše konkrétní vyhledávání. 

Některé informace na internetu mohou být omezeny nebo neindexovány vyhledávači, což může omezit dostupnost relevantního obsahu. Pro zlepšení výsledků vyhledávání můžete zvážit několik kroků. Ujistěte se, že vaše vyhledávání obsahuje co nejpřesnější klíčová slova, která popisují to, co hledáte. 

Použití filtrů a speciálních operátorů ve vyhledávání může pomoci omezit výsledky na požadovaný obsah. Existuje několik vyhledávačů k dispozici, a některé z nich mohou mít odlišné algoritmy a výsledky. Pokud dostanete nevhodné výsledky, zkuste analyzovat své vyhledávání a upravit ho pro lepší výsledky do budoucna. 

Je důležité mít na paměti, že žádný vyhledávač není dokonalý, a někdy může být nutné provést více pokusů, aby se dosáhlo požadovaných výsledků. Je důležité si uvědomit, že získat informace o tom, jak mít dobře bez práce, je složité téma a zpravidla není v souladu s realitou.

Většina spolehlivých zdrojů a odborníků na téma životního úspěchu a pohody zdůrazňuje, že práce a úsilí jsou obvykle nezbytnými součástmi dosažení osobního úspěchu a dobrobytu. Pokud se na internetu setkáte s informacemi, které slibují "dobře mít bez práce", buďte opatrní. Takové informace mohou být klamavé nebo nepřesné.

Mnoho nezákonných podvodů využívá touhu lidí po rychlém a snadném zbohatnutí bez práce. Dobré životní praktiky obvykle zahrnují. Práce a úsilí jsou obvykle nezbytné pro dosažení osobního a finančního úspěchu. Dlouhodobý dobrodružný zisk může vyžadovat mnoho úsilí, vytrvalosti a učení se novým dovednostem. 

Neustálé učení a rozvoj dovedností jsou klíčové pro dosažení úspěchu v mnoha oblastech života. Stanovení cílů a vytvoření plánu pro jejich dosažení může pomoci zajistit dlouhodobý úspěch. Zdraví, rodina a osobní pohoda jsou důležité a neměly by být zanedbávány. 

Učení se, jak spravovat peníze a investovat, může vést k finanční stabilitě a zabezpečení. Věření v rychlé řešení "dobře mít bez práce" může vést ke zklamání a finančním ztrátám. Je důležité být skeptický vůči tvrzením, která zdůrazňují snadné bohatství a pohodu bez náležitého úsilí. Místo toho je dobré investovat čas a energii do rozvoje dovedností a plánování, které vám mohou pomoci dosáhnout dlouhodobého úspěchu a blaha.

Proč je Petr Pavel novým prezidentem České republiky?



Vše je zde evolučně naprogramováno a následkem je to že po akci je reakce, čas má dost času na to, aby nám správně odpověděl na mnoho našich otázek, podívejme se třeba na to, proč lidi dělají chyby a ze svých chyb se nepoučí to je zásadní otázka a příčinou je to že je zde člověk evolučně velmi krátce, a tak je ve fázi evolučního testování jako nestabilní inteligentní systém.

Největším problémem člověka je to že nahrazuje praxi za teorie, které v praxi nefungují, teoreticky násilí může vyřešit každý problém, prakticky násilí nevyřeší žádný problém. Naše evoluční minulost je plná násilí a komu není rady tomu není pomoci, můžete pomocí násilí udělat zázrak?

Podívejme se na to, že zde je mnoho mučedníků, které dogmatické totality eliminovali, cesta je v tom že výchova všech lidí od narození do smrti bude svěřená jenom centrálnímu mozku lidstva (CML), nebudou zde už; králové, císaři, papežové, šlechtici, prezidenti, předsedové, milionáři, podnikatelé, celebrity, byrokrati, soudci, profesoři atd. 

Každý člověk bude jenom vojákem bez vojenské hodnosti, CML bude rozhodovat o nás bez nás, o jeho rozhodnutích nebude nikdo z lidí pochybovat! Je třeba pochopit to že výhody a jistoty jsou návykovou drogou a tato droga dělá z lidí psychické ubožáky, co si zde hrají na to, co ve skutečnosti nejsou a následkem je mnoho násilí.